23835
  • Caliph
    ez volt az

ez meg a folytatás már majdnem egész jó dinamikus talajjal

egy rakás bug volt benne sajna
  • Caliph
    valamikor 10 éve biztos volt egy farmos játék. egy rakás bug volt benne,de ha nem bughalmaz lett vna már akkor verte volna a farmingot
    abban a láttam eddig a legjobb segítő megoldást: felveszed a munkást,képességei vannak. minél gyengébb annál kevesebb fizut kér,fixen volt naponta a bére függetlenül attól dolgozott e vagy sem.
    minél jobban fejlődött annál gyorsabban dolgozott,stb

ott kijelölted a munkást megadtad neki melyik földre menjen,melyik traktort rakod alá melyik munkaeszközzel aztán go.
    segítő fogta a trakit felakasztotta a munkaeszközt,kidöcögött az úton rendesen magától a földre még ha a térkép túlfelére is küldted,elvégezte a munkát és hazajött,berakta a gépet a helyére és szólt hogy főnök kész a munka...
    nem jut eszembe a játék címe de valami ilyen kéne ide is. ráadásul a traki mozgása is nagyon faja volt,sározódás stb,dinamikus talaj csak valami folytatásában jött de az se volt az igazi.

ja és afarmot lehetett bővíteni,nagyobb garázs , szerelőműhely,állatoknak hely nagyobb siló,már akkor , és alapból volt benne egy rakás állat+növény...csak annyi volt a bug benne hogy elvette az ember kedvét a sok jó dologtól...volt hogy nem mentett állást aztán több óra játék ment a levesbe...kb 2 napot szenvedtem vele és kukáztam :D
  • zolcsika080104
    okés köszi szépen
  • endy papp
    Cattle and Crops
    Itt nagyjából mindenre választ kapsz és a fórumokon.
    Én fél áron vettem anno ,30 eurot tuti nem ér.
    Mondhatni félkész,bizonyos részei......
    Az tuti ha szántani szeretnék úgy igazából akkor ezt veszem elő még ha erős bétának is nehéz nevezni...a maga 30 fps-ével....de ez változni fog idővel ahogy más minden is csak győzd kivárni.....
    fél nap volt mire mindent már amit be lehet...beállítottam a vezérlőimre,közbe kb 2x kaptam "agy@aszt"... de sikerült....
    Nem egyszerű kezelni az fs-hez szokott usereknek,főleg hogy van funkció ami csak egérrel egy jobb oldalon elhelyezett sávban tudod elindítani (vetőgép műtrágya tartálya....) egyszerűen kimaradt a menüben a kiosztásból...

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.22. 19:24:47
  • zolcsika080104
    Helo Endy!

