37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
wolfhgb #30279 hat, a quest el nem tudom h epít ki a rift nek tomegbázist, kétlem, h fel millás gépet venne bármelyik quest es maganak a rift 2 miatt, pont ezt a réteget célozza a quest, akinek nincs fél millás gépe, vagy nem ért a pc hez és nem bajlodik ezert vele. -
Lysandus #30278 Ööö... Kedves kolléga én is emellett érvelek, lehet, hogy néha nem túl jól, de ne rám lőj ebben a kérdésben! :-D -
A jól összeszokott csapat kint a szöcskén fog kialakulni és nem a VR szobában. -
sakkay #30276 Csak nem akarjátok megérteni, hogy az ember a testével harcol, minden más abból következik. Míg egy pilótára-igen hat a g erő és brutál fontos a tűrése is-minden mást begyakorolhat szimulátorban. Tudomásom szerint a katonai pilóta képzés nyugaton 51-49 % arányú a valós és szimulációs képzés tekintetében. Azt viszont biztosan tudom, hogy a magyar és az európai elit katonai és rendőri egységek alapképzésénel ez az arány 100-0 %. Ez talán el is dönt sok mindent a vitában. Ezek még kiforratlan dolgok, az egyéni harcos szinten(az egyéni harcosban benne van a kiscsoportos harcászat is) és a szerintem már tényleg valamit érő dolog, amit alább beraktam videót. -
sakkay #30275 Szerintem is. -
Ez sokkal jobb first look videó, mint a későbbi. Az 5. perc táján levő kabinzörej és rezgés valami befosatós. Ilyet még nem basztam, tényleg olyan, mint kabin felvételek, nem steril környezet.
A többi részét majd meglátjuk. A jester AI számára voice command jópofa lehet single-ben, amikor szóban utasítod őt is. Ha lesz DCS modul, amit megveszek csak azért, hogy fun repkedjek vele és néha játsszak, akkor ez az lesz. Meg az F-16C, mert azt legalább nem kell 0-ról tanulni. :) -
Lysandus #30273 De egyébként ugyanez igaz a fotel és igazi pilótákra is. Még régen volt egy dokusorozat valamelyik csatornán a kanadai kiképzésről. Ott az egyik növendéket azért kellett kirúgni, mert nem volt hajlandó 3G-nél többet húzni a botba. Senki nem értette, hogy mi a gond vele, megvolt a kellő agresszivitása (csatár volt egy hokicsapatban, belemenős volt), jól tanult, de a dogfight kiképzésen egyszerűen nem húzott bele 3G-nél többet a botba. Ezért kénytelenek voltak megválni tőle.
Na most mi a fotelben nem tudjuk elképzelni, hogy milyen az, amikor rászakad az emberre 9G. Lehet, hogy ha tudnám, én is inkább hanyagolnám. (De szerencsére nem tudom, így vidáman repkedek online nagy arccal. :-D.) Viszont valós harci helyzetben meg az dönti el az összecsapás kimenetelét (nagy szavakkal: dönt életről vagy halálról), hogy ki húz többet a botba. -
igen lehet másról beszélünk , de ez is hozzátartozik az egyén fejlődéséhez mint a testi gyakorlás.
Mert hiába lesz egy rambo a faszi, hogy kibírja hetekig evés ivás nélkül,meg lefutja a félmaratont málhával, ha fingja sincs arról, hogyan mozogjon csapatba vagy mire figyeljen.
ÉS lefogadom nagyobb az esély a tűlelésre ha egy jól összeszokott csapat megy be egy területre mint ugyan annyi jól fizikailag tréningelt de semmi taktikai rálátása nincs és csak mennek a saját fejük után.
ÉS van rálátásom mindegyikre személyesen is.
VR-hez: Amit én próbáltam eddig azzal egyik sem volt kényelmes szemüveggel, vagy nem fért bele, vagy nekinyomta a szememnek a szemüveget és emiatt az orrnyerget is nyomta, a lencse is becsillanhat a kijelzőtől. igen lehet bele készíttetni lencsét kb ugyan annyiért mint egy sima szemüveget, de az is növeli a távolságot a szem és a lencsék között ami a FOV-ot is csökkenti. A fülnél is nyomhatja a pánt a szemüveg szárát.
