23835
  • Carl Davies
    Hát ha olyan szép műanyag kerekű traktorok vannak benne, mint a Trailer-ben, akkor nem hiszem hogy sokan akarnának érte adni 26 eurót.
    Még csavarok sem voltak a felniben ... Egy újabb próbálkozás, egyszer csak sikerül valakinek.
  • mimo0612
    A patch után nekem a G27 nem működik megfelelően, csak ha alapértelmezettre állítom, egyéni beállítás után egyáltalán nem működik.
  • Daditsx
    Akit érdekel korai hozzáféréssel megjelent a Farmer's Dynasty
  • FrezeR
    Farming Simulator 17 Update 1.5.3

Changelog

[ADDED] Vehicle arm sensitivity option (1.5.3)
    [FIXED] Care wheels for missions (1.5.3)
    [FIXED] Subsoiler in missions (1.5.3)
    [FIXED] Pöttinger Mex 5 (1.5.3)
    [FIXED] Rain on Estancia Lapacho (1.5.3)
    [FIXED] Multiple fertilizer states (1.5.3)
    [TWEAKED] Visual of various for vehicles (1.5.3)

Platinum Add-On Update 1.1.0

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2017.12.14. 17:17:52
  • endy papp
    Szívesen.
    Már a kézifék kérdése is letudva találtam a minap egy működőt...
    FREIN A MAIN (Handbrake) v1.0
    De ez a Skorpióhoz való akár automata vágó mod visz mindent,ráadásul még beállítanom sem kellett,az új saitek controller panel simán kezeli.
    Favágók figyelem.Wood Harvester Automation v1.0.0.0

• atesz25
    Húha a kérdés tényleg le maradt de választ kaptam rá. :)
    .
  • endy papp
    Nos akkor mi is a kérdés mert ,azt nem tettél fel..
    Nem láttam kérdőjelet és valahogy nem jött át a kérdő mondat.
    De persze ennek ellenére gondolom hogy, mire is akartál kilyukadni,mit szerettél volna megtudni.
    Nos ezt a hátra menet dolgot egyszerűen praktikusan és kézre állóan megoldottam,az összes gépen ,legyen az szgk,vagy tgk,vagy bár mi.
    Ha megnézed a lenti képen levő "saitek kontrollert" joystick kart, a piros gombra tettem a hátra menet kapcsolót.
    Így a sok kis manőverezésnél nem kell a g27 H rükiével kínlódnom ,mert ezen része annyira nekem nem jött be,már mint a rüki.
    A spintiresnél is elég sokat szenvedek mikor nem akarja bevenni rendesen,valahogy ennek a váltónak a rükije eléggé gagyi lett,de persze kipróbáltam az fs-el is.
    Érdekesség: némely trakin még a rükinek is több fokozata van...de asszem ez csak a mod trakimon volt
    Pl van olyan mod trakim amin a sebesség fokozatot a H váltón kapcsolom ami P-1-2-3-4-,plusz ezeken belül is van 4 fokozat amit a pillangó váltóra tettem.
    Nagyon komplex ez a váltó mód az elején elég "kínai" volt de azért pár óra alatt bele lehet rázódni.
    Igazából a pillangó váltó karokat is használom és a H váltót is, van hogy együtt van hogy csak egyiket...
    Pl az üresbe rakás nálam a H váltó egyik sebesség fokozatba kapcsolásával történik,ekkor simán elgurul a lejtősebb részen a gép,a féket ha benyomom akkor rögzíti a gépet,jobb híján "kézifékként" szolgál,de vehetjük az automata P fokozatának is,mert igazából az.
