23835
  • n0tr3adY
    Üdv fórumtársak!

Kis segítséget szeretnék kérni mapszerkesztéssel kapcsolatban, aki esetleg foglalkozik vele.
    Van ötletem, időm, egy 4x map elkészítésére. Ami publikusan elérhető üres 4x - 16x map, mindkettő hibás (kiadott 16x mapot pedig nem szeretnék kitakarítani). Kérdésem a map felskálázásával kapcsolatban lenne, hogy mik a helyes felszorzó értékek a .png és .grle fájloknak? A GDN-t végigolvasva teljes káosz, és összevisszaság van a Giants tájékán.
  • kjhun
    A közeljövőben, egy új DLC, a Holmer és az 1.3-as patch fog megjelenni. És, a szkript dokumentáció is, az ígéretek szerint. Akinek Steam-es verziója van, nézzen már rá a verziószámozásra, netán frissítse a kliensében. 1.2.1.0-ának kellene lennie.
  • Carl Davies
    Ha 3ds max-ben csinálok valami objectet, azt meg tudom úgy csinálni, hogy a játékban lehessen lehelyezni?
  • Carl Davies
    Ja, most már jó lenne egy Claas Mega kombájn is vagy valami hasonló régebbi. Hát jó munkához idő kell. :D

(Részemről egy utolsó megszólalás ehhez a helyesírás témához: Miközben írja az ember a szövegét és elgépel valamit, azt azonnal jelzi elvileg a gép. Mennyiből tart ezeket kijavítani? Pár másodperc az egész, és máris nem kötnek bele ... )
  • urfika
    Koszonom szepen sikerult
  • urfika
    Ertem koszonom rendes vagy
  • jofer
    Hali!

A mod-okat a dokumentumok/my games/ farmingsimulator15/mods mappába kell másolni. A 15-ös játék csak a hozzá készített mod-okat jeleníti meg. A mod-okat a boltban tudod "aktiválni".
  • urfika
    igen sajna Angol a billentyum Carl
  • Arnold219
    Kedves farmingos kolegák :

Két fős banda vagyunk, társakat keresünk. Olyanok jelentkezését várjuk akik komolyan gondolják, 12 év felett. Skype fiók szükséges.
    Alap mapokon játszunk. Csak válogatott ,bevált modokat használunk. Elérhetőségek: - [email protected]
    - [email protected]
  • urfika
    Amugy itt az oldalon nem te vagy egyeduli aki segitene, es mi volt a kerdesemben a nem helyes ?
  • urfika
    A Fs 15-rol beszelek
  • endy papp
    Üdv.
    Fent a bannerban(kép alatt,"modok letöltési helyei") található oldalakon találsz rengeteg modot a játékhoz.
    Ha a megfelelő helyre illeszted be,vagyis a mod mappába akkor az esetek nagy részében látni fogod.
    A mods mappa elérési útvonala(ha esetleg nem lenne meg)
    Könyvtárak/Dokumentumok/My Games/FarmingSimulator2015/mods
    Értelem szerűen a 2013-as modok nem jók a 2015-höz és fordítva sem ,erre figyelj.
    De ahogy abból amit leírsz lehet nem is a 2015-ről beszélsz?????
    A 15-höz nem kell ilyen mod
    Ha lehet legközelebb próbálj meg értelmesebben,konkrétabban és érthetőbben,fogalmazni,ha helyes írásra már nem fordítottál hangsúlyt.
    Mert így nem tudunk segíteni .
  • urfika
    Mostanig csak a Money mod talalt a jatekhoz .
  • urfika
    Sziasztok! Most keztem el játszani a játékkal kezdö vagyok olyan kérdésem lenne,hogy miert nem jelenik meg a jatekba Pld egy Forest modot raktam be es nem talalom .Fugg, hogy hanyas verzio ?A segitséget elöre is köszönöm.
  • bella7010
    Nagyon szépen köszönöm a segitséget.
  • Carl Davies
    Ha vannak birkáid és adtál nekik füvet, akkor maguktól elkezdenek gyapjút termelni. Az ott előttük meg fog jelenni egy raklapon. 1raklapon 6db gyapjú bála lesz. Ha megvan a 6, akkor elveszed onnan, és termelődik a következő. Leadni a térképen jelölt helyeken tudod leadni. Gombolyaggal jelölik a helyet.
  • bella7010
    Sziasztok! Most keztem el játszani a játékkal kezdö vagyok olyan kérdésem lenne,hogy a gyapjut hova és mennyit kell össze szedni? A segitséget elöre is köszönöm.
  • Emil-gazda
    Nagyon köszönöm a türelmedet és a segítséget!
  • endy papp
    Bocs hogy beleugatok,de ezek szerint nem fogalmazott elég világosan.
    Akkor leírom szájbarágósabban.
    A füvet miután levágtad(lenyírtad) át kell forgatni,ezt a megvásárolható gépek, eszközök között, a szénaforgatók címszó alatt fogod megtalálni(meg kell venni, ha füvet szeretnél bebálázni).
    Végig menni a levágott füvön és átforgatja az egészet.
    Ha ez megtörtént,akkor kell venned egy rendsodrót is (de ezt nem muszáj)csak így könnyebb később a bálázás.
    Miután megtörtént a rendsodrás jöhet a bálázó.
    Ha kocka bálát készítesz ,azt nem lehet bálacsomagolóval ,becsomagolni CSAK a KÖR bálákat.
    Ezt arra az esetre írtam ha netán szilázzsá szeretnéd a bálát erjeszteni.
    Remélem így már sikerülni fog.
    Ha bármi kérdés van csak írj.
  • Emil-gazda
    Szia Carl! Nem csináltam átforgatást. Az mit jelent?
  • kjhun
    Nem vírus, az 100%

