23835
  • juszaka
    Az a problémám, hogy nekem nincs olyan jel. Én sima alap játékkal, javítás nélkül játszom. Egyébként megtaláltam a fájlt, amibe az épület ára van. :) Ha más nem azzal tudok állítani, bár az csalás. :)
  • endy papp
    Hi.
    Nos kezdjük az elején .
    Mivel sok a kérdés és a válasz is.
    Nem kell átírni semmit ,vagy legalább is én nem tettem ,szerintem felesleges.
    Azért kerül olyan sokba mert a talaj "egyengetést-deformálást" is számolja ,azért is olyan amilyen a talaj elhelyezés után.
    Azt hogy ezt kiküszöböld ,meg úgy általában normálisan el tudj helyezni objektumokat legyen az bármilyen ,érdemes-ajánlott előtte a talajt elegyengetni.
    Az sem árt ha előre eltervezed hova szeretnéd majd a többit is így akár egy sík terep egyengetéssel több dolgot is le tudsz majd helyezni ,persze ez csak saját vélemény.
    Ez sem ingyenes ,de ha ezért nem szeretnél fizetni akkor igénybe veszel kis (csalást) ha meg igen fizetsz érte, akkor sem kerül olyan sokba mint az általad említett megoldás.
    De azért azzal számolj ha pl: ha sok földet mozgatsz meg (tüntetsz el) akkor lehet akár milliós is a tereprendezés.
    A lényeg, kinézel magadnak egy helyet lehetőleg minél síkabbat,de az sem gond ha nem az (csak akkor több pénzbe kerül a talaj kisimítása) és a játékba beépített "talaj egyengetővel" olyanra és akkorára simítod amekkorára van pénzed és akarod.
    Ezt a játékon belül egy ásó ikon jelzi és ki is írja .
    Ha nem vagy gyakorlott benne ,akkor ajánlom egy "teszt mapon gyakorolni hogy el tudd sajátítani ,hogy is működik.
    Nagyon hasznos és jó dolog.
    A területet utána kedvedre színezheted festheted a funkció ezt is tudja.
    A súgó mindig segít .
    De legjobb ha te magad rájössz mindenre.
    Ha bármi kérdés merülne fel szólj segítek amiben tudok.
    Mellesleg nem nehéz.
    Segítség kép találtam neked való vidiket.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.05.18. 16:57:36
  • juszaka
    Szia.
    Lehet volt már szó róla, akkor elnézést. Ma jutottam odáig,hogy meg tudjak venni egy tehenészetet. Mikor leakarom rakni az épületet, akkor azt az üzenet kapom, hogy nincs elég pénz. 100.000 dollárba kerül, nekem van 120.000. Ha 389.000 dollárra felviszem az összegem (hitellel) akkor tudom lerakni az épületet. Nem tudja véletlen valaki, játékban melyik fájlba kell átírni az épület összegét? Mert mire összeszedek még 300.000 dollárt nem kis idő. Valamint ha lerakom az épületet akkor torzítja a játék a talajt. Van ahol az épület mellett nagy domb lesz, máshol kisebb gödör. Erre valami megoldás?
    Köszönöm a segítséget.
  • endy papp
    Nos igen "készülget" ezen van a hangsúly....
    A kopasz fákon kívül ennél többet tud a mostani alap állapotában a játék,mivel ezen a vidin az 1 szál nagy fenyőn távolban lévőn kívül semmi nem mozog,se a fák se a bokrok,se a fű......
    Nyilván kíváncsian várom én is de ,tartok tőle ,kell ennek is ahogy a 17-nél is még 1 év mire teljesen kiforrja magát.....
    Addigra lesz hozzá egy jó mod map és kezdem elölről megint....
    Ezt véletlen találtam,ezen a képen a fa is kopasz...már.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.05.16. 01:18:03
  • nono28
    Köszi a segítséget!
  • Caliph
    traki motorjának járnia kell,hogy használhasd ha jól emlékszem. beállításokban be tudod állitani a trakik gombbal inditását. csak arra figyelj hogy a motor bizony ketyegni fog időgyorsítás alatt is,és úgy eszi az üzemanyagot , szal ha végeztél a géppel,le kell állítani a motort :D

