23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
Robi546 #15687 Rendben,köszi,egyébként nekem sincsenek alapból járműveim ez nem is gond mert át írom a pénzt és veszek,de talán kezdek rájönni,ha egyszerre veszek kb. 10-15 gépet,elmentem,kilépek majd vissza akkor nem jó,de ha veszek 4-5 járművet,elmentem,menübe megyek,majd vissza a játékba akkor jó,és megint veszek 4-5öt és így. -
Triantafillo #15686 Mozgásra bírni úgy tudod, hogy adsz hozzájuk útvonalat(sline-t). Ugyanúgy, ahogy a mozgó vonatnak van, csak -gondolom- másik vonalon akarod, hogy menjen.
Nem tudom mennyire vagy járatos GE-ben, ezért most ezt nem részletezem.
@Robi546 - Ezen a LINKEN is fenn van a map. A hozzászólásokat nézd át, hogy kinek van ilyen, vagy hasonló gondja. Az egyik srácnak az a gondja vele, hogy nincsenek a kezdéskor járművei. Csak rápillantottam, nem olvastam a többit, de Google-al lefordíthatod őket. -
Robi546 #15685 Hali!
Lenne egy kérdésem,letöltöttem az "Erweitertes Land XXL v 1.1" nevű térképet/mapot de valamiért nem menti el a játék,ha például veszek egy traktort,elmentem,vissza megyek a játékba,a pénzemet levette (mert vettem a traktort),viszont üres a térkép,TAB-al se tudok át szállni semmibe,elvesznek a járművek,valahogy lehet orvosolni ezt a hibát ?
Előre is köszönöm.
Ez lenne az a Map -
#15684 na utolsó kérdés ezzel kapcsolatba,hogy ha mapon van alapból vasút és rajta 3 vonat amiből 1 mozog 2 csak áll ezeket az állókat mozgásra lehet bírni? ha igen akkor hogy?
Nekem volt olyan map amin 2 vonat szaladgált de 2 sínen és nem szagatot amúgy gyenge a gépem és low-on játszom de így is jó vele.
-
roby2011 #15683 Oké,akkor az egészet át kell néznem -
Triantafillo #15682 @roby2011 - NEM! Ahhoz ne nyúlj, csak a <modDesc descVersion="xy"> sort írd át 13-ra. De ha ezután is ugyanaz a gond lesz, akkor végig kell nézni az egész fájlt. Elég, ha egy "-jel, vagy egy /-jel hibádzik, már hibára dobja.Egyszer szívtam így mire megtaláltam egy ilyen hibát.
@Foxy0 - Elméletileg lehet, de ha nem akarod, hogy a két vonat keresztül menjen egymáson, akkor vagy írsz hozzá egy .lua fájlt, ami elég húzós dolog, vagy két sínpárt teszel le, és az egyiken az egyik, másikon a másik vonat megy. Arra viszont figyelj, hogy a játék alapból elég optimalizálatlan, ezért van az, hogy minél több dolog van egy mapon(épületek, fák, járművek, dekorációk stb.) annál jobban fog szaggatni, még erős gépen is. Vannak akik ezért csinálnak olyan mapot, amin "alig" van valami dekoráció. Én szeretem az "életteli" mapokat, és az enyémben elég sok minden van, de annak ellenére, hogy erős gépem van, normálisan csak "medium" beállításon tudom használni.
A Modhoster oldalon nagyon sok minden van, ha egy moddal gond van, akkor az olvasható a hozzászólásokban is.
Az Farmn Simulator UK oldalon viszont töbnyire leteszlt modok vannak, azokkal ritkán van gond. -
roby2011 #15681 Kérdés,a version számot át kell írni 2.0-ra vagy nem?
