23845
  • JACKAL89
    Szerintem inkább belepiszkálás.
    Ugyanis direkt megnéztem: semmit nem tettem be, csak töröltem egy apró tárgyat (aminek amúgy semmi haszna) és már akkor is kiírta.
  • Martinez01
    Egész pontos fordításban:
    Hiba: CRC64 fájl ellenőrzése meghíúsult. Adatfájlok megváltoztak. Kérlek telepítsd újra a programot. Mindenféleképpen folytatni szeretné?

Amúgy meg ZTM-nek van igaza.
  • ZTM
    Szerintem észrevette, hogy belepiszkáltál a mapba és ezt hibának veszi, vagy valamelyik cucc nem működik rendesen.
  • JACKAL89
    Error: CRC64 files check failed. Data files are changed. Please reinstall application. Continue away?

Egész pontosan ezt írja ki.
  • JACKAL89
    NA sikerült megoldanom. Találtam cuccokat.

Az alap mapba a főhadiszállást akarom picit felhúzni.
    Tettem be pár dolgot, és úgy csináltam, ahogy mondtad. Be a maps-ba, viszont mikor a játékot indítom, akkor crc64-et ír ki. Ha igenre kattintok, akkor persze indul a játék.
    De mitől lehet ez a hibaüzi?
  • cessna172
    Igen, ezt feltételeztem én is, hogy erőmű kell hozzá, a videókon amúgy jól néz ki és látszik, hogy a kerekek is külön-külön mozognak, ha göröngyös a talaj, a járművek fizikája nem rossz. Az LS 2011 viszont elfut az én gépemen is, amiben csak 512 mb ram van, igaz, hogy lowban és néha akad, de azért lehet vele játszani.
    Egyébként a különböző talajművelő munkálatokból el is lehet hagyni? Mert én a tarlót nem szántottam fel, csak kultivátoroztam és utána a repce úgy is kikelt.
  • JACKAL89
    Szia!

Nagyon jó leírás. Köszönöm!

Agyaltam rajta, hogy az alap mapot picit feltuningolnám. Egész pontosan, a főhadiszállást. 1-2 új épület, kerítés, apróságok.

Egy kérdésem lenne: lehet letölteni ún. kész épületeket, amiket utána az általad leírt módszerrel, belehet tenni?
    Vannak ilyen oldalak?
  • JACKAL89
    Szia!

Köszönöm válaszod.
    AZ alap mapon mindkettőnknél tökéletes fut.
    De már annyi pályát próbáltunk ki, és mindegyik szar.
    Állandóan szaggat annál, aki bejön a szerverbe.

Tanácstalan vagyok.
  • ZTM
    Igazság szerint az agrar simulatornak lenne létjogosultsága legalább is én a 2012 deluxe-el játszottam.A földeken a traktorok nem mennek mindenféle "rugózás" nélkül olyasmi mint a valóságba, mintha rögeken bukkanókon mennél.Hagynak keréknyomot is a gépek.A bérelhető munkás opció is sokkal jobban meg van oldva, ez részben a fix földeknek köszönhető!Viszont az optimalizálatlan grafikai motor(atomerőmű kell az élvezhető magas fps számhoz) és pár hiányosság és néha bonyolult és nehéz játékmenet kikészíti az embert, ráadásul nem modolható vagy legalább is nem olyan könnyen mint a Farming simulator.Szóval jelenleg az Agrar simulator széria felejtős...
    Azonban itt egy vidó ahol megnézheted hogyan is üzemel a játék:
    LINK
  • cessna172
    Tudom, hogy van egy olyan fórum is, de összehasonlítottátok már az agrar simulatort az LS 2011-el? Aki már játszott azzal is, milyen különbségeket lehet észrevenni? Pl. traktorok fizikai viselkedése.
  • kinai35

Hogyan tudom a letöltött módokat betenni a játékba?

