24061

| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
Sziasztok!
Letöltöttem a Weidemann_T6025_CC70 jármüvet ( képen a filejai ), de sajnos nem tudom, hogy hogyan tudnám a játlkba berakni, vagy felülírni a Weidemann 7240 cx100 T - ét.
Ha esetleg tudjátok hogy kell, akkor légyszives írjátok meg.
Segítségeket előre is köszönöm. -
Érdeklődnék, hogy az ls2013-ban az angolszász mértékegységeket jobb oldalon alul át lehet e állítani metrikusra? -
precise #13527 már valami 690 liter tej van a tárolóba, mit csináljak vele? -
kitt2000 #13526 A báránynál található gyapotot mikor lehet elvinni a fonodába eladni?
a gyapotnál levő számok mit takar PL(63(3))
Meg kapunk valami figyelmeztetés hogy elfogy valami kaja!
Előre is köszönöm! -
kiskapitany #13525 Köszönöm szépen a leírást :) -
a biogáz üzemben az ott érlelt silót el tudod adni, kanalanként 2000-ért, venni ott még semmit nem vettem, de szerintem trágyalét lehet ott kapni permetezéshez -
a tehenek 3 dolgot esznek, bonyolultsági és hatékonysági sorrendben:
1 fű
kell hozzá:
nyíró,(nálam Kuhn PZ 280 F és Kuhn PZ 960) szárító (Pötinger Eurohit 690 vagy jobb) , rendező ez csíkokat csinál a könnyebb felszedhetőség miatt (Kuhn GA 4521 GM vagy jobb), felszedő kocsi (ez már van neked).
a fű a trágya tároló melletti vályúba önthető, egy tele vályú 6 napra elég
2 szecska
ez kukorica felaprítva, már így kell aratni a Big X 1000-es kombájn tudja , de baromi drága az elején megteszi a Pöttinger MEX 6 egy HKD 302-es póttal összekapcsolva. az anyag önthető a vályúkba
3 mixelt kaja
kell hozzá Kuhn Profile 1880 keverő vagy jobb, emelő villás gép hegyes bálafogóval és persze bálázó és bálaszállító
na most kerül a keverőbe 1 bála szalma, 2 bála fű és a maradék az siló amit a szecskázott kukoricából csinálsz a szélső tárolóban. ez a tároló ha legalább 10%-ig megtelt és 100% ra tapostad a traktorral akkor az r gombbal lefedhető és elindul az erjesztés.
szalma
ez a tehenek alá kell mivel EU tehenek és finnyásak
kell egy Kuhn Primor 3570 M bálaaprító. ebbe teszel egy bálát az emelőgéppel, odaállsz a vályukhoz és befújja a szalmát a földre
hát nagyjából ennyi a tehén ügy. -
kiskapitany #13522 Nekem még 1-2dolog nem világos, tudna valaki segíteni???
A tehéntelepre vittem szalmát amit takarmányszállító kocsival szedtem fel aratás után, le is tette de kell még takarmány is. Ezt hogyan tudom előállítani, és miből? Illetve a biogáz üzembe mit lehet vinni vagy onnan lehet valamit venni?? -
precise #13521 Na most vettem egy ilyen nagy körbála darálót, de azzal mit csináljak? daráljam bele a pótkocsiba a cuccot majd vigyem a vájuhoz és öntsem bele , majd a tehetnek megeszik? -
csak megjegyzem, ez a Farming topicja:)
-
Hát az egy elég érdekes .Főleg mikor felteszed a fát a kamionra. -
Tessék. Zöld.
Zöld -
Nahh. a demolition company az bejött :) -
Elég béna.. kb 10 perc játék után elkezd lassulni meg akadni. :) Hozzáteszem i7 es gépen 8g rammal ssd vel: Pf lol. -
kipróbálom a woodcutter simulatort is :) Tolta már valaki? -
a vetés, műtrágya sorrend nem biztos, lehet hogy műtrágya, vetés, próbáld ki én is ezt fogom mikor jobb a termés -
boronálsz, vetsz, műtrágyázol, ha kinőtt a növény permetezel, aratsz.
ekével földeket szánthatsz össze az o gomb segítségével. -
kisspeter1979 #13512 Sziasztok!
Olyan valaki segítségét szeretném kérni, aki ért a gépek játékba rakásához (ha jól tudom ingame a neve).
Szeretnék készíteni egy hw 60.11-es pótkocsit, amelyiknek gombnyomásra változna a platója.
Mert nekem úgy lenne életszerű, hogy trágya szállításhoz nem lenne fent az oldalmagasító, viszont a gabona szállításához fent lennének a fém oldalak meg egy sor deszka magasító is, viszont legyen neki egy silós magasítója is. Azért szeretném ezt, mert pl. kis gazdaságban általában csak 1 db pótkocsi van és azt használják mindenre, nincs mindenféle szállításra más és más pótkocsi. Kerestem már a neten több fajta hw pótkocsit, de valahogy egyiket sem találtam megfelelőnek, ráadásul olyat meg még nem találtam, amelyiknek változtatható a platója.
A modellezés úgy gondolom menne nekem, hiszen már készítettem néhány részletes objektumot.
Segítséget előre is köszönöm!
-
erre gondoltam én is, hogy csak ideiglenesen van bálázva a szállítás miatt
ez az aprító nem hagy nyugodni
igazad van, az embernek bassza a csőrét a sok újdonság, de ha már megvan akkor már nem annyira érdekes:) -
Már visszatértem a jó öreg MineCraftomhoz. Nagyon jó kis játék az FS széria, de elég gyorsan bele lehet unni, legalábbis nekem hogy 24-ből 16-18 órákat játszottam vele naponta, gyorsan unalmas lett.