frankó kis gép,várom 19be is nagyon
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.15. 18:16:46
  • nono28
    Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?Sehogy se tudom beüzemelni,FS17 Goweil LT Master bálázót!Néztem a bálázó leírását,videóját de semmi!Még az oldal ajtókat se tudom felnyítni!
  • Caliph
    seasons falatka: egy viharos nap...készülget ez is ahogy látom,szép lassan

• endy papp
    Farming Simulator 19
    20%-al olcsóbb a Steam-en
    Ha valaki most gondolkodna a vételen.
    De a régebbi FS-ek is leárazásra kerültek....
  • endy papp
    Üdv Farmerek.
    Érdemes körülnézni a modok között megjelentek a különböző takarmány keverő,silage és egyéb üzemek,amik nagyban megkönnyítik a farmozást ,nem utolsó sorban,elhelyezhető BGA ,mini is(picit átalakítva az árait-kapacitását,már van értelme ,vele foglalkozni.)
    Ráadásul több mindent elfogad.
    A BGA-ra vissza térve ha csak a fermentált trágyát (ami ugye mellék termék) átalakítod egy üzemben műtrágyává és leadod abból is jó pénzt lehet csinálni.
    Nyilván kellenek ehhez olyan leadók amik mindent jó áron átvesznek.
    (Azt meg sem merem említeni van olyan átvevő helyem ahol a vízért is pénz kaphatok.....persze ezt nem használom, azért ennyire nem vagyok elvetemült.De ez egy mini vadaspark így érthető.... )
    Így a moddereknek hála színesebb,már most játék.
    A játékról is ejtenék pár szót.
    Most az 1.3 után ,eddig 150 óra után semmi komolyabb bugba nem ütköztem ami érdemben befolyásolná a játékot és élményt,nyilván apró dolgok vannak,de igazából így hogy 5 hónap után rengeteg mod van már,nagyon élvezetes a farmozás.
    Az igaz kedvemre való mod mapot nem találtam,az európain tolom,nekem bejön, az amcsit dobtam,nem tetszett annyira.
    Van egy ami még mesze nem publikus,nincs kész,( Hof Bergmann Reloaded) tavaly is toltam rajt,jó volt ,mire ezt megunom talán kiadják ,vagy valaki más kitol egy jót.
    A játékban ezzel a talaj átalakítóval és a sok elhelyezhető objektummal elég jól testre szabható átalakítható a map.
    (van olyan mod ami lehetővé teszi hogy nagyon közel lehessen tenni az objektumokat egymáshoz,kiküszöböli az állandó idióta,ütközést.)
    Nyilván aki többre vágyik annak ott a GE. nekem már nincs kedvem vacakolni vele.
    Nem tudom mi van a felhőkkel 6 nap után semmi,pedig nem pörgetem az időt,ezen része valahogy elég érdekes,több teszt mapon(ugyan ezen) már a 2.-3. nap felhős volt vagy esett is....
    Na mind egy valahogy túlélem.....
    Köszönöm a figyelmet.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.05.10. 11:40:13
  • ferci98
    Valakinek van kedve Farming Simulator 19 -hez? Van saját szerver és egy jó térkép
    Jelenleg 3-an vagyunk a szerveren. Természetesen nem kell semmi költséget fizetni a játékért és szerverért. Nem kérünk többet csak kölcsönös bizalmat és ha nem is minden nap de heti kb 3 esti közös játékot. Játékban van saját készítésű térkép és néhány mód.

