23847
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #19563 Ezeket már rég nem vágom,mert a 13-at is kontrollerrel toltam és azóta is.
Ja Ja az van.... -
istvan1234 #19562 A bolt/garázs menüben ott van az összes eszközödről minden adat amit szeretnél látni. Érték, kor, üzemóra.
A bérlés sem megoldás ha sokat használod a gépet. 19 üzemóra alatt kifizeted a gép értékét, az meg gyorsan összejön. Bérelni is csak azt érdemes amit nagyon ritkán használsz. -
istvan1234 #19561 Bocsi, azt a választ nem neked szántam hanem a feletted lévőnek. -
#19560 Neked is nagyon köszönöm,de nem ez volt a baj..... (Bocsi!) -
#19559 Köszönöm,de a helyes válasz:
1. Enter
2. Q
De tényleg köszönöm! Feltalálom magam,csak feltettem két teljesen felesleges kérdést. Próbálom hozni a fórum színvonalát..... -
endy papp #19558 Most ez komoly????
De a kolléga neked címezve megválaszolta a problémád megoldva.
""Válasz 'joceruza' üzenetére (#19554""
"Ha PC-s vagy elméletileg van egy SavegameBackup mappád a Dokumentumok/MyGames/FarmingSimularor2017 mappában. Abból vissza tudod."
Egyszer nálam is csinált hasonlót az elején,próbáld a vezérlő beállításoknál.
Irányítás (visszaállítás alaphelyzetbe.)
Nekem megoldotta.
Manuális eszköz felcsatolás móddal itt a 17-nél még nem találkoztam,így ótómatán, megnyomod a megfelelő bilt.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.02. 18:33:36 -
#19557 ... ezen felül F1 a segítség -
istvan1234 #19556 Ha PC-s vagy elméletileg van egy SavegameBackup mappád a Dokumentumok/MyGames/FarmingSimularor2017 mappában. Abból vissza tudod. -
bigmail #19555 Köszönöm a válaszod.
Azóta újabb eretvágó problémába futottam, lekaszáltam a farm körül a füvet, eddig minden oké, majd begurulok az udvarra és lecsatolom a fűkaszát, közben éppen felkelt a nap is.
Abban a pillantban haogy megnyomtam a Q betűt a játék kifagyott, legalábbis azt hittem, de nem mert fél perc múlva ugrott a kép egy picit, majd megint egy picit.
Ha jól számolom az FPS leesett 0.1 lett, betöltöttem újra gondoltam hátha, de sajnos nem, a menü még hibátlan a töltés idő jó, de a képet több mint 1 perc alatt jeleníti meg, ekkor a menübe való kijutás is 1 perc, a kilépés meg idegpálya mire érzékeli, hogy a gombra kattintottam, majd a menü fut simán újra,
Sajnos a biztonság miatt gyorsan elmentettem még amikor a hiba előállt, vissza lehet valahogy tölteni egy régebbi mentést vagy oda gazdaságom ?
Mondjuk akkor sem fogok sírni mert az első játék mindig tutorial nekem.
Közben a BACKUP megvan:
c:\Users\U[username]\Documents\My Games\FarmingSimulator2017\savegameBackup\
Utoljára szerkesztette: bigmail, 2016.11.02. 17:45:57 -
Beülök a traktorba,nyomom a W-t,de nem megy! Mit rontottam el?
Még egy kérdés! Mivel tudom a pótkocsit felakasztani? -
#19553 Ne haragudjon meg a világ! Ezektől a kérdésektől az ember eret vág! A játék magyar,az illető feltehetőleg olvasni is tud. Miért nem nyomja a Call of duty-t? Tölt,lő,tölt,lő...... Ahhoz nem kell ész!
Azt miért nem kérdezi meg hol kell a PC-t bekapcsolni?...... "Még pá kérdés az időt mivel tudom felgyorsítani és vissza?"...BES**RÁS! -
endy papp #19552 Hagyjad már, megmondta hogy ""nem vagyok még aranykalászos gazda,""
-
#19551 ................
