23835
  • endy papp
    Ja bocsi akkor nem olvastam el figyelmesen.
    De azt hittem a szilárd nem lehet gond....én az összeset a komposztáló gépbe öntöm ,tudod ott bal oldalt felül,majd a komposztot leadom.
    De gondoltam ezt tudtad hogy a szilárd trágya is mehet a gépbe komposztálni...
    Mellesleg ugyan az a gond ezzel is mint a híggal 0 ára van
  • Scany01

Hol a tároló már 39% van a mosot krumpli?
  • aZsandar
    A folyékonnyal nincs bajom, csak összegyűlt a szárazból már 800'000 l, amit pocsékolásnak érzek, ha nem lehet leadni... ]:-(
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.23. 03:22:39
  • endy papp
    Van olyan ahol le lehetne adni,de 1 nap után lemegy 0-ra az ára(ne kérdezd miért)így majd hogy nem használhatatlan.
    Van az a elhelyezhető üzem ahol szerves trágya és víz lesz belőle én ott hasznosítottam.
  • aZsandar
    Kérdés: ha én steam-en 8'200-at fizettem az alap játékért, akkor nekem szabad letöltenem inygyé a gold-ot? ];oDDD (kedves admin, csak vicc volt, soha eszembe nem jutna! :-)

Egyébként aki megvette, és játszik is vele: milyen? (nem azt kérdeztem, aki nem vette meg, mert "szar", mert annak csak elképzelése lehet, tapasztalata nem) Megérte megvenni?
  • aZsandar
    A kérdés lényege, hogy van-e olyan általános "üzem", ahol adnak érte sok-sok manijt... ];o)
  • aZsandar
    Van egy ilyen autosave mod...

Szerintem meg valami durva génkísérlet folyik a farmom alatt, vagy izotóptemetőre épült, és kész!!! ]:-DDDDD

Na, melyik map lehet te drága? Tippelj! ]:-DDD
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.23. 02:27:17
  • endy papp
    Egy bizonyos idő után nálam valahogy magától is ment a játék....
    Hogy ez mitől is van ,ne kérdezd annyira nem izgatott eddig, hogy komolyabban foglalkozzak a kérdéssel,legritkábban minden órában mentek egyet,így nagy gond veszteség nem ér.
  • endy papp
    Ez nem titok, hanem mod ütközés miatt van...
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.11.22. 23:12:11
  • endy papp
    Melyik játék??
    Melyik map?

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.11.22. 23:10:54
  • aZsandar
    Van kb. 600'000 l trágyám, türelmem meg nincs elszórni a földeken. A játékban le lehet valahol adni, csak én nem találom?
  • aZsandar
    U.i.: hülye mikrofos kíndóz a "Users" helyett "Felhasználók"-at ír, a "Documents" helyett "Dokumentumok"-at, de na hagyd, hogy megzavarjon... ];o)
  • aZsandar
    Szia Amelly!

Az adott mentés (a betöltéskor látod a sorszámát) létrehoz egy mentési könyvtárat: C:\users\*felhasználóneved*\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\savegame#
    Én pl. a 7. mentéssel játszom, ez nálam így néz ki:
    c:\Users\zsandar\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\savegame7\
    Na már most, ebben a könyvtárban található egy vehicles.xml file, ami tartalmazza az összes járműved típusát, koordinátáit, üzemanyagszintjét, töltés típusát és mennyiségét, stb...
    Ha ez a file sérül mentés közben, akkor ciki, mert az történik, ami nálad.
    A megoldás:
    Ments sűrűbben és akkor egy ilyen hibánál helyre tudod állítani az eggyel korábban mentett verziót, így esetleg az utolsó fél óra melódat bukod, mást nem.
    Ennek menete:
    Megnyitod a c:\Users\*felhasználóneved*\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\savegameBackup\ könyvtárat, megkeresed az adott mentés legutolsó verzióját, és annak tartalmát átmásolod a mentési könyvtárba.
    Az én 7. mentésem helyreállításánál pl. a "c:\Users\zsandar\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\savegameBackup\savegame7_backup2015-11-22_20-57\" teljes tartalmával kellene felülírnom a "c:\Users\zsandar\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\savegame7\" könyvtár tartalmát...