Ellátogatsz a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Dokumentumok\My Games\FarmingSimulator2011\mods\ mappába, és ide tedd be a *.zip-et amit letöltöttél, vagy ha *.rar kiterjesztésű, akkor csomagold ki ebbe a mods mappába.
    Ha amit letöltöttél *.exe kiterjesztésű, csak egyszerűen futtasd és bedd meg a gépeket a FENDT Stationnél.
    Játék közben a ’P’ billentyűvel tudod előhozni a bolt kínálatát, ha mindent jól csináltál az új gépnek is szerepelnie kell a listán.

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan tudok mapot betenni?

Megkeresed ahova telepítetted a játékot /Landwirtschafts-Simulator 2011/data/maps . A maps tartalmát teljesen kitörlöd (A régi mentésed töröld!) A kicsomagolt mapot bemásolod az eredeti helyére. Ha van mellette mods mappa, akkor annak a tartalmát értelemszerűen a mods-ba kell tenni ahova a gépeket is szoktad.

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan szabályozzam a növények növekedését?

A /data/maps/map01.i3d fájlt nyisd meg jegyzettömbbel! (jobb egérgomb -> társítás)
    Miután megnyitottad, nyomj egy CTRL + F kombinációt és keresd meg ezt:
    growthStateTime
    Az értékét írd át, mindegyik növénynél beállítható!

1
    2
    3
    4
    5

Hogy állíthatom be a növények magasságát?

Nyisd meg a /data/maps/map01.i3d fájlt szövegszerkesztővel!
    Csináld így:
    KÉP

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan változtassam meg a körbála súlyát?

Látogass el ide: C:\Users\Felhasználóneved\Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods
    Itt keresd meg a gépet, amivel a körbálát készíted, tömörítsd ki. Majd a strawroundbale.i3d-t nyisd meg szövegszerkesztővel, írd be a keresőbe, hogy "density", és az utána álló számot írd át. Nagyobb érték, nagyobb a bála súlya. Ha megvagy a módosítással, mentés. Majd tömörítsd vissza.

1
    2
    3
    4
    5

Van autopilot a játékhoz?

Igen van!
    Alapból beépítettek egyet, a H-betű lenyomásával működik.
    Továbbá fejlesztettek újfajta autopilotot, azt letölthetitek!

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan kapcsolhatom ki/növelhetem a forgalmat?

Látogass el ide: ...My Games\FarmingSimulator2011. Itt keresd meg a savegames.xml-t, majd nyisd meg szövegszerkesztővel. A "traffic density" értékét írd át 0-ra. Vagy ha éppen ellenkezőleg, nagyobb forgalmat szeretnél, írd át értelemszerűen nagyobb számra.

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan kapcsolható ki az eső?

Ismételten látogass el ide: C:\Documentumok\My Games\FarmingSimulator2011
    Nyisd meg a savegames.xml-t, nyomj CTRL+F-et és írd be: timeUntilNextRain. Az itt található számot írd át mondjuk 99999999999999999-re. Ezt követően ugyancsak CTRL+F után írd be: timeUntilRainAfterNext. Ezt is írd át hasonlóan nagy számra. Ismételten CTRL+F-et nyomsz, beírod, hogy: nextRainDuration. Ezt az értéket átírod valami kis számra, például 0.001.
    Ezennel az eső" megszűnt" létezni a játékban.

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan állíthatom meg az időt?

Ahhoz, hogy az időd megállítsuk, a savegames.xml-be kell egy kicsit belekontárkodnunk.
    Tehát megnyitjuk a savegames.xml-t (ami itt található: C:\Documentumok\My Games\FarmingSimulator2011) pölö jegyzettömbbel, és rákeresünk erre: Az "X" itt egy szám, ami megmutatja, h mennyivel telik gyorsabban az idő (1x [valós idő], 4x, 16x, 32x, 60x).
    Tehát ahhoz, h megállítsuk az időt, csupán ezt a számot kell rendkívüli módon lecsökkentenünk.
    Például: settings timescale="0.000001"

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan változtathatom meg a farmer kezdési pontját?
    Mióta a v1.0-s patch elérhető, lehetőség van emberünk kezdési pontjának megváltoztatására.

