24061
  • endy papp
    Ha valaki össze szeretné kultivátorozni a földjeit vagy bárhol szeretné megművelni ahol eddig ezt nem tudta.
    Itt egy hasznos mod hozzá.
    Igen nem kel ekézni kultival is működik.
    Földek össze (egybe) kultivátorozása
  • Gonosz Ördög
    Az elöző kérdésemben lentebb #17073 az első pontban leírtakra tudd valaki infót adni?.
    Meg egyet nem értek,akármilyen kanalat veszek fel,vagy villát a gépre,a füvet egyikkel sem tudom felvenni,pl teheneknél silo-ból,vagy éppen egy sima ferdet tzetős tárolóból.Már nem jut eszembe más eszköz amivel lehetne,valaki nem tudd egy eszközt erre a problémára.
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • Gonosz Ördög
    Hát ha az eredeti két pályán nézem,ott a fenyőn kivül pl a bolt mellett,nem lehet kivágni,legyen az Nyír fa stb..
  • endy papp
    Természetesen szólok ha lesz valami érdemleges.
    Már én is várom hogy legyen egy jó kis helikopter,imádtam a 13-ban is,nem is permeteztem mással csak azzal miután kijött.
    A másikkal meg körbe szoktam repkedni én is tesztjelleggel.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.11.26. 21:41:54
  • jocking
    Bármelyik fát ki lehet vágni a láncfűrésszel, a scorpionking viszont csak a fenyőket bírja vágni.
  • apu029
    Nekem más játéknál volt ilyen gondom ilyenkor 3 dolog közül az egyik segített vagy egy ccleaneres teljes takarítás vagy a játék újra crackelése vagy a játék újra telepítése! A játék újra telepítés sem nagy kunszt mivel ez nem egy TW ami rejtett mappába ment meg annak is a legmélyebb bugyraiba :D
  • Carl Davies
    Igen.
  • Lack
    Virágbolti verzió?
  • Carl Davies
    Valami probléma lett a játékommal. Indítanám el, de nem csinál semmit. Rákattintok az ikonra, de olyan mintha simán az asztalon kattintgatnák. Mi lehet ez? Más játék indul.
  • Carl Davies
    Minden fát ki lehet vágni, legalábbis én kibírtam eddig amelyiket akartam.
  • zolcsika080104
    KÖSZÖNÖM.SZÉPEN HOGY SEGÍTENI AKARTÁL DE SAJNA NEM NYERTE EL A TETSZÉSEMET MERT lehetetlen visszatérni az eredeti állapotba ha eltávolodtam csak homályos képet látni.plussz gépekről sem lehet távolítani ha meg csak gyalogos lassúsággal mehetek semmi értelme szóval várok amíg lesz permetező helikopter az fél perc alatt átrepüli a legnagyobb mapot is.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok!
    Lenne két kérdésem aki persze tudd infót róla.

1, : Hogy ezt a fajta fa ültetési módot honnan lehet letölteni,ahol ilyen gyorsan meg is nő? videó idő : 1.30-tól . videó link
    Mert láttam ilyet ls15-ben is videón a youtube-on,de véletlenül nem mentettem el azt a videót.

2, : A másik kérdésem meg az lenne hogy LS15-ben csak a fenyőt lehet vágni?

A válaszokat előre megköszönöm.
  • dimre
    Nem muszáj repülni, itt van ez : PlayerCamera
    Aki térképet csinál általában ezt használja teszteléshez, csak az egérgörgőt kell tekergetni a magassághoz, igaz a kézifűrészek is alapból a görgőre vannak rakva, de lehet módosítani a gombokat.
  • FrezeR
    Az tök jó a mi környékünkön is arat egy ilyen gép. Mire kellett nagyon figyelni ürítésnél? Pár szóban leírhatnád majd milyen volt tanulgatni stb :)
  • zolcsika080104
    Sziasztok!