Tehát árnövelő és macera szemüveggel a használata a beépített dioptria állítás nem minden eshetőségre vagy nem szemenkénti állításra ad lehetőséget. -
Úúúú, hányszor voltam úgy, amikor megkerülő osztagot csináltunk vagy csak a sima túlélésit és túl voltunk a 40-50 km-en, hogy a faszom és nem megyek tovább... jön hátul a csepel, összeszedi a félholtakat oszt' jó napot.. aztán az ember csak megy tovább, fásultan, azt sem érzni, hogy fáj.. csak ne álljon meg, ne üljön le, mert aztán felállni a legnehezebb :D Vagy amikor -27 fok volt télen itt, Szombathelyen (85-ben ha jól emlékszem az évszámra).. két nap a szöcskén - fagyási sérülésekkel. -
Paladin #30270 A rift CV1 egyidőben jelent meg kb a vive-val. A hivatalos release date szerint egy héttel korábban ;) -
sakkay #30269 Pontosan. Elit válogatókon, mindig van pár-amúgy kiváló jelölt- akik azért esnek ki, mert egyszerűen marad bennük némi dörej iszony, ami a nyomás hatására még rosszabb lesz és belerántanak sütéskor. Aki pl. kiváló air softos, nem is tudja mi ez a jelenség, meg az, hogy a fegyver bizony mozog
, ha elsütöd'. Az, hogy "be kell fogni a fegyvert" akkor jön ki csak igazán, ha igazi karabéllyal lösz, hiába vagy taktikai betyár amúgy
Ezek alap dolgok, de fontos-nem lehet vr-ben szimulálni, csak max abban amit linkeltem.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.08. 12:47:41 -
Lysandus #30268 Pontosan. Én még emlékszem rá, hogy milyen volt három napot alvás nélkül gyalogolni 40 kiló felszereléssel a fagyos sárban, lényegében alvás nélkül. Leírhatatlan, annak, aki nem csinált ilyet. Csak érzékeltetni lehet legfeljebb. Az első nap egyszerűen csak iszonyatosan elfáradsz. De a második napra egy ilyen furcsa félálomszerű, katatón állapotba kerül az ember, csak arra figyel, hogy az egyik lábát képes legyen a másik lába elé rakni. Ilyenkor azt se veszi észre elsőre, hogy lőnek rá, nemhogy célzott lövést adjon le 300 méterre. Ilyenkor egy dolog segít: az izommemória. Ez pedig nem megy máshogy, mint a fizikai kiképzéssel, ha beleverik. Hogy gondolkodás nélkül cselekedjen, mert abba kimerült állapotban gondolkozni nem fog tudni a nyomorult. -
sakkay #30267 Arról nem beszélve, hogy nem lepődnék meg azon, ha leginkább a gépjármű parancsnokok és személyzetre van belőve, az egyéni harcosok meg "szórakoznak" próbálnak csapatban maradni, meg élethűséget alájátszani a személyzetnek. Kb mint bármely fps játékban. Ellenben ha gépe szimulációja jó-tadam-már van is értelme. Mert ott sem kell a test.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.08. 12:36:40 -
sakkay #30266 Megint mondom, másról beszélünk. Ezekkel nem az egyéni harcos képzettségét lehet növelni, hanem nagyobb rálátása lesz a dolgokra, és esetleg összefüggéseiben látja a témát. De, hogy visszatérjek az eredeti felvetésemre. Egy repszimulátorban lehet gyakorolni akár komolyabb egyéni pilóta rész feladatokat is, míg az arma akármilyen hiper verziójával sem lesz az egyéni harcos jobb a célfelderítés azonosítás, a fegyver használata, vagy a csapaton belüli mozgásban jobb. Mert nem gép! Míg a szimulátor a gépet szimulálja amiben vagy. A test nem kell. -
Lehet itt bármit linkelgetni gyerekek. Taktikát begyakorolni jó. Helységharcot fasza! Ha megvan egy adott épület alaprajza, márpedig ha kell, akkor megszerzik, begyakorolni, hogy ki-merre, fasza. És ennyi. Az emberi viselkedést, a reakciókat nem tudod pontosan soha szimulálni. Minden ember máshogy reagál különböző dolgokra. Nem tudod szimulálni azt, ha már 40-60 km-t gyalogoltál, a kapca összegyűrődött a surranóban, fáj a lábad és mindened, de menned kell. És a harcot sem lehet szimulálni. Hába élethű meg 3d meg akármi "csak" szimuláció és máshogy fogsz dönteni akkor, ha tudod - éles helyzetben egy lövés és kampó. Persze lehet ezzel vitatkozni, csak felesleges :p Aki meg nem volt katona (ja, és nem szakács vagy írnok... :D ), az meg hogyan alkot erről véleményt? ;) -
DE , pont igy marad meg jobban mert visuálisan sokkal jobban megmarad , mint egy táblán vagy videon nézed, vagy akár mégha kint terepen is vagy, mert itt olyan nézőpontből is meg tudja mutatni a dolgokat amit a valóságban nem és vagy el tudja képzelni az egyén, hogy mit akar az oktató kihozni belöle vagy nem.
