23835
  • norbee46
    Szia!
    Köszi a választ! A baj ott kezdődik hogy nem tudok a térképre kattintani. Nem ajánl föl semmitt. De ha bemegyek a boltba ott azt írja hogy van egy.
  • traktorista
    "Még annyit ha sok a gép akkor is bírja ,nem akadozik jobban mint amúgy."
    Igen, nekem a 2013-mal ez a problémám, hogy az elején egész jól fut, aztán ha van már több nagy gépem, elkezd akadni.
    A játékkal még az is a baj, hogy ekkora népszerűség után teljesen új alapokra kellene helyezni. Mert igaz, hogy sokat javult, de még mindig ugyanazt a motort toldozzák, foltozgatják. Ennek minimum egy olyan grafikus motort kellene kapnia, mint ami a Spin Tirest is hajtja. A másik, hogy tojnak a szakmai dolgokra, ahogy többen is írták, semmi értelme továbbra sem kultiválni, permetezni, sorrendeknek sokszor semmi jelentősége. Nem hiszem, hogy ezt a játékot csak kiskorúaknak fejlesztik, a 2013-as bemutató videójában is az egyik készítő mondta az interjúban, hogy a 40-esek is szívesen játszanak vele, ezzel tisztában vannak. Ráadásul többen még a valós élet beli mezőgazdasági munkájuk mellett is szívesen játszanak ilyennel, ez eléggé elgondolkodtató. :) Ezeket a vásárlókat jobben meg kellene becsülni.
    Még olyan kérdésem lenne, hogy a növények növekedése most milyen lett? Kapott valami folytonosságot, vagy csak ugyanúgy van 4 fázis?
  • endy papp
    Ezzel mindent ültethetsz,kultivátorozni sem kell XD.
    A 13-nál is ezt használtam ...
    Mindent vet és nem kell kultizni 26 méter széles.
  • zolcsika080104
    Szia !

Lenne kedved multizni később is amikor vannak modok mindig egyeztetnénk .Előbb próbáltam már, jó móka segítettem krumplit hordani sajna az első 5 perc után kidobott a játék a szokásos ablakkal. Az fs szim exe hibát észlelt és leállt sajna 2013 ból ez is átöröklődött
  • Vektor015
    Sziasztok! el jött az ideje a 5.résznek is egy kis bálázás. jó szórakozást!
  • tutika14
    Majd lesznek ehhez is frappáns script-ek.. :) Remélem
  • tutika14
    a Disznóvágás simulátorral :DDDD :P
  • joceruza
    Látjátok! Ezt pofázom! Nem akarok megbántani senkit sem,de mi a fenének kellene annyira élethű szimulátor,ha azt sen tudják egyesek megnézni hogy melyik gomb mire való? Ők mit csinálnának a játékban?
  • joceruza
    Eddig hány olyan "simulatorral" játszottál ami annyira életszerű volt? .....
  • Hunter of Deer
    7es bill lassit 8as gyorsit. amugy ha jatek kozben ESC-et nyomsz ott a beallitas fulon tudod allitani hogy milyen gyorsan nojjenek a novenyek illetve hogy elszaradjanak e vagy sem :D
  • tutika14
    Akkor ne írják oda, hogy "simulator" Mert ez így nem az :D
  • tutika14
    7-8 as billentyűl
  • joceruza
    Magyar nyelvű a játékod?
  • revi73
    igen komolyan
  • joceruza
    Ezt most komolyan kérdezed?!?
  • revi73
    Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy az időn hol tudok lassítani, mert nem érkezek learatni olyan gyors, és csak túlérik a terményem. Válaszotokat előre is köszönöm :)
  • joceruza
    Nagyon jó ötletek jöttek elő. CSAK egy nagy probléma van! Ezt a játékot NEM a 25-40 éveseknek fejlsztették ki.....

