Farming Simulator Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezeket az alap dolgokat tudom ezekkel nincs is gond
nekem az kéne hogy egy 10x10es földrõl bigx1000+xdisc levágok 5000 egység füvet alapból de az a terület adjon 8000 egység füvet
mielõtt kérdeznéd trágyázva értendõ
naszóval adott területen megtermõ növény terméshozamát akarom megnövelni
és sajnos rosszul tudod
egyik krone bigx silózónak sincs tartálya mert kapásból a pótba nyomja
legalább is én nálam nincs
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni képes! LADA forever!
Amennyiben minden lehetõséget kipróbáltál, amit az #5980 hsz-ban leírtam, akkor érdemes kipróbálnod a Game Booster nevû ingyenes segédprogramot.
Ez a kis alkalmazás a géped teljesítményét optimalizálja a játékhoz.
Használata nagyon egyszerû, de ha mégsem jönne össze, akkor találsz bemutatóvideót is a hivatalos oldalon.
Itt érheted el a programot, illetve a bemutatót:
Game Booster 3.0
Helyesbítés az #5980 hsz-ban leírtakhoz:
Indításkor nem biztos, hogy az a map a hibás amin ép játszanál, hiszen azt írod, hogy be sem tölt a játék. Tehát ebben az esetben vélhetõleg valamelyik mod okolható a hibáért, ha eddig nem csinálta az általad tapasztalt hibákat.
Valószínû kompatibilitási hiba lesz, ha a géped teljesítményével minden ok.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Az elsõ lehetséges ok, az az, hogy a map amin játszol nem teljesen kompatibilis az LS2011-el, és ezért ad hibaüzenetet.
A másik lehetséges ok, hogy valamelyik mod okozza a galibát.
Ezt sajnos csak egyesével végigpróbálgatva derítheted ki, ha nem emlékszel rá, melyik mod volt az utolsó amit beraktál a szaggatás megjelenése elõtt.
A harmadik lehetséges ok, hogy sajnos kevés a memória a gépedben, vagy az elõírtnál alacsonyabb a procid teljesítménye.
Amennyiben a mod(ok) jók, és a géped teljesítménye alacsonyabb mint az elvárt, azon könnyen lehet segíteni különbözõ trükkökkel.
Ilyen pl.: a forgalom kikapcsolása, aminek a menetét néhány sorral lejjebb az #5975 hozzászólásban elolvashatod.
Továbbá segít még a növények mozgásának kikapcsolása is, illetve a logging módosítása, amit az általam írt #5939 hozzászólásban olvashatsz.
Amennyiben ezek kevésnek bizonyulnának ezen a linken találsz további megoldást.
A 35. sorban lévõ "letöltést" tölts le, majd olvasd el a letöltött .txt fájlt.
Freddy által készített optimalizálási lehetõségek
Ebben minden olyan lehetõség benne van, amelyekkel orvosolni lehet az esetleges futásbeli hibákat.
(Ezt a letölthetõ összeállítást Freddy készítette.)
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Valaki megtudná nekem mondani hogy mért van az hogy csak egy fajta dolgot tudok vetni mert hiába nyomom meg a gombot nem vált át másra, és ha leteszem a vetõgépet és elindulok akkor utána már nem tudom irányítani a traktort és nem vett rendesen.
Elõre is köszönöm.
http://users.ininet.hu/lsgameteam/
Letöltöttem egy mapot és szeretném a forgalmat kikapcsolni mert a mezõn jönnek mennek az autók.Hogy kell a forgalmat kikapcsolni?
Ilyet nem hoz a Mikulás! - Ami kulás!

A gépek minden esetben csak annyi terményt / silót töltenek a pótkocsira, amennyi a pótkocsi kapacitása.
A szállítási kapacitás növelését a következõ képen teheted meg:
"Elõször meg kell keresned a módosítani kívánt pótkocsi .xml fájlját. Ezt a mods mappában találod. Megnyitod a .zip fájlt, majd azt az .xml fájlt nyitod meg, amelyik neve megegyezik a .zip fájléval.
Nyomsz egy CTRL+F-et, beírod hogy "capacity" és átírod a számot. Értelemszerûen a nagyobb szám nagyobb kapacitást jelent."
Amennyiben több terményt vagy füvet szeretnél a gépeddel aratni / levágni, akkor a géped kapacitásán is változtatni kell.
(Ez persze gépfüggõ, mert nem mindegyik silózó gép rendelkezik saját gyûjtõtartállyal.)
Tudom, hogy a BigX rendelkezik gyûjtõvel, ezt pusztán azért írom, ha netán másnak is szüksége volna az infóra, akkor tudja, hogy nem minden silózónál alkalmazható.
(ilyen gépek pl.: a traktorral vontatott, nem önjáró egységek.)
A gépek tároló kapacitásának növelését így tudod elvégezni:
A mods mappádban megkeresed amit át szeretnél írni.
A .zip fájlon belül, keress egy .xml fájlt, aminek a neve ugyanaz mint a zip neve!
pl.: "Lexion600.zip", akkor ami Neked ebbõl kell, az a "Lexion600.xml"
Ezt a fájlt kell megnyitnod.
Ilyet keress az állományban:
grainTankCapacity 1200 grainTankCapacity
A számot kell átírnod, amely bármekkora lehet.
MAN TGA D20
Rikcsoo:Tsz v2-õn játszik.
MAN TGA D20
Amin játszol map az a tzsmapv3?
Vagy melyik map mert tetszetõs:D
Nem mindegy hogy a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik!