Látja, hogy egy szakaszban épületharcászatnál kinek merre van a figyelési területe és vizuálisan meg is tudják jeleniteni, hogy hogyan lesz körkörös védelem .
Vagy egy bekeritésnél , hogy tudják kiiktatni a tüzfészket stb..
VBS video vége felé -
sakkay #30263 Ja ez olyan mint az indulás. DK1 DK2, aztán a HTC meg kiadta a első teljes értékűt
. Szerintem jól csinálják, de drukkolok az ocolusnak-ezzel csak mi nyerhetünk.
-
sakkay #30262 "Max tényleg a katonákoknak lehetne, összvegyvernemi harchoz" idézek magamtól
. Tervezés, vezetői képzés az ok. De most az egyéni harcos képzésen vitatkozunk, aki csapatban dolgozik. Nem lehet megcsinálni. Ok. Futkároznak páran (és játszanak) ebből, megcsinálnak egy virtuális közegben egy feladatot.. hogyan marad meg szerintetek tapasztalatnak az agyban, hogy kimész terepre és szakasz szinten menetet hajtasz végre-határterületen, vagy megközelítesz és elfoglalsz egy épületet. Semmivel nem több, mint táblára, vagy oktató videón nézve, csak szórakoztatóbb. Egyszerűen az agyad nem fog párhuzamot vonni. Ezt nem értitek meg. Ahhoz viszont, hogy ez meglegyen egy ilyen rendszer kell
Irgalmatlan pénz. -
Paladin #30261 Pont erre lesz jó amit Repvez írt, az Oculus Half-dome-ban bemutatott fókuszálós technika. Gondolom ezt házasítják össze a következő riftben a foveated renderinggel, amit ugye már régóta tudni lehet.
Szóval a HTC nem előz, csak felzárkózik ;) Ők inkább úgy tűnik folyamatosan kisebbeket fejlesztenek, és rögtön kiadják. Az Oculus inkább nagyobbat akar lépni a pc-s változattal, addig meg a tömegbázist építi ki a Questtel és hasonlókkal. Majd kiderül, melyik módszer válik be jobban :) -
Paladin #30260 Erről van szó. Nem ott fogja a fizikai részét begyakorolni senki. Viszont a taktikát, a helyzetfelismerést, tervezést, vezetői képességeket, döntéshozást abszolút lehet.
VR és szemüveg: egyrészt egy normális méretű szemüveg simán elfér a riftben, másrészt elég olcsón lehet csináltatni beleapplikálható szemüveglencsét.
-
sakkay #30259 Ja szívesen belenéznék, hogy milyen. -
sakkay #30258 Öszvegyvernemi, jtac, ilyesmi. De nem hiszem ennél többről lenne szó. -
wolfhgb #30257 adtak a szarnak egy nagy pofont, habar kisebb lesz a gepigeny, akkor nem. de a lencsekkel is kezdhetnének valamit, mert korben homály a kép, ha a szélekre nézel, sokat nem dob a látványon a dolog, ha az éles képet elhomályosítja a lencse. az igaz, h ha a kép többi részén csokkenti a kidolgozottságot, azzal csokken a gépigny, ilyen formán hasznos, de a szélekre nézve ettől még elmosodott lesz a kép.
-
Solt #30256 Pedig valamire biztos jó, ha több mint 50 ország hadereje használja... :) VBS3 -
Akkor biztos csak hülyeségböl költenek nagy pénzeket a VBS kifejlesztésáre és több hadsereg is használja kiképzésre.
