23845
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #20873 Tegnap próbáltam én is, de a teleport nem megy vele így nekem felejtős.....
Apropó tyúkok:
Most hogy beindítottam a tyúkfarmot,(3 napi gyümölcs,zöldség vaj,permet eladásból össze jött 1,3 misi....) kapásból már az első pillanatban 1-el kevesebb a létszám....,gondolom minden napfordulókor (döglenek)???? mint írtad is korábban .
Megnézni nem tudom mert az idő pörgetés nincs hatással az állatok előre menetelében-fejlődésében....
Majd kiderül,hogy merre mennyi,remélem azért nem tömeges az elhullás.....igaz nem drágák 30 ezerből vetem 540 db-ot
Ezeknek a kutyáknak semmi hasznuk,legalább ugatnának ha jön a betörő......még jó hogy csak 5-öt vettem,szaporodási ráta 653 h.
A sok hentes hús meg rám romlik,egyesével biztos nem veszek még 50 kutyát, csak azért hogy fogyjon és tele legyen az udvar kutyagumival...
A libák legalább szaporodnak,na nem mintha abból meg lehetne gazdagodni,de mégis legyen....
Már az egyik legelőre vetem 60 tehenet ,had termeljék a kanás tejet ,jó móka a mobil tejfejő.... -
#20872 Pár napja kerestél ilyen modot, csak kívánni kellett.
Minitérkép információkkal -
endy papp #20871 Igazából semmi jelentősége ,én is próbálkoztam vele ,de addig jutottam mint te,ez a neve és kész.
Oda nem is éri vinni az almát mert ott mindig olcsóbb -
endy papp #20870 Ja ja nálam is befigyel a 3 moncsi...stb ,stb majd ilyen az én szettem is,mint a képenazért úgy egészen más minden főleg belső nézetben meg úgy általában minden....
Nem az "olcsó sportok" közé tartozik így már,mert ezt a 3 moncsit még ki is kell hajtani valaminek......nem is folytatom...... -
#20869 Próbálom lefordítani a HBR szövegeket, elakadtam a mostery, mosterei szónál, sehol nem találtam konkrét fordítást. Valami zöldség-gyümölcs feldolgozó, lepárlóra tippelek, ha valaki tudja pontosan mit is jelent, megköszönném. -
#20868 Ők se alap konfigurációval játszanak
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
endy papp #20867 Igazából ezen a mapon minimális a helper Ai nálam,azok miatt nem vesződöm vele,(egyenlőre)mindig figyelni kell rájuk a földek miatt,így nekem annyira nem hiányzik ez a mod ,de természetesen nagyon köszi
Na igen, azért a G27-et sem pik-pak lőttem be,sokáig nekem is kínai volt, ezért is toltam kontrollerrel,majd mikor jól kifejlődött a Gearbox mod akkor már ,na nekem is kell így egybe minden....de nem bántam meg a rászánt időt.
Vissza gondolva a kuplung,gearbox és a daruk,stb karok miatt volt némi nehézség de a kényelemért meg kell küzdeni néha.
Na meg azért kb.50 gomb funkciót belőni összehangolni,úgy hogy azért nagyjából tudd is melyikkel mit csinálsz ne keljen mindig a súgót bámulni nem piskóta,na de így aztán adok az élvezetnek....
Ja,...pár hónapja volt win reinstall proci-alaplap-vinyó fejlesztés miatt,így megint be kellett állítanom mindent elölről.... -
endy papp #20866 Igazából már emlékszem a kuplung miatt kellet a YT. vidi az nem akart össze jönni,pedig ha már tudja az ember akkor egyszerű....
Nos itt a vidi az én beállításaimról,nem szent írás nyilván eltérni lehet tőle ,főleg ha más a kormi,de nekem így ezzel a G27-saitek kombóval Gearbox-al tökéletes.
Hogy ez neked vagy bárkinek mennyire segít nem tudom...
A kuplung ha van, akkor a vége a lényeges,mert ott lehet elcsúszni na ezt a részét puskáztam a YT vidiről.
Pici magyarázat az érthetőség kedvéért
A zárójelben levő számok a vezérlőket jelzik (1) ( 2) hogy épp a kormány vagy a saitek panel az elsődleges .