Jelentkezéseket szívesen várom, fiúk lányok bárki és ha lehetséges emaibe írjatok mert itt nem biztos hogy vissza tudok írni [email protected] Köszönöm
  • endy papp
    Olyan mint egy biliárd asztal a golyó nem nagyon tudna semerre elgurulni.....
    No meg a gépeknek sem kell erőlködni az emelkedőkön,még egy bucka sincs.
    Persze aki ezt szereti,lelke rajta.
    Az a sok föld meg, engem megfullasztana.
    Mondjuk ilyen jellegű map több is van és sokkal jobb és változatosabb is....szerintem.
    Mire mindet birtoklod kb 2020-ban kiadják az fs 21-et....
  • Caliph
    Találtam egy jó 4x mapot,midwest horizon

Valami hasonlót kerestem,hatalmas map,többméretű és alakú földek,még experimental de nagyon bejövős USA feeling :)
    Ma este kezdtem rajta :)

Csirkés részhez: alap csirkék elég keveset hoznak,de én mindig beruházok rájuk(modolt animal penek,automata tisztasággal de magasabb fenntartási költségekkel,nem szeretek takarítással molyolni),illetve a csirketojás raklap az egyszerűbb kezelhetőség miatt.

Minimális foglalkozás mellett hoznak egy kis pénzt,amit két vetés között el lehet adni,meg jól mutat a farmon :) párezer dolcsi meg mindig jól jön
  • endy papp
    Igen.
    De jó (ajánlatos) ha ezt a modot használod és ezekből a feketéket tartod, lesz tojás rendesen (szaporodni is fognak)értelem szerűen nem 20 tyúk után......
    200 alatt nem nagyon érdemes tartani,nekem annyi van,4 nap után már 207-re nőtt a létszám és ennyi tojás van.
    Tojás
    Nyilván mod nélkül is lehet velük foglalkozni de nekem így realisztikusabb,és több kihívás van benn...
    Persze végig teszteltem őket nekem így ezzel jött be.
    Habár az alapot mod nélkül nem néztem milyen lehet ,ki kell próbálni...
    Animal Species v2.1.0.0
  • Robertoo21
    Sziasztok,
    érdemes tyúkokkal foglalkozni?
  • endy papp
    Míg nagy részben nem a miénk a földek nagy része és van időnk küldiket végezni,érdemes rá-rá nézni néha,el lehet csípni jól fizetőket.
    A költség kb 5 ezer volt és megvolt gyenge fél óra alatt,majd kisebbekkel még pár vetéssel,1 óra alatt közel 100 ezret "össz vetettem"
    "jólfizető vetés"

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.05.01. 20:01:11
  • endy papp
    Nem tudom de én többször is arattam és szántottam ugyan azon a mezőn.
    Vagy most hogy érted ha vissza mondod és utána?
    Gondolom azt tudod hogy van olyan mod amivel egyszerre több küldetést is elvállalhatsz,így ami épp aktuális és tetszik elvállalod majd mikor lesz rá időd megcsinálod.
    Én volt hogy egyszerre 4-5 is elvállaltam,majd szép sorba megcsináltam ,ha közbe jött megint jó akkor azokat is folyamatosan.
    De ez csak talán az első 2 nap volt.
    Érdemes több földet is venni sokkal többet hoz a konyhára.....
    Ezek a küldik igazából az "éhen haláshoz jók" kopik a gép fogy az üzemanyag,egyéb,nagy haszon nincs benne ,persze az elején hogy előbbre jusson az ember jó párat be kell vállalni én is ezt tettem,de mint írtam is 2 napig.
  • juszaka
    Köszönöm. Sok napot végig játszottam, és hiába, újra ugyan azon területre nem tudok munkát vállalni. Ha egy munkát nem vállalok el akkor onnantól ugrik az a mező.
  • endy papp
    Üdv.
    Találkoztam én is hasonlóval.
    De idővel vissza térnek ahogy látom,csak ki kell várni....
    Így van ez az időjárással is 5. napon még mindig napos idő van,pedig mikor néha valami miatt belepörgettem az időbe 1 napot,(2.-3. napon) más volt a helyzet.
    Valahogy a gép ezeket generálja,úgy időjárásban ,mint a földeken,szerintem helyenként bugos ezen része ,vagy csak egyeszűbb volt így megcsinálni,de az is lehet hogy, így sikerült....
  • juszaka
    Szia.
    Bocsi, hogyha volt már ez téma, de nem nagyon akarok több 10 oldalt átolvasni. Farming Simulator 19-ben az a észrevételem, hogy a szomszédaim lassan elkopnak. Földjeik megmunkálatlanok maradnak, szerződésekből eltűnnek. Ennek mi az oka?
    A segítséget előre is köszönöm.
  • GEPES
    Sziasztok!

-Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a Farm simulator 19-ben ha a Giants editorral szerkesztek egy meglévő térképet szigorúan saját használatra,és utána berakom a mods mappába lefagy a játék.
    -Ez miért van?
    -Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?
    -Eredeti gyári a játék.
    -Ha valaki tud kérem segítsen.
    -Válaszotok előre is köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: GEPES, 2019.04.19. 23:26:58
  • endy papp
    Asszem ezt keresed.
    Nem használom ,nem próbáltam....
    Majd írd meg,működik é?
    VehicleExplorer v0.9.3.1
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.19. 11:40:32
  • McEachran3
    Sziasztok,

Valaki tud olyan modot amivel lehet rendezni a járműveket, és gyorsabban kiválasztani azokat mind végig tabolni az összes között? :)
    A korábbi részekhez volt ilyen mod, most nem találom.
  • endy papp
    Ha netán valaki kedvelte a 17-ben most már itt 19-ben is elérhető.
    Horsch Pack v1.0.0.0

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.18. 17:04:27
  • endy papp
    Ezt már eddig is tudtuk,azt is hogy dátum ,még nincs......
    Magasabb hozamot most is tudunk elérni...vagy magasabb árakat...
    Na mind egy, köszi az infót,majd ha egyszer elkészül.....talán még érdemes lesz bele vágni.
    A 17-hez is mire kijött az a változat ami már használható is volt,már nagyon nem hatott meg,persze az újdonság varázsa meg minden de akkor már a játék több mint 1 éve kinn volt,én kb addig toltam annyit az FS-el hogy már ettől nem tudtam annyira lelkesedni.
    Persze idő kell neki,de én most jól elvagyok,így is, alap map,(felsbrunn) nehéz fokozat,az árak egyenlőre (könnyűn) gyors növekedés,de hamarosan asszem közepes árakra rakom,és növekedésre is.
    Több mint 70 órám van csak ebben és nagyon az elején tartok,4.nap a fenyőimnek is kell még 6 nap kb mire teljesen meg nőnek,van nyír is ültetve,az hamarosan aratható,(bálázható) ami volt a földjeimen fa mindet forgácsnak leadtam,így jól bepénzeltem(mod leadó jól fizetett) ha már annyit vesződtem,legyen értelme.
    Hamarosan aratom a cukor nádat,a gyapot jól fizet 2 aratás után meg lesz a ráfordított gépek ára.
    Van 2 db 550 000-ért vett lovam ami 3 nap után már kb.1.5 millát ér ami még csak 30%-os lesz
    Amiket kihagytam a 17-ből most duplán bepótolom.
    Jó placcokat ki lehet alakítani,pillanatok alatt, így megvannak a további objektumoknak is a tervei,gyűjtöm rá a pénzt.
    Az árakat állandóan figyelni kell ,mert jól meg kell gondolni mit mikor hova adja le az ember.
    Na a lényeg felépítettem magamnak egy jó hosszú "karriert" még évszakok mod nélkül is.....
  • Caliph
    pár elrejtett infot talátam a seasonsról fórumban: készül , dátum még nincs, berakták a vetésforgót,magasabb hozamot lehet elérni ha tartjuk a menetrendet
  • endy papp
    Még jó hogy a modderek csináltak szerviz kocsit így nem kell mindig szervizbe cipelni a gépeket eszközöket helybe jön a segítség.
    Szerviz kocsi
    Lizard Rumbler Van Workshop v1.0.0.0
    A minap már furcsállottam hogy nem készült "teleport" a játékhoz,de aztán kis keresgélés után rá is akadtam,már 1 hónapja kijött ,picit tovább gondolva a 17-et, szerintem ezek a "hospotok" ügyes megoldások.
    Ha netán valakit érdekel.
    Tardis v0.9.1.0

