23835
  • nono28
    Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy fs17-ben mitől tünnek el a gépeim kerekei?
  • Zolko86
    Sziasztok szeretnék tanácsot kérni tőletek. Szeretnénk a barátommal multizni de nemtudunk csatlakozni egymas jatekaba, steames verzionk van latjuk egymas szervereit de kapcsolodaskor kiirja hogy nemlehetseges csatlakozni. Mas szerverekre jatekosokra siman mukodik. upnp-t bekapcsoltuk jatekban es a routerben is engedelyezve van, tuzfalat ellenoriztuk engedelyezve van. Ha volna valami ötletetek nagyon megköszönnénk.
  • endy papp
    Már van mod is ahol cserélgetheted a rácsot mindegyiken.
    Alapból ez nem fért bele....
    Mellesleg imádtam a 15-ben is igaz az a másik fajtája de rengeteg órát raktam bele.
    "bobcat"
  • endy papp
    Na igen a minap figyeltem a ténykedését úgy összességében,már mint az AI-nak.
    Tudjuk hogy még van benne pár bug ,szántás(erre már van egy olyan mod eke ami centire pontosan szántja a földeket) a vetésnél,trágyázásnál is néha megkergül.
    Ezek mind javítva lesznek hamarosan.
    De sokkal okosabb,figyelmesebb lett a fordulóknál,habár némelyik géppel akkorát fordul, hogy majd lemegy a térképről.
    De összességében nagyon sokat fejlődött pici fordulások tolatgatás a terep tárgyakat a föld mellett figyelembe veszi úgymond kikerüli.
  • dimre
    Ezt a JCB bolhát nagyon jól megcsinálták (Vertex modról másolva)
  • dimre
    Apró öröm, a segítő most már tud egyszerre két eszközt kezelni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Fordulónál precízen kicentizte külön-külön, a boronát, és a vetőgépet is.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.06. 03:47:03
  • joceruza
  • endy papp
    Tökön szúrom magam most megint belépek és már keringőztek is,de csak ha épp kedvük tartotta.
    Majd javítják,de lehet nem .....
  • joceruza
    Nem értem. Két nagy Deutz és a Magnum táncol "csak"...... A többi nem.... Nekem ezek a 15-ben is himbilimbiztek, leszámítva a 9-es Deutz-ot mert az nem volt.

DE MIÉRT?!?
  • endy papp
    El kell hogy keserítselek megnéztem most ,ugyan ezt a párost amit fotóztál,semmi tánc....igaz a pót alja lyukas, lehet hogy azért nem táncol nálam.....
    Lyukas póttal nem megy a tánc....DDD.
  • joceruza
    Gyári motyó mind! Fendt 930 nem táncol.....pl.
  • endy papp
    Találkoztam már "táncoló talpakkal" én is , a 15-nél mindig rá fogtam a modokra mert ott talán nem is toltam olyan géppel ami nem volt az.
    De itt mod tarkim nincs is ,minek van elég gyári,pótom az van ,de már nem emlékszem melyikkel csinálta.
    Én az ilyeneket egyszerűen megoldom ha mod, ha nem ,nem használom ,van elég helyette,igazából nem veszek róla tudomást......tudom hülyeség a homokba dugni a fejem ,no de akkor nem látom...csak tudom hogy ez ilyen....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.05. 20:02:28
  • joceruza

MIÉRT van az hogy a képen látható szerelvény ennyi töltöttségnél elkezd billegni? Ez volt a 15-ben is. Rohadt idegesítő. A 15-ben keményítettem a hátsó rugózáson,de ha nem muszáj,nem nyúlok hozzá most is. Vagy az is lehet hogy csak nálam csinálja......
  • endy papp
    Azé me kényes a géped és minden q@rt nem vesz be......
    Az enyémnek semmi baja tőle ... ...egyenlőre.
  • dimre
    Egy sufni-tuningolt hamisítvány, az eredeti mindig a GitHub-on van (lesz valamikor). Tuti ha ezt felrakom, több ezer soros hibajegyzék lesz a log.txt-ben, jobb esetben még le is fagy tőle a játék, arról nem is beszélve, hogy a funkciók hibásan vagy nem fognak működni.
  • endy papp
    Remélem jó lesz,amit lentebb linkeltem ,már próbáltam ,de még jobban el kell mélyednem minden funkciójában
  • endy papp
    Helyetted dolgozik bárhol a mapon.
    Eddig soha nem használtam ,de itt lehet majd használom ,de egyenlőre 3 trakit még tudok koordinálni....
    Mint mondtam, tudni magyar nyelv.
    De lásd milyen vagyok nem csak vidit linkelek hanem,letöltheted innen.
    COURSEPLAY Farming simulator 17
  • dimre
    Dobsz egy linket a CP-ről, a GitHub-on néztem, de még nincs a 17-hez.

Egy robot ami helyetted dolgozik
    Elég régi a leírás, de az alapfunkciók ugyanazok (a courseplay magyar fordítójától).
    A csőn nagyon sok videó van, a beállításról, használatról.