(attól függetlenül még ezen a kevés dolgon is lehetne csiszolni)
  • tutika14
    Én nem tudom... hogy az alapvető dolgokat hogy szarják így el??? Nevetséges...
  • sly78
    már a kultivátorozásnak sincs értelme sajnos... sőt, a kilenc méter széles horsch vetőgépet is fölöslegesen vettem meg, a vaderstad ugyanis kultivátorozza is a talajt. 45ezer eurót buktam rajta...
  • tutika14
    Jah időnként kopogtatnának a munkavállalók :D Meg nőlne a farm hírneve, meg lehetne igényelni ilyen támogatásokat, meg lenne értelme a szántásnak XD meg nem egy sebességfokozat lenne a traktorban. Ehhez is csinálhatnának olyan more realistic mod-ot.. ezen is lehetne csiszolni... szerintem nem mindegy, hogy egy tandempót üres vagy nyakig van búzával... tapasztalom, mivel traktoros vagyok :)
  • sly78
    szerintem is jó ötlet lenne, ha rendesen fel lehetne venni pár munkást a farmra meghatározott napi bérért. lehetne válogatni a jelentkezők közül, mindegyik másban lenne jobb, természetesen a profik magas fizetésért. ez nyilván megbonyolítaná a játékot, mármint a fejlesztést, de szerintem hatalmasat dobna a játékélményen. felvehetném mondjuk napi 70-100 dolcsi közötti összegért John Smith traktorost, utána egy egyszerű felületen meg tudnám neki mondani, hogy húzzon kifele az x traktorral és y tárcsával és tárcsázza meg a 12-es táblát. komoly lenne :)

én személy szerint annak is örülnék, ha lehetne a menüben választani egy realisztikusabb növénytermesztési módot is, amiben igenis számít, hogy szántottam-e a kukoricavetés előtt, benne van a vetésforgó, kártevők megjelenése, stb stb.

egyébként kipróbáltam: egy táblát először csak műtrágyáztam, utána a következő vetés után műtrágyáztam és permeteztem is, és semmi különbség nem lett a hozamok között. magyarán permetezni hót fölösleges. ez milyen faszság már...

az is kicsit bosszantó, hogy nem lehet aratáskor megmondani a traktornak, hogy húzzon már el a cuccal a malomba, én meg addig kezelem a másikat. így nem igazán lehet két traktorral beállni a kombájn mellé, az egy meg kevés, így sokat áll a kombájn.