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.13. 16:55:01
  • endy papp
    Nem kamu volt mikor azt mondták vizuális jelei is lesznek az elhasználódásnak.
    "Vágóasztal kopás"
    "Vágóasztal kopások 2"
    Értelem szerűen ezek a kopások,nevezhetjük festék kopásnak is a javítás után eltűntek ,a lényeg hogy látható jelei vannak nem csak érezhető.
  • endy papp
    Ja ja értem.
    Csak mint tudjuk nekem az 1.3 előtt a 0.1 volt fenn ,no meg addig-eddig soha nem jutottam el....
    Mondjuk nekem ha húz pótot és abban van is valami 100%-on is nehezen megy fel ,ha nem elég a lóerő...
    Van egy "valósabb súly" mod benn hogy valamivel reálisabb legyen van hogy indulásoknál kuplungot is kell használni.
    De ez úgy általában más helyzetekben is előjön,más gépeknél.
    Így nekem jobban bejön,hogy közbe szenvedni kell,még egy vetőgéppel is....
  • Daditsx
    Ez már az elején is így volt! (1.0) Traki is belassul, ha eléggé ramaty. Dombon felfele lehet legjobban észrevenni.
  • endy papp
    Nagyon nem emlékszem hogy a 17-ben hogyan volt az tuti ott is használódtak a gépek,de hamar egy modot használtam ,így már az alap gyárira nem tudom hogy volt.
    Nos itt konkrétan az ekém,1.6 üzemóra alatt teljesen elhasználódott,0 %-os lett.
    A vágóasztal is kopik rendesen,már 20%-os 5.2 üzemóra alatt.
    A faaprítóm 2.0 üzemóra alatt 32%-os
    Az egyik trakim 10.1 alatt 29%-os
    Nem oly nagy a javítási költség,így érdemes megjavítani.
    Miért is?
    Az ekére tudok mondani kipróbáltam,de gondolom majd a többi is így jár, simán 1/3-al csökkent a művelési sebessége....
    Kíváncsi leszek a gépek megállnak é ,vagy csak gondolom ott is simán jól belassulnak ,elerőtlenednek.
    Végre valami értelme van ezen részének is,persze ezen részét is lehetne "bonyolítani",de már így is jobb mint volt anno.....
  • McEachran3
    Álljunk meg egy szóra :D

Mivel a mentés fő profilja az állattartás, ezért reálisabb ha az ő 7 napi kajájukat nem egy földön termelem meg egy nap alatt. Így már világosabb? :) Normál beállításokkal az a gond, hogy nincs ok állatot tartani, mert egységnyi földön sokkal több bevétele van az embernek bármilyen takarmányból, mintha azt a földet az állatok etetésére művelné.

Számomra az nem hoz élvezetet ha egy földön 15-ször megfordulok egy ekével egy óra alatt. Sokkal inkább élvezem a haladást, lásd kezdesz 50 tehénnel, 3 földdel, 2 traktorral, és ahogy haladsz, visszaforgatva a profitot egyre több földed, traktorod, állatod lesz. És itt jön be az hogy miért automatizálok amit csak tudok, mert ha nem tenném egy játékbeli ,,év,,(7 nap) nekem beletelne 50 órába, és nem haladnék semennyit. Így úgy tudom fejleszteni a farmom, hogy túl gyorsnak sem tűnik, de túl lassúnak sem.

