37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • macleody
    Modern Air Combat? Az egy árkád fos lesz nem?
  • Wampapa
    Köszi

Általában a disznót nyüstölöm, meg a Harriert (ezt több-kevesebb sikerrel).
    A Viggent hagyom, amúgy is jobban vonzódom a modern, displayes cockpitekhez meg az A/G dolgokhoz.
    De a chopperek nem fekszenek (azért egy Apachért vagy egy Cobráért megtérnék).
    Szerintem a Hornet lesza nyerő, amennyire követem az is félkész, de ahogy látom foglalkoznak vele. Meg bepróbálom a Mirage-t.
    A Flamming Cliff helyett meg megvárom az új Modern Air Combatot. Az meg fog jelenni idén ősszel és ez tuti, mert az ED hivatalos you tube-ján láttam.

A coming soon az mit jelent edéék szótárában ? Mármint az F-16 meg az AH-1 relációjában ?
    Mert a kis videójukon kivül semmit nem találtam róluk.
  • repvez
    DCS VR-ben vagy úgy általában lehet állítani valahogy a nézet pozíciót? Hogy a pilóta mit lát , tehát nem zoomolni akarok hanem egy új fix pozíciót amit fel le előre hátra lehet állítani, hogy mi legyen a kezdő állapot? Lehetőleg menet közben?
  • VO101Tom
    Viggenről nem hallottam még rosszat, nagyon jól összerakott modulnak tűnik, de a fedélzeti rendszerei, számítógépe a maiakhoz képest elég bonyolult. Képzelj el egy computert, amivel kódszámok begépelésével kommunikálsz, és kijelzője sincs. Jelez itt ott amit épp kell, meg megcsinálja amit kell, de ahhoz nagyon komolyan utána kell olvasni, és tudni, hogy mit csinál. Úgy neki se állj, hogy "majd kapcsolgatsz és úgyis látod, hogy mit csinál" . Igazi hidegháborús vas.

A Mirage is készen van elvileg (mármint ED szerint ez készen van), de az levegő-levegő feladatra való gép. Modernebb, nagy multifunkciós kijelzős műszerfallal, de nagyon korlátozott levegő-föld támadó képességgel. A/A-ban viszont kifejezetten jó, ha nem BVR-ban kell harcászkodni (Fox3-at nem tud). F-16/Mig29 kaliberű gép BFM-ben.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.26. 19:30:28
  • PhantomAss
    Kééészen? Van olyan modul ami készen van? :D
  • Wampapa
    Tiszteletem Urak.
    A Mirage meg a Viggen modulra mennyire érdemes rámozdulni ? Azok készen vannak már, vagy még kalapálgatják ?
  • molnibalage83
    Mi értelme egy repülős filmnek, ha csak bohóckodnak benne? Olyan ez, mintha F1 filmet csinálnál úgy, hogy semmi köze ahhoz, amit a pályán csinálnak. A TG megtette amit tudott, de ettől még igen erős korlátai voltak.

Ma viszont már van CGI igen durva. Csak nem nettó kretén készítő kellene a jó végeredményhez.
  • repvez
    "Ha valóban a valódi légiharc manővereket akarod bemutatni,"

Én ilyet egy szóval sem említettem, ezt te akarod ,
    Mindig ezt csinálod, valakinek a szavai mögé olyan dolgokat vizionálsz amit te találsz ki és megpróbálod bemesélni a másiknak ,hogy ezért milyen hülye .
  • molnibalage83
    Igen. Megfogtam. Ha valóban a valódi légiharc manővereket akarod bemutatni, akkor az nem fog menni RL sem. A valós mozgás igen, de igei légiharcot még gépágyús távolságban sem fogsz, (max. 600 méter), de légiharc-rakétákkal végképp nem.

A CGI-hoz értő emberek és a megrendelők együtt meg láthatólag hülyék hozzá. A francia filmben is voltak olyan begyorsítások és bevágások, hogy röhejesen volt. A CGI Stealth filmet meg inkább hagyjuk is...
  • VO101Tom
    Nagy durranás? Kultfilm az is
  • repvez
    látom megfogtad a lényegét megint a témának, nem baj .
  • molnibalage83
    És szinte semmiféle olyan manőver szinte nincs benne, amit előadnának légiharcban, mert nem tudod felvenni a távolságok is irreálisak A DCS-ben meg virtuális kamerával igen.