Endykém ha látsz valahol bármilyen repülő alkalmatosságot akkor kérlek szólj már ok?Én is szinte mindennap átnézek vagy négyféle modder oldalt mindenestül.Ami eddig megvan és érdekes a trágyatextúra, akkor valami magas torony hasznos gallyalásnál.A pantera permetező.Ha van valami érdekes akkor kérlek szólj már.A repülés az mapteszthez kellene nekem.
  • sly78
    most volt szerencsém napraforgó és kukorica betakarításban részt venni, egy Claas Lexion 540-es kombájnnal. Kb öt perc alatt tanultam meg, az igazi kihívás az ürítés, ott nagyon észnél kell lenni. mindent egybevéve az első egy óra nagyon érdekes volt, a második már kevésbé, hat óra után meg brutálisan elege lesz az embernek :) és ez egy modern, kényelemes, légkondicionált gép. milyen lehetett ez régen? elképzelni is durva.
  • endy papp
    Aki nem szeretné kivárni a teljes kifejlődést az elültetett fáknál (10 nap) annak itt az ingyenes megoldás.
    Különböző magasságú fákat helyezhetünk el bárhova.
    Elhelyezhető fák ingyen....
  • LeWyTy
    Rendes Road Train
  • endy papp
    Mindent ami a ház körül található........
    ÁÁÁÁÁ viccet félre téve a szokásost,fű szalma siló(szilázsnak hívják a játékban)
    Ebből lesz a kevert táp ami a csövön kijön.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.11.25. 20:11:12
  • Sysfox
    Ja, mert ha nem forgatom meg, akkor nem is lehet bálát csinálni belőle?
    Néztem ezt a Misch Stationt, de németül nem értem. Mit kell bele tenni?

Közben 25-re növeltem a marhák számát, termelékenység 80%, fűvel és erjesztett táplálékkal etetem őket. Vettem hozzá egy Liebherr rakodót univerzális lapáttal. Az mondjuk furcsa, hogy az erjesztett szecskára rá tudom önteni a lekaszált füvet és egyből az is erjesztett lesz... :)
  • endy papp
    A széna forgató kell hogy bálázni tudd a füvet.
    De nem muszáj bálázni sem a füvet sem a szalmát ha leteszel egy ilyet és ebbe öntöd a dolgokat megkeveri és ki is üríti ha alá állsz sőt ha jól helyezed el akkor egyből a vályúba eresztheted a kész kevert tápot.
    Forgatható a csöve és kitolható
    Misch Station
  • zolcsika080104
    iSTENEM BEXARTAM A RÖHÖGÉSTŐL !!!!!!

a pasasnak még csillog a szeme úgy odavan a krone big ért
  • endy papp
    Na igen így egészen pontos a méret ,én a gyakorlatból vettem és nem kézzel daraboltam, mértem le.
    Valóban a Scorpion eltünteti az utolsó pici darabot.
  • endy papp
    Igen ez így van "lemértem" amit ültetsz egyformán nő és 25 méteresnél nem nő nagyobbra.
    Így néz ki az első növekedési fázis után.
    Első növekedési fázis
    Majd a végén max ekkorára nő.
    A 4. növekedési fázis ,max ekkora nem több
  • dimre
    A legmagasabb 40 méteres, igaz a játék csal, ha a Ponsse-vel vágod és darabolod 5m rönkökre 7 darabot csinál, a vége mindig eltűnik, láncfűrésszel meg lehet menteni a vékony részt is.
    Faméretek 10-től 40 méterig:

