37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Akkor most hóbort vagy nem?
  • sakkay
    Lefordítom. Ha birodalom, meg legnagyobb légierő, csak van már valami ok(pl valami tapasztalat), hogy ők így csinálják. És nem hóbort.
  • molnibalage83
    Valahol pislogok, hogy már repszimes topikba is konteós hülyeségeket kell olvasnom...
  • VO101Tom
    Nézd, ragozhatnánk ezt napestig, és azzal egyet is értek, hogy biztonságosabb ha van rajtuk, de ők úgy döntöttek, hogy nekik a precizitás fontosabb, akkor repüljenek úgy. Az tény, hogy a műrepülő manővereikhez NEM KELL G ruha. Mert akkor leesne egyszerre mind a hat. Minden felszállásból. Kicsit szarabb lenne a loss rate mint most :)
  • Sidewinder
    Egy áldozata már van ennek a hagyománynak,innentől kezdve szerintem egy felesleges és túlzott kockázati tényező az egész. Az oxigénmaszk zavarja őket a fejük szabad mozgatásában, a felfújódó g-ruha pedig az oldalkormány pedálok precíz mozgatásában.Ezzel indokolják a dolgot. A Thunderbirds is nagyon szép,rendkívül szűk köteléket tud repülni. Az F-16-osban is vannak oldalkormány pedálok,őket nem zavarja a felfújódó g-ruha? A Thunderbirds pilótáit, nem zavarja az oxigénmaszk a fejük szabad mozgatásában?
    A programjuk színvonalát nem vitatom. A BA és a Thunderbirds repüli a legzártabb,legszebb kötelékdemókat a világon. Kettő lényeges különbség van: 1.a TB g-ruhában és oxigénmaszkban repüli a szoros alakzatokat. 2. A Thunderbirdsnek nincs g-lock jelenség miatti halottja,a BA-nak sajnos van már egy. Akkor kellett volna eltörölni ezt a hagyományt, nem pedig indokolgatni,kibúvókat keresni. Ez nem tetszik a dologban. Mert sajnos senki sem tudja garantálni 100% biztonsággal,hogy az eset nem ismétlődhet meg.
  • PhantomAss
    Na úgy látom jól szétqrták az utsó frissítéssel a mig21 műszerfalát. Plusz érdekes színe lett néhány skinnek is

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.05.29. 22:25:37
  • repvez
    plusz még azért sem használnak g ruhát, mert a felfuvodással megfesziti a lábat és igy akaratlanul is megmozdul a láb a pedálon és a 24inches manővernél meg a többi nagyon szoros alakzatnál nem fér bele ilyen hiba.
  • VO101Tom
    Ennek nincs köze ilyesmihez. Senki nem akar vagányságból megdögleni. Ennyi erővel a különleges alakulat se vegyen mellényt, mert a világon mindenki más használja, ők meg elég tökösek ahhoz, hogy nekik ne kelljen? Ugyanmár...
  • VO101Tom
    Nem értem, hol itt az ellentmondás azzal, amit én mondtam? A g ruha és az oxigén maszk egy -szerintem is jogos és helyes- biztonsági tartalék, de a manőverekhez, amit ők a programjuk alatt csinálnak, ahhoz nem kell. Azt mondják, hogy nekik fontosabb, hogy a botot tudják precízen kezelni. Ok. A szép, precíz kötelék repülések egyébként sem arról szólnak, amiről egy dinamikus solo display. Thunderbirdsnél a bot értelemszerűen nem lehet probléma, az oroszoknál nem tudom, hogy mennyi beleszólásuk lehet ebbe a pilótáknak, egyáltalán ők akarnának-e ezen változtatni?

