23835
  • endy papp
    Bocs ha hosszú lesz.
    Amit linkeltél nem talál semmit,ennyit ír...."Ooops, Error!
    No articles found or you do not have access to them. "
    De nem is lényeges igazából.
    Természetesen értettem amit írtál és mire akartál kilyukadni.
    Azért nem ennyire egyszerű a képlet.
    Ha jobban belemélyedsz,majd magad is rá fogsz jönni,csak aztán nehogy..... akkor most
    Persze csak vicceltem,szólj ha gond van.
    Egy érdekes példa.
    Ezzel az "új gyáras-gyümölcsös-zöldséges moddal ( Új gyárak egy a gond ,hogy nálam a mapon már annyi minden egyéb, gyár,gyümölcsfa van, amikről írtam is és képen is láttad ,hogy azokkal nem fér össze ,vagy egyik vagy másik,a kettő nem megy együtt.
    Azért is tünteti el az állatokat,ha a joghurt és a cukor gyár fenn-benn van a mapon és semmi más mod nincs benne (mod mappába)csak az "új gyárak" modjai se beef se varkens.
    Amennyi időt beleöltem ezekbe a gyümölcsösökbe most nem fogom eldobni ezekért,majd ha a következő mapba belefogok akkor ott használom ezeket.
    Remélem én is érthető voltam...

