24061

| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
Belülről még rosszabb szerintem, már rendesen tengeribeteg lesz tőle az ember :) -
Carl Davies #19823 Te hallottál már lengéscsillapítóról egy konbájnnál? Itt szimplán ,ahogy írtad is, túlzásba vitték. Bár nekem semmi bajom sincs vele, már-már tetszik. -
A járművek megugrása mellett a nagyobb kombájnoknál nem túl reális ez a billegő mozgás. Fülkéből még elmegy, de kívülről nézve túlzásba vitték. Egy nagy kombájn nem billeg annyira még a szántóföldön sem, mint egy papírdoboz.
Nincs még annyi pénzem, hogy ilyeneket vegyek, de csináltam pár bérmunkát és elég kiábrándító a viselkedésük. Mintha nem is hallottak volna lengéscsillapításról a készítők. Ezeket a külsőre tényleg precízen kidolgozott gépeket nagyon el tudja rontani egy ilyen figyelmetlenség. -
endy papp #19821 Ha valaki már nagyon hely szűkében van akkor ez is egy alternatíva lehet.... 
A liftes polcon minden elfér... -
endy papp #19820 Próbáltam én ezzel is meg mindenhogyan ....azét írtam hogy nálam valahogy nem műkszik,de ha megpróbálnád és nálad igen akkor én nem csináltam valamit jól.....
-
Triantafillo #19819 Sima mentéssel nem csinál map01.i3d.colMap.grle fájlt a GE! Ezért adtak hozzá a készítők scripteket.
Annak aki nem tudja hogyan kell map01.i3d.colMap.grle - t készíteni leírom a menetét:
(legújabb GE verzió a 7.0.4-es)
1. #19811 -ban leírtak szerint fesd fel, hová akarsz olyan részt, ahová ne lehessen leborítani a terményt
2.kattints a menüsorban : Scripts - FS17 - Map - Create Ground Collision Map - ra
3. várd meg míg elvégzi a dolgát.......ez több másodpercig is tarthat
Ezután már lesz korrect map01.i3d.colMap.grle (a régit felülírja, vagy ha nem volt, akkor készít egyet)
Fontos, hogy ezt minden alkalommal meg kell csinálni, ha átfestetted a tipCol-ban a Terrain Info Layer-t
Remélem ez @Z33noo-nak is segít. -
Még nem próbáltam a folyamatot, vlsz. ez is kell hozzá: Cornmill -
endy papp #19817 Mint korábban írtam is ,ez a funkció még mindig nem működik, a legutóbbi javítás után sem,legalább is nálam semmire nem való. 
Pedig minden formában megpróbáltam,de hogy még elírást is mellékeltek a NAGY semmihez.....
De próbáld ki lehet nálad "megtrágyázza" a földet.....
-
Z33noo #19816 Mégsem :(
Kitöröltem és üresen hagytam a fehét csikokat és mégis csikos aratás után a föld, azokra a helyekre ahol az utak voltak nem rakja le a szalmát.
Mikor meg tulér a területen akkora kupacot rak le, hogy elakad benne a traktor a bálázóval
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2016.11.18. 18:09:12 -
Z33noo #19815 Igen, ez volt a megoldás, köszönöm !!! -
Z33noo #19814 Oké, ezt is kipróbálom, a file kitörlése egyébként sem segitett, multizni meg nem multizok :)
Köszi a segitséget -
Még olyan kérdésem lenne, hogy írják, hogy az olajretek 30 %-al növeli a hozamot. Ez most hozzáadódik a műtrágyázáshoz, vagy olajretek után már hiába műtrágyázok? -
Nyárfa rönkökkel nekem is sokkal kevésbé esik az FPS. A feldarabolt oldalágakkal van a baj. És az is számít, hogy hány hevedert kapcsolok be, ha az összeset, akkor nagyon eszi az erőforrást. A nagy rönkszállítón elég sok heveder van.
Valószínű, hogy a fadarabok szimmetriája határozza meg, fenyőrönkök nagyon szimmetrikusak és jóval kevesebb számolást igényelnek.
