23835
  • Hunter of Deer
    az jo dolog, eleg idegesito volt hogy egy dombosabb reszen jocskan visszacsuszott mire kiuritette a cuccot :)

viszont azt vettem eszre, hogy ha az AI vet vagy permetez akkor nem all meg ha kifogy a cumo a gepbol, hanem megy tovabb ...
  • Sysfox
    Úgy nézem, a csúszás bugot is kijavították!

(Amikor ürítesz pl. kombjánnal, akkor csúszott hátrafelé az egész úgy, hogy nem forogtak a kerekek)
  • endy papp
    Na igen ,már kezdtem unni a hosszú betöltögetést...így most felére redukálódott, már megérte
  • FrezeR
    Már éppen ideje volt.
  • kjhun
    Kijött a végleges 1.3-as patch. Link

Patch Notes:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Farming Simulator 15 Update 1.3
    Reduced memory usage with Mods (1.3)
    Added display of amount that money has changed by the last action of the player (1.3)
    Improved vehicle handling (1.3)
    Cuttings trees works more reliably (1.3)
    Fixed crashes with wood cutting (1.3)
    Fixed crashes on 32bit computers (1.3)
    Fixed Jenz chopper movement issues (1.3)
    Reduced used network bandwidth in multiplayer (1.3)
    Fixed wrong movement of trees in multiplayer (1.3)
    Visual fixes for the Kuhn Profile1880, Case IH Quadtrac, Lemken Heliodor, Grimme Maxtron, Capello Quasar F4, Krampe SB 30/60, Liebherr Tl 436-7, Ponsse Scorpion King, Ponsse Buffalo, Jenz Hem583, Väderstad Carrier 820, Krampe BB 900, Deutz 6.61 (1.3)
    Fixed error with the ChurchClock script in mod maps (1.3)
    Fixed sapling pallet not locking to trailers (1.3)
    Fixed wrong placements of trees in the map (1.3)
    Fixed field texture disappearing in the distance after removing windrows (1.3)
    Increased capacity of manure heap (1.3)
    Reduced loading times (1.3)
    Improved performance when working on the fields (1.3)
    Added possibility to sell wood chips with a shovel (1.3)
    Fixed crash when placing objects near map boundary (1.3)
    Reduced multiplayer synchronization times (1.3)
    Fixed rendering of fields on DirectX (Intel GPUs) (1.3)
    Fixed Biogas silos when almost empty (1.3)
    Fixed Grimme Tectron unloading animation (1.3)
    When disabling the mini map in the options, the full screen option now is still available (1.3)
    Fixed power usage of the balers (1.3)
    Fixed selling price of saplings (1.3)
    Fixed difficulties when washing attached tools (1.3)
    Fixed slot capacity in WebStats of Dedicated Server (1.3)
    Fixed saving of multiplayer client permissions (1.3)
    Fixed issues with the helper (1.3)
    Fixed crash when removing a gamepad on MacOSX (1.3)
    Fixed issues the tyre tracks (1.3)
    Fixed unfolding of combines after resetting (1.3)
  • TomgoTom
    http://www.farmingmods2015.com/garant-kotte-feeder-trailers-v-1-fs-2015/
    http://www.ls15mods.com/veenhuis-slurry-tanker-trailer/
    http://mods2015.com/zunhammer-liquid-manure-v-1-0/
    http://fs15.lt/en/kaweco-liquid-manure-trailer-v-0-5-beta/
    ezek vanak,amit használok.
  • TomgoTom
    Nincs nagyobb dögös traktorom fend 950 es a legnagyob nekem.Nézek neked linket a trágyaszorot,nekem van, 1 pár.
  • Hunter of Deer
    ha valaki tud jo tragyaszorot (manure / liquid manure) ami jol is nez ki es aranylag nagy teruleten dolgozik dobjon egy linket pls.
    lattam jokat de mind kicsike es kis foldekhez jok csak. (nem kell elvetemultnek lennie de ne legyen olyan kicsi mint ami alapbol bent van. (kicsi alatt a munkateruletet ertem.))
  • Hunter of Deer
    nyilván ha egy helyben áll és pörög akkor nehéz a rakomány. szerintem a kép amit linkeltél azon is elég kicsi a traktor ahhoz a nagy póthoz, 9millaból már csak telik erősebbre :)
    én is használom azt a Krone BigX100K-t nekem semmi bajom nincs vele, azon kívül hogy illúzióromboló :) megy szépen addig amig tele nem lesz aztan megáll szal minden frankó vele.
  • TomgoTom
    http://www.kephost.com/image/FfQV

