6011
  • Jóózsf István #4330
    Uncsi. Főleg másodszorra a nyolcadik fázis, de már csak 6-7 küldetés van a 100%-ig. Ahhoz is erőt kell gyűjtenem, hogy elindítsam. Bármi mást, csak ezt ne!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.11.20. 08:29:55
  • Bercy #4329
    Én egy kicsit pihentetem, phase 8 túl egyhangu, monton lett. Majd ha már hiányzik a dízel röfögés előbeszem.
  • RJoco
    Örülök, hogy sikerült!
    Vegyél PS5-öt. :D Azzal nincs gond.

Nálam most pihi van, mert a VGA szervizben. A régivel meg nem olyan. És akadt más is, amire rákattantam. De nagyon.
  • Oldgamer
    Egyébként valóban, az utóbbi másfél hétben nem írt senki, ellenben nem fordultam volna hozzátok e témában.
    Röviden zárásként, nehogy összevesszetek itt nekem. :)

Jocó, neked IS köszönhetően nagy nehezen összhangba hozva a beállításokat sikerrel jártam, el sem hiszem! Iszonyatosan meg van bonyolítva ez a készülék, írták is külföldi oldalakon!! Jelenleg a leggyorsabb kameramozgásnál sem röccen meg a kép, jobb lett mint volt! Amit meg kell nézzek az, hogy miért kell (?) minden játékot külön optimalizálni, nem tartja meg a beállításokat. Szerintem erre is lesz egy mód, meg kell találnom.
    Most màr tényleg befejezem, de illett leírnom a sikert ha már ennyit nyüglődtünk vele itt páran.

Tényleg, nyomjátok a runnert, vagy pihi van mindenkinek?
  • RJoco
    Azért majd írd le, hogy mire jutottál. Vagy mire sem.
    A játékkal kapcsolatban úgysem írt senki semmit.
  • RJoco
    Tudjuk, hogy ez melyik topic. Mivel amúgy sem volt semmi a játékkal kapcsolatban és amúgy sincs házigazda, így más témával foglalkoztunk.
    Amúgy meg cím szerint Spintires topic. Azzal meg elég régóta nem foglalkozik senki. Ha szőrszálat akarsz hasogatni, akkor először MR-SR témát kellene nyitni.
  • Oldgamer
    Ok igazad van, bocsesz mindenkitől! !

Jocó! Rendben köszi, megoldom, jó hogy leírtad ezeket! Off vége!!!
  • eta32 #4323
    Azért jelezném hogy ez a ST-MR-SR topic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Van az arra irányuló témákra is külön .
  • RJoco
    Nézem a beállításokat.
    HDR mód játékoptimalizáción.
    Speciális beállítások.
    A tisztaságnál van olyan, hogy Élesség, ez 10.
    A Szuperfelbontás ki van kapcsolva, de állítható. Minden más szürke és Ki állapotban van.

Általános beállítások, játékoptimalizáló:
    Játékműfaj: Eredeti
    Stabilizátorok 10
    OLED Motion Pro Ki és inaktív.
    Kék fény csökkentése Ki
    A bemeneti késleltetés megakadályozása: Eredeti
    VRR-re offot ír, de a VRR és G-Sync beállítás be van kapcsolva, míg az AMD FreeSync Premium nincs bekapcsolva.

A PS-en a Rendszer HDMI részén az ALLM be van kapcsolva, de ilyen lehet, hogy a tiéden nem lesz.
    Képernyő és videó részen a Videokimenetnél minden automatikus, kivétel a HDR, az Mindig bekapcsolva opción van.