De az is csak akkor, ha hevedereket kapcsolok, mert önmagában simán fut. Ez egy Achilles-sarok lehet a játékban, lehet még a készítők sem tesztelték ki igazán.
Ilyenkor a menü is beszaggat, az is teljesen használhatatlanná válik. Nem volt meg az 1 FPS sem. Nem mondom, hogy olyan csúcs gépem van, de amúgy teljesen normálisan fut rajta. i5 processzor, 8 giga ram és geforce Ti 750 kártya. Ezzel nem kéne gond legyen, de mondom, amúgy nincs is. -
Megnéztem és inkább ne töröld a map01.i3d.colMap.grle mert a dedikált szerverek panaszkodnak rá hibával. A Giants Editor-ban válaszd ki a Terrain Editing nél az Info Layer Painting és ott az Info Layer fülben álldics át tipCol-ra. Majd kastincs a Terrain Info Layer paint módra ilyenkor be sötétedik a map és elő tűnik az aszfalt fel festése fehér színben ez vagy kitörlőd és újra fested a fő útvonalat a térképeden vagy üresen hagyod és úgy mented le. Ha üresen hagyod akkor annyi hogy bárhova le tudják szórni a búzát szecskát stb.
Remélem tudtam segíteni. -
Carl Davies #19810 Ez érdekes, mert nekem nem megy magas beállításon, de mégsem vettem észre FPS esést, amikor lekötöttem a fákat. Igaz én fenyővel próbáltam ... -
Tovább tesztelgettem a favágást. Mivel a kis Stepát kinőttem, így vettem egy nagy rönkszállítót. Igazi nagy faszállításra készültem. 
Nyárfákat vágtam és jó sok aprófa keletkezett a gallyazásnál, amiket kézzel felhajigáltam. Mikor már jól meg volt tömve a pótkocsi aprófával, bekapcsoltam egy gombnyomással a hevedereket. Na ami ezután jött... FPS leesett 1 alá, azt hittem lefagyott a játék, írt is valaki ilyet korábban, de már nem emlékszem neki mitől jött elő. Szerencsére menteni még tudtam. De akkor még nem jöttem rá mi okozta a bajt.
Szóval a játék nem bírja a a sok aprófával megrakott pótot hevederekkel együtt, pedig nekem egyébként full HD-ban hasít magas grafikai beállításokkal. Hevederek nélkül nem szaggat, viszont úgy a rakomány lerázkódik. Fenyővel még nem rakodtam meg komolyabban. Nyárfarönkökből ha túl sokat rakodok rá, akkor rögzítés nélkül a nagy súlytól elkezdenek a rönkök táncolni és előfordult már, hogy szétrobbant a rakomány. A hevederek a nagyobb rönköknél is fps csökkenést okoznak, de nem olyan vészes, mint aprófánál.
Szóval még van mit dolgozni rajta a fiúknak, bár nem hiszem, hogy különösebben meghatják őket az ilyen problémák.
Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.11.18. 00:57:39 -
map01.i3d.colMap.grle töröld ki és jó. -
Z33noo #19807 Pont ugyanez a problámám nekem is a Bjornholm mappal, ha rájönnék hogy mi okozza, kijavitanám :( -
Üdv!
Nemrég elkezdtem át konvertálni a Westbridge Hills Térképet kb 98% kész csak elakadtam és nem tudok tovább lépni.
A következő a hibám amikor a kombájn elkezd aratni a 16-os földet, még csak ezen a földön tesztelem búzát és a mellék termeként lerakot szalmát valamiért bele nyomja a földbe az elején majd kb. 2 méterrel beljebb egy kis pukli szalma hallommal kezdi húzni a csíkot. Valaki meg tudná mondani miért van ez?
Előre is köszönöm válaszotokat.
Akit érdekel a térkép ITT letölteti -
endy papp #19805 Ez így van ,ahogy írod ,de mivel itt lófütty amit érte kapsz ,így nem véletlen hogy hanyagolom....
Mellesleg én a 15-ben legjobban azt szerettem,nekem semmi idegeskedésem nem volt ,imádtam minden percét...
Itt átmentem "földtúró parasztba",legalább ha már farming szim akkor legyen.
