6011
  • Jóózsf István #3086
    Azok a diagramok amik szerint te próbálod eldönteni, hogy hogyan lesz hatékonyabb egy autó, szart sem érnek. Egyszer sem vettem róluk tudomást.
    Hogy pontosan mitől lett pocsékabb azt nem tudom, de a 8 gangos váltó valószínűleg inkább országútra való. Szinte minden járművemben terep, vagy valami speciális, vagy fejlettebb váltó van.
    Próbáld inkább érzésre fejleszteni őket. Tudod, mint a gumiknál. Hiába drágább és a verziószáma is nagyobb, nem biztos, hogy az a legtutibb gumi.
    A motorokkal is óvatosan kell bánni. Nem csak az erejük, de a sérülékenységük és a fogyasztásuk szerint is osztályozva vannak. Mivel én amúgy is csalok, nálam egyértelműen a legerősebb motorok játszanak.
  • RJoco
    Én tényleg tök hülye vagyok már ehhez.
    Tegnap a GPU 70-72 fok volt, a venti meg 1400-1500 körül járt.
    Ma 65 foknál feljebb nem engedte a GPU-t, ezért a venti 1800-1900 körül járt.
    Elvileg semmi nem frissült. Legalábbis semmi nem jelezte.
    Amúgy 55 fokig melegszik a GPU, ott bekapcsolja a ventit, majd 45 foknál ki.

Durva, hogy egyes hőn szeretett járművek később, hogy el tudnak romlani.
    Egyedül a Tatra az, ami még mindig hozza a formáját.
    Ma fogtam a Banditát, gondoltam jó lesz fahordásra. Meg fogtam egy amcsi offroad kamiont, szintén fát hordani. Utóbbin nincs diffi, nem is rakható rá, előbbin meg mindig aktív.
    Előbbire feltettem a 8 sebességes váltót, meg erősebb motort, valamint mud kerekeket. Nagyon durván néz ki. És valamiért azt írta a játék, ha nem a darut hagyom rajta, hanem mondjuk ráteszek egy tartályt, akkor jobb lesz a erő/súly egyensúly.
    Baromira néztem, hogy mi is van, de mondom legyen. Úgyis kicsi a tank.
    Nem tudom, hogy minek köszönhető, de egy tetüsz@r jármű lett.
    Lehet, hogy a tartály mégsem kellett volna rá és hülyeséget írt a játék. Vagy a 8 sebességes váltó nem rá való.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.10.06. 01:16:06
  • RJoco
    He?
    A hűtőrácsnál a meleg jön ki.
    Felettébb érdekes lenne, ha ott szívná be a levegőt.
    Főleg amikor annak lehet fejleszteni a beszívóját. Ha elég magasan van, akkor elvileg a kabin is víz alá mehet.
  • Jóózsf István #3083
    Olvastam egy modban, hogy a készítője megszüntette a teherautók hűtőrácsánál levő levegő beszívás effektet. Ő nem így indokolta, ez már a saját véleményem: Mert gyerekes ostobaság! Azonnal rárepültem a dologra.
    Nagyjából a világ összes bolygójának kell együtt állnia, hogy ilyet lásson az ember az életben. De parasztvakításnak nem rossz!
    Borzasztóan zavart ez a buta kis ficsőr! Majdnem annyira mint a mozgó rakomány, amit ha meglátok, már kapok is gyógyszerem után!
  • Jóózsf István #3082
    Bocsánat! A vonószem a pótokon van. Amire én gondoltam az a vonóFEJ
  • Jóózsf István #3081
    Azok a nehézpótok az egyedi "felépítménnyel" ilyenek. Lesznek még durvábbak is!

Még egy kis igazolás: Ennek a felétől 00:25:00 már azzal a járművel megyek elég mostoha körülmények között. Mégsem borítottam fel, csak azon az úton.

Azt az "akasztószemet" nevezzük inkább nyeregnek, merthogy az.
    Az akasztószem inkább a kocsi végén levő vonószemre igaz.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.05. 02:33:15
  • RJoco
    Valahogy olyan nagyon fura és természetellenesnek tűnik a dolog.
    Mintha a kerék nem ott járna, ahol a grafika. De nem minden esetben.
    Viszont nagyon érdekesen imbolyog az a több tonnás jármű.

