37058

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Na ezzel is okosabbak lettünk. THX az infót!
-
Hát jah itt a víz, ezzel sztem nem kellene versenyeznie a dcs-nek... 
-
Colos1357 #27156 Az órajel és a késleltetés csak egymással együtt értelmezhető. Úgy lehet összehasonlítani az egyes RAM -okat, hogy az órajelet elosztod a késleltetéssel, és amelyik a magasabb, az a gyorsabb. (Pl. a 2400@CL15 = 160, a 2600@CL17 = 153, a 2400@CL15 a gyorsabb.) Ezt viszont csak akkor veszed észre, ha 1 integrált VGA -t használsz, 2 AMD Ryzened van.
Hogy lehet-e keverni a RAMokat, érdekesebb kérdés. Láttam olyat, hogy két teljesen különböző RAM (méretükben sem egyeztek meg) tökéletesen ment egymással, de láttam olyat is, hogy két azonos gyártójú, azonos típusú RAM -al fagyott a gép. Aztán ugyanez a páros másik gépben azóta is hibamentesen üzemel... Ez függ az alaplaptól, a RAM típusától, és a processzortól is. A lényeg, hogy a RAM -oknak azonos órajelen, azonos késleltetésen és feszültségen kell menniük. Ezt az alaplap alapból be fogja lőni (legalább is megpróbálja), és ha a két különböző modul SPD -jében lévő üzemi értékek fedik egymást, akkor esélyes, hogy nem lesz gond. (Amúgy itt többnyire a másodlagos és a harmadlagos időzítésekkel szokott gond lenni. Viszont van olyan, hogy bizonyos RAM -ok egyszerűen nem hajlandóak menni bizonyos lapokkal.) Az meg alapszabály, hogy vagy a lap kompatibilitási listájából választasz, vagy a Kingston honlapján megnézed, hogy kompatibilis-e a lappal, és az is mehet.
Szóval, ha ugyanolyan RAM -okat veszel, az sem 100%, főleg, hogy a szakik szerint a 4 modul esetében sokkal többször fordul elő instabilitás.
A KIT -ben árult RAM -ok garantáltan mennek egymással - kivéve, amikor mégsem, de ez esetben ez garanciális hiba - úgyhogy én azt vennék.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.04.16. 18:03:31 -
Nem nem, ez a pénz visszatérítés csak játékokra vonatkozik, DLC-re nem. A modulok azok DLC-nek minősülnek. -
A DCS-t nehéz lenne 1-2 óra alatt kijátszani, a főellenség csak minimum 10 repült óra után jön :D -
sakkay #27153
Nem mást kell nézni, hanem a vizet!
-
Mi ez a csoda??? 
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2018.04.16. 14:34:30 -
A-10et nem is repülöd amióta nyakadba szakadt a sok drága modul vazze. Mirázsna, meg a Harrier Potter-ből úgy kell kilőni...
De majd az F-18C félig sincs kész modulja és mindmegőrülünk EDE meg örül modulja...
-
A KA-52 nincs helyette van KA-50. Ez csak elírás lehetett...
Viszont baromi egyszerűen ki lehet próbálni ezt az átviszem serial dolgot. Meg kell venni steamen a modult, majd regisztrálni. Ha sikerül megvan, ha nem, akkor a steamen van egy 24 vagy 72 órás visszatérítési garancia, ami abból is áll, hogy azt hiszem 1-2 óránál többet nem futhat a játék (nyílván nehogy kijátszad). Vagy valami ilyesmi pontosan nem tudom utána kell olvasni, de működik, mert anno megcsináltam. Így kár nem ért. Ha valaki ezt végigzongorázza, azt követően megosztja és mindenki örül...
Egyébként valahol érthető EDE részéről, amit Tom írt.
-
sakkay #27149 Eléggé felpörögtek az események Edénél, valami lesz. Úgy látom rendezik a tenger kinézetének anomáliáját is-végre nincsenek azok az izék a vízen
-
wolfhgb #27148 Bocs elore is az off ert. Van itt kozottunk ram hoz erto szaki? Vennek, ezert kene egy kis segitseg a jelolesekkel kapcsolatban. Most 2400mhz cl15 os ramok vannak a masinaba. Vennek meg melle, vagy uj kittet kompletten, melyik a fontosabb? A magasabb orajel, vagy az alacsonyabb cl ertek? Erezheto kulombseget okoznak egyebken ezek, ha ugyesebbet veszek mint a jelenlegi ramom parameterei? Lehet vegyiteni ugy a ramokat, ha egyebkent rajta vannak a lapom tamogatottsagi listajan, h eltero mhz, vagy cl ertek? Ha valaki paliban van a temaval megkoszonom az infot. Solt mester, ha van tanacsod, ne tartsd magadban! :) koszi. -
Nem kevered azzal, hogy most már nem lehet átadni másoknak a modulokat? Régebben a serialok tulajdonosai átruházhatóak voltak, ma már ilyen nincs. De ez egy teljesen más téma. -
feca1229 #27146 Az ujat szerintem ugy érti, hogy mintha talán egy éve azt mondzák az Ednel hogy ami modul most készül el azokat már nem lehet átrakni. A ka52 az egy régebbi modul függetlenül attol, hofy most vetted. -
feca1229 #27145 Nekem is mintha valami ilyesmi rémlene.
