23843
  • Endre
    A bálákat középen kel megszúrni.
    Ekét egyet tartok, a szomszédos kis földeket szántom össze eggyé és máris gazdaságosabb a termelés.
    Pénzt a Bió üzemben csinálok egy 10 tonnás kanál siló 18 ezer pénz a 6- 7 földön csak kukoricát termelek silózásra az üzemnek, ha kifogy a teheneknek. Azóta hanyagolom a bankot.
    A vetőmag a 3-4. használat után kezd fogyni a vetőkből. Aztán már fogy normálisan.
    Krumpli, répa, ha van, tölthető a futószalagról.
    Egy bosszantó hiba van a játékban, kukorica aratásra nem tudsz munkást felvenni, mert becsukja a kombájn asztalát, papíron minden rendben, dolgozik a pali.
    Majd egy patch talán.
  • FrezeR
    Olvastam tegnap, hogy még idén jön egy újabb javítás a játékhoz. Kíváncsi leszek mi lesz benne.
  • gogabi79
    Van ilyen gond is.De pl találkoztam már olyan térképmappal ls 2011 nél pl az épületek voltak magasabbak,Próbáld meg giants editorban vagy hol állitani a térkép mapod magasságán,vagy nem tudom.Őszintén szólva én inkább maradtam a ls2011 verziónál.
  • endy papp
    Na igen... leírtad a lényeget.
    Pont emiatt nem is szorgalmazom a multi részét ,habár nem lenne rossz egy jó csapattal.
    De sajna nálam valahogy a csatlakozással is gond van,de nem is érdekel ,jól elvagyok magamnak,mindet úgy és ott van ahogy én szeretném.
    Vissza térve amit írtál hogy össze vesznek mindent "ilyen olyan módon",hát lelkük rajt ,nem tudom abban mi az élvezet ,mikor minden adott, semmiért nem kell megküzdeni.
    Jobb így hogy mindenre magának kell rájönnie a "parasztnak".
    Volt ma egy jó estem a keverőgéppel.
    Benne van a széna 2,szalma 1 ,na mondom akkor hozok a földemről egy kis szecskát ide a legelő melletti silóba.
    Odaállok a keverőgéppel ,de csak nem szedi fel a szecskát, csak tömörítgeti .
    Ó mondom az ...ádba kell ezzel porszívózni.
    Látom hogy csak tömöríti és felajánlja hogy fedjem be,na gondoltam mivel így, úgy sem tudok mit kezdeni vele,had erjedjen.
    És láss csodát mikor kész volt a matéria ,már szipkázta is felfelé.
    No mindjárt ugrott is 100%-os termelékenységre a tehenészet.
    Mondjuk ezekkel a bálákkal jól el lehet vacakolni pedig a legjobb gép van hozzá de még így is sokszor alig akar beledöfni ,mint ha némelyik részén vaslemez borítaná a bálákat.
    Apropó szántás.
    Ami volt ekém az elején azt el is adtam ,azóta sem szántok .
    Csak azt a nagyobbik talajlazítót használom ahol kell.
    Speciel, a búza,árpa, repce vetése előtt ,már a vetőgépen rajta van egy lazító így ezeknél egyszerre megy a móka.
    Én maximálisan elégedett vagyok a játékkal.
    Nem mondom hogy nincsenek apróbb hibái,mint hogy a vetőmag még 98% alá sehol nem ment,a burgiról (100%)nem is beszélve,no de ez legyen a legnagyobb gondom..

Ha azt akarja az ember hogy jól működjön a gazdaság eléggé sok mindenre figyelni kell,főleg mikor már sok földje van valakinek,igaz nekem még ,csak 15 kisebb nagyobb földem van de így sincs pénzem soha ,mert mindig elköltöm az épp aktuális sürgős beruházásra,ha nem akarom sokat cipelni a gépeket muszáj hogy mindenhol a lehető legkevesebb felesleges utat keljen megtenni,üresjáratban.
    Összességében jól ki van találva ez az egész.
    Hihetetlen hogy mennyi órát bele lehet tenni és mégsem unja meg az ember,habár az előző részekkel nem toltam így nekem totál új minden .
    Valószínű ennek köszönhető ,hogy néha alig tudom abba hagyni több óra játék után.
    Bocs ha picit hosszúra nyúlt a szösszenetem.
    Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek.
  • joceruza
    Helló mindenkinek!
    Valaki meg tudná mondani hogy ez miért van?