Plusz mínusz jelek a saitek joystick miatt vannak ,ne zavarjon.
Láthatod van olyan sor ahol mindenből van na itt egy megnyomom-tekerem-húzom kombóval megy az adott művelet....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha bármi kérdés van szívesen állok rendelkezésre
Ja bocs megjöttek az üzik csak most nem kaptam értesítést és nem néztem ,de itt vannak bocsi még egyszer is....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.05.22. 13:15:59 -
#20865 Azért kérdeztem, mert a múltkor is írtad, hogy neked komplex irányításod van. Köszönöm a segítséged, nekem még egy kissé kinai a beállítás, a sok mod miatt is, majd kiszedem mindet, csak a váltót, és a kormányt tesztelem. A játék főmenüben felismeri a kormányt mint GT..., ha már beléptem akkor G27-nek érzékeli , régebben olvastam, hogy más kormányokkal szenvedés a kalibráció. Az ETS2-ben meg öt perc alatt belövöm a kormányt az összes gombbal együtt.
(megint elküldtem a pm-et) -
endy papp #20864 Nem tudom a pm nekem szólt é hogy eljutott?? .
Ha igen akkor válaszom nem ,nem kaptam semmit.
Amik nekem most benn vannak modok azokkal nem akad össze a Gearbox mod de korábban volt amelyikkel igen ,de nem a gear box volt a ludas hanem a másik így azt-azokat kivettem ,mert amúgy sem lényegesek,amiket írtál azok a drive controlt kivéve nekem is benn vannak.
A drive controlnál már lehetnek problémák próbáld ki,én nem használom nem érzem szükségét ,a minap egyik traki miatt beraktam,de kivettem mert az IC irányítás már kavarodott volt,de ha nálad megy akkor használd.
Vissza térve a gearboxhoz nem mind egy melyiket használod ,én egy picit régebbit használok,mivel a legújabb az nekem nem felel meg úgy ahogy van ,nem tudom olyan jól kapcsolgatni,stb,had ne írjam le picit bonyolult,de a lényeg a manuált ,már nem tudja úgy ahogy ez amit használok.
Igazából nekem úgy van beállítva(G27) hogy a kormány váltó füleken van a fő váltás ,majd a kormi gombokon egymás alatt a plusz fel-le egy tartományon belül,így nagyon baba,plusz a fordulatot is tudom ha nagyon kell változtatni,egy sebességen belül a külön váltó boxon levő kapcsolókkal ,de ezt ritkán kell állítani,ez már csak amolyan hab a tortán funkció....
Ha nagyon akarom a kuplungot is használhatom ,a pedálra ez is be van állítva,de ezt ritkábban veszem igénybe...
Mint írtam is korábban (korábbi hsz)van nekem ez a saitek panelSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!így van gombom rengeteg (mindegyiken van funkció) így annak a joystick kar gombjára van téve az irány váltás (előre-hátra menet) így kézre van mindig.
Az a joystick kar megfizethetetlen,azzal irányítom a nézetet,az összes gépkar mozgatás azon van.
Na ezt nem volt egyszerű beállítani....
Ha gyalogolok is azzal irányítom ,plusz a pedálokkal a sebességet.
Úgy hogy össze van ez rakva rendesen.....
A tempomat is nagyon babán meg van rajt oldva (már mint a panelon egy tekerővel) így szuperül tudom szabályozni a sebességet.
Na vissza térve a gearboxhoz ,mit mondjak nem egyszerű belőni,tökéletesen,én a YT. vidiről lestem el mit hol és hogyan mert az égnek nem akart sikerülni,(egy bizonyos része)persze lehet csak én voltam ügyetlen,de igazából majd minden funkcióját ki használom,be van állítva,valamire.
Csinálok vidit és képeket az enyémről (beállítások),ha segít esetleg.
Nekem se öt perc volt mire mindent beállítottam közel 50 gombra rendeltem valamit hogy mindent a saitek panellel és a kormival tudjak irányítani,ez sikerült is nagyon ritka modoknál kell közbe a billhez nyúlni,azt is be tudnám valahova tenni ,de olyan ritkán használom ,hogy felesleges a súgó kiírja melyik bill és annyi.