    Erről jut eszembe a kisebb trakikat némelyiket(pl:Zetorok)el tudták látni kézifékkel,a készítők,hogy a többibe miért nem kerül????
    Vissza térve a rükire ha a "reserve " beállítást beállítod a H rükiére akkor minden gépen kivétel nélkül a rükit azzal kapcsolhatod ,de a szépség hibája ennek hogy ha kiveszed a H váltót rükiből akkor nem oldja ,vagyis megint rükibe kell tenned a H váltót hogy előre menetben légy.vagyis itt csak irányváltó a kapcsolás,ezért érdemes hagyni egy gombon.
    Az ok nagyon egyszerű itt gombbal oldod-kapcsolod a sebességeket a valósággal ellentétben ,persze a modern gépeken már ott is.
    Vagyis nem egy rudazat bovden veszi ki sebességből a gépet, és húzza-tolja a váltón a tengelyeket léptető villákat fogaskerekeket.
    A modern gépeknél már elektronika teszi mind ezt ,igaz hogy te kart húzkodsz jó esetben de elektronikusan viszi át a kapcsolatot az adott váltóba.
    A valóságban így megy manapság ,tudom láttam már MTZ és hasonlót matuzsálemet ahol mind ezt karok és bovdenok oldják meg a váltást ,de abban az időben nem ismerték a cvt-dsg-szeki és egyéb elektronikus váltókat...
    Picit más....
    Pl: én ha ráakasztok egy gépre, kocsira valamit kiszállok és "kézzel" teszem,így aztán jól el lehet babrálni a farmozással....
    Remélem kimerítő volt a válasz....
  • atesz25
    Örülök, hogy sikerült. Viszont én kérdeznék tőled. Most, hogy már nálad is működik a kuplung. A tolatás nekem csak a személyautónál van a h váltón a helyén. Az összes többi gépen gombbal kapcsolok hátramenetbe nem a váltóval. Remélem érthetően írtam.
  • Rozsdika
    úgy működik köszi, vissza raktam mindent kiprobáltam egy frissebb térképel ott müködöt mindenel lehet hogy a térkép régi és azért csinálja. köszi a segítséget.
  • Rozsdika
    oké meg probálom. köszi
  • endy papp
    Nálam több mapot is kipróbálva semmi problémát nem találtam.
    Pedig több GB mod van benn.
    Nálad valamivel össze akadhat.
    Próbáld meg csak ezt a modot-dlc benn hagyni a többi mod nélkül és az alap-eredeti mapon.
    Ha úgy is csinálja akkor ...passz
  • Rozsdika
    sziasztok! érdeklődnék hogy másnál is meg fagy a játék ha a "FS17 Add-On Straw Harvest v1.0" be van kapcsolva, mert ez zavar be nálam valamiért. Segítséget előre is köszi. üdv attila
  • endy papp
    Na közbe találtam róla vidit,így sikerült ezt is beállítani,így már királyság van....
    Rossz helyen akartam beállítani azt amit nem ott kellett volna.....
    Így aztán recseg ropog, be se veszi a sebességet,egyik gép sem,ha nem tolom a kuplungot.
    Egy gombnyomással , ha épp olyanom van simán átkapcsolom és megy automata kuplunggal.
    Ha valakinek esetleg épp úgy nem sikerülne akkor itt róla a vidi.
    4:50-nél van a lényeg,...