• Carl Davies
    Na belekezdtem én is. Egyedül azt a tej pótkocsit tettem be.
    Még két kérdés (és talán abbahagyom :D ) : A teheneknél ami van vizes beton vályú, azt gondolom fel kell töltenem a teheneknek és ezt az alap vizes pótkocsival meg is tehetem igaz?
    A beef miben más az eredeti tehéntől? Azt látom hogy kisebb.
    Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2015.02.28. 21:42:51
  • zolcsika080104
    akkor neked valami más mod is van ami zavarja ,mert nekem azzal a pár zippel ami ebben van,gyümölcs stbsemmi baj.
    Ha ennek ellenére neked gubanc van,akkor valszeg benne maradtak neked olyan zipek amik a hibás gyümölcs modokban vannak.Ilyenek pl.az aab_UPK és társa a FRUCTPACK zip.de ha megvan a csomag ,akkor nyisd meg és aszerint szedd ki őket dátum alapján pl,ami a zipben van ill az egész rar ban jött le abban vannak a zipek dátum szerint,én is így tudtam csak kigyomlálni Endy.Értesz?Bocs ha érthetetlen módon írok.
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2015.02.28. 21:42:46
  • endy papp
    Na igen, nálad ennyire egyértelmű,nálam azért nem ilyen egyszerű a képlet,de meg fogom oldani ,már szelektálódnak,a dolgok.
  • zolcsika080104
    ja ,lényeg az hogy csak azok jók amiket joghort stb címen te linkeltél.az összes többi rossz..
  • endy papp
    Igaz okosabb nem lettem (mivel nem írtál konkrétumot),hogy melyik mod,vagy modok, okozta pontosan,de azért köszi.
    Na mind 1, majd csak rájövök.....
  • zolcsika080104
    Szóval értem minden korrekt abban amit írtál így igaz.Először kivettem a modok közül azokat amik az általad írtban hibásak voltak a többi gyáras.Aztán még mindig gubancolt,aztán szedtem ki azokat a fruit modokat amiket imént linkeltem be.a másik gyümölcs modokat.szóval nekem sem jók.Igen miután csak azt hagytam benn amiket te is ajánlottál ,épp az üvegházakat kezdtem hiányolni de arra nem gondoltam volna hogy belassít, persze hogy igazad van.
  • endy papp
    Nem kötözködésből de ezt a módot is próbáltam már ,ennél is volt akkora gubanc nálam hogy ,sebtiben töröltem.
    Azért is nem linkeltem,mivel ....senkinek nem akarok rosszat,de lehet nálad és másnál futni fog rendesen.
    Mellesleg ezekkel a mod üvegházakkal is gondok vannak ,(már a 13-nál is így volt sajna)
    Ha csak 1-2 raksz le ,(halkan megjegyzem semmi értelme),akkor még nem lassul be sokat a játék ,de próbáld ki ennyivel.....
    Nem mod üveg házak
    Úgy beakasztja a játékot hogy játszhatatlan,de lehet csak nálam, igen.... nem gyenge a gépem hozzá
    Ismersz csak a jót ajánlom amiben látok valami olyan pluszt ami le tud kötni,de gondolom így vagy ezzel te is.
    Itt aztán a @rt nem tolja ki helyetted semmilyen futószalag,ha megtelik nem termelődik tovább.
    Most jelenleg van 1500 tehén 4000 beef 6000 pig
    Így már van mit ténykedni,2 mixer keveri a tápot de asszem most kell beállítanom egy 3.-at, mert nem elég,fél-1óránként tejleadás, gülle leadás,csak úgy dől a lóvé.
    Ja igen és nálad mi volt ami eltüntette?, melyik mod volt a ludas,azt hittem megosztod velem....
  • zolcsika080104
    Tényleg na ne hari benéztem.
    Itt a link helyesen:másik gyümölcs mod
    Szóval értelek, nekem is elég volt kihalászni belőle mivel én beraktam mindet, aztán nekem is kipucolta a pig ill. bif modot a mapból.Tényleg hangulatos és pöpec kis map ez a Bjornlux ,mostanság kevesebbet farmozom ,de ezzel úgy látom huzamosabb ideig elleszek..Hála neked.
  • endy papp
    Nos ahogy van a csomagban rakd be mindet ,ha kell használod ha nem akkor nem.
    A tej pót az kelleni fog,nem csak a tej miatt,de a fák öntözésére ,mivel akkor nagyobb a hozam,a tejhordásra a joghurt üzembe is elengedhetetlen.
    De ezek le voltak írva és a vidi is mutatta.
    Én is onnan szereztem az infót.
    Természetesen szívesen segítek,ha valahol elakadtok,no meg ha tudok.
  • endy papp
    Ez a mod amit linkeltél.....ugyan az amit én is legalul
    Ezek szerint nem voltál elég figyelmes.....
    Na ez tüntette el a beef, pig modot a játékból.
    De még megpróbálok valamit ez irányba elkövetni ha az sem vezet eredményre akkor,
    Nálam nem oly egyszerű mivel 5,5 GB csak mod....
    A dörgés mod nincs benne de természetesen tudok róla láttam,de amennyit nálam esik ......a 120 óra játéknál ami 2 külön mapból tevődik össze ,még nem esett... játék
  • Carl Davies
    Leszedtem ezt a Bjornelux mapot. Néztem hozzá azt a tej pótkocsit. De ott láttam, hogy valamit babrálnak a GE-al. Ennél a mapnál csak berakom a modokhoz aztán jó van? :D A többi mod meg kel hozzá egyáltalán?
  • zolcsika080104
    nagyon sokat segítettél köszönöm.Közben találtam ezt is kb most 10 perce ez is valami gyümölcs mod nem tudom bekavar e ,remélem nem.másik gyümölcs mod
    AMit írtál és bekavar neked, azaz eltünteti a sertést ,és borjút ,az a további gyáras dolog?Más egyebet asszem mindent megértettem.Plussz én még találtam egy dörgés villámlás modot lehet neked már meg is van.Gondoltam azért szólok.
  • endy papp
    Igen a Bjornelux mapot hajtom.
    Lejjebb (hsz.) megtalálod a linkjét
    Itt a link az elhelyezhető gyárakról .
    Benne van ami hozzá kell minden.
    Joghurt, cukor, üzem stb,stb...
    A vidit nézd végig hasznos tanácsokkal lát el.
    A többi mapot egyenlőre csak talonban tartom.de igazából csak az egyiket.
    Ehhez kijött egy újabb verzió,de még nem kész ,ha használható és jó lesz úgy is te tudod meg először...
    Nagyon ígéretesnek tűnik de még sok minden nem megy rajt és félkész.
    Igazából 3 mod oldal van amit napi szinten nézek,ezekre hamar felkerül minden gyorsan le lehet szedni őket.
    Minden nap foglalkozom max 2 naponta a modokkal ,Ha töbet nem 1/2-1 órát,mert különben lemaradnék sok jó és használhatóról ,amit később nehéz és időigényes lenne vissza-meg keresni.
    Ezért is tudtam neked megkeresni a joghurtosat.
    Van egy újabb,is de már annyit teszteltem minden szempontból hogy nem sikerült rendes működésre bírni.
    Ebből a mapból eltünteti a beef és pig modot....
    Pedig jó volna használni.de nekem így felejtős.
    Itt a linkje ha gondold próbáld ki talán neked sikerül.egy másik mapon,
    Egyébb gyárak
  • endy papp
    Itt megtalálod.
    Fa ültető.
    Remélem sikerül.
    Gyors növekedésre ne számíts....
    10 nap a teljes növekedési magasság.