Érdekesmód, a MAC-es verzió már 2 hónapja megkapta az 1.2.1-es javítást. Lásd, a: Steam-en. És, itt olvasd el a 154-es hszt és a többit.
  • dicegirl1981
    Köszke, írtam megint :-)
  • endy papp
    Ment válasz,nálam minden jól muzsikált.
  • Sysfox
    Semmi hivatalos info nincs róla, az eredeti is 1.2.0-ás verziószámú. Elég érdekes, amikor valami cracker-banda előbb kiadja a törtet, mint a készítő cég a hivatalost.

Hmm... vírus?
  • kjhun
    Kép:

Patch notes, az nincs.
  • kjhun
    Hmmm..

Kint, az 1.2.1.0-ás javítás, amit, a "csájneze" (Kínai) cracker-banda már ki is adott, pár napja. A Steam-en is csak a fórumon látni 1-2 hsz-t róla, míg a készítők oldalán egy kukk sincs róla. Most, töltöm le. Kíváncsi leszek rá valamit javítottak-e? Bezzeg, a Retail verzióhoz még nincs kint a javítás.
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.02.16. 23:32:45
  • zolcsika080104
    persze,még írtam is akkor hogy a templom az ami igazán nagyon megfogott benne.
  • endy papp
    Na igen nem egyszerű feladat igazán jó mapot összerakni,én sem vállalkoznék rá,nekem is "magasan van",no meg sok idő....
    Azt a múltkori mapot kipróbáltad??? mert nem írtál róla milyen, hogy tetszett????,
    Igazából jobban oda húz a szívem ,nekem annyira hangulatos hogy na.....
    Tudod erről beszélek.
    Bjornelux v1.2.1
  • endy papp
    Pontos linkeket kérnénk és akkor letöltjük kipróbáljuk és minden kiderül hol is a hiba,mert ez így eléggé tág meghatározás,rengeteg van mindegyikből sőt több verziószámmal is láttam már.
    Mondjuk a fendtek nekem alapból nem tetszenek (nincs is egy sem),de szívesen segítek ha konkrétan belinkeled ide, letöltöm és megmondom nálam jó é.
    De azt azért ne várd el hogy én,vagy bár ki ,találjam ki melyik és én vadásszam össze innen-onnan ,stb....
  • dicegirl1981
    Szia.
    Azt szeretném kérdezni, hogy a 8-as szériájú John Deeroknak nálatok vannak belső hangjai? Mert nálam még a Drive controll sem kezeli. Lehetséges, hogy nálam van a baj? Vagy tudnál nekem segíteni, mert egy picit dühít, hogy a Fendtek és a John Deerokon kívül mindegyiknek vannak belső hangjai. Előre is köszi.
  • zolcsika080104
    Szia!
    Nekem is a többállatos map jön be valahogy komolyabb ill. igényesebb patent kis mapnak látom ,Hát nagyon bírnám ha tudnánk olyan mapot szerkeszteni amilyet csak akarunk.De sajna nekem ez a léc nagyon magasan van.
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2015.02.16. 18:18:59
  • endy papp
    Ha nem érdekelt akkor nem kérdeztél volna.
    Én úgy vagyok vele ami nem érdekel azzal nem foglalkozok ,pláne nem teszek fel kérdéseket.....
  • Carl Davies
    Engem az nem érdekelt, hogy miként játszol, csak arra a kérdésemre szerettem volna választ kapni. Ez meg is érkezett. Így már értem.