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.10. 13:03:05
  • endy papp
    Értem de hogy sikerült neked beállítani a kuplung tengelyre a kuplungot???
    Nekem valahogy nem engedi csak gombokra???
  • atesz25
    Hello.

Én is g27-el tolom, és a gearbox is bent van mert tényleg így kerek a dolog. Viszont én használom a kuplung tengelyt. Sőt kell is mert az mtz rába és még egy két gép nem is veszi a sebességet be ha nem nyomom a kuplungot csak recseg. Persze sok géphez nem kell. Az mtz-nél is be lehet állítani az automata kuplungot de hát az mtz az mtz.
    Frankó kis cucc egyébként.
  • endy papp
    Üdv Mindenkinek.
    A játék irányításával kapcsolatban szeretnék megosztani pár gondolatot,ha megengeditek.
    Akik eddig is kormánnyal irányították a játékot,farmoztak, azoknak semmi újat nem fogok írni,ezért elsősorban nem nekik szánom a "szösszenetem"
    Igazából eddigi több éves farmozásom kizárólag xbox controllerrel történt.
    Ez betudható nagyobb részt az én, talán kényelmemnek-lustaságomnak,mivel itt a G27-es kormim de valahogy mindig lusta voltam pár percet rászánni hogy beállítsam, (igazából a gombokat kellett átrakni-beállítani hogy ott legyenek ahol én szeretném) tudom ez simán felróható nekem negatívumként,de elismerem ,sajna ez van.
    No de váltani soha nem késő.
    Most is részben "kényszerűség" vitt rá de a kíváncsiság mindig nagyon foglalkoztatott hogy milyen lehet kormival a farmozás.
    Kijelenthetem ég és föld a különbség nem is lehet egy lapon említeni.
    Igazából a sok használattól már annyira megkoptak az irányító karok az xbox controllerren hogy nem mindig állt meg középállásba és elmászkált ide-oda,mivel más játékoknál is elég sokat nyúztam ,nyúzom,az évek során.
    Így aztán mindenképp a váltás mellett döntöttem,de ebbe azért bejátszott hogy "kértem" a Jézuskától egy Saitek Farm Sim Controller ,mivel láttam vidit róla hogy a kettő együtt milyen jól műkszik és ugye a sok gomb mindig jól jön,plusz a joystick ami van rajt nagyon jó,a tempomat tekerőről nem is beszélve simán lehet lépésben 1km/h menni és ezt fokozatba egyenként lehet növelni csökkenteni,akár az AI munkás mellé beülve is tudom pontosan szabályozni mennyivel km/h dolgozzon épp.
    Nyilván magában a kormi is elég lehet ,de azért jó hogy nem kell a billhez ,egérhez nyúlni, mindent az irányításom alá tudok rendelni.
    Bárhova bármit be lehet állítani,ez még egy plussz pont az FS-nek,sajna a kuplungot nem támogatja a játék,de erről majd később...
    Tisztában vagyok vele nem olcsó mulatságok ezek ,de a kormi már nálam rég megvolt mivel más szimekkel is tolom ets-ats,stb...
    De ez a plusz kiegészítő irányító panel nagyon jól kiegészíti a farmozást közbeni igényeim, akcióban házhoz szállítva 28000ft.

Vissza térve a kormánnyal való irányításra.
    Kormival nagyon pontosan precízem irányítható már-már valóságosan.
    A feeling összehasonlíthatatlan a kormány nélküli irányítással.
    A profilerben amire beállítod a kormi elfordulási szögét annyit kell csak fordítani a játékban a kormit akár 900 okon is használható ha valaki sokat szeretné tekergetni,én visszább vettem nem csak kényelmi szempontból,de ez teljesen ízlés és egyén függő.
    Nyilván ehhez kellene a játék részéről egy jó fizika ami vissza jelzéseket ad a gépek viselkedéséről FFB,stb stb.. (PL:Spintires)de sajna az FS ennyit tud,remélem egyenlőre,ami hozzá teszem,így kipróbálva a Cattle-Cropst ,nagyon szégyenkezésre nem ad okot,a kuplungot kivéve.
    Azért az irányítás nálam abban nem merült ki ha már kormi,hogy csak nyomom a gázt és megy előre , ha a féket ,meg hátra menetben.
    Szerintem kötelező darab aki kormival tolja ez a mod " Gearbox Addon V2.0.0.9" nagyon sok beállítás nem igényel,de azért a váltónál pár gombot elfoglalt,így jól jött a plusz saitek panel...no meg azért elég komplex egy mod.
    Van benne kuplung is de csak gombra lehet állítani,a pedálra(tengelyre) nem engedte,így marad az automata kuplung ez szerintem annyira nem ront az élményen ,de ez is ízlés dolga.
    Manuál váltót használva nagyon szuper az egész.
    Igazából ezzel lesz teljes az irányítás,aki ezt a modot elkészítette minden elismerést megérdemel.
    Na így már-már mondhatni tökéletes az irányítás a gépek felett
    Köszönöm a figyelmet.
    Jó farmozást mindenkinek.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.10. 10:36:37
  • hekus2014
    Sziasztok van egy nagy problémám ezt írja ki a a játék : error can't read profile path
  • disma
    Köszönöm én is
  • ElBanday
    Köszönöm szépen, sikerült letölteni. Már próbálom is.
  • disma
    Köszönöm szépen.

- Megyek a szemészetre -
  • Caliph
    mosáshoz gyárilag benne avan a játékban,a boltban a lehelyezhető tárgyak között van egy magasnyomású sterimó,amit a farmodon elhelyezve,tudsz használni mosásra
    Termény aktuális állapotához nyomsz egy esc et,és a térkép nézetben van egy külön ablak amit a kis nyilacskákkal váltogatva a térképen beszínezi a földeket az épp aktuális állapothoz képest. első ablakban azt mutatja milyen termény van melyik földön,a másodikban a növekedési szakaszt,a harmadikban az ekézés szükségessége illet kékkel a trágyázás állapotát mutatja háromféle árnyalatban
  • disma
    Sziasztok.