Erről jut eszembe, hogy ma vontattam egy hatalmas cuccot. Valami fúró maradvány.
    Magával a vontatással nem volt gondom. Csak azzal, hogy egyes helyeken felült a vontatmány egy része az útra és alig tudtam tovább vonszolni.
    Volt ahol szó szerint belement egy része az aszfaltba és úgy tudtam nagy nehezen továbbcibálni.
    Nem is értem, hogy gondolták ezt.
    Pont az az eset, mikor a "pótkerék" miatt fennakad a kamion valahol.
    Ezért nem is tettem az egyikre, mert rossz helyen lett volna.
    Nade egy feladatnál, ahol a vontatmányon nem tudsz módosítani... A magas akasztószem meg pont akkora, mint az alacsony.
  • Jóózsf István #3079
    Felmerült az a tény, hogy borogatott autók duplán vannak pakolva. Erről csak annyit, hogy éppen eleget kocsikáztam duplán rakva, hogy tudjam mit tehetek meg és mit nem. Nagyon ritkán tévedek ez ügyben. A másik, ami ugyan nem látszik, de egyik rakomány sincs lekötve, tehát nem terheli úgy a járművet. Jóval kevesebb így súlya!
  • RJoco
    Ma kivételesen nem borultam.
    És sikerült a csuklós CAT-et is használnom.
    Arra jó volt, hogy egy elakadt kamiont kihúzzak a dagonyából.
    De másra nem lesz jó. Még egy pótot sem lehet mögé akasztani.
    Tiszta szégyen.

Ez a H fokozat egyes esetekben nagyon durva.
    Automatával vacakol, beteszem neki a H-t, megtáltosodik, mint a táltosló.
    De sebességhatárolónak is jó. 8 sebességes váltónál néha túl gyorsan megy a gép. Ha meg leveszem a gázról az ujjam, akkor az erős motorfék durván megfogja. A H fokozatnak egész gyenge a motorfékje, de mégsem olyan, mintha kitettem volna üresbe.
  • Jóózsf István #3077
    A felháborodásom az epikkel kapcsolatban az, hogy az epic alkalmazást töröltem a gépről. A játékokat egy általam kijelölt könyvtárban - mappában tartotta.
    Az rendben van, hogy maga az epic alkalmazás nélkül nem tudok játszani velük, de MIÉRT KELLETT TÖRÖLNIE? Hogy újra telepíthessem mindet? (Szerencsére nem volt sok!)

Nesze nappali! Van belőlük pár. Gondoltam is, hogy összefűzöm és csinálok egy borulós dejót.
    A képen az általam már "kijavított" (megreszelt) dandártábornok van. Erősített rugókkal és helyretett súlyponttal!
  • RJoco
    Nem lett volna rossz nappali látkép.
    Viszont a kocsi és rakománya alapján teljesen jogosnak tartom, hogy felborultál.
    Lehet, hogy ez az a pálya, ahol nem lehet tornyokat építeni a platóra.
    Én mondjuk a legtöbbször üres kocsival borulok.
  • RJoco
    Ha az epic a saját könyvtárán belül tárolta a játékokat, ahogy a steam is teszi, akkor nem csoda, hogy törölte.
    Emellett, ha epic-hez van kötve, akkor hogy akarsz velük játszani?
    Legalábbis steam-en van, ami indítja a steam-et, ha nem futna és csak utána indul a játék.
    Van, amelyik egyedül is képes futni, de azt úgy is adták ki és csak később kapcsolták steam-hez.

Nem borral meg szódával kell játszadozni. Amúgy is minek bele szóda, ha egyszer bor?
    Igyál töményebbet. Pálinka, jéger, whisky, rum, vodka. Utóbbi hármat lehet keverni mással és akkor hosszú lesz. De, ha nagyon ideges vagy, akkor érdemes úgy is hamar meginni, hogy legyen értelme.

