Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chris von Bone
ennek egy 800-1000 bõven elég... 😊 (ez is 1000 Km-re van állítva ahogy látom - na ilyenektõl akad ám rendesen)

www.gamefarm.hu (mod-ok, tesztek, leírások, fórum, és segítőkész közösség)

Chris von Bone
Ha jól sejtem akkor valahogy így szeretnéd, hogy álljon:

Megoldás:
- nyisd meg GE-vel a modellt
- keresd meg a attacherJointBackRot transformot, és abban az attacherJointBack-et

- Állítsd a képen látható szögbe vagy ahogy neked tetszik
- A nézetet állítsd vissza közel olyanra amilyen a megnyitáskor volt
- mentsd el, és kész is

Ha nem akarsz a nézettel bíbelõdni, akkor a RotateX - Y - Z értékeket írd csak át (mondjuk a képen láthatóra) és mentés.

boky84
köszönöm

Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az Őrangyalod repülni képes! LADA forever!

gyurka666
ha ilyen fajta képet szeretnél csinálni akkor berakod a képet majd fent van olyan menü hogy effects majd ott az elsõre katt és azon belül is az elsõre katt de lehet elég jó képeket csinálni más effektekkel😊😊

Ilyet nem hoz a Mikulás! - Ami kulás!

boky84
azt használom én is
hogy kell???

gyurka666
paint.net...

boky84
milyen progival csináltad ezeket?

péistike
ennyi..

GTS

marko37

ezt a házat pl hány méterre állítsam be

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

gyurka666
mire nem jó a képszerkesztõ progi😊<#pias>

boky84
<#wave><#eljen><#wow1>

gyurka666

Chris von Bone
na ezt én sem tudom... (még!)

joceruza
Ment egy privi!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

boky84
az objekt mask után mit jelent az f betû? erre tudnál válaszolni?

Chris von Bone
én 90% álltam mikor erre rájöttem, 3-4 napig csak ezeket javítottam... De utána már a 104 megás i3d egyáltalán nem akad egy alsó-közép kategóriás gépen.

Köszi!

Még jó, hogy csak kb 10%-on áll a mapom, de így is eltart egy ideig mire mindet átállítom. 😞
Chris von Bone
csinálj egy képet hogy áll, és hogy szeretnéd, hogy álljon, töltsd fel, és többet fogok tudni mondani...

Chris von Bone
#6903 HSZ-ben leírva...

Chris von Bone
Nem vagyok informatikus, bár van közöm hozzá. Ezek mind rám ragadtak, hol innét, hol onnét, és kitapasztaltam. Ne aggódj én sem tudok mindent, még van mit tanulnom nekem is...

joceruza
Hát nem tudom! Akárhogy változtatom a "maxRot2"-t, ugyanúgy áll az eke....<#rinya>

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Nálam a házak átlagosan 4 objektumból állnak össze. Minden egyes objektum láthatóságát kell csökkentenem? Vagy csak az összesített objektumét (pl.: dom3)?
boky84
na puff neki
akkor marad az editor
köszönöm a segítséged
am elárulnád hogy ezeket honnét tudod?
vagy ilyen mélységekig hol lehet megtanulni?
ha informatikus vagy akkor nem kérdeztem semmit

Chris von Bone
Ez egy nagyon nagy tévedés! Az hogy a könyvtárakban megtalálhatók az i3d-fájlok, az vagy hanyagság, vagy jópofiság, mert így ha ki akarsz venni vmit belõle, akkor könnyen megteheted. Miután betetted a modelleket a map-ba azok leírói a mapod i3d fájljába kerülnek át, így a külön i3d-ket akár ki is törölheted. Szóval nem lesz kihatással a mapban lévõkre. (ez nem igaz a "meghívott" i3d-kre, pl triggerek, silók, keréknyomok, füstök i3d-jeire, azokra továbbra is szükség lesz)
Ezért nõ a map i3d fájlja ha minél több objekt van beimportálva, és nem nõ ha kevés modell van duplikálva.

boky84
és ha kitömörítem a mapot és ott keresem meg a mappákban a modelleket ha ott állítanám vissza a mértékét akkor az elméletileg kihat a mapon szereplõ összes "klónozott" növényre is?
pl d:\mapom\models2\fa1.i3d-t megnyitom és állítok rajta akkor elvileg ha 100 fa van a mapomon akkor mind a 100nak át áll az értéke?

vagy ez nem járható út?