A valóságban meg kéne hozzá egy rakás drón és azok között tervezetten halál percízen bohóckodni, ahogy a TG idején tették, de csak 1-2 kamerával.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.25. 21:06:12
  • Solt
    Boldog Karácsonyt Uraim! :)
  • repvez
    ezt honnan tudod ilyen biztosra és , még senki nem csinálta az ellenkezőjét, hogy kiderüljön, hogy tényleg az kevésbé érdekli az embereket.
    TOPGUN és a végső visszaszámlálást valós repülésekkel vették fel kult film lett belőlük.
    Azóta se csináltak hasonlót. Egyedül a francia vadászpilóták filmet, de ott amiatt nem lett nagyobb siker, mert nem hoolywood csinálta.
  • molnibalage83
    Nincs igény arra, hogy realisztikus mozgást lásson a közönség. A TG2 csak azért nézem meg, hogy kiderüljön, hogy akkor mi a helyzet ma.
  • sakkay
    Nagyon vadállat. Szerintem új világot nyit a dcs-ben.
  • repvez
    Ha csak igy leforgatnának egy filmet, már sokkal realisztikusabb kinézete lenne, mint pár mozifilm
    amit rengeted pénzen és renderfarmokkal összehoztak eddig.
  • Frenky
  • sakkay
  • sakkay
    Ennyi.
  • Solt
    Na igen... ehhez kellene egy fő irányt meghatározni, hogy mi a cél és milyen úton, aztán ha az megvan és működik ahogy kell akkor lehet finomítani “apróságokkal”.
  • VO101Tom
    Pedig ez qrva egyszerű lenne: nem kell mindenkinek megfelelni.
  • sakkay
    Egyértelmű, meg kurva rég csinálják-még sem dobják ki, gondolom hasonlókkal küzdenek. Úgy vettem észre a DCS fanatikusok között sok a Fetisiszta, szerintem tele van makettezőkkel, akiknek a festések, meg a kinézet aprólékos tökéletessége, nagyon fontos, de elég sok a vájt fülű rep. bemutató néző, audio vámpír, aki meg a hangra megy el. Ezeket gyúrd egybe, hogy amúgy a szim. is működjön
  • beci43
    Boldog Karácsonyt, hölgyeim!
  • VO101Tom
    Nem tudom a DCS milyen lesz, még a Cliffs of Doverben volt valami hiperszuper fejlett hangrendszer amikor kiadták, hogy a motor belső alkatrészeinek hangját külön-külön szimulálták le, ami a motor fordulatszámával teljesen arányosan tudott változni, lehetett magasabb, mélyebb, még a sérüléseket is aszerint tudta hanggal jelezni, hogy mi ment tönkre. Mindent tudott amitől egy játékfejlesztő hangmérnök a bugyiba csöppent.
    Az egyetlen baj az volt vele, hogy rohadtul semmi köze nem volt az így generált motorhangnak ahhoz, ahogy ezek valóságban hangzanak. De a közelében sem volt, még repülőgépre sem igazán hasonlítottak, a típusok jellegzetességeinek nyoma sem volt! Ráadásul annyi erőforrást evett, hogy nem sokkal kiadás után vissza is lett téve a jó öreg felvett hangmintákon alapuló motorhang rendszer, aminek szintén vannak hátrányai (fordulatszám követés nem olyan pontos), de legalább repülőgép hangja van a dolognak. A másik, ami CloD-nál qrva nagy probléma volt, és ez csak az egyik legutolsó peccsben derült ki (és javult meg), hogy az engine szarul limitálta az összes hangforrás számát, ráadásul a doppler effektust valami másodpercenként 60x ellenőrizte, ami olyan erőforrást foglalt le, hogy a programozó szerint kötelékben repülve a teljes(!) proci használat felét a hangszámítás vitte el. És Clodban ritkán repül az ember egymaga. Hangforrások limitálva lettek, doppler az kb 10x ellenőriz másodpercenként, senki nem mondja meg hang alapján, hogy valami változott volna.

Szóval attól, hogy valami "új", meg "élenjáró" meg "forradalmi" meg egyáltalán nem biztos, hogy "jó" is
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.24. 11:48:17
  • LeonSilver
    két hét
  • sakkay
    Annyit tudok, hogy már régóta van valamilyen komoly-rendszer szintű-hang fejlesztés, éppen nemrég láttam erről vidit. Természetesen, hogy mikor jön, arról nincsen hír.
  • LeonSilver
    Ja, én is - de azért azt elég erősen kétlem, hogy a valódinak ilyen hangja lenne... tiszta air wolf.. :D
  • sakkay
    Igen, 8 már odabaxna
    A hang kérdéshez hülye vagyok.
  • LeonSilver
    Nem rossz ez a 65F...de csak 4db :/

Egyébként ha külső nézetre vált az ember, ez az Air Wolfos hajtóműhang ez mennyire autetntikus?
  • sakkay
    Ja tudom. Valamikor majd veszek. Most az lett a megoldás, hogy a hűtő meg a router van egy körön, a hangfalat meg leszedtem, nem használom, oda is adom valakinek a családban.
  • LeonSilver
    Ja. Jónak tűnik a cucc, bár érdekes lesz egy emberrel...
  • LeonSilver
    Hallgass Tomra faterkám! Ez ugye nem ilyen régi, lakótelepi lakás?
  • VO101Tom
    Nem, nem jó :) Attól, hogy a monitor nem kapcsol le, még ugyanúgy rángatja az áramot. Tegyél elé szünetmentest, hidd el, hogy megéri :)
  • sakkay
    Nahát. Jó nagy csönd volt eddig.
  • sakkay
    Lehet az lesz, habár most elosztottam a cuccokat a két röfin, egyenlőre jónak tűnik.
  • sakkay
  • VO101Tom
    Ez a gépnek sem tesz jót! Egy szünetmentest betehetnél a gép és a konnektor közé, 15-20e Ft-ért már lehet venni olyat, ami 15 percig bírja egy géppel+monitorral. Az ilyen áramingadozások kiszűrésére tök jó. Ennyit szerintem megér, ráadásul alapból villámvédelmet is ellátnak ezek.
  • LeonSilver
  • Kapido
    Segítségeteket szeretném kérni a Harrier AN/AAQ-28 LITENING II TPOD ügyben!

Mit nem kapcsolok, állítok be a tpod-on? Egyszerűen hiába keresem meg a célt, kapcsolom be a lézert ("fire"), világítom meg a célt, nem lock-ol a tpod, nem jelenik meg a szálkereszt közepén a négyzet, és nem talál célba a GBU-12.