Szeretnék ismét egy kezdők kérdését feltenni, mert ezen infót sem találtam sehol. - Biztos romlik a látásom -
    Hogyan tudom a munkagépeimet lemosni? esetleg ha ehez is van mod, kérlek írd meg. Lehetőleg ne mod csomagon belül legyen.

Továbbá azt szeretném pontosan megtudni, hogy hol látom azon információt, hogy az elvetett termésem melyik szakaszában van? Tudtommal, a szakaszok felismerése szükséges a trágyázáshoz.

Előre is köszönöm válaszotokat.
  • endy papp

Szia
    A listát össze hasonlítva és a vidiket megnézve én semmi különbséget nem fedeztem fel ,persze ettől még lehet.
    Természetesen az épület benne van,és működik is anélkül nem sokat érne...
    Nem ajánlottam volna főleg nem itt reklámozom,ha nem működik és nincs benn az épület.
    Általában mindent kipróbálok és csak utána ajánlok itt dolgokat.
    Nos ha ennyire tetszik töltsd le és használd
  • joceruza
    Benne van....
  • atesz25
    Hello, viszont a modpackban nincs benne az épület nem? Valami különbségnek kell lennie. Egyébként én is szerettem volna megvenni, de drágább mint egy gyári dlc. Pedig nagyon tetszik
  • endy papp
    Nyugodtam sikíts ha valami nem tiszta,annyira nem bonyolult.....Mint korábban írtam is ha valamelyik gyárnál üzemnél,nem világos mi kell oda, közel mész az info panelhoz és az mindent ki ír.
    Ha nekem 0 német-angollal megy akkor aki valamikor is foglakozott ezekkel simán kell hogy vegye az akadályokat....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.05. 17:54:08
  • zolcsika080104
    a legújabbat töltötted le?csak abban van vonat is valami segítség kell segítünk....
  • Caliph
    Na letöltöttem a porta westfalicát,tényleg faja kis map,de annyi ketyere van rajta hogy még mindig vakarom a fejem,de majd belejövök :D
    Rég volt már a német,de max szótárazok ami nem tiszta :D
  • endy papp
    Tegnap hogy próbálgattam a bálázást ,vettem észre hogy van olyan modom benn (kb1 hónapja) amivel szét tudom vágni a bálazsinórt és ezáltal a bálából halom lesz,de ha közel megyek kiírja hány liter, kg, az adott bála és mennyit ér ha leadom....
    Igazából egy tömörítő (bálázó)géppel kaptam ezt a plusz opciót.
    Sok mindent tud bálázni nagyom komplex kis gép még a bekapcsolása sem úgy megy hogy benyomok egy gombot aztán indul...
    Van róla leírás a játék menüjébe bekerül,ott olvasható.
    Ha valakit érdekel erről van szó.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.04. 18:00:54
  • endy papp
    Nos megint csak ezt az oldalt tudom ajánlani itt a játék kezdete óta megjelent összes,majd összes fenn van,ebben keresgélj,az "objects" menü között.
    PLACEABLE WHISKEY FACTORY V1.0 stb,stb....
  • zolcsika080104
    értem ezek az elhelyezhetők valami linket adnál róluk mert csak ge vel szerkeszthetőeket találtam eddig.
  • endy papp
    Hi Zolcsika
    Nos ugyan az a "gondom" vele amit említettél is,kocka semmi hangulat csak a sok gyár üzem.
    Nem töltöttem le de a vidiket már korábban megnéztem,nekem nem jön be....
    Mostanában letöltöttem elég sok elhelyezhető gyárat üzemet,össze számoltam több mint 20 van így akár melyik mapot tudom színesíteni feldobni hogy ne legyen unalmas,szerintem ha mindet elhelyezném azt sem tudnám hova kapjak a sok meló miatt.
    Most indulok is az Etancia Lapacho hacienda-ra....
  • zolcsika080104
    Sziasztok szia Endy!
    Nemrég találtam egy multi mapot 54 féle temék van benne van ami termékhez 3 lépcsőn át vezet az út.Kicsit mesterkélt a map túl kocka meg olyam az egész mintha egy nagy gyárterület lenne de a grafika nagyon igényes benne mármint a temékek nagyon finoman kidolgozott csomagolásban és raklapon jelennek meg.Gyalogos forgalom sincs rajta de rengeteg üzem van benne. A porta map nekem is a number one .itt a link hozzá ha megnézed:
    Map
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2017.12.03. 10:26:16
  • disma
    Köszönöm szépen a tanácsokat.
    GPS tökéletes lett.
  • endy papp
    Nos nézd, tippem "rengeteg"....vagyis van pár,de hogy ezek neked bejönnek é ,azt nem tudhatom.
    Ami a színeket illeti az általad említett mapon pl. picit sötétek a tónusok,de lehet csak a reggel ilyen, és túl nagyok a földek nekem.
    Pár abból ami benn van nálam és amit már használtam vagy esetleg fogok.
    Südhemmern
    goldcrestvalley production map
    Vall_Farmer V6-0
    Valley Crest Farm V1.4 de ebből már van újabb verzió is
    Porta Westfalica Talán az egyik legjobb
    River Pine Acres By Price... Ez annyira szép hogy nagyon,nem mentem rajt,csak körbenéztem,sajna gyalogosok,forgalom nincs de nagyon tetszik,talán majd egyszer....