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>
<modDesc descVersion="13">
<author>Sparrow-Modding</author>
<version>1.0</version> -
#15680 egy két oldalt tudnál adni ezekről?
na megint egy giantos kérdés ha nekem meg tetszet egy vasút szerelvény(vonat meg amit húz) azt hogy bírnám kiveni a mapból?(olyan ami szaladgál is és nem dísz) -
#15679 és olyat lehet hogy 1 sínen 2 vonat szaladgájon különboző időben? -
Triantafillo #15678 © roby2011 - Első olvasatra úgy látom, hogy a mods mappában van egy map.zip és egy vehicles.zip (lehet hogy más is van, de itt most ezeket adja hibára).
Mid a kettőnél az egyik legfontosabb fájllal van gond, ez a modDesc.xml. Nem tudja olvasni őket, mert a descVersion sorral van gondja. Ez vagy hiányzik, vagy nem jó az a sor. Ez a modDesc.xml fájlban a második sor. Ilyennek kell lennie : <modDesc descVersion="13"> a 2.0-ás patch óta 13-as szám legyen ott. Van akinek 11-el, 12-el is működik. Én minden modomnál a 13-as számot használom és minden rendben. Ez persze csak az első lépés, át kell nézni a fájlt, hogy minden rendben van-e megírva, de ezt így nem lehet leírni. ezt azért mindenképpen nézd meg. Persze ha nagyon "kínai" az egész, akkor nem biztos, hogy meg tudod csinálni. De azért próbáld meg......
@Foxy0 - A silo-t Giants Editorban tudod leellenőrizni. A silo-t ki kell jelölni, és a "user attribute" panelon átnézni, hogy minden stimmel-e, elsősorban az indexek, értékek. Elég aprólékos dolog, de máshogy nem megy. Persze tudni kell, hogy mit kell nézni, erre viszont csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulni a Giants Editor használatát. Sajnos ennek nincs más módja.... Vagy ahonnan a mapot letöltötted, megnézni, hogy a hozzászólásokban van-e valakinek ilyen gondja, esetleg javította-e a készítője.
A másik hozzászólásodhoz annyit, hogy én minden általam használt mapba raktam vasutat. Ehhez kellenek, ugyebár sínek - letölthető modder oldalakról.
Kell maga a jármű (ez esetben vasúti kocsik, mozdony. Ez szintén letölthető. A fájlban van maga a modell és egy "spline", vagyis az útvonala a vonatnak. Ezt ugyanúgy kell használni, mint a gyalogos vagy a forgalom "spline"-t. Oda kell elhelyezni, ahol akarod, hogy a vonat menjen - ez esetben előtte tedd oda a síneket. A "user attribute" panelen be tudod állítani pl. a sebességét. Így első körben ennyit.
Ez egyébként minden hozzáadott "extra" járműre igaz, legyen az hajó, repülőgép, légballon, akármi : jármű + spline. Igazából akármit hozzá lehet így adni egy maphoz és akkor ott fog "mászkálni". -
roby2011 #15677 Elsősorabn ez micsoda?
[URL=http://www.kephost.com/images4/2014/3/10/a1_2014_3_10_oqjcf1jdtr.png]
GIANTS Engine Runtime 5.0.1 (build date: Oct 1 2013)
Copyright (c) 2008-2012, GIANTS Software GmbH (www.giants-software.com), All Rights Reserved.