Ehhez csak annyit kell tennetek, hogy megnyitjátok az éppen használt mapotokat (map01.i3d), és kikeresitek benne a "careerStartPoint" nevezetű bejegyzést. Alap map esetén ez az utolsó bejegyzés, letöltött map esetén viszont bárhol lehet. Keresgess!

Kattintsatok rá, ezután pedig a megszokott módon mozgathatjátok a pontot, ugyan úgy, ahogyan azt a tárgyaknál tennétek. Elhelyezitek a kívánt helyre (bárhova), majd mentitek a módosult mapot.

1
    2
    3
    4
    5

Vontatási pont készítése kombájnokra!

Első lépésként, keresd meg a módosítani kívánt kombájnt.
    Ez lehet a C:\Users\Felhasználóneved\Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods könyvtárban becsomagolt *.zip fájlban. A *.zip fájlt csomagold ki, és keresd meg benne a *.xml fájlt. a *.xml fájlt Notepad-al nyisd meg, keresd meg benne ezt a sort:

attacherJoints
    attacherJoint jointType="cutter" index="9|0|0" rotationNode="9" maxRot="22 0 0" rotationNode2="9|0" maxRot2="0 0 0" moveTime="2.5" /
    attacherJoint index="20" jointType="TrailerCombine" allowsJointLimitMovement="false" allowsLowering="false" maxRotLimit="10 50 50" maxTransLimit="0 0 0"/
    /attacherJoints

A "TrailerCombine" helyére írjátok be, hogy "trailer", majd mentés. A *.zip fájlt csomagoljátok vissza és irány aratni!

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan kell Giants Editorral a letöltött tárgyakat betenni a játékba?

Először is le kell töltened a Giants Editort. (Továbbiakban csak GE)
    Innen letölthető..
    Első lépésként letöltöd a kívánt tárgyat. Kitörmöríted, majd a benne található *.i3d fájlt vagy egy mappát, amiben az i3d fájl és a textúrái találhatók bemásolod ide: (ahova a játékot telepítetted) .......\Landwirtschafts-Simulator 2011\data\maps
    Ezután duplakatt a map01.i3d-re, ami ugyanitt található, és vársz míg betölt mindent szépen.(viszonylag hosszú idő, várj türelemmel)
    Ezután File-->Import... , megnyilik egy ablak, ahol be tudod tallózni az előbb a maps mappába bemásolt letöltött tárgyat. Tehát tallózd be a letöltött tárgy .i3d fájlját, majd okézd le.
    Mivel gyakran a map alá teszi be az új modellt, ezért a legeszerűbben úgy tudod előcsalogatni ha nyomsz egy CTRL+F-et rögtön az import után vagy Edit-->Move to camera.
    Ebben a pillatban eléd ugrott a nyavajás és már csk arra vár, h elhelyezd valahova, tetszés szerint.
    Tipp: Mozgatni úgy a legegyszerűbb, h mialatt ki van jelölve a tárgy nyomsz egy CTRL+B-t, majd rákattintasz a tárgyra. Így nem kell a három koordínátával bíbelődni és úgy mozgatni.
    Ha minden sikerült akkor mentés, írd felül a map01.i3d fájlt.
    FONTOS, célszerű egy biztonsági másolatot készíteni a maps könyvtárról, hogyha nem úgy sikerülne a mutatvány, vissza lehessen állítani az alapokat!

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan tudok Giants editorban mozogni?

ALT+egérrel tudsz mozogni és rákattintva egy kör 3 irányban (X Y Z tengyely) mozgatásával tudod a modellt vagy tárgyat mozdítani/forgatni!

1
    2
    3
    4
    5

Hogyan változtathatom meg a járművek sebességét?

