Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

traktorista
Megnéztem a teheneknél a tejtermelés és takarmány viszonyokat. Minden esetben volt alattuk szalma, mert anélkül is csökken a tejtermelés. Ha csak kevert táp van és a másik kettõ nullán áll, akkor is 100%-os a tejtermelés. Ha nincs kevert táp, de van a másik kettõ, akkor 80 %. Vagyis a kevert táp a lényeg, annak hiányában nincs meg a maximális termelés. Ha mindhárom tápféleség van, akkor a termelés szintén 100%, de csak a kevert táp fogy, a másik kettõ mennyisége nem változik, amíg van kevert táp. Takarmány nélkül is termelnek valamennyi tejet, 10-20 % körülit.

a traktorista pálinkával müködik

köszönöm.a mod -oknak meg úgyis tárháza van fenn.A permetezõ helicopter az nagyon odavágott ,vagy 4 napja írtátok hogy még az is van.Pillanatok alatt fel lehet vele térképezni a helyet..Valaki ad nekem róla egy zipet .zip helyet?
1.4 elég
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség!
A 2013 as szoftverhez a telepítõ cd frissített 1.4 re.De van ott 1.3 is .most mindkettõre kell frissíteni,vagy elég az 1.4?
Csak az olcsóbbra nem lehet munkást felvenni...😞

http://a-zcomp.eu/

traktorista
A krumplinál és a cukorrépánál is. Vagy két lépésben takarítod be olcsóbb gépekkel, vagy a kombinált betakarítógépekkel egy lépésben, Grimme Tectron és Maxtron.

Szerintem Õ nem arra gondolt, hanem arra, amikor világoskék lesz a növekedés-jelzõ.
Ez a burgonyánál van, mert ott elsõ lépésként a "szalmát" kel leszedni, és utána lehet betakarítani.Ez két gépet jelent, és azt, hogy kétszer mész végig a földterületen, hogy betakarítsd a burgonyát.Itt két gépet kell venned, ezek olcsóbbak.
Van az a betakarító, ami egy menetben megcsinálja a szalma-leszedést és a betakarítást, ez a jóval drágább.(479 ezer-valahány euro)
Szia az arra jó ha a térképen valamit pirosan lácc az elfonnyat és akkor nem lehet learatni és szürke lesz.
A növekedés térképen szerepel egy szalma eltávolítása alatt mit ért!
a szalmát addig nem lehet felszedni vagy mire vonatkozik!

Elõre is köszönöm!

ne már én is kerestem de nem baj ha kockabálához van csak nagyobb legyen vagyis szélesebb.
nem hiszem, hogy létezik nagyobb
Szia egy kicsit nagyobb kellene mert mert mindegyik felén felül a tetejére a bála.
😮 mekkora bála az?
Szia a tehenek alá akarom szórni a de nekem van egy módosításos bálázóm de amit te mondasz,hogy Kuhn spv az kicsi szélességre.

köszönöm a válaszod.
körbálát akarsz készíteni vagy körbálát akarsz a tehenek alá szórni?
ha utóbbi akkor ott van a játékban a Kuhn SPV
Meg valaki küldjön egy linket egy körbála szalmázógéprõl egy linket az ls 2013-ba.

Elõre is köszönöm.
Sziasztok az elõbb olvastam,hogy a méheknek fát kell ültetni ez tényleg így van mert nekem a ls 2013 van meg?
Üdv! Töltöttem le silót és nem tudom letenni a játékba, valaki tudna segíteni mi van ilyenkor?
bakkker kösz 😊 én is ott kerestem de a cash szót kerestem vagy hasonlót 😊

Dante del Umro
Üdv!
Én nem tudom, hogy egy ilyen egyszerû problémához miért kell a GE szerkesztõ.
Én a total commandert használom és a bele épített note padot.
Megnyitom vele a mod zip fájlát, megkeresem a modDesc.xml-t
azt megnyitom szerkesztésre a sorok között megkeresem azt amit át akarok írni.
Példa: Ez egy Krampe Bandit 800 pótkocsi modDesc.xml részlete
<image active="store_Krampe_Bandit.dds" brand="brand_krampe.dds"/> (bolti kép)
<price>56658</price> (ára a boltban)
<xmlFilename>Krampe_Bandit_800.xml</xmlFilename> (ebben a fájban átírhatod egyes tulajdonságait ha akarod, pl kapacitását)
<brand>Krampe</brand> (amikor a játékban vásárol a Módosítások Márkánként az itt beírt alcím alatt jelenik meg az eszköz)
<dailyUpkeep>72</dailyUpkeep> (a napi fenntartási költség)
<machineType>tippers</machineType> (az eszköz típusa)

még egy kis segítség:
http://www.fsportal.hu ezen az oldalon az a baloldali menüsorban Farming Simulator 2013/Egyebek/Egyéb 3. oldalának alján van három pdf fájl amit érdemes letölteni és elolvasni. Sok hasznosítható dolog van benne.