ennek a játéknak mi a teljes neve?Még félkész, vagy megvásárolható valahol?Ki szeretném próbálni.Köszönet és ezer hála hogy megosztottad velünk .
  • endy papp
    Ezért "lovagolok" át egy időre megint más vizekre.
    Kedden jelenik meg a MudRunner utód Snowrunner egy jó időre ott fogom dagasztania sarat.
    Mint mondtam is ha azt a talaj-jármű dinamikát-fizikát legalább ami a C&C-ban van, eső után megálló tócsákkal,megkaphatnám az FS-be akkor már nagyon elégedett lennék,a hab már csak a normális szezon lenne....nem rádrótozott modként...
    Most hogy több órát foglalkozom a C&C-al elmélyültem a részleteiben,az út és a dolgok amiket ott elkezdtek nagyon profi ,csak sajna a befejezés ""késik""
    Bocs ha picit írok róla de itt többen olvassák....
    Mindenhol vissza köszön a profizmus abban amit elkezdtek.
    De sajna mindenhol félúton vagy előbb abba is maradt a megvalósítás ami játszhatóvá tenné.
    Persze nem adom fel a reményt, talán valamikor.....
    Most hogy ennyire bele merültem már 50 óra fölött vagyok....jobban át látom mit is szerettek volna ,vagy szeretne a készítő.
    Most jön a de ,az köszön vissza minden megoldásnál hogy a legmélyebb farm szimulációt szerették volna ,de szerintem kényszerből mindig hagyták és tovább léptek ,hogy lássa a nép (no meg akik sok lóvét bele toltak nekem kb 4000 huf-ba van aprópénz nem érdekel... ) hogy készül,a játék fiúk-lányok, új tartalmakat raktak bele ,majd megint és megint ,....
    Gondolom eltelt mindig kb. 1 év és na akkor gyerünk csináljunk valami látványosabbat hogy elcsendesedjen a nép.
    Sajnos ez így megy már 4 éve....
    Csak egy-két példa a fű száradás-szárítása,olyan szinten le van szimulálva hogy már most kijelentem az FS-ben olyan soha nem lesz ,bármilyen seasons moddal sem.
    De mondhatnám a növények növekedését,tegnap épp a kukorica növekedését beérését teszteltem.
    Simán ver mindent és még fog is,más farmszimben soha nem lesz még hasonló sem....persze hogy ez kell é vagy sem ez már más tészta...
    No de a játékban,ami 1-1-ben valós időben megy ahogy az FS-nél is ha nem pörgeted az időt,
    ja igen napokat is lehet pörgetni egyben akár 29-et,nem befolyásolja a növekedést, a kukorica teljes beérés 155 nap....
    De a többi is hasonló...már az a kevés (vérszegény) ami van benn.
    Nem látsz nagyon szakasz ugrásokat mint az fs-ben,no meg nem 4 szakaszra leosztva .
    Itt fokozatosan nő, nyilván nem centinként,de milyen már hogy megnőtt kb 3 méter magasra (még nem beérett stádium) és mikor 1 hónap múlva már a beéréshez közelít alacsonyabb lesz a szára is megváltozik ahogy a színe is....egyszerűen fantasztikus.
    Növekedés közbe egy azon földön nem egyformán növekedik mind növény,nehéz ezt így leírni ki kell próbálni.
    Na én azt mondom itt kezdődik a szimuláció...
    No de ha azt nézzük ki fogja időtekerés nélkül ezt az időt (növekedést) kivárni addig farmozni ,csak a nagyon fanatikusok ,talán én....
    Az tuti az FS-ezők 90 % nem, nekik a gyors eredmény a fontos.
    Más.
    Pl: az állattenyésztés az megragadt kb. a 10 % készültségnél....
    Az AI (2 féle van)
    A bérelt munkás mentés után is csinálja a dolgát (erre még vissza térek) de sajna itt is hiányosságok vannak nem kicsik.
    De van amire nem is tudod rávenni ,akkora állatságokat csinál...
    A máik AI ami igazából "robot pilóta" FS megfelelője hasonló de modként, elviszi A-ból-B-be a dolgokat akár egyszer többet is hadrendbe állíthatsz.
    Vannak még dolgok de nem mennék bele mert felesleges.
    Csupán azért hoztam fel, lenne mit rakni az fs-be de ők más irány követnek,az ő szemszögükből jó de ,a miénkből már kevésbé.
    Persze a mi alatt a nagyon kevés igazán fanatikus farmozókat értem.
    Apropó FS 202?
    Most is azért maradt ki az idén mert megvárják az új konzolokat.
    Ja ja ,de miért,azért mert nem akarnak új motort az FS alá rakni ,ha tudják még rádrótozzák erre ami most van.
    Így aztán olyan "újításokkal" lesz majd tele megint a következő 202? amit már a modderek rég megcsináltak csak másként tálalják ők.
    Vissza kanyarodva még picit a C&C-ra ,én személy szerint sajnálom mert ,most hogy ennyire bele merültem és minden (majdnem) részét mélyre hatóan megnéztem kipróbáltam,kár hogy ,nem nagyon jut előbbre és oda ahova igazán szánták és annak.
    Nyilván még majd idővel lehet belőle értelmesen karriert lejátszó használható,bugoktól mentes szim,ami optimalizálva van ,de addigra már sem a kutyát sem a macskát ami a játékban van nem fogja érdekelni.
    Pedig még a robotpilóta is kikerüli őket nem megy át rajtuk....
    De te sem, inkább elakad a traki,na milyen már????
    Bocsi hogy így ide hoztam a témát de,azért gondolom minden régebben fs-t használót érdekelheti a téma.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.22. 18:49:14
  • Caliph
    sokan nem értenek veled egyet :D sőt ,teljes dinamikus talajt szeretnénk,eső után változó fizikával,kaparással,elakadással,másik trakival kihúzással porolással :D
  • RoboKutya78
    szerintem ez a játék annyira nem igényel grafikai tuningot nincs értelme hogy giliszták cikázzanak a trágyában vagy poroljon a talaj.
    inább egy kis évszakváltás lenne jó amit nem moddal érhetnél el.
  • RoboKutya78
    még jó hogy jelenleg csak 3 földet kapálok :)
  • endy papp
    Tudtommal nincs....Az már komolyabb programozást igényelne.
    De érdekességként ehhez kapcsolódva megemlítem,(most a C@C gyúrom) na ott van hogy mentés után a robot pilóta akit elküldtél egy adott helyre egyből folytatja (nem kell beavatkozni jó esetben....) a korábban mentés előtti utat.
  • RoboKutya78
    Srácok Van olyan mód vagy lehetőség arra hogy a játékban ha egy adott vetési vagy aratási folyamat éppen zajlik azaz a botok csinálják és esetleg mentés után kilépve a játékból bejelentkezés után folytassa a vetési vagy aratási folyamatot az a jármű és ne keljen nekem felvenni újra a segítőket?

