23835
  • McEachran3
    Megoldódott. Csak frissíteni kellett a videókártya drivert.
  • McEachran3
    Sziasztok.
    A segítségeteket kérném, mert sehogy sem akar elindulni ez a rohadt játék.
    Most tettem újra a Windowst, és tegnap este a Steam-en keresztül le is töltöttem a játékot, amit már vagy 5 hónapja megvettem. Lejön a játék, indítom is, kiválasztok egy új mentést, alap mappal, indítás, erre kifagy, és kiírja, hogy a Giants Engine működése leállt. Egy mod sincs benne, nem tudom mi a baja. Valakinek volt még hasonló?
  • endy papp
    Ha valaki alap mapon játszik és szeretne beef és pig-et a játékban már lehetséges.
    Az elhelyezhető ólak már eddig is megvoltak ,de az a mod amivel a pda-ban látod az eladási listán, a megvehető állatoknál látod őket és megveheted ,csak most jött ki hozzá.
    Kipróbáltam működik.
    Ha netán eddig is ment akkor Sorry,én csak most tudtam használni,így egyben.
    Csupán ha valakit érdekel azért írtam,no meg elég csendes a topik mostanában...
    Ha kell a modokhoz link csak szóljon bárki segítek.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.05.18. 21:34:55
  • endy papp
  • Martinez01
    Ne warezolj! Tessék elmenni megvenni! Az megoldja a problémát.
    Utoljára szerkesztette: Martinez01, 2015.05.17. 18:44:23
  • endy papp
    A trófeákért nem tudom,szerintem semmi,de a tallérokért ha bele dobod a kútba akkor megtelik az összes terménytároló,de ezt is csak olvastam valahol soha nem próbáltam,ha találok valahol egy-egy tallért begyűjtöm de nem keresgélem őket ,mert a mpd mapon nem is mutatja hol vannak,vagyis nem minden.
    Igazából van annyi egyéb ami leköt egy adott mapon hogy ritkán keresgélem őket.

