23835
  • Carl Davies
    Van olyan is, hogy a közepes New Holland-ra (asszem) felakasztom a 21000l-es pótot, akkor elől mutatja, hzogy fel van akasztva, mintha súly lenne, vagy homlokrakodón kanál XD Meg máshol is láttam már azt hiszem, de nem emlékszem, hogy hol.

A fás dolog meg tényleg nagyon jól jövedelmez :D Egyszer kell egy beruházás, de akkor elsőre behozza.
    Megraktam egész rönkökkel a legnagyobb pótot és 240K-t kaptam :D
    Bár volt olyan fa, amit ketté kellett vágjak, mert dupla olyan hosszú, mint a pót volt.
  • Carl Davies
    DonPedro22 : Az Ursus az körbálát szed, van egy másik, az szedi a kockabálát, de látszik is rajta ...

norbee46 : Vagy eladod, vagy a tehenek alá beteszed, vagy ugye a kajájukba.
  • DonPedro22
    meg van mi volt a gond :)
  • DonPedro22
    nagy kockabálát csináltam, az ursus bálafelszedővel miért nem tudom felszedni? azt írja ez a bála nem támogatott? akkor mit szed fel? kerek bálát? :D
  • norbee46
    Sziasztok!

Lehet volt már kérdés a szalma bálákkal mit tudok kezdeni?
  • endy papp
    Ma egy szál fenyőt ledaráltam,aprítékkal megtelt az 59000 pót "margitnóóórmális"
    Na mondom elviszem a leadóba, kaptam érte 90000 ajerót
    Vannak érdekességek
  • endy papp
    Ment válasz
  • ocskoszilard
    Oh köszönöm, akkor már legalább azt is tudom, mire jó. :)
  • traktorista
    Fsi power tech ST 65 T, ez a traktorra szerelhető gép ledarálja a tuskó maradékát.
  • ocskoszilard
    Miután kivágunk egy fát, a gyökerével mit lehet kezdeni? Mert ha semmit, akkor ez így nem vicces, hogy mindenhol a kivágott fák gyökere útban lesz :D
  • LeWyTy
    A legkönyebb pénzszerzés... kell egy nagy liebher és a fatelep mellé ültetni a fákat és beledobálni vele. Percek alatt millió :)
  • dimre
    A legkönnyebb pénzszerzés, megvártam amíg teljesen kifejlődik a fa (kb 2-3 nap egy fejlődési ütem, 3 van=9 nap), darabja 12-13 ezer.

• LeWyTy
    Privátra válaszolj plz ;)
  • endy papp
    Ilyen volt a 2013 alap map játék is.
    Erre érdemes figyelni a legelején én is megjártam egyszer a 2013-nál de később már figyeltem rá,hogy ne érjen meglepetés.
    Ha a készítők "logikáját" követném azért így van mert már egy új nap következet,mást nem tudok elképzelni
    A mód mapoknál ,vagyis később már ilyen nem volt.
    De lehet csak javították és már később az alap mapon is jó volt ,nem tudom mert csak mód map-al toltam az utóbbi 1 1/2 évet.

Más:
    Azért az állatokat sajnálom hogy a vizet most is nélkülözniük kell.....ahogy a 2013-nál is.
    No meg a készítőket is hogy még mindig itt tartanak,a tyúkok meg fényevők attól is tojnak
    Nem hiszem hogy oly bonyolult lett volna megcsinálni.

• LeWyTy
    Az normális hogy kért a malom egy rakás árpát a jutalom 9.000€ és az idő bónusz meg vagy 450.000€ volt?
    Nem kicsit meglepődtem!
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.11.05. 11:54:01
  • zolcsika080104
    Sziasztok!

