23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#20576 Játék menüben installed mod mappában is megjelenik hogy telepítve van -
#20575 Üdv! felraktam ezt a mapot. zip rendesen a helyén,mégsem jelenik meg a játékban a választható térképek között.
Platinum van fent legújabb frissítéssel. Valami modot fel kell tennem hozzá hogy menjen(pl multifruit stb)?
köszi
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.12.02. 15:13:42 -
#20574 beállításoknál meg kell nézned hogy van beállítva: szántást ki lehet kapcsolni,ha nincs kikapcsolva akkor a térképen a megfelelő részen pirossal fogja jelezni hogy melyik terület igényli a szántást,általában 2-3 vetésenként szükség van rá ha be van kapcsolva.
A permetezés szintje szintén állítható 1-3 ig növekedési fázisonként egy permetezés,műtrágya stb ha 3 van állítva.Újdonságként érkezett az olajretek. elveted,és megfelelő növekedési fázisban betárcsázva szintén permetezésnek/műtrágyázásnak a hatásához ér fel.
illetve van a weeder,ami a növények első növekedési fázisában használva kigazolja a területet.
Ha 3ra van állítva a permetezés ,akkor 3x kell használni a fentiek valamelyikét a különböző fázisban,akár permetezhetsz is 3x ugyanolyan jó lesz
Nálam a szántás be van kapcsolva,a permetezés viszont le van véve 1x re,könnyítésként,ha olyan vetőgépet használok ami műtrágyáz is egyben,illetve megcsinálja a tárcsázást is akkor sok időt lehet spórolni :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.11.30. 12:13:58 -
hekus2014 #20573 Sziasztok, le írná nekem valaki a helyes vetés sorrendjét, mert akár hogy csinálom, nem változik a terméshozam. -
dgianni28 #20572 Köszi!
-
n0tr3adY #20571 Üdv,
Húzol egy új modmapot az 1.5.1-es GCV / Sosnovskáról és átülteted erre a saját mapod (hozzá tartozó xml-eket, pda-t stb igazitva)
Vagy :
https://gdn.giants-software.com/thread.php?categoryId=21&threadId=5286
A linken található megoldással visszafejted a sugarcane mesh-t, átexportálod a modmapodba, hozzáadod foliageként (lehet, hogy a modmapod fruit_density-jének kevés lesz a csatornaszáma, akkor azt is újat kell húznod gyári mapról). Mindenesetre gyári map az irányadó és legyen kéznél a np++.
-
dgianni28 #20570 Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy egy korábbi mapba hogyan tudom integrálni a nád vetési lehetőséget? Ugyan a gépeket adja a dlc el is tudnám adni a nádat, viszont e vetőgép nem vet az istenért sem! Gondolom az i3d-be kell belepiszkálni, de még nem jöttem rá a teljes megoldásra! Ha vki tud okosat ebben a szituban az állat volna! Köszi -
n0tr3adY #20569 ...pedig ehhez még közgáz főiskola se kell...
-read only-
-
endy papp #20568 Pár mondat még az új dlc-ről,hogy picit teljesebb legyen a kép.
Persze aki tudja ezeket az NE olvassa....
A gépek eszközök stb,stb..
Az AI forgalommal kezdeném ,itt a környezetnek,stílusnak inkább "megfelelő" hozzá illő kocsikkal,buszokkal találkozunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az AI gyalogosoknál is történt némi változás.
Szerintem ez a része még rendben is van.
A gépek eszközök nagy részben abban bővültek hogy a cukor nád aratáshoz, szállítás,vetéshez,pluszként bekerültek, ezen kívül is kapunk párat de a HORSCH ingyenes dlc többet tartalmaz.....
A billenős pótkocsikat nagyon jól megcsinálták,de hogy erre miért kellett több évet várni (hogy ne modként lássuk viszont)....
A nád aratásról vetésről,pár mondat,mivel a többit növény dettó ugyan az, itt egy vidi róla.