Érdekesség:
Nem tudom észre vettétek é hogy éjjel (sötétben)nem mozognak úgy sem a haszon növények sem a fű mint nappal
-
Kicsit tesztelgettem a favágást lombhullatókkal, mert az az igazi puding próbája. Látszik, hogy sokat javítottak rajta, már nem képződnek szellemfák és a szállítójárművet is jól meg lehet pakolni, nem taszítják egymást a rönkök. Egy minimális táncolás most is van, de nem vészes, főleg a hevederekkel.
Viszont van most egy olyan bug, hogy ha erősebben megszorítom a rönköt a rönkfogóval, akkor hajlamos kicsúszni oldalra a szorításból. Döntésnél néha előfordul, hogy hajk vágódik bele, máskor nem és akkor traktorral kell dönteni. Nem tudom mi határozza, ahogy épp kedve van. A kézi pakolás viszont nagyon jó, nagy segítség a kis darabok gyors összegyűjtésében. A grafikára sem lehet most már panasz, hengeres keresztmetszet és szép vágásfelületek.
Összességében a favágás jó lett, csak már nem sok pénzt fial. A 15-ben bár jól lehetett vele keresni, de annyi idegeskedéssel járt, hogy sokszor hanyagoltam.
Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.11.15. 21:35:19 -
Carl Davies #19803 És ez is megjött! :D
Follow Me
Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2016.11.14. 20:09:12 -
endy papp #19802 Nem tudom de szerintem ezen részén nem javítottak ...még 
Nálam valahogy ugyan úgy indulnak ahogy eddig....
Dimre lécci ha rá érsz majd ezt a modot próbáld ki ,nálam valahogy nem műkszik,sehogy...nem tudom ,már minden variációt megpróbáltam asszem,nem sürgős...
CCM Mod
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.14. 19:03:08 -
Ha használod az új drivecontrol 4.10 modot akkor igen. A "VariGear" opciót kapcsold ki.
Utoljára szerkesztette: joceruza, 2016.11.14. 16:24:01 -
Mindenkinél úgy indulnak a gépek, mint egy nyugdíjas Malév gép, vagy az én készülékemben van a hiba, a patch listában nem találtam ilyesmi bejegyzést. -
Ez egyetlen komplex mod: MultiOverOverlayV2.76 Beta Hud, választható alternativ skinek hozzá: MultiOverOverlayV2 Hud ArtDesign.
Elsőre bonyolultnak látszik, ha végigpróbálod a lehetőségeket, hamar egyszerűvé válik, a mod a kiegészítővel cirka 1,5 MB, nem befolyásolja a játék futásteljesítményét, még béta állapotban van, ezért nem teljes a program, és vannak apró hibák, hiányosságok (pl. traki után két pótkocsi van, az első tele, a másodikban van némi termény az elsőben nem érzékeli a cuccot, vagyis "0" % áll a bal felső sarokban levő infóban). Használtam a 15-nél is nagyon jó átlátható információt ad az összes tevékenységedről, magtáradról, a legmagasabb árat kínáló felvásárlókról, BGA, fapalánták, állatok állapota, stb... Szóval minden benne van, lehet személyre konfigurálni, billentyűkhöz rendelni paneleket, akár egérrel is kezelhető, a panelek helyzete változtatható, oda teszed ahol neked tetszik, kikapcsolhatóak, a gyári infópanelek is eltüntethetőek, nem kell használni több modot (az íránytű, compass nincs benne).
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.14. 15:12:46 -
TTSS #19798 Milyen modok ezek? Van, ami érdekelne engem is, van amelyik "csak" tetszik... -
endy papp #19797 

Látom ráértél nagyon ....mint a kifestőben
-
Kitapétáztam a képernyőt, csak úgy dől az input 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
endy papp #19795 Azt már most is tud DDD.
De van hogy még ennél többre is képes....