Copyright (c) 2003-2012, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
Application: FarmingSimulator2013
Main System
Core(s): 2 @ 2.6 GHZ
Physics System
Driver: NVIDIA PhysX Runtime
Version: 2.8.4
Thread(s): 1
Input System
Keyboard enabled
Mouse enabled
Gamepad/Joystick disabled
Force Feedback disabled
Sound System
Driver: OpenAL
Version: 1.1
Device: Generic Software
Max. sources: 256
Render System
Driver: OpenGL
Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Renderer: ATI Radeon HD 5450
Version: 4.2.12002 Compatibility Profile Context 9.12.0.0
GL_NV_texture_compression_vtc not supported
GL_NV_vertex_program2_option not supported
GL_NV_vertex_program3 not supported
max_texture_layers: 8
OpenGL initialization successful
Hardware Profile
Level: Medium (forced)
View Distance Coeff: 1.000000
Shadow Quality: 1.000000
Skip Mipmaps: 1
LOD Distance Coeff: 1.000000
Terrain LOD Distance Coeff: 1.000000
Foliage View Distance Coeff: 1.000000
Farming Simulator 2013
Version: 2.0.0.9 RC6
Available Languages: en fr es it
Language: en
Game vehicle types loaded
Mod directory: D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods
Load mod: A
Load mod: map
Error: Failed to open xml file D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/map/modDesc.xml'
Error: Missing descVersion attribute in mod map
Load mod: vehicles
Error: Failed to open xml file D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/vehicles/modDesc.xml'
Error: Missing descVersion attribute in mod vehicles
Error: Failed to connect. Reason: 5
-
#15676 Egy kis segítség kérés aki már csinált mapot és rakot bele vasút hálózatot ezt hogy lehet megcsinálni,vagy ez hogy működik? -
#15675 Leírod ide és megnézik aztán meg ha bírnak segítenek.Így leírod hogy te nem tudsz mit kezdeni vele nem javul meg.
"Néma gyereknek anya se érti a szavát" -
#15674 Mindegyik pótal csinálja mert próbáltam és nem csak űrítésnél hanem taposás nál is elő jön.Ha netán a siló baszakodik azt hol tudnám meg nézni? -
roby2011 #15673 És azzal ami benne le van írva mit tudok kezdeni?
Mert nekem elég kínai az egész -
Triantafillo #15672 Na, ezt hülyén írtam.
Szóval:
C:/Felhasználók/"felhasználó név/Documentumok/My Games/FarmingSimulator2013/log.txt -
Triantafillo #15671 A log fájlban jegyzi fel a játék - többek között - az esetleges hibákat és azok okait.
Alapesetben itt találod:
c:Felhasználók"felhasználó név"DocumentumokMy GamesFarmingSimulator2013log.txt -
roby2011 #15670 Lehet,hogy hülyeséget kérdezek de mi az a log fájl? -
Triantafillo #15669 @Foxy0 - Biztos, hogy a kupac texturája a hibás? Ha csak leöntésnél laggol, akkor én először az adott pót tot nézném meg, annak is a particleSystem fájljait. Ha eredeti pótnál is csinálja, akkor sem biztos, hogy textura miatt, lehet, hogy a silo-nál van gond, akár a "mozgó" részeknél is. Mozgó rész ez esetben a kupac emelkedésének animációja.
@LazyB - Annyi munkást veszel fel, amennyit akarsz. Szinte mindegyik vezethető gépre lehet munkást felvenni. Vannak viszont olyan munka-folyamatok, amiket nem lehet munkással csináltatni, ilyen pl.: bálázás, szalma felszedése, fűnyírás stb.
@roby2011 - Először mindenképpen a log fájlt kell megnézni. Biztos, hogy az átrakás közben lett valami elrontva. Én már sok mapot szerkesztettem, egy sajátot is csináltam, de mindig 2-3-szor is leellenőriztem az állatok átrakását/elhelyezését, mert elég egy rossz pipa valahol és már gond lehet. -
roby2011 #15668 Sziasztok egy újabb kérdésem lenne.
Az állatokat ahogy kell átraktam,de most pedig az a gond,hogy a játékban nem tölt be a mapp :(
Ez mitől lehet és mi a megoldás erre a problémára? -
LazyB #15667 Hali!