Igazából A platinum mapon tolom ,engem nagyon megfogott a (hacienda),még ha picit sivár-üres is helyenként ,de modokkal jól fel lehet dobni hogy ne legyen uncsi a meló,annyi elhelyezhető gyár üzem van hogy a sok ürességet simán ki tudom tölteni,meg maga map nekem bejön,teljesen más a feelingje,persze ízlések és ficamok.
    Még a munkások is mások benne...
    Ja meg a múltkor elfelejtetem írni itt van focipálya....
    Majd lesz hova lerakni valami elhelyezhető objektumot...

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.02. 19:42:57
  • endy papp
    Hi.
    Ha jól emlékszem billhez is van olyan mod ami könnyebbé teszi az irányítást....
    Na meg is találtam.
    Nem próbáltam ,de töltsd le aztán meglátod hogy jobb lett é.
    Better steering with keyboard V 1.2 FS 17
    Én xbox controlllerrel nyomom már évek óta (más játékokhoz is alapból ez az alapértelmezett),így ha veszel egyet akkor nem csak itt segít az irányításban ,játék használatban.
    Nekem tökéletesen megfelel,minden előre be van állítva semmit nem kell a beállításoknál molyolni vele,a súgó is támogatja,vagyis kiírja ha valamit nem tudsz mire való.
    Ja és mellette a billt is tudod használni ha valamire kellene.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.02. 19:13:58
  • Caliph
    1 : Gps mod

2 : Sajnos nincs,csak akkor ha nem billentyűvel hanem pl kormány - pedálokkal játszol.(azt nem tudom kontrollerre hogy reagálhat)
  • disma
    Sziasztok.

Segítsetek kérlek egy mod megtalálásában. Több videon is láttam, hogy pl. a szántáskor megjelöli a szántandó területet, vagyis az aktuális szántás sorát. Melyik mod ez?
    Ehez tartozik még, hogy a billentyűzettel történő traktor irányítása néha túl durva, vagyis hirtelen gyorsul és hirtelen el fordul az adott billentyűzet lenyomásakor. Próbálom csak pillanatokra nyomni, de ez nem mindig sikerül és akkor durván elmegy a sorból. Ennek finomítására van valami mod?

Válaszokat előre is köszönöm.
  • Caliph
    köszi,a játék saját mod telepítője végre nekem is felrakta. víz valóban nincs,viszont nagyon hangulatos számomra a pálya,viszonylag nagy területek,zöld színek mindenhol,földutak vonat stb :)
    American outback is tetszett de nagyon hiányzott belőle a zöld szín :D
    West coast is jó,csak kicsik a földek és körbe vannak kerítve hogy tuti elakadjon a kombájn :D
    Tehát most ez a map ami bejön épp,de ha van tipped még a fenti kritériumokra mapra(vonat nem fontos) ,akkor ne tartsd magadban :D
  • endy papp
    Szia.
    Megnéztem neked ,nálam minden gond nélkül betölti működik a map.
    A modoknak ehhez semmi köze megpróbáltam modok nélkül is simán látja és betölti működik.
    Annyira ne sajnáld ,mert a vizet az összes folyóból, tóból 'ellopták', ilyennel még több év során sem találkoztam eléggé illúzió romboló legalább is számomra.....,