A neten megtalálod,de ha gondolod akkor feltöltöm neked netre és elküldöm privátban.
MAN TGA D20
www.tesco.hu
Innen potom 2000 Ft-ért le tudod tölteni az eredetit, ami multizni is tud!
<#hamm>#hamm>
(van aki érti!)
olyasmi után érdeklõdnék tõletek hogy lehetséges e állítani a krone bigx 1000 fûvágáskor több füvet nyomjon a pótba mint amennyi az alap?
silózási mennyiség megfelelõ csak a füves részét kéne megbuherálni mert kegyetlen keveset nyom
vagy esetleg növelni a növény termés hozamát
spec engem a fû érdekelne
ha valaki tudja a választ akkor ne fogja vissza magát
köszönöm
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni képes! LADA forever!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros
valaki privátban küldene egy torrentet a játékról vagy egy linket??
V-Power Shell
A videók itt a fórumon, és a You Tube-on is elérhetõek.
Tessék: CoursePlay oktató videó Chris von Bone jóvoltából
Az általad említett mapokat nem ismerem, így nem tudom, hogy milyen sorokba rendezi a növényeket a program vetés után.
"össze vissza kukorica"
"Rendezett kukoricasor és tarló"
Itt letölthetõ: CoursePlay V2.3 Hun
Nah szóval!
1.
A multimap v5,v7-en meg a többi lsportálos mapon sorba rendezett a kukorica nem úgy mint az alapmapon!
Mert az alapmapon nem egyforma távolságra vannak 1helyt van 4-5 kukorica az lsportálos mapokon 1 helyt 1 kukorica van!érted?ezt akarom kérdezni tõled hogy kel ilyenre megcsinálni:D
2.
Mert ha összevissza vetek akkor lesz olyan"összevissza" vetés? ha egyenesen megyek vagy bekapcsolom az auto pilotot akkor rendezett lesz?én ilyenrõl még nem halottam..:D
Azt hogyan kel megcsinálni hogy a traktor vagy akármi más "piszkolodjon"?
Alapból minden növény rendezett sorokban van vetés után.
Ez alól általában csak akkor van / lehet kivétel, ha egy olyan map-on játszol, amiben ez meg lett változtatva a készítõje által.
Én személy szerint még nem találkoztam olyan pályával, amelyikben nem rendezett sorba lenne vetve a növény.
Esetleg normál helyzetben, akkor lehet girbe-gurba sorokba vetni, ha manuálisan játszol, és netán elbambulsz vezetés közben :), vagyis nem "felvett munkás" csinálja a melót.
Nem minden gép alkalmas az automata
("munkással történõ munkavégzés") üzemmódra.
Amelyik gép tudja, ott a "V" betûvel tudod aktiválni.
Másik eshetõség, hogy beállítod a jármûvedet az un. Course Play üzemmódra.
Ekkor is automatikusan fog dolgozni a gép, követve az általad megadott útvonalat.
Ebben az esetben olyan lesz a sor, amilyenre az útvonalat beállítottad.
Hát nekem azok a float3-ak alapból 0,0,0 vannak..:)
A másikat azt átírtam false-ra.
Nah és abba tudnál segíteni hogy azt hogyan kel megcsinálni hogy a növények sorba legyenek vetve?tehát ne össze vissza..
Mivel a játék optimalizálása nem sikerült tökéletesen, ezért szaggathat kisebb teljesítményû gépeken (annak ellenére, hogy a minimum rendszerkövetelményeknek megfelel), nagyobb terjedelmû, vagy "sok" mod használata esetén.
Ennek kiküszöbölésére több lehetõség is adott a programon belül.
Ilyen pl:
Forgalom kikapcsolása, növények mozgásának kikapcsolása, berakott mod-ok számának csökkentése.....és végül a logging megváltoztatása.
Már LS 2009 kapcsán is ajánlották az LS portálon a guruk ennek az opciónak a megváltoztatását amennyiben szaggatna a játék.
Ez a lehetõség az LS 2011 esetében is fenn áll.
(Természetesen, mint minden program, vagy játék esetében, így itt is igaz, hogy bármely érték, vagy változó átírása elõtt, érdemes biztonsági mentést készíteni az átszerkeszteni kívánt fájlról.)
Nyisd meg a ...data\maps\shaders nevû mappát, majd nyisd meg a grassFoliageShader.xml-t
Keresd meg ezt:
"float3 direction = float3(1,0,0)*0.1"
és írd át erre: float3 direction = float3(0,0,0)*0.1
Miután kész vagy, nyisd meg ezt a fájlt is:
wheatFoliageShader.xml
Tedd ugyan azt, mint az elõbbiekben.
Keresd meg ezt:
"float3 direction = float3(1,0,0)*0.1"
és írd át erre: float3 direction = float3(0,0,0)*0.1
Ha szaggatás miatt szeretnéd kikapcsolni a növények mozgását, és esetleg ez kevés lenne, akkor itt van egy további megoldás a problémára:
A háttérben futó logging kikapcsolása:
(Amennyibe szaggatna a játék a növények mozgásának kikapcsolása után is)
- Disable logging -
A ...Documents\My Games\FarmingSimulator2011 mappában a game.xml-t nyisd meg, és írd át ezt:
<logging>
<file enable="true" filename="log.txt" />
<console enable="true" />
</logging>
erre:
<logging>
<file enable="false" filename="log.txt" />
<console enable="true" />
</logging.
Így már nagy valószínûséggel nem fog szaggatni a játék :)