Én az Edet használom és vannak olyan modulok amiket még régen a Steamen vettem minden gond nélkül megy. Csak most pont ezért nem mertem megvenni a Harriert a Steamen mert mivan ha a Steamről sem tudom most már átrakni. -
Üdv! Nem tudom mit értessz "régi" és "új" modul alatt, de a Ka-52-est a húsvéti akcióban vettem 1 hete, a steames leárazásban, most azt vittem be a non steam alá... (ha így érted az újat, akkor az elég friss :-D ) -
Én úgy tudtam, hogy ez csak a régi moduloknál működik, az újaknál már nem lehet aktiválni a steamen vásárolt gépet. Jó lenne ha mégvalaki megerősítené, hogy működik :) -
Igen, régebben is így volt, és ezt erősítette meg SgtChris kolléga #27129 -es hsz-ben, hogy ez még mindig így van.
Steam-en vásárolt modul feltehető ED weblapról letöltött DCS World alá, a Steames serialt is elfogadja modul aktiválásnál. -
feca1229 #27141 Tehát ha jól értelmeztem, akkor amit a STEAMen megveszek azt az ED-en használhatom. Szuper, akkor a múltkori STEAMes leárazást azt el bambáskodtam!
Ha jól értelmeztelek Tom!
Köszi -
StevN430 #27140 -
Ugy tűnik megvan a hunyó, a terrain textures ha highra van állitva akkor nem indul a játék, viszont low-on meg minden mást még lehet médium közelébe huzni.ÉS még ezt azt feljebb is lehet még állitani, mert elég folyamatosnak tűnik, nem akad flare dobáskor sem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Preload Radius 100 nem azt jeleni, hogy az objektumokat 100m -re előtted fogja kitenni, az a Visibility range és a Trees visibility -től függ. Deferred Shadinget meg ha elbírja, akkor azért kapcsold be, anélkül valóban rondább, mint az 1.5.
-
Btw, csak hogy kicsit bonyolítsuk a dolgot
, a nem steames DCS World feltehető Steam alá "nem steames játékként", hozzáadva az Exe-t a játéklistádhoz (Steam főlapon a Games menü, ott az "Add non steam game to my library" menü).
Olyan fícsörök, mint másik játékosra automatikus csatlakozás, az nem működik, de játék közben van Steam overlay és az ismerősök is látják, hogy épp DCS-ezel. Valakinek ez mondjuk hasznos. -
Köszi igen valahol a memória és a tárhely körül lesz a gond, bár a játék meghajtóján 17 a c meghajtón 11gb szabad hely van.De nincs SSD-m és két külön meghajtón van a játék és a win . remélem sikerül megoldni a memoria éhséget a 2.5.1nél ,mert igy is mire betöltött addig el tudtam egy bögre teát késziteni és még akkor is csak a 3/4-ig töltött be a freeflight.
viszont visszavettem mindent a legalacsonyabbra igy elindult, de sokkal rondább mint az 1.5.8. igy most ki kéne találnom, hogy mit mennyire lehet visszahuzni,mert azért a 100m es rajzolási sugár eléggé zavaró tud lenni , mikor elötted nő ki a fa.
Egyébként igy low beállításokon sztem megvan a 30 FPS és még felette is ,mert kikapcsolt v-sync mellett törik a kép. -
"Az van a modul aláírva hogy a STEAM-el nem kompatibilis! Hülye nyomorultak... miért jó ez nekik így. "
Ezek a modulok után az ED nem fizet a Steamnek semmit, ezért a Steam nem engedi használni a saját szolgáltatásait. Letöltés, szerver sávszélesség, ügyfélszolgálat, support, egyebek. A weblapon vásárolt modul nem működik Steamen, ez már régóta így van.
Viszont amit SgtChris megerősített, visszafelé működik. Amit Steamen vásárolsz, az a serial kód feltehető a nem steames DCS World-re, mert annak a tulaja az ED, neki a steames meg a nem steames modul is ugyanúgy a "saját kölke", ő nem tesz különbséget. -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én ezeket zongoráznám végig a helyedben:
Cleanup + repair:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/709/
Ha több kijelződ van, egyet hagyni fizikailag a gépre kötve
DCS-ben grafikai beállítások:
Textures: Medium
Terrain Textures: LOw
Water: Low
Visibility range: Medium
Shadows: Low
Resolution: desktoppal megegyező
Monitors: 1
Res. cockpit displays: 256
MSAA: Off
CLutter/Grass: off
Trees visibility: 40%
Preload radius: 100 (minimum érték)
Chimney smoke: 1
Cockpit global illumination: Off
Disable Auero interface/Vsync/Full screen/Scale GUI: mind Off
OK, kilép
\Saved Games\DCS\metashaders
mappa tartalmának törlése
A Windowsban "rendszer kezelje" méretű lapozófájl beállítása, ami SSD-n legyen, és emellett legalább 15 giga szabad hely
Ezután reboot és hajrá.