De végül is az egész arra vezethető le, hogy bárki magára és a saját játékmenetére szabhatja a játékot ha akarja. :)
    Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2019.04.07. 16:18:35
  • endy papp
    Teljes megértelek.
    Mondhatnám együtt érzek veled....de nekem szerencsére annyi időm van amennyit magamnak beosztok......így jut időm elég, játékokra is,most már..., nem volt ez így mindig.....
    Ennél fogva különösebb panaszra nincs okom,dolgozom én is kétkezű munkát végzek,(nem gyárba).....
    Én szeretem ha az időm a szimulátorozás "rabolja" ,nem a munka....
    Ezért is szöszölök el órákat modokkal, modok tesztelésével ,a log fájl ellenőrzésével ,milyen az adott mod.
    Nem mondom hogy idő milliomos vagyok,de mondhatom bátran azt csinálom a való életben is (eléggé rég) a munkám során amit szeretek ,ja és jobban fizet mint a sori gyári munka,persze ennek is ára volt van ,de én ezt az utat választottam ,eddig nem bántam meg remélem ezt tudom mondani 20-30 év múlva is.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.07. 10:21:10
  • zolcsika080104
    Na ép ez az elveszi az idődet a valós dolgoktól az egész játék.Mármint én speciel egy kertes házban felnőtt parasztgyerek vagyok műszakon végeztem,ennek ellenére a négykerekű traktoromra nem tudok szerelni egy hidraulika rendszert.Maszek kistraktor.Leírom a valóságban milyen paraméterekkel kezdtem a farmozást ,ami 2012 óta érdekel csak azelőtt nem érdekelt az ilyesmi.Van egy kiskert kb 2000 m2 maszek kistraktor amin ha meglenne a hidraulika 10 hektárral is elbírna.tudna szántani tárcsázni vetni.Pénz az a legkevesebb,azaz szinte még benzint is alig tudok venni.p 126 motor hajtja benzines.De az áttétel stb apámnak ez a kisujjában van,miatt bírja majd a benzines motor is.Ha minden klaffolna mert ezer meg ezer dolog tesz keresztbe,lehet öreg leszek mire ebből megélhetek.Jelenleg gyárba kell járnom a megélhetésért melózni.Viszont így az éhbérért való küzdelem elveszi az időmet és nem tudom a sajátomat építeni.Kész passz ennyi.Szóval simulátorozás csak az időm rabolja.Télen is szerelhettem volna,de nem bírtam erővel se pénzzel.
  • endy papp
    Értem én Zolcsika,az ő koncepcióját is,csak hát a realitásról jött elő a szó,ami jó is lenne mind addig míg lelassítja a játékbeli növekedést,igazából szerintem itt is csak az a cél,ahogy kiveszem ,hogy többet teremjen ,termeljen a jószág rövid idő alatt ,mert ugye az időt nem várja ki hanem gyorsítja,na szerintem meg annyira nem mellékes ,mert pont hogy "itt van a kutya elásva" és bukott a minimális realitás is...
    De nyilván mindenkinek lelke rajta hogyan farmozik.
    Rakhatna be akár egy modot ami megnöveli a hozamot ,és slussz passz.
    Ennél fogva szerintem totál értelmetlen a seasons mod is mert akár pár nap alatt eltelik 1 év,vagyis 4 évszak.
    Annak is az lenne a lényege a leírásban írták is hogy legalább 9 napos évszakokkal érdemes tolni,úgy jön ki igazán a "sava borsa"
    Nos megkérdezem ,ki tolta annak idején így és időgyorsítás nélkül.???....
    Én is 6 naposra tettem,de ahogy láttam a legtöbben 3 naposon tolták....

