23835
  • taxi176
    Köszönöm szépen erre voltam kíváncsi. Nem értettem hogy miért nem tölti tele maggal ha van még hely.
  • endy papp
    Nos mivel ezek szerint nem a gyári mapokról van szó mert azokon én ilyenekkel nem találkoztam ,vagy ennyire rossz a szemem, kávéház, tejfeldolgozó muszáj lesz megkeresned, jobbat nem tudok tanácsolni...
  • endy papp
    Mivel a kolléga már leírta előttem ,de ahogy látom még mindig nem egyértelmű számodra,én is csak ugyan azt tudom írni "R" billel lehet feltölteni ,mind a vetőmagot mind a műtrágyát.
    Csak mellé állsz és a súgó már írja is hogy töltsd fel.
    Van úgy hogy egy picit előbbre vagy hátrébb kell menni hogy érzékelje,
    A ponyvát az általad kérdezetteknél nem kell felnyitni.
    Segítség kép képet mellékelek,mindkettőről,nem egy űrtechnika....

• Caliph
    egyes vetők képesek a vetőmaggal együtt szilárd műtrágyát is kiszórni,így a vetéssel egyben letudható az első fázisa a növényvédelemnek. Ezeket vetőmaggal és szilárd műtrágyával kell tölteni,olyan lehetőség nincs hogy a műtrágya részébe vetőmagot tölts
  • Nordzso18
    Nincs rajta ponyva amit fel kell nyitni? Mert pl az Amazone Condor vetőgépénél fel kell nyitni a ponyvát, hogy megtölthesd vetőmaggal.
  • taxi176
    Tehát csak maggal nem tölthetem fel, hogy tele legyen?
  • Daditsx
    Ugyan úgy kell az R-el. Csak nem mindegy mivel töltöd fel. Kell venned vetőmagot meg műtrágyát és a közelébe állnod.
  • taxi176
    Sziasztok. Új játékosként elakadtam a Farming Simulator 19-ben, egész pontosan nem jöttem rá miként lehet a többtartályos magvetőket, ültetőket stb teljesen feltölteni csak az első csík megy fel a termény kiválasztónál. A vaderstad tempo L16 és a seed hawk 980 air cart ültetőkről van szó. Milyen billentyűvel tudom az összes tartályt feltölteni?
  • beatrix0425
    Sziasztok!
    A térképen hogyan találom meg az olyan épületeket mint pl. : a kávéház, tejfeldolgozó amik nincsenek feltüntetve.
    Köszönöm!
  • Caliph
    az a lófej piktogramm a ló értékét hivatott mutatni. a neve mellett van egy százalék ami a napi lovaglást mutatja,az minden nap 100%ra kell futtatnod,aztán csutakolni a lovat,és fontos hogy mind a négy összetevője meglegyen az istállónál(water straw,oat,hay)
    ha mindez megvan akkor az a lófejes piktogramm minden nap növekedni fog pár százalékot,és ha 100% lesz akkor 50 ezer euroért eladható a ló,annál többet nem fog érni.
  • endy papp
    Ha bérled az eszközöket akkor azokhoz kapsz amivel el tudod szállítani ,de van hogy vonattal is meg tudod oldani.
    Ha van saját géped akkor azzal szállítod.
    Mindig mutatja hogy hova kell szállítani asszem írja is...
  • beatrix0425
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a farming szimulátor 2019-ben a küldetéseknél a szállítást hogyan kell megcsinálni.
    Előre is köszönöm!
    Beatrix
  • zolcsika080104
    ok igazából lehet a patch hibája 6 % on kisebb az értéke mint amikor vettem érdekes.Ha az összes szériából a legjobbak lettek volna felerősítve mindenben ,+ a modderek által fejlesztett dolgok belekerültek volna ,és egy igazi graf motor a gianst a rocstar eladásaít is dugába dönthette volna.Gondolok itt a már általam leírt story játékmenetre és a sokatok által leírt sok sok ötletre.Nagyon ütős simulátor lehetne. A hiba csak a sok volna és lehetne...
  • endy papp
    Az én verziómban amikor régen próbáltam-teszteltem (értelem szerűen azóta sem változott semmi ) minden nap nőtt az értéke....
    Nyilván ha a felső piktogram ahogy írod 6%-on van még nincs maximális értéke......de azt kell jelentenie hogy nőtt az értéke.
    Nálam így van,3 %-nál már 6801dollár pedig minden kaja nem is volt neki.
    Miért???
    Ha lovagolod akkor minden nap az a százalék nőni fog és majd az értéke is nő.
    Vagyis az az értékét mutatja %-ban ,ha az eléri a 100% ot már érdemes leadni ,és gondolom az értéke is duplája lesz ,még soha nem próbáltam végig....
    Mellesleg van olyan mód már egy ideje ami helyettesíti a lovaglást ....ha valaki nem akar vesződni velük....
    Ja és ha lovagolod a tempomatot is bekapcsolhatod ,működik a lovaglás közbe is......
    Ennyi nem több.
    Az hogy az 1.2 patch-ban hogy működik az egész soha nem fogom megtudni.....
    1.3 előtt fel sem rakok egyet sem...
  • zolcsika080104
    Üdv nektek!