Chris von Bone
Ha rám hallgatsz, akkor mielõtt betennéd a modelleket, nézd át õket editorban, és akkor utólag nem kell annyit javítgatni.

boky84
feladtad a leckét rendesen
köszönöm a tanácsokat
a fák majd a következõ mapon változnak...

Chris von Bone
Nem elég. Minden egyes modellt külön-külön át kell írni. (macera és unalmas meló, de megéri)
Az hogy mekkorára állítod, az az objektum nagyságától függ, és nem mindegy, hogy van-e LOD nézete. Pl egy nagy épületet, ami mindenhonnan látszik szinte, és meghatározó a tájképben, azt érdemesebb nagyobbra venni (a map kb 2500*2550-as, így ennél nagyobbra nem érdmes állítani), de ha van LOD nézete is akkor csak a LOD-ot érdemes erre az értékre beállítani. A kisebb modelleket, pl állatok, autók azt pedig csak néhány száz méterre, mert messzebbrõl úgysem látszik.

joceruza
Nemsokára kiderül! Nagyon köszönöm!<#worship>

Chris von Bone
az elsõ maxRot határozza meg, hogy mennyire emelje, a maxRot2 pedig azt határozza meg, hogy az eszköz milyen szögbe emelõdjön a döntéshez képest. Így pl ha 10 fokkal emeli a maxRot az eszközt, és a maxRot2 0, akkor az eszköz 10 fokos szögben fog állni, és az emelõvel emelkedik. Ha a maxRot 10 fokkal emel, de a maxRot2 -7 fokkal emel, akkor az eszköz csak 3 fokos szögben fog állni, de úgy hogy az emelõvel emelkedik.
Remélem érthetõ...

boky84
jaja mire elküldtem addigra már írtál

kérdés: elég a transformgroup-ok láthatóságát visszább venni vagy egyesével külön külön kell a transformgroup-okon belül visszavenni az objektek Clip Distance értékét

te mekkora számot javasolsz ennek az értéknek?

joceruza
Akkor elvileg a többivel nem kell foglalkozni, csak a "maxRot"-al? Az a baj hogy nem emeli elég magasra és teljesen le sem teszi. Azon erõlködtem hogy a harmadik pont jobban húzza fel a cuccot de nem akart összejönni... Köszönöm!

Chris von Bone
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1277554239&no=6895 hsz-ben leírtam. A 3D fákat pedig egyrészt alap map, és bármelyik modelleket tartalmazó oldalról letölthetõk.

boky84
errõl írnál bõvebben hogy ezt a láthatósági távolságot hogyan tudom állítani mind a gépeknél mind a modoknál?

+ ha nem saját tervezésûek a fáid akkor becsomagolnád az általad használtakat és feldobnád valamelyik megosztóra hogy kicsit bõvüljön az én gyûjteményem is?

Köszi!
Chris von Bone
Attributes panelen a Clip Distance érték (méterben van)

Chris von Bone
"rotationNode="14" maxRot="10 0 0" rotationNode2="14|0" maxRot2="-7 0 0"" ebbõl a maxRot határozza meg fok-ban. A három érték x y z tengelyekre vonatkozik.

Szia Chris!

