Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RoboKutya78
Srácok kérdés
a birkáknak mivel tudm beadagolni a bálázott füvet?
a szénára találtam megoldást arra ott a abrakbelövő masina de a sima füves bálát mivel tudom beadni kajának?
ha aratás után szedőgépel felgereblyézem úgy oda tudom adni.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Én a "d" lemezre tettem fel:
D:\Favi\Documents\My Games\FarmingSimulator2022
...és itt vannak a savegame könyvtárak
rvn
Nálam a onesrive mappában van

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

c:\Users\"felasználóneved"\Documents\My Games\FarmingSimulator2022\

Üdv! Nem tom hogy miért de nekem nincs sehol a savegame könyvtár, még a teljes számítógép kereső se találja az hogyan léehetséges vagy merre keressem mert a mod könyvtár kéne negyon. (FS22)
Áhhh! Ide bujkáltatok!
Furcsa a magyar játékos társadalom. Mennyi metszéspontja van az ágazatoknak!
FrezeR
Semmi új csak kis önfényezés 😄

Caliph
nemtom magyarul hogy fordították,fonoda,fonalgyár...lényeg hogy gyapjúból egy gyapotból gyárt ruha alapanyagot

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

dimre
Nálam részben szabadon vannak az állatok.
Persze modokkal, bocs, a nem reges oldalakon nincs fenn az összes állat. Hátránya, nincs trágya, és szolid a befogadóképesség.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

X universe Home, sweet home

RoboKutya78
Srácok a megbízások ennyire bagosak lennének vagy én vagyok hozzájuk idióta?
ezek a bálázásos műveletek kikészítenek.
Nem lett volna egyszerü odaírni milyen méretű bálkat kreáljunk a feladat során most már vagy a harmadik ilyen feladatot szúrom el azért mert nem megfelelő méretű bálákat kreáltam. ez vonatkozik atéglára is

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Nekem magyar a játékom
Mi az a spinnery?
Értem köszi
Caliph
sztem meg,minimális eltartás,csak fű/széna kell neki. viszont kell hozzá a spinnery legalább ami fabricot gyárt a gyapjúból,azt elég jó pénzért el lehet passzolni. esetleg jöhet a szabászat(tailoring) is hozzá,ami a fabricből ruhát gyárt,aminek még jobb az ára.

igazából erre a játékra igaz,hogy ha foglalkozol vele mindennel lehet pénzt keresni. minél több földed van több állatod,annál több a bevétel.

fabric olyan 5-6000 dolcsi,a ruha meg 15-20000. szal megéri a gyártási láncokkal foglalkozni
ezek az árak közepes nehézségi szintre vonatkoznak
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.26. 11:46:02

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Srácok a bírka megéri?
Caliph
próbáld ki a malacokat nyugodtan 😊 valami elképesztő mértékben szaporodnak,és termelik a trágyát 😊 rakj le egy nagy ólat,vegyél bele 50 felnőtt malacot,adj nekik kaját meg szalmát aztán pörgesd az időt . ingyen kismalac lesz egy rakással ami felnőve 800 dollár darabja eladva,illetve nem kell többet műtrágyát venned annyi trágyát termelnek 😊 amit ugye a biogasnál el is tudsz adni jópénzért 😊
amúgy nem tartom kizártnak hogy egy dlc(persze fizetős) keretein belül nem kerül be a húsfeldolgozás mondjuk egy hamburgerezővel,vagy kolbászossal 😄
az üvegházakkal egyetértek,ha már egy ólba sikerül bevezetni a vizet,akkor az üvegházba is oldjuk már meg,és inkább trágyát kéne pakolni bele.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.26. 10:25:28

RoboKutya78
Szerintem ezeket a dolgokat direkt hagyták el a játékban elég sok mindent kéne adni az állatoknak a növényháznak is.
Gondoljatok bele.... kellett vállasztaniuk egy középutat amit a játékot kedvelő réteket nem fogja elriasztani a sok feladat elvégzése miatt
Azért olyat csinálhattak volna hogy az esőnek a játékban egy kicsit nagyobb szerepe legyen pl feltölthetné a víztartályainkat ezzel is csökkentve a feladatok elvégzését.
Ezeket a plusz feladatokat hogy a melegháznak trágya és egyéb alapanyag, az állatoknak víz vagy adj isten azt is kitalálhatták volna hogy legyenek betegek és akkor azzal is foglalkozni kellene. Ezeket a modderekre bízták. Teszem hozzá okosan, ha ilyet szeretnél legyen választható feladatrendszer hozzá.
Úgy rémlik mintha a talaj átformálása is tervben volt annó ha jól sejtem. Én pl nem lennék ellenére ha a járművek ténylegessen és maradandó módon tapossnák ki az általuk bejárt útvonalat a tanyák területén az előre elkészített utakon megnehezítve a közlekedést.
Van még a játékban sok lehetőség még nem kaptun hozzá Dlc-t se igazán. Kíváncsian várom még mit hoznak ki a játékból.
Vannak benne gyermekbetegségek az igaz pl a fa bug még most se merek egy fát kivágni se vagy a talajformálása egy épület letételénél 😊 Kell a játéknak legalább egy év hogy ténylek elkönyveljük jó játékot kaptunk e vagy felejtős lesz.
Bevallom én még virágboltival játszom és próbálom a frisítéseket levadászgatni hozzá,(steamrip oldalról) de csak azért ezt a megoldást választottam mert egyrészt munka nélkül vagyok és nincs rá lóvém hogy megvegyem pedig szívesen a 19 is megvan pl. és elég sokat játszottam vele. azért kicsit mérges voltam amikor az epik hozzánkvágta ingyen a játékot 😊