Sokévnyi farmozás után ,nem fogom a 19 hiányosságai miatt feladni ezt szeretném megosztani veletek.Annak ellenére hogy a szép moddokkal feltuningolt 17 et nehéz überelni folytatom a 19 tesztelését és várom a modokat főleg a seassonst + a rengeteg megoldást minden téren ami 17 ben benne van.Textúra hiányosság a levegőben szálló pollen 15 ben benne 17 ben már nem.Szándékosan a pici apró hiányosságokra térek ki.Nagyon jó lenne a madárcsicsrgésen is javítani mert ez a jelenlegi nagyon kihalt ,inkább mintha tél lenne.A lovak az ami nagy kérdőjelet hagy maga után.5000 euró egy ló ,állítólag ha mindene megvan és gondozva csutakolva lovagolva van akkor növeli az értékét.az enyimeknek full mindene megvan,lovaglás minden az értéke 900 euróra csökkent.A felső lófej piktogramm amiből vonalak jönnek ki ,alig 6 %-on van és azon nem tudom hogy kell javítani ,azt sem tudom mit akar ábrázolni.A lovaknál a legfelső piktogramm.Van valakinek ötlete?
  • zolcsika080104
    Nagyon köszönöm,igazából találtam párat,amit írtam az hibás lehet ami megvolt asszem lizard.A könnyű fokozat is elég nehéz ,bér és lizingköltség + hitel .Kellett nekem a farmház...elégedtem volna meg egy kis konténerrel
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2018.12.26. 12:08:01
  • endy papp
    A vetőmag műtrágya feltöltésére van több féle mod siló.
    Nyilván nem mind jó ,van olyan ami fizetős és minden terményt ad.... de egyben a vetőgépeket is fel lehet tölteni belőle.
    Ha nagyon nem találsz jót vagy olyat amit szeretnél akkor sikíts.
    Írd le milyet szeretnél ha van nekem akkor prezentálok a részedre.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.12.26. 10:42:59
  • mgm480
    Teszek pár képet a nagy ürességbe