Van egyszerűbb olcsóbb géppark ami ugyan úgy a vetésre és a betakarításra is vonatkozik.
A vetésről is csináltam vidit,de feleslegesnek érzem feltölteni,inkább pár szót róla.
A vetőgép feltölthető a már learatott náddal billenő pótról,értelem szerűen homlok rakodó lapáttal is stb,stb,vagy a boltban kapható palettából.
Vetni csak 1x kell utána újra nő,viszont a 3. betakarítás után érdemes újra felszántani és vetni a jobb terméshozam miatt.
De ez csak akkor érvényes ha a szántás opció engedélyezett.
Legalább is ezt írják a játékon belüli leírásban.
Igen van külön leírási oldal a cukor nádhoz,ahol elég részletesen leírják hogy merre meddig.
Igazából nem bonyolult.
Amiről csak annyit írnak hogy hosszabb a betakarítási idő mint más növényeknél,nem sokat árul el.
Így ezen részét teszteltem,legalább is a gyors növekedési fázisra állított játékban,így néz ki időben.
Elvetés után 10-11 óra az első majd ugyan így a 2.-3. fázis mire beérik,úgy hogy nem keveset kell rá várni mire arathatod.
El nem szárad , ha nem aratod le soha,de aratás után mindig újra nő,ugyan ezen intervallumokkal.
Nagy hasznot ne várjatok mivel eléggé alacsony az ára,a többi növényhez képest,no meg hogy ilyen sokat kell várni a betakarításra,mondom mind ezt gyors növekedés mellett,értelem szerűen (nem mértem mennyi) többszöröse más növekedésre állítva.
A vidin látszik hogy is megy az aratás.
Amit a nagy arató combinál rosszul oldottak meg ,vagy nem tudom....
Ha munkást veszel fel hogy ő arasson és csatlakoztatsz utána pótot (igen külön választható a combinál a hátsó csatoló) akkor a megfordulás után egyszerűen megáll mert a fordulási köre nem jó túl kicsi és így nem tudja a pótba üríteni a nádat.
Kipróbáltam az összes létező pótal ami szóba jöhet mivel mindegyiket nem lehet csatlakoztatni.
De ettől függetlenül ha munkás dolgozik rajt teszi rendesen a dolgát de akkor mellette kell haladni póttal.
A nádnak silója nincs így ürítés gyanánt,leöntheted a földre.... ahogy az alap mapnál anno a cukorrépa és a burgonya esetében.
Gondolom túl bonyolult lett volna szállító szalaggal ellátott silókat kialakítani,vagy az a koncepció ,dolgozzon a paraszt ha akar valamit...
Természetesen modként már vannak erre jó opciók,ahogy ma láttam már a burgonya szedő is tudja aratni 500 000 kapacitás mellett a cukornádat...
Talán a környezeti hangokról még nem esett szó,azok is a régiónak megfelelően alakultak,viszonylag jó de picit több "élettel" lehetett volna vegyíteni.
Éjszaka is érdemes a farmunkra benézni kívül belül,nagyon jól mutat este a Hacienda
Talán még pozitívum ként értékelhető hogy a bolt előadó termébe akár gépekkel is behajthatunk,de erre is kellett várni pár évet....
Összességében a szokásos alap map más környezetbe ,másként tálalva ,cukor náddal megspékelve,sajnos a hozzá járuló hiányosságokkal,de ezt már megszoktuk a többi alap mapnál,az elgondolás mindig jó ,de a tökéletesebb megvalósítás az sajna még mindig a modderekre vár.
Ettől függetlenül nem rossz simán el lehet vele lenni aki megveszi,sem fog csalódni,nyilván ez nézőpont kérdése,nem is vita tárgya.
Értelemszerűen ahogy a többi alap maphoz ehhez sem árt ha modokkal színesíti az ember,de ha valaki most cseppen ennek a mapnak a segítségével a FS világába annak még akár "nagy szám" is lehet.