• joceruza
    Ő mire jó?
  • endy papp
    Ezt a courseplay-t én is kipróbáltam ,nem rossz,sőt klafa,főleg hogy magyart is tudja....
  • LeWyTy
    Tiszta GTA5
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.11.05. 11:49:29
  • joceruza
    Köszönöm szépen! Kipróbálom!
  • endy papp
    Na azért vannak pihent emberkék....
  • TTSS
    Mindent nem tudok róla, mert csak arra használom, hogy pontosan tudjak földet művelni, aratni a gépekkel. Főleg a bérmunkáknál használom, de saját földön is jó, sokszor megspórol egy hosszt, ha rosszul kezdem a földet. ctrl+0 bekapcs, ctrl+1 bővebb infó. Elvileg ha bekapcsolod, kell látnod a gép közepétől kiindulva egy zöld vonalat és két pirosat amelyek a munkaszélességet jelölik. Ha ez nem stimmel, jobb felül egy nagy A betű automata szélességet tud beállítani, bár ez sokszor be tesz egy kék csíkot is (offset), ezt én mindig eltolom, míg bele nem esik a zöldbe. A zöld jelöli ugye azt vonalat, ahol haladnod kell és a pirosat rá szoktam igazítani a föld szélére. Arrébb állok kicsit és a New gombbal újra rajzolja a vonalakat a traktor helyzetének megfelelően. Ha passzol a piros és a föld széle, gps-t be (bal alul), gép leereszt, beindít stb és tempomat bekapcs. Föld vége előtt csipog (ha nem figyelnél hasznos), ráfordul a következő sorra, ekkor új pályát rajzol be, ez már passzolni fog az előzőhöz. Gps vissza és go. A gps-t azért kell visszakapcsolni, mert a fordulásnál, amint hozzányúlsz a kormányhoz, kikapcsolja.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A képen:
    1 - gps ki/be
    2 - új útvonal kérése
    4 - vonalak emelése, földrehelyezése, kikapcs (magas terménynél a földön lévő vonal nem látszik)
    16- vonal elfordítása 90 fokkal
    27 - automata szélesség beállítása
    25,26 - szélesség változtatása
    18,19 - offset mozgatása
    Alsó képen az 'a' a munkaszélesség (akár be is állíthatod pontosan (boltból az infóból tudhatod a munkaszélességet), ha nem jó az automata beállítás...)

Csak azokat írtam le, amiket fent leírtam s használok. A többiről sajnos nem tudok sokat. A 6-os pl. megállíthatja a föld végénél, visszafordíthatja, vagy hagyja menni. Az utomata fordulás nekem nem jött be és nem kisérletezek vele, mert a courseplay-t tegnap megtaláltam és elvileg működik. Mindig ezt használtam, már csak a follow me-re várok.
    Utoljára szerkesztette: TTSS, 2016.11.05. 10:34:13
  • bigmail
    Köszönöm.
    Három dolog játszott közre a tudatlanságomban:
    - nem jól kerestem a válaszokban a fórumban és így nem találtam
    - be volt kapcsolva a Szántást igényel
    - nem tudtam, hogy a vetés egyben trágyáz is (ezt valamiért nem fogtam fel az oktató részben, átsiklottam felette) - tehát ültetésnél alapból +30% terméshozam kapok, így tök fölöslegesen trágyáztam be eddig a felszántott földeket
    Utoljára szerkesztette: bigmail, 2016.11.05. 10:31:56
  • endy papp
    Én soha nem használtam de aki igen az azt mondja nagyon jó.
    Én a manuális megoldások híve voltam mindig...
    Biztos sokan írni fognak akik használják......
    Igazából neked semmi dolgod, mindent odafentről irányítanak,vagyis te,csak a gombokat kell nyomogatni és jól beállítani egyszer, onnantól csak néző vagy a meccsen...
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.05. 10:12:37
  • joceruza
    Napot!
    Valaki lenne olyan kedves és megpróbálna bevezetni a GPS rejtelmeibe? Egyáltalán megéri kínlódni vele? Eddig még sosem foglalkoztam vele,nem tudom hogyan működik. Ha viszont annyira bonyolult és hosszadalmas lenne,akkor inkább hagyjuk.
    Köszi!
  • istvan1234
    Kattints a térkép mellett a "Szántást igényel" feliratra. Ezzel kikapcsold. Ha be van kapcsolva elnyomja a "Megtrágyázott" funkciót.
  • Rozsdika
    sziasztok. köszönöm a segitséget. hát ez egy kicsit meg variálták, mert ez hogy meglehet fogni valamit azt elfelejtetem. már minden rendben tegnap a gép egy kicsit elfáradt úgy látszik, már rendben van minden üdv attila
  • endy papp
    Bocs ha én válaszolok,remélem nem lesz belőle sértődés....
    Mikor elvetetted a földet gondolom műtrágyáztad is
    Megjegyzés: ha valaki nem tölti meg a vetőgépet (műtrágyával,lehet ilyet is) akkor nem műtrágyáz vetés közben,gondolom ezzel nagy újdonságot nem írtam....vagy mégis.
    Nos ha megtöltötted és a vetéssel együtt műtrágyáztál is ,a te esetedben gondolom(de ez csak tipp) így volt .
    Minek trágyázol megint, még ki sem kelt a növény.....ébresztő ez nem az FS 2015.
    Akkor CSAK a KÖVETKEZŐ érési fázisban tudsz újra műtrágyázni.
    Remélem ezen részét nem kell jobban megmagyarázni.
    Megjegyzés: a gyengébbek kedvéért,lehet permetezni ,szerves trágyázni,híg trágyázni,mind ugyan azt a célt szolgálja és ugyan úgy jó mind.
    Ergo, majd akkor fogod látni mennyire színeződött el a térképen az adott föld.
    Van egy rossz hírem.
    Nos a te esetedben nem erről van szó.
    Így látatlanul,már mint nem látom a játék beállításaid ,de az tuti hogy be van kapcsolva nálad (menüben) a szántás mód azért is szép piros minden mező.
    Ez okozza azt amit leírtál.
    Vagy most átállítod (vagyis kikapcsolod a kötelezőszántás módot) vagy felszántod az elvetett területet.