• endy papp
    Nos igen valóban ,igazad van,de közbe rájöttem miért nem tűnt fel mivel a 17-nél is egy plusz moddal még jobban lapult,úgy jobban tetszett.
    Sőt volt olyan man platós kamionom ami ha feltöltöttem komolyan lesüllyedt a súly alatt,na az realisztikus volt,ahogy ürítettem ki a terményt a platóról úgy emelkedett az egész.
    Sajna ilyeneket soha nem látunk a játékban,pedig az ilyenektől és hasonlóktól érezné úgy az ember hogy van köze ahhoz amit csinál....persze átvitt értelemben....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.12.25. 18:21:33
  • zolcsika080104
    sziasztok!Endy van elhelyezhető siló műtrágyás,vetőmagos stb ugyanaz a mod ,ja bocs ezek mod silok nem gyári szóval ugyanaz a mod a vetőmagos műkszik a műtrágyásat meg üresnek írja fizetős nagy siló elhelyezhető.Kérdem én mi a pö...nek vagy mivel lehet feltülteni meg minek?amikor arra való lenne hogy elhelyezem tele van és mellé állok fizetek érte a töltésért.erre azt írja üres .Hát mi a csibefészkes nyavalyával lehet feltölteni műtrágyával ill. annak meg mi értelme?ez is bug,tudja a fene hogy a mod hibája vagy nem.Hiányoznak nagyon a modok 2017 ből amik szalmából szinte bármiből készíthettél műtrágyát stb.szóval száz szónak ,ugyanaz a vége ,ne is edd magad én is csak naponta nézegetem az új modokat hátha van valami ,de jelenleg semmi egy katasztrófa az egész jelenleg is.
  • mgm480
    De én is kijavítanálak Endy, mert a kerék lapulása súly alatt az benne van a játékban.
  • endy papp
    Most olvasgattam a hsz-at (újabbakat) a steam-en is ,a vezérlő beállításokkal még mindig gondok vannak(kormány-panel,kombó de külön a kormival is)
    Néhány pozitív hsz-is félig negatív ....
    Sokan kinevettek mivel még mindig a "nyers" verzió van fenn.
    Minek tegyem az újat fel, könyörgöm,....
    Ezzel a játékkal már hetek óta nem játszom,előbb elő sem veszem a tavasznál,addig elérünk kb az 1.4-ig és talán használható lesz.
    Dehogy idegesítem magam egy BUG halmazzal.
    Pedig szívesen farmoznék ,most időm is lenne ,de nem visz rá a lélek....inkább tolom mással.
    A Giants meg elmehet oda ahova kívánom....
  • mgm480
    Na én akkor belekezdek a vidóba, amiben összegyűjtök pár csúnya nagy bug-ot és youtubon a fejükhöz vágom !!!!!
    .... ezt már nem bí
    rom nézni... szánalmas hogy hogyan szétcseszték ezt a sorozatot.
  • Daditsx
    Biogáz mindig éjfélkor fizet. 50.000L lehet leadni naponta. Az ár mindig fix. nem változik. Tehát mondhatjuk, hogy normal és hard módba van értelme. :)
    Viszont az 1.2-es patchbe az ár bug-os. kb. felét fizeti, mint amennyi írva van :)
  • endy papp
    Akkor ezek szerint az elmúlt 1 hónap (3 patch) és az előtti mikor készítették a játékot ,nem volt elég arra hogy normálisan működjön egy olyan funkció ami már a 13-ban is benne volt és működött....
    A megoldást talán a Giants tudja ,de lehet kell még neki 2 patch.....
  • Flagella Dei
    Üdv Mindenkinek!
    Kérdésem lenne: Megvettem a biogáz üzemet, és megjelent az átvevőhelyek listájában, feltüntetve a leadható terményeket árakkal együtt. Szilázs, fű, trágya, stb. Odavittem a szilázst és el is fogadta, csak éppen nem fizet érte. Majd egy bizonyos mennyiség után kiírta, hogy nincs több tároló kapacitás. Ugyanakkor a betöltött mennyiséget nem jelzi sehol. Most akkor ez átvevő hely, vagy a saját tárolóhelyem, vagy valami hiba? Valakinek van hasonló tapasztalata?
  • zolcsika080104
    mindezt kiegészíteném ezzel,már le sem írom...
  • endy papp
  • Daditsx
    Ez az 1.2 patch amit javított ugyan annyit el is baszott. Most már rendes a fű növekedés és a BigM-et is lehet tankolni. De cserébe a Ropa felszedő baszódott el ami nem szedi rendesen a silage-t és néha beesik a talajba is. De előtte semmi probléma nem volt vele.
    Ilyenektől agyhúgyérgörcsöt tudok kapni.
    Meg a Scorpio favágógép ami 15-be, 17-be tökéletesen problémamentesen ment. 19-be random eldobja a fát és néha hiába nyomogatod a gombot nem csinál semmit. Kiszállsz a gépből , visszaülsz és egy darabig megint jó.
    Tényleg ezek képesek a jó dolgokat is elbaszni...
  • endy papp
    Ez így van ....sajnos.