Ilyen egy jó reklám: Krone
  • FrezeR
    Kiskoromban még volt Tsz itt ahol lakom és jöttek szinte minden nap a gépek az előttünk lévő utcában. Azt játszottam, hogy lefotózom őket, akkor még csak a "kezemmel" imitálva és később is szerettem volna csak nem volt mivel :) Ma már ha járom a határt, megteszem ezt a saját fényképezőmmel, közben szintúgy csodálom ezeket a gépeket. Sokan, sok oldalon kérdezik, hogy mi értelme ennek a játéknak? Ki játszik ezzel? Soha nem fogja megérteni ezt az, aki nem szeret bele ezekbe a masinákba :)
  • traktorista
    Akkor az ültetett fenyők soha nem érik el a 35 méteres hosszt? A skandináv pályán az erdőkben sok ilyen nagy fa van, azok érik a legtöbb pénzt.
  • Sysfox
    És még egy kérdés:

A tehénfarm mellett van egy lerakóhely (nem a siló, hanem a trágyatöltő mellett balra a pajták (vagy mik azok) felé), oda mit kell tenni?

Ha odamegyek, azt írja ki, hogy "töltési szint 0%"
  • Sysfox
    Egyébként erről beszélek, mert van több fajta és színű Dominator...

• Sysfox
    Hatalmas videó!

Pár dolog eszembe jutott erről...

Én falun születtem, és gyerekkoromban (lehetettem 10-12 éves) minden nyáron a szántóföld mellett üldögéltünk naphosszat és néztük az aratást. Fogalmam sincs, miért vonzott akkor, de ez a mai napig megmaradt bennem. Mit meg nem adtam volna, ha egyszer, akár egyetlen egyszer beülhetek egy kombájnba! Aztán egyszer teljesült a vágyam, egy ismerős melós vitt egy fordulót aratás közben, teljesen odáig voltam az örömtől! Mára már felnőttem, de ez a vágyakozás teljesen megmaradt, csak most már nem utasként, hanem sofőrként szeretném kipróbálni, milyen is egy igazi aratás!

A videóban egyébként szerepel a kedvencem a Claas Dominator kombájn, szerintem nagyon szép, gyerekként is ez volt a kedvencem. A helyi TSZ-nek hasonló gépei voltak, például Rába Steiger (a duplakerekű volt az igazi!), Forschritt E-516 kombájn, IFA teherkocsik, és akkortájt vettek két John Deere aratót, akkor ezek újdonságok voltak (vajon volt akkor már közbeszerzés? :D).

A videót elnézve egyébként az jutott eszembe, hogy hihetetlen, mennyire innovatívak ezek a gépek, mennyire jól ki vannak találva, szemet gyönyörködtető nézni őket munka közben.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.11.25. 12:34:15
  • Sysfox
    Belevágtam a szarvasmarha bízniszbe...

Vettem 4 darabot, azért csak ennyit, mert egyrészt tesztelni elég ennyi is egyelőre, másrészt pedig, rájöttem, hogy "gépileg" nem vagyok elég képzett (ideológiailag talán igen :D) , további beruházások szükségesek. Mindenesetre azért beruháztam a fű betakarításához szükséges gépekbe, vettem szénaforgatót, rendsorolót, fűnyírót és egy takarmányszállító pótkocsit.

Ezzel elértem, hogy a lekaszált fűvel tudom etetni az állatokat, most 35% a termelékenység, de még nem tettem alájuk szalmát. Közben a fű egy részét betettem a silóba, hogy erjedjen.

Tehát, ha jól értem:

1. A kevert táp 3 dologból tevődik össze: széna (bála), szalma (bála) és erjesztett valami (ez lehet kukoricasiló, búza, fű, akármi). Ez eddig oké?
    2. Mi értelme van a szénaforgatónak? Bálát tudok szárítás, forgatás nélkül is csinálni a fűből, igaz? Vagy nem?