Halkan megjegyzem ezeket az infókat én is a játékból szedtem ,no meg picit a legelején áttanulmányoztam mi merre meddig.
    A csúcs az hogy ezeket itt a fórumon már leírtuk,CSAK vissza kellene olvasni picit.......
    No de megszoktam már....pár nap és újra fel fogják tenni ezeket és a hasonló kérdéseket még ....
  • dimre
    Mielőtt vetettél, felszántottad ??? Pirosan virít, és kék színűnek kéne lennie.
  • bigmail
    Itt valami más baj van, beszórtam én, de akkor sem érzékeli.
    15. föld.
    Az első kép szórás közben készült, látszik hogy be van vetve és szórja a műtrágyát.
    A második képen látszik, hogy nem látszik a beszórt terület a mini térképen.
    A harmadik képen látszik, hogy ültetve van a föld.

• Papa51
    "Rozsdika" , amikor tömörítetted a cuccot, akkor ki kell szállni a járműből és gyalog odamész a kupachoz és amikor megjelenik a "kéz" jel, akkor ajánlja fel a program, hogy "lefedés" és szépen a kéz jellel lefeded a szép fehér takaróval. Ha jól emlékszem valahogy így kellene csinálni. Én csak egy nagy póttal vittem szecskát, csak a trakival addig gyömöszöltem oda-vissza, amíg 100% lett. Üdv.
  • endy papp
    Ja ja gondoltam de csak ezt találtam.
    Egy másik oldalon is végig néztem most de ott is csak ezek vannak,pedig ezek az oldalak mindent tartalmaznak ami mod van.
    Ha bele futok majd, ha lesz elhelyezhető,szólok.
  • dimre
    Köszi endy, de sajna nem ez az.
  • dimre
    A segítők "kicsit" bugosak, ezt pl. nem szeretik csinálni, sk kell perme-telni. Más, ha létrehozol, nagyobbítasz földterületet, a megnövelt részt sem igazán akaródzik csinálniuk.

Mivel problémás kérdés ez a "mű - trágyázás, permetezés, itt egy kép a kék három árnyalatával.
    A háromszoros vegyszerezés tutira működik (igazából a 15-ös soil mod butított változata). A termésre is hatással van, ha rendesen növekedési fázisonként háromszor kezelve van a föld ténylegesen kétszer annyit aratható be, mint átlagosan.
    Szerintem sokan elnézik a növekedési fázisokat, főleg az elsőt amit már a szántás előtt-után végrehajtunk pl. műtrágya "pétisó", szerves-trágya, hígtrágya, vagy a vetőgébben levő műtrágya amit a maggal együtt automatikusan "szór".

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.05. 00:12:48
  • Rozsdika
    holnap megirom mire jutottam a siloval. jó éjt mindenkinek.
  • Rozsdika
    köszi meeeeg van hát igen aki tud az tud ezért szeretem ezt az oldalt mert mindig tanulok valamit. köszi a segitséget hát akkor folytatom.
  • bigmail
    Van 3 földem, az első az első fázisban, második a második fázisban, a harmadik most lett ültetve, az elsőt és másodikat permeteztem, most vettem egy műtrágyaszórót amit feltöltöttem, de egyik földet sem lehet vele beszórni, elindul a segítő majd egyből megáll, hogy végzett, a föld sem színeződik át. Azt olvastam, hogy 3x lehet beszórni vele, lehet hogy permetben lévő vegyi anyagok hatására mérgező gázok keletkeznek ha műtrágyát szórók rá és ezért nem lehet? Vagy van valami új EU rendelet és nem lehet műrtágyát használni már?
  • endy papp
    No az meg hogy ???
    Eltűnni nem szoktak a dolgok,max ha törlöd, de akkor tűnik el véglegesen ha a "savagameBackup"-ből is törlöd ,különben minden vissza állítható.
    Törölted?
    Mert ha igen akkor sincs veszve minden,mivel a "savagameBackup" mappában megtalálod az adott játék(1-20-ig)mentéseid.