Remélem nem voltam túl szájbarágós, sajnos nálam ez néha szakmai ártalom... ];oD
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.22. 21:33:08
  • aZsandar
    Úgy érzem, valami szörnyű titkot rejt ez a játék...!!!!!

• aZsandar
    Szia Gyuri!

Bocs, lehet, hogy hülye kérdés, de már régen játszol? Tudod, hogy mi a különbség egy sima mod és egy map csomagja között?
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.22. 21:14:09
  • aZsandar
    Vajon milyen lenne egy olyan pálya, ahol csak az utak vannak meg, semmi létesítmény sehol, csak legelők.
    Kapsz pár alap gépet, mellé pár építő gépet, és eleinte te döntöd el, hogy mit hova fogsz felépíteni, mi -, mi mellé fér el, logikailag mi legyen mellette, aztán a meglévő nyersanyagokból (homok, kő, cement, beton stb.) magadnak kellene felépítened az egészet? Az alap boltok meglennének, lennének még építő gépeid is, amit vagy magad üzemeltetsz, vagy veszel fel munkaerőt...
    Ha kicsit elengeditek a fantáziátok... ];o)))
    Kreatív embereknek több hónapnyi elfoglaltságot jelentene egy-egy alap pálya. Semmi nem lehelyezhető, de minden felépíthető a farmon, miközben a földeken folyik a termelés. Életszagú lenne, hiszen minden nagy gazdaság egyszer kicsiben kezdi... ]:-)))
  • gyuri35
    Sziasztok!Beraktam egy térképet a mod mappába,de nem látja a játék ellentétben a többi módosítással.Ilyenkor hol a hiba?Steam-s verzióm van
  • traktorista
    A Gold-ot csak az alapjátékkal lehet futtatni, önmagában nem ér semmit, csak egy sima kiegészítő lemez. Ha csak most ismerkedsz a játékkal, bőven elég az alap. Pláne, hogy olcsóbb is, mint a kiegészítés.
  • hekus2014
    Sziasztok, azt szeretném meg kérdezni, hogy vegyem meg a Gold Editiont vagy elég sima is?
  • Sysfox
    Szavaztam.

Hiányolom még a "More LIFE on maps" opciót (vagy valami ilyesmit), mert az élővilág nagyon csekély az FS15-ben. Sőt, legyen "Much more LIFE on maps", mert eltekintve egy-két NPC autótól, olyan, mintha valami világégés után játszódna a játék.

De tippem lenne még jó pár ezen kívül.
  • Amellywood
    Sziasztok.

Lenne egy problémám, már másodjára fordult elő,hogy mikor belépek a mentésembe eltűnik az összes járművem és eszközöm minden amit megvettem.Okozhatja ezt egy hibás mod vagy más jellegű lenne?
    Teljesen random fordul elő legalábbis szerintem kb 2 hétig semmi baj nem volt és most arra lépek be hogy nincs semmim.

Ha van valami tippetek szívesen várom :)

A játék eredeti.
  • aZsandar
    Fizika alatt: lehetne élethűbb a talaj, mert a traki nem így viselkedik terepen... Lehetne a Spintires-el kicsit keresztezni, nem? Pl. ha nagyon eláztatod a talajt, ássa el magát, ragadjon be, vájjon nyomvályút, stb...
  • aZsandar
    U.i.:
    Az összes gépet percenként tankolni kell, így én letöltöttem az Amazone Pantera permetezőt, és átírtam 45e l-esre. Így a nagyobb-, egybe szántott földeket is bírja egy szuszra, bár ne akarj vele röviden megállni, mert ekkora tömeggel nem fog (nem foglalkoztam a fékerők átírásával, nekem jó most így is)... ];o)))
  • aZsandar
    Dimre írta ezt le, ezzel el tudsz már indulni. (#18301)

A többi részlet a soilmod.zip-ben, a Tutorial SoilMod.docx tartalmazza, angolul. Ha ezeket megnézted, és konkrét kérdés lenne, akkor bátran!