Nyomvályúkban még az életben sem közlekedem, csak, ha nincs más választásom, mert mondjuk jönnek szemből.
    Nem mellesleg én már most is igyekszem a nyomvályúk mellett közlekedni, csak a játékban nem lehet úgy "fogni a kormányt", hogy a megfelelő helyen maradjon a kerék.
  • chris0000
    hi. az hogy? email címhez volt rendelve az epik fiókod. vissza jelentkezel és üres a libary? üdv.
  • Jóózsf István #3073
    Kész végeztem. Ez egy BAROM!
    Azon gondolkodom, hogy a jücsüböket is törlöm erről a pályáról, hogy ne reklámozzam ezt a szemetet.
  • Jóózsf István #3072
    Kábé ennyiből áll...
  • Jóózsf István #3071
    Nagyon pipa lettem, pedig bort is ittam.
    Van itthon egy elég vacak borom, több a szóda a pohárban... De ez sem segített.
    A pálya is amivel játszom annyira bután van megkreálva (Töltöttem fel két dejót, de még hádézza!) Egyszerűen akarva sem lehetett volna rosszabb utakat tervezni! Ugyanakkor a küldetések átgondoltak és szépen vezetik végig a játékost sorban, hogy elérje a célját. Nagyon felemás. Azért is játszom vele, mert három pályából áll és megfogadtam, hogy amíg fel nem fedezem mind a hármat, addig nem törlöm. De ugye nem lehet nekirontani mint tót az anyja valagának így csinálnom kell a küldetéseket. Logisztikázni sem nagyon lehet - érdemes, mert nagyon lineáris.
    Van egy út. Olyan széles, hogy a nyergessel meg tudnék rajta fordulni. Több nyom is vezet rajta. És itt el is érkeztünk a világ legnagyobb gyökérségéhez, amit ebben a játékban el lehet követni. (Nyilván van nagyobb...)
    Ugyanis elárasztotta részben az utat. Annyira, hogy a nyomvályúk víz alatt vannak. Nem is látszik a felületük. És a büdös paraszt telerakta a nyomot kátyúkkal! tizenakárhányszor borítottam fel 300 méteren egy szerelvényt. A legváltozatosabb módokon! Nem tudom mennyi látszik majd a felvételeken, de csak simán higgyétek el...
  • Jóózsf István #3070
    Töröltem az epiket, mert már szarrá idegelt azzal, hogy hol működik, hol nem, de minden nap csesztetnem kell. Erre ez a nyomorult tetű törölt minden játékomat!
    Azt ugyan miért??? Mire volt ez jó?
    Én még ilyen szar, fos, húgy céget életemben nem láttam! Vakuljak meg, ha még egyszer pénzt kapnak tőlem bármire is!!!
  • Jóózsf István #3069
    Azt csak le kell fordítani. Mellesleg itt mindenki ezeket a neveket használja. Paystar, Fleetstar, Whitestar. Talán senki nem is ismeri a számukat.

Az after is tudja a tuningot IS!!!
    Egyedi ventilátor görbét is megadhatsz. Sőt. Még annál is egyedibbet IS! De azt már tényleg csak fanatikusoknak ajánlom!

HA megnézed a képet 45 fokig nulla ventilátorom van!
    (Csak tudnám mitől lett ilyen ótvar a jobb oldali kép?!?)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.04. 05:02:54
  • RJoco
    Szerintem át kellene írnod a neved Vágó Istvánra.
    Legalább adj 4 lehetőséget, amiből 3 játékon kívülre esik. Talán tudni fogom.
    Fizetőcsillag? Flottacsillag?

Az afterburnerben 25% alá nem állíthatom a ventit.
    A radeon software tudja a tuningot is. A 3 monitoros játék miatt amúgy is elengedhetetlen. De tuningolni nem akarom. És asszem a ventit is hagyom. Hülye vagyok én már ehhez
  • Jóózsf István #3067
    Meg kéne írni a fejlesztőknek, hogy a Brigadéros mennyire fosul sikerült, csak nincs erőm összeszedni a gondolataimat, hogy diplomatikus legyek.
    Valami eszement hátratolta a súlypontját én meg rekedtre üvöltöttem magam, hogy hogy a toszba tud felágaskodni miközben egy nehéz félpót nehezedik rá. És azok előrébb vannak nyergelve!!! Aztán belenéztem az ikszemeljébe és látom, hogy nemhogy előre van tolva a súlypont, merthogy fülke, motor, váltó... A frászt! Hátra! Csak azt tudnám, hogy aki csinálta melyik világból érkezett?
    De az nem volt elég, mert a felfüggesztése is egy kalap fos. Nem is csoda, hogy ma tizenakárhányszor borítottam fel. És csak egy dolog, hogy duplán volt pakolva...
    Egyszerűen túl lágy a rugózása. Most épp azon mesterkedem, hogy ráncba szedjem az értékeit, Hátha lesz belőle egy jó kis amerikai bicaj, mert már megcsömörlöttem a keleti blokktól.