Nem azt mondom, hogy a fegyverfogásokat kell onnan megtanulni, de az egységek mozgatása különbözö taktikák megértése, hatásuk sztem elég jó lehet gyakorolni.
JA most a CES alkalmával mutatták be, kár hogy az OR nem mutatott semmit , bár ök meg a fokusszállást probálják megvalósitani, különbözö távolságokra, jó lenne ha a két tulajdonság egy eszközbe lenne benne a szemkövetéssel együtt a távolság függö fokuszpont ugy még természetesebb lehetne a VR-ben való érzet.Csak a szemüvegesekre még mindig nem gondolt senki, hogy anélkül is élesen lásson. -
sakkay #30254 "ezért lenne jó ha a DCS-ben is a Mig29 es és a szu27 is megkapná a klikelhető kabint, mert ott azért sokkal többet kéne gépészkedni mint most és igy sokkal kiegyenlitettebb a helyzet egy F18-assal szemben mint a valóságban. " Csak egyetérteni tudok. -
sakkay #30253
Hoppá! HTC előz!!! -
sakkay #30252 Pont ezt mondom, hogy nem lehet gyakorolni
-illetve ha konkrét feladatot nézünk-és valaki megcsinálja annyi időn belül a helyszínt-akkor az a tervezéshez nagyszerű. De ilyen meg nincs. Mindenkit megnyugtatok, hogy egér+billentyűzet kombóval semmit nem fog gyakorolni, aminek egy kicsi értelme is lenne
-
sztem meg pont az arma a jo összehasonlitás hozzá vagy inkább a VBS, hogy lehet használni gyakorlásra, a taktikát és a csapatmozgást mindenképp.
Föleg ha még le is tudják a helyszint modellezni hozzá akkor sokkal felkészültebben tudják a feladatot végrehajtani mintha ott kell improvizálni.
ÉS utána könnyebb a hibákat is megbeszélni visszajátszani.
De visszatérve az eredeti témához, a skinek engem sem érdekel, mert az csak festék akár a valóságba is lefestheti hello kittisre a gépét a tulaj ha ugy tartja kedvét, de ahogy irták a valóságtol eltérni csak azért, hogy a két oldal egyenlö legyen azt nem szeretem én sem.
ezért lenne jó ha a DCS-ben is a Mig29 es és a szu27 is megkapná a klikelhető kabint, mert ott azért sokkal többet kéne gépészkedni mint most és igy sokkal kiegyenlitettebb a helyzet egy F18-assal szemben mint a valóságban. -
sakkay #30250 Na ha mindenkin van egy ilyen, át van írva az ARMA ennek megfelelően-ALAP!!! dolgokat, már lehetne gyakorolni. Épület harcászathoz viszont teljesen át kellene írni még így is, továbbá nem ártana mindenkinek, olyan felszerelés a kezében meg a testén, amit használ. Na ott tartunk, hogy elképesztő pénz. Akkor már ki kell menni simunition fegyverekkel terepre, vagy taktikai házba-és megint ott vagyunk, hogy nincs értelme. Ja és a pénz különbség a kettő között..Max tényleg a katonákoknak lehetne, összvegyvernemi harchoz-DCS 2049:))) -
sakkay #30249 -
sakkay #30248 Gondoltam, hogy mondani fogod. Némi neműleg van közöm az ilyesmihez, és egyszerűen baromságnak gondolom, illetve olyan minimális bevezető lehet a spec.harcba, ami inkább marketing. VAgy átvezető a civil életből a valóságba-de egyszerűen nincs komoly érteme-nemn tudom elégszer hangsúlyozni. Valóságban a testeddel dolgozol, semmilyen szinten nem lehet szimulálni-habár láttam egy eszközt egyszer, de ahhoz alapjaiban új programot kellene írni. Talán egy dolgot gyakorolhatnál, taktikát és csapatmozgást, oda meg megint jön az, hogy nincsen értelme, mert a valóság annyira más, sokat nem tanulnál, egyszerűen nem lehet összevetni. Max egy power pointos oktatás buli gyakorlata lehetne az előadás végén. -
Solt #30247 Ehhez képest ott a VBS ami az ArmA katonai kiképzésekhez szánt verziója. Mobilról macerás linkelni, de hamar találni olyan képet ahol ülnek a bakák a gép előtt és tolják a VBS-t... :)