• Caliph
    remélem feljődik az fs...
    kb ezzel a talaj fizikával sikerült megfognia ennek a játéknak is mindenkit. Álmodozzunk :D
  • endy papp
    Ha ezt a talaj-jármú fizikát-dinamikát megkaphatnánk az FS-ben én már teljesen elégedett lennék ,ja és persze természetesen az évszakokat.
    Most elővettem megint fél év után,még ha nagyon optimalizálatlan is, de ezzel a részével nehéz betelni amit a rövid vidiben szerettem volna érzékeltetni....persze ideig óráig.
    Ha egyszer rendbe rakják még bármi lehet belőle....
    Most hogy jó fél nap után mindent be tudtam állítani,,asszem picit elszórakozom majd vele,már az FS kicsit érdeklődés hiányában parkoló pályára került...
    Direkt spoilerbe raktam, nehogy valaki is felháborodjon mit is keres itt....

• atesz25
    Sziasztok.

Véleményket esetleg tapasztalatokat szeretnék kérdezni erről a fejkamerás dologról. Tudom a TrackIr a legjobb. De én nem szánok rá annyit, így találtam ezt a megoldást. Ezaz
    Használják ezt a Lengyel srácok is. De hátha akad itt valaki akinek van.

Üdv
  • nono28
    Köszönöm szépen!
  • endy papp
    Ezt a modot is ajánlom azoknak akik szeretnek a tömlőkel ide-oda tartályokból mindenfélét töltögetni manuálisan....
    Ez a mod egy régebbi létező de most ellátták "ManureHoseSystem de Wopster" kiegészítéssel plusz t kamion is van hozzá.
    LSFM Tank Pack v1.0.0.7

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.09. 08:44:49
  • endy papp
    Mindegyiket értelem szerűen nem lehet magyarra állítani,mert azok már mod"kategóriába tartoznak.
    De az alapok azokat igen.
    Nem régi mod ,jó mert az összes mod terményt-bármit megnevesít,plusz mikor földet vásárolsz, akkor egyéb hasznos infót ad..
    De a modnál le van írva , van hozzá vidi is mit tud,innen töltheted.
    Info Menu v1.1.0.0

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.09. 08:13:42
  • nono28
    Köszi,most lesz időm kitapogatnom.Azt még megkérdezhetem hogy,a termény neveit hogy lehet magyarra állítani?Mit kell letölteni hozzá?
  • endy papp
    Megint csak ugyan azt tudom mondani a modok közt kell rendet rakni...
    Épp most tesztelgetem a Seasonsal ,mod mapon mivel,azt írták páran hogy a seasons moddal nem működik eddig hibátlanul teszi a dolgát minden...
    Pedig 5.5 GB mod van nekem is benn....
    Árak-Átvevőhelyek menüben
    Jut eszembe ezt a jelenséget a HB gyakran produkálja,eléggé komplex és nagyon nem szereti a modokat és a seasons sem tolerálja valami fényesen....
    Próbáld a HB mapot kivenni a mods mappából és úgy próbálni az alap mapon.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.08. 22:55:57
  • nono28
    Szuper.Letöltöttem,beraktam a mods mappába majd,mikor elinditom a játékot az árak menüpont alatt eltünnek az átvevőhelyek!(Hof Bergmann) A gyári beépített pályákon is úgyan ez!
  • endy papp
    Megérkezett az ingyenes """DLC"""modnak nevezném inkább, lehet tölteni.
    Addon Straw Harvest FS19