Ha minden igaz ezt a Gearboxot használom,igazából a KB-ról tudom beazonosítani ,mert annyi mint az enyém.
FS17_GearboxAddon.zip (345 KB)
-
#20863 Gondolom maga az alapjátékod magyar, ha nem talál magyar szöveget automatikusan az angol fog megjelenni, ha ez sincs akkor a modban levő, vagyis német, szóval három nyelv kombinációjából hámozd ki a lényeget, de legtöbbször angol. (jó lenne lefordítani, idő kérdése)
Nem kötelező semmit csinálni, mondjuk a szippantózás megéri, sok híg kakit lehet gyűjteni, ingame a házaknál naponta megtelnek a tárolók.
endy, gearbox-hoz van valami tudnivaló, valami más moddal összeakad (drive control, gps, kézifék ?), vagy kiegészítik egymást. Néztem videókat, de nálam annyi kütyü van berakva, hogy néha már én sem tudom melyik gomb (kombináció) mit csinál. Beüzemeltem a kormányt, csak még szenvedek a beállításokkal, most pl. egy alapfunkciót lőtt ki valami. A "B" egy indító/leállító funkció sok vontatmánynál, ez most nálam eltűnt, az irányítás menüben benne van, és nem módosítottam semmit. Kezd jojózni a szemem a sok kombotól .
(a pm eljutott hozzád ?)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.05.22. 01:38:16 -
Balázs 17 #20862 Lassan kezd engem is ércekel i a map :D
Két kérdés:
1.Angolul vannak a leírások az üzemeknél?
2.Mennyire kötelező ezeket csinálni, mint szemétszedés stb. vagy hogy kell elképzelni ezt? Minden nap gyűjteni kell? -
endy papp #20861 Farmer_Andy írta a fórumon.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!wartet noch 1-2 Tage wegen den Produktionen, die Version 1.0.0.7 ist am Start mit winzigen Änderungen.
Hof Bergmann V1.0.0.7 - Reloaded
Fixes:
- Fermenting Master Display Fix
- Lammzucht, Milchtank falscher Text korrigiert
- Collision der Wassertanks an den Tomaten Gewächshäusern gefixt
Neuerungen/Änderungen:
- Flüssigdünger zur Preisübersicht hinzugefügt
- Produktionen laufen wieder wie in Version 1.0.0.5, die eingestellte Spielgeschwindigkeit wird wieder berücksichtigt.
(um Fehler vorzubeugen die durch den FastForward Mod kommen können, werden die Produktionen nur bis 60x berücksichtigt, das heist ihr könnt spulen mit 12000x aber die Produktionen spulen nur bis 60x mit.)
- Tiere können die Weide abgrasen auf der sie sich befinden. Das Gras erscheint dann im Futtertrog
(Hinweis: Funktioniert nur bei den Tieren die auf dem Standard basieren, weiterhin ist diese Funktion optional und benötigt die "FS17_HofBergmann_Reloaded_grazingAnimals.zip" im Modordner.
Diese muss separat heruntergeladen werden. Da es sich um einen optionalen Mod handelt kann man es machen muss es aber nicht, wer das nicht mag lässt die Zip einfach weg.
P.S. Und nein ihr müsst keinen neuen Spielstand anfangen. " -
zolcsika080104 #20860 nagyon köszönöm.... -
#20859 Aki esetleg regisztrált tag a FBM oldalán, van egy talicskányi új (frissített) mod -
endy papp #20858 Az igen, akkor jól tolod
Akkor biztos direkt ilyen, természetes szelekció.....
Nekem is van pár hordóm de már bezárt a bolt,majd holnap leadom,van parcsi ,ubi, saláta is,így pénz áll a házhoz....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.05.20. 20:59:23 -
#20857 Nehéz fokozaton játszom.
A nagy fehéret nem szeretem, sokszor beszorulnak a raklapok a görgök közé.
A pipifarm megy, de döglenek a pipik, minden szükségletük megvan, ezt direkt így csinálták. -
endy papp #20856 Pedig kormival ,gearbox moddal az igazi.....
