23835
  • TerDev
    csak azt nem értem,hogy a bálák a 13-ban 1.3,vagy 2.0 patch-nél elég jó fizikával voltak,minek kellett elrontani? 13-ban a körbálát gyalog lehetett gurítani ami elég jó volt, most meg egyszerűen átmászik a karakter rajta....a kidolgozásra én annyit mondok, hogy a járműveken a tengelyekkel kéne valami kezdeni, mert hogy egy fix elsőhídas traktor úgy mozog mint ha független felfüggesztése lenne, az elég "bánat" egy megoldás..
  • traktorista
    Én feltelepítettem újra a 2013-at is összehasonlításképpen, de több hónapnyi 2015-ös után csúnyának tűnik és akad is. És a gépek viselkedése, fizikája is sokkal unalmasabb. Igaz a 2015 sem egy nagy durranás ebből a szempontból, de ilyenkor látszik, hogy az apró változtatások azért sokat számítanak.
    Sőt még a 2011-et is kipróbáltam ismét egy rövid időre, de az annyira optimalizálatlan, hogy össze-vissza akadozik. A gépek kidolgozottsága meg siralmas a 2015-höz képest. Olyan érzés, mintha mobiltelefonos verzióra térne át az ember. A 2011-es alap mapja viszont tetszett, jó hangulata volt annak a tájnak és a stílusa is teljesen más volt.
  • endy papp
    Én személy szerint a megjelenés óta a 15-el tolom ,1x indítottam el a 13 de csak összehasonlítás kép,
    Abban igazad van hogy akkora nagy durranás nem lett ,de ép annyi ,pluszt nyomtak bele hogy eladható legyen,és inkább ezzel játsszon az ember.
    Persze nincs azzal se gond ha valaki még mindig a 13-at preferálja....
    Jobban örültem volna több tartalomnak,nem írom le mert már többször is elhangzott,de ezt kaptuk ezzel kell megelégedni,a modderek meg megoldják a többit.
  • Martinez01
    Halihó.
    Gyors kérdés: itt mindenki csak a 15el játszik?
    Csak azért kérdezem, mert múltkor kedves öcsémmel beszéltük, hogy alig játszanak vele, és még elég sokan maradtak a 2013-nál. Mondjuk annyira szerintem sem lett nagy durranás a 15.
    Minden jót a továbbiakban :-)
  • Vektor015
  • robi0402
    Köszi szépen! keresgélek.
  • Carl Davies
    1-2. : Szerintem össze akadnának. (fizikailag a gépek)
    3. : Ki kell próbálni, hogy amikor végez a földel, akkor utána lehet-e még programozni, hogy elmegy, "szerszámot" cserél, aztán vissza megy.
    Youtube-n keresgélj angolul, rengeteg minden fent van.
    (egyébként ezt "vakon" írom, sosem használtam courseplayt XD )
  • robi0402
    Sziasztok! Azt szeretném még megkérdezni, hogy hogyan kell beállítani azt amikor egyszerre 2-3 vagy több kombájn végezze egy tábla aratását? Ha lehet ilyet akkor kérdezném hogy további műveletek esetén például szántás vetés ott is tud több gép egyszere ugyanazon a táblán dolgozni ugyan azt a munkafolyamatot? Az utolsó kérdés pedig az lenne hogy földeket és folyamatokat is fel lehet fűzni egymás után, hogy amikor az egyikkel végeztek mennek a következő feladatot amutomatikusan elvégezni? Bocs a sok kérdésért válaszokat előre is köszsönöm.
  • robi0402
    Köszönöm szépen!