Először is meg kell keresned a jármű XML fájlját, majd meg kell nyitnod. Keress ilyet:
    motor minRpm="300" maxRpm="500 900 1900" brakeForce="7" forwardGearRatio="2.5" backwardGearRatio="2.2" differentialRatio="4" rpmFadeOutRange="20"
    torque rpm="500" torque="2"
    torque rpm="900" torque="4"
    torque rpm="1100" torque="5.0"
    torque rpm="1750" torque="5.0"
    torque rpm="1800" torque="3.5"
    /motor

maxRpm="500 900 1900"- ez a 1-2-3 tempomathoz tartozó motorfordulat. A szám növelésével gyorsabban megy a jármű, csökkentésével lassabban.

torque rpm="500" torque="2" - Itt a fordulatszám értékekhez kapcsolódó teljesítmény értékeket tudod beállítani. Csak finoman érdemes hozzányúlni, mert különben indulásnál mindig hátsó kerékre áll a gép:)
    Ha sokkal gyorsabban akarsz menni, akkor illessz be újabb sorokat ennek a résznek a végére, magasabb fordulatszám értékkel és kicsit magasabb torque értékkel, mint az előző sor.

1
    2
    3
    4
    5

kérdésekre válaszok akik nem boldogulnak
  • kinai35

Látogass el ide: ...My Games\FarmingSimulator2009. Itt keresd meg a savegames.xml-t, majd nyisd meg szövegszerkesztővel. A "traffic density" értékét írd át 0-ra. Vagy ha éppen ellenkezőleg, nagyobb forgalmat szeretnél, írd át értelemszerűen nagyobb számra. remélem segitettem ez kell csinálni
  • roby2011
    A tejes kamiont + a forgalmat kivenni?
  • dávid 001
    Vagy valamelyik mód hibás,vagy a pálya és emiatt akadhat akárki csinál szervert!
    Vagy valamelyikőtöknek kevés a net,pl feltöltés vagy akár a letöltés!
    Tegyük fel neked nem jó a neted,barátod jön játszani,akkor neki fog szaggatni mivel nem jó a feltöltésed,de ha ő csinál szervert és te mész oda játszani,és megint szaggat akkor a letöltésed is kevés!
    Próbáljátok ki alap pályán és kiderül mi a gubanc!
  • JACKAL89

Hello!

Volna egy kis problémám a Farmer Simulator 2011 platinum játékkal. Online szeretnék tolni ismerősömmel, ha én csinálok szervert akkor nála akadozik a játék, de ha meg ő csinál egy szobát akkor meg nálam akadozik.
    A térkép amit használunk: OberpfalzMapV5.A kapcsolatot beállítottuk 6000-re de akkor sem volt jó egyikünknél sem.
    Ha magasabbra vettük a kapcsolat számot akkor iszonyatosan élvezhetetlen volt. Próbáltunk az International szerveren csinálni szobát ott sem volt jó, kipróbáltuk az európait de ott sem.
    Ha tudtok segíteni vagy tanácsot adni,hogy mi lehet a probléma vagy,hogy mit kell beállítani azt nagyon megköszönnénk.

Üdv: Pisti
  • cessna172
    Igen, de az evm nem is árul mást, csak a platinumot. 2000 Ft és rajta van az alapjáték és a bővítések is. Meg magyarított is. Persze a magyarítás nem mindig tökéletes. Egy jobb gépen most kipróbáltam ezt is. Oda tud szögezni a géphez.
  • Hunter of Deer
    a Platinum azért drágább, mert abban benne van az összes DLC pl a biogas üzem, üvegházak, napkollektor, meg pár új jármű stb.
  • marko37
    próbáld másik pótkocsiba lehet ebben nincs benne a napraforgó
  • Ringo18
    Sziasztok.Nemtudja valaki miért van az,hogy ultetek napraforgót learatom,megtelik a kombájn aláállok a trakival és nem tudom ráengedni,aki tud segítsen légyszives,kosz
  • cessna172
    Ezt nem tudtam, csak valahol olvastam, hogy a 2008-asnál a minimum 512 mb ram, az én gépemben meg csak annyi van. Úgyhogy a 2011-et meg sem próbáltam felrakni, mert 1 gb ramot írnak minimumként. Tény, hogy a 2011 sokkal szebben mutat a képeken és a tevékenységek száma is jelentősen bővült a nagy sikernek köszönhetően. Meg elkezdtek megjelenni a riválisok is, meglovagolva ezt az új hullámot.
  • Martinez01
    Már nem ezért, vagy azért, de az újabb részek kicsivel gazdaságosabban futnak a gépeken, mint a 2008-as rész :).
  • Martinez01
    Szabályzat 6.pont...
  • roby2011
    Ez mitől van és vissza tudom állítani a kamerát vízszintesre?
  • kobi14