Nekem pedig az volt tegnap ,hogy kilépés mentés előtt a játékban 23 óra 15 volt időgyorsítás semmi.Akció faforgácsra még 9 óra , szilázsra 12 óra .Visszaléptem a játékba ,ez du volt tegnap. Toltam 2 órát a játékban mentettem, eltelt 2 óra hajnali egyet írt.Épp füvet akartam erjeszteni ,ha még 9 órám van rá gondoltam. Mentettem egyet kiléptem majd estefelé miután belépek az akció a forgácsnál eltűnt ,a szilázsnál egy óra,pedig elvileg csak 2 óra telt el.
  • sly78
    én elég sok traktorost ismerek a környéken, de egyik sem alkoholista. amelyik az, az meg már nem traktoros :)
  • sly78
    egyelőre két idegesítő dolgot találok:

1. a játékállás visszatöltése után a játék elfelejti a tempomat beállítást. beállok a kombájn mellé, nyomok egy hármast és huss :)

2. a kombájn borzalmasan szarul fordul rá a táblára, minden sor végén elhagy egy kis csomó növényt. ocsmány munka :)
  • juhosati
    Nem az volt a para. nem értem hogy miért a bótnál a 3. fület nem akarta beadni csak ha leszedtem egy gyári modot. Meg mondjuk az Autocombine elég faszásul müködik. Áldom azt aki megcsinálta :D
    Utoljára szerkesztette: juhosati, 2014.11.04. 22:11:34
  • norbee46
    Szia!
    Köszi a választ! Valószínűleg nem kompatibilis a T8.320-al. Vissza töltöttem egy korábbi mentést és a kis szórót vettem meg.(Egyébként nagyon megéri műtrágyázni!) Hát igen megkell hagyni oda irhatták volna hogy csak xy traktorhoz való!
  • dimre
    Az Autocombine elég gázos még, nálam sok mindent kinyírt, vedd ki és úgy próbáld meg a gépeket.
  • joceruza
    Azt én írtam! Full realisztikus hogy a Magnum 380 után kötöd az ÜRES Agroliner pótot és amég le nem akasztod,addig billeg.... Tényleg így van a valóságabn is.....
    Utoljára szerkesztette: joceruza, 2014.11.04. 20:42:03
  • traktorista
    Ez biztos így van, ahogy írod, de a szocializmusban ez minden igényt kielégített. Olcsó, strapabíró, megbízható, igénytelen, a műszaki jellemzők megtervezésénél nem a precizitás volt a lényeg. Az emberanyaggal meg az oroszok sosem foglalkoztak. A mai modern traktorok kényelmesek, erősek, viszont drágák és tele vannak elektronikával, a javításuk ezért nehézkes, szakszervizt igényel. Abban én sem kételkedem, hogy ha ezt valaki napi 12 órában csinálja, az felemészti, ezért szoktak a traktoristák 35-40 éves korukra alkoholistává válni. De hát ez igaz minden túlzásba vitt tevékenységre, kőművesekre is pl. Napi 12 óra sima autóvezetés is gyilkos tud lenni, legyen az akármilyen kényelmes autócsoda.
  • juhosati
    Miért van az hogy a megvehető (pl gép, szerszám vagy lerakható) mód nem müködik? Minden más jó (pl autocombine, mapok).
  • tutika14
    Ma napközben jutott eszembe.. Valaki írta itt pár napja, hogy miaz, hogy megáll a géppel és hintázik mert rajta van egy tandem pótkocsi...
    Próbálja ki milyen az mikor a valóságban megy 40-et és beleáll a fékbe xD hol a hátsó ablakon hol az elsőn koppan a fejed :D Meg húzd ki egy nagy parnak, mikor nem bírja már a gép... nem kaparni kezd, hanem szó szerint a földhöz veri magát a gép úgy ugrál. Persze nem füvön meg sárban :) földúton. Meg mikor lejtnek mész megparkolva. nem mersz a fékhez sem érni meg kanyarodni is csak óvatosan mert elég könnyen borít a picsába :D
  • tutika14
    Jaaah meg MTZ fanok! :D Nálunk már most alig indulnak az MTZ-k pedig van vagy 10 xD a Zetorok meg pöcc-röff :D
    Azt kéne az ilyen MTZ őrülteknek, hogy beleültetni őket napi 12 órára és hétfőtől vasárnapig, mert ugye ez a mezőgazdaság aztán megint hétfő. 2 hét után meg lehetne nézni az arcokat :D
  • tutika14
    Nem kell ahhoz 10 év szerintem :) Tudjátok mit? ROHADJON MEG AZ ÖSSZES OROSZ TRAKTOR XD Szerintem. Az oké, hogy rengeteget lehet nyüstölni őket, de ezek nem embernek valók ...
  • zolcsika080104
    ja egyébként nagyon hiányolom a bolti leírást.nagymértékben növelné a hangulatát mint 13 ban még rövid történetet is irtak egyes gépekről
  • traktorista
    Általában az szokott a baj lenni, hogy a kardántengely nem tud csatlakozni az eszközhöz. Ezt a traktortípust én nem ismerem, de nekem a 2013-ban pl a Case magnum 380-hoz nem lehet csatlakoztatni a tehenek takarmánykeverőjét. Pedig van hátul rajta kardántengely kimenet, de nem olyan, ami kompatibilis lenne az eszközzel. Azért ezt jó lenne, ha a boltban kiírnák információként.
  • sly78
    az MTZ tíz év alatt megeszi az embert...
  • LeWyTy
    vagy megnyomod az insert billentyűt
  • Lack
    Hú tényleg, csak nem ütötte ki a szemem. Köszi.
  • Carl Davies
    Vannak a térképen ilyen téglalap alakú papírmpénzt ábrázoló valamik, ott. Pl. az eszközboltnál is van.
  • Lack
    Sziasztok. Egy amatőr kérdésem lenne: tudok hitelt felvenni a FS2015-ben és ha igen akkor hol? Nem találom.
  • norbee46
    Sziasztok!
    Vettem egy ZG-B 8200-as műtrágya szórót és nemtudom felcsatolni a T8.320-as hollandra! Miért? Valaki 5let?!
  • dimre