  • Carl Davies
    https://www.youtube.com/watch?v=6i5YP6GAzXg
  • robi0402
    Sziasztok! Sikerült letöltenem a courseplay-t az FS 2015-ben, de sajnos nem nagyon boldogulok több mindennel. A szántás mondjuk megy, az aratás beállítása is, de a kombájnról a mag ürítése és a magtárba szállítása traktorral az sehogyan sem jön össze. Tudna valaki ebben segíteni vagy van valakinek egy segédlet vagy leírás amiből meg lehetne nézni, hogy hogyan is kell a courseplay-ben beállítani a folyamatokat, hogy automatikus és folyamatos legyen a munka. Köszönöm a válaszokat.
  • robi0402
    Köszönöm szépen a választ, megtaláltam.
  • Carl Davies
    Boltban, jobb felül nyilacska. Válaszd ki a modolt járműveket. Elvileg ott lesznek valahol.
  • robi0402
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a letöltött és a megfelelő helyre bemásolt modokat hogyan lehet aktíválni az FS 2015 játékban. Játék indításakor nem látom sehol sem az új elemeket. Válaszokat előre is köszönöm!
  • Martinez01
    Ülj le, egyes! Nem neked írtam a hozzászólást, kicsit utána kellene nézni a dolgoknak, hogy kinek írtam. Keménykedni meg tök felesleges.
  • Martinez01
    A kultúrált fogalmazás alatt értettem azt, hogy nem itt kell felháborodni, hogy ez meg az nincs, amaz pedig van a játékban. Bocsánat csak kicsit irritáló ezt olvasni.

• endy papp
    Ja ja értem ,nekem is szétcsúszik néha ,ezért is volt eddig 1.3 előttig bekapcsolva,de most kikapcsoltam ,mert így meg gyorsabb,vagyis nem akadozik annyira.
    Nem mondom hogy így jó ,de ez van,na meg a gépeink és a felbontásunk se egyfomák,így eltérőek a megjelenítési módok.
  • traktorista
    A Vsync be van kapcsolva, a másik nincs. Ha nem kapcsolom be, akkor nekem szétcsúszik néha a kép. Az 1.3-as patchet muszáj volt feltennem, mert a Westbridge Hills pályán játszom és nem voltak jók a silók, a patch legalább ezt kijavította.
  • Fenimor
    Várjál! Ezt a szidást "Martinez01" úr, nekem szánta! Csak nem tudom hogy miért!?
  • TomgoTom
    Kérdés ! mit értünk,kulturáltan,személy és név szerint senkit nem sértetem meg.A másik dolog,ha valaki nem érti,ez nem az én bajom,kérdezen rá,majd elmagyarázom neki.Nem ebbe az országban szül és már nem vagyok már tini,joval tul vagyok ezen.
  • Fenimor
    Hát ezt most nem igazán értem!
    A káromkodást kipontozva kezdtem, és mint lentebb látható, a mondanivalómat is tudták értelmezni.
    A hiba nem az én készülékemben van!
  • Martinez01
    Egy kicsit kultúráltabban és érthetőbben fogalmazz légyszíves!
  • TomgoTom
    Jo látod a helyzetet,már nem igen veszik komolyan a dolgokat,lassan mindent össze csapnak és olyanokat szerkesztenek,ami éppen nem ezt a játékot tükrözi.Ilyen világban élünk,ami minden meg van engedve.Nekem a 1.3 valamit lökött a játék terénél,nem sokat,csak valamenyit.
  • endy papp
    No de ha ilyen modok nem lennének mivel szállítanád a terményt....

• Fenimor
    A Lambót természetesen a sportkocsira értettem, nem a tratytorra!
  • Fenimor
    Hát akkor én a szerencsésebbek közé tartozom mert nekem az 1.2-vel is hamar betöltöttek a "Mod" mapok is!
    Nekem csak rontott az 1.3,, így kukáztam! Apropó! Már sosem fog CLAAS dominator, vagy Mega mod készülni? .aszottúl unom már a sok modern böszmenagy gépeket! Alig jelenik meg valami használható mod, Ferrari meg Lamborghini az bezzeg van, mert az kumvára kell egy farmer szimbe!