Könnyű fokozaton kaptál ennyit a vajért gondolom?
Ja van mit kipucolni alóluk....
Hogy hogy nem a nagy gépet(fix fehér) használod csomagolásra.?
A tyúkfarmon mi a helyzet most is döglődnek,naponta???
-
#20855 Én annyira belemerülök, mindig elfelejtem a kormányt beüzemelni .
Köpültem egy kis vajat, viszem eladni
Csomagolni való is van bőven, közben szippantani is kell, ingame naponta kétszer telesz@rják a pöcegödröket.
-
endy papp #20854 Ilyenekkel és ehhez hasonló megoldásokkal lehet hosszabbítani egy adott map élettartamát....
Még jó hogy beüzemeltem ezt a tablet modot ,még így is alig találtam meg ezt a töltő csövet eddig nem is ürítettem szippantottam innen
Össze is jött a faluban kb 45 ezer liter
-
endy papp #20853 Szia Zolcsika.
Üdv újra a földtúró parasztok sorában ....akkor toljunk be egy lapát ganét.....
Ami kell a maphoz az itt megtalálható,nem kötelező innen letölteni,mivel prémium letöltés hiányában lassú lehet.
Ezért a neten máshol megtalálod ha a keresőbe beírod,az adott zip nevét.
Hof Bergmann Reloaded [Offizieller Support] (ab Version 1.0.0.6)
Itt van egy link ahonnan letöltheted,de a te kedvedért segítek.
Hof Bergmann - Reloaded Itt a lista miket kell letöltened
Itt egy másik ha kell(csak neked)
Hof Bergmann - Reloaded /Files 4/
Az utasításokat neked kell elolvasni ,mindenhol hogy megtudd mi-miért van ,miről szól hogy működik.
Én nem tudni beszélni csak magyar,de a fordító segít,ahogy nekem is.....
A FAQ is érdemes ,meg úgy általában mindent végig olvasni.
A fórum hsz.-ból is sokat lehet tanulni.
Ha bepötyögöd a keresőbe a map nevét egy rakás vidit dob fel azokat nézd meg amit időd engedi,sokat lehet tanulni belőle,mi hogy műkszik ,mire való.
Kezdésnek itt az első,itt az összes erről szól,minden kérdésedre választ kapsz,csak időt kel rá szánni ha nem tudsz valamit,
Tudom hogy egyszerűbb kérdezni,de mi sem mindent a kisujjunkból szoptunk ki,így neked is kell rá szánnod időt.
Természetesen szívesen állok rendelkezésedre és bárkinek aki elakad valahol,de mint írtam is a leírásokban vidikben minden benne van ,ami meg nem az nincs is....
Nyilván az itteni hsz-at is el kell olvasni abból is választ kaphatsz problémáidra.
Ez egy nagyon összetett komplex map ,nem csak arról szól amivel eddigi farmozásaidban találkoztál,főleg ha még a seasons modot is használod,én ajánlom.
Kérdésedre válaszolva igen ,már pár hete csak ezzel foglalkozom,míg a 19 nem jelenik meg nem is fogok mással,......nehéz fokozaton 6 napos seasons ad némi kihívást és időtöltést.....
Még annyit ha itt nem csalsz(sokat) én csak kölcsönt vettem fel 3 misit,csupán a nehéz fokozat miatt,amit vissza kell fizetnem ,minél előbb,mivel minden napfordulókor 150 ezer a kamat,ami nem csökkenti a tőkét, nos akkor nagyon hosszú időre biztosított a farmozás és kikapcsolódás.
Mint írtam is korábban nem kevés időm ment el arra hogy megértsem mi mire való hogy is működik,pedig nem ma kezdtem a földtúrást...,persze ezzel nem akarlak elijeszteni erről szó nincs ,annyira nem bonyolult ez,de időt kell rá szánni....
Jó farmozást.... -
zolcsika080104 #20852 Sziasztok! helo Endy!