Amit megfigyeltem:
    A lime 1x szórva 0.6-el noveli a pH-t egy nap alatt, 6.4-ig mehet, 5.8 vagy alatta, menj át rajta kétszer, stb...
    Víz kb. ugyanez, ámbár ott nem ennyire konkrét.
    A többit ilyen formán megtalálod:
    N: x0 = + 0%; X1 = + 20%; x2 = + 50%; x3 = + 70%; x4 = + 90%; x5 = + 100%; x10 = + 75%; x15 = + 50%
    PK: x0 = + 0%; X1 = + 10%; x2 = + 30%; x3 = + 80%; x4 = + 100%; X7 = + 30%
    STB...

Fontos!
    GPS mod-dal tudod igazán használni. Beállítod, aztán ráállítod a kurzusra a műtrágya szórót, vagy permetezőt, és aszerint kapcsolgatod, hogy az adott érték mit mutat a jobb szélen. Persze, ott kell ülni, de meghálálja.
    Én csak akkor szoktam melóst felvenni, ha pl. az egész földön egységesen 6.2 a pH, mert akkor bátran telisbeszórhatja az egészet mésszel.
    Ha valami extrém eltérés van (pl. a nedvesség az egész földön 10-20%), akkor a FallowMe + GPS-el küldöm végig a permetezőket, akár 5-öt is egymás után. (Azért kell a GPS, mert így ráhagyhatsz a munkaterület szélességére, és fordulás után nem akadnak össze. Köv. táv. min. 45m). Aztán másnapig hagyom állni, és utána finomítok rajta, amit kell...

A kiszórt műtrágyák folyékony formában (permet, vagy locsolva) hatékonyabbak, úgy vettem észre.

Most "röviden" ennyi. ];o)
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.20. 22:22:00
  • Caliph
    fizika,több növény,fejlesztett talajmegmunkálás nálam a 3 nyerő.
  • TerDev
    az összeset lehetne fejleszteni...
  • FrezeR
    Lehet szavazni milyen fejlesztésekre koncentráljanak a következő részben
  • Scany01
    Köszi de maradok a meglévő mapnál kicsi és szép map majd megoldom az elrendezést.
  • Scany01
    akkor várjuk az észrevételed hogy mire is jöttélrá mert én nem értem még mindig adig világos hogy mit mivel kell az meg is volt de tovább nem todom,mert lassan felnő a kukorica és kezd le menni a %.
    Utoljára szerkesztette: Scany01, 2015.11.19. 17:22:56
  • aZsandar
    Figyeljetek jól! Az előzményeket visszaolvasva, Endy dobta fel ezt a Kulen pályát... Szóval csak szívat minket... ];oDDD

Egyébként kezdem minden részletét kiismerni, és ez nekem jó. Az összes földem 6.8/57%/4x2x környékén van ismét. Jó, persze fogy a mész is rendesen, de már tudom menet közben, mennyit kell még variálnom, hogy mire a termés beérik, 95-100% közötti hozam legyen... Hibátlan, csak az angol leírás egy kicsit magas volt eleinte nekem. Viszont sokkal nagyobb élvezet itt a jó hozam, mert megküzdöttél érte... ];o)

Csak attól őrülök meg, hogy egy oda-vissza fordulóval kb. ki is fogy a műtrágya szóró, ha mésszel hajtod... Csalás, vagy sem, szerintem én most átírom... ]:-)
  • dimre
    Próbáld ki ezt (lehet már ajánlottam) a térképet, Björnholm telepakolva extrákkal + soil mod: Norgeholm V 5.0
    (néha szenvedek vele én is, de csak a soil mod mellékhatása miatt, mielőtt beérik a termés leesik az FPS 1-10 közé, diavetítés, ilyenkor kilépek és vissza)
  • endy papp
    Már a 13-ban is volt ez a soil mod ,de ott se tudtam magam rábeszélni hogy használjam itt meg pláne nem....
    De ahogy olvasom jobb is mert még agyvérzést kapnák mérgemben,no meg nem vagyok egy "agromókus" fajta, inkább megmaradok föld túró parasztanak
    Ami a malmot meg a lisztet illeti,én megmondtam....
  • Scany01
    JWRC_CZECH_MAP_V1
    Én is a soil modal szenvedek valamelyik nap permetesztem NPK-val aztán olvasom hogy nem azzal kell permetezni, így átmentem mégegyszer AA-val a kukoricán. Nekem is van hogy változó alap az 57% de valahol 48% meg így 40-es érték van.