  • TomgoTom
    Miért is haragudnánk?természetessen igazad van,bár én enyire nem hatolok és mélyülök bele a feltevésedbe,de igazat kel adnom,ha nem is tejes mértékben,mert azért az is,is befolyásolja,ha nem is nagyon.Ahoz hogy összeválogatni valamit a valamihez,nem könyü feladat,ahoz minden modot ismerni kéne,bele értve a tulalydonságait,vagy,hogy mi,mihez passzolna,vagy illene hozzá,ha jol értelmeztem.Akik ezekben már jártasak anak már nem gond,mind pl neked. Gond azoknak,kik kevésbé értenek hozzá.Evel nem haragot akarok uszitani veled szembe,de sok részben igazat kel adnom,mind ahogy ezt már jeleztem.A feltevésed nem alaptalanok,csak kérdés,hogy ki fogja ezt véghez vinni,amugy a javaslatod dobna a lapon,csak a megvalositás kéne véghez vinni,vagy leirni,hogy mi képpen párositunk össze dolgokat,ugy hogy az semmiben ne ütközön.Amugy nekemis érdekelne xml valo modositások,még akkor is,ha ezt a dolgokat nem igen vágom.Konzolos gépünk nincs,csak asztali gép,1 leptop meg 1 tábla gép.Enyi amit tömören fejtetem ki,de ezt lehet végtelen hosszan firtatni,amibe senki nemakar bele bonyolodni,de sok értelme amugy sem lenne,mert 1 fecske nem csinál nyarat.De azért elfogadjuk,ugy ahogy ezt megtervezték és a szerkesztö padra került:),mert más kilátásban nincs részünk.
  • n0tr3adY
    Kicsit pontosítanék a hozzászólásodon a tisztánlátás végett, remélem nem haragszol.
    Az, hogy valaki épp egy i7-4770K-n vagy egy Celeron1600-on játszik, nem befolyásolja a modok működését. Legfeljebb a 60 fps helyett lesz 10.
    Az AAA_ ill. zzz_ kiterjesztések semmit nem jelentenek, csak a rengeteg mod közötti keresgélést könnyítik meg.
    Egyébként nem "szinkronizálni" kell a modokat, hanem összeválogatni, méghozzá MAP-onként.

Sajnos az engine hibájából adódóan olyan gyermekbetegséggel küzd, hogy a /mods mappában szereplő ÖSSZES map infóját, scriptjét betölti, nem csak a kiválasztott map-ét. Egy példa : Nádasdfalva map + egy multifruitos map egy könyvtárban. Az esetek 99%-ban megjelennek a multifruitos map növényei a Nádasdfalvában is.

Már másik fórumon is írtam, érdemesebb megváltoztatni .xml-ben a modok alapértelmezett elérési útját, és maponként készíteni egy válogatott script / gépcsomagot. Így biztosan nincs ütközés. Nálam ez a módszer már '13-as kiadás óta bevált :)

Annyit még hozzátennék, hogy a konzolos verzióra kiadás után magasból sz@rnak. Az kimegy lemezen, se patch, se modok se semmi.
    Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2015.06.22. 11:53:40
  • TomgoTom
    Miböl alapozod,hogy éppen a zzz vagy a AAA okozza a hibát? mert script jellegüek,ez még nem határoz semmit,hiszen a map,vagy akár a mod-ban is megtalálhato,ha ez nem lenne be sem lehetne hozni a képben.Szerintem az a gond,hogy sok játékkal nincs szinkronizálva a modok,amit szerkesztenek az önkéntes válalkozo.Akik ezeket a cucokat szerkesztik a saját gépükön végzik el és az nem biztos,hogy más gépen menni fog,ugyanis sokat számit a gépek beállitása,kinek,hogy és miképpen fut a gépe,de nem elhanyagolhato a gépeknek a kapacitása,vagyis a tellyesitménye,ami az egész menetet,romba döntheti.Ha jol megfigyeljük a dolgokat,sokan kis tellyesitményü gépekkel akarnak neki vágni a játéknak,anélkül,hogy tisztába lennének a következménnyel és itt jönnek a bukkanok,nem megy ez,nem megy az,lefagy,kidob,nincs kép,hang és stb.Nem terád értelmeztem a dolgokat,hanem általánosssan vetem,hiszen a legtöbb személy erre utal.nak.Augy a feltevésed script által,rézben megalapozott,de kérdés ! melyik az ami bün bakot csinál,honan tudod ezt,vagy hogyan jösz rá,hogy ép ez hibás és nem más.Jo lenne megosztani velünk is,ha már tudod,hogy melyik script okozza a hibát,sok kellemetlenséget elehet igy kerülni,ha tudjuk,hogy mi a gond.Jo jönne,ha elárulnád a titkot,hiszen nekem közel 40 db zzz van és AAA bol is van jo pár. db.Nekem is van olyan mapom,nem 1,ami a PDA nem mutatja az állatokat,ugy kel felkeresni,hogy hol relytözködnek az állatok.Ezek a problémák minden formátumban megtalálhato a játék terében.Ha pontozni kéne a játék szintet 6 pontra értékelném a 2013-sat 8-9 között értékelném.Ha játék kategoriát vesszük az eredetiséget,akkor a 2015 fa vágás és feldolgozásra alapult ez a fö profilja,mellé ága a föld müvelés és az állatok..A 2013-nál,nincs fa feldolgozás,hanem csak föld müvelés és állatok tartása,ennél a profillnál többet tevénykedhet az ember,mind a 2015-ben.Ez csak az én egyéni véleményem,ahogy látom,tapasztalom a dolgokat,de kinek a pap,kinek a papné:)
  • endy papp
    Amit írtam VSync és az adaptiv VSync ki vannak kapcsolva????
    Mert ha ezeket kikapcsolod sokat segít az akadásokban ,és simábban fut.
    De ha nem használsz sok módot ,szerintem tedd vissza az 1.2 ,nálad úgy se kellett sokat várnia betöltéssel.
    Sajna ez a javítás nem úgy sikerült ahogy ,de a készítőket ez annyira nem zavarja ,mivel most adták ki a konzolokra is így szerintem eléggé háttérbe került a PC.
    Mondjuk én díjazom az 1.3 mert hamar betölt,igaz azon kívül nem sok jót tudok rőla elmondani ami hozzá tett és jobb lett tőle a játék.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.06.22. 08:02:54
  • endy papp
    Köszi Zolcsika ,már azt hittem felhagytál a farmozással.
    Olyat mondj amit nem tudok........persze ez csak poén akart lenni...
    De nem mindig ilyen egyszerű a képlet ,ha nagyon sok és sokféle mod van .....
    Mint írtam is nálam már nem okoznak gubancot mivel tudom mindről ,ami össze akad hogy mit "nem szeret".
    Szerintem az illető arra akart utalni ,ha jól értettem,hogy ő külön szedte azt amit multiban(MP) és azt amit egyéniben (SP) használ hogy ne legyen gubanc.
    Te most melyiken tolod????
    Én még mindig A Brorneluxmapon,jött hozzá új frissítés újítások ,így még jobb lett.,igaz nem a legújabbat használom ,mert ott meg a tejüzemek akadtak össze.
    Volt a tavasszal egy-két jó és hangulatos map,de ott meg a dupla compost üzem és a több féle "fluor akármi" akadt össze de ezek benne voltak,a mapban ,hiába szedtem ki akkor is ,gubancolt így több óra teszt után feladtam,dehogy kínlódok vele ha egyszer,nem működik minden a másiknál meg egyéb gondok akadtak.
    Nagyon kevés az olyan map amin minden működik és még tetszik is.......
  • zolcsika080104
    sziasztok!