a kép ilusztrállya,hogy mivel,hogyan szedem fel,de mikor a tréner félig van be inbolyog az egész munka gép.A másik
    dolog,valamikor ellen sulyozom a gépet,hogy ne csuszon meg,de valamikor,ha ráteszem a sulyt a kerék kipörög és 1 helyben áll.Hol
    tudom a gépeknek az erösségét növelni,ugy,hogy könyeben vigye a trénert,trénereket.A 3 dolog,hogy kroneBigX1100_100k használom
    szecska vágásra,mert nincs ami potolná,más munka gép a müveletet.Enél az a gond,mikor félig sincs a tartály,lelassul,megál,vagy
    éppen nem tud megfordulni,de üresbe tökéletessen müködik,fordul,gyorsul és stb.Evel mit lehet tenni a kroneBigX1100_100k,hogy hiba
    mentessen tudjon dolgozni,ne legyen teher az amit elkéne neki végezni.Elöre is köszi a segitség.
  • traktorista
    Nem az a baj, hogy túl nehéz szerszámokat raksz a traktorra, amit nem ellensúlyozol az elején kellőképpen? Akkor szokott a traktor "korcsolyázni". Van alapból 3 súly, azokkal lehet próbálkozni. De ha az adott traktorra túl nehéz az a szerszám, akkor a legnagyobb súly sem segít.
  • TomgoTom
    Üdv mindenkinek.
    Hogy és mi modon lehet orvosolni a kerék tapadását,mert már lassan ,már koriznak a gépek,minden 1_es farmon.Lassan el megy a kedve,hogy tegyen,vegyen valamit az ember.De ha,nincs lo,jo a szamár is.Amugy egyetértek veletek,ahogy olvastam,teljesen igazatok van,ezt már fel iberelni nem is lehet,puding probálja az evészet:).
  • FrezeR
    Növénytaposást a modderek által készített gépek tudják, de ott sem mind. Való igaz, hogy nem jött túl nagy változás az előző verziókhoz képest. Sajnos eddig is csak a modderek tartották a lelket a játékban, sokszor meglepően jó dolgokat készítenek bele. A következő részbe nagy dobás kell, mert elfogy a türelem. Egyszer még el lehetett adni a rókabőrt, de legközelebb már lehet nem fog menni. A föld beállítást szimplán szarul fordították a koszolódás helyett :) Az irányítást max a kormányom saját beállításaival tudom finomítani, de nem az igazi persze. Na hát ez van sajnos, nincs a piacon verseny és így nem igazán késztetik rá a céget a fejlődésre.
  • traktorista
    A "föld" beállítás arra vonatkozik, hogy milyen gyorsan koszolódjon a jármű. Három mód közül lehet választani.
    Amúgy való igaz, a játék engin-je torzít, ez már így van az első rész megjelenése óta, széthúzza a képszéleket. Az engine-t toldozzák-foldozzák, de igazi áttörés még nem volt a sorozatban. Külsőre sokat csinosodott főleg gépek tekintetében, de funkcionálisan elég ramaty az egész. Ezt tudjuk jól mindannyian, de hát úgy néz ki így is van rá igény és lehet pont ez a baj, mert a fejlesztők ellustulnak. Minek fejleszteni, ha megveszik így is, sajnos ez a hozzáállás.
  • endy papp
    Szívesen.
    Csak szólj ha valamiben tudok segítek.
    Mellesleg én megvárom a végleges patch-ot,annyira nem sürgős.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.06.05. 20:00:07
  • Deviome
    Igen. Így érzem én is, ahogy te is írod. Valamiért én is leülök elé szüttyögni. :)
    Lenne mit tanulni az ETS-től azért. Tetszik, hogy kiadták a ETS2-t nem tom hány éve. És nem az van, hogy beletesznek 1-2 dolgot és eladják ETS 2376312-nek, hanem inkább hagyják a nevet és foltozzák. Nem úgy mint itt, hogy 11, 12, 15 meg 43534 Azt ugyan az mindegyik. A gabonák kinézete ugyan ez volt még a 11-ben is. -.-" Képtelenek kimodellezni a virágzást vagy valami? Mindegy. Nagyon sok hibája van a játéknak. És mielőtt valaki beszólna, hogy Menjek GTA V-re meg FarCry-ra. Annak üzenem, hogy nem ez a lényeg. Csak Tényleg pofánköpik a rajongókat. :( Ami szerintem elég nagy baj egy rétegjátéknál. Pláne úgy, hogy lehet látni, hogy igen is igény van rá.
  • McEachran3
    Borzasztóan szar a játék rengeteg nézőpontból.
    Hihetetlenül szarul van optimalizálva. A GTA V jobban fut minimum grafikával mint ez. Tudom nincs annyi pénze a projektnek, hogy olyan minőségű embereket alkalmazzanak mint a nagy kiadók, de azért ez már túlzás. Nem is beszélve rengeteg bugról. Hiába a patchek, még így is nagyon béna az egész. Ráadásul ami egy kicsit is javítaná a játékot(patch, modok leírása vagy mi) azt mind csak sok-sok hetes csúszással adják ki. Az alap pályáknál és gépeknél, ezerszer jobbakat csinálnak a modderek. És ez nem mindenhol van így! Tudom, hogy olcsó a játék, de inkább kérnék meg a 2*-ét de lenne egy játszható játék.