Hátha ez még segít.
  • Oldgamer
    Ma voltam a boltban, kèrdeztem az eladó srácot mi okozhatja a képelmosódás nagyfokú mértékét ezen tèvénél. Megjegyezném, hogy a hd tv adások olyan szépek, hogy erre nem is számítottam. Youtube-on a 4 K hdr videók meg olyannyira elképesztően gyönyörűek, hogy aki nem látja nem hiszi el, hogy ilyen létezik! Említette, neki is ez a legidegesítőbb dolog ( motion blur ) mikor játszik. ( az fps elvileg 60, kiírja a tv, a Hz pedig 60 )
    Azt mondja, hogy a truMotion-t kell simára ( 4 beállítás lehetséges ) állítani, gyárilag ki van kapcsolva. Fura, mert egy videóban egy tesztelő emberke meg azt hangsúlyozza, ki kell kapcsolni mindenképpen, ne piszkáljuk. Délután nekiesek beállítani, de valamiért nem vagyok optimista...
    Valóban, a boltban mondták, elvileg a hdmi 2.0-às kábel nem okozhat ekkora jelcsökkenést/problémát, tehát ne vegyek 6-10.000 ft-èrt 2.1-est. Jó lenne megoldódna ez a gond, mert pont a szép egyenletes képért gondolkodtam leginkább új komolyabb készüléken. Sok gamer nem is tudja, hogy egy korábbi minőségi plazma tv milyen szép képet ad, a szín-fényereje meg alapból vetekszik a mostani tévék hdr-el. A gyorsmozgásos megjelenítése meg szinte verhetetlen. Kérdezhetitek, hogy akkor miért vettem meg. Azèrt, mert a plazmám " csak " full hd-s, meg 9-éves. Nem dobtam ki természetesen, vész esetén újra ezen játszom, tévézésre meg ott az új. De azèrt vicc ez az egész elmosódásos ügy. ( mindegyik játéknál ez tapasztalható ) Jelzek mire jutottam. Az infóitokat továbbra is köszönöm!
  • RJoco
    Pont ma láttam LG TV-t PS5-tel párban eladóként.
    Ha jól emlékszem, akkor a 65" TV-vel volt 2400€, míg 55"-lal 1800€.
  • Bercy #4319
    LG OLED-et így kell PC módba tenni. Választhatod a PS5 módot is, a lényeg, hogy a TV kikapcsolja a nyavajás képjavító algoritmusait.