Pár hónapja nem farmozok,kicsit beleuntam,viszont a fórumot mindig olvasom ,hátha jön valami új izgalmas ötlet újítás a játékba.Ekkor figyeltem fel,néhány hete,az Endy általad ajánlott hofbergmann mapra,amit le is töltöttem.Amikor belépek kér valami mist gülle bizonyára zip lehet.Annyit szeretnék kérni ha lehetséges hogy a maphoz szükséges zipek listáját leírnátok nekem,ne keresgéljek órákat ,ti már úgyis tudjátok melyek azok név szerint.Szóval még egy kérdés az hogy Endy te azóta akkor ezt a hofbergmann mapot tolod?Előre is köszönöm a segítségeteket,és a válaszokat . -
endy papp #20851 Ja ja sajna a mod trakikval így van, kevés a jól futó hiba mentes .
Az előbbit is csak érdekesség kép ajánlottam.
Sok nekem sincs belőlük ,abból is csak 1-2 használok...szerencsére elég sok az alap traki a játékban.
Farm tabletet sikerült beüzemelnem.....nem tudom milyen zavar volt az "erőben" de valami nagyon össze kuszálódott a tablet modok között.
Így elkezdtem, elölről aztán sikerült -
#20850 Köszi, a kakicsomag meg van, lehet vele legózni .
Az AGO-s trakik meg összekuszálják mindig a beállításaimat, a saját IC miatt, az előbb is próbáltam egyet, még aktiválni se tudtam, lusta vagyok mindig állítgatni. A másik bibi, ha berakok egyet akkorát laggol a játék, öröm nézni, inkább az FBM-s traktorokat szeretem, öröm velük játszani, simán futnak, hibamentesek, csak sajnos a sok barom miatt kevés elérhető a neten. (A MB-t is csak privátban tudod elkérni tőlük)
Pl. (sok helyen fenn van, csak az oldalukról szedték le, gondolom azóta már tuningolták)
endy papp #20849 Na megtaláltam azt a gulle pack-ot amit említettem.
Na ezzel elszórakozhatsz....
Gullepack FS17 v3.0 -
endy papp #20848 Na megnéztem ezt a trágya szórót azért van rajt "érdekesség".
már innen is tölthető bárki számára.
Kaweco 18500 mit Schwenkverteiler DH v1.0.0.0
Így azért annyira nem nagy szám, persze hasonlók azért előfordulhatnak másoknál is,na de akkor is....
Ja nem hangzik rosszul ez a melós dolog,majd ha találok hozzá linket megnézem.
Igaz mostanában sok melós még nem kell győzöm magam is.....
Ajánlanék egy profi trakit na ezen is elkapcsolgathatsz mindent.
Pl. nem sokat lehet belülről indítani, üléspozíciót minden irányba állítani ,kerék nyomást fel-le ereszteni ,stb...
FS17_FENDT_900_VARIOS4_V1000_AGO.
A pipiket mikor teszt jelleggel próbáltam,már nem emlékszem hogy volt ,így most abban nem tudok segíteni ,de ha lesz időm ránézek,újból,hogy is van kivi vagyok most akkor mi is van .....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.05.19. 23:14:00 -
#20847 Annyi a lényege, hogy a bérelt melós(ok) állandóra veszed fel, nevük, fizetésük van, ha nem dolgoznak akkor is, fejlődnek az adottságaik munkatípusonként, magasabb szinten pl. kevesebb naftát használ szántásnál, vagy vetőmagot a vetésnél stb.
Csodálom, hogy nem fehér ingben dolgozik, a nyakkendőt még megértem
Valaki foglalkozik pipikkel ? Kicsit piszkálja a csőröm, hogy minden nap egy-kettő elpusztul, pedig mindenük megvan, vagy ez természetes lemorzsolódás, és direkt így lett megcsinálva ? Nem olvastam a német fórumokat ezzel kapcsolatban, nincs még itt a tolmácsom.
endy papp #20846 Vannak jó dolgok.
Ezzel a linkel nem igazán tudok mit kezdeni.
Ezért nem regelek az oldalukra.
Nekem más pack van amin meg a töltőcső végén kamera van és ha felül töltés van, csak akkor tölti át ha pontosan rácsatlakozol,még külön mutatja is mennyire vagy a jó pozíciótól,azzal is jól el lehet szórakozni, az ide-oda töltögetéssel. -
#20845 Mindig találok számomra új kütyüt , a "reálisabb" a játékért.