Minden tiszta és érthető abból amit írtok helytálló is.amit nem értek csupán az az, hogy mi az az MP és Sp mod?Nekem minden be van suvasztva egy mapba a modba kb 6 GB egyszerre pedig egy map.De sajna arra rájönni melyik gubancol nehéz feladat.írta valaki a Nádasfalva mapot tényleg tetszetős mindenben hungarikum..A porta westfalica multifruit map pl már gubancol,általában a zzz elejű scriptek szokták csinálni,illetve az AAA jelűek.Jelen esetben az összes állatot nem jeleníti meg sem a boltban ,sem PDA ban.scrptek okozzák csak,remélem ez is segítség volt nektek.
  • TomgoTom
    Semmi sem lehetetlen,azért hagyák hibásan,hogy más is hozzá férjen:)ha ök mindent kijavitanak,akkor mi marad másnak.
  • FrezeR
    Ezt már évek óta képtelenek megoldani, szerintem direkt hagyják benne ezt a hibát :)
  • TomgoTom
    Jo neked,ha rájottél,hogy mi,mihez passzol,én azért enyire nem mélyülök bele,mert enyire nem fakadok bele.SP nekem is megy gond nélkül fut,de nincs anyi tenni valo,mind MP-ben,bele értve a sok fajta növények és mind azok,amit csak MP modban lehet igénybe venni.Kis mapokat azért nem kedvelem,mert nincs benne semmi uj dolog,nincs az ami felkeltené az ember figyelmét,valahogy monotom az egész.MP-nél megcsinálom azt amit ot kel,utána átlépek SP modban és ot fojtatom a többi dolgokat.Igy élünk és teremtünk dolgokat,ez van:)
  • traktorista
    Én azt vettem észre, hogy a traktor világítás felkapcsolásakor most jobban beakad a patch felrakása után. Az előző részekben is ez hiba volt, de nem emlékszem, h a 15-ben ezt különösebben csinálta volna.
  • endy papp
    MP nem használok ,vagyis nem játszok ,így ilyen gondom nincs.
    Ahogy írtad is, a többit meg megoldom.
    Amúgy a modoknak van egy sajátossága ha erre rá jön az ember akkor könnyen ki tudja szelektálni ,venni azt ami ütközik,így ha kell egy másik maphoz ,akkor már tudom ,mi merre.
    Persze nem ment ez egyik percről a másikra ,sok időm van benne de pl: ha van egy új multi map ,amit ki szeretnék próbálni 1-2 perc alatt kiszedem ami nem "passzol" oda ,mivel tudom mik azok amik nem szeretik ezt a fajta mapot és már mehet is.
  • endy papp
  • kjhun
    6.4GB? Az, semmi. XD

A régi vinyón, ennyi punnyad jelenleg. :D
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.06.21. 22:25:50
  • TomgoTom
    Én külön könyvtárban teszem az MP mapot,vele együt a modokat is,mert ha több van benne,akkor nem töltödik be,ugyanis 1 farm közel 500 mb.Minden könyvtárban van 1 map és vele együt a modok is.Igy nem kel félni,hogy valamelyik össze akad és azért csináltam,mindegyiknak 1 külön könyvtárat.Az SP modot is 1 könyvtárba teszem,ha össze akad a MP-vel,igy a kudarc nem fog érinteni.Selytelmem nics,hogy mi képpen és hogyan suvasztasz be enyi modot 1 könyvtárban,anélkül,hogy nem akad össze és mindent simán tucc használni,de ez a te dolgod.Én már töbször is probáltam variálni a dolgokat,de sehogy sem tudtam 1 szinkromba tenni az egészet.SP modok,akár 20 is elfér,ugy hogy nem ütközik mással,de ha 1-2 MP bekerül,akkor az egyik nem tölt be,nekem ez a tapasztalatom,amit élesben is kiprobáltam,kisseb nagyobb sikerrel.2011,2012,2013-nál is ez volt,mind a 2015-nél is,mindegyik.külön.