Ja igen a fák....lehet még mindig bugos vagy nem tudom ,talán majd a hamarosan érkező javítás megoldja.
    Én ezeket csak úgy próbáltam hogy gyorsítottam az időt mert arra voltam kivi mikorra nőnek meg de 10 napot nem várok rájuk az tuti...
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.05.15. 11:06:14
  • traktorista
    Eljutottatok már addig, hogy megvan az összes trófea és a tallérok is összegyűjtve? Milyen jutalom jár az összes megszerzéséért?
  • traktorista
    Ezek ültethető fák voltak, kis fenyőcsemeték és még meg sem voltak nőve, második stádiumban lehettek. Erdőket csináltam a füves területeken, meg fasorokat a szántók mellett. Sokáig nem is volt baj, de egyszer csak elkezdett mentések közben kifagyni és olyankor a mentést is tönkre vágja. Sok gépem sem volt. Ezért gondoltam, hogy talán a fák lehetnek a bűnösök. Ha van a backup mappában egy közelebbi mentés, akkor azt még be tudom illeszteni, de oda csak bizonyos időközönként tesz be mentést. Így aztán most indítottam egy új játékot és eddig még nem fagy. Modok nincsenek egyáltalán rajta, annyira időigényes ez a játék, hogy én még a megjelenése óta is az alappal kínlódok. :)
  • endy papp
    Ha túl sok az objektum ,de leginkább a gép,mivel azok mozognak is,természetesen a fák is megfektetik.
    Igazából kifagyni nem kellene inkább csak belassulni,fps esés.
    A sorozatos kifagyást akár egy gép is(mod) okozhat nálam már volt ilyen.
    A mostani mapra túl sok fűrész üzemet raktam,és mikor elkezdenek dolgozni eléggé belassul tőle de ki nem fagy,igaz tele van rengeteg géppel gyümölcsfával,stb stb
    Ezek milyen fák, mod elhelyezhetők vagy olyanok amik az eredeti játékban benne vannak,vagy amiket elültetsz és 10 nap múlva nőnek a végleges magasságúra???
    E miatt ne kezd újra tegyél be egy korábbi mentés úgy próbálgasd hogy mindig többet be raksz majd kiderül mi a bibi.
  • traktorista
    Van arról tapasztalatotok, hogy mennyi a faültetés gyakorlati határa, mennyit fát bír el egy adott pálya? Én most arra gyanakszom, hogy túl sok fát(több száz darabot) ültettem az amerikai pályán és sorozatban elkezdett kifagyni mentés közben. Most új játékot kezdtem és azóta nincs baj, de nem vagyok benne biztos, hogy ez okozta a problémát.
  • joceruza
    Hali mindenkinek!
    Ha valaki tud egy mindene működő,koszlódós,szántásmodos Fendt 936-ot,az legyen kedves és ne tartsa magában! (a Jukka féle full washable-t szeretném lecserélni)
    Köszönöm előre is!
  • endy papp
    Ja értem,akkor tényleg érdekes.
    Nos a mentéshez annyit, a modok között régebben láttam van olyan hogy akár 5 percenként mentsen.
    Alapból nem ment a játék,(legalább is én így tudom)nálam is ment már kifagyás miatt a levesbe fél óra.
    De igazából én azt szoktam hogy kb minden negyed órában nyomok egy mentést és így ha gond van akkor nem bukok sokat.
    A savegameBackup-ban megtalálod az adott (1-20) pályának az általad elmentett mentéseit.
    Ezeket bemásolod oda ahol használod a pályát(savegame1-20) de előtte töröld amibe másolod.
    Én már sokszor kellettem ehhez a dologhoz nyúlni,ilyen-olyan ok miatt.
    Csupán amiatt írtam ha neked vagy bárkinek tudtam segíteni akkor nem kell küzdeni vele.
  • traktorista
    Nekem teljesen szűz játékom van, semmi mod nincs rajta, az amerikai pályán történt. Igaz, hogy ez nekem most először fordult elő, csak mint érdekességet említettem meg, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül. :) Először megijedtem, hogy most akkor egy több hetes játékot vágott gallyra a mentés, utána eszembe jutott, hogy van biztonsági mentés mappa is. Biztos az ilyen esetekre is találták ki. De az bosszantó, hogy az előző mentést sem őrzi meg, egyszerűen eltünteti a mappa teljes tartalmát.
  • endy papp
    ilyen nálam már nem egyszer volt de nem sűrűn.
    A modok okozzák leginkább az ilyen jellegű problémát.
    Mondjuk nálam van 5.5 Gb így nem csoda ha néha valamelyik megfekszi a gyomrát.
    Próbáld meg kiszűrni melyik a ludas,amiket mostanában raktál be ott nézz körül.
  • traktorista
    Olyan történt nálam tegnap játék közben, hogy mentésnél fagyott ki a játék. Túl sokáig mentett, aztán kiírta, hogy leállt a működése. A mentés fájlban mindössze két fájl maradt, a többi eltűnt, így már nem tudta vissza sem tölteni, megsemmisült minden. Szerencsére az auto backup mappából vissza tudtam illeszteni a legutóbbi mentést, így mindössze 10 percnyi játék veszett oda.
  • Hunter of Deer
    jöhetne már a Scripting Guide is és akkor jöhetnének a jobb modok... (addig nem is játszok a játékkal van más helyette :D )
  • traktorista
    Sok olyan dolog van a leírásában, ami már az 1.2-ben is benne van, pl. a hajkvágás és irányított fadöntés, adaptive vsync, AI forgalom, stb.
    Én inkább megvárom a végleges magyar verziót. De örömmel látom, hogy a favágás közbeni kifagyást is megemlíti, mert nekem az különböző konfigurációkon is előjött.
  • kjhun
    Kijött, az 1.3-as patchból, az első publikus Beta1-es verzió. Aki, be meri vállalni, akkor katt ide a letöltési linkekért.