Feltelepíteni fel tudtad?
Utoljára szerkesztette: joceruza, 2016.11.02. 16:50:02 -
#19550 1: az állatok 2 féle trágyát "gyártanak" híg és szilárd. híg megy a hígtrágyaszóró tartályba,szilárd a platós szóróra
2: időgyorsítás : 7-8 gombokon
3: azért nem fogy mert az ingame menuben nem állítottad át ,így a segítő megveszi menet közben,annak költségei levonódnak automatikusan. Ki lehet kapcsolni az üzemanyag vételt is,így az is fogy,és manuális feltöltést igényel
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.11.02. 16:43:25 -
endy papp #19549 Én meg azt sajnálom hogy amit írok nem érted vagy nem értelmezed és a játékot sem, ezek szerint,amint a műtrágyázási leírásodból is látszik.
Leírom sokadjára, nem kell semmilyen "reparier mod" a játékhoz az csak egy plusz extra,gondolom még a mod leírását sem olvastad , nézted meg mire való.
Mert akkor nem írnál ilyen blődségeket.
Ja hogy neked a napi 1 euro az már komoly fenntartási költség.
Mondtam ne használd a játékot a pénzt meg kérd vissza, már ha egyáltalán megvetted.
Részemről téma lezárva....kár rád pazarolnom a drága időm ha még rendesen a földjeid sem tudod műtrágyázni,holott le vagyon írva .
Nem arról van szó hogy pl 100 tehén 24 óra alatt mennyi liter tejet termel és ezért mennyi pénzt kapsz,mennyi a szaporulat,stb,stb hidd el én ezt is tudom ,kiszámoltam.... -
bigmail #19548 Ez egy VE 8000 iszaptartály, nem vagyok még aranykalászos gazda, így halovány gőzöm sincs, hogy miért kell iszapolni a földet pl. krumpli ültetés előtt, meg azt sem tudom, hogy hogy rakok iszapot a tartályban :)
Paraszti ésszel gondolom vizet kéne bele rakni meg földet, de a víz kúton nem tölt bele vizet és földet sem tudok bele lapátolni :)
Talán a disznók trágya levét kéne belerakni, de gondolom az a trágyázókba kell.
Még pá kérdés az időt mivel tudom felgyorsítani és vissza?
Miért nem fogy a mag meg a permetlé a kocsiból? -
endy papp #19547 Nálam működik ez is mint majd minden más is .
Megint csak az jön ki hogy még a játék leírását sem vagy hajlandó részletesen elolvasni,értelmezni,azért írod hogy ....így kékül meg úgy kékül....
Működik az rendesen csak rosszul rosszkor csinálod.
De tudom is hogy mi a bibi,de ezt meghagyom neked talán majd egyszer rájössz..
Ha már ilyen nagyon otthon vagy a gazdálkodásba nem lehet probléma egy ilyen alap funkció rendes működtetése.
Bocs. -
istvan1234 #19546 Sajnálom, hogy nem vagy képes megérteni, hogy ez egy bug. A 600. üzemórától kellene emelkednie a fenntartási költségeknek. Mond már el légyszives, hogy szerinted miért vonja le naponta a játék a fenntartási költséget ha utána még pluszban egy repair mod segítségével karban kell taratni a gépeket? Talán a kötelező biztosítást fizetjük. És igen, onnantól kezdve, hogy elér az ember egy bizonyos fenntartási költséget amit már nem tud kigazdálkodni a játék használhatatlanná válik.
