23835
  • PrasCo
    Miközben ketyeg a segítő, egy kis beszámoló az NML-kalandról. :D Szóval, belevetettem magam a No Man's Land-be, bár egyáltalán nem a "bevetem a teljes térképet"-típusú játékos vagyok. Annyi könnyítést alkalmazok, hogy a lumberjack modot használom, mivel nem igazán tudtam megindokolni magamnak, miért kellene targoncát vásárolnom befőttesüveg/láda mézekhez és tálca tojásokhoz.

Első körben megjavítottam a kombájnt. Minden más nem annyira para, de a kegyetlen betakarítási hatásfok-csökkenés miatt ennek tip-top állapotban kell lennie, kerül, amibe kerül.
    Aztán nagyon hamar gondoskodtam egy minimális "passzív" jövedelemről, ez esetemben egy kisebb szélturbinát (korán le akartam rakni, mivel minél előbb a farmra kerül, annál tovább jövedelmez a beruházás) és egy bazi nagy kaptárcsoportot jelentett. Ezek a Langsroth-kasok, nagyvonalúan úgy becsültem, úgy két év alatt hozzák vissza az árukat, ezután pedig tkp. a fogyóeszközök és szolgáltatások kiadásait ellensúlyozom a mézzel, mint pl. a műtrágya, a mész, a dízel vagy a javítások.

A gabonaféléket eleinte elvetettem (...mármint nem vetettem el - tudom, ez katasztrofális volt), mert úgy gondoltam, hogy a földön maradt szalmát nem tudom költséghatékonyan felszedni, márpedig akkor azt a táblán hagyva pénzt szántok be minden egyes vetési ciklusban. Felvehettem volna hitelt, persze, de inkább próbáltam olyan dolgot vetni, ami további feldolgozás/munkafázis nélkül is tisztán jól jövedelmez, úgyhogy jött a szójabab.

A kezdő területen kívül szép lassan három további táblát alakítottam-, és bővítettem ki, miután láncfűrésszel eltakarítottam egy-két fát, lehetőség szerint úgy, hogy az AI-nak ne legyen velük különösebb baja. Mind a köveket, mind a fás részeket máskülönben meghagytam, tetszik ez a természetes/"érintetlen" jellege a pályának, semmi kedvem tarra vágni.

Elmcreek-en is viszonylag kis gazdaságot futtatok, viszont szívesen szórakozok a termésátlagok maximalizálásával. Ennek tükrében ökölbe szorult az arcom, amikor megláttam a ~30%-os "hozambónuszt" a földeken. A pozitívum, hogy mivel szokásom minden ciklusban szántani (illetve FS-ben erre direkt rá lehet vetni, ami nem elegáns, de hatékony), így egyrészt alapból biztosított volt a +15% ebből, valamint minden további beruházás és vegyszer-mínusz nélkül nem kellett aggódnom a gyomok miatt. Mégis, sietősen továbbléptem:

A kis Amazone műtrágyaszórót új, gyári állapotban húztam be, teljes áron 25K-ért, de a ciklusonkénti kétszeri trágyázás lehetősége hirtelen adott plusz 50%-ot a termésátlagra, ha jól emlékszem, ami így voltaképp felfogható úgy, mintha virtuálisan másfélszer annyi területről arathatnék. Ezt tartottam a legfontosabbnak, és így már évi ~35K körüli bevételt sikerült levennem a földekről. Egy komolyabb probléma maradt hátra, amivel kapcsolatban pedig szerencsém volt:

Talán a negyedik? év környékén bukkant fel ez a Bredal mész-, és trágyaszóró a használtkereskedésben féláron. Azonnal és zsebből kifizettem, dobattam fel rá egy magasítót 110 hektoliterig, és végre végigmeszeztem a földeket. Most jött el azonban az az év, amikor váltok árpára. Tervezem egy nagy baromfitelep megépítését, a még silóban lévő bab ára ehhez max. némi minimális hitel mellett elég lesz elvileg, és a tojással már talán egyenesben leszek. Azzal végre valamelyest modernizálom óvatosan a gépparkot, vásárlok egy új parcellát és nyitok a szilázs felé. Onnan pedig - a franc tudja még. :D Előbb-utóbb azzal is kezdeni kellene valamit, hogy rohadt ágyon alszom.
  • dobijoci
    Hát srácok nemigazán jött össze mert nem nagyon értem
  • dobijoci
    Értem
  • dimre
    Péntek van, Útmutató = Leírás, rajz, felvilágosítás, oktatóanyag. Mindig olvasd el az útmutatót, hogy tudd, mit, hogyan tudsz használni a legjobban.
    Google fordítóval is értelmezhető.
  • dobijoci
    Milyen útmutatók vagy mivan?
  • dimre
    Útmutatók
  • dobijoci
    Nincs ijen nekenm csak gyom meg ijenek
  • dobijoci
    Köszi oké
  • Caliph
    magyar a játékod?
    kontrollerhez nem értek,én angolul játszok és billentyű egérrel ,ha felveszed az ekét keress olyat angolul hogy allow create fields és azt kell bekapcsolni.
    magyarul valami földek létrehozásának engedélyezése vagy hasonló lehet. keresd meg
  • dobijoci
    Sziasztok még mindig kérdés hagy hogyan kell össze szántani a földeket
  • FrezeR
    Itt egy fasza kis map. Link a videó alatt.

• cohors
    Hali! Létezik már "autoload" farönkszállító pótkocsi mod? Köszönettel!
  • dobijoci
    Ezt nem értem nekem írtátok
  • dimre
    Köszi, van mág rajta javítani való, helyesírás, és főleg az értelmezés, konkrét utalás legyen az adott tevékenységre, hogy véletlenül se lehessen félreérteni. Igen van hiányzó sor, több is, a készítők direkt vagy véletlen kitöröltek pár sort.
    Az eleje is úgy kezdödött, hogy a terepmunka sort elírták, az is missing volt.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2022.01.19. 17:38:32
  • FrezeR
    Megnéztem, így elsőre rendben lévőnek tűnik. Köszi, hogy javítottál rajta. A "sziget kerülő lehetőségek" alatti beállítás, tehát az utolsó a sorban egy missinges hibát ír, nem tudom annak van-e bármi köze ehhez, neked is úgy van?
  • dobijoci
    Akkor hogyszántom össze
  • dobijoci
    És ha kontrólerrel játszom
  • dimre
    Aki esetleg használja a Courseplayt, megtenné, hogy megnézi a magyar fordítást akár játékon belül is. Próbáltam finomítani a szövegeket mert egy-két baromság volt (van) benne. Csak be kell másolni a mods/FS22_Courseplay/translation mappába. Köszi
    CP hun
  • dimre
    PL: #23161
    Alapjátékban, eke van a traktorod mögött megnyomod a "Z" billentyűt, a súgóban olvashatod, "területek létrehozásának engedélyezése".
  • Caliph
    vegyél ekét,és ha felvetted trakival,bekapcsolható a funkció.
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.18. 20:54:52
  • dobijoci
    Köszi és a földeket hogy lehet össze szántani?
  • Caliph
    fieldstone-t rakd offra

• dobijoci
    Bocsi srácok de nem sikerült kikapcsolni a köveket
  • Caliph
    bála rohadás mod van már? hogy legyen értelme átforgatni a füvet és tető alá rakni? ahogy nézegetem ezt a seasons featuret nem sikerült átvenni.
  • dimre
    Elfelejtettem, köveket nem szedi fel a földekről, csak ha kupacba van lerakva.
    Az FPS-nek odab@sz egy kicsit, van pár figyelmeztetés a log fileban, de amíg az alapjáték is hibás addig nem lesz, nem tudják javítvani (állítólag).
    Létezik egy osztrák verziójú Claas, azt beraktam, és a log filenak megjött a mensije, sztm még ez a legjobb alternatíva.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2022.01.18. 18:31:58
  • Caliph
    poén hogy ez a bug anno a 19ben is benne volt :)
  • dimre
    Alapjáték hiba, majd egyszer javítva lesz.
    Próbáld ezzel MapCleaner, én ezt használom ha valami gond van.