Ha mindent magad csinálsz (majd nem mindent nehéz fokozaton és azt közbe sem tolod át a könnyebbre,én is áttoltam ,mert azért az árak úgy már tényleg irreálisan alacsonyak ahhoz hogy belátható időn belül legyenek állataim) és megdolgozol minden centtért, a játék is hosszú időre biztosítja a farmozást,legalább is a készítőknek ez volt a célja a mostani változtatásokkal is.
    Ha mindent automatizálsz és rohansz az idővel, pár nap alatt tényleg az unalomba fullad az egész,nem lesz cél ahogy régebben fogalmaztál hiányozni fog a "Story"
    Már amennyi ebben a játékban egyáltalán van,sok nincs, inkább "karrier" ,de ez az évek alatt az alap mapokon nem sokat változott,most a 19-el valamit,de ahogy korábban írtuk is többen itt,jó lenne tovább gondolni úgy az állattartást (húsfeldolgozó vagy egyéb) a termény ,tovább értékesítéseket ,újabb gyárakba ami valamilyen termékeket állít elő stb, stb..
    Talán egyszer megérjük, a modderek bő 1 év alatt minden részhez kitolják,csak addigra már nagyon lanyhul a farmozási kedv , ráunnak az emberek.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.07. 09:26:41
  • zolcsika080104
    Üdv!
    Pedig pofonegyszerű ,én vágom.A valóságban hónapok kellenek mire a növények megnőnek.Napok mire beérnek.Namost ezt a realitást próbálja imitálni azzal hogy a játékbeli növekedést lelassítja.A bibi az hogy akkor megöregedne srácunk mire mindene meglenne a játékban.Ezért gyorsítja az időt,az már mellékes dolog.
  • endy papp
    A végét nem igazán vágom....
    Lelassítottad a növekedést ,de az időt felgyorsítottad....????
    Akkor olyan mint ha gyorsított felvételt néznél a tévében.....???
    Minek nőjön lassabban ha úgy is gyorsabban telik az idő és utol éred magad időben sőt ha jól számolok bőven beelőzöl magadnak....
    Reális???
    Mihez képeset reális?
    Ezekben a játékokban kevés dolog van ami reális,akár hogy is mókolod.
    Még seasons moddal is gyenge utánzata a realitásnak.
    De persze annál ami most van,sokkal reálisabb.
    Akkor lássuk csak jól értem é???
    Lassú növekedéssel 2 nap mire beérik ,időgyorsítás nélkül, a valóságban is ugyan ennyi telik el.
    Valós időben kb.5 másodperccel számolva a 15x-ös gyorsítást,(legalább is én annyinak számoltam) a játékban 1 perc telik el.
    60 mp(1 perc) valós időben a játékban 12 perc
    10 perc valós időben a játékban 120 perc(2 óra)
    60 perc (1 óra) a valós időben a játékban 720 perc (12 óra)
    Nálad,1 nap telik el 15x gyorsítás mellett a játékban,míg a valóságban 2 óra (ha nem pörgetem az időt akkor a játékban is értelem szerűen)
    6 nap ahogy írtad mire beérik (igazából nem írtad hogy hol 6 nap a valóságban ,vagy a játékban?????) na de én úgy értettem hogy a játékban 6 nap ,mivel azt írtad hogy "1 nap helyett 6 nap mire beér"
    Akkor a játékban nálad 6 nap a beérési idő ami a valós időben 12 órának felel meg!!!!!
    Így negyed annyi időt szánsz arra hogy beérjen a termésed mint a játékban lassú növekedés mellett.
    Lehet én értettelek félre vagy rosszul számoltam valamit ,de haljak meg nem értem ebben mi a reális.
    A játékhoz képest is enyhén vicces így farmozni .
    Végül is értem a koncepciódat,már csak ha abból indulok ki mit írtál,ezért is írtam ,odaállsz a "multi buy silóhoz" veszel olyat ami neked kell és már a földekkel sem kell vesződni.
    Minden majdhogy nem automatizált lesz,.
    Mondjuk erre túl sok is szerintem az FS ,vannak erre egyszerűbb játékok,csak a billt kell párszor lenyomni,és máris kész minden.
    Pár nap alatt ki is toltál mindent,semmi dolgod.
    Még aztán sírnak az emberek hogy semmi realitás ,mindig ugyan azt kell csinálni,már évek óta az FS sorozatokban.
    Kérdem én minek tolnának bele többet ha még ez is sok.......
    Na de mind egy is ha neked így jó, semmi gond ,mindenki úgy tolja ahogy neki szimpi, így kerek a világ sokfélék vagyunk..
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.07. 02:30:31
  • McEachran3
    Én meg pont az ellentéted vagyok ilyen szempontból :D