DE minden negatívum ellenére, én mindig szívesen ülök le a játék elé, az az érzés miatt amit jelent a játék. A 11-óta ez nem változott.

Biztos, hogy meg fogom venni a következő részt is, de ez a munka, a vásárlók arcon köpése(szerintem). Csak egy példa. Azt hiszem az ETS2-is nagyjából ennyibe került nekem. De ott folyamatosan dobják ki az új patcheket, és a patchek nem csak olyan toldozgatások-foldozgatások amivel javítják azt amit két év alatt összebénáztak, hanem bővítik a perspektívákat, új kamionokat raknak be stb. stb.
  • Deviome
    Hát meg vettem tegnap.
    Ugyan az a szar irányítás mint az elődben. Semmit sem változott. Sok éven keresztül képtelenek voltak változtatni, finomítani rajta. :S Szánalmas az egész.
    Itt mért nincsen olyan opció mint az Euro Truck Simulatorban? Ott olyan szépen lehet vezetni egér+billel.
    A játék nem ismeri fel az oldalsó gombokat az egéren. :/
    Akinek az normális, hogy egy gombnyomásra megfordul a traktor instant. Hát akkor arra nem tudok mondani semmit. Legalább lehetne állítani azt, hogy a kanyarodásra milyen érzékenységgel reagáljon a jármű. De semmi.

A beállításokban meg van amit azt sem tudom micsoda. Mi az, hogy Föld: Nincsen, lassú meg mittom én milyen opciók vannak még ott.
    Az is jó lenne, ha már végre kitaposható lenne az ültetvény. Mert nagyon szép, hogy a kipufogónál látszódik a hőenergia. Csak szerintem haszontalan. Inkább a taposásra kellet volna koncentrálni. A belső terek is ki vannak dolgozva, de minek. Semmi mszer nem működik. Nah jó pár dolog. Amúgy meg az egész fülke nézet olyan mintha elédbasznának egy 2d képet és nézzed. :S Iszonyat gagyi hatást kelt. Minden olyan nyomott és torz. A visszapillantókból semmit nem látni. :DD Minek van fent egyáltalán. Eszi a gépet potyára. szinte minden gépnek ugyan az a kürtje. :D A JBC vagy mittom én milyen homlokrakodó vagy mi az. Aminek a villája a vezető fülke mellet van. Mindegy. Hát az mi gagyi. Ha leengedem a kart. Akkor a villa esik szabadon még vagy 10 centit kb 2 seces késéssel. :D