A HDMI nem lehet probléma. Kábeleknél nincs olyan, hogy 2.0 vagy 2.1. Az a protokoll szabványa, a kábel csak adatátvivő közeg. Amire figyelni kell, hogy magasabb HDMI szabványok nagyobb átviteli sebességet követelnek, így olyan kábel kell ami ezt tudja. Ha 2.1 szabványhoz akarsz kábelt akkor "Ultra High Speed" néven keresd. Bár egyes termékek dobozára ráírják, hogy HDMI 2.1 az egyszerűség végett.
  • Oldgamer
    Ha minden igaz, egy " tru motion " nevű lehetőséget ki kell kapcsolni, ez nagy fokú képelmosódást okoz. Gyàrilag ez mindig aktiválva van az LG tévéknél. Talán ez nektek is egy hasznos info. Holnap megkeresem, ès kiiktatom. Talán segít...plusz a helyes hdmi csatlakoztatás ugye..
  • Oldgamer
    Persze persze, csak túloztam ám a 100 fps-el, arra céloztam, tv- youtube az zökkenőmentesen megy, csak a játékok gyatrák valamièrt.
    Ezen a tv-n mindegyik ( 3 van ) hdmi 2.1 -es, erre csatlakoztattam a régi meglévő 2.0-ást. Elvileg ez sem lehetne ok arra amit jeleztem, de ki tudja. A boltos srác is mondta max nem tudja majd a 4 k full fps-t. A helyzet az amit jeleztem, inkább ezt az àtkozott kèpelmosòdàst vèlem làtni, nem is az fps-t.pedig a jàtèkon belül nullàra le van hùzva a motion blur, meg a film grain is. Nem is a jàtèkkal van gond, mert a TLOU 2 is elmosòdik mozgàskor nagyon durvàn. Àllòkèp tűéles. Pròbàlgatom majd. Rendesek vagytok, hogy adtok ötleteket! Remèlem nem gond a sok offolàs, nehogy tiltsanak minket. Majd röviden mèg jelentkrzem mire jutottam.
  • Oldgamer
    Igen, holnap lesz több időm rá, az lesz amit jelzel, kizàrt, hogy ìgy jelenìtse meg az összes jàtèkot ahogy jelenleg!
    Mèg egyes gamerek is ezt a tV-t ajànljàk többek között, a tesztek is òdàkat zengenek ròla. Valamit elcsesztem tuti. Remèlem..
  • RJoco
    Az én TV-men az elsőbe van dugva. Általában az a tuti. A második az eARC-os csati. Mivel úgysem használom ezt a funkciót, így ide a PC van dugva. Amúgy az eARC arra lenne jó, hogy egy hangeszközt csatlakoztass a TV-hez. Így más bemenetek hangjai ráküldhető egy erősítőre a TV-n keresztül. Ettől eltekintve olyan, mint az első bemenet.
    Nekem nem volt gondom. Rádugtam és fel is ismerte, hogy az egy PS5 és annak megfelelően is kezeli.
    Az internetes tartalmak nem fognak 100 fps-sel futni, mert nem úgy töltik fel, illetve a videómegosztók is alakítanak rajta.
    30 FPS-nél amúgy is már folyamatos képet lát az ember.
    Igazság szerint ez az FPS dolog is fel van fújva. Pont ma beszéltünk róla a kollégával. A Switch 30 FPS-sel tolja a TV-n és teljesen jól játszható, nem zavaró, folytonos. És igen, itt már folytonosnak is kell lennie. A legtöbb gond, főleg PC esetén, hogy nem kepés tartani egy fix FPS számot és nem az a gond, hogy 120 helyett csak 90-nel fut, hanem amikor leesik 120-ról 90-re, na azt észreveszi az ember, mert akad egyet a játék.
    Ez a legfőbb bajom a hófutóval is. Nem képes tartani egy fix sebességet. És hiába nem esik 80 alá amikor szabadjára engedem, ha bekorlátozom 60-ra, akkor is képes 45-50-re beesni egy-egy pillanatra, amit már észreveszek. És baromi zavaró.
  • Bercy #4314
    Modern TV-knek van mindenféle szofveres képjavító alogritmusa. De szerencsére a legtöbben be lehet állítani PC vag Game módot az adott hdmi bemenetre. Na ezt keresd meg, mert akkor a TV nem fog variálni hanem a nyers képet jeleníti meg.
  • Oldgamer
    Remélem, hogy valami csatlakozói gond lesz csak, én is képtelensègnek tartom, hogy ennyire gyatrán teljesìtsen a tv ez ügyben. Holnap világosban átnézek mindent, az általad megemlített dolgokra odafigyelek majd, mind a 4 hdmi-t kipròbàlom, köszi a segìtsèget. Azèrt is fura, mert maga a tv meg az internetes tartalmak mintha 100 fps-el futnának, illetve semmi elmosòdàs nem tapasztalható. Elképesztő a képi látvány. A hangok is, olyan mély hangzást is kiadnak a hangszórók, mint kis túlzással a moziban. Egyébként motion blur lesz az, én is gyűlölöm, a szemet is tönkreteszi. Nem vagyok egy műszaki zseni sajnos, ti ahogy olvasni szoktam nagyon képben vagytok!!
  • RJoco
    Mindenképp ellenőrizd le, hogy jó bemenetbe dugtad e.
    A régi TV-n volt egy bemenet, amelyiken nem volt HDR. Mondjuk csak épp ennyi volt a gondja.