Advanced Helpers
#20844 A "Farming Tablet" (vannak hozzá kiegészítő applikációk igényed szerint) értesít pl. ha a takarmánykeverő üres vagy épp tele van.
Applikációk + járművek fejlesztése
A "Glance" mutatja a gépek mozgását, munkáját, az állatok tömör statisztikáját.
Ezeket ingame is le tudod tölteni a jármű app kivételével. -
Balázs 17 #20843 Hali
Van olyan mód ami infókat írk ki a képernyőre?
Mondjuk, hogy xy termék készen van, állatoknak kaja kell stb. időjárás pl.
Illetve, hogy a mini mapon látszódjon hogy a föld be van vetve
Köszi:)
Utoljára szerkesztette: Balázs 17, 2018.05.18. 22:47:43 -
endy papp #20842 Ez érdekes ,mivel ez nálam csak a vetőgépeknél írja szövegesen,a többinél semmit nem ír külön szöveggel,de ez régebben is így volt na mind egy nincs akkora jelentősége..... (FRUIT HUD TEXT V1.5) -
endy papp #20841 Jaj ezek régebben nekem is voltak,azt hittem valami új "varázslat"....
Az elsővel az volt a gondom hogy volt amit nem ismertem fel a pda-ban úgy átszínezte-formálta.
Így kivettem,a második meg sokáig benn volt de asszem a nagytakarításban kivettem,de lehet vissza rakom....,modjuk engem nem zavar ha angolul van.... -
#20840 Ha minden igaz ez a mod kell hozzá.
Ez meg a panel felett szövegesen megjeleníti a nővény típusát, magyar nincs, azt neked kel (be)átírnod a modDesc xml.-ben.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.05.17. 20:23:48 -
endy papp #20839 Ez @dimre@ barátom specialitása-asztala ,talán ő tudja milyen mod -átírás kell hozzá.
Enélkül is tudom az ikon alapján mi az amit épp mutat.
Azért nem szeretem az ilyen módokat átírásokat mert sokszor problémát okozhat bizonyos mapokon és modokkal összeakaszkodik néha....az ilyen és hasonló hud mokolás
-
endy papp #20838 Ja ezt nem láttam,mindig a valósághű játékról papolnak ,na ez aztán az.....
A fórumon is csak vágja ahol tudja a seasons modot ,ha valakinek gondja van a játékkal.
Azért mert ő nem használja még sokaknak bejön és szerintem sokkal élethűbb így a játék,igaz régebben nem használtam én sem ,de mára már elégé kiforrotta magát,így én is ezzel tolom,már amelyik általam preferált map támogatja.
No meg már tényleg uncsi enélkül a játék.
Simán jöhetne gyári támogatással a 19 is, ezzel a seasons-al,de szerintem most lesz új grafika azt csókolom,pedig ahhoz már dukálna valami ilyesmi manapság....
A videóit csak 1-2-be néztem bele csak azért mert az elején nem volt minden tiszta,de már az is sokkk volt belőle -
Rozsdika #20837 Szia! Ez lenne a kérdés:
[URL=http://p.coldline.hu/2018/05/17/2837110-20180517-JRRCeW.png][/URL]
-
#20836 Snookie HBR 71 videójában, egy kakifelszedő póttal rohangál , könnyebb a szűk helyeken forgolódni vele.
Aki kíváncsi Snookie tömény német live-jára
Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.05.17. 18:36:46 -
endy papp #20835 Tegnap is feltetted ezt a kérdést....
Én nem tudom,de igazából ha részletesebben leírnád ,mert nekem elsőre és másodjára sem teljesen világos hol-mit mikor és miért.....
De biztos velem van a baj már öregszem....
Gondolom majd ha valaki tudja úgy is válaszol.... -
endy papp #20834 Azt csak venni lehet de van a boltban raklapos is én azt szoktam ,de persze ezt is lehet.
Mindent azért ne akarj előállítani magad.....
Én azt hiszem a 15-nél töltöttem tele utoljára egy silót szecskával hogy várjam az erjedést de ott is csak a BGA miatt mert akkor még megérte ,jó itt ezen a mapon más a szitu......