Utoljára szerkesztette: Scany01, 2015.11.18. 15:47:42
  • aZsandar
    Bakker, mindig elfelejtem, hogy be van kapcsolva a "Szidd az anyját!" mod. Tegnap este mikor kiléptem, még semmit nem őröltek a malmok. Ma, mikor beléptem, már ott várt mindháromban a liszt... Ennyi!!! ]:-D
  • aZsandar
    Adjon Isten!

Ez most melyik pálya?

Endy:
    Ha odamegyek a malom ajtajához, akkor be tudom kapcsolni a szélkereket, de nem tudom, ez vajon összefüggésben van-e azzal, hogy őröl-e.
    A help-ben megjelenik a töltési szint, ám liszt mégsem készül.

A permetezést a GPS + Follow Me + mobil raklapos vegyszertartály + Amazone Pantera (átírva 18el-esre) mod-okkal végül megoldottam, nagyjából felügyelet nélkül tudnak permetezni a földeken, bár még nem jöttem rá, hogyan mennek maguktól, ha nem ülök benne...
    A földek intenzív elsavasodása miatt az a lúgos rész visszasavasodott, így már nem sírok. Amit viszont nehéz követni, hogyha korrigálsz egy földet, akkor nagyon sokára (talán másnap?) jelenik csak meg az eredmény. És van ahol pl. csak foltokban túl száraz. Ott nem szabad egyben locsolni, csak a foltokat? Szóval igazán megszállotnak kell lenni szerintem a Soil mod-hoz, nem? Mindegy, lassan rájövök az összes trükkjére, és a felfedezés élménye kárpótol. De jó lenne egy reset gomb, amivel visszaállnak a földek alapértékre, hogy újra tudjam kezdeni... ];o)
  • Scany01
    köszi
    Téma alapján írtam a 2 kérdést minek írjam külön ha 2-2 egybe csatlakozik.
    Nem tudom eladni mert csak ami az alaptól újonságg rajta a keverő táp,fürészüzem,2 +állat és felszeretem volna dobni egy kicsit a mapot ezzekela cucokal akartam volna még a káposzta üvegházat de nem tudom hovva rakni ezt a 2-őt is allig bírtam le rakni.
  • endy papp
    Nem kell magától tesz oda.
    Ilyet fogsz látni.
    Krumpli mosó
    A főzött krumplit valamilyen kanállal vagy szállító szalaggal tudod felszedni.
    Hogy hova tudod tenni az a maptól is függ, van ahol le tudod adni,ha nincs ilyen akkor nem sok mindenre jó.
    Egyszerűbb ha mosottam leadod .
    Egy ilyen "markert" bár hova letehetsz és ha oda viszed pénzt kapsz.
    "Marker"
    A pig és castle bármit megeszik,de legjobb ,azaz 100%-os a termelékenység ha kevert tápot adsz nekik.
    Ez 4 kérdés volt....
  • endy papp
    Hát nem tudom de én semmit nem csináltam csak leöntöttem a megfelelő terményt és kész,pár perc múlva már őröltek is,azóta sem álltak le....
    Ha jól emlékszem fél vagy 1 óránként van látható liszt termelődés,de lehet hamarabb,már rég toltam,vele.
    Igazából nem értem mit jelent "aktiválva és simán"
    Ha közel mész melléjük mit mutat a "szintjelző"súgó?
  • Scany01
    Sziasztok
    2db kérdésem lenne:
    1.A mosot krumpli allá kell olyan raklap tároló vagy magától tesz oda,és a főzöt krummplit mivel szedem és visszem el,meg hova lehet vinni?
    2. a pig és a castle mit eszik?
  • aZsandar
    Adjon Isten!

Kulen Vakuf: a szélmalmok megtöltve, próbáltam aktiválva és simán is, de nem őrölnek. 5let?

Köszi! ]:-)