23843
  • Serko
    Ha jól tudom, akkor a bérelt gépekért minden nap éjfélkor le fogja vonni a bérleti díjat. Egy napon belül arra használod őket amire akarod. Ha már ki van fizetve akkor érdemes is használni, nem érdemes őket visszaadni a bérmunka végeztével! Lényeg, hogy éjfélig add vissza, vagy ha nem akkor újabb egy napot ki kell fizetned. Szerintem ez jó is így.
    A bérmunkára bérelhetsz más gépet is, nem csak azt, amit ő ajánl, nem számít milyen géppel végzed el a munkát! Illetve ha már itt tartunk a bérlést célszerű reggel megejteni, így az egész nap tied a gép!

A terménysummantás más tészta, az szerintem tényleg bug!
    Utoljára szerkesztette: Serko, 2018.11.29. 14:14:56
  • Wolo__Witz
    Kicsit belemerültem a bérmunkákba, legnehezebb fokozaton játszok és az utolsó patchel.

Lehet ezt már valaki leírta, akkor bocsi!
    Szóval, ha elvállalsz egy melót bérelt gépekkel "backspace" nem te bérled ki miután elfogadta mert az úgy veszteséges lesz! Mikor leadtad az utolsó betakarított magot, utána a gépeket nem kell vissza adni, tehát a munkát befejezettnek nyílvánítani, simán ott hagyod függőbe és belekezdel egy másikba ami ugyan azt a gépet igényli, így nem kell fizetned bérköltséget újból, ezt használhatod a te földeden " igaz ezt nem próbáltam". Sok pénzt meg lehet vele takarítani.
    Amire figyelni kell miután betakarítottad a terményt a másik bérmunka területén, akkor azt tedd le egy silóba valamelyik kikötőbe vagy akár a tiédbe, vagy simán csak a terüleden leborítod majd miután a kibérelt gépek munkáját elfogadod "felveszed a pénzt" utána a saját traktoroddal leadod a terményt.

Ezt azoknak írom akik hard-ba tolják, más fokozaton nem látom értelmét a bérmunkázni.
    Utoljára szerkesztette: Wolo__Witz, 2018.11.29. 14:04:48
  • endy papp
    Most sem lesz ez másként a "jó munkának idő kell ,a lassúnak és a rossznak meg még több" még 1 év és talán javítva lesz majd minden.....
  • FrezeR
    Bocs, a jó link

Farming Simulator 19 Update Patch V1.1.3 Beta
  • FrezeR
    Bátraknak

Farming Simulator 19 Update Patch V1.1.3 Beta

Fixed a rare blocker when creating a farm in multiplayer
    Fixed block when entering vehicles after changing the inputs
    Fixed sound with 7.1 headsets
    Fixed saving mouse sensitivity
    Fixed invert-y option for vehicle comeras
    Fixed issues with Logitech force-feedback wheels (the centering force can now be configured in the Logitech Profiler (G25, G27) and the Logitech Gaming Software (G29, G920)
    Fixed input conflicts when changing devices
    There is no default mapping for unknown devices to avoid issues with constant menu and camera changes
    Fixed some crashes with input devices
    Fixed saving of sensitivity/deadzone of input devices
    Added support for Logitech G29 and G920 gear shifter
    Added support for Logitech G25
    Added support for Thrustmaster T-GT and TS-XW
    Fixed camera orientation with head tracking (e.g. Track IR)
    Fixed cultivating and sowing contracts disappearing after accepting them
  • endy papp
    Ha eredeti ,már pedig azt írtad akkor annak menni kell.
    Dobozos vagy steam-es?
    Nekem 1.0 van fenn és indul ,pedig az még a hivatalos megjelenés előtti verzió...
    Sok minden lehet ,nem felel meg a PC-d a minimum követelménynek.
    Aktiváltad a kódot amit kaptál?
    Ha steam-es akkor fájlok ellenőrzését próbáld lefuttatni.
    Innen nehéz megmondani,írd le bővebben mit csináltál ,és mit ír vagy nem mikor szeretnéd indítani?
    Ha dobozos akkor a SAD Games az illetékes oda lehet írni reklamációt.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.28. 22:11:30
  • andyking
    Igen 19 bocsánat.Nem indul 1.1-el sem.
  • endy papp
    Biztos hogy FS 17.
    Ha igen, annak bőven kevés az 1.1
    Innen a legújabbat töltsd le.
    Farming Simulator 17 Update 1.5.3.1 (*)

