23843
  • Endre
    erre gondoltam én is, hogy csak ideiglenesen van bálázva a szállítás miatt
    ez az aprító nem hagy nyugodni
    igazad van, az embernek bassza a csőrét a sok újdonság, de ha már megvan akkor már nem annyira érdekes:)
  • 3lm0
    Már visszatértem a jó öreg MineCraftomhoz. Nagyon jó kis játék az FS széria, de elég gyorsan bele lehet unni, legalábbis nekem hogy 24-ből 16-18 órákat játszottam vele naponta, gyorsan unalmas lett.

Az aprító azért jó mert így egyszerűbben tudod hordani a dolgokat és nagyobb mennyiségben (elvileg). Bebálázod a szénát vagy a szalmát, odahordod és utána csak le kell darálni, nem kell odamászni a foresterrel.
  • kiskapitany
    Hellósztok!

Most játszom először ilyen játékkal de nagyon tetszik a 2013.
    Leírná valaki a lépéseket a földműveléshez, hogy mi után mit kell, illetve a bálákat hol lehet értékesíteni?

üdv.
  • Endre
    jut eszembe, miért is kell felaprítani a bálát? amint láttam a keverőbe bála megy, az apríték mire kell?
  • Endre
    Ennyi infóval, amit adsz azt hittem elötte ülsz egész nap
  • 3lm0
    Nincs semmi cicó a körbálával, mod kell hozzá, körbálaszállító.
    Multit nem tudok indítani sajnos, lévén hogy nem hivatalos játékom volt. Kipróbáltam, játszottam vele egy darabig, majd töröltem. Ha úgy adódik, megveszem és akkor lehet róla szó. De egyenlőre sem pénzem, sem időm nincs rá, így csak segítgetek amiben tudok.
  • Endre
    kockabálázót vettem, kevesebb a cicó vele (a 2011 ben tapasztaltam, tiszta őrület a szállítása a körnek) a leírása meg nem említi, hogy csak a körre való
    nem akarsz egy multit indítani valamikor, hogy körülnézhessünk, mit hova?
  • 3lm0
    Nem tudom, én mindig körbálát dobtam bele. Azzal azt hiszem semmit nem kellett csinálni, beszállni a traktorba amire rá van kötve és ledarálja.
  • Endre
    kockabálát nem darál?, beletettem egyet és semmi, már azt sem értettem, hogy ajtó ki-be és semmi más
  • kokaidavid
    Hello!
    A ledarált füvet hol lehet hasznosítani?
    A trágya a silózó mellett van?(a marhák melletti silózó)
    Köszönöm a válaszokat előre is!
  • precise
    thx
  • 3lm0
    A körbálákat le lehet darálni az etetőgépeknél található első eszközzel.
    A kicsi fűnyíró is elég viszonylag sok (15-20) tehén esetén is, mert nem esznek olyan sokat.
    Kiönteni valamelyik vályúnál tudod csak. Elvileg mindegy melyikbe öntöd, ráadásul a kicsivel nem is kell rátolatni, csak odaállni mellé és felajánlja az opciót.
  • precise
    köszi szépen, van ilyen nagy köralakú bálám azt megeszik? Ha igen hogy kell nekik adni? Ha nem akkor van ilyen kicsi fűnyiróm abból ha kiöntöm nekik a füvet (nem tudom hova kell) azt megeszik-e?
  • 3lm0
    Ha azt akarod hogy adjanak tejet, muszáj leszel etetni őket
    Többféle etetőanyag van a játékban, mind különböző hatékonyságú.
    Fű, szalma, siló és végül a komplex táp. A fű pl 35%-os hatékonyságú.
    Ha megvetted őket akkor a 35-ös föld mellett fogod megtalálni őket, a térképen a farmodtól lefele és kicsit jobbra.
  • precise
    Vettem pár tehenet, hol vannak és kell-e etetni őket ha igen mivel és hogy?
  • 3lm0
    A zöld Agrolinereket vagy bármelyik olyat amelyiknél oda van írva hogy tud "chaff"-ot szállítani.
  • DJ Bolinho
    A Crone Big szecskázó után melyik pótkocsit kell akasztani hogy működjön a szecskázó? volt amit nem tudok ráakasztani de amelyiket meg ráteszem abba nem nyomja bele a szecskát, sőt nem is kezdi vágni a kukoricát.
  • 3lm0
    Van egy mod ami átállítja a termés nagyságát hogy reálisabb legyen : Ertrag1 a neve, ez módosítja hogy mennyi vetőmag kell egyes fajtákból egy m2-re, illetve hogy mennyi termés fog jönni szintén m2-enként.
    Tökéletes realitást ne várj, ez a játék egyébként sem arról híres. Ha az lenne akkor azt hiszem minden második ember aki játszik vele abbahagyná, mert folyamatosan tönkretenné a gépeit. Én kimondottan szeretek például "repkedni" velük és ez ha a játék reális lenne elég merész és költséges hobbynak bizonyulna.
  • Blinkye
    király. Giants Editor 5.0.1 jó pályát szerkeszteni és van hozzám maya meg 3ds plugin. :)
  • wkm
    Sziasztok!