Az aprító azért jó mert így egyszerűbben tudod hordani a dolgokat és nagyobb mennyiségben (elvileg). Bebálázod a szénát vagy a szalmát, odahordod és utána csak le kell darálni, nem kell odamászni a foresterrel. -
kiskapitany #13509 Hellósztok!
Most játszom először ilyen játékkal de nagyon tetszik a 2013.
Leírná valaki a lépéseket a földműveléshez, hogy mi után mit kell, illetve a bálákat hol lehet értékesíteni?
üdv. -
jut eszembe, miért is kell felaprítani a bálát? amint láttam a keverőbe bála megy, az apríték mire kell? -
Ennyi infóval, amit adsz azt hittem elötte ülsz egész nap
-
Nincs semmi cicó a körbálával, mod kell hozzá, körbálaszállító.
Multit nem tudok indítani sajnos, lévén hogy nem hivatalos játékom volt. Kipróbáltam, játszottam vele egy darabig, majd töröltem. Ha úgy adódik, megveszem és akkor lehet róla szó. De egyenlőre sem pénzem, sem időm nincs rá, így csak segítgetek amiben tudok. -
kockabálázót vettem, kevesebb a cicó vele (a 2011 ben tapasztaltam, tiszta őrület a szállítása a körnek) a leírása meg nem említi, hogy csak a körre való 
nem akarsz egy multit indítani valamikor, hogy körülnézhessünk, mit hova?
-
Nem tudom, én mindig körbálát dobtam bele. Azzal azt hiszem semmit nem kellett csinálni, beszállni a traktorba amire rá van kötve és ledarálja. -
kockabálát nem darál?, beletettem egyet és semmi, már azt sem értettem, hogy ajtó ki-be és semmi más -
kokaidavid #13502 Hello!
A ledarált füvet hol lehet hasznosítani?
A trágya a silózó mellett van?(a marhák melletti silózó)
Köszönöm a válaszokat előre is! -
precise #13501 thx
-
A körbálákat le lehet darálni az etetőgépeknél található első eszközzel.
A kicsi fűnyíró is elég viszonylag sok (15-20) tehén esetén is, mert nem esznek olyan sokat.
Kiönteni valamelyik vályúnál tudod csak. Elvileg mindegy melyikbe öntöd, ráadásul a kicsivel nem is kell rátolatni, csak odaállni mellé és felajánlja az opciót. -
precise #13499 köszi szépen, van ilyen nagy köralakú bálám azt megeszik? Ha igen hogy kell nekik adni? Ha nem akkor van ilyen kicsi fűnyiróm abból ha kiöntöm nekik a füvet (nem tudom hova kell) azt megeszik-e? -
Ha azt akarod hogy adjanak tejet, muszáj leszel etetni őket 
Többféle etetőanyag van a játékban, mind különböző hatékonyságú.
Fű, szalma, siló és végül a komplex táp. A fű pl 35%-os hatékonyságú.
Ha megvetted őket akkor a 35-ös föld mellett fogod megtalálni őket, a térképen a farmodtól lefele és kicsit jobbra. -
precise #13497 Vettem pár tehenet, hol vannak és kell-e etetni őket ha igen mivel és hogy? -
A zöld Agrolinereket vagy bármelyik olyat amelyiknél oda van írva hogy tud "chaff"-ot szállítani. -
DJ Bolinho #13495 A Crone Big szecskázó után melyik pótkocsit kell akasztani hogy működjön a szecskázó? volt amit nem tudok ráakasztani de amelyiket meg ráteszem abba nem nyomja bele a szecskát, sőt nem is kezdi vágni a kukoricát. -
Van egy mod ami átállítja a termés nagyságát hogy reálisabb legyen : Ertrag1 a neve, ez módosítja hogy mennyi vetőmag kell egyes fajtákból egy m2-re, illetve hogy mennyi termés fog jönni szintén m2-enként.
Tökéletes realitást ne várj, ez a játék egyébként sem arról híres. Ha az lenne akkor azt hiszem minden második ember aki játszik vele abbahagyná, mert folyamatosan tönkretenné a gépeit. Én kimondottan szeretek például "repkedni" velük és ez ha a játék reális lenne elég merész és költséges hobbynak bizonyulna.
-
király. Giants Editor 5.0.1 jó pályát szerkeszteni és van hozzám maya meg 3ds plugin. :) -
wkm #13492 Sziasztok!
Nektek is csak annyi kukorica terem, mint búza? A szemes kukoricára gondolok, nem a silóra.
Az árpa és a repce kb még elfogadható arányban terem a búzához képest, de a kukoricából 1,5-2x-es kellene hogy teremjen.
A búza előtt a tarlót kultivátorozom (Horst tiger), vetés, műtrágya permetezés, aratás. A kukoricánál ugyanez, de kultivátor előtt megszántottam.
Meg az is érdekes, hogy a játékban 1000 liter (1m3) gabona = 1000 kg (1t), ami enyhén szólva furcsa...
-
Skacok. Pályát, hogy lehet csinálni? Nekem nagyon nem tetszik a gyári pálya elrendezése. Legalább az ólak lennének közelebb. 3ds maxos cuccokat ha lehet rakni bele, akkor tudnék is csinálni pár dolgot. -
Igen, csak hogy bálát tudjon csinálni belőle ahhoz előbb szét kell terítened hogy kiszáradjon, utána érdemes összehúzni úgynevezett "rend"-be, majd utána felszedhető a bálázóval.