Emil : Megcsináltad az átforgatást?
  • Emil-gazda
    Szeretném, ha segítenétek!
    A 2015 ös szériában a füvet nem tudom felbálázni semelyik eszközzel!
    Mi lehet az oka?
  • endy papp
    Hi Zolcsika.
    Nos az az igazság hogy ezek a multifruit mapok ,CSAK küllemében azok,legalább is az eddigieknél (2 volt össz-vissz) amit teszteltem.
    Ez az aratásnál derült ki,mikor az alfala és clover szecskázása közben a gép kukorica szárakat forgatott be,de ugyan így a sonnenblumen-nél is.
    A hafer és a roggen aratásánál nem vettem ilyet észre,de totál mind egy milyen kombival aratod le őket és bármelyik pótba teheted őket
    Ezek után jutottam arra a következtetésre hogy CSAK a nevükben azok amik,igazából standard növények ,csak megváltoztatták a küllemüket és átírtak pár sort.
    Gondolom nem ennyire egyszerű a képlet,de a lényeg ez,nem kell külön géppark hozzá.
    Habár a minap teszteltem inkább csak körbe néztem,mivel még béta állapotú a map,egy másik multi mapot,ott mellékeltek is hozzá külön kombájnt,pótot ,annál nem néztem meg, hogy is működik,meg nem is ajánlottam,mert még eléggé félkész.
    A multi mapnál amit ajánlottam,én este,éjjel helyenként elég nagy belassulásokat vettem észre de lehet nálad majd fut rendesen.
    Ha valahol elakadsz,vagy kell hozzájuk valami,sikíts nyugodtan.
  • endy papp
    Szia ....
    Én sem kötekedésből írom a következőket....
    Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre,még ha igazán.......
    Nos eddig,vagyis a megjelenéstől az eredeti mapon,toltam.(kb,75 óra van benne)
    A múlt héten ,vagy előtte,már nem tudom pontosan,akadtam arra a mapra (Bjornelux) amibe,eddig 32 órát toltam.....
    Valahogy nekem sehogy sem jön ki a "mi értelme van hetente egy új mapot kezdeni?" 2014.10.31-től mostanáig,a hetente...
    De segítek....majd minden mapra ránézek,és ezen van a hangsúly,"ránézek",ha a képek,videók és leírása alapján alkalmasnak találom letöltöm,ez eléggé elenyésző szám.
    Majd hamar körbeszaladok rajt,és ha érdemesnek találom,azaz,van benne valami ami meg fog,na ez még kevesebb ,akkor pár órát tesztelgetem,hogy kiderüljön hogy fut,mennyi a hiba benne és stb stb....
    Elárulom ha eddig össz-vissz,3-4-nél többet teszteltem akkor sokat mondok,általában már az elején a legtöbb kiesik a rostán.
    Nos még ezek után sem jönne ki ,a tesztekkel együtt sem, a "hetente" de lehet rosszul számoltam

Ami meg @Zolcsikát@ illeti,kb ismerem az "ízlését" még régről a 2013-ból így azért ajánlok néha pár mapot,nézzen rá talán neki is bejön valamelyik.
    Sokszor kért tőlem segítséget ,mert tudta hogy a legtöbbre tudom a választ egy adott mapnál,ha meg nem akkor sem dőlt össze a világ.
    A tesztek meg azért is kellenek hogy csak olyat tudjak ajánlani amiről tudom is miről beszélek,de ezt a következő hsz.ban bővebben ki is fejtem majd amibe Zolcsikának válaszolok,ha nem is érdekel nyugodtam elolvashatod,valós tapasztalatokon alapulnak.
    További jó farmozást
    Bocs mindenkitől hogy picit hosszúra nyúlt ,de úgy is leült mostanában a topic
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.02.15. 22:04:34
  • zolcsika080104
    Szia!
    ha nem érdekel akkor minek kérdezed?

Egyébként ha tudsz követni teszteljük a mapokat addig ami nem találni egy értelmes mapot.
  • Carl Davies
    Nem kötekedésből, meg nem is érdekel, hogy milyen mapon és hogy játszotok, csak azt akarom megkérdezni, hogy mi értelme van hetente egy új mapot kezdeni?
  • zolcsika080104
    Ja bocsesz még van valami...

Szóval nem nagyon nézegettem a modder oldalakat mostanában sok volt a meló.Van ezekhez a multimapokhoz valami külön aratógép már?
  • zolcsika080104
    dehogyis gond szia Endy !

Kifejezetten örömet okoz hogy ilyen rendes vagy.Letesztelgetem őket .