Megjelent az IE 9 harmadik előzetese

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi!

LZ forever

A <video> tag segítségével leírod a videó fájl helyét, majd JavaScript és CSS kóddal rárakod a lejátszó gombokat, hangerõszabályzót, menüt, stb. Így egyedi lejátszót lehet készíteni HTML5 alapokon, viszont a natív dekódoló a böngészõben található, az már nem JavaScript. A saját formátum a WebM, ami lénygében egy MKV konténerbe csomagolt VP8 stream.
Azt mondja meg nekem valaki, hogy lehet HTML5-tel videólejátszót csinálni meg hogy lehet neki saját formátuma? A HTML nem egy leíró nyelv?

LZ forever

Ez elég egyértelmû, hogy szabványtámogató lesz és 100/100-as Acid3-al fog jönni.

Elõnyként könyveled el, pedig szó sincs elõnyrõl. Ez a teszt a jelenleg használatos webes dolgokat teszteli, nem a közeljövõben használatosakat! A Webkit 2009. június 8-án megjelent verziója rendelkezett 100%-os ACID3 eredménnyel, ami akárhogyan nézed, akkor is több mint 1 év. A végleges IE9 meg várhatóan 2011 elején jelenik meg...

Az ACID3 a következõ technológiákat tartalmazza:
- HTML4
- DOM és DOM2
- SVG 1.1
- Ecmascript
(Bõvebben)

Ehhez képest a közeljövõ fontosabb technológiái a következõk:
- HTML5 + HTML5 modulok
- DOM3
- CSS3
- SVG1.1
- WebGL
- Microdata + RDFa

Ezt a két oldalt ajánlott megnézni (többek között):
Can I use (HTML5) (összefoglaló)
html5test.com (instant teszt, technológia meglétét teszteli)
Nem akartam a lelkedbe gázolni! <#circling>

Narxis
lol

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"hiszen tartalmazza a HTML5-ös videók és audiofájlok, valamint a Canvas-objektumok megjelenítésének a támogatását. Ezzel jelentõsen megelõzi az elõdeit és feladja a leckét az alternatív böngészõk fejlesztõinek."

Jajj, ez mekkora baromság... Legfeljebb a GPU gyorsított canvas-re lehet igaz, de mire megjelenik az IE9, már mindegyik böngészõben benne lesz ugyanez.

Apropó, végre van canvas 😊 Még a végén lesz ebbõl valami. Jó lenne gyorsan implementálni a többi HTML5 Javascript extension-t, mert ebben még mindig elég szegényes. De tudom, ne akarjunk egyszerre mindent 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Ez elég egyértelmû, hogy szabványtámogató lesz és 100/100-as Acid3-al fog jönni.

gneoka
Elég lenne ha a szabványokat támogatná mer egy IE végre 😊
és ne kéne külön trükközni egy weboldallal hogy azon is normálisan jelenjen meg

An old man dies. A young woman lives. A fair trade

Jó hír a felhasználóknak, hogy talán így újra felerõsödhet a verseny. Mozzila már nagyon ráült már az FF fejlesztésére.

← ElőzőOldal 2 / 2