Nem akarom szidni a játékot. Meg nem is szidom. Csak ha jól tudom azért a cég szedett már össze pénzt. És ilyet kiadni. Sajnálom, hogy megvettem. Ha van rá lehetőség inkább visszakérem a pénzem.
    És sok jó dolog is van a játékban. Pl a felfüggesztés nekem tetszik. Az is jópofa, hogy mocskos lesz a minden. :D
  • FrezeR
    Ha már a patch szóba került Igazán kiadhatnák már a véglegest is...
  • traktorista
    Endi, köszönöm a linkeket.
    Az 1.3 beta patchet érdemes feltenni, vagy várjam meg a véglegesítést? Próbálta itt már valaki, vannak problémák?
  • Hunter of Deer
    elvileg az 1.3 beta patchben mar bene van a javitasa: "Problem with the BGA silo when they are almost empty Fixed (1.3)"
  • endy papp
    Ha minden kép ezt a pályát választod,vagyis ezen tolod tovább ,akkor kénytelen leszel legalább 1-2 modot bele tenni ,ha szeretnél erjeszteni silót.
    Ezekbe van több féle is ,elhelyezhető , bárhova lerakható,akár olyan is ahol leöntöd és semmit nem kell vele csinálni,nagy kapacitású és csak alá állsz kiengedi a csövön mikor megerjedt.
    De van olyan is mint ami a biogáz üzemben van beton oldalú ha mindenképp olyat szeretnél.
    Ha ezek nem felelnek meg akkor még találsz több típust is.
    Kezdésnek itt van ez
    Bunkersilo
    Itt egy másik amiről írtam ,itt csak leöntöd és ha megerjedt már viheted is a garatba,hamar erjeszti ,akár a füvet is.
    Siló.
    Ja most látom a 2.-hoz kell még egy mod is amit a leírásában írnak.UPK.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.06.05. 10:08:08
  • traktorista
    Nem tudom melyikre gondolsz, én az alap pályáról beszéltem, Westbridge Hills. Mod pályák ingyenesek, nem illik őket szidni, maradhatnak bennük ilyen banális hibák. Csak sajnos ez az alap, fizetős pálya. A silózó nekem nagy kedvencem, a bevételem jelentős százalékát szokta adni, ezért is akadtam most ki erre a malőrre. Ugyanis ha beindul a nagyüzemi kukorica termesztés, akkor bizony jól jönne mind a négy tároló. Így most csak kettőt lehet használni.
  • TomgoTom
    Nekem is megvan az Amerikai pálya,de még nem igen teszteltem,de nekem az ujab verziom van fent.American_Farmland.Biogázzal nem foglalkozok,mert nem találok benne hasznot és elégé uncsi folyamat,azért nem tudok segiteni benne.Amugy szecskázni szoktam,de csak az állatok miat.Amugy én nagy farmot használok,közel 500 mb,mert több dolgot lehet benne tenni,teremteni.
  • TomgoTom
    2015 demot,valamelyik nap láttam felrakva a hivatalos helyen.Hol felteszik,hol pedig leveszik,ha erröl van szo.Nem értem,hogy mi a gond a jármúvek irányításával,hogy még mindig siralmasan szar,pedig annak simán kéne futni,ha csak nem a te géped kapacitása kicsi,ehez a játékhoz.Más elképzelésem nincs.