Jocó!
    A Fizetőcsillag szeret borulgatni. A flottacsillag, (F2070A) ami a második teherautód volt, (Az első garázs mellett találtad!) szerintem stabilabb.

A VGA-val kapcsolatban:
    Nálam nincs fent gyári tuning program. Az MSI AfterBurner-t használom évezredek óta. A ventilátorok szabályozására is!!!
  • RJoco
    Hát ez a pótozás tényleg szívás.
    Az 5070-en rajta volt a kicsi daru. Most már tudok rátenni nagyot, meg még nagyobbat is.
    Szóval a kicsi sárga volt rajta.
    Rádobtam a vonószemet, leszedte a darut
    Na mindegy. A feladathoz úgysem kell, csak egy 5 helyes pót. Jah, de a magas szemet tettem fel, nem az alacsonyat. Nem gond, elvittem egy széles pótót.
    Aztán jött a fahordás. Azt mondja a feladat, hogy daru ajánlott. Hard-ban biztos, de mint kiderült, tök fölösleges.
    Amúgy is a lényeg, hogy megint felteszem a sárga darut, aztán rá a fa póthoz az elejét. A darut megint leszedte.
    Pedig hely lenne dögivel. Na mindegy.
    Úgy is közepes és hosszú fa kell, amihez, ahogy sejtettem külön cuccok. Szóval ez a kamion lett a hosszú fának, mert olyan pótot tettem rá.
    Befogtam egy másik kamiont. Arra feltettem a kicsivel nagyobb, piros darut. Ez még nem a legnagyobb.
    Mögé akasztottam a közepes fához a pótot.
    Aztán a fatelepen nézem, hogy daru nem kell és, hogy csak egyfajta hosszúságú fát ad. Én meg ott voltam a két kamionnal
    Nem gond.
    A fűrésztelepnek 2-2 kellett a cuccból, de ezt csak később néztem, úgyhogy mind a két kamionnal mentem két karikát. Azért nem egybe vittem, mert ezek valahogy nem tudják egymást normálisan vontatni. Emellett mindjárt az elején az első kamion befordult, majd elakadt, a második kamion meg hamarabb fordult és belement pont a pót közepébe
    Feladat letudva sok zsé jött, meg jó adag XP.

Játék elején az 5070-est az aszfalton sikerült feldöntenem.
    A másiknál meg sikerült az egyik első kereket kidurrantanom. Amúgy a Caterpillar CT681-ről beszélek.
    Bivaly egy gép. Főleg, ha normális gumi van rajta. Úgy jártam meg a fahordást, hogy nem volt difi zár a gépen. Itt-ott csörlőznöm kellett, de ahhoz képest nagyon jól elment mindenhol.
    Mondjuk talán már az 5070-el sem lesz gond, mert rájöttem, hogy a hátsó két tengelyre 4 pár kereket is fel lehet tenni, ami a Cat-en alap.
    És már elérhető a láncos kerék is.

Köszi, hogy a kártyának utána akartál nézni.
    Nem tudok vele mit kezdeni. Vissza kellett állítanom automatikusra a dolgot, mert egyszerűen kézi beállítással nem volt hajlandó normálisan működni.
    55 fok fölött már 2800-on járt a venti. Nem normális. Természetesen nem így volt beállítva.
    Automatikuson 1500-1800-on járt a venti akkor, amikor a GPU 70 fok körül volt.
    Ahogy néztem, 50 fok alá nem ment most le és a ventiket sem állította le játék alatt.
    Nem is volt érezhető FPS drop.

Míg írtam ezt a hsz-t, a játék futott. Aztán amikor a Cat típusát néztem, akkor kifagyott.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.10.03. 18:27:43
  • Jóózsf István #3065
    Hááát... A fa hordás, egy kicsit más itt, de erről már beszéltünk. Na, emiatt van nekem sok MOD pótom és néhány egyéb módosítás. Legfőképp mert a teherautón nem tudsz vinni közepest a pótokon meg kicsi rönköket. Nem is értem hogy gondolták a fejlesztők!
    A pót begyűjtés nálam szigorúan csak miután 100%-ra kimunkáltam a régiót!!! Tehát, amikor már nem is lehet rájuk szükségem!