Utoljára szerkesztette: sly78, 2014.11.02. 09:18:16
  • tutika14
    Ezzel már sokat szórakoztam. Nem tudtam átkalibrálni.... :/ Hiába kattintasz a módosításra és balrahúzod vagy jobbra az egeret. mindegy neki. csak azt nézi, hogy X tengelyen húzod-e vagy y....
  • endy papp
    Pár gondolat aki esetlég nem próbálta.
    Szerintem nyugodtan megveheted nem fogsz csalódni.
    Persze csak ha nincsenek túl nagy elvárásaid vele szemben.
    A map jó változatos,érdekes(nyilván lehetne jobb de ez ilyen) nekem tetszik.
    Az irányítást fizikát leírtad te is .
    Csak egy-két példa a legnagyobb kulti elé nem a legerősebb trakit tettem .
    Munka közben, kisebb emelkedőnél nem bírt felmenni.
    Favágás közben is mindennek van súlya érezhetően,még a rönköknek is.
    Azért ez már nem semmi,nem csak fogpiszkálókat emelgetek.
    Ezen része nekem nagyon bejött.(mármint a favágós)
    Biztos egy idő után unalmas lesz ,no de mit nem lehet megunni előbb utóbb?
    Persze tudni kell hogy a fa apríték készítés eléggé babra munka ,időigényes ,de teljesíthető, némi gyakorlat kell hozzá hogy megfelelően ráhelyezzük a fát az asztalra..
    Én kontrollerrel tolom ,már a 2013 is azzal toltam ,ha ráérez az ember pik-pak fel-le lehet pakolni a fákat.
    A kézi láncfűrész is nagyon adja,gondolom emiatt tették bele a guggoló funkciót.
    A nagy géppel mikor vágod a fát belső fülke nézetből használva,nagyon ott van.
    Próbáltam a másik kettővel is(kamera nézet) de ebből a leggyorsabb könnyebb és életszerűbb.
    Amit nem értek a mai napig ,nálam ez hiba, lehet másnál jó.
    Az hogy akármennyi rönk van a szállító eszközökön (bármelyiken) ,nem mutatja hogy van rajta %-ban.
    Remélem ere jön valami javítás.
    De nem akkora gond úgy is látni fér é még rá.
    Az állattartást még nem próbálta,(majd ha lesz pénzem rá)itt első sorba a tehenekre gondolok,de gondolom sok újat nem fogadni.
    A tyúkok még mindig "FÉNY" evők.......
    A járművek festését,valahogy nem igazán találták el.
    Gondolom itt azért ilyenek hogy kevesebb erőforrást igényeljen a PC-től.
    A forgalom is eléggé változatos több fajta jármű.
    A gyalogosok is kicserélődtek.
    Lehet érmeket keresgélni.
    A mosási funkció is még kitolja a játékidőt és gazdagabbá teszi az élményt.
    A műtrágyázást és a permetezést a munkás is el tudja végezni.
    A trágyázást még nem tudom mivel értelem szerűen még nincs.
    Igaz nem tökéletesen,ha nincs elég helye nem tud megfordul akkor segíteni kell neki,de működőképes így gyorsítva könnyítve a munkát.
    Nyilván nagyon sok mindent lehetne még bele tenni de a modderek majd megoldják,több kevesebb sikerrel.
    Még annyit ha sok a gép akkor is bírja ,nem akadozik jobban mint amúgy.
    Mert azért még kellene optimalizálni vannak akadozások,de nem zavaró és számottevő,high grafon simán használható 5760x1080-ban is.
    Megnéztem próba kép a West B.Hillt annál eléggé akadozó akármit is csinálsz,az eléggé optimalizálatlan ,szerintem.
    Én úgysem fogom használni a 2013-nál mentem rajt eleget.......
    Nagyából ennyi lenne,bocs ha picit hosszú lett.
    Bármi kérdés van csak szólj ha tudok segítek.
  • kozmix01
    Sziasztok!
    Problémám a következő!
    Próbáltam a játékot tört verzióban...tetszett.. megvettem steamen! Steam-ről feltettem és nem indul el a játék! Elindítom és azon ablak után amiben az van,hogy a FS15 indításának előkészítése bezáródik és utána semmi!Próbáltam xp-n, ott először elindult,de már ott is hiba üzivel kidob ( Az Fs15 működése váratlanul leállt..)! Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a baja?
    Win7 x64 legfrissebb catalyst!
    Tud valaki segíteni? Előre is köszi!
  • traktorista
    Néztem videókat, sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni a játékot élőben. Tirexi ökörködős videójában látom(ami amúgy kicsit lealacsonyítja a játékot, de most ezért hálás vagyok neki), hogy a játék fizikai része tényleg átalakult. Közel sem tökéletes még, de a járműveknek, szerszámoknak most már van tömege. Rugóznak, borulnak, emelkedőn elakadnak, nehéz vontatmányoktól szenvednek. Eltűnt az a kartondoboz jelleg, különösen a hatalmas gépeknél érzékelhető, ez tetszik.
  • dimre
    Talán itt próbáld megfordítani, nekem is szokatlan de még nem volt kedvem átszabni nekem tetszőlegesre

DonPedro22: A készítők direkt nem rakták be a sérülés, javítás effektusokat, nem tudom már hol olvastam róla, és az okát is elfelejtettem, de a tervben még szerepelt. Hamarosan úgyis megcsinálja valaki módba, a 13-hoz is volt.

Caliph: "courseplay" is lesz ha átírják a scripteket a 15-öshöz.
    Már van GPS, Autocombine
  • LeWyTy
    I don't get it.

Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.11.02. 00:22:19
  • Caliph
    vontatás, esőben elkaparás,dinamikus talaj,értelmesebb felbérelhető segítség(itt arra gondolnék hogy pl egy menüben kiválasztod az embert,alá raksz egy gépet a munkaeszközzel,rákatt valamelyik saját földedre és kiadod hogy menjen pl ültetni ,és a segítség kimegy magától a farmról ahova mennie kell) fejleszthető farm stb stb :D
  • DonPedro22
    Szerintem az elkövetkezendőkben lehetne még fokozni a játékélményt azzal, ha a gépek nem csak koszosak lennének munka közben, hanem időnként valami elromlana a gépen és azt a műhelyben lehetne javíttatni vagy újat venni. Csak ötlet :D
  • Caliph
    először is le kell rakni a térképre,aztán ha megvan a helye még le is kell okézni.
    nekem elsőre sikerült
  • norbee46
    Sziasztok!
    Vettem magasnyomású mosót, de nem tudom hol keressem a boltnál nem volt kirakva. A pda-n sem látom csak a gépeket és kiegészítőket de a mosót nem. Ha valaki tudja írja már meg.
    Köszi.
  • tutika14
    Ezt nem igazán értem... Tehát akkor át lehet állítani vagy nem? és hol? Meg mindenkinek ilyen, vagy csak nekem?
  • LeWyTy
    Tulajdonképpen van metrikus és imperial verzió is.
  • DonPedro22
    Az 1.1-es Patch miket javít? érdemes feltenni?
  • tutika14
    Sziasztok! A Rakodógépekkel kapcsolatban volna egy kérdésem.. Nálam miért van az, hogy fordítva van a szerszám billentés, mint a 13-ban? Meg ugye a valóságban is úgy van, hogy ha balrahúzod a kart, akkor magadfelé billentesz, ha jobbra, akkor előre billen. Ebben meg fordítva van.... Ez másnál is így van? :_/ Meg lehet ezt fordítani? én nem tudom megszokni..
  • juhosati
    Ha valakinek van egy Small mapja az jöhetne. Én valamiért írtózom az óriási mapoktól. :DDD
  • peti79
    Csinálnék faforgácsot, dehát ez lehetetlen a játékban! Leteszem a rönköt az vágóasztalra, erre kiugrik (nem vicc!) a rönk a földre! A másik jelenség meg az, hogy elfújja rönköt a kanállal együtt! Ez teljesen kész....
  • sly78
    ezekhez sajna már az előzőben sem volt türelmem. pedig a biogáz tényleg sokat hoz. a feleségem totál ki van akadva azon, hogy még a szabadidőmben is képes vagyok ezt csinálni :) mivel amúgy a valóságban is ezzel foglalkozom. hiába, aki hülye... :)

amúgy azt jó lenne tudni, hogy van-e különbség ha kultivátorozok és utána vetek, vagy ha aratás után egyből vetek a Vaderstad Rapiddal? mert ott ugye nem kell előtte kultivátorozni. de az szerintem sosem olyan... mert ha a játékban nincs különbség, akkor gyakorlatilag tök fölösleges a kultivátort megvenni.

Utoljára szerkesztette: sly78, 2014.11.01. 18:08:39
  • Caliph
    még mindig a szecska és a biogáz a legjobb biznisz,de nem tom bio üzemnél mi a szarért raktak másfajta ürítőt rá,alig lehet a legolcsóbb villás new hollandal belelapátolni a cuccot...
  • endy papp
    Nem csak azokba akad be ...telerakták bódékkal a földek szélét ,az egyik trakit alig tudtam kiszedni belőle úgy felcsavarodott a házikóra
    Az is vicces hogy a bála csomagoló nem tudja becsomagolni egyik bálát sem ,a kockát azért mert nem kör a kört meg csak úgy nem....
    De hogy jót is mondjak a fű forgatás animációja nagyon el lett találva.
    No meg mikor kaszálja az ember az sem néz ki rosszul.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.11.01. 16:56:45