Utoljára szerkesztette: istvan1234, 2016.11.02. 16:05:57 -
istvan1234 #19545 Szerintem mi nem ugyan arról a játékról beszélünk. Bevallom eszembe sem jutott, hogy 3x sózzam ugyan azt a területet ezért írtam az elején a "valószínűleg" szót, de a kedvedért kipróbáltam és az jött ki, hogy másodjára nem indul neki a bérmunkás hiába nyomkodom a H betűt. Ha pedig megcsinálom saját magam akkor nem lesz a táblám kékebb. Bocs! -
endy papp #19544 Biztos nála lehet a ""hiba"""....
Most megint megnéztem, amit eddig is tudtam és leírtam....
A legjobban elhasználódott traki ami 92 napja van nálam 41 üzemóra van benne(ezt kaptuk) 912 euro fenntartási költséggel rendelkezik,
Naponta 1 azaz egy euro fenntartási költséggel növekedik.
Elpörgetem az időt 4 nappal akkor még 3 azaz három euróval nőtt a költség.
Ha ez így használhatatlan valakinek akkor ne használja nekem jó így...
Hozzá tenném ez azzal a moddal,mert anélkül ennek majd a fele.
Nem fogok képeket felrakni róla mert minek mindenki járjon utána.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.02. 15:49:55 -
endy papp #19543 Nos ezen része ahogy írod rossz,de gondolom ezt is javítják,de ettől még senki nem fogja kukázni,még akkor sem ha nem lesz kijavítva.
Na persze nagyon sokan meg se veszik ,majd csak kárognak hogy ez se jó az se jó....de pénzt nem ad érte csak várja hogy egy hibátlan űber szuper játékkal tolhassa.
"Akinek nem inge ne vegye magára"
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.02. 15:13:17 -
endy papp #19542 A játékban levő magyarázatot sem olvastad el.
Ne vezesd félre szegény embereket.
Nyilván az elő 2 napban én is volt amit benéztem nem olvastam el ,de mára már eléggé átlátom, az egészet,nagy részét ki is próbáltam,teszteltem.
Megsúgom nem kell különbözőnek lennie.
Le van írva a játékban hogy kell csinálni csak el kel olvasni.
A valóságot meg hagyjuk nem sok köze van sem ennek sem más játékoknak hozzá.
Benn van a nevében ez játék.
Nyilván én is szeretném ha minél jobban szimulálná a valóságot.
Tudom rengeteg hiba van benne ,javítva is lesznek.
1 hete jelent meg.
De azt írni hogy használhatatlan,hülyeség ,már ne haragudj.
Nem kell használni ha nem tudod.
Szerintem az a használhatatlan ami el sem indul,vagy ha igen akkor is annyira rossz hogy menekül tőle az ember..
Nos erre azért ezt nem lehet ráhúzni...
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.02. 15:07:55 -
istvan1234 #19541 Amit annyira védesz az a legnagyobb bug ami benne maradt a játékban és ettől használhatatlan. Az előzetesekben benne volt, hogy a gépek 600 üzemóra után kezdenek el erősen amortizálódni, nő a fenntartási költségük annyira, hogy kénytelen legyél lecserélni. Ez valamiért nem működik. Pontosan láttam, hogy napról napra nő a fenntartási költségem és ez gyanús volt. Egy traktorom 27 üzemóra után a kezdeti napi 200Euroról felment 534re. Ezért néztem utána a dolognak. -
endy papp #19540 Te így látod én meg másképp
Engem csak az érdekel mit lemértem és teszteltem.
Aki akarja használja aki nem nem.
De annyit megjegyeznék hogy amit írtál, azt tükrözi hogy nem a játékot nézted csak ezt ".xml-ében benne van ez a sor: <lifetime>600</lifetime> csak valamiért nem működik"
Ha a játékkal is foglalkoznál akkor látnád nap mint nap nő a fenntartási költség,ennek semmi köze az üzemórákhoz,de ha megy a gép akkor még jobban nő ,és értéktelenedik el ,de ha javítod akkor kevésbé,ezért ez a mod.
Most egyszerűbben írtam remélem át ment..
Félre ne értsd nem kioktatásnak szántam.