.
  • traktorista
    Sajnos az amerikai pályán a biogáz üzem két silózója a négyből használhatatlan. Talajszint alá tölti az anyagot és ha megérik, nem lehet teljesen kikanalazni a "föld alól". Addig meg nem tölthetem rá a következő adag szecskát, amíg az érett silót el nem távolítottam. Gratulálok a készítőknek, ilyen ökörségeket benne hagyni elég nagy hanyagságra vall. Mibe került volna normálisan letesztelni, mielőtt piacra kerül. És ez már a 1.2-es patch után van. Silány munka.
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2015.06.04. 22:07:11
  • FrezeR
    Próbáld ki nyugodtan a "virágboltit" ha nem tetszik úgy sem játszol vele, ha meg igen, akkor megveszed, mert nem drága :) Akkor majd látni fogod, hogy milyen. Egyébként sokat finomodott már a javításoktól az egész játék. Az irányítást a gyorsulást pl lehet állítani egyes gépeknél akár külön is ha nagyon zavar. A letölthető mod-ok már sokszor elég jól meg vannak csinálva ebből a szempontból. Ha mondjuk fékezel, akkor nem egyből áll meg a gép, ezen már az előző patch is javított.
  • Deviome
    Nem ezt próbáltam. Láttam róla tesztet. Az idegesít, hogy csak végállások vannak. Meg ahogy gyorsulnak. 0 és 2 sec max sebesség.

pedig csak ezt tart vissza. :D Elég idegesítő, hogy nincsen demo a játékból. Legalább is én nem találtam.
  • FrezeR
    Először is nyugodj meg. Én nem próbáltam ki a legújabb javítást mivel még csak beta és várok vele, én amúgy kormánnyal játszom. De ha ez megnyugtat szerintem tökéletes soha nem lesz az irányítás. Viszont ne ez legyen az ami visszatart a vásárlástól. Szerintem megéri azt a pénzt. Gondolom amúgy már próbáltad, hogy ha ez a véleményed. Mi zavart az irányítással kapcsolatban?
  • Deviome
    Basszátok meg tényleg olyan kúrvanehéz válaszolni egy kérdésre?!
    #17929 kérdésre senki nem volt képes válaszolni. Jön egy kretén aki 2-vel fentebb belinkeli a patch leírást meg annyit mond, hogy kijött, de fáj neki is válaszolni,

Ez aztán a közösség.
  • TomgoTom
    Miért fontos a kéz? kéz nélkül el sem indul a trakisz:)
  • Miklós24
    Hogyan tudom az animált kezet berakni a mtz 82-be vagy bármelyikbe???????
  • traktorista
    Rájöttem a problémára. Rosszul van szintezve az amerikai pályán a biogáz üzem silózójának két rekesze. Így az első 80 m3 anyag nem látszik ki a földből, utána kezd emelkedni. A fóliázás után is alacsonyabban marad. Azt viszont nem tudom, hogy ez a kanalazásra milyen hatással lesz, vajon kikanalazza-e a föld alatti részt is.
  • traktorista
    Az amerikai pályán játszom most és töltöm fel a biogáz silókat szecskával. Kettőt már lefóliáztam, de a harmadiknál nem akarja megjeleníteni az anyagot. Üresnek látszik a tároló, mikor töltöm be, de a számláló pörög és tömöríteni is lehet(a nagy semmit :D ). Tapasztaltatok ilyet?
  • kjhun
    Kijött, az FS15-höz, az Update v1.3 Public Beta2-es javítás. Letöltés (INT verzió)
    Ami, érdekes, első alkalommal kirakták a MAC OSX-es patcheket is. Ezek, jó kövérek, 1500MB-os terjedelműek.