Lehet, hogy egy ezer éves kérdést teszek fel de sajna én még itt tartok, hogy hogyan lehet több munkást felvenni mint 2? -
#15666 Sziasztok
Van egy map amin szerintem HD-s a növény texturák még a siló kupacok is azok ,de a kupacnál hol kell ki cserélni a texturát mert ürítésnél laggol a játék és majd szét esik a gép? -
roby2011 #15665 Köszönöm,sokat segítettél :D -
Triantafillo #15664 Itt van róla két tutorial:
SZÖVEGES
VIDEO -
roby2011 #15663 Heló mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogy tudom a mappon a teheneket átrakni máshova? -
gottiszabo #15662 Segitséget szeretnék kérni a következő problémára:
Ha felrakom a 2.0-s patch-t akkor semmi írás nincs, se a menüben, se a pda-ban. Így szinte játszhatatlan a játék mivel azt sem látom, hogy a tehenek előtt mennyi takarmány van. Semmi információt nem ír.
Remélem valaki tud megoldást, és tud segíteni! -
kjhun #15661 Sziasztok
Ha, netán többen játszotok otthon egy gépen, mondjuk 2-en, akkor ugyebár értelemszerűen, a gépen lévő Windows-t is 2 különböző felhasználói profillal használjátok, ezáltal a játékban is 2 különbözőt használtok alapesetben. Mivel, az aktuálisan bejelentkezett felhasználói fiók által használt mappákba kerülnek, a játék mentései és a módokat is oda telepíted alapesetben, az alábbi elérési útvonalak alá:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
XP alatt:
"C:/Documents and Settings/<Felhasználói profil neve>/Ny Games/FarmingSimulator2013" nevű mappában lévő "mods" mappában lelhetőek fel.
Vista/7 alatt:
"C:/Users/<Felhasználói profil neve>/Documents/My Games/FarmingSimulator2013" nevű mappában lévő "mods" mappában lelhetőek fel.
A Titanium és a többi DLC, az itt lévő "pdlc" mappába települ? Vagy a játék főkönxytárába?
Bár, ez a megoldás, egy picit bosszantó, az aktiválást is beleértve, emez nem lett volna úgy egyszerűbb, hogy a játék főkönyvtárába mentené a licencet vagy a Regisztrációs adatbázisba? Mivel, ahány felhasználói fiók, annyi alkalommal kell aktiválni a játékot/DLC-ket is. Ugyanez áll a módokra is, pláne a gyári kiegészítők esetén, (Farming Classics, a PreOrder Bonus cuccok, és a többi.) egyszerűbb lenne, ha globálisan kezelné őket. Vagyis a feltelepített játék könyvtárából olvasná őket.
Namost, akár gyári, akár az egyedi módokat (ZIP fájlok!), a játék beolvassa nem csak a "Dokumentumok/My Games...2013/" mappa alól, az ott lévő "mods" mappából, hanem a mellette lévő "pdlc" mappából és a játék főkönyvtárán belül létrehozott "pdlc" mappából is. Ez a DLC-k esetén kérdéses, hogy a 2 hely közül honnan. A csúnya verzió mind a 2 helyről. Eredeti is kezeli-e így? (Ha, aktiválva van(nak) a DLC(-k).)
Módok Tesztelése:
A "My Games/..2013/" alatt lévő "mods" mappát nevezzük át, mondjuk "mods2"-re, így a játék indításakor nem fogja látni az ott lévő módokat, és létrehoz egy új "mods" mappát. Másoljunk át a "mods2" mappából 1-2 kiegészítőt ide: "My Games/...2013/pdlc" mappába, és 1-2 kiegészítőt meg ide: "C:/Program Files vagy Program Files (x86)/Farming Simulator 2013/pdlc" mappába. Ha, máshol van, akkor meg oda másoljuk. Ha, a "pdlc" mappa nem létezik, akkor hozzuk létre. És indítsuk el a játékot.
Ezután, állítsunk vissza mindent az eredeti állapotra. (Üres "mods" mappa törlése, a ZIP fájlok törlése a "pdlc" mappákból, a "mods2" mappa átnevezése "mods" névre.)