-
istvan1234 #19539 Valószinűleg a 3 dolognak különbözőnek kell lenni. Nem lehet mind a 3 sózás. A valóságban sem sóznál háromszor.
-
istvan1234 #19538 Nem kell ide semmiféle repair mod! A Giantsnak kellene végre kijavítani a játékot , hogy működjön a 600 üzemóra idő mielőtt elkezd emelkedni a fenntartási költség. Az összes eszköz .xml-ében benne van ez a sor: <lifetime>600</lifetime> csak valamiért nem működik. E nélül meg sajnos használhatatlan a játék ha valaki karrierbe kezdene. -
istvan1234 #19537 Nem kell ide semmiféle repair mod! -
endy papp #19535 Látom nagyon el vagy a fűvel.... -
#19534 Valami élvezet is legyen :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.02. 03:35:40 -
endy papp #19533 Bakker ez tényleg durva.
Én elhittem hogy ezt csinálja nem is azért írtam.
Szerintem nálad valamivel ütközik.
Szerinte azért használódik el hamar mert ha már a paraszt hamar akar mindent legyen ez is hamar.
De igazából ezt a műhelyt el is felejtettem ,semmire sem jó,ha nagyon akarsz bumm elmész a bolti műhelyhez "konfigurálni" vagy eladni.
Inkább azt csinálták volna meg amit írtál.
Már a 13-ban némely mapon jól meg volt csinálva a vége felé ,de aztán jött a 15 és hagyta mindenki.
Ott emelővel megemelted ,írta miket kell javítani,még szerszám zörgés is volt meg miegymás.
Na egy ilyennel nagyon ütős lett volna persze nem ilyen durva elhasználódás mellet.
De őszintén az alap mapba ki fog bele tani 2-300 órát...senki,vagyis nagyon kevesen,ezért van ez így majd a modderek...
Én ettől függetlenül használom ezt a modot ,legalább így valami valós értelme van az elhasználódásnak -
#19532 Oké endy, amit leírtál helytálló, csak én arra részére értettem az egészet, hogy minél reálisabb legyen a játék, úgyis mindig mindenki ezt hajtogatja. A való életben sem 50 munkaórára terveznek egy gépet (játékban is a reális idő a mértékegység), ha így lenne, nem lennének gazdálkodók, mert hetente vehetnének új gépet, mert egy hét átlagában véve simán ledolgozza azt az 50 munkaórát a traktor. A játékban viszont ezen óra után csillagászati összegbe kerül a fenntartás, és ez b@ssza a csőrömet, ha már raktak bele műhelyt, csak (vissza)konfigurálni lehet, egy javítás opciót miért nem tudtak beleírni? Fasza kis multifunkciós műhelyépület, ahol tudnál javíttatni, fejleszteni, és bérlés funkció is lenne, ja és a szervizeléssel nőne a gép élettartama.
Bizonyíték mit művelt a mod nálam
log.txt bejegyzés (több száz soron keresztül ismétlődnek)
Error: Running LUA method 'update'.
C:/Users/dimre/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_repairVehicles/repairVehicles.lua:80: attempt to perform arithmetic on field 'rvLastOperatingTime' (a nil value)
Error: Running LUA method 'update'.
C:/Users/dimre/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_repairVehicles/repairVehicles.lua:80: attempt to perform arithmetic on field 'rvLastOperatingTime' (a nil value)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 23:51:43 -
endy papp #19531 Repair your vehicles v1.0
Előre szólok nem biztos hogy rövid lesz....
Én is végeztem teszteket ez irányba.
Természetesen abban egyet értünk hogy a készítők itt is kicsit eldobták a kalapácsot ,negatív irányba.
De ez már az elején bebizonyosodott, nem arról szól hogy 50 óra alatt felépíted a komplett gazdaságot,inkább 50 nap....
Kell a sok funkció miegymás? tessék itt van ,majd a 300. óra körül már látni fogod az alagút elejét.....
