23835
  • Caliph
    a boltban ki van irva melyik bálázó mekkora és milyen bálát tud készíteni,illetve a felszedőnél hogy mekkora bálát tud felszedni.egy bálázó akár több méretet is tud,ami állítható ha a gépet traki mögé kapcsoltad.
    a legkisebb bálára is van felszedő,ami tömiríti nagy bálába a sok kis bálát :) viszont azt már nem tudod kézzel mozgatni mod nélkül...
    ajánlom a kézi mozgatós modot,nagyon megkönnyíti az életed mert a bála meg raklap fizika még nem az igazi,vagy ahogy előttem javasolták,autoloados pótot :)
  • SirDannyL
    Egyenlőre örülök ha rájövök a dolgokra. Nem használok modot. Egy darabig még biztos nem. Szépen felpakoltam kézzel. Na jó,nem szépen,volt vele meló
  • RoboKutya78
    keress autoloados modot ami felveszi a bálát helyetted :)
    pl ezt
  • SirDannyL
    Ne már,most találtam egy videót amin ugyanezzel báláztak,és sik platós pótra kézzel pakolja fel... Hát ha én ezt hamarabb tudom.....
  • SirDannyL
    Kezdő vagyok a játékban. Elakadtam. Elindítottam a játékot,ami végig vezet ugye a tutorialon,na akkor lett a búza aratva a földemen. A legolcsóbb bálázóval lett bebálázva a visszamaradt szalma,na ezeket szeretném most összeszedni,de a legolcsóbb géppel hiába mentem rá,bekapacsoltam,és amikor odaértem az elsőhöz,azt írta ki hogy ez a gép ehhez nem jó. Mivel tudom összeszedni? ezt: (se kép,se link nem megy???) https://pasteboard.co/7IjkYkbObwYw.jpg csak így megy. Bálarakó trakival?
    Utoljára szerkesztette: SirDannyL, 2022.04.12. 14:52:38
  • SirDannyL
    Pedig hát, cirka fél éve lett kiadva a játék. Szerintem annyira hú de nagyon nem is akarják optimalizálni.
  • RoboKutya78
    nincsen rendesen optimalizálva még a játék a térképek szépséghibái is viszafoghatják a gépet sajna
  • SirDannyL
    Hát nem tudom. Tegnap még kicsit állítgattam, egész jó lett végül. Igen, ahogy kilépek a házból és körbe forgok, akkor picit laggol nekem is, de utána már nem. Elégedett vagyok most vele. De érdekes mindenképpen, mert pl minden más játék szépen fut. Snowrunner is, pedig azt hittem azt nem fogja bírni. (Röccenés nélkül fut) viszont a felhőt lehet majd lejjebb veszem mert asszem az most is nagyon magas beállításon van.
  • RoboKutya78
    prockó szerintem kevés nekem is i5-m van és egy 2233hd moncsim rx460 am 4 gb ram 16 gb memória. közepesnél is vacakabb grafika elég sok mindent kikapcsoltam árnyékok levél efektek időjárás forgalom satöbbik lekapcsolva így is 35-60 közti fps sajnos :( de csak betöltésnél az első körbenézés esetében van némi laggom a felhőzetet is célszerű lebutítani. farm 19 meg ha jól rémlik annó hozzá se kellett nyulnom a beállításokhoz az fut rendesen.
    Az is fps zabáló lehet hogy ha megnézed a térképeket a földek szélei érdekessen vannak kifestve megmunkálva. közelről elég furán fest távolról meg jól nézki.A modokkal is vigyázz ne ess tulzásba az is beleszólhat.
  • SirDannyL
    Nagyjából sikerült,de még mindig nem az igazi. Viszont most eléggé közepes a kép minősége.
  • SirDannyL
    Srácok,mi lehet a baj? Most vettem meg a játékot,de rohadt zavaró hogy sűrűn laggol,akad a kép. Közepesre vettem már le a grafikai profilt is,de így is. Ets2-Ats szépen fut,ez nem. v-sync ki vagy be,tök mindegy,akkor is csinálja. Intel i5-9400F,sapphire radeon rx 5700 pulse kártya,16GB ram,és SSD-n van a játék. (full hd monitorom van) akár gyalog megyek,akár traktorral,60-ról 54-re esik az fps és belaggol. marha zavaró,és nem bírok rájönni,mi lehet a baj. Valaki?
  • RoboKutya78
    itt van a palettagyáram de nem ezt a palettát kéri :(
  • RoboKutya78
    srácok kis gondban vagyok:)
    nem tudom hogyan tudok ilyen palettát készíteni leszedtem egy cukor készítő gyárat ami plusz feltétként kéri ezt a tipusú palettát de a fürészüzememből sehogy se tudok ilyet kicsikarni:)hasonló paletták lejönnek de ennek a logoja alatt van egy szöveg is amit nem találok semelyik gyáramban