Egyébként ha már szimuláció, leginkább az autóversenyzők profitálnak belőle. A lézer szkennelt pályák tanulásra nagyon jók, plusz a monotonitás tűrést, koncentrációt nagyon jól lehet így fejleszteni. -
sakkay #30246
-
Lövöldözős játék szerintem sem jó példa. Az embert, és az emberre ható dolgokat nem tudják szimulálni. Armában sem tudják azt szimulálni, hogyan fogod a fegyvert, hogyan tárazol vagy célzás közben hogy veszed a levegőt. Repszimben sem tudják szimulálni, hogy érzed a seggeden a gép mozgását, és milyen az ha 6G szorít az ülésbe. Azonban míg egy lövöldözős játékban nincs is másról szó, csak emberi mozgás, egy repszimben azért rengeteg dolgot ugyanúgy kell csinálni mint a valóságban. A gépek kialakítása, gépek mozgása, eljárások, avionika, a környező dolgok egész jól le lehetnek modellezve (program válogatja persze). -
sakkay #30244 Persze én is írtam, hogy az, azonban rengeteg dologban más-legyen akár az arma-mint minden egyéb játék. Egyszerű példa:olyat már halottam, hogy pilóták használják már már gyakorlásra-vagy vetik össze komolyan a szimulátorokat a valósággal, legyen az a BMS falcon vagy a DCS, esetleg még egy-egy szegmensét is tudják gyakorolni a repülésnek, de pl. ugyanez az ARMÁ-ban elképzelhetetlen. -
Ott van a link. Csak egy felhasználó készítette. Több mint a semmi...
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2019.01.07. 23:36:56 -
Tudod, hogy játék!
Nem is kell ezen lovagolni sztem. Leon megmondta a tutit.
Az arma is játék, bármennyire jobb és életszerűbb a lövöldözős társainál. Anno felvázoltam, hogy tök jó az arma és szimulál ezt azt, de a lőteret nem hozza. A repülős játékoknál is ez van. Itt csak arról van szó, hogy ami a legtöbbet hozza az életből azt hívjuk mi játékosok szimulátornak. De JÁTÉK és messze elmarad a valóságtól. Mert ha munka lenne nem ülnénk itt ennyien...
-
sakkay #30241 "De akkor is játék. Itt, ha földhözvered magad, akkor felállsz a fotelból, iszol egy kávét, leülsz és folytatod." Természetesen, mert ha ez nincsen akkor az a valóság
, de azért nem szeretem játékozni-szigorúan pedig az-mert minden játéktól masszívan különbözik, már csak a a tudás miatt is ami kell hozzá. De ha valaki rózsaszín helló kitti skinnel jön, az egy kretén, mert-
1.ilyen nincs
2.kurva feltűnő
3.emiatt értelmetlen használni "élőben"
4.nekem nem poén
-
Persze, szimulátor és más kategória, mint mondjuk a vértündér. De akkor is játé. Itt, ha földhözvered magad, akkor felállsz a fotelból, iszol egy kávét, leülsz és folytatod. És tök lényegtelen, hogy ki milyen szkinnel repül, hogy az mennyire autentikus és mennyire nem az. Én röhögök azokon, akik szia katis szkint használnak, de alapvetően ha neki az tetszik, hát használja. Én ezekre és hasonlóakra gondolok, amikor azt írom, hogy játék.
Természetesen legyen szimulátor, legyen nehéz és összetett. Amennyira lehet hasonlítson a DCS-ben lévő akármelyik gép a valódihoz, hisz' azért veszem meg. Ne legyen balansz, mert az nem létezik. És utálom, ha a kék vagy a piros oldalnak kedveznek valamiben szándékosan vagy véletlenül. Ha a piros rakéta gyorsabb IRL? akkor legyen az. Ha a kék pontosabb, akkor legyen az.
Én sem azért repülök egy típust, mert azon be van kapcsolva a god mod, hanem azért, mert tetszik. Mert nem könnyű kezelni, mert ha nem figyelsz, akkor vortex van meg kamillázás vagy mert kigúvadó szemmel lestem annak idején a The Final Countdown-t a szar, alámondásos szinkronnal...