Ha valakinek esetleg kérdése lenne vásárlás előtt áll,szívesen segítek bármiben.
Köszönöm a türelmet....
-
zolcsika080104 #20567 én is így látom,viszont a legjobb az lenne mivel a map ízlés dolga, lenne egy alap inkább az alapjáték lenne olyan hogy modderek készítenék el az üzemek és lehetőségek tömkelegét amiket csak zipként be kellene tenni úgyszint a növényeket is.pl rostoslégyártáshoz kellene egy papírüzem a fákat legalább permetezni kellene stb ha már a moddereket pénzelik.ha már dlc 40 új növény és kb 8 féle erre alapozott üzem és kb 40 új gép ér annyit mint az alapjáték ára. a dlc simán annyi mint az alapjáték. -
Daditsx #20566 Az én háborgásom lényege az, hogy mások munkája ingyenes és az giants-é meg nem. Vagyis inkább az, hogy a giants-é mért nem? Az, hogy támogatja a moddereket az természetes, ha életbe akar maradni a cég. Lényegébe ők dolgoznak helyettük. Aztán pár mod-ot átalakítanak és azt meg durvább összegé eladnak. Semmivel se jobb vagy több, mint az ingyenes mód.
Az, hogy mennyi idő megcsinálni egyet az lényegtelen, ez nem a mártai szeretetszolgálat. Ennyi erővel támogathatnád a közmunkásokat is. Szerencsétlen 5 órán át sepreget egy utcát a szélbe, esőbe. Nyáron a 40 fokba. Ha már sajnálni kell valakit ne a léhűtőket. Majd pont a giants-ot akik évek óta mások munkáján élnek és verik a faszukat a klímás szobába.
Megjelenés után pár héttel már voltak fasza mod-ok az FS17-hez. Pár hónapra rá meg már elég szép volt a felhozatal. Aztán fél évbe telt a giants-nak, hogy összedobjanak 1 map-ot meg pár trakit kiegészítővel? El tudom képzelni mekkora megerőltetés volt nekik. Főleg, hogy nem pár ember dolgozott rajta. -
n0tr3adY #20565 Igazából nem értem a problémátokat. A gyári DLCket leszámítva ingyen elérhető brutális mennyiségű (és változó) minőségű content. Ezekkel is el lehet lenni jó darabig.
A helyzet így már sokkal korrektebb, hogy Giants anyagilag is hozzájárul ahhoz, hogy egy moddernek megérje 2-3-4 vagy több hetet beleölni egy fasza gép / script / map elkészítésébe. Amihez ti továbbra is ingyen juttok hozzá.
Nem akarok magas lóról beszélni, de szerintem az itt háborgók 90%-nak fogalma sincs, mennyi idő egy gépet nulláról lemodellezni, feltextúrázni, beingamelni. Mind célhardver árban, mind munkaórában. Érdemes az olyan kifejezésekre rákeresni, hogy PNY Quadro, renderfarm, HP Z6 workstation ;)
Peace.
-
#20564 Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. A karakterek beszédhangja elég mókásra sikerült :D Meg nem tudom mekkora lesz a géppark, mert csak 2 trakit láttam benne. -
Daditsx #20563 És ezt a giants is tudja és ők is csinálnak mod-ot amit jó pénzért eladják... -
n0tr3adY #20562 Az, hogy az alapjátékot 3 hónapon belül megunnád. Minden ami érdekessé teszi és időtállóvá teszi, azok a modok (Seasons stb). Igy a modder is motiválva van, hogy készitsen minőségi modokat.
-
zolcsika080104 #20561 de nekik mi a haszon abban ha letöltünk?Hiszen az nekünk ingyenes.... -
n0tr3adY #20560 Gondolom nem tudod, de az FS17 és a Giants Modhub elindulása óta a Giants Software is támogatja a moddereket x összeggel a letöltéseik után, ha azok megfelelnek a követelményeknek. Nem kis munka egy jó gépet/mapot/modot összerakni. Sem időben, sem az igényelt tudás tekintetében.