Vagy ha sok olyan mod van, amit mind a 2 profilban megtalálható, akkor rendezzük el őket így.
Hogy mi az értelme?
Így tetszőleges számú módosítást, csak 1 helyen kell tárolni, és globálisan elérhető lesz az összes felhasználói fiók alatt, így helyet is takarítunk meg vele. -
-
endy papp #15658 Na csak meglett......hepy -
zolcsika080104 #15657 a ramokat tettem más helyre illetve a sorrendjüket is felcseréltem.Mindig akkor jött elő amikor jobbra fordítottam a kamerát.De a ram sorrend csere után megszűnt a probléma -
endy papp #15656 Hát ilyen még nem volt ...vagy is igen de már nem igazán emlékszem mi is okozta,de NeM ennél a mapnál és nem ilyen miatt amit írtál.
Asszem valami ütközés a módok és mapok között.
1:Próbáld meg egy másik mappal ,azzal is elő jön é ilyen hiba.
2:Egy korábbi mentést tegyél vissza és nézd meg onnan is csinálja é a hibát.
3:Mint írtad a módokat kivetted ,így elméletileg azok nem okozhatják,talán a gépednél alakult ki valami gubanc,esetleg driver frissítések ,megoldhatják.
Egyenlőre több ötletem nincs.
Nem egyszerű az ilyen jellegű hibákat orvosolni és megtalálni a megoldást.
Remélem sikerül valami megoldást találni.
Majd értesíts mire jutottál. -
endy papp #15655 Hi.
Ahogy elnézem ebben a trakiban benne van az a fajta mód ami keréknyomokat hagy.
Szerintem legegyszerűbb ha másik után nézel.ettől megszabadulsz.
De ezeket a nyomokat talán a következő megmunkálás eltünteti,ha nem akkor nincs lövésem mit tudsz tenni.
Nekem van egy olyan kombájnom ami meg letapossa a termést mikor fordul így nem is használom.
Még egy ötlet próbálj meg egy korábbi mentést vissza tenni ,és onnan folytatni ahol még nem gyúrtad össze a talajt vagy újra kezdeni az egészet.
Mivel látom még az elején vagy.
Jó tanács ilyenekre mindig figyelj ,a vásárlás előtt ments és próbáld ki az adott gépet hogy rendeltetés szerűen műkszik é ,és ha nem tetszik akkor csak azt a kis időt bukod,nem többet és nem használod többet.
-
metaxx #15654 Sziasztok!
Nemrég szereztem be a játékot, szóval teljesen kezdő vagyok. :D Alig 1 hét játékidővel. Kérdésem a következő lenne. Se az eke, se a kultivátor nem hozza ki a keréknyomot a földből. Amelett,hogy ronda, hiányos lesz a vetés is. Valamivel ki lehet ezt simítani?
-
#15653 üdv
Olyan kultivátor érdekelne ami nem teljesen húzza a csíkot hanem csak 2 csíkot húzon.
valahol már látam csak nem tudom hol és kelene a link. -
zolcsika080104 #15652 SziA!
Van egy nagyon nagy problémám.amit nem tudok megoldani.A probléma az hogy a fs 13 exe hibát észlelt és leáll ha a kamerát a farmer háza felé forgatom.minden modot kiszedtem és akkor is mi az oka volt már neked ilyen? -
#15651 Helló azt szeretném kérdezni hogy valahonnan lehet-e letölteni mentést ahol minden be van vetve stb ? -
#15650 próbáltam nem lehet ekével is csak úgy ahogy az előttem lévők írták ha új területet engedélyezek.még 1 kérdésem lenne multi playerben hol találok olyat hogy adminisztrátori menü? többi játékosnak pénz osztás céljából -
#15649 de szerintem elég ha kultivátorral átmész rajta és már vetheted is újra -
#15648 Köszi szépen :) -
Balázs 17 #15647 ekét akartam írni :D