Szerintem az alap koncepció jó ,nem véletlen tudták a modderek egy moddal használhatóvá és élhetővé,ha tetszik gazdaságossá tenni ezen részét.
Nos ha egy mondatban szeretném megfogalmazni,a Repair mod,amiből 2 fajta verzió is van már,mondhatni tökéletes.
Működik ahogy kell ,"teszi a dolgát" erről majd bővebben.
Teljes mértékben erre találták ki, csak gratulálni tudok a készítőjének.
Nálam már van a mod mappában 70 elem 665mb így ha össze akadna már észre vettem volna.
Nem tüntet el semmit sehonnan egyik se.
Persze minden mod teszteken megy keresztül nálam ,a 15-nél is így volt de ott a végén már nem volt egyszerű a 10GB-ból szűrni, ha gond volt valamelyikkel.
Pl :most találtam egy olyan pótot ami ,már mikor beleürítésnél nem lehetett látni a pótba a terményt ,majd ürítésnél még kilépni is csak a feladatkezelő segített,ez csak egy pót volt...
Vissza kanyarodva ide.
Ha korábbi verziót választja valaki (szerintem realisztikusabb,de ezt mindenki döntse el maga,picit még sanyargatod is magad,de ettől még életszerűbb) akkor saját magának kell javítani,nem kevés pénzért az elöregedett gépeket szerszámokat,természetesen a legelejéről beszélek a játéknak,nem nagy költség mivel gép se sok van.
Az utóbbi repair mod verzió ,ezt automatice megcsinálja ezt, ahogy a mod mappába bele helyezed és kész,játékbeli költség nélkül .
(De gondolom ezen már mindenki túl esett.)
Igaz itt az üzem órát nem nullázza ,azt nem tudom miért,de ezeket már szerintem mindenki eladta.
Elmagyaráznám a lényegét , mert nem biztos hogy a bemutató vidik alapján, mindenkinek tiszta minden.
Nyilván itt nem rád gondolok "Dimre"
Mindegyik verziónál a játék során neked kell az üzemóra függvényében javítanod költségért a gépeket.
Az első és ,repair mod verzió az aktuális,pillanatnyi elhasználódott,gép árát növeli,de a napi fenn tartási költséget,csökkenti úgy hogy általában kb az akkori alacsony gép árának megfelelő összeget.,kell kifizetni javításra, (ami levonásra kerül).
Elsőre húzósnak tűnik de nem , és utána számol ,én megtettem, akkor csak jól jár vele.
Nem kell eladni mindet,ebben segít a mód.
Az utóbbi verziónál már ezzel nem kell a legelején vacakolni.
Nyilván ezután is növekszik a napi költség és értéktelenedik a gép de minimálisat.
Mindegyik verzió innentől egyformán működik.
Elpörgettem az időt 10 nap alatt ha állt a gép,mert azért azt nem tudtam szimulálni hogy közbe dolgozzon is.
De ha valaki jó matekos üzemóra arányában kiszámolhatja...,
De egy egy munka végeztével oda mész mellé és látod mekkora a javítási költséged,amit természetesen majd ha akarod bármikor elvégezheted.
10 nap alatt olyan minimálisan növekedett a fenntartási költség,és keveset romlott a gép ára,hogy inkább ez mint a bérlés.
Javítással az üzem óráját is lenullázod értelem szerűen a gépnek.
Nyilván azt nem tudom mérni,hogy majd megint 50-70 nap múlva ha dolgozik menyire értéktelenedik el és nő a fenn tartási költsége, de gondolom hasonlóan.
De ha közbe javítod ,(karba tartod)mint az életben is,nyilván kifizetődőbb lesz.
Ha majd valaki hamarosan el jut oda szóljon....
Természetesen ha dolgozik,mint a való életben majd megint javítani kell,de ezt bármikor megteheted ha van pénzed.