Köszönöm!
  • Endre
    Szomurúan látom a multiban bóklászva, hogy nagyon sokan élnek a csalás lehetőséggel, mindent megvesznek, a farmon nem lehet mozdulni a csúcstechinától és a játékról fingjuk nincs. Nem látják az összefüggéseket a mit, miérteket. Nem is értem így mi ebben a buli?
    Voltam olyan játékban ahol a gazda (tele mindennel, sőt túl tele) a frissen megvett földet szántani akartatta velem, pedig, (mint remélem)közismert, hogy a friss föld vetésre kész.
    Ebben a játékban pont az a buli, mire rájössz a hogyanokra és saját erőből(ha már megvan a játék logikája) nehéz szinten építed fel a farmodat.
    Na jól felcsesztem magam
  • roby2011
    és honnan tudjam hogy mettől meddig tart és ez mitől van ?
  • gogabi79
    Át helyezni lehet őket csak másik helyre pl.
  • roby2011
    Hogy tudom beállítani,hogy melyik állat hol legyen?
  • Batmanci
    Sziasztok, farmerek!
    A modok a helyükön, de csak a modok között láthatóak, a boltban nem.
    Mi a megoldás?
    Köszi.
  • profilala
    Hali!
    Segítséget kérek valakitől, aki meg tudja mondani, hogy miért nem tudom megváltoztatni a kultivátor textúrát. Kicseréltem, de most is a régi textúra van a játékban. Engem nagyon zavar, mert majdnem egyforma a vetőével, és délután, vagy éjszaka nagyon oda kell figyelni, hogy tudjam a szélét tartani. Egyenlőre most úgy ellensúlyozom a dolgot, hogy keresztbe tárcsázok, hosszába vetek, de csak a nagyobb földeken. Amennyiben tud valaki olyan textúrát, amit elfogad a játék, az is jól jönne.
    Előre is kösz!
  • endy papp
    Arra gondoltam én is.
    Köszi az infót.
    Csak előbb kell a nagy szecskázó kombájn,meg a 2 vágóasztal ,no és pár föld a biogáz üzem köré hogy nem keljen sokat cipelni a szecskát.
    Nos ha így össze számolom kell is vagy 7-800 ezer hozzá.
    De most nem lesz gond a vétellel,mivel jött egy 2000 ajánlat a burgira,és most ültetem tele a földjeim nagy részét már csak alig van pár amit aratni kell,és azzal is végzek mire letelik az idő.
    Beleeresztem a legnagyobb nyerges pótba azt hajrá.
    Még jó hogy időben megvettem így nem kell annyit fordulni .
    A többi területet meg most vetem el búzával,a malom körül.
    Na megyek is mert annyi a tenni valo, a parasztnak még enni sincs ideje,éjjel nappal csak a robot
  • Endre
    egy nagy markoló elég a Lizard, 10 tonnás a kanala:)
    1 a Biogázba és döla lé.
  • endy papp
    Köszi a választ
  • Endre
    belemegy a kocka csak ki kell nyitni az ajtaját.
    a füvet szárítani, rendezni és akkor szedi fel a pót vagy a bálázó
  • Desmodromic
    Sziasztok!

A krunyó hogy hoz a konyhára, mennyivel terem többet mint a kalászos növények?

Köszi
  • mmmkk
    a füvet
  • mmmkk
    és sorba rendezve kell szárítani?
  • endy papp
    Ja bocs most láttam hogy a darálóra vonatkozik nem a keverőre,hogy nem veszi be a kockát,na mind egy megveszem mindegyiket és nem lesz gond.
    Csak előbb még a nagy szecskázóra kell beruháznom hogy a biogáz bizniszt is be tudjam indítani.
    Na meg pár markolórastb,stb
  • endy papp
    Szia Endre.
    Én is kocka bálázót vettem .
    Akkor most vennem kell kört is ?(mivel írtad hogy a keverőbe nem sikerült beletuszkolni a kockát.) hogy a keverőbe tudjam rakni ,mert igaz még keverőm nincs ,most van egy jó értékű magas burgonya szállításom abból veszek majd ilyeneket és azért kérdezem.
    Mert ugye a kört nyűgösebb szállítani,minta kockát,mivel fel is kell pakolni.
  • Endre
    A szénát sorba kell rendezni, bálázni és úgy tehető be a keverőbe. Takarmány a siló, kevert táp pedig 2 széna bála (száritot fű), 1 szalma bála és 2 kanál siló.Ezeket be a keverőkocsiba. Ha kész, odaállsz a keverővel a vályúhoz és ürítesz.
    A paradicsom meg a többi épület pénzt termel, minden órában 160 eurót épületenként, tehát 1 épület 3840 pénzt naponta. Az üzemelésükhöz víz és trágya (igazi, a tehenektől) kell. A napkollektor óránként 1000-1500 körül termel, ezt nem tudom pontosan.
  • cessna172
    A paradicsom jó valamire a játékban, vagy saláta? Mert a 2011-ben én úgy vettem észre, hogy semmire nem volt jó, csak díszlet volt, nem lehetett eladni a termést.
  • mmmkk
    Hogy kell a szénát megcsinálni hogy belelehessen rakni a keverőkocsiba?
    És mi as különbség a takarmány és a kevert táp között és ezeket hova kell önteni?
  • hpelte
    De van belőle hasznod, mert kapsz érte pénzt
  • Triantafillo
    Igen, lehet, hogy igazad van, de annak mi értelme? Úgy értem, hogy abból semmilyen hasznom nincs, se a biogáz üzembe nem vihetem, se az állatoknak nem adhatom. Azt hittem, hogy ezeket be lehet gyűjteni, és valahogy hasznosítani.
    Az a baj, hogy normális leírásokat sem találok, a telepítési mappában levő pdf sem ír erről.
  • kisspeter1979
    Szia Gabi!

