23835
  • sly78
    egy jó tanács: két sor forgót vessetek, mert akkor az AI nem az úton fordul meg a vetőgéppel és így nem akad bele faszául a random gépjárművekbe.
  • sly78
    akkor nem fogy ha nem te vetsz, hanem a munkás. akkor a munkabérével együtt levonódik a vetőmagköltség is.
  • sly78
    ez így van, nem kéne rá túl sok időt szánni, pár tízezerért elvállalnám :)
  • nono28
    Sziasztok!!

A vetőgép csak nálam nem mutatja hogy mennyi vetőmag fogyott??
  • traktorista
    Ezért kellene valami szakmai konzulens is fordításkor, mert nemcsak a nyelvtani helyességre kellene ügyelni, a fordítónak lila gőze sincs valószínűleg a mezőgazdasághoz. Ezt sajnos minden résznél eljátsszák és így születnek ilyen marhaságok.
  • sly78
    Sokat áll az aratás, nem túl költséghatékony. Ha már összecsíteltél egy ekkora kombájnra valót, akkor vehettél volna egy normális pótkocsit is.
  • Vektor015
    Üdv. meg érkezett a 4.rész is :)
  • sly78
    csak a magyar fordítást szúrták el, én megnéztem, nálam nem írják, hogy kultivátorozna is. én csak szimplán benéztem...
  • sly78
    ez fasza. a pronto tényleg nem kultizik, ráadásul most az úton forduláskor nekemjött egy autó, beszorult a traktor meg a vetőgép köz. patthelyzet. remek :)
  • dimre
    A shopban elírták a vetőgépek használatát kivéve ezt az egyet, ez tényleg kultizik is

A többinél ez olvasható

• sly78
    akkor itt nem úgy van, mint a 13-ban? vagy műtrágya vagy permet? ezt le fogom csekkolni. a Pronto elvileg kultivátor és vetőgép egyben, elkészíti a magágyat. szántás helyett nem jó, de ebben a játékban nem is kell szántani. max akkor, ha táblákat akarsz összekötni. én kb egy óra múlva tudom kipróbálni a Pronto-t, most vettem meg, de még aratok. majd beszámolok.
  • Hunter of Deer
    a mutragya es a permetezes itt ugyanazt a celt szolgalja, azert all le a berelt munkas mivel erzekeli hogy mar keszen van a dolog.
    en is azert mutragyazok inkabb mert azt nagyobb sebesseggel meg lehet oldani.

engem meg az erdekelne hogy a nagy Horsch Pronto vetogepnel a boltban oda van irva hoyg felszantja a talajt, viszont amikor mar egy learatott foldet akarok ujra bevetni vele (ami nincs utana szantva vagy kultizva) akkor nem csinal semmit.
    a kerdes akkor az hogy most mit is takar az a szoveg hogy felszanthatom vele a terepet.
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2014.11.01. 10:21:18
  • sly78
    A következő a problémám, kíváncsi vagyok, másnál is jelentkezik-e: ha előbb műtrágyázok és utána akarok permetezni (logikusan) akkor a bérelt munkás tíz méter után megáll. ha fordítva csinálom és előbb permetezek, akkor a műtrágyázó hired worker áll meg. ráadásul a permetező iszonyat lassú, 11-12 km/h a max sebessége...

Más. Azt nem értem még, hogy miért nem lehet beletenni a játékba a művelőutas vetést? Manapság eleve úgy vetnek, hogy kihagyják a traktornyomot, hiszen minek oda vetni, amit utána úgyis kitaposunk. A játékban ez nagyban megkönnyítené a permetezést meg a műtrágyaszórást...