Mondjuk nem értem mert felkellette volna alapból ajánlania..... az 1.1 már nincs is fenn sehol és nem is lehet letölteni tudtommal,de lehet tévedek.
    Ha mégis 19 akartál írni akkor valóban jó az 1.1 azzal indulnia kell.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.28. 20:02:17
  • andyking
    Sziasztok!Kérdésem lenne.Megvettem az eredeti FS17-et.Föltelepítettem,update 1.1-et is,de nem akar indulni.Mi lehet a probléma?
  • endy papp
    Attól hogy nagyon sok mód egy kalap @zar....nálam is ugyan ez a helyzet.
    Mivel maga a játék még javítás alatt van lesz egy ideig......,rengeteg bug van benn, ez is okoz problémákat.
    Mivel én még mindig az 1.0-al tolom azon lepődtem meg hogy a legtöbb mód ezzel a verzióval is megy....
  • endy papp
    Mellesleg ez a vonat dolog bugos.
    Nem multira gondolok.
    Azt nem próbáltam.
    Mert van úgy hogy gondol egyet és elindul ,és robog körbe körbe,van hogy megáll valahol,van hogy épp a vasúti átjáróban parkol le,a minap ki kellet kerülnöm hogy az úton tovább tudjak menni......
  • soulhunter85
    Köszi. Tehát belehet szállni csak ügyesnek kell lenni. Kipróbálom.
  • holecsko10
    Sehogy ott le van tiltva a szerelvényre ugrás opció. Esetleg állj a sínre és mikor jön Nyomj egy gépjárműbe beszállás gombot.
    Én máshogy még nem tudtam el kapni mert ezek a Giantosok bele írtak egy locodrive-ot neki.
    Esetleg ha majd ír valaki hozzá egy módot hogy ezt ki lehessen kapcsolni akkor használható lesz mp-ben is, de most még nem.
  • soulhunter85
    Üdv. Fs19-ben multiban hogy tudom használni a vonatot. Mert nem tudok rátabolni. Két farm van ha ez számít. Köszi.
  • soulhunter85
    Üdv. Fs19-ben hogy tudom használni a vonatot. Mert nem tudok rátabolni. Két farm van ha ez számít. Köszi.
  • IK260
    Beleválasztottam, nem baj cserélem majd. Modokat egyenlőre nem használok én elvagyok az alapokkal. Kösz, hogy ránéztél.
  • endy papp
    Rossz hírem van rossz kombit választottál...
    Valóban úgy van ahogy írtad,BUG-os
    Add el vegyél más fajtát.
  • endy papp
    az lehet bugos de mod is okozhatja,ha lesz időm ránézek
  • IK260
    Én Rostelmash RSM 161 el aratok. Learatok egy földet, kiürítem a tartályt utána ha més fajta terményt aratnék nem kezdi el, úgy csinál mintha az előző terményből maradt volna bent. Elmentem visszatöltöm akkor ok a dolog. Üzemanyag nálam sem különb.
  • endy papp
    Én még nem láttam, napi szinten képben vagyok a legújabbakkal.
    De idővel biztos lesz.
    Van egy kamion utáni trailer ,de hogy az mennyit tud passz.
    FLIEGL SDS 350 v1.0.0.0
    Még odáig nem jutottam...hogy egyet is feltegyek rá.....
    De szerintem az is 16 ,az reális a több már gáz,de persze,kinek mi jön be.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.27. 18:59:13
  • endy papp
    Nem tudom de ez az üzemanyag fogyasztás nálam valahogy nem kerek,
    Kinek mik a tapasztalatai???
    Még nem kellett tankolnom semmibe,néha látom hogy picit lejjebb mozdul a mutató,de miután kilépek mentés után a játékból és megint vissza vagyis elindítom újra azt látom ,csordultig tele a tank ami eddig kevesebbet mutatott.
    Mondjuk ez (üzemanyag) is meg a mag-műtrágya fogyasztás is moddal működött jól a 17-be is.
    Itt mondjuk a mag-műtrágyával nincs gondom,de ez az üzemanyag böki csőröm ,már az elejétől ami már rég volt...
  • LazyB
    Hali! Valaki tud bála szállító mod-ról mert a 8 és 16 sokáig tart, fs17-ben volt olyan mai 32 vagy többet is tudott felszedni.
  • endy papp
    De úgy ,de természetesen ezt a lehetőséget már a legelején másfél héttel ezelőtt passzoltam....
    Ja ja tudom,azok meg a kultizás sem rossz.
    Csak ugye egy idő után uncsi tud lenni,de ez van.
    Már korábban írtam róla,hogy terület vásárlásokkal együtt,ha az összes ólat megveszed és akkor még nincsenek benn állatok ,nincs kaja stb...
    3 milla körül van,pár küldit letolhatsz mire odajutsz ,hogy meg tudd venni, na meg ha a tejet leadod és kapsz 100 ezer pénzt ,(mindegy-dodo-vagy ajro)
    A tej ára kipróbáltam ,nem változott,most is annyi mint a 17-ben.
    Persze vannak okosságok ,mert modként van jobban fizető leadó mindenre,de ,ésszerűen,nem sokkal de azért mégis jobban fizet.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.27. 18:27:57
  • Wolo__Witz
    Nem lopom a terményt! Feladat 100%-ban kész, utána ami megmarad az a tiéd!