• roby2011
    Belekezdtem egy új mappba eddig itt tartok
  • cessna172
    Most kipróbáltam a Landwirtschaft Simulator 2008-at, a legalacsonyabb grafikai beállításokkal az én soványka gépemen is elfut, igaz elég illúzióromboló. Korábban teljesen elkerülte a figyelmemet ez a játék, tudtam róla, hogy van, csak valahogy nem érdekelt. Aztán megnéztem pár videót a youtubeon és lázba hozott. Itt a 2008-as verzióban még nem sok mindent lehet csinálni, de valahogy leköti az embert a gazdálkodás öröme. Én a flight simulatorhoz vagyok szokva és azonnal feltűnt itt, hogy a nap ugyanott kel és nyugszik. A későbbi változatokat nem ismerem, ez is éppen, hogy csak elfut. Az astragon szimulátorai amúgy gyenge dolgok, nincs nagy szavatosságuk, de ezzel nagyot robbantottak, szerintem őket is meglepte a siker. Olyan újdonságot hozott a játékok piacára, ami eddig nem volt.
  • cessna172
    Itt azt írják, hogy a platinum az alapjáték kibővített változata. Ez nem kiegészítő lemez. A mezőgépeket külön meg lehet venni hozzá, a media marktban láttam. A platinum tartalmazza az alap 2011-es verziót, plusz a bővítések. Én így értelmeztem a szöveget.

http://cdgalaxis.hu/PC/19687/farming-simulator-2011-platinum-edition.html
  • gyurka666

• marko37
    én az 576 ban vettem meg a játék 2 rugó és a hozzá tartozó kiegek + 2 rugó
  • marko37
    ácsi bácsi a platium az kiegészítés ha jól tudom ahoz kell az eredeti játék az is 2000 ft
  • cessna172
    Köszönöm a választ. Néztem árakat a neten. Az astragon honlapján a 2011 platinum verzió 25 euró, míg az evm-es magyarított, szintén platinum ehhez képest 2000 Ft. Fura, hogy ilyen olcsón adják. Az ugyanúgy eredeti játéknak minősül?
  • marko37
    Hogy rövid legyek a dobozon feltüntetett adatok az alapjátékhoz jók ha márt raksz be ezt plusz térképet és modokat nem árt 1 kicsit erősebb gép de vannak trükkök és leírások hogy optimalizáld a játékot
  • cessna172
    Érdeklődnék, hogy milyen gépigény mellett fut elfogadhatóan a játék. A dobozán fel van tüntetve a minimális konfiguráció, de az mire elég? Csak most figyeltem fel erre a játékra és érdekesnek találom. A korábbi verziók gondolom kisebb gépigényűek, de azokat már nem nagyon árulják a hazai boltok.
  • morekar
    Hello.Segitséget szeretnék kérni.Hogy lehet a kukorica sorait összébb huzni mert a nyolcsoros asztallal négy sort tudok vágni.Elöre is köszi a segitséget!
  • dávid 001
    Értem,fogalmam sincs,mert nem tudtam hogy van már ilyen:D
  • marko37

Hát márt nem úgy oldják meg régóta. Kezdték a lexion 770 es el és most találtam 1 pótot is
  • dávid 001
    Hát általában ezt úgy oldják meg.hogy a földút 1 objektum,Lásd:Dolgosfalva,és alá tesznek szántást,vagy egyebet,így porolni fog!
  • marko37
    Sziasztok ki tudja hogy kell megcsinálni hogy a pót vagy a traki a földes úton is poroljon ne csak a szántáson?
  • gyurka666
  • kinai35
    azértvan mert a silótároló objektum xml jébe is bekellene másolni vagy szerkeszteni azokat a növényeket amit beleraktál amig ez nincs meg nemis jön belöle csak az alap növények