Update 1.3 Public Beta1 Patch Notes
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Farming Simulator 15 Update 1.3 Public Beta 1
    Added display of amount that money has changed by the last action of the player (1.3)
    Improved vehicle handling (1.3)
    Cuttings trees works more reliably (1.3)
    Fixed crashes with wood cutting (1.3)
    Fixed crashes on 32bit computers (1.3)
    Fixed Jenz chopper movement issues (1.3)
    Reduced used network bandwidth in multiplayer (1.3)
    Fixed wrong movement of trees in multiplayer (1.3)
    Visual fixes for the Kuhn Profile1880, Case IH Quadtrac, Lemken Heliodor, Grimme Maxtron, Capello Quasar F4, Krampe SB 30/60, Liebherr Tl 436-7, Ponsse Scorpion King, Ponsse Buffalo, Jenz Hem583, Väderstad Carrier 820, Krampe BB 900, Deutz 6.61 (1.3)
    Fixed error with the ChurchClock script in mod maps (1.3)
    Fixed sapling pallet not locking to trailers (1.3)
    Fixed wrong placements of trees in the map (1.3)
    Fixed field texture disappearing in the distance after removing windrows (1.3)
    Increased capacity of manure heap (1.3)
    Reduced loading times (1.3)
    Improved performance when working on the fields (1.3)
    Added possibility to sell wood chips with a shovel (1.3)
    Fixed crash when placing objects near map boundary (1.3)
    Reduced multiplayer synchronization times (1.3)
    Fixed rendering of fields on DirectX (Intel GPUs) (1.3)
    Fixed Biogas silos when almost empty (1.3)
    Fixed Grimme Tectron unloading animation (1.3)
    When disabling the mini map in the options, the full screen option now is still available (1.3)
    Fixed power usage of the balers (1.3)
    Fixed selling price of saplings (1.3)
    Fixed difficulties when washing attached tools (1.3)
    Fixed slot capacity in WebStats of Dedicated Server (1.3)
    Fixed saving of multiplayer client permissions (1.3)
    Fixed issues with the helper (1.3)
    Fixed crash when removing a gamepad on MacOSX (1.3)
    Fixed issues the tyre tracks (1.3)
    Fixed unfolding of combines after resetting (1.3)
    Improved vehicle handling
    Improved locked differentials (e.g. improves handling of Ponsse Scorpion)
    Dragged tools no longer jump randomly
    Improved physics of cranes
    Jenz chopper works more reliably
    FSI ST65T works more reliably
    Cuttings trees works more reliably
    Trees in multiplayer stutter less
    Vehicles stutter less when moving trees
    Defoliaging trees is correctly synchronized in multiplayer
    Trees are worth less, especially when selling entire, non-defoliaged trees
    Log forks can now hold single trees
    Vehicles stop less quickly when releasing the acceleration pedal
    Various visual improvements to the vehicles
    Various smaller functional improvements to the vehicles
    Performance and memory usage improvements
    Added additional costs if the AI helper brings its own seeds, fertilizer etc.
    Various improvements to the AI helper
    Fixed moved vehicles when loading a savegame
    Improved the geometry of the bunker silos
    Reduced the enormous time bonus for missions
    Fixed wrong assignments of statistics values
    Various translation fixes
    Improved controls with gamepads or steering wheels
    Increased the capacity of the manure heap
    Mods now have the possibility to show the current time on the indoor hud
    Reduced the costs when using the high pressure washer
    Added automatic creation of Humboldt notch with the chainsaw, so that the trees fall in the direction of the cut
    Added option to disable Adaptive VSync
    Added option to disable the AI traffic
    Added option to change the time it takes until a vehicle is dirty
    Increased maximum cut length of Ponsse Scorpion to 8 meters
    Reduced loading times when using mods
  • Vektor015
  • TomgoTom
    Problémát megoldotam.Rályötem a hibára és ki is küszöböltem.
    Utoljára szerkesztette: TomgoTom, 2015.05.01. 12:03:40
  • TomgoTom
    Üdv mindenkinek.

suedhemmern mapot ismeri valaki? 6 os verziot..Sok falyta veteményeket lehet ültetni,vagyis magokat,csak az a baj,hogy a vetögép csak az alap magokat mutatja.Miért van ez? vagy mit ehet tenni,hogy azokat is mutassa,ami a Map igényel magokat.Vagy hol lehet beállitani a vetö gépet,vagy van E valami mods hozzá,hogy többet mutason,mind ami eredetileg be van állitva a vetögép. Elöre is köszi a segitség.

• lords29
    Sziasztok.
    Letöltöttem a fűrészüzemet, de nem találom a boltba. Miért?
    Köszönöm...)
  • endy papp
    Picit pontosabban ha leírnád?
    Hol és mikor, hogyan.
    Belinkeled melyiken játszol ,(hogy le tudjam tölteni,ha nem az alap mapról van szó)kipróbálom,és kiderül ,de te magad is sok mindent ki tudsz próbálgatni cserélgetéssel.
    Akár kiveszed az összes modot és megnézed hogy úgy is csinálja é,stb,stb...
    Ha nem eredeti a játék,nem tudok segíteni.
    Ha mod map akkor lehet a mod map a ludas,de okozhatja valamelyik mod is.
    Az alap mapon nincs ilyen gond ,de természetesen semmire nincs garancia.
    Látok olyan modokat modmapokon össze akadni ,hogy nem is gondolná az ember.
  • kitt2000
    Tudnátok segítní!

Miért akadnak be a állatok a víz.,fű vályúhoz?(nem mozdulnak el onnan)
  • Scany01

Ebben mutassa mivel indítsa el a műhelyt(kell gyapjú,felszedet szalma és forgács)
    Utoljára szerkesztette: Scany01, 2015.04.13. 13:59:37
  • Caliph
    leírás alapján szalma bála többek között
  • Rob02
    Sziasztok!
    A lehelyezhető fűrésztelepet hogy lehet elindítani? Azt látom hogy a fuel üres, de nem sikerül rájönni hogy hogy kell feltölteni! Erről volna szó lumber mill
  • endy papp
    Köszi a választ ...akkor ez igazi Hungarikum lesz
  • n0tr3adY
    Sajnos kissé puritán módon van megoldva, nem lehet összekódolni a Marhu-féle disznóólat az UPK-val. Így naponta -disznószámtól függetlenül- 1-3 közötti dögöt termel a "gödör"... És kompost lesz belőlük. Vagy kevert takarmány (sicc). De az csak az EU-n kívül