Köszi.
  • endy papp
    Köszönjük
    Jó volt valós környezetükben viszontlátni ezeket a gépeket.
    Nagyon klafa összeállítás volt.
    Azért megállapíthatjuk a burgonya szedő menet közbe is tud üríteni,kivéve a játékban...
    Mindig át kell üljek hogy ki tudjam üríteni.
    Na de talán javítják majd.
    Persze ettől függetlenül is jó a játék,többek között az is tetszik hogy végre van fizikája ,súlya a gépeknek.
    No meg még sok minden.
    Tudom hibája is van bőven (remélem a legtöbbet javítják hamarosan)de szerintem ettől függetlenül simán játszható és vállalható.
    Természetesen sokat dob az ügyes modderek munkái is ,nélkülük azért picit el lennénk veszve.
  • dimre
    Ezt most találtam, a valóság szűk tíz percben, márkabemutatók, gépek munka közben.
  • gottiszabo
    Olvastam a leírását közben. Ahogy értelmezem ugyan azt a célt szolgálja mint a megérett siló. Fantasztikus, ki is fogom próbálni. :) Köszi azért a választ!
  • endy papp
    Bocs nagy valószínűséggel én írtam anno még az elején.
    Az első hirtelen felindulásomba pár óra játék után,picit balga módon a szalmát akartam becsomagolni,de azt természetesen nem engedi,csak a szénát.
    Hamar rájöttem csak később nem került szóba .
    Egyértelműen működik és ezután egyből mehet a keverőbe mint siló.
    Nem kell várni míg megerjed.
    Persze eléggé gépigényes és babra munka, míg addig eljut ,de van ilyen lehetőség is,aki szeretné használhatja.
  • endy papp
    Korábban már volt szó róla hogy mennyi idő alatt és mennyit nőnek a fák amit magunk ültetünk.
    Foglalkoztatott a kérdés (főleg mikor láttam hogy 2 nap után sem nőtt 1 centit sem
    Valahogy ott mindig elfogyott a kitartásom,de nem adtam fel...
    Így aztán a végére jártam a dolognak ,esetleg ha valaki ebben gondolkodik segítség lehet számára az információ.
    A növekedés négy szakaszból áll,2 és 1/2 nap alatt éri el az elsőt,amikor is 6.25 méteresre nő,majd ezt követi még 3 szakasz.
    10 nap alatt éri el a végleges hosszt és ez után már NEM nő tovább,+ akárhány nap múlva sem.
    Ekkor 25 méteresek,az összes egyformán ekkorára nő.
    Amit a mapon találunk alapból fákat azok változó méretűek,ha kivágjuk nem nőnek újra ültetni kell helyettük,vagy vásárolni és letenni de ez költségesebb igaz gyorsabb (egyszerűbb)megoldás.
    Azok a fák a mapon amelyek a leglombosabbak és ránézésre a legmagasabbak elérhetik a 35 méteres hosszt.
    Értelem szerűen a rövidebbek ennél kevesebbek és változó hosszal rendelkeznek.
    Röviden ennyi lenne.
  • gottiszabo
    Üdv kollégák!
    Itt a fórumon olvastam korábban, hogy a bálacsomagoló gép nem működik? Valaki használta már?
  • sly78
    thx
  • endy papp
    Köszi, tudom láttam már ,de ezt meghagyom a moddereknek,nincs időm ilyenekkel vacakolni.
    No meg annyira nem vagyok profi ezekben.
    Mellesleg már van olyan mod map amiben beef is van nem csak röfi....
    De nincs kedvem egyenlőre elölről kezdeni a mapot.

Más: ,a fákkal kapcsolatos.
    Aki szeretné hogy elszáradjanak a fenyői egy idő után,már erre is van mod.
    Elhelyezhető száraz fák amik megfertőzik a többit ,de persze fokozatosan ,hogy legyen idő a rosszakat kivágni.
    Damaged wood v1.0 placeable
    Ja igen és már ültethetünk itt is cseresznye ,szilva narancs és körte fát van eper üveg ház is hozzá,ha valaki plusz elfoglaltságra vágyik.
    Gyümölcs fák ültethetők.

• TerDev
    nekem nem hiányzik a víz mód. nekünk igazából van 200+ marha (nem tudom pontosan) és önitató van, meg kút.
    Utoljára szerkesztette: TerDev, 2014.11.24. 15:19:26