Ha van is benne "propaganda", az pont nem az lenne, hogy G ruha nélkül repülnek pedig nekik is kellene, hanem az, ha azt mondanák, hogy a világon mindenki másnak kell, de lám milyen fasza gyerekek ők, hogy mégsem használnak. Nem gondolod? :) Azt sem gondolom, hogy BA gyengébb programot repülne mint mások. Nem attól látványos a programjuk, hogy sok G-t tennének bele.
  • sakkay
    Tudod, birodalom, legnagyobb légierő, stb stb..megengedhetnek maguknak egy két hóbortot
  • Sidewinder
    Változtathatnának a koreográfián. Nem kellene show már a földön a biztonság rovására menjen. A rágózásról meg annyit, hogy én csak vitorlázórepülök,a szakosztályvezetőnk Szolnokon főtiszti rendfokozatú harci helikopter pilóta(most értelem szerűen csak szállítón repül,de gondolom visszaszerzi a 24-es szakszóját, ha visszajönnek a gépek Szentpétervárról). Ő kategorikusan tiltja a rágózást repülés közben mindenkinek akit oktat, mivel félrenyelheted,és a rágót nem tudod visszaköhögni, garantált fulladás. De ők tudják.
  • repvez
    A BA-nál azért nem használnak g ruhát, mert koreográfiára csinálnak mindent már a géphez közelitve is és ezért nem kezdenek el öltözködni a gépnél, mert az nem lenne egységes .A TB-nél csak a földi személyzet van koreografálva a gép elengedésére , de a beszállás az még nem a show része náluk mig a BA-nál igen .
    ÉS ha jól tudom, ök még rágóznak is közben, hogy ezzel is serkentsék a vérkeringést a fejnél és a nyomás kiegyenlités miatt a fülnél.
  • Sidewinder
    Akkor szép számlát kapnak :D
  • sakkay
    DE faxa! Köszi!
  • LeonSilver
    Hájas Gábor kollégánk csinált egy ILYENT.