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2022.04.07. 18:57:10
  • FrezeR
    Precision Farming: Introducing Variable Rate Seeding/Drilling

For some crops, the Precision Farming Free DLC for Farming Simulator 22 adds the option of adjusting the seeding rate in different zones of the field. There are multiple benefits in variable seeding and drilling.

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2022.04.05. 14:16:05
  • RoboKutya78
    Ennek a Krone fűnyíró széles szórását hogy állítom át középre igazítotnak? a vesszö nem mükszik rajta:(
  • RoboKutya78
    Srácok van olyan lehetőségem hogy a tehenek és disznók által gyártott iszapot egy központi raktárba tudjam tárolni ami esetleg szét is osztja oda ahol felhasználják?
    illetve olyan is jó lenne ami a vizet is elosztaná ez is megfelelne nekem egy köponti terítő állomásként :)
  • FrezeR
    Ha játékon belül megpróbálod leölteni ezt a DLC-t, akkor mit ír?
  • norbee46
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy ha megvettem az egy éves csomaggal a játékot akkor miért nem kaptam meg az Antonio Carraro Dlc-t?
  • RoboKutya78
    Köszi a segítséget :)

Másik kérdés
    A Courseplay módban próbálkoztam egy kicsit a kérdés a következő sikerült pár útvonalat úgymond beleégetnem a térképbe bizonyos földrészeknél.
    Hiába töröltem ki a bevitt adatokat ez a kék rajzolt útvonal megmaradt a térképen ezt hogy tudom teljesen eltűntetni?
  • Wernher
    Szia!

Ürítési sebesség : emptySpeed
    Jármű sebesség előre : maxForwardSpeed
    Jármű sebesség hátra : maxBackwardSpeed
    Nyomaték beállítás : torqueScale

Úgy dióhéjban ezek a teljesség igénye nélkül.
    A motornál sok minden finomhangolható például.
  • RoboKutya78
    Srácok kérdés
    Szeretnék egy pár tulajdonságát megváltozatni a letöltött járműveknek amit használok.
    Addig eljutottam azt már megtanultam hogy ha a kapacitást akarom növelni akkor mit keressek Capacity ez okés.
    De ha pl egy vizestartály vagy bármilyen olyan egység kiürítési sebességét szeretném megváltoztatni akkor mire kesresgéljek?
    Vagy ha egy jármű utazási sebességét akarom meggyorsítani akkor milyen parancsot keressek?
    Azt már meg se merem kérdezni hogy ha egy jármű kapacitását megnövelem akkor az ugye a gyorsulására is hatással lesz hogy ezt pl hol keressem a leírásban? :)
    Nincs valami beállításelmagyarázó gyűjtemény magyarul persze? a járművek techniai adatainak megbuherálására?
  • eta32 #23292
    Precision Farming - Improved Features: Soil Map Purchase and More
  • RoboKutya78
  • RoboKutya78
    azt hittem foglalkoznak majd egy kicsit a térképek minőség feljavításában az első frissítésben de sajna csalódtam.
    Nem tudom hogy ki az aki tervezte ezeket a térképeket, de azért csinálhatott volna kellemesebb megoldásokat.
    Az hogy 3 féle festéssel van felrajzolva a térképen a megmunkálható föld kicsit kiverte a biztit nálam a játék, de gondoltam csak szépítnek rajta.De nem.
    Egy földterületet így megrajzolni hogy elvileg ha a grafikát jól látom elösször megrajzolták sáros földdel aztán gondom vagy játékon belül felszántották mélyszántással, vagy slendrián módón kockarajzoló módban kikockázta a megművelt földet de ez eszméletlen pfs zabáló megoldás amikor egy bizonyos távolságból nézed a földet elhányom magam :( a 19 szebb térképekkel rendelkezett.
  • eta32 #23289
    Évek óta ezt a maszlagot etetik ....velünk....
  • FrezeR
    Igen, érdekes kis szerkezet :)
  • FrezeR
    Ja :D Amúgy ezt is megint úgy adják elő mint valami nagy újdonság, pedig már benne kellett volna legyen az alapjátékban is :)
  • RoboKutya78
    hú úgy néz ki mintha rátekeredet volna az utcai kandelláberre :)
  • eta32 #23285
    Na megvan az időpont amikor újra felveszem a @zaros gumi csimmát és folytatom a földtúrást
    Erre vártam eddig a 19-nél csak bele kukkantottam de nem foglalkoztam a kérdéssel ,na majd itt....
    Remélem lesz olyan ahogy írják,talán mert nem a Giants fejlesztette jó lehet...
  • FrezeR
    FS22 Precision Farming: Features & Release Date