A kártyádnak próbáltam utánanézni. Azt remélve, hogy kapok hozzá egy "használati utasítást", de annyir a felhasználóbarát lett az emesi, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul szétcseszte az agyam az ostoba paraméterezéssel.
    Grafikus kártya
    Grafikus kártya (KÉTSZER? ha egyszer mondom akkor nem biztos???)
    Játékos sorozat
    És aztán valami agyatlan rendszerben az összes eddig kiadott videokártyájuk. Pedig nálam favorit az MSI, de ez kiábrándító.
    Szóval valószínűleg nincs rajta bios kapcsoló, mert akkor a ficsőrökben ordítva lángoló betűkkel hivatkoztak volna rá, hogy: "EZT IS TUDJA ÁM!!!"

• RJoco
    Köszi!
    Így aztán kereshettem volna a Fehéret, főleg, hogy piros. Amúgy ezt a "beszéljünk rébuszokban" dolgot tőled tanultam.
    Viszont a kamion megint egy Western Star. Ráadásul ahogy nézem, ingyenes. De lehet, hogy el kell mennem érte.
    Én is azon gondolkodom, hogy áttérek a Paystar 5070-nel a nyergesre. De előtte szerintem fa hordás lesz. Eddig egy darabot nem cipeltem, összegyűltek a feladatok. Amúgy, ha nem fallal rendelkező pótot teszek mögé, hanem az oszloposat, akkor simán tud fordulni, van hely. De megvenni azt sem engedi.
    Lóvé akad. Már 60k fölött járok. Nem szoktam nagyon begyűjteni a talált pótokat. Legalábbis amíg van a pályán feladat, addig jobb, ha otthagyom, ahol van. Rájöttem, hogy hasznosabb ott.
    A lóvé meg többnyire feladatokból jön. Bár nemrég eladtam egy vontatót, de vettem is helyette másikat. A csuklós Cat még megvan. Ki akarom próbálni, csak még nem jöttem rá, hogy mire.

Sajnos fizikai kapcsolót nem fedeztem fel a kártyán. Pedig kerestem. Mondjuk inkább a világítás miatt. De az is lehet, hogy el van dugva. Bár szerintem nincs. Mikor betettem a gépbe a kártyát, még minden jó volt.
    Aztán volt valami frissítés. Lehet, hogy a win frissített vagy a radeon programját frissítettem. Vagy mind a kettőt. Ezt követően nem is futott a program és a HWinfo-ból eltűnt a kártya ventije is. Mikor indítottam volna a radeon programot, akkor reklamált, hogy nem kompatibilis a driver a programmal. Úgyhogy a korábban leszedett driver telepítőből telepítettem a programot. Meg is lepődtem, hogy felment gond nélkül. Indult is. A driver meg a legfrissebb szerinte.
    HWinfo-t is frissítettem. Visszajött a venti is. Bár az furcsa volt, hogy 0 az érték. Először nem is értettem. Játék alatt azért mutatta az 1200-as fordulatot. De nem mindig.
    Aztán rájöttem, hogy azért 0 az érték, mert nem megy a venti.
    A radeon programban hiába állítom be, hogy nincs null rpm, újraindítást követően ezt elfelejti. De érdekes módon az egyéb ventilátor beállítási értékeket megtartja. A win-ben a teljesítmény energiagazdálkodás van beállítva.
    A kártya amúgy bírja a játékot.
    A gond akkor van, mikor elkezd nagyon dolgozni a kártya, de a paraméter frissítés lassú. Így mikor észreveszi, hogy kellene a venti, mire bekapcsolja és az el is kezd dolgozni, addigra annyira meleg lesz a GPU, hogy vissza kell vennie a teljesítményt, ami miatt jön az FPS drop. És ez azért hullámzó, mert miután lehűtötte 50 fok alá, megint leállítja a ventiket és kezdi elölről a játékot.
    Térkép böngészésnél, feladat kiválasztásánál van ideje 50 fok alá hűteni a GPU-t. Az nagyon megy neki akár 1200-as fordulaton is, bár a ventik tudnak 2800-at is, csak akkor már csúnya a hangjuk. És ez még mindig nem a plafon.
  • Jóózsf István #3063
    Jogos: white western star 4964
    Vigyázni kell a daru és plató felépítménnyel, mert sokszor nem enged mögé kötni pótot. Anno azért szoktam rá a nyergesekre, mert ott ilyen nincs.
    "Ráakasztani enged, csak venni nem" Ez így elég valószínűtlen! Pénzed van? (Konnektorba be van dugva? Benzin van benne? "Kávét tettél bele?" Ez a majdnem anyósom volt, aki egy kávéfőzésembe háromszor tudott belekötni. Ez volt az utolsó döfése!)