Vagy ha nagyon ráérsz a mentésben az xml-ben ki lehet törölni.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2022.01.18. 18:05:34
  • rvn
    Sziasztok!

Az miért van, hogy a szilázst semmivel nem tudom felszedni a silóból, se a keverőkocsival se a markolóval, hiába an benne 22000 liter.
  • RoboKutya78
    na azért ennyire durván nem tolnám csak a szükséges megoldásokat keresem :)
  • FrezeR
    Hú ez de beteg :D
  • Caliph

• RoboKutya78
    oksi meglesem :)
    Néha elszáll az agyam és ilyeneket is ki prbálok ha már ki lehet.
    de azért próbálok a realítás talaján mozogni :)
  • dimre
    Ja, ilyen reálisan játszol :D
    Ezek pl. szántás funkcióval is rendelkeznek, és elég méretesek.

ST820 Pflug

Rostselmash K-12200

Köckerling Allround

Ha nem lenne elég a Cultivator Field Creator moddal az összes kultivátorral, talajlazítóval is képes leszel új földeket létrehozni.
    Vagy ez a Field Creator ami állítólag segitővel is megcsinálja (nem próbáltam)

A hosszúságot nem lehet beállítani, azt neked kell megcsinálni.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2022.01.18. 10:58:27
  • RoboKutya78
    18 ban volt egy óriás terüleet felszántó eke valami hasonlót szeretnék kreálni
    még nem találtam 22 ben nagy területet felszántó gépezetet csak ezt a 20 méteres kis szöllők között is használható ekézőt.
    akkora földet próbálok kialakítani hogy a 100.000 literes kombájnom egy fordulóban legalább 10% ra legyen tele.
    ezekkel a kis ekékkel órás munka ekkora földet kreálni :)
  • RoboKutya78
    akkor még egy kis helyesbítést kérnék.
    Letöltöttem ezt a modot ennek a munkaterület hosszúságát gondoltam megváltoztatni :)
    amit írtál azt átírtam benne <workingWidth>50</workingWidth> erre a formátumra viszont ezzel csak azt értem el hogy a jármű vásárlási oldalán állítota át a nyomtávszélességet 50 méterre.
    Azt szeretném elérni hogy ha megnyomom a z betűt a terület felszántáshoz nagyobb széleségben dolgozzon a megadott mérethez képest
  • dimre
    Találtam leírást videót a problémáról, igaz franciául, de nagyjából sikerült megértenem.
    A bug az autoload funkció miatt van, a lényeg, hogy mielött kilépünk a játékból, ne hagyjuk a bálákat pótkocsin, pakoljuk le.
    Az még nem teljesen világos, hogy szedte ki a shopból az ott levő bálákat, pedig konzolon játszik, de a hiba mindegyik platformon jelentkezik.
  • dimre
    Ezt az egyet írd át, a többit ne piszkáld mert baj lesz :D
  • RoboKutya78
    de erre gondoltam igen :)
    akkor jó helyen írtam át a beállítást mégse működött :(
    pedig még ki is kerestem az összes szélességre utalló beállítást és ahol 20 volt az érték ott változtattam rajta:)
  • dimre
    Nem a munkaszélességre gondoltál ?
    A gép .xml-ben keresd a "<workingWidth>20</workingWidth>" bejegyzést.
    pl.
  • cohors
    Nagyon köszi a segítséget, letöltöttem a lumber jack mod-ot, így most már műkszik a "szupererő".
    A https://fs22mods.com/super-strength-v1-1-0-0/ és a https://fs22mods.com/player-super-strength-v1-0/ volt meg, de töröltem is őket.