-
endy papp #20559 Van róla több game play vidi a neten,mókás egy game lesz az biztos....idegen nyelvtudásúak előnyben..... -
#20558 Sziasztok
Egy pici off jön, egy újabb farmos játék a láthatáron.
Farmer's Dynasty
-
endy papp #20557 Pontosan mire gondolsz?
Melyik az ami kitakarja?
Egy képet dobj róla ,ha lehet. -
#20556 Attól még lehetett volna az is fizetős..... -
kitt2000 #20555 hogy lehet eltüntetni a eladás menüt ami elfoglalja a fél képernyőt 1.5.1?
-
n0tr3adY #20554 Szerintem ez egy piacnyitó dlc, se több se kevesebb.. Pont úgy néz ki, és pont annyit tud, mint egy alap gyári map. Ez igy van jól. Alap mapokról se lehet ódákat zengeni; ezeréves pcbontós romhalmazokon is elfutnak 30-40 fps-el, mert ez a cél. Egyszerűek, mint a faék, hogy a 6-tól 99 éves korosztályig mindenki elboldoguljon vele, és hibátlanul fusson.
@Joceruza :
Agrovation DLC-nek az elkészitését a Horsch *finanszirozta* a ModContesten keresztül.
Modcontest 17 Horsch Special award
-
#20553 Agrovation dlc-ben is van ennyi tartalom, oszt az ingyé van..... -
endy papp #20552 Egy pici előzetes video magáról a farmról.
No és pár szó a játékról csak így futtában...
Ha bárkinek bármi kérdése van szívesen válaszolok.
Na itt aztán a "nagy élvezetek csodák" eléggé véget is érnek,már mint a farmon.
Még a városban van némi látni való amiről kár is vidit készíteni,olyan-amilyen mindenki döntse el magának,ha kipróbálja,egyedi meg minden de szerintem picit jellegtelen....vagy nem is tudom mi a legjobb szó rá.
Összességében maga a map nem lenne rossz de elégé sivár kihalt élettelen,oké hogy talán arra felé ilyen ,de azért lehetett volna még több fantáziát belevinni,ahogy a többi FS alap mapba is....
Valószínű ez is a modderekre vár ahogy oly sok minden az FS-ben.
Eddig igazából jobban csak körbe jártam a mapot ,de komolyabb 'extrákkal nem nagyon találkoztam,van pár "újdonság" de már már sosnoka map ürességét tükrözi.
Erdők nincsenek, fás ligetek igen , minden fát ami található ki lehet vágni,de csak kézi fűrésszel ,géppel (scorpio king) csak a kókuszt pálmákat.
A növényzet értelem szerűen más,mint az eddig megszokott,a fű is,ezen részével különösebb gond talán nincs.
Már modként vannak elhelyezhető banán kókusz ,narancs fák amik termést adnak,így lesz mivel telerakni a sok üres helyet ,mert van bőven,ilyen célra pont jó lesz.
Van 1 vonat ami picit más mint az eddigiek.
Az állatok igazából a marhát kivéve dettó ugyan azok,az ólakon picit változtattak.már ahol van mert szegény teheneknél még az istállót is lespórolták,semmi fedél nincs a fejük felett ahova behúzódhatnának ha jön a rossz idő....
A növényekről gépekről,majd később ,de igazából a cukor nád ami "újdonság"
A játék (új map) optimalizáltsága lehetne jobb is mivel helyenként indokolatlanul 20-25 fps esések is tapasztalhatók olyan helyeken ahol majd semmi objektum nincs.
Nagy vonalakban ennyi a folyt.következik.... -
endy papp #20551 Na igen de nézd meg a többi játékot ,mi megy, kiadják tele buggal jó ha elindul de a dlc-et már tolják hozzájuk,sajna más játékoknál is ez megy.
Nincs mit ezzel tenni nem kell megvenni nem kell vele játszani ..