Fel lehetne építeni UPK-ból a régi fajta disznóistállót, akkor lehetne etetéstől függően beállítani a döghozamot, de nem akarok vele 3-4 napot vesződni. A map még messze van a release-től, 4x méretű map, kb 1/4-e van kész. De lehet rajta pálinkát is főzni :)))
    Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2015.04.08. 08:02:44
  • endy papp

Igazából hogy is pusztulnak el a disznók???és mi lesz belőlük ?,mert láttam hogy valami gépbe raktad őket?
    Ha kész lesz a mapod, szívesen kipróbálnám,már ha lehet és publikus lesz,
  • holecsko10
    Üdv!
    Leszedtem a Baldeykino 2.3-as map-t.
    1 dolgot nem értek rajta és az a fatelep ami a 6-os és az 5-ös föld között van.
    Ahogy látom ott is el lehet adni a fa rönköket plusz fa forgács tároló hely is ott van.
    Elméletileg ott lehetne fa lécet készíteni és azt kellene el vinni a Holzlager helyre.
    Na most ezt hogy kell be üzemelni valami alap anyagot kell oda vinni hogy az üzem be induljon és el kezdje gyártani a fa léceket?
    Aki tudja a kérdésemre választ kérem írja meg.

Előre is köszönöm válaszotokat.
  • n0tr3adY
    Megoldottam
    I see dead pigs Határozottan jó ez az UPK.
  • endy papp
    Sajna nem
    Igazából érdekelne és jó lenne ha járatos lennék ,de már se időm se kedvem megtanulni,inkább farmozok
    Még a 13-nál beillesztettem több objektumot is a mod mapokba de jobban nem merültem bele itt a 15-nél már nincs kedvem vesződni vele.
  • n0tr3adY
    Dolgozom egy mapon, ami elég sok UPK-s dolgot használ, és az egyik leadóval két napja nem boldogulok.. A hsz-eidből arra tippeltem, járatos vagy a GE-ben :)
  • endy papp
    Nos igazából....ha arra gondolsz hogy vannak é UPK modok és a modok között benne van é maga az UPK (ami működteti ezeket),akkor igen.
    Nagyon jó módok vannak rá de sajna ,a mod mapokon eltüntetik a Beef,Pig és egyéb állatokat,persze nem mind ilyen.
    De igazából mire is gondolsz pontosan?
    Ha programozásra gondolsz vagy modderkedésre ,akkor nem, annyira nem vagyok "guru"
    A múltkorában rászántam az időt és kigyűjtöttem azokat amik ütik a mapot-kat ,nem volt egyszerű az 5GB módból kiszűrni....
  • n0tr3adY
    Endy!
    Foglalkoztál már az UPK-val?
  • Scany01
    Helló
    Köszönöm megtaláltam.
  • ilcsikz
    Helosztok,olyan kérdésem lenne,hogy hol lehet a fák leadási árát áttirni.Válaszokat elöre is köszi
  • n0tr3adY
    Tökmindegy milyen sz@rt adnak ki.. Arra hajaznak, hogy a németeknél hatalmas kultusza van a szimulátoroknak. Mondjuk annyiból korrektek, y ha kérdezünk valamit GDN fórumon, segítenek.

• endy papp
    Na igen ,sok igazság van benne amit írsz.
    A minap gondolkodtam el ilyesmin....
    Most is mod mapon ,mod gépparkkal tolom.
    Igazából az alap mapon nem vittem túlzásba a gazdálkodást, inkább a favágást nyomtam, mivel az még az újdonság "varázsával" hatott....egy darabig.
    Ha nem lennének a modderek és velük a modok már rég abba hagytam volna a farmozást.
    Mert, őszintén az alap map és géppark ,hát hogy is mondjam,engem nem kötne le sokáig,mert azért a favágást is meg lehet unni,hogy a többiről ne is beszéljek.
    Ez a mod még elég friss,csak példa kép hoztam,lehetett volna más is.
    Car wash v1.0
    Miből állt volna valami hasonlót összedobni a készítőknek is.
    Ilyenek és ehhez hasonlók fokoznák és javítanák a játékélményt.
    Sajnos a 2015 egy ""jól"" felturbózott 2013,sajna nem több.... de a moddereknek hála életben lehet tartani elég sokáig.
    A következő résznek ...már ha lesz, valami komoly és nagy durranásnak kell lennie ,különben