Amúgy őszintén szólva én is csalok a pénzzel, de csak annyit, hogy megveszek pár nagyobb táblát a környéken, egy normális (nem a legnagyobb) kombájnt, egy 160 meg egy 320 lovas traktort, plusz az alapgépeket. tehát olyan lesz az egész, mintha átvennék egy normális gazdaságot. utána visszaállítom a pénzt, és elkezdek rendesen játszani.
    Utoljára szerkesztette: sly78, 2014.11.01. 09:31:35
  • endy papp
    Nem tudom nálam lehet é a gebasz de ,vagy tényleg ilyen ezen része ,már mint hogy a hiába állok a sárga négyzetbe nem pakolja le a rönköket automatikusan.,a fűrésztelepen.
    Már újra raktam a játékot is ,módok nélkül is kipróbáltam,csak ha manuálisan lerakom a rönköt akkor tűnik el és adja a pénzt.
    Homlokrakodóval is külön oda mentem vittem egy rönköt de ott is ez a szitu.
    Több fajta szállító eszközt is bevettem.
    Igazából nem is csodálkozom rajt mert nálam bármennyi fát rakok bármelyik rönkszállítóra akkor sem mutatja(jelzi) a HUD hogy van valamennyi % is a platón a szállító eszközön.
    Így ennél fogva nem is csodálkozom ha nem veszi le automatikusan a kijelölt helyen.mivel gondolom úgy érzékeli hogy nincs is rajta semmi.
    Nem tudom ennek a vonat indításinak van e valami értelme haszna ,azon kívül hogy elmegy és vissza jön ("jól néz ki")
    Ettől függetlenül jó móka és időtöltés a favágás.
    Persze nagyon időigényes....itt leginkább a rakodásra gondolok,a vágás már nagyon profim megy de gondolom a készítőknek az volt a célja hogy aki már unja a szántok vetek stb,stb,stb munkát (mint én is) az is találjon valami jó elfoglaltságot
    A nagy géppel belső(fülke nézetből) nagyon király a favágás,persze láncfűrész is tetszetős.
    A rakodásba és az aprításba még bele kell jönni ,de szerintem leküzdhető feladat.
    Már annyit "túrtam" a földet,állatot neveltem,nyírtam a a füvet stb,stb.... a 2013-al hogy most annyira ezen része nem hoz lázba ,persze elkezdem rendesen a karriert,de valószínű a fő profil inkább a fakitermelés lesz ,jól is jövedelmez,persze míg meg nem unom akkor majd megyek (ganézni)
    Ha valakinek lenne megoldása a problémámra szívesen venném.
  • zolcsika080104
    jaja volt olyanom Fendt ben mtz ben meg a zzz sek is nagyon kellenének a pétisó sem nagyon látszik
  • Hungarykum
    Olyan mod kell hozzá, mint az FS13-hoz. Manuális motor indítás. Ha kiszállsz, akkor a motor jár tovább és az eszköz is működik (elvileg)
    De ami késik az nem múlik :D
  • juhosati
    a legjobb az mikor nekiáll kiforogni a rönk. Azon sírtam. :D
  • zolcsika080104
    Ez mire jó nem vezetősegéd esetleg?