Korábban kérdezted hogy lehet a füvet bebálázni .
    Nos már nem kell forgatni pluszba egyből a vágás után bálázhatod,nekem csak a kör bálázóval működött ..
    fű direkt bálázó.
  • Emil-gazda
    Segítsen valaki, hogy melyik géppel lehet a 2015 ösben fát ültetni, én nem találok ilyet.
    A facsemete vásárlás az okés.
  • zolcsika080104
    Szia Endy!
    Ne haragudj csak ahogyan elnézem nagyon le vagyok maradva és kénytelen vagyok mostmár kérdezni.előszöris az lenne a kérdésem hogy a Bjornelux mapot tolod vagy melyiket?Mivel a multkor két másikat linkeltél be nekem.Második kérdésem az az hogy említetted másik társunknak a térképre elhelyezhető objektumokat,mint pl. joghortüzem.Gondolom ennek kell ismét valami kamionpót vagy ilyesmi.Belinkelnél nekem néhány ilyen objektumot meg pótot?Tudom kicsi csuda vagyok lusta majom meg minden,,de tényleg van már annyi mod meg modportál hogy azt sem tudom hol ,és mit kell keresni hozzá.A maphoz linkelt modokat természetesen le tudom tölteni azzal nincs gond.
    Előre is köszönet mindenért!További jó farmozást szép napot mindenkinek!
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2015.02.28. 08:06:20
  • endy papp
    A Mist a szilárd trágya a Gülle a híg-folyékony trágya
  • Sysfox
    A "mist" az mi is?
  • endy papp
    Bocs a link lemaradt,közbe volt egy kis gubanc .....
    Mist, Szilázs, Faapríték leadó hely
  • endy papp
    Nos a kérésed és gondolom másé is hamar meghallgatásra került.
    Íme a mod ahol leadhatjuk a Mist-et és a szilázst is az utóbbi még jobban is fizet mint az alapból benne levő ár.
    Viszont a Mist ára nagyon "karcsú",100000L-ért 4000 euro
  • Carl Davies
    Kösz. Lehet majd leszedem.
  • endy papp
    Természetesen.
    Igaz hogy, első ránézésre az alap térképhez képest nem sok változást látni,de maga a farm ,ahol a legtöbb minden történik,szerintem nagyon egyedire és hangulatosra sikeredett,no meg maga az egész,beleértve a funkciókat és az árakat.
    Még az is fontos hogy sok géppel éjjel sem lassul be annyira hogy zavaró lenne.
    Sajna a legtöbb map nálam ezért is esik ki már az elején, a rostán,"0 gépparkkal,és objektumok nélkül nappal is akadozik .
    Igazából ha mindenhol végig mész mindent felfedezel akkor látszik hogy sok minden van benne,ami egyedivé teszi.
    De ugye mindenkinek mások az elvárásai és igényei,nekem eddig ez jött be legjobban.
    Van még egy,de annak a legújabb verziója még nem kész,nem teljes .
    Mint mondtam a trágyák árai lehet picit eltúlzottak,de ebben ilyen ,engem speciel nem zavar....
    A képen azok a nagy ikonok ne tévesszenek meg ,(azok nem a térkép részei)azok elhelyezhető objektumok,én rakosgattam le őket.
    A 20-as nagy földet csak részben használom szántóra ,nagy része gyümölcsös és üvegházas,cukor gyárat és joghurt üzemet raktam le..
    Így aztán még hangulatosabb az egész.
    Térkép
    Ha nem látszik eléggé akkor nagyítsd fel.
    Így néz ki felül nézetből a 20-as föld(átalakítva),már amennyi látszik belőle.
    térkép 20-as föld
    Bármi kérdés van csak szólj ha tudok segítek.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.02.27. 13:13:18
  • n0tr3adY
    Megoldva :)
  • Carl Davies
    A térképről tudnál küldeni egy képet? (ami a 9-es gombnál van)
  • Sysfox
    Ezt a trágyát én sem értem az alap térképen. Viszonylag lassan termelődik, aztán teletöltöd a trágyázót, majd "20 méteren" el is fogy az egész.

Mindegy, hogy a folyékony vagy a másik, kegyetlen gyorsan elfogy. Akkor inkább műtrágya, ami bár pénzbe kerül, de a későbbiek során ez már aprópénz.
  • endy papp
    Sajna én nem ,többek között,ezért is hagytam abba az eredeti mapot.....csak termelődik a sok folyékony és szilárd trágya de igazából semmi haszna.
    De ajánlani tudom ezt a mapot,na itt aztán meggazdagodhatsz a trágyából,mintha csak arany lenne.
    Lehet picit eltúlozták de annyira,nem bánom..
    Nagyon hangulatos ,minden működik rajt, hibát nem találtam benne,közel 50 óra után sem
    Bjornelux v1.2.1
  • McEachran3
    Sziasztok. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem kezdenek nagyon hiányozni a minőségi, logmentes módok. Letöltöttem már elég sokat, ami jól néz ki az teli van loghibával, ami meg logmentes az a játékba, úgy néz ki mint valami játékszer. Talán 4-5 minőségi módot találtam eddig.
    Esetleg valakinek ha van nagyobb készlete minőségi módokból az ajánlhatna párat :) Előre is köszi :D
  • n0tr3adY
    Köszi a segítséget, olybá' tűnik működik. Folytatnám a kérdések sorát.
    Beültettem a mapba ~10 plusz dekorációs foliagelayer növényzetet. Korábbi mapomon vettem észre, hogy ezek közül az egyik ingame eltűntethető ekével, stb...Ugyanez érvényes a 4x mapra is. A többi implementált növényre nem.
    Amiben különbözik csak a többi növénytől, az egyedül a densityId, ami a külső .grle tároló fájlra hivatkozik, ill. a materialId, ami pedig a textúra hivatkozása. Lényegében szeretném ez az "opció" átvinni a többi növényre. Ebből a szempontból google nem a barátom, normális leírást a foliagelayer leírásról sehol sem találni.
  • Carl Davies
    Nem tudtok olyan mod-ról, amivel le tudom adni valahova a trágyát?
  • sovatalevi
    Sziasztok! A Holzhausen map-on hol találom a birkáimat? :)
  • n0tr3adY
    Ez érdekes kör lesz, de megnézem.
  • McEachran3
    Szerintem is elszámoltad. Itt területről van szó. 10*10 méternek a duplája sem 20*20 méter, hanem csak 10*20 méter. Szóval 4*1024*1024=2048*2048.
  • Martinez01
    Kedves fórumozó kollégák!