Én amit csak lehet automatizálni szeretek, földmunkát, etetést, áruleadást, mindent :)
    Illetve én a növények növekedésén is finomítottam, 1 nap helyett 6 nap mire beér, így 15X sebességen reálisabb a tehenek hozama, és a mezők, földek hozama is.
  • endy papp
    Még egy valamit nem mondtam.
    Leraksz egy elhelyezhető "buy"silót abból veszel mindig amennyi kell,ha közbe mást csinálsz és abból van bevételed simán fedezi a költséget.
    Csak alá állsz és mindig veszel amennyi kell,így semmivel nem kell vesződnöd ,már ami a keverést és a bálákat illeti,mert tudom én is nem kis meló és idő,ha sok állatod van azokat ellátni,de a földek mellett ha lassú növekedésre van állítva akkor bőven jut rá idő,ha ügyesen össze hangolja valaki az éréseket.
    Én az elején még gyorson tolom ,mivel 3 föld nem ad annyi dolgot ,ezért is bálázgatok.
    Most épp favágás van vagyis forgáccsá aprítás .
    Nyárt is ültettem ,pedig a 17-ben soha nem vitt rá a lélek,de itt valamiből pénz kell csinálni,még ha várni is kell rá 2,5 napot.
    A forgácsnak meg találtam egy jó áron átvevő kis erőművet így most abból fogok meggazdagodni....
    Igaz nem kis munka,befektetés mire forgács lesz mindegyikből ,főleg majd az (Andersonnal a nyárt) de legalább telik az idő míg nőnek a fenyő fák .
    Azokat is ültettem, 9 nap míg teljesen megnő ,igaz előbb is lehet majd már vágni de itt most bepótolom amiket kihagytam a 17-ből.
    Amúgy is imádok a fákkal vesződni ,no meg nem unja meg az ember az állandó földtúrást,de szerintem az is változatos,amikor csak lehet mindent magam csinálok,ritkán folyamodok AI segítőkhöz,főleg így az elején.
    Vissza térve az állatokra ,gondolom azt tudod hogy van olyan mod ami megváltoztatja a tulajdonságaikat.
    Van ami csak a tehenekét ,de én azt használom amelyik mindegyikét.
    Igaz még nincsenek ,de a teszteket már nagyjából lefuttattam,mit és milyet érdemes venni.
    No meg ezzel már nem tudsz olyan sokat venni mert minél jobbak a tulajdonságaik annál többe kerülnek.
    Van tyúk 5500-ért ló milla felett tehén több száz ezerért....
    Úgy hogy el lehet sakkozni mire is költsd a pénzed ha egyszer oda jutsz.
    Én már fejbe össze raktam a "Storyt" mit merre hogyan ,már csak gyűjteni kell a manit.
    Ha mindenbe bele vágsz tuti nem lesz uncsi,és valamennyire "farmernak" érezheted magad.... ja és nem 70 óra alatt lesz meg mindened.
    Nehézen kezdtem,így nem volt semmim(de az árak miatt átraktam a játékon belül könnyűre) mert azért ez a bérmunka olyan keveset hoz (már csalni sem lehet a terménnyel) hogy ,azért több száz órát nem akarok földet túrni mire össze jön egy istállóra való tehén.....főleg a drágábbikból.
    Bocs ha hosszú lett.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2019.04.06. 19:27:34
  • McEachran3
    Köszi de sajnos azzal nem leszek előrébb, túl sok a bála ahhoz hogy kézzel rakosgassam, de azért köszi :)

A keverőkocsinál meg unok tökölni a keverés balanszírozásával, és az is elég lassú nekem :) Túl sok tenni-venni való van :)

Akkor egyelőre kénytelen leszek várni, és etetem őket silóbálával, az úgy is 80%.