A steam-en is feldobtak egy új promo vidit arról hogy most már az új patch-ban lehet a talajt alakítani......??????
    Eddig ezt miért dugdosták????
    Talán ettől várnak kiugró eladásokat.
    De a nép kajálja,gratulálnak a folyamatos javításokhoz....???
    Persze nem mindenki.
    Ja meg 10%-ot leakciózták....... ha lenne eszük minimum 25-30 % leárazás kellett volna,de mint tudjuk nagyon éhesek....ez meg is látszik a 19-en..... De ettől is beájulnak páran....
    Nézem folyamatosan az eladásokat ,már a 6000 elérte csak steam-en,akkor még ott a dobozos ,és a sok konzolos....
    2 év múlva ilyenkor már közel lesz a 17 eladásaihoz ami most 12 ezret közelíti csak steam-en
    De ha csak 2/3-ra megközelíti nekik már az is ösztönző arra hogy megint a 21-el kiadjanak még ennél gyengébb produkciót....
    Jó ez a parasztnak....
    Több helyen is olvasom hogy a vezérlőkkel még mindig problémák vannak egyeseknél ,főleg az oldalsó panellal együtt (ami nekem is van)
    Ja meg bug az még van benne rendesen.
    Mondjuk még nem került szóba ,de nekem személy szerint az is furcsa hogy a 17-ben levő újítások kikerültek,PL: hol van a kerék(gumi) lapulása ha sújt helyezünk a gépre????
    Ezek tényleg tettek hozzá a játékhoz,amik meg belekerültek ,még mindig úgy ahogy működnek.
    Ettől az ülés mozgástól is agy@aszt kapok....
    Ültek ezek már trakiban???
    Ha egyszer mozog az ülés akkor a szem-nézet kamera is mozogjon,ne csak a traki dülöngéljen,mert a kettő nagyon nem ugyan az.
    Ja hogy kívülről nézve jól mutat de belülről nekem katasztrófa az összhatás,értelmetlen az egész.
    A nézet nem mozog de látom hogy alattam az ülés ringatózik.....

Ezek után még kérdés ,hogy miért nincs fenn egyik patch sem nálam....
  • dimre
    Még mindig nincs meg(véve), talán gazdagabb lettem, tapasztalattal biztos.
    A nagy hype sem ér semmit, ha sz@r a végtermék.
  • endy papp
    "EN: New Holland and Farming Simulator 19 bring you a complete New Holland fleet, with tractors, combines, forage harvesters, headers, balers, mowers and material handling equipment, alongside some well-loved classics, to give users the most realistic ‘virtual’ farming experience."
    Ha ezt a Giants fizetős dlc-nek szánja akkor az már túl megy mindenen.....,ha nem, akkor nem tudom miért nem a játékot fejezik be ehelyett....
  • zolcsika080104
    Ahogy mondod talán lesz map 1 év múlva meg a többi, addig is ez ,vagy nézni kell más játékot .Boldog karácsonyt neked is,és mindenkinek!
  • endy papp
    Üdv:Zolcsika.
    Aggodalomra semmi ok,ha így folytatódik,a 21-et már csak azért veszem meg hogy meglegyen.....
    Tudod,ha valaki én aztán csipázom az FS-t,de az elmúlt 2 hétben kb 0 órát,(igaz időm sem nagyon volt) toltam,előtte is ami volt nagyrészt teszt,igaz az is farmozás,de csak végig próbáltam a dolgokat,hátast nem dobtam semmitől.
    A modokat próbálgatom ,töltögetem ha lesz majd egy jó map ,kb 1 év múlva,akkor legyen minden kéznél.
    Most hogy több szabad időm lesz,talán folytatom,de nagyon sanszos hogy rá tudom magam venni,pedig tolnám ,csak túlnyomó részt ugyan azok a tapasztalataim benyomásom mint neked.....
    A grafikához szerintem érdemben csak annyit nyúltak, hogy akinek nincs erős gépe vegye lejjebb a beállításokat,de hogy semmit nem optimalizáltak rajt az tuti,szerintem sokat nem is fognak,ez ilyen marad már.....de ne legyen igazam.
    Igazából elég erős a vasam, full grafon elviszi,így csak akkor jelent gondot ha már nagyon sok gép van ,főleg ha egy helyen,de nyilván a 17 jobban futott és ott a távoli dolgok nem egy mosott folthoz hasonlítottak.
    Megmondom az őszintét más játék után néztem egyenlőre....nem érzem azt az igazi késztetést hogy már pedig fs-ezni,kellene......
    Nos vigasztalásul,vagy elfogadod így vagy keresel másik játékot......tudom sovány vigasz,de a GIANTS-tól ennyi tellett a 19-ben.

Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek így előzetesen is.
  • zolcsika080104
    Üdv nektek!

Nagyon kihalt a fórum ,sajnos olyan az fs 19 mintha stagnálna,egyenlőre sem a frissítés sem pedig a modok nem mutatnak érdemben semmilyen komoly fejlődést előrelépést.A mapok előre elrendezett kiépített farmok ,ami alapjaiban rengeti meg az fs 19 logikáját,mert így értelmét veszti a saját farm elhelyezése opció.Az elhelyezhető objektumoknál a választék kicsi, és az a kevés is nagyon gagyi.Sok épületbe be sem lehet menni,vonatkozik ez a gyári épületre is.Van valami fészer de csak dísznek.A grafikus motor, ill. gépigényről pár észrevétel.Példaként összehasonlításként hozom fel.Ugyanezen a gépen a gta 5 onlineban majd full grafon szaggatásmentesen fut, az a játék kb 15 ezer ft,számtalan épületbe be lehet menni ,a map pedig óriási, össze sem lehet hasonlítani .Fs19 a gta 5 árának igaz fele sincs,de nevetséges hogy csak szinte minimálisra húzhatom a grafikai beállításokat hogy ne szaggasson, és még ígyis a napba nézést sem bírja egy sötét napszemüvegérzetet kelt az egész.A textúra gyönyörű ,sokminden nagyon jó, de óriási az összevisszaság még a játékmenet logikájában is.Eleve arra akar építeni hogy szabadon építhessük ki a farmot, az objektumok pedig kevesek, és nevetségesek.A családi ház emeletére fel sem lehet menni. Olyan gáz azért.Ha én valaha programozó lehetnék, ilyen munkát nem adnék ki a kezemből.Alvás opció fel a hálóba az ágy mellé, és ott ajánlja fel ne a folyosón !A négy évszaknak is alapból benne kellett volna lenni ,a modderek már tuti nem készítik el karácsonyi ajándéknak.Ki tudja milyen gebaszok vannak azzal is.Tényleg nagyon szeretem az FS szériákat mindegyik le tudott kötni sokáig,de ez ne haragudjatok ,még összesen 5 órát toltam,de az is csak a tesztelés ilyenek.Még semmit nem gazdálkodtam.Katasztrófa.Totál minuszba kell tolni magad ahhoz hogy a megvásárolt terményeket learathasd,haszon meg semmi.Meg kell venni három területet hogy legyen a házadnak helye a terménynek stb, óriási badarság ez a része is.IAz istálló is elfoglal egy egész temőföldterületet nincs máshova hova rakni.Vigasztalásra szorulok....
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2018.12.22. 08:02:16
  • Gerileveri
    Landscaping
  • Serko
    Meglett a megoldás, összekevertem a meszet a műtrágyával! Bocsi!
  • Serko
    Sziasztok!

Vettem műtrágyát és felpakoltam pótkocsira... elszállítottam a területre, lebillentettem, de nem tudom kanállal betölteni a műtrágyaszóróba?
    Hogyan tudom betenni a műtrágyaszóróba? (Bredal K105)
    Akkor ez most kárba ment? Nem tudok vele semmit tenni?

• Wolo__Witz
    Az alig fogy, szerintem a patchben javították
  • Daditsx
    Szart se érnek. Inkább add el a gabonát, mint, hogy nekik add.