Patch Notes:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Changelog

Farming Simulator 15 Update 1.3 Public Beta 2

Reduced memory usage with Mods (1.3)
    Added display of amount that money has changed by the last action of the player (1.3)
    Improved vehicle handling (1.3)
    Cuttings trees works more reliably (1.3)
    Fixed crashes with wood cutting (1.3)
    Fixed crashes on 32bit computers (1.3)
    Fixed Jenz chopper movement issues (1.3)
    Reduced used network bandwidth in multiplayer (1.3)
    Fixed wrong movement of trees in multiplayer (1.3)
    Visual fixes for the Kuhn Profile1880, Case IH Quadtrac, Lemken Heliodor, Grimme Maxtron, Capello Quasar F4, Krampe SB 30/60, Liebherr Tl 436-7, Ponsse Scorpion King, Ponsse Buffalo, Jenz Hem583, Väderstad Carrier 820, Krampe BB 900, Deutz 6.61 (1.3)
    Fixed error with the ChurchClock script in mod maps (1.3)
    Fixed sapling pallet not locking to trailers (1.3)
    Fixed wrong placements of trees in the map (1.3)
    Fixed field texture disappearing in the distance after removing windrows (1.3)
    Increased capacity of manure heap (1.3)
    Reduced loading times (1.3)
    Improved performance when working on the fields (1.3)
    Added possibility to sell wood chips with a shovel (1.3)
    Fixed crash when placing objects near map boundary (1.3)
    Reduced multiplayer synchronization times (1.3)
    Fixed rendering of fields on DirectX (Intel GPUs) (1.3)
    Fixed Biogas silos when almost empty (1.3)
    Fixed Grimme Tectron unloading animation (1.3)
    When disabling the mini map in the options, the full screen option now is still available (1.3)
    Fixed power usage of the balers (1.3)
    Fixed selling price of saplings (1.3)
    Fixed difficulties when washing attached tools (1.3)
    Fixed slot capacity in WebStats of Dedicated Server (1.3)
    Fixed saving of multiplayer client permissions (1.3)
    Fixed issues with the helper (1.3)
    Fixed crash when removing a gamepad on MacOSX (1.3)
    Fixed issues the tyre tracks (1.3)
    Fixed unfolding of combines after resetting (1.3)
    Improved vehicle handling
    Improved locked differentials (e.g. improves handling of Ponsse Scorpion)
    Dragged tools no longer jump randomly
    Improved physics of cranes
    Jenz chopper works more reliably
    FSI ST65T works more reliably
    Cuttings trees works more reliably
    Trees in multiplayer stutter less
    Vehicles stutter less when moving trees
    Defoliaging trees is correctly synchronized in multiplayer
    Trees are worth less, especially when selling entire, non-defoliaged trees
    Log forks can now hold single trees
    Vehicles stop less quickly when releasing the acceleration pedal
    Various visual improvements to the vehicles
    Various smaller functional improvements to the vehicles
    Performance and memory usage improvements
    Added additional costs if the AI helper brings its own seeds, fertilizer etc.
    Various improvements to the AI helper
    Fixed moved vehicles when loading a savegame
    Improved the geometry of the bunker silos
    Reduced the enormous time bonus for missions
    Fixed wrong assignments of statistics values
    Various translation fixes
    Improved controls with gamepads or steering wheels
    Increased the capacity of the manure heap
    Mods now have the possibility to show the current time on the indoor hud
    Reduced the costs when using the high pressure washer
    Added automatic creation of Humboldt notch with the chainsaw, so that the trees fall in the direction of the cut
    Added option to disable Adaptive VSync
    Added option to disable the AI traffic
    Added option to change the time it takes until a vehicle is dirty
    Increased maximum cut length of Ponsse Scorpion to 8 meters
    Reduced loading times when using mods
  • D0m1n4t0R
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy az FS15 támogatja a crossplatform multiplayert X1 és PC között?
  • Martinez01
    Mert nem is akartam. Csak eredeti játékkal foglalkozunk a fórumban. A torrentes változat gyermekbetegségeivel nem áll módunkban törődni!
    Utoljára szerkesztette: Martinez01, 2015.05.23. 20:52:46
  • bella7010
    Ennyit én is tudok.Nem érted a kérdést.
  • Deviome
    Üdv! Gondolkoztam, hogy megveszem az FS 15-öt, de a jármúvek irányítása még mindig siralmasan szar. Sajnos ez az igazság.

Lentebb olvastam, hogy tán érkezni fog egy javítás ezzel kapcsolatban. ( Improved vehicle handling ) Valaki aki esetleg tesztelte már. Tudna pár sort mondani róla, hogy mennyire lesz valódi az irányítás? Ez az egy dolog tart vissza attól, hogy megvegyem a játékot.
  • Martinez01
    Nem okoskodásképpen, de akinek esetleg nem indul el a játék, vagy bármelyik másik játék, mindig először kezdjük azzal, hogy telepítjük/frissítjük a drivert! DirectX, VGA Driver, Visual C++ Runtime, ilyeneket :)