Nagyon hasznos IFA-t játszva hazaviszem 😊

Emberek <#nevetes1>
Ma egy furcsa felfedezést tettem. Egy moddingolt mapon 2 darab terület szántási adatait néztem. Az eredeti mapon a 15. és 17. számú területnek felelnek meg. Mûtrágyázás nélkül a 15. 6321 L árpát termelt, mûtrágyával 11607 L árpát.
A 17. területen pedig mûtrágya elött 13477 L repce , mûtrágya után 27058 L repce.
Ez nagyon komoly arány mindkettõnél.<#nevetes1>
egy olyan kérdés ,hogy a GE szerkesztõvel be tudom állítani az árakat is ?HA igen hol ???

Ki ismeri azt a Merci palfinger darus letölthetõ kamiont ?😊

a palfinger daruhoz van egy PLUS fej amit gyakorlatilag mint egy darunál minden irányba mozdítható ! A kérdésem az lenne azzal mit lehet pontosan felemelni ????

Hali ! Mûködõ megvehetõ,nem GE által berakható silótárolót keresek ! Köszi ha segítesz!

Sikerült ! köszi még1x 😊 nem csomagoltam ki mappába csak kivettem és ugy nem volt jó neki ... és a texturákat is újra másoltam bele a mappából 😊

Fura átírom az indoor-ban az értéket h a kamera megfelelõen mûködjön és elmegy a tesztura róla színtelen lesz az egész !....

ujra probálom ....

Hogy érted, hogy elment a színe? Fehér lett, mert akkor textúra hibás volt a fájl.
vágom kicsomagoltam... betettem a trakit is.. átirtam az camerát amit mondtál... ! Jó is volt utána de elment a traki szine 😄

RAR???? Alapból ZIP-ben kellene lennie a gépnek!
Azt ki kell csomagolni, egy ugyanolyan nevû mappába, és abban ott lesz az i3d-fájl.Azt nyitja meg a GE.
Nem akarom elvenni a kedved, de ahogy nézem nem ismered a GE-t és így nem lesz egyszerû a dolog, eléggé figyelni kell, mit hogyan módosítasz.
Megvan !Feltelepítettem.. és ezzel kell megnyitni az adott jármûvet? rar-t nem engedi.. vagy hogy kellene ezt átírni ?

Giants Editor - Ezzel lehet a mapokat, meg a gépeket szerkeszteni, meg mindent aminek "i3d" a kiterjesztése.
Amikor feltelepíted a játékot, a fõkönyvtárba bekerül egy "sdk" mappa, abban van a telepítõ.
GE ??amicsoda ?

A kamera nézetet a GE-ben lehet baállítani: "indoorCamera" RotateX:0 RotateY:180 RotateZ:0 - ezzel jónak kell lennie.
de ha nem akarsz szalmázni, akkor csak felszántod és mehet a vetés
kösz találtam egy olcsó széna gyüjtöt.. bálát nem csinál belölle csak összegyûjti és ki lehet önteni a helyére... méhekkel nem kell semmit csinálni teszik a dolgukat maguktól??

traktorista
Ha van bálázód, akkor húzd végig a csíkokon traktorral, össze kell szednie.

Gyerekek mivel még kezdõ vok... amikor learattam a búzámat már el is adtam minden.. a földöm maradt szénával mit kell kezdeni mivel lehet összekaparni vagy mi??? van egy ilyen bálázom de az ügye nem csinált vele semmit.....

csak a zetorban fordított nekem a nézet...
Igen így van.vagyis a Zetorban tuti,a többiben pill. és megnézem.Látod erre az idegesítõ kameraizére én is felfigyeltem.
srácok az összes letöltött jármûbe belsõ nézetbe meg van fordítva a kamera mozgás.... ha jobbra húzom az egeret balra forog a nézet.... nálatok is ?? Hogy lehetne javítani ?

nem xD
Az állatok éhen tudnak halni ??...

Trágyaszállítóból a trágyát engedi a homlokrakodó kanalával az üvegházba pakolni. Csak reménykedtem, hogy egyszerûbben is megoldható, mint mondjuk a vízzel feltöltés.

traktorista
Igen, én is ezt kérdezném, hogy az érett silót és a trágyát is lehet pótkocsival szállítani? Mert akkor odaszállítom az üvegházhoz és onnan kanállal kirakodom. Nem tudom, hogy ezt engedi e a program, nem csináltam még üvegházat.

Az üvegházakat trágyával feltölteni csak homlokrakodóval tudom?

én is azért vettem le, mert 10 gép körül már szaggatott rendesen
de talán a szûrés és az élsimítás többet fog az egészen, mint a teytúra minõsége
de engem annyira nem érdekel az, hogy 1km-re ellássak és minden tiszta legyen...
traktorista
És az jelentõs fps javulást hoz? Mert ha nem olyan nagy a különbség, akkor mégiscsak van valami, ami fogja a rendszert high-on. De pl very highon már nagyon szaggatott nekem az elején is.

felesleges highra rakni
én is lowon játszok és 4x élsimitíás és teljesen szép