Nektek is csak annyi kukorica terem, mint búza? A szemes kukoricára gondolok, nem a silóra.
    Az árpa és a repce kb még elfogadható arányban terem a búzához képest, de a kukoricából 1,5-2x-es kellene hogy teremjen.

A búza előtt a tarlót kultivátorozom (Horst tiger), vetés, műtrágya permetezés, aratás. A kukoricánál ugyanez, de kultivátor előtt megszántottam.

Meg az is érdekes, hogy a játékban 1000 liter (1m3) gabona = 1000 kg (1t), ami enyhén szólva furcsa...
  • Blinkye
    Skacok. Pályát, hogy lehet csinálni? Nekem nagyon nem tetszik a gyári pálya elrendezése. Legalább az ólak lennének közelebb. 3ds maxos cuccokat ha lehet rakni bele, akkor tudnék is csinálni pár dolgot.
  • 3lm0
    Igen, csak hogy bálát tudjon csinálni belőle ahhoz előbb szét kell terítened hogy kiszáradjon, utána érdemes összehúzni úgynevezett "rend"-be, majd utána felszedhető a bálázóval.
  • DJ Bolinho
    én meg OKJ-s gazda vagyok tehát ha hivatalosan akarod csinálni mint élőben akkor ne szántás előtt műtrágyázz :) ha mindenképp szántasz utána valamilyen kombinátorral úgymond simítsd el a területet és utána szórd a műtrágyát utána jöhet a vetés, permet és aratás, valóságban a szántás után nagy göröncsök lesznek a földön és egyenetlen a talaj ha eldolgoztad utána műtrágya ami beleivódik a földbe magától, nem kell beleforgatni :)
  • tonnni
    Oké, köszi.
  • Endre
    a bálázó a fűböl is csinál bálát??
  • bomba05
    repce után ha alkalmas rá a vetőgépet nem kell a talajmegmunkálás csak vetés... ha ez megvan akkor vársz, előjön a repce időt lelassítod nyomatsz rá valami vegyszert. termés menyisége ugyan az lesz mintha műtrágyáznál, szántanál, kombinátoroznál, vetnél, vegyszereznél, és aratnál....
  • 3lm0
    A szalmát és a szénát is bálaként kell a keverőkocsiba tenni.Hogy kicsi vagy nagy bálát használsz az etetőanyaghoz az mindegy. A legjobb arány nekem 2 nagy széna, 1 nagy szalma és a többi siló, de végülis szinte csak arra kell figyelni hogy a siló legyen a végén, mert nem tudni előre mennyit fog foglalni a széna és a szalma. Egy kis vizuális segítség:

Siló készítése
  • Blinkye
    logikusnak hangzik. Én egyszerű pBP i vagyok Ekézek aztán vetek,aratok :)
  • tonnni
    Sziasztok!

Repce aratása után milyen lépéseket kell alkalmazni? Én úgy szoktam műtrágya, szántás, talajmegmunkálás, vetés permet és aratás. ez így jó vagy nem?
  • Blinkye
    Az meg a másik amivel szívtam. füvet tudtam tenni a keverőkocsiba. mást nem. kombájn mögötti hátrahagyott szénacsíkból nem lehet?
  • Krszti1160
    elég, ha csak le kultiválod a búza szalmát :D
  • Blinkye
    kipróbáltam a traktoros vontatós krumpliszedőt is de azt sem tudtam melósra bizni.. meg az macera mert előbb szénát kell szedni ,hogy lehessen a krumplit. :)
  • Blinkye
    de azzal burgonyát nem lehet nem?
  • Endre
    ha veszel kombájnt azt lehet melósra bízni.
  • Blinkye
    Köszi a helpet.. :) inkább eladom eszembe sem jutott. Basszus ez marhára összetett. mire elmászok a helyekig több járgánnyal.. durva..
    Most próbáűltam ki a burgonyázást. KMiért nem lehet egyik burgonyás gépet sem elküldeni autómatán? Munkaerővel értem. csak szántás és vetés megy a burgonyánál. többit nem engedi csak ha én magam csinálom.
  • Ati897
    Hali.
    estleg valaki multizni FS - 2011 en?
  • Endre
    a széna és a szalma hogy kerül a keverőkocsiba? silót már tettem bele de ezek hogy? ha a póttal felszedem a szénát (szárított fű ugye?) akkor a pót csak a vályunál ürít. hm...
  • Endre
    ha valaki indít multit megnézném a terepet
  • Endre
    köszi
  • 3lm0
    Na én épp ezért nem szoktam sem használni sem ájánlani
    Egy gépért az összeset visszavinni a helyére, inkább küzdök vagy eladom és megveszem újból.