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.07. 18:54:59
  • endy papp
  • zolcsika080104
    Hát borzasztó nagy cucc leanimálni kb fele annyi se mint a seassons mod.Ahol lyukacsosak a levelek ott kell permetezni kb annyi mint a gyomosodás.Egyébként is olyan izé vagy!Tényleg megmondalak mosmán az anyukámnak!Te buta!:D :D :D
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2020.04.05. 11:19:32
  • endy papp
    Ja ja a mesében álmodban egyszer csak felébredtél.....
  • zolcsika080104
    Sziasztok!

Szóval mivel a szivem csücske a farm sim ismét írok!Éppen azért korholtam mert szeretem.A bevetett területen lehet mútrágyát szórni,permetezni,Locsolni ,rovarölőzni,kafa lenne egy ilyen mod ha a rovart nem is de a rágásokat lehetne látni.
  • endy papp
    A második kérdést nem is igen értem???
    A bevetett területen mit csinál a "robot pilóta" ??? hogy nyomot kell hogy hagyjon...

Soha nem figyeltem ,de szerintem ha eddig nem hagyott nyomot ,ezután sem fog, nem hinném hogy ezt lehet valahogy szabályozni állítani.
    Alapból úgy van beszabályozva a "segítő"(de nevezhetjük robot pilótának is) hogy munka közbe ne tapossa le a termény a fordulásoknál és egyéb műveleteknél,ezért gondolom nem is hagy nyomot értelem szerűen.
    Szerintem jól van ez így .
    Most gondolj bele, némelyik műveletnél rengeteg termény letaposna a fordulókban,gondolom ennek te sem örülnél ,lehet nyomot hagyna de maradandót....
    Az első kérdésedre a válasz.
    Használd a seasons modot és a modnak megfelelően(évszaknak) fog sötétedni.
    Igazából, nem tudom hogy az alap játékban (ha nagyon bele túrsz) lehet é ezt szabályozni.
    Ha GE-vel szerkeszted a mapot gondolom ott lehet de az már onnantól egy mod map lesz ,nyilván a te ízlésednek megfelelő,de mérget nem vennék hogy a játék ezen részét lehet "mokolni",de nem vagyok modder így bármi lehet nem tudom....
    Esetleg keress neten hátha van róla valami.
  • Laca54321
    Sziasztok!
    2 dologban szeretnék változtatni és ebben ha tud valaki segíeni azt megköszönöm.

1. Szeretnek állítani, hogy mikor sötétedjenn illetve villágosodjon, mert a jelenlegi este 8 korai nekem.
    2. Van e arra valamilyen lehetőség, h amikor robot pilotát használok akkor nyomot hagyjon maga után a már be vetett területen?

Köszönöm.
  • Yag
    böngésztetem én három oldalon is ... de nem került a szemem elé ? Ezt is egy videón láttam pár napja, de azt se találtam már meg másodjára. köszönöm. Leköteleztél.