Végül DCS-ből Instant action - Su-25T - free flight-tal tesztelni.
Ha nem SSD-n van a lapozófájl, akkor extrém soká fog betölteni akármi küldetést a DCS (ha SSD-n van, akkor is...), ha egyáltalán betölti - 8 giga RAM mellett mindenképp fog a virtuális memóriához nyúlni, és az is lehet, hogy HDD-re swappolva "elveszti a fonalat" és ezért fagy le.
Ha már egyszer legalább sikerül a legalapabb küldetést sikeresen elindítani, utána mehetsz felfele a grafikai beállításokkal.
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.04.15. 13:58:29 -
Klusi86 #27132 "new raindrop effects coming soon to DCS World" -20FPS
-
No akit érint! Szóval a steam-ből sikerült átvinnem a Black Sharkot a non steam változatba is! A weblapon a saját profilom alatt a modulokhoz bemásoltam a BS2 steam serialját, hozzákötöttem a saját felhasználói fiókomhoz. A játék elindítása után felajánlotta a BS2 letöltését a többi modul mellé. Mondjuk a steam-es változat annyival jobb talán, hogy nem kell a deaktiválással/újraaktiválással szórakozni...mert pl a múltkori géptelepítéskor deaktiváltam a Mi-8-at, kiírta, hogy még van 8 alkalmam...majd egy későbbi üzenet szerint maradt 2 aktiválási lehetőségem...pfff... -
Szöveg lemaradt. "April showers bring Hornets? Sneak peek at the new raindrop effects coming soon to DCS World - NineLine/Norm" Szerintem arra utaltak, hogy akár áprilisban megjelenhet a Hornet, hát jó lenne az biztos. -
Nah ezt kipróbálom ma...azért majd jól jönne valamikor az a pár tucat GB-nyi hely :-D -
-
feca1229 #27127 Az van a modul aláírva hogy a STEAM-el nem kompatibilis! Hülye nyomorultak... miért jó ez nekik így.
Tudom, régen működött a dolog aztán történt valami, itt is volt róla szó, és azóta nincs átjárás. Csak jó lett volna megvenni a Harriert, akciósan megérné nekem de teljes árat már nem, azt talán majd a Tomcatért. -
Azért ennek nézz utána, egy időben biztosan így volt, de elég sok minden változott mostanában. -
feca1229 #27125 ha ezt tudom megveszem steamen a harriert félpénzen...
általában követi a steam leárazást a dcs is. Kicsit várok.. aztán többet... -
Ha jól tudom a nem steames modulba be lehet regelni a steames verziót. Csak visszafelé nem működik.
Ami érthető is, Steamen vásárolt játékok olyan kényelmi funkciókkal rendelkeznek, amiket nem adnak ingyen. Bármikor letöltheted Steam szerverről, csomó játék használ Steam cloud-ot, Steam support, ügyfélszolgálat vagy fórumok sincsenek ingyen - miért biztosítsa ezeket a Steam, ha ezekért ED-től már nem kap pénzt? Steam olyan 30%-ot levesz minden ott eladott játék után, ami elég sok, még ED-nek is. -
Ha már az egyéni kívánságoknál tartunk, én annak örülnék, ha a standalone változatba megvett modulokat át lehetne reggelni a steam-be, vagy fordítva, mert így nem kéne, hogy dupla helyet foglaljon pl nálam. (Még az elején sikerült a Mi-8at a non-steam változatban megvenni...a többi kiegem, az FC3. és Ka-52 steamen van, szóval cumi...) Végülis, ha megvettem, az enyém, nem mindegy nekik, hogy miképp használom? -
Erre kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak vele. Ha nem töltenek be mindent a mission indulásakor, akkor azokat mission közben kell töltögetni. Ami egyenlő az akadással, lagokkal. Talán nem kellene ennyi és ilyen méretű textúra, és akkor nem lenne gond a szükséges hellyel sem. 120GB SSD-t írnak a gépigénynél. Milyen proci és átviteli sebesség kell 120 GB mozgatásához? Egy lövöldözős játéknál ahol külön pályákat töltesz be, meg telerakod cutscene-el, ott lehet kezelni, de repszimben, ahol a teljes csomag túlnyomó részét még az induláskor a térképre kell rakni, ott ez borzalmasan sok. -
sakkay #27121 We just wanted to update everyone on what we are currently working in.
Right now, we are hard at work trying to better manage the memory load for the sim, with all goodness that 2.5 has brought, we need to better balance how things are loaded and unloaded to memory. A solution is currently in testing.
Also, we are now testing an Offline mode, we appreciate there are a number of users that go long periods without internet, we are trying to better manage how the new DRM works with an offline mode.
All these are currently being tested and we hope to have out in version 2.5.1! -
igen azt csak akkor tettem fel mikor a log filok elküldése után szóltak, higy nem e a vga tulmelegedése miatt omlik össze ,elötte nem használtam és azóta se indul automatikusan a géppel. -
Afterburner nélkül is crash van?