Elnézést szeretnék kérni, amiért zolcsika080104, Sysfox, sly78, endy papp, Carl Davies, jofer, urfika, joceruza felhasználók hozzászólásait töröltem. Nem szeretném, ha bármi miatt is véletlenül vita törne ki itt. Lényegtelen ki miatt, lehet az 10 éves, vagy 60 éves idős bácsi/néni, magyar, román, akármilyen. Ameddig ő eléggé kulturált hangnemben szólal fel, addig ne is tessék senkit se piszkálni. Értem én, hogy a magyar nyelvet védeni és ápolni kell, de azért ne szúrjunk még le ezért senkit sem. Legyen ez egy olyan Farming Simulatoros közösség, ahol nem arról szól a fórum, hogy egymást b*szogatjuk, meg kötözködünk. Rendben ? :)

De azért illik betartani a magyar helyesírás szabályait, amennyire lehetséges!!

(Egyébként csak hogy tudjátok nem csak a fent említett felhasználók, hanem mindenki más is a továbbiakban, hogy én attól függetlenül, hogy igen ritkán írok ide, még figyelek, és törlöm az olyan hozzászólásokat, amik nem ide valók!)

Köszönöm.
    Tisztelettel:
    Martin
    Utoljára szerkesztette: Martinez01, 2015.02.25. 21:05:58
  • n0tr3adY
    Sajna nem, a méretezésre is ugyanazok a matematikai szabályok vonatkoznak :) Azaz ha alapmap = 1024, a 4x akkora map 4x1024.. Nálam. Giantsnél lehet másképp működik :))))
  • TerDev
    nem vagyok matematikus, de 1024x1024 -nek 2048x2048 a 4-szerese,nem?(editorban)
    ha a dem-et átméretezed akkor nem méretezi hozzá a többit mentés után?
    Utoljára szerkesztette: TerDev, 2015.02.25. 20:24:57
  • endy papp
    No meg az olyan emberekkel sem ,akik 2 havonta ide firkantanak egy sort......
  • Sysfox

Így azért más a helyzet.
  • n0tr3adY
    Nem azzal van a probléma, van üres 4x mapom.
    A probléma ott kezdődik, hogy nem értem a logikáját a 4x mapoknál a map01/*.png és *.grle méretezésnek.
    Gyakorlatilag:
    Alap Björnholm map 1024x1024 pixel, leaves_weight.png 1024x1024 px.
    Ehhez képest az általad említett Migmap (ami állítólag) 4x méretű, a map01.dem (magassági térkép) 2049x2049, a leaves_weight.png 2048x2048 px. Ez pedig az alaphoz képest csak 2x.

Lényege a dolognak, hogy nem tudom a .grle/png fájlok helyes méretezését, amik a plusz növénytextúrákat tárolják. Ezért mondtam, hogy teljes összevisszaság van, mert akárhány alapmapnál nagyobb mapot néztem, mindegyiknél változó volt. dirt/cobblestone/gravel/stb. festésnél pedig elcsúszva húzza a textúrát a helytelen méretezés miatt.
  • TerDev
    én csinálok most egy mapot, a mig map terrainja szerintem eleget tud, be vannak állítva a növekedési idők, guellemistmod stb. szerintem jobban járnál ha egy olyan mapból vennéd ki a terraint, és simítanád le replace használatával.
    van olyan befejezett map ami 16x méretű? szerintem bőven elég a 4x map is, művelni elég lesz, meg beépíteni a negyedét is, meg hát na, a gép is jobban bírja.
    Utoljára szerkesztette: TerDev, 2015.02.25. 15:14:02