Nézd már meg, mert rémlik, hogy ezeknél a kártyáknál van egy fizikai "BIOS" kapcsoló és mostanában arra használják, hogy vagy fűt a kártya, vagy lazsál. De hogy az a kártya ne lenne elég erre a játékra...

Az EPIC-es problémámat ez oldotta meg:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Clear your launcher’s webcache

Clearing the webcache often resolves display issues that may prevent you from using the launcher. Follow these steps to clear your webcache:

Windows

Exit the Epic Games Launcher by right-clicking the system tray icon in the bottom-right corner, and then clicking Exit.
    Press Windows key + R, type “%localappdata%”, and then press Enter to open a File Explorer window.
    Open the Epic Games Launcher folder.
    Open the Saved folder.
    Click the webcache folder, and then delete it.
    If there is a folder called webcache_4147 that can be deleted as well
    Restart your computer, and then relaunch the Epic Games Launcher.

Az oldalukon volt. Ki hitte volna?!?

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.03. 06:22:04
  • RJoco
    Van fehérem, de, hogy az a Vágó úrnál mit takar, nem tudom. Elárulná?

Az említett nem biztos kamion meg tényleg a Paystar 5070.
    Van rajta daru, meg rátoltam egy platót. Aztán a telephelyen derül ki, hogy nem enged hozzá semmilyen pótot venni, mondván, hogy nincs hely. Egész eddig póttal szaladgáltam vele. Ráakasztani enged, csak venni nem.
    Sikerült nagyon ügyesen egy alacsony hídról beleborítanom rakományostul a folyóba.
    Aztán sikerült kiszednem is.
    Ez teljes mértékben most az én hibám volt.