Köszönet neki érte.
  • sakkay
    Holnap jön a Hornet. Tudja esetleg valaki, hogy lesz-e hozzá oktató rész? Olyan ami elvileg az összes hivatalos ede gépnél volt eddig(sárga jelekkel mutatja mit kell kapcsolni)
  • Sidewinder
    Azért ez nem egészen így van. Nem véletlen,hogy minden komoly szuperszonikus gépekkel repülő kötelék (Orosz Lovagok, Sztrizsi,Orosz Sólymok, Thunderbirds) is egyaránt g-ruha+oxigénmaszk "kombót" használ amikor bemutatót repül és a gyakorlások során is. De nem csak a szuperszonikus,hanem még a szubszonikus kötelékek is ugyanezt teszik. Például a Frecce Tricolori. Ez a g-ruha és O2 maszk nélküli repülés kimondottan a Blue Angels sajátossága, "hagyománya". Szerintem egy baromira veszélyes és felesleges dolog. Azt mondják,hogy semmi szükségük ezekre a védőfelszerelésekre, mert csak "zavarja őket" a repülésben, és hogy ők centrifuga tréniggel plusz az izmaik megfelelő megfeszítésével és speciális légzéstechnikával ki tudják védeni a túlterhelés káros hatásait g-ruha és O2 maszk nélkül sem vesztik el az eszméletüket. 2007-ben Kevin Davis az egyik manővernél lemaradt a többiektől, így beszűkítette a fordulót,hogy minél előbb visszatérhessen a helyére. A túlterhelés megközelítette a 7 g-t, a gép lezuhant, a "g-lock" nevű jelenség áldozata lett a pilóta, a szülei szeme láttára. A katasztrófának volt még 8 sérültje is. A pilóta nem volt 100%-osan a tudatánál a manőver hatására, a gépet sem tudta megfelelően kontrollálni sajnos,így bekövetkezett a katasztrófa. Lehet mondani, hogy egyéni tűrés és hasonlók. Viszont ez az egész hagyomány szerintem csak egy felesleges keménykedés, hogy mi "kemény amcsi gyerekek vagyunk, senki más nem tud szuperszonikus vadászbombázóval műrepülni sima egyenruhában, csak mi". Több százezer ember, lakott területek felett repülnek. Nem csak a saját életükkel játszanak. Ki garantálja, hogy a jövőben soha senki más nem fog elszürkülni és lezuhanni g-ruha és o2 maszk nélkül?! A többi köteléket érdekes mód nem zavarja a repülésében egyik védőeszköz sem. Egyedül a Sztrizsinél láttam,hogy Viktor Szeljutyin(azóta már nyugállományú) őrnagy oxigénmaszk nélkül repült bemutatót egy videófelvételen. De g-ruhát még akkor is viselt. Olyat sehol semmilyen más köteléknél sem láttam,hogy mindkét védőeszköz használatát mellőzték volna, csak a BA-nél. A g-ruhát a vadászpilóták nem azért hordják mert a túlterhelés maximális értéke 9g is tud lenni. Egy Szuhoj Szu-26-os műrepülőgépet 12g-ig lehet tépkedni,mégsem használnak rajta g-ruhát. Az időtartam a lényeg az egészben. Egy szuperszonikus vadászgépen jóval hosszabb ideig fenntartható konstansan a nagy túlterhelés, mint például egy műrepülőgépen. Ezért hordják a g-ruhát. Több cikk is született már erről,köztük centrifugát megjárt emberek tollából is. 6-7 vagy akár 10-12g is elviselhető eszméletvesztés nélkül,a megfelelő légzéstechnikával,izmok megfeszítésével rövid ideig. Viszont egy idő után a szervezet nem tud már "máshova figyelni" Egy idő után akár 5-6 g is komoly gondot tud emiatt okozni.
    Ezért kell a g-ruhát és az oxigénmaszkot használni vagy legalább az egyiket. Az összes többi kötelék nem véletlenül alkalmazza őket. A Thunderbirds is. Egyetlen pilóta sem lesz kevesebb,attól ha a ezeket a rosszullét,ájulás veszélyét komolyan csökkentő védőeszközöket használva repüli le a bemutatóját. A használatuk nélkül viszont komolyan veszélyeztetheti a saját maga,a társai és a közönség, vagy akár éppen a környéken lakók életét, testi épségét. Az amerikai légierőnél és a haditengerészetnél is nagyon komolyan veszik a repülésbiztonságot, nem értem,hogy miért nem számolták még fel ezt a veszélyes hagyományt. Pedig már áldozata is volt.
    Utoljára szerkesztette: Sidewinder, 2018.05.29. 20:22:36
  • VO101Tom
    Én úgy tudom, hogy kifizettetik velük, ha a készültségi gépnek vagy géppárnak fel kell szállni. Ami nem olcsó mulatság.
  • PhantomAss
    É mondjuk vitatkoznék a "túl sokszor elfelejtik a bejelentkezést" kijelentéssel. Naponta kb. 150000 repülőjárat van világszerte, ebből havonta egy-kettő ilyen eset van. Persze a média egyből felkapja , mert látványos ha a készültséget kell emelni.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.05.29. 10:11:01
  • LeonSilver
    Ha nem műszaki hiba okozza a bejelentkezés elmulasztását, akkor megbüntetik a légitársaságot. Azért te is gondolj csak bele, ha nem így lenne, akkor tudván, hogy nem lőhetik le őket, mindenki beleszarna.
  • LeonSilver
    Felőlem gyártsál nyugodtan. Ha más nem, majd elrejtem ezeket a hszeket, oszt' jó napot.
  • Colos1357
    Én pont azóta agyalok ezen, amióta olvastam valamelyik szennylap nyavajgását az egyik ilyen riasztás után, hogy ezt senki sem fizeti ki a honvédségnek, és az utasszállító pilótáját sem büntetik meg, csak akkor, ha többször előfordul nála. (Meg ajvékoltak azon is, hogy szegény pilótának repülnie kell, ráadásul esetenként éles fegyverzettel...)
    Én is láttam majdnem mindet, hogy miket felejtenek el. De a bejelentkezést valahogy túl sokszor elfelejtik... Viszont ha tényleg 1 esetért is büntetést kap, akkor szerintem sem játszanak ezzel.
  • PhantomAss
    Én Leonnal értek egyet (amúgy kb az összes légikatasztrófák epizódot láttam :)
    Ráadásul egy pilótát egy ilyenért még jól meg is húzzák, amikor kiderült hogy elfelejtette a bejelentkezést és emiatt kellett a vadászokat emelni. Azt is el tudom képzelni hogy anyagi vonzata is van.
    Persze adrenalinfüggők, de én kizárnám hogy direkt nem jelentkezik be. Ilyen szinten már senki sem akar az állásával játszani.
  • Colos1357
    Ha mások gyárthanak laposfődes-illuminátusos-gyíkemberes-kemtréles összeesküvéseket, akkor én miért ne?!
    Nem állítom biztosra, hogy így van, de gondold át te is, mindkét oldalról :)
  • LeonSilver
    Javaslom nézz meg egy-két részt a National Geographic Légikatasztrófák című sorozatából. Meg fogsz lepődni, hogy rutinos pilóták, akik sokszor a hadseregből érkeznek, mennyi mindent elfelejtenek.
    Nem kell ilyen összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy direkt csinálják, hogy a kollégák gyakorolhassanak..
  • Colos1357
    Nekem van egy elméletem ezekkel a riasztásokkal kapcsolatban. Legalább is az utasszállítósokkal kapcsolatban.
    Képzeld el a szitut: ül a pilóta a készenléti szobában. Kaparja a falat, hogy töténjenmárvalamitörténjenmárvalamiszét@szazideg. Másrészről, köztudott, hogy a pilóták imádnak repülni, és szerintem még adrenalin függők is. Szóval, ül a készenlétiben és várja, hogy történjen valami, mint ahogy ti várjátok a holnapi hornet megjelenést. (Lehet a pilóták annyira azért nem )
    És ekkor beérkezik egy riasztás, hogy qrva gyorsan szálljon felfelé, mert egy utasszállító nem azonosította magát. Többször próbáltam ezt átgondolni, ha én lennék vadászpilóta, ezt annyira nem venném zokon, még lehet meg is köszönném. Másrészről, nehezen tudom elképzelni, hogy egy utasszállító pilóta, akinek rengeteg dolgot kell tudni, "elfelejti" felvenni a kapcsolatot az irányítással. Ráadásul sok utasszállító pilóta is harci pilótaként kezdte. Szóval nem vennék rá mérget, hogy nem direkt felejti el.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.05.29. 06:58:27
  • wolfhgb
    Ok, na, igaz, 1080 titanra gondoltam, de a 1080 már ő írta, én elhagytam! :)
  • repvez
    Hogyan meglepödhettek mikor a radar képernyön csak ugy jelennek meg a kontaktok, biztos mondták, hogy nincs anyni rakéta amennyi ide kell :)