-
Carl Davies #19794 Meg jó lenne, ha tudna átlósan dolgozni a munkás. -
Az FS 2011-ben a gyári mapon nemcsak szögletes földek voltak és azokkal mégis elboldogult az AI. Igaz, hogy sokszor pontatlanul haladt, keskenyebb sávokat kihagyott, de nekem érdekesebbnek tűnt, mint az utána következő részekben. A 2013-tól kezdődően a föld koordinátáihoz igazították a mozgását, előtte meg tetszőlegesen meghatározható volt, nekem az jobban tetszett. -
Erre talán majd megoldás lesz az auto tractor mod ha elkészül ehhez a részhez is. :) -
endy papp #19791 Az AI témához még annyit hogy csak addig használható ,míg nem találja szembe magát egy ilyen és ehhez hasonló földekkel.
Ezekkel úgy sem tud mit kezdeni.
Amúgy meg a játék borítóján rajta van 3 éves kortól már használható......aki csak erre tud hivatkozni egy adott moddal kapcsolatba valószínű ő is itt tart......
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.13. 10:18:26 -
Ez így van
. A lényeg hogy úgy gondolom,ha nincs akadály,a szántás tökéletes. Mindenki azzal jön hogy a valóságban így-úgy,majd linkelik ezeket a modokat amik a három éves gyerekeknek való. Gyönyörű amikor túlszánt kemény métereket,csak mert lusta az ember befejezni. A nem négyzet vagy tégla földekkel akkor sem tud mit csinálni.Az AI-nak vannak hibái. Sok. Az már más tészta. Lehetne sorolni napestig. Tetszik hogy próbálkoztak,de az nem hogy nem jött össze nekik.
-
endy papp #19789 Sajnos vagy nem, valóban ez az oka,de elég sok helyen pont emiatt vissza tolat (nem szántásnál)így nem sok minden marad el vagy semmi.
Pl: vetés ,tárcsázás permetezés
Megfigyeltem néha vetésnél még a hegyoldalra is felmegy a fordulónál mert ott valahogy nem érzékeli az akadályt.
De aratásnál is tud némely kombi akkorát fordulni hogy szinte lemegy a térképről.
Sokszor pont emiatt hogy az akadályok útjában vannak ,pl a répa burgonya,(Holmer Terra Dos T4)kombi fordulásnál legyúr annyi termést hogy egy kisebb föld termése veszik oda..
Lehet tényleg jobb lett volna a a fiók aljába hagyják ,ha már jobban nem sikerült megcsinálni,de igazából nem annyira rossz,csak oda kell rá figyelni mit is csinál,
Pont amit írtál amiatt szereti önállósítani magát.
Azt jó újításnak tartom hogy már a rendsodrot is tudja vinni melós
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.13. 09:43:06 -
n0tr3adY #19788 dimre, joceruza : mindkettőtöknek igaza van. Nem hibás az AI, de ugyanakkor hibás is.
Bekerült ugyanis az az új "ficsőr", hogy kikerüli az akadályokat. Ami igazából egy népvakitás, mert ha a gép előrevetitett fordulási sugarába bekerül egy ún. "rigid body"-s test, abban a pillanatban el is kezdi a fordulási manővert. Ha olyan, akkor épp a föld kellős közepén...
Gyakorlatilag egy olyan hitvány megoldást alkalmaztak, amit inkább tartottak volna meg a fiók legalján...
-
Gondolom félreértettél. Az AI-nak más baja van. A szántás szerintem úgy jó ahogy van. Ilyen modokat alapból nem használok mint az alábbi. -
Az AI nem annyira hülye, az ekénél nincs jól beállítva az érzékelő, gyárilag az első vasnál van, aki a modot csinálta a hátsóhoz állította, ennyi.
A föld szélét elszokták dolgozni, gondolom ezért linkelted, én is szoktam, és leszarom ha a "fél hülye AI" nem tudja rendesen megcsinálni.
-
endy papp #19782 Lehet állítani a nagyságát a hudnak.
Mondjuk ettől még látszani kellene csak kicsiben.
Igazából nálam 100%-ra van állítva de mindig minden látszódik ,soha nem tűnt el semmi....
Biztos ez is a kontroller miatt van....
Ellenben ez még javításra szorul ,a víz nem az erőssége.....még várni kell a remek munkára.....
Kotte Universal Pack 1.0 LS17
Akár honnan próbáltam nem ismeri a vizet,csak gondoltam szólok....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.12. 23:14:49