Közben úgy néz ki, hogy az FPS drop megoldódott.
    Ez a kedves(tetü) AMD program úgy döntött, hogy nem kell a VGA-n mindig mennie a hűtésnek, így lekapcsolja. És csak akkor kapcsolja vissza, ha elér egy bizonyos hőfokot a GPU.
    Átállítottam, így most mindig megy.
    Remélhetőleg, mert már tegnap is átállítottam, aztán ma mégsem úgy volt.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.10.03. 00:22:05
  • RJoco
    Szerintem felborulni bárhol fel tudok. Az nem hó függő.
    A mocsár meg mocsár itt is, ott is.
    A feladatokkal azért haladok.
    Tegnap is elvittem egy dög nagy szállítmányt, kimentettem két autót, meg egy kamiont és összeszedtem 3 ládát is.
  • Jóózsf István #3060
    Ha jól érzed magad a hóban akkor rendben van minden. Szerintem a Micsigeni pályák hangulatosabbak. De ez szubjektív. Lehet, hogy könnyebben boldogulsz, ha sorban haladsz a régiókkal. Nem akarlak terelgetni, csak ha úgy érzed, hogy nem akar menni...
  • RJoco
    Jah, azt a frissítést szerintem én is megléptem.
    Azt viszont nem tudom, hogy azóta van FPS droppom vagy később kezdődött.
    De már a múlt hétvégén is megvolt. És baromira zavaró. A frissítés viszont valamikor előbb jött.
    Azt veszem észre, hogy mikor jön egy ilyen esés 45-re, akkor a gép fogyasztása is leesik 260W körülire. Mikor ismét van FPS, akkor a fogyasztás is normalizálódik 450-520 W körül.
    Nem tudom, hogy a nem túl régi 750W-os táp vacakol vagy esetleg a VGA-val lenne gond vagy valamelyik monitorral.
    Újabban azt csinálja a játék alatt és csak a játék alatt, frissen bekapcsolt gépnél, hogy a 3. monitoron elmegy a jel, majd jön a hang az eszközcsatlakozásról, aztán visszajön a kép, mintha mi sem történt volna. Ezt eljátsza párszor, aztán megy rendesen órákig. Már átváltottam DP kábelről HDMI-re, gondolván, hátha a monitor csatlakozója a ludas, mert kicsit meg volt benne feszítve a kábel. De nem, mert a soha nem használt HDMI-n is produkálja.
    Ma futtattam egy két proci tesztet és a gép fogyasztása 260W körül volt. Pont, mikor az FPS drop van.
    Viszont a HWinfo szerint megy a GPU akkor is.
    Nem értem.
    Mondjuk nemrég volt valami VGA program frissítés is. Azóta azt vettem észre, hogy a VGA ventik nem mennek bizonyos hőfokig. Most is 55 fokos a GPU és csak a win megy az alap dolgokkal.
  • RJoco
    Michigan-ben kezdtem, de úgy emlékszem, hogy csak 1 járművet vittem a garázsba. Az első SR videóban benne van.
    Aztán átdobott Alaskába.
    A Tatra-t sem tudom megvenni, de mégis van 1 darabom belőle.
    Azzal a Cat-tel nekem nem volt gondom, bár annak is nagyon korlátozott a felszerelhetősége. Még gondolkodom, hogy mit is kezdhetnék vele. Esetleg kiegészítő vontatónak egy tartállyal jó lehet. Meg pótot neki. Más nem jut eszembe.
  • Jóózsf István #3057
    Amúgy pár napja tiszta hülye nálam az EPIC. És a játék is kifagyott egyszer. Valakinél esetleg anomáliák?
    Volt nemrég egy vindóz frissítés, ami után történtek - történnek furcsaságok.
  • Jóózsf István #3056
    Gyorsan megnéztem, hogy miket lehet találni... Csupa olyan jármű, amit soha nem használtam semmire és köztük van a nemrég megénekelt törzscsuklós Cater is. A hideg is kiráz tőle!
    A Micsigeniek mindenképp jobbak. A Fehéret imádtam, bár az sem volt tökéletes, de jól el voltam vele sokáig. (Amíg meg nem találtam az oroszoknál a Kraz-t!)
  • Jóózsf István #3055
    Csodállak ahogy türtőzteted maga a járművek megszerzésében. Találtál Alaszkában új járművet?
    De várjunk csak! A Twinsteer a Michigan régió harmadik pályáján van. Arra is jártál? Azt hittem Alaszkában ragadtál!
  • RJoco
    Ezt próbáltam ki.
    Egy másik verzióját imádtam MR-ben.
    A másik, meg talán ez lehet. De nem biztos, a játékban kellene megnéznem. Az biztos, hogy a 240L tank és offroad stimmel.
    Mivel Alaskában császkálok még mindig, ezért elég korlátozottan elérhetőek a kamionok. Főleg amcsik vannak. Kivétel a pár darab DLC-s, amit megkaptam mindjárt az elején.
    Nem is tudom, mi lenne velem a Tátra nélkül.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.10.02. 10:43:26
  • Jóózsf István #3053
    Egy kis kedvcsináló - elvevő
    Vannak benne érdekes pillanatok.
    Ez egy orosz mod. Négy pályából áll a fő pálya kissé bizarr és nem túl ötletes, de két másik egész jól sikerült a negyedik meg említésre sem méltó. Vannak benne megátalkodások is. De mégis elvagyok vele.
    A kedvencem az, (és ez példázza a játék fejlődését is,) hogy van olyan rész, ahol (nem küldetésre) készíthetsz magadnak hidat betonlapokból. Éééééés megjegyzi a játék, hogy odaraktad őket!!!! Ez nem is olyan régen, még nem volt egyértelmű!
    A nyomaimra is rácsodálkoztam épp tegnap, hogy: Jé meg tudom számolni hányszor jártam erre, mert mind a három nyompár itt van MÉG MINDIG!!!