Endy a bérletet remélem nem úgy érted hogy te magad bérled ki a gépeket mert úgy tényleg nem éri meg!
    Én is csinálom mivel 1 földem van, legnehezebb fokozaton.
    A trágyázés permetezés marha gyors és jól is fizet, 3-4 perc meló 3000 euró.
  • endy papp
    Van úgy hogy a bérlet elviszi több mint felét ,értelem szerűen nehéz fokozaton.
    Ott a gyapjúért is alig kapsz,meg úgy általában mindenért,én azon tolom tudom miről beszélek.
    Learattam a 2. legkisebb kombival kukoricát amcsi map 8-as föld küldi.
    Próbáld ki,asszem utána mást véleményen leszel és lehet nem csinálod tovább a küldiket,én élveztem ,mivel 2 nyomorult földem van azokon amúgy sem lett volna mit csinálnom.
  • endy papp
    +1

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.27. 17:14:27
  • Daditsx
    Igen megéri ÍGY, hogy lopod a terményt :). Ezt kiveséztük endy-vel. De ha a 17-es küldis emlékeidet előbogarászod idő/pénz számolást végrehajtasz rájössz, hogy kurvára nem éri meg ahhoz képest. 17-be egy 20perces küldiért kaptál 30k-t. Itt meg 3k-t.
  • endy papp
    Erről már az egyik kollégával itt toltunk egy eszmecserét
    Ha a küldit vissza mondod ,igaz kapsz levonást de az összes termény a tiéd ....nem csak ami megmarad ahogy fogalmaztál,igaz ezt nevezhetjük csalásnak is vagy bárminek,mindenki úgy tolja ahogy neki jól esik.
    Az biztos ha nehéz fokozaton tolod és úgy csinálod hogy mindent leadsz a küldinek ,ahogy ezt a készítők kitalálták ,mit mondjak eltelik fél mire veszel belőle 10 ólat--
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.27. 17:05:41
  • Daditsx
    Ez nem hiba. Van földmunka is vele. Ha a súgót benyomod (F1) láthatod, hol mennyibe kerül. Emeléssel, süllyesztésel lehet segíteni rajta.
  • IK260
    Szia! Eredeti. Közben sikerült. de akkor sem ok valami mert olyan mintha csak rossz helyen lett volna. Lerakta de 50 000 ír a bolt rá, és 112 000 lett végül is :)

Vannak hibák de nem lett olyan rossz a game.
  • Wolo__Witz
    A bér munka szerintem megéri, sokan mondták hogy a 19-ben nem éri meg. Sokkal jobb mint a 17-ben, mivel betakarításnál a megmaradó terményt hazaviheted vagy leadhatod egyból " 5,20h répa 58000l nekem+20000€ a munkáért", a trágyázás gyors pénz szerzést biztosít... a legtutibb ha saját géppel dolgozol, de a bérlés se, olyan veszélyes.
  • endy papp
    Nem azt írja véletlen (innen nem tudhatom csak kérdezem ,próbálok segíteni) hogy nem vehetsz többet??
    Mert bizony az ól vételeknek korlátai vannak erről már korábban írtam,összesen csak 10 ólat birtokolhatsz.
    Egyenlőre, míg erre is nem jön valami mód ,mert tuti valaki megelégeli ....
    Eredeti vagy warez, csak azért kérdem ,mert sokszor raktam le ólat ,több különböző helyre is de soha ne találkoztam vele ha mani miért ne engedné.
    De ennél a játéknál bármi előferdülhet.
  • IK260
    Üdv! Lovak helyét meg akarom venni azt írja nincs rá pénzem.... Pedig devan,devan,devan.