Bocsi ha szájba rágós lett de ahogy olvasgatom a fórumot(és ez csak az aki beír) ennél egyszerűbb dolgokban is elakad,pedig csak rá kell szánni pici időt és ha akar rá jön mindenre.az ember.
A lényeg, bátran használjátok ezt a modot ,még szimulátorosabb lesz tőle a játék,de ez csak saját vélemény,nem kötelező érvényű.
Köszönöm hogy végig olvastátok.
A legújabb verzió.
Repair your vehicles v1.31
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.01. 23:04:55 -
SzocsA #19530 Hogyan kell pétisózni vagy permetezni? Nem csinálja automatán mikor nőtt egy ciklust az elvetett tábla. Rálehet menni és lehet pétisózni, mert látszik , hogy sötétedik tőle de nem!
Azt írják, hogy 3 szor lehet, mindig mikor nőtt.
Van olyan vetőgépem amibe pétisót is lehet tenni...
aratás után lepétisózom majd szántom utána tárcsázom, majd vetés közben pétisó. utána mikor megnőtt egyet rámennék és mindig megáll a segítő.
De ez a pétisózás és baromi drága, és még szórjam meg 3×
És mi van azzal a gyomlálós géppel? csak az első növekedési ciklusban lehet rámenni.
Elég keveset ad a napraforgó is meg a szójabab is meg a repce is...
Amúgy a silózást csinált valaki? futószalagokkal lehet automatán tölteni a gépet? -
SzocsA #19529 Nekem a 15 ben az öcsém felülírta, törölte a mentésemet amivel már régóta játszottam.
Amúgy van mentésről is backup file! automatikusan menti a mentéseket :D -
#19528 "Bosszantó, ha veszel egy gépet, alig érsz a farmodra, s már viheted vissza mert elöregedett."
Nagyon hülyén van megoldva a gépek élettartama, fenntartása, durván 50 munkaóra után vegyél másikat, mert többe kerül megtartani, mint eladni. Nem tudom, hogy gondolták a fejlesztők, de ebben a formában arra kényszerít, hogy adj el mindent és béreld ki amire épp szükséged van(pedig már annyi garázsom, géptárolóm van, tátong az ürességtől mindegyik). Nem éppen ösztönző értékű dolog, mert ugye minden játékos szeretne legalább egy kisebb gépparkot. Nagyon hasznos lenne egy javítási opció, tudom van mod, de az még instabil, nálam a menü tartalmát eltüntette, szóval ezt inkább a fejlesztőknek kellene megcsinálni, és nem ártana az élettartamot is megnövelni. Jó lenne még ha nem két menüben kellene szörfözgetni egy gép adatai miatt, hanem egy átfogó információs ablakban lehetne látni mindent (alapadatok, érték, teljesített munkaóra stb.. pl. az élettartam sehol nincs feltüntetve csak a gép .xml-ben, pedig jó lenne tudni, hogy két óra alatt elöregszik a gép ).
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 19:15:40 -
laca412 #19527 Hello! Találkozott már valaki azzal,hogy eltüntek a gépek? Orosz mapon játszottam kb 40 örát. Aztán egyszer betöltés után az összes gépem meg az ültetett fáim is eltüntek. Semmilyen modot nem használok. Szétbasz az ideg! -
#19526 Egy jó nagy facsipsz tároló: Platzierbare Raufaser Lagerung
FSM Team Iveco-ja Iveco Strails LowCab
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 18:03:58 -
Carl Davies #19525 Áh, akkor ez nem ér! -
#19524 Tényleg gyorsan megvan
így kell felmászni a tetőre szakszerűen
A Sosnovka mapon nincs ilyen.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.11.01. 17:39:31 -
endy papp #19523 Nem mondod hogy ezt nem tudtad....hogy nem tapossa le....
Vártam én is hogy ,de semmi nem ugrott ki a bokorból...
Mellesleg párat csak segítséggel lehet begyűjteni a tetőkről....