• tutika14
    Kinn a mezőn ezt napi 12-13 órát szoktuk csinálni. és az igen kimerítő, 21 évesen fáj a derekam. Rohadt monoton egész nap ez a zúgás meg a por meg stb stb stb... Mondjuk én jobban ilyen orosz gépeken vagyok vagy max zetoron. a Zetorokat jobban csípem, emberségesebb szerkezetek, mint az MTZ-k meg ezek az orosz járgányok.
    Na a játék fizikája. Szerintem ég és föld :D Ugye a valóságban egy traktorban elég sok sebesség fokozat van például egy MTZ-ben van 9 és még ezt a 9-et lehet szorozni is. + a hátramenet. a játékban meg zúg a traktor és megy előre, és sebesség függő a fordulat szám ennek semmi köze a valósághoz. jó mondjuk ezek modern gépek, powershift meg egyebek. kuplungolni sem kell. de azok sem így mennek mint a játékban :D Na meg a sebesség. ekkora vasaknál még az a 40 is elég nagy sebesség pláne föld úton és ha 40-50 nél csontra alácsűrjük a kormányt mint a játékban szerintem annak csúnya vége van xD Na mindegy fölösleges ezt tovább firtatni. ez játék. az meg a valóság. :)
  • LeWyTy
    Hát szerintem egy játék nem fogja visszaadni azt amit a valóságban érzel... ez kb annyi hogy úgysincs pénzed egy 300.000€s trakival baromkodni, de itt megteheted.
  • traktorista
    Köszönjük ezeket a fotókat, igazán szemet gyönyörködtető. :) Nekem csak a nevem traktorista, ezért meg is kérdezem, hogy a valósághoz képest milyen a játék? Mennyire adja vissza pl. a traktorok fizikai tulajdonságait?
    És úgy egyáltalán, melyik jobb elfoglaltság, gép előtt csinálni, vagy inkább kint a mezőn? :)
  • Desert
    Az csalásnak minősül ha nyárfát ültetek 7000€-ért a fatelepnél, majd kidöntöm és benyomom a sárga területre egyben, végül elküldöm a vonatot vele?