A láthatósági távolságot hogyan kell módosítani?
Chris von Bone
Coursplay 2.4 HUN (a mod letölthetõ az Lsmulti oldaláról, leírás hozzá a gamefarm.hu-n)

Chris von Bone
hidd el nekem, hogy ha normális fa modelleket használnál, akkor sem vágna oda a gépednek. Én kb 3-4 ezer(!) fa modellt helyeztem el a térképen (mind windshader-es), és az i3d csak kemény 1 MB-vel lett nagyobb. Ellenben, ha átnézed a modelljeid láthatósági távolságát, akkor jelentõsen javítható a játékélmény. (nem tudom minek a 10-100 Km-es láthatóság, ha az egész map nem nagyobb 2,5-nél)
Persze ez csak egy tanács, nem kötelezõ egyet érteni vele...

joceruza
Helló mindenkinek! Szeretném a segítségeteket kérni!
<!-- Attacher Joints -->
<attacherJoints>
<attacherJoint index="14|0|0" rotationNode="14" maxRot="10 0 0" rotationNode2="14|0" maxRot2="-7 0 0" maxTransLimit="0 0.5 0" maxRotLimit="0 0 20" moveTime="1.5" shaft="31">
<bottomArm rotationNode="15" translationNode="15|0" referenceNode="15|0|0" zScale="-1" />
<topArm rotationNode="16" translationNode="16|0|0" referenceNode="16|0|0|0" zScale="-1" />
</attacherJoint>
<attacherJoint index="48|1|0|0" rotationNode="48|1" maxRot="-12 0 0" rotationNode2="48|1|0" maxRot2="8 0 0" maxTransLimit="0 0.8 0" maxRotLimit="0 0 20" moveTime="1.5" shaft="30">
<bottomArm rotationNode="48|2" translationNode="48|2|0" referenceNode="48|2|0|0" zScale="1" />
<topArm rotationNode="48|3" translationNode="48|3|0|0" referenceNode="48|3|0|0|0" zScale="1"/>
</attacherJoint>
</attacherJoints>

<trailerAttacherJoints>
<trailerAttacherJoint index="49|0" />
<trailerAttacherJoint index="21" low="true" />
</trailerAttacherJoints>

Ebbõl melyikkel állítom be hogy mennyire engedje le és emelje fel a munkaeszközöket? Megköszönném ha segítene valaki!

Ezt aláírom... 😊
Ha még meg akarod spékelni, akkor a 3 kieg. hozzá összesen 6000, plusz a Profarm, amit most nem tudom milyen áron van, Nekem dobozosban volt 5e körül... Szóval finoman be lehet vásárolni...
Ja, meg a Mezögép-pack (felesleges, már bárhol elérhetõ, ha csak nem dobozos game-gyûjtõ vagy), ami plusz 2000... 😄

talloli
Pl.: a Tescoban még mindig 1990 Ft. Ennyit megér egy ilyen volumenû, jogtiszta szoftver!

94mike
Köszii: )
szoszibá: nekedis
akkor lehet h a jövõhéten megrendelem!😄

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

Szia
Honnan tudom letölteni a módokat?
Szia!

Igen, nagyon sokan játszanak még mindig Vele.
A moddolásról annyit, hogy valóban szarrá vannak moddolva a szerók, így nem olyan egyszerû megkeresni azt, ahova be lehet menni. Viszont, ha van egy jó társaságod, akkor a módokat egymás közt tudjátok cserélni. Igaz, azt is meg lehet unni. Én pl. kezdetek óta játszok Vele, de már csak a DLC1-2, meg a Profarm van bent.

CSá! Én múlt hét végén vettem meg és nem bántam meg eddig. Igaz csak egyetlen haverral tolom, mert mindenki szarrá modolja és nem lehet hozzájuk csatlakozni...

94mike
halihóóó,azt szeretném kérdezni,h érdemes meg vennem a játékot? szoktak még lenni multin?(:

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

szoval nincs senki szoci gepes multira? skype: xanderbor
gogabi79

AmFlussufer_v1.2_EntpackMic…zip
Azt mondták erre a mapra hogy ez nagyon hasonlit a ProFarm mapra!.Bele néztem és bga silok,ledkijelzõs mázsa,hid,nagy táblák,ahol lehet aratni,vetõgép megtöltõ hely.és még mosk más modot is tartalmaz.

http://users.ininet.hu/lsgameteam/