Igazából egyik sem hal szomjan....
Ha figyelmesen elolvastad olvasod a leírást az ólakról akkor ott van hogy beépített önitatóval rendelkeznek és emiatt nem kell külön víz nekik...
A disznókat teljesen felesleges tartani ,a trágya miatt ????
Szerintem a lovak se valami nagy biznisz....
Ez a játék is a modok nélkül egy üres játék...csak most több minden került bele a modderek évek óta tartó munkájának köszönhetően....

Forever>***eta32***

Srácok a birka tartáshoz sokminden kell?
dimre
Apró hiányosságok, amiket én hiányolok, húsfeldolgozás, disznókat miért tartsak, a trágya miatt (?), a csirkék most már nem "fényevők" de szomjan halnak, akár a tehenek, de az üvegházakba meg csak víz kell. Szóval nem értem ezt a "kifinomult" német logikát, tudom modokkal pótolni lehet a hiányérzetem, annak idején a sertések, lovak, hentes stb. mind a modderek révén került a játékba.

Köszönöm....
Akkor azért nem értettem....<#hehe><#wink>

Forever>***eta32***

dimre
Az elismerő kritika amit a játék kapott. Minden résznél volt ilyen önfényezés a Giants részéről, hogy közszemlére teszik a "jó" kritikai véleményezésüket.

Forever>***eta32***

Biztos velem van a baj ,de 2x megnéztem ezt a vidit ,de még most sem igazán tudom mit is kellene néznem<#nemtudom>....ami új vagy ami érdekes????

Forever>***eta32***

dimre

FrezeR
Igen 😄

dimre
Valaki a múltkor keresett "autolados faszállítót"

dimre
"Ragyog már az a Giants logo" 😄 Jó sokáig dörzsölték.

FrezeR

RoboKutya78
ezt láttam de ez meg túlzás szerinem vagy nem?

dimre
#23144 töltsd le, nagyon jó fényt ad.

RoboKutya78
Srácok ez most vicc?
ez a reflektor hova a korságba adja a fényét a holdat vakítja?

RoboKutya78
na ezt meglesem 😊
A másik kérdésem kicsit esztétikai dolog lenne
vannak a térképen azok a kérdőjeles buborékok azokat ki tudom kapcsolni valahogy?

FrezeR
Ez tényleg jó lesz, a 19-ben játszottam rajta, nagyon igényes volt.

FrezeR
Talán ilyesmit keresel.

Tardis time machine Teleport Mod v1.0 FS22
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2022.01.23. 19:24:59

dimre
Készülőben egy jó térkép.

RoboKutya78
nincs valami olyan mód ajátékhoz amvel a térképen gyorsan tudnék helyet változtatni?

dimre
Akinek szüksége van rá, Easter eggs Calmsden Farm

PrasCo
Azért egészséges ember megkísérel továbblépni. 😛
dimre
Mindkettő <#eljen> 100-120Mb <#guluszem1>, nézegettem mindkettőt, amit linkeltem beraktam hitelből, hagy dolgozzanak a segédek a törlesztésért. Sztm ez a legjobban a tájba illő komplexum, külön bárhová helyezhető farmtriggerel.
Én most a sőrgyártás, és chips mod építésekre gyüjtők, hajtok, igéretesnek látszik.
#23197 a rohadt ágy is hangulat része, passzol a környezetbe.

Caliph
én majd ezt veszem ha lesz rá pénzem 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PrasCo
Köszönöm a tippeket, kollégák, a házzal mindenképp kezdeni kell valamit, ilyen helyre egyszerűen nem lehet elhívni vendégeket, megmutatni a kombájn-gyűjteményt... 😄
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2022.01.21. 16:58:56
dimre
Vagy itt <#vigyor>
Egyik német fórumban találóan úgy jellemezték, hogy egy átlagos gazdálkodó ilyen hában él. 😄

Caliph
rohadt ágy : van mod,sátor hálózsák,nagyon kis faház jó áron ami tiszta 😄

hobo pack 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

dimre
Sztm nyugodtan vethettél volna mást is, aratás után mulcsozod még a gabonákat is lehet, megspórolsz egy trágyázást vele.
Az erdős részeket is bátran lehet rítkitani, ha újraülteted részben, nem változtatsz a környezeten, én is nagyon hangulatos helynek tartom, és próbálom megtartani a hely feelingjét. A favágásból bőven tudod finanszírozni a terveidet.
Két angol srác videóit tudom ajánlani, totál reálisan játszanak, még a Tab gombot sem használják ha az egyik gépből a másikba akarnak átülni, gyalogosan közlekednek, nagyon kevés modot használnak, nincs autoload, mindent géppel rakodnak. Egy szál láncfűrésszel, egy golfkocsival, és 0 tőkével kezdték a játékot