De ahogy írtam is meg lehet venni most 13 euroért is,ami nyilván később kevesebb lesz.
Más:Pl,lehet nézni a tévét,ahol megveszel egy csomagban 120 csatornát amiből jó ha 20-at nézel néha nap és ezért havonta előfizut fizetsz.
Hiába szeretnél csak arra a 20-ra előfizetni mondjuk harmad áron,olyan csomag nincs és ez megy minden szolgáltatónál...
De lehetne sorolni a példákat.
Ha az árakat nézzük nyilván nem Magyar átlag fizuhoz lövik be az árakat,mert azért valljuk be nyugaton 20 euro lófütty még a gyerekeknek is...nem kell elmenni Amerikáig.... -
Daditsx #20550 Szerintem undorító, hogy olyan dolgokért kérnek pénzt és nem is keveset aminek az alap játékba kéne lennie. Pár járgányért meg egy map-ért pofatlanság 20euro-t elkérni. Ezeknek ingyenes vagy 5 euro-s dlc-ként kéne futnia. És esedezve kéne bocsánatot kérniük, hogy egy üres vázat árultak az elmúlt évbe.
Engem olyan szinten taszít ez az üzletpolitika, hogy már törtként se próbálom ki. Aki mindent megvett hozzá az már egy AAA-s játék árát fizette ki egy olyan játékért ami a felét se éri. -
endy papp #20548 Az a map még a 15-ben volt,így feltételezem az a map amiről írsz mod map ,ennél fogva bármi lehet.
Próbáld ki az eredetei 2 mapon ami a játékban benne van ,már mint az FS 2107-ben már ha arról beszélsz és kérdeztél....
-
nono28 #20547 Sziasztok!Mitől van az hogy,felraktam az 1.5 patchet és van olyan munkaeszköz illetve munkagép aminek nem forog a kereke?Bjornholm mapon! -
#20546 megjavult -
#20545 sziasztok mi van az fs-portal.hu val? -
endy papp #20544 Innen tölthető ingyenes DLC Horsch Agrovation
Horsch Agrovation Free DLC
-
#20543 +
-
endy papp #20542 Pici előzetes ,ha valaki nem bírná ki keddig....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.11.12. 23:04:59 -
endy papp #20541 Ez így van ,modok nélkül a legjobb jó indulattal is max fél év és a kutya nem tolná vele többet....így azért mindig van miért elővenni.
Mondjuk én speciel várom az új mapot ,szerintem jól elleszek vele, egy darabig,majd mindenhova cukornádat ültetek XD. -
zolcsika080104 #20540 sajna egyébként mindezeknek alapbl illó lenne benne lenni a játékban mint üzemek és évszak ,ilyyesmi dehát már erről sokat beszéltünk már. a modderek nélkül hamar ráunnánk -
endy papp #20539 Jó volt a megérzésem,nem véletlen nem használom....a multi mapoknál hamar össze tudnak akadni a dolgok,sajna ez van. -
zolcsika080104 #20538 sajna a seasons csinálja mert arathatatlanná válik miatta ha mkompatibilis lenne akkor ok volna -
endy papp #20537 Gondolom aki farmozik és felrakta a legújabb frissítést észre vette hogy a cukornád mint új növény is bekerült a listába...
Nyilván ültetni és aratni nem lehet de már csak pár nap kérdése.....
Viszont jó néhány eszköznél már megjelent a cukornád ikon.
-
zolcsika080104 #20536 tettem bele egy új kék ugyanaz a kombi csak kék a vágóasztala zöld és szélesebb egyelőre tesztelem ez viszi seasons most kinn van de a suedes mulipackből kétféle ugyanaz a kombi volt más moddertől benne.az egyik amire gyanakodtam holmerpack small zip lehet ütközött egymással a két egyforma de méretében más zip. De lehet a season mindjárt azzal is megnézem azokat a kombikat amik most a seasons nélkül jók