• RoboKutya78
    Srácok segítsetek már ezt a fűnyírót hogyan állítom a szórási technológiáját középállásba a vesszővel nem tudom átállítani
  • Thothem
    Sziasztok.

"Kis" megszakítás után ismét nekiálltam Farmingozni. Igaz, csak a 19-el.
    Én vagyok béna, vagy nem létezik olyan mod, ami az éjszakák sötétségét befolyásolja? Nekem kicsit sötét, főles borús/esős időben. Lehet ezen valahogy változtatni?

Extra kérdés: Létezik valami olyan autoloader mod, ami a gyapjas raklapokat rendesen felpakolja? Az IT Runner felrakja ugyan de eléggé kínlódós. 17-hez volt olyan, ami egy pillanat alatt felrakta, ez meg 20-80 literenként tölti át, meg pakolja le...

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • FrezeR
    Nekem is, de most már nem látszik. Azért mondom, hogy amúgy előhozható ha kell.
  • rokshow
    De nekem látszott!
  • FrezeR
    Az nekem sem látszik úgy.
  • rokshow
    Szia, a menűben a nagy térképen az x el igen látszanak a földek számai, de mikor játék közben a térképet a 9 gombbal előhozom akkor ott nincsenek a földek számai :( :( :(
  • FrezeR
    Szia. Ha a térképnézetben a Földek gombra kattintasz vagy nyomsz egy X gombot, akkor látni fogod a számokat.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2022.02.28. 19:50:40
  • rokshow
    Sziasztok, jó estét. A frissítés óta nekem a térpéken nem látszanak a földek számai, módok nélkül se, alap farmokon se :( Vki járt már így?? Esetleg vmi megoldás???
  • eta32 #23275
    Na tegnap este tettem megint egy próbát sokadjára ...nagy nehezen 1 óra alatt lecsorgott a 2.6 GB.....
    Mindig írják hogy optimalizáltak ezt azt ....na persze a nagy semmit.....
    A fórumon is foglalkoztak a kérdéssel ,ez a "javítás" már 1 hónap után kellett volna,mert még így is maradtak bugok ahogy írták és olvastam ,a konzolosoknál sem felhőtlen az öröm....
    Csak hát mikor a Fizetős DLC a lényeg hogy is maradna idő a játék rendbetételére...
    Nem is néztem az "új" gépeket, számomra annyira kellettek mint egy falat kenyér....
    Valamikor biztos "meg szál az ihlet" és megint belekezdek-folytatom ,de egyenlőre marad a sárdagasztás SR módra....pedig abban már a közel 2 év alatt 30 napom van ,de most hogy megint neki álltam egyáltalán nem uncsi ja és kb még csak a felénél tartok karrierben....
    Annyi mindent beígértek korábban amiről nagy a kuss....majd ezt a sok mindent ha bele rakják és rendbe teszik (lehet soha nem következik be) akkor megint felhúzom a @zaros gumi csimmát és túrom tovább a földet...
    Amiket írtál sajna teljes mértékig igazak és osztom én is...
    Kár a C&C-ért igazán ütős lehetett volna, de ott is már a végére (az elején is) csak az ígéret földje maradt...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.02.26. 06:36:49
  • FrezeR
    Nem hiszem, hogy veled van a baj. Sajnos engem sem köt le már annyira, pedig imádtam amióta rátaláltam, hogy létezik. Szerintem ez azért van, mert nem újult meg annyira amennyire már kellett volna neki. Nem ad annyi új ingert, nem komolyodott a játék a megfelelő szintre. Persze tény, hogy a nagyobb tömeg akinek ez a játék szól, azoknak ez bőven elég is. Egy amolyan Cattle and crops irány lenne megfelelő és mint látjuk jó kis pénzes támogatással (amit ők nem kaptak meg) a háttérben fantasztikus játékot lehetne alkotni.