@rájöttem. szarul írtam be a keresőne : Position és meg : Pozition ... elírtam. f..xom. Ehh.
    Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.03.29. 14:16:00
  • endy papp
    Nekem sincs meg ez a mod ,még a 17-nél használtam már nem.
    De kb 2 perc volt megtalálnom a több száz mod között pedig nem tudtam a nevét ,csak jó helyen és jól kerestem.....
    Csak neked....
    Igazából a 3 moncsi sokat segít a kilátásban oldalra így sokkal könnyebb a tájékozódás.
    No meg gombokra van rátéve az oldalra nézés,ez egy másik hasznos mod részét képezi,többek között,ahogy a hátra nézés is igaz az a váltó karon van hogy ne kelljen tartani.
    Excavators Tracks Position v1.1
  • Yag
    Tanulmányozom. Köszi.
    Kéne egy MOD. nem tudom mi a neve és nem is találtam rá, még a store-ban, hátha valaki használja. A forgó tornyos gépek torony állását jelzi az óra csoport mellett. Sajna sok lánctalpas gép kabinjából nem látni ki rendesen nem látni a lánctalpakat így egy idő után a torony forgásokkal elveszti az ember merre van előre és hátra. Ez a kis ikon ábra viszont jól jelzi merre áll a torony a talpakhoz képest. Köszönöm.
  • Yag
    persze hogy komplexebb :) nem kérdés.
  • endy papp
    Ha ezt a vidit figyelmesen végig nézed akkor szerintem választ kapsz minden kérdésedre.
    Anno nekem is ezekből kellett kitalálnom hogy mi mire is való,még a vásárlás előtt.
    Most így hirtelen 1 perc alatt ezt találtam

Had áruljak el valamit nagyon olcsón kell kihozzad (munkát nem számítva) hogy ne közelítse meg a panel árát.
    De ez csak az én szerény véleményem ,arról a kis apróságról nem is beszélve garancia semmi nem lesz rá hogy kompatibilis lesz é és mindent oda tudsz é konfigurálni ahova szeretnél,ja és más játékoknál egyáltalán bármit is tudsz vele kezdeni.
    Félre ne értsd a világért sem szeretnélek semmire rábeszéli.
    Ezt a panelt simán használom kamionos, buszos és más játékoknál is.
    Na kerestem neked egy ilyet is , itt láthatod amit mondtam is, egyik jobb a másik bal kezes.

• endy papp
    Na igen de ezt ponsse scorpion azért nem kicsit komplexebb kezelni irányítani....