Én még a 11-es verzióval játszom. Sajnos nem sok időm volt mostanában vele foglalkozni. De majd most hideg téli estéken lesz :). Próbálkozom objektumok mellett modok készítésével is. De elakadtam :(. Nézegetem a leírásokat, sok mindenre már így rájöttem, de vannak még hiányosságok. Én sajnos nem csapatban, csak egyedül nyomom. És így nagyon nehéz. A feltett kérdéseimre pedig ritkán jön válasz :(.

Jó lenne egy normális csapat tagjának lenni. Valószínűleg rá is szánom majd magam. Csak gondolom nehéz lesz olyanokat keresni, akikkel egy hullámhosszon vagyunk.

Olyan szinten megnyugodhatsz, van még aki a 11-est használja. Csak sajna elakadtam a modokkal. Így most belefogtam új objektumok és egy térkép gyártásába.
  • gogabi79
    Olvasom és látom sok helyen hogy a ls 2011 -t nagyon hagyagolják.Lassan ha igy halad kihaloban lesz,mint a 2008 verzió és persze a modokról nem is beszélve.
  • hpelte
    szerintem oda csak lerakni tudsz füvet.
  • Triantafillo
    Köszi a választ, de nem a pótkocsival van gondom, hanem a kanállal. Melyikkel tudom megrakni a pótot? Melyik kanál az ami felveszi a füvet?
  • kiskapitany
    Takarmányszállító pótkocsival amit traki után kötsz
  • Triantafillo
    Sziasztok!

Szeretnék ssegítséget kérni, pontosabban kérdezni.
    A térképen vannak zöld alapon pótkocsi jelek. Azt tudom, hogy ezek összegyűjtött füvet jeleznek, amit - gondolom - el lehet hordani. A kérdés, hogy mivel tudom felszedni ezeket?
    Próbáltam különböző kanalakkal, de egyik sem vette fel.
    Köszönöm!
  • peterr80
    Köszi a segítséget, megnézem, hátha jutok valamire.
  • kisspeter1979
    Szia!

Itt egy leírás, hogyan tudod a földeket megvásárolhatóvá tenni:

http://www.modhoster.de/mods/felddefinitions-tutorial

Így gondolom a kezdő területet is megvásárolhatóvá lehet tenni. Én még nem játszom az LS2013-mal, így ha véletlenül ez nem működik, akkor elnézést.
  • peterr80
    Hali.

Igen, ha moddingolsz akkor belassúlhat a játék, mivel általában a berakott jármüvek részletesebbek, kidolgozottabbak ( kinézetre XD ).

Nekem is válaszol valaki ?? :) ( " Sziasztok.

a karrier kezdetekor kapott földet szeretném kitörölni. Vagyis hogy ne legyen kezdő földem. ( 2013 game ) A többi megy, kölcsön lenullázása - + pénz - kezdő jármüvek törlése. "

• kiskapitany
    Sziasztok!

Betettem pár módot a játékba K700, John D, T150, Scania, stb de mintha kicsit elkezdett volna akadni, illetve mikor kiakarok lépni lefagy a játék, de a mentés sikeres hálisten. Másnál is van ilyen?
  • cessna172
    Van annak valami jelentősége, hogy a magot közvetlenül a szántott földbe vetem, vagy előtte kultiválom is? Mert a játék úgy is engedi. Számít valamit a terméshozamban?
  • kisspeter1979
    Köszi az már megvan. De a HW 80.11-esre másképp voltak rakva a bálák, a képek alapján. De találtam már egy hasonlót, az szerintem jó lesz.
  • gogabi79
    http://www.uloz.to/hledej?q=HW_60_11_Small_Bale.zip
  • kisspeter1979
    Sziasztok!

Belinkelne valaki egy olyan HW 80.11-es pótkocsit, amelyik képes kisméretű bálák automata szállítására. Sajnos amit a google felajánlott link az mindegyik halott volt.

Előre is köszönöm!
  • gogabi79
    Köszönöm,szépen Marko,akkor beépitem az alap gép helyére.