Jocó!
    Néha adhatnál kicsit jellemzőbb ismertető jegyet is a szóban forgó járműről, mert így olyan Egri Jánosos. Vagy épp Vágó Istvános.
    Az első jármű, amire gondolsz, igen nagy valószínűséggel a Twinsteer. (Négy hely, nem köthetsz rá semmit!) Annak a módosított verziójával grasszáltam itt pár hete, hordó kerekekkel és utánfutóval. De, hogy hasonló lett volna MR-ben?!?!??!? Hacsak nem a kései amerikás verzióban, amivel már nem nagyon nyomultam.
    A másikat nem tudtam beazonosítani Vágó úr! Amerikai? Hány tengelyes? A Banditáénál minden teherautó tankja nagyobb!
    Darut és platót mindenre tehetsz a Tajgán kívül! Csak legfeljebb nem akaszthatsz mögé pótot, mert beleérne a platóba. (Istenem! Mennyit téptem emiatt is a számat!?!?!)

A nyolc helyes vontatmányt nagyon fontold meg, mert nem könnyű vele! Párszor én is belefutottam egy-egy kiadósabb pofonba, amikor lustaságból azt alkalmaztam.
    De hát mire való az általam favorizált hat helyes rakoncás (effektív 12 helyes) mod félpót, ha nem erre?!
  • RJoco
    Érdekesek ezek a gumis dolgok.
    Van amiből az I-es jobb, másikból a II-es, a III-asok meg valahogy kimaradnak.
    Általában úgy vagyok vele, hogy aszfaltra minek. Előbb-utóbb úgyis le kell mennem róla.
    Kipróbáltam az MR-ben hőn szeretett kamionom. Illetve, mint kiderült ez nem is az.
    Nem lehet a hátsó részt variálni. Baromi hosszú, 4 férőhelyes platója van és ennyi. Semmit nem lehet hozzákötni, max csörlővel.
    Úgyhogy megnéztem egy másikat. Na erre már felment egy daru, meg mögé egy plató is.
    Ha a platót akasztóra cserélem, akkor akár 8 férőhelyes vontatmányt is ráköthetek. Durva.
    Stabilabb, mint a Bandita, nagyobb a tankja, de sajnos zabálja is az üzemanyagot.
    A nevére sajnos nem emlékszem :)

Játék elején a Tátra megint borult...
    Aztán a Marshall is a Tátra mellett...

Ez az új brutál járgány, ami lejjebb volt a videóban, hogyan elérhető? Mod jármű esetleg?
  • BmwMan86
    Elkészítette a videót, hogyan kell beállítani a Joy-t. Ide is beteszem, hátha valakinek jól jön.
    https://www.youtube.com/watch?v=GfnFSbxK-mc&ab_channel=Savino
  • BmwMan86
    Ezt már letöltöttem, de nem tudtam hogyan kell beállítani. Köszönöm a segítséget, megpróbálom a leírás módján.
  • RJoco
    Amúgy aki keres az talál.
    1. találat
    2. találat
    3. találat

Mindegyik ugyanazt a programot ajánlja, ami egy X360 kontroller emulátor.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.09.28. 15:12:48
  • RJoco
    Valamit biztos mókolt a játékon.
    Nekem egy Force 3D Pro-m van. Ez elvileg a tied elődje, ebben van még erővisszacsatolás.
    Most előszedtem, hogy megnézzem.
    A Logitech Gaming Software nem látja. A G Hub meg nincs fenn.
    A win látja. Annak ismeri fel, aminek kell és a vezérlők is működnek.
    Ahogy írtam, a játék beállítása ezen a téren igencsak szegényes.
    Amit István írt, ott csak nagyon minimális dolog konfigurálható.
    Konkrétan a daru mozgatását egyáltalán nem lehet konfigolni, csak a kötélét. És azt is csak a kormánynál találtam meg.
    A joy-ról egy vezérlőt sem fogadott el a játék semelyik beállítási lehetőségnél.
    Aztán gyors kipróbáltam X4 alatt. Nem konfigoltam, de a joy működött, még, ha nem is voltak jó helyen az akciók.
    Bár az X4 sem lát minden játékvezérlőt. Sajnos.
    Úgy látszik SR még annyit sem. Legalábbis alapból. Van pár lehetőség, amire a készítők gondoltak, a többit meg mindenki oldja meg, ahogy tudja.
  • BmwMan86
    Pedig valakinek meg működik ugyan ilyen Joy-al ami nekem is van. Biztos átírt valamit, vagy nem tudom, de ráírtam egy kis segítségért. Hátha válaszol... Ha sikerül berakom ide is.