Nem véletlen van annyi irányítási lehetőség a játékban sem ,eléggé jól lemodellezték.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.03.29. 12:07:51
  • Yag
    Valójában egy ipari daruban ennyi gombbal és manipulátor karral dolgozunk.
    Semmi csicsa, csak a legfontosabbak. A jobb kézre eső kar tetején az "csak" egy duda. Több gomb nem szükséges. Igaz, ez egy kötöttpályás drótköteles rendszer. Nincsenek forgó rendszerek.
  • Yag
    Egy kérdés: a Saitek padon. Csak a joystic rész .. hány funkciós ? Gondolom nyolc irány, van a tetején két gomb azt látom ... de azt nem tudtam kivenni pontosan , hogy csavarható is ? Ha igen akkor az plusz két irány ... vagyis 8+2+2 gomb ? Legalább 12 programozható mozgás ... valami ilyen megépítésén agyalok, ha át lehetne "másolni" az irányítást. Alapvetően a két lebutított Joy tök alkalmasnak tűnik manipulátor karok imitálására ... persze ez csak elmélet.
  • endy papp
    Nos igen....
    A szakmámnál fogva sok mindent megcsinálhattam volna.....értsd tartó állványok stb...de inkább megvettem gyáriban,az mégis csak,na érted.
    Amit meg végzek-csinálok a munkámnál fogva, azzal annyi idő alatt amíg készítettem volna,sokkal több pénzt kerestem, a megmaradt időmben ,meg szimeztem élveztem az egészet úgy egyben.....az állványok és hasonlók készítése helyett....
    Na igen ilyen ez a "pop szakma"
    Ha egyszer belemerülsz ebbe az egészbe és már rég benne vagyok ,nehéz kiszállni a "körhintából" annyira jó.
    Nyilván észerű keretek között ,na de itt jön, kinek mi is számít annak,mikor csak a GPU akkori áron újba volt 300 e.stb stb....
    Na megyek én is letolok még 18 km a Train Sim Worldben Frisco felé...
  • Yag
    Igazolom. El lehet tökölni a beállításokkal :) 3:22 volt mire felkaptam a fejem, és ásítottam az elsőt :P ez fog a sírba vinni. Banyek. Ok. Te győztél :) Bevallom, amikor meglátok egy videóban ennyi mindent egymás mellé téve azt gondolom: "Ez meg van huzatva". Aztán jön a "de jó lenne" majd a "fene vigye el csak azért se költök rá ennyit" ... aztán elkezd motoszkálni, hogy 10x10es zártszelvényből, szögacélból, mennyi kellene, lesem a csomópontokat miként hegesztenék egy hasonlót a műhelyben .... ? Agyalok hol és miként rögzíteném az egyik tartalék autó vezető ülésemet ... látom már szomorú sorsom. Vagy sok pénzbe fog ez kerülni nekem vagy sok melóba a műhelyben :) Vagy mindkettő Tehát amikor azt írom, hogy "brutál fanok" ... akkor éppen azt vizsgálom: én még akkor nem számítok annak (?)... még. Pedig igazság szerint csak megadják a módját annak amit más is csinál csak kicsiben :) A végén már úgy sem számít mennyibe került ... csak a játék élmény a lényeg. Ha jól gondolom.
    El kell ismernem, ezt a Saiteket jól kitalálták hogy ilyen moduláris és effektíve tényleg össze lehet szerelni egy komplett cockpitet ha arra van ingerenciája az embernek. Megyek .. megnézem mit lehet még kitermelni Ramna pályán.
  • endy papp
    Szívesen..., segítek ahol tudok.
    Igaz én olyan gépeket eszközöket nem használok a való életben mint te,de ettől még imádom mindet.
    A játékban ha tehetem pl targoncázok sokat a raklapokkal ,mert egyszerűen tetszik....
    Persze ha sietős a trakit is "kézzel" teszem arrébb ha elakad valamibe.....
    Az a gémpad amit a végén linkeltél ,nem tudom mennyire kompatibilis és felhasználó barát.
    Az tuti mint írtam is a Saitek panel rengeteg más játékra is tudom használni,kamion, busz stb...plusz az Fs-hez lett kifejlesztve így a joy miatt nekem teljesen megfelel,na meg a fő szempontok egyike a rögzítés a kormi melletti monitor tartó asztalra jól fel tudtam tenni és nagyon kézre ,van nem csúszkál mint az általad mutatott.
    Igaz az sokkal kevesebből kijön ,de ezt neked kell eldönteni,igazából az egy mini gamer bill....(nekem nem kellene)
    Anno az xbox pc controllert is azért választottam mert az összes játék arra van optimalizálva alapból.
    Előtte volt egy másik (olcsóbb) de azzal többször gondjaim akadtak,de az xbox-ot a mai napig ,használom ,és sok olyan más jellegű szimben nagyon jól tudom használni,pl az X-Plane 11 rep szimben azzal repkedtem a kopterekkel....ami igazi kihívás volt...nyilván nem azzal kellene de ami van joystick nekem, azt nem tudom megfelelően rögzíteni úgy hogy kényelmes legyen a kormány-váltó-saitek panel,bill mellett.
    De már ráuntam magára a játékra (x-plane11) meg a mai napig nincs normálisan optimalizálva csak tolják hozzá a rengeteg fizetős dlc-ket,le is töröltem a gépemről tavaly annyira berágtam rá.
    Most az új MFS 2020 várom.
    Igazából az elődjével FSX is sokat repkedtem,anno benn van 300 órám ami egy rep szimnél nem sok.
    Nos igen a repszimbe is bele merültem picit de azért annyira nem ,persze ez néző pont kérdése....
    Épp nemrég gondolkodtam el, hogy a szettem szépen el van a másik szobában letakarva hogy ne porosodjon,jó lenne valamit kezdeni vele,mikor bejelentették ezt az új MFS 2020.
    Na akkor aztán belelkesültem ....jó lesz ez még
    Semmi komoly a szettem,de ezzel mégis jobba úgy érzem hogy repcsit vezetek, az előzetes vidikbe is láttam a minap hogy ezzel lehetett kipróbálni a nagyközönségnek egy nyílt napon ,így tuti mindent kézre raknak és jó lesz.
    Az X-Plane-el is jól működött míg használtam.
    Nos ezekről van szó.
    Saitek Pro Flight Yoke System
    Saitek Pro Flight Switch Panel
    Saitek Pro Flight Rudder Pedals
    Ezeket is ugye valamire rögzíteni kell így vettem egy ilyet amit minimális átalakítással megoldva, simán össze tudok kapcsolni Playseat cokpitemmel,így egybe, pár perc "szereléssel" amihez semmi szerszám nem kell,csak min.kézi erő.
    Wheel Stand Pro S Compatible with Saitek Pro Flight/Cessna Yoke System;Yoke Support;
    Na így már szerintem nagyobb élmény repkedni,persze ez is ízlés ,no meg pénz kérdése ki mire áldoz.
    Én egyiket sem bántam meg,főleg hogy most majd ez a rep.szim.vezérlő szett is ki lesz használva.
    Összecsukható félre tehető ha a kormi kombót használom pár perc alatt kész.
    Vissza térve a farmingra ,a beállításokkal ,el lehet tökölődni nem keveset,időt kell rá szánni,mint mondtam is nem pár perc....
    Én például a pedálokkal sétálok az fs-ben-a kormit forgatva megyek oldalra .a saitek joy-al forgatom a nézetet.
    és a tárgyakat is egyszerre.
    A kézi motoros fűrész is erre van állítva no meg úgy összességében minden.
    Nem űrtechnológia ,de tud szívatós is lenni...
    Nemrég újra raktam az fs-t és a régi mentési beállításaim áttoltam a friss ,játékba és minden működött nyilván előtte mindent lementettem...
    Ha még van bármi kérdés csak sikíts,akár a beállításoknál is.
  • Yag
    Köszi a törődést, már most okosabb lettem pár adattal :)