Mihelyst lesz permetezőhelikopter meg valami összetetteb map akkor szóljunk egymásnak srácok ok?Pl endy barátomnak és nekem a Süedhe és a Portawestfalicahoz hasonló mapok jönnek be remélem a modderek mostsem hagynak cserben minket
  • peti79
    Munkabérként von annyi összeget, ami tartalmazza az üzemanyag/vetőmag költségét. Ha megnézed ugyanazon földterület szántásáért jóval kevesebbet von le, mint a bevetéséért.
  • Hunter of Deer
    nagyon jo ez a jatek, nem szeretek csalni de azert most besegitettem magamnak egy kis penzzel az elejen mert az alap gepekkel eszmeletlen sok ido mire osszejon annyi penz hogy megvegyek vmit, es igy legalabb a kozepes gepekbol tudtam venni parat.
    a favagas sztem eleg gaz egyenlore remelem majd patchekkel javitjak, addig nem is nagyon koltok ra.
    egy kerdesem lenne meg, hogy ha bermunkas vet/ mutragyaz akkor miert nem fogy sem a mag/ mutragya sem az uzemanyag a gepbol? eleg erdekes
  • dimre
    Valami jó is történt közben: AutoCombine V 3.0 BETA
  • dimre
    A faaprító egy több rönköt dobott ki mint amennyit felaprított. Ha kiszállok a trakiból akkor meg leáll, ez elég elcseszték, legalább két ember kell a működtetéséhez.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.11.01. 01:38:58
  • traktorista
    A fakivágásos dolog elég mókás, néztem róla videókat. Elvágja motorfűrésszel a törzset, aztán arra dől a fa, ahol a fakitermelő áll. :D A kidöntött fa meg össze-vissza gurul és nem akar megállni. Hangulatos, de a fizikán még van mit javítani. Biztos nem ez lesz a 2015 erőssége.
  • Krszti1160
    Sziasztok. Hát ez a fakivágásos cucc kikészített xD azokat a vackokat emelgetni, hát nem kis erőfeszítést igényel, de nem nagyon győzött meg, hogy meg is vegyem steammen :/
  • Vektor015
    Sziasztok. És íme itt a következő rész :D
  • zritya
  • Hungarykum
    Mentem volna fát lopni, erre az út menti fenyőfákat nem lehet kivágni XD
  • endy papp
    Most már ezt is tudom THX
  • endy papp
    Köszi ,közbe én is megtaláltam......Pont ott nem kerestem
    Ja azt a telefon fülkés dolgot még nem néztem de köszi azt is.
    Lehet a rönköket nekem azért nem pakolta le mert csak pár szál volt fenn.....
  • dimre
    Ha nem akarod eladni, akkor a burgonya-cukorrépa tárolóban a harmadik helyre leöntöd.
  • Crumeron
    A forgácsot a biomassza üzemben tudod leadni, de ha odamész egy telefonfülkéhez bejön egy ablak és ott le van írva minden, hogy mit hol lehet leadni.
    Amúgy érdekes én ha beleállok a teli rönkutánfutóval a sárga négyzetbe nekem automatikusan lepakolja a rönköket nem kell daruznom
    Utoljára szerkesztette: Crumeron, 2014.10.31. 21:58:58
  • endy papp
    Valakinek ötlet a forgácsot hol tudom leadni???
    A vonat mellet a fűrésztelepen próbáltam de nem tudok rájönni hogy??
    Talán le kell lapátolni??
    Nem ír semmit ,hogy hova hogyan billentsem?
    Hiába állok a sárga négyzetbe:::
    A rönköt is csak akkor vesz át ha lerakom,igaz lefele már könnyebb mint fel.
  • juhosati
    Nyugi én néha azon bosszankodok ha van
  • LeWyTy
    Ez a játék haragszik rám... 3 helyen jártam megvenni... most megvettem steamen erre elment a net és nem tudom letölteni -.-
  • LeWyTy
    Ez a játék haragszik rám... 3 helyen jártam megvenni... most megvettem steamen erre elment a net -.-
  • zritya
    Nem tudom pontosan, de szerintem azt lehet majd állítani mert összes nyelve benne lehet (de nem biztos)
  • juhosati
    Csak azért mert kiváncsi voltam a favágósdira :D Persze kezdtem normális mentést is. Amúgy sima mentésátirkálós móccer még mindig tökéletesen működik :D
  • LeWyTy
    Hülye játék hülye TESCO... 3ból 0
    Tehát akkor a steames verzió is magyar?
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.10.31. 20:20:44
  • Joybull
    Sziasztok. Mit lehet tenni ha felborul a traktor? Melyik gombbal áll helyre?
  • endy papp
    Értem....,de én sem szoktam ennyi pénzt hekkelni,mert tényleg elveszti a játék az értelmét.
    A pénz módot is csak azért tettem fel hogy ki tudjam próbálni a gépeket ,(főleg a favágókat), no meg le tudjak tesztelni sok mindent.