Stevie4K Gaming NML Timelapse

Stevie4K Gaming & Sim Farmer NML Timelapse

Stevie4K Gaming Calmsden Farm Timelapse

Sim Farmer NML Timelapse
Utoljára szerkesztette: dimre, 2022.01.21. 16:28:59

PrasCo
Miközben ketyeg a segítő, egy kis beszámoló az NML-kalandról. 😄 Szóval, belevetettem magam a No Man's Land-be, bár egyáltalán nem a "bevetem a teljes térképet"-típusú játékos vagyok. Annyi könnyítést alkalmazok, hogy a lumberjack modot használom, mivel nem igazán tudtam megindokolni magamnak, miért kellene targoncát vásárolnom befőttesüveg/láda mézekhez és tálca tojásokhoz.

Első körben megjavítottam a kombájnt. Minden más nem annyira para, de a kegyetlen betakarítási hatásfok-csökkenés miatt ennek tip-top állapotban kell lennie, kerül, amibe kerül.
Aztán nagyon hamar gondoskodtam egy minimális "passzív" jövedelemről, ez esetemben egy kisebb szélturbinát (korán le akartam rakni, mivel minél előbb a farmra kerül, annál tovább jövedelmez a beruházás) és egy bazi nagy kaptárcsoportot jelentett. Ezek a Langsroth-kasok, nagyvonalúan úgy becsültem, úgy két év alatt hozzák vissza az árukat, ezután pedig tkp. a fogyóeszközök és szolgáltatások kiadásait ellensúlyozom a mézzel, mint pl. a műtrágya, a mész, a dízel vagy a javítások.

A gabonaféléket eleinte elvetettem (...mármint nem vetettem el - tudom, ez katasztrofális volt), mert úgy gondoltam, hogy a földön maradt szalmát nem tudom költséghatékonyan felszedni, márpedig akkor azt a táblán hagyva pénzt szántok be minden egyes vetési ciklusban. Felvehettem volna hitelt, persze, de inkább próbáltam olyan dolgot vetni, ami további feldolgozás/munkafázis nélkül is tisztán jól jövedelmez, úgyhogy jött a szójabab.

A kezdő területen kívül szép lassan három további táblát alakítottam-, és bővítettem ki, miután láncfűrésszel eltakarítottam egy-két fát, lehetőség szerint úgy, hogy az AI-nak ne legyen velük különösebb baja. Mind a köveket, mind a fás részeket máskülönben meghagytam, tetszik ez a természetes/"érintetlen" jellege a pályának, semmi kedvem tarra vágni.

Elmcreek-en is viszonylag kis gazdaságot futtatok, viszont szívesen szórakozok a termésátlagok maximalizálásával. Ennek tükrében ökölbe szorult az arcom, amikor megláttam a ~30%-os "hozambónuszt" a földeken. A pozitívum, hogy mivel szokásom minden ciklusban szántani (illetve FS-ben erre direkt rá lehet vetni, ami nem elegáns, de hatékony), így egyrészt alapból biztosított volt a +15% ebből, valamint minden további beruházás és vegyszer-mínusz nélkül nem kellett aggódnom a gyomok miatt. Mégis, sietősen továbbléptem:

A kis Amazone műtrágyaszórót új, gyári állapotban húztam be, teljes áron 25K-ért, de a ciklusonkénti kétszeri trágyázás lehetősége hirtelen adott plusz 50%-ot a termésátlagra, ha jól emlékszem, ami így voltaképp felfogható úgy, mintha virtuálisan másfélszer annyi területről arathatnék. Ezt tartottam a legfontosabbnak, és így már évi ~35K körüli bevételt sikerült levennem a földekről. Egy komolyabb probléma maradt hátra, amivel kapcsolatban pedig szerencsém volt:

Talán a negyedik? év környékén bukkant fel ez a Bredal mész-, és trágyaszóró a használtkereskedésben féláron. Azonnal és zsebből kifizettem, dobattam fel rá egy magasítót 110 hektoliterig, és végre végigmeszeztem a földeket. Most jött el azonban az az év, amikor váltok árpára. Tervezem egy nagy baromfitelep megépítését, a még silóban lévő bab ára ehhez max. némi minimális hitel mellett elég lesz elvileg, és a tojással már talán egyenesben leszek. Azzal végre valamelyest modernizálom óvatosan a gépparkot, vásárlok egy új parcellát és nyitok a szilázs felé. Onnan pedig - a franc tudja még. 😄 Előbb-utóbb azzal is kezdeni kellene valamit, hogy rohadt ágyon alszom.
Hát srácok nemigazán jött össze mert nem nagyon értem
Értem
dimre
Péntek van, Útmutató = Leírás, rajz, felvilágosítás, oktatóanyag. Mindig olvasd el az útmutatót, hogy tudd, mit, hogyan tudsz használni a legjobban.
Google fordítóval is értelmezhető.

Milyen útmutatók vagy mivan?