Igazából fogalmam sincs mitől kattant rám ez az FS19 Forestry téma. Vagy én rá ... De mivel ingyé volt EpicStore-ban így gondoltam kipróbálom. Korábban már tetem-vettem a kölcsönzött verziójában de igazából semmi komoly melót nem vállaltam benne ... aztán egyszer besétáltam egy erdőbe ... :) egy MODolt pályán ... na mindegy.
    Tolom én SimRace-ben is ... korány+pedál R3,AC,PC2 stb. de itt FSben is kapóra jött ez a kombó. Tehát ez adott. Egérrel is megtanultam idő közben fát vágni, de valahogy a fantáziámban a "folyamatos melóhoz" csak a hagyományos dual joystic megoldás passzolna jobban. Dolgoztam én gépekkel melóhelyen is. Targoncákat darukat vezetek. Furi, hogy mindkettőben kevsebb gomb van, egyszerűek mint a faék. Még a modernebb Stihl oldalvillás targoncáknál is a kormány Joy funkció kevesebb gombbal megoldja a melót mint ami egy mostani Gémer Joy-on van. Ja. Gémer Joy. Addig fantáziáltam míg egy BlackWidow-t beszereztem jóárasított alkudott áron ... még programozás és szokás alatt áll , ezért kérdeztem a dual Joy-t hogy végül mi a helyzet ha kettővel tolja az ember és ha "véletélenül" beszereznék még egyet akkor be lehet e csúsztatni, a kormány-hotas egér+bill mellé. De akkor örömmel hallom hogy igen. Szóval ... a darumnál amivel melózok két nyolcirányú bot-joyal és pár kiegészítő gombbal a karfa-pulton tök jól elvan az ember. Igaz ez mágneses és az emelő szerkezete is drótköteles tehát nem igényel egyéb hidraulikus karokat és forgó zsámolyokat. Már most bonyolultabb beállítani az FS-ben egy fakitermelő Ponsse Scorpiót vagy Komatsut mint targoncával pakolni bent a raktárban. Elitet be se merem kapcsolni Joy-al hátha le se fexem éccaka :)
    És igen. A Saitek panelre már kacsintgattam én is de még alkudnom kell rá.
    Esetleg egy Cyber Snipa Game Pad V2 -ről mi a véleményed. Hasznos tudna lenni ? Beljebb lennék egy ilyen kieggel ?

Egyébként ha nem hadi titok akkor érdekelne a ""repülős játékokra van egy másik megoldásom" rész.
    Köszi. G.

• endy papp
    Épp most néztem a Saitek panel most akciós,de így sem olcsó....
    Saitek Sim Farm Vehicle Side
    Logitech G Saitek munkagép oldalpanel
    Én 17-ben vettem akciósan 28 E-ért
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.03.28. 15:49:32