Amugy nem értem ezeket a riasztásokat. többször olvasni, hogy már as román légtérben sem volt meg a rádio kapcsolat akkor miért nem a román keszit riasztják rá miért minket? és itt is ha nem volt tervük leadva akkor hogy jöttek idáig franciao-tól a köztes orságokat nem kell riasztani ?
  • sure
    Agyaggalamb-lövészet gyakorlat :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A magyar Gripenek bevetették a Saab gyár legújabb titkos fejlesztésű fegyverét, az infrakeresős lepkehálót

Utoljára szerkesztette: sure, 2018.05.28. 18:17:03
  • sure
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Aztaq, de elszaladt mellettem a gamervilág, már 12 gigás fedélzeti memóriás VGA-kkal gurigáznak....eszemfszommegáll...ez az igazi biznisz a VR-ben, nem is csak a sisak/szemüveg, hanem mindenből Paks+NASA egyesített erejű gép kell a meghajtásához...bár cserébe egy mezei 1080p-s jáccáshoz már viszonylag szerény konfig is elég

Utoljára szerkesztette: sure, 2018.05.28. 14:55:40
  • Fehercsoki
    Itt a válasz:

"At the moment Bonus System is under serious reconstruction and will be available a few days later.

You can purchase a product for a full price or wait."
  • PhantomAss
    Úgy emlékszem hogy a bónusz beváltós vásárlás nem mindig van, az is csak egy akció mint az árleszállítás.
  • Fehercsoki
    Már nem tudom szerkeszteni, viszont a moduloknál azt sem írja, hogy kapnék bónuszt vásárlás esetén.
  • Fehercsoki
    Persian Gulf-ot szeretném megvenni, pár napja próbáltam és akkor felajánlotta, hogy használjam fel a bónuszomat (10 USD), de végül akkor nem vettem meg, most meg szeretném venni, viszont nem ajánlja fel ezt a lehetőséget, csak teljes áron engedi megvenni. Ez miért lehet?

Szerk: próbáltam a Harrier-t is megvenni, ott sem engedi felhasználni a bónuszpontokat, valami gond van a rendszerrel?
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2018.05.28. 12:46:18
  • beci43
    A Titan 12 giga HBM meóriával.A Ti 11 gigás.A 1080-as 8 giga.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.05.28. 04:34:20
  • wolfhgb
    Akkor te a titanra gondolsz, a 11 gigaval, sajna azt meg nem hajtja ki maxon a jatek, lenne meg benne boven kihasznalhato ero, ha jobban optimalizalnak vegre a motort.
  • GaBika6
    Ezt ismeritek?
  • LeonSilver
    Most már nem annyira szarok, bár nekem ingyé' se kellene :D Régen elég szar kondik kerültek rájuk és sokkal hamarabb megadták magukat, mint más lapok.
  • wolfhgb
    Sajna vr zabalja az fpst, itt kell mind, de rambol csak ilyen tudasut sikerult olcson ujitani, meglatom majd egy kis tuning dob e valamit rajta.
  • VO101Tom
    Nebazz, nekem is MSI van :) Lekopogom, semmi gondom nem volt vele amióta megvan.