Volt valakinek ilyen?
    Utoljára szerkesztette: IK260, 2018.11.27. 16:13:48
  • endy papp
    Akinek nem tetszenek a gyári ólak ,a teheneknél már kijött a mod hozzá ,igaz nagyobb helyet foglal,de szerintem jobban is néz ki ,de persze ezt mindenki magának dönti el....
  • Daditsx
    Szalma is ugyan olyan "takarmány" mint a többi. Annak is változik az ára. Ebbe semmi fura nincs. Csak nem követed nyomon az árakat és elsiklottál eddig fölötte.

Gyomok és a vetett termény növekedése egy adott területen akkor lehet eltérő amikor pl. 120-al tekered az időt miközben műveled a területet. Nagy földnél már mire a vetéssel a végére érsz mehetsz aratni az elejére. :)

Nekem tetszik, hogy "majdnem" oda rakod a dolgokat ahova szeretnéd. Ezt a 17-be is már hiányoltam. Csak a kivitelezése nem tetszik, ahogy megoldották.
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2018.11.27. 14:48:27
  • Serko
    Sziasztok!

A "betakarításra kész" állapot 1-2-3 fázisa között termés mennyiségben nincs különbség, kizárólag azt hivatott jelezni a 3 fázis, hogy mennyi idő van még a termés elszáradásáig. Több helyen hallottam én is, hogy a 3. fázisban többet ad, de ez nem igaz.

Egyébként tök hasznosak amiket írtok, minden nap elolvasom, köszönöm a fáradozást ez úton is.

Szalma eladásnál tapasztaltam, hogy egyszer bálánként 310 eurot ad, míg máskor csak 125-öt, miközben az ár a termékeknél nem változik.... kicsit fura. (eredeti steames játékkal játszom)

Illetve jártam úgy, hogy 1x idő mellett a bevetett földön a gyom két fázisban nött és ráadásul a két fázis nem egyenes vonalban vált el egymástól, hanem cik-cakkban. Az egyik felén lehetett mechanikai gyomirtást végezni, a másikat permezetni kellett. Elég fura volt :D

Ui.: Nekem személy szerint nem tetszik ez az új módi, hogy az állattartó karámokat össze vissza lehet/kell lerakni. Így totál nem hasonlít egy állattartó telepre. A semmi közepén egy karám elég fura! Nekem sokkal jobban tetszett a kiépített telep. Jobb megoldás lett volna, ha esetleg azt kell megvásárolni és esetleg a létszámfejlesztésért kell külön fizetni.
  • Wolo__Witz
    Megnéztem.
    Szóval tök mind1 első fázis vagy harmadik, ugyan az 14060 Szója a 30 föld Felsbrunn, mind1 milyen kombájn, próbáltam drágát olcsót, ugyan az.
    Utoljára szerkesztette: Wolo__Witz, 2018.11.27. 14:15:16
  • Wolo__Witz
    Ma megnézem első és harmadik fázisban mit ad.
    Még az is érdekel hogy a kombájnok közt van e különbség, de szerintem nincs! Azért kipróbálom ezt is később mondom az eredményeket.
  • endy papp
    Jó a kérdés,de bennem eddig soha nem merült fel...
    De te magad is tesztelheted ha érdekel....
    Kíváncsivá tettél
    Csak a 2. és utána 3. fázisokat teszteltem,amcsi map 24-es föld
    A 2.-nál búza 4725
    A 3.-nál búza 4729
    Ha csak az elsőnél is ennyi a plusz termés hozam ,nem biztos hogy érdes várni.
    Nagy valószínűséggel e körül lehet de aki kíváncsi tesztelje.
    Ez csak az én véleményem ,mindenki döntse el magának.
    Összegezve talán ezért is nem jutott eszembe és nem néztem meg soha...
  • Wolo__Witz
    Valaki tesztekte már, ha első fázisban takarítod be a termést sokat veszít a hozam, mintha utolsó fázisban tenné?