Szerintem keversz valamit. A motion blur az elmosódás. Baromira utálom és mindig kikapcsolom.
    A kép szétesésért a szinkronizáció a felelős. De nem a V-Sync, PS-en úgy sincs. Van a G-Sync, meg a Free-Sync, illetve újabban az Adaptive-Sync. Ha jól tudom, akkor az utolsó kettőt tudnia kell a TV-nek, mert AMD-s GPU van a PS-ben. A G-Sync az nvidia kártyáknak kell.
    Ezeket tudja is a TV-d. Sőt, a 0,1 ms válaszidőt is.
    Szerintem nézd át a beállításokat.
    Vagy lehet, hogy jobb, ha veszel hozzá egy PS5-öt :D
  • Oldgamer
    Nos itt vagyok, megvan a tv! Egyelőre értetlenül állok azon probléma előtt, hogy pont a játékok futnak igen gyengén rajta, legalábbis ami a motion blur jelensèget illeti, vagyis màr nagyon kicsi kameramozgàs esetén is szètesnek, homályossá válnak a hátrébb lévő tárgyak, fák, bokrok oszlopok...minden. akkor válnak tűélessé, mikor áll a kamera. Mintha az fps szám csupán kb 20 lenne. Èrthetetlen a számomra, pont emiatt ( is ) vettem a tèvèt, a simább futàs èrdekében. A 4 K-t visszatettem 1080p-re, de akkor is szaggatnak még azok a játékok is melyek előtte full hd-n gyönyörűen futottak, sok esetben 60 fps-sel! Van tippetek mi lehet a gond? A hdmi csatlakozó esetleg? Sima 2.0 amit használok, mint előtte. A The last of us 2 is szaggat, azaz inkább motion blur-nak vélném ezt a jelensèget. Kicsit kètségbe vagyok esve.
    Maga a tv képe gyönyörű, a youtube-os 4k-s videókat szépen megjeleníti szaggatásmentesen, a tèvècsatornák is szépek. A hang kegyetlen jó, van mély hangerő meg minden...
  • Bercy #4310
    120Hz-ben az a pláne, hogy osztható 40-el, így bizonyos játékok 40fps-el futnak 30 helyett.
  • Oldgamer
    A gamer tv-k tudják a 120 Hz-et, a sima tévék jelenleg még nem igazán. Ez tudja, de a 100 Hz bőven elég konzolokhoz.
  • Oldgamer
    Igen rosszul fogalmaztam, nem kimondottan gamer tv, de a tudàsa alapján annak is tekinthető. Most indulok megvenni. Youtube-os 4 k-s tartalmat ùgy jelenített meg a boltban, csak passogtam. Eszméletlen a kèpminősége. Az eladò sràc nagy jàtèkos, mondta ez a legjobb döntès szerinte ebben a kategòriàban. A C2-es verziót veszem, az ùjabbat, a 48 colosat. ( 122 cm ) Az evo-t ès sem tudom pontosan mit takar. Panelt vagy mit...!? Elnèzèst ha hülyeséget írtam, nem emlèkszem mit mondott ezzel kapcsolatban. Nem ez a lènyeg vèlhetően. Majd beszàmolok a napokban mik a tapasztalataim.
    Tavasszal náluk ez 530.000 ft volt.
  • RJoco
    Mindegyik tudja a 120Hz-et. Ez nem gamer tv, csak tv. De biztos, hogy nagyon szép lesz és meg leszel vele elégedve.
    Bár azt nem tudom, hogy az evo mit takar. Nekem nem olyanom van. Ennek utána kell olvasni.
  • Oldgamer
    Még egyszer köszi mindnyájatoknak, akik nem sajnálták az időt, hogy segìtsenek nekem a kérdéseimet illetően!
    Még egyszer offolok... ( legalább kicsit felzavartam az állóvizet :) )

Ezt a tévét néztem ki, igaz előzőleg írtam, hogy LG-t nem szeretnék, de ár-tudás alapján mégis ez tűnik jó készüléknek. Gamer tv lényegében. 120 Hz, dolbi atmos, HDR 10, 2.1 hdmi. Evo oled stb.. Szerintetek? Fél éve még közel 600.000 ft volt az ára.

https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-oled48c21la-oled-evo-smart-tv-4k-tv-ultra-hd-tv-uhd-tv-hdr-webos-thinq-ai-okos-tv-122-cm-1385285.html?utm_content=1385285&gclid=CjwKCAiAjs2bBhACEiwALTBWZXU92bweZqZ4bY0CXup4YjdYuv2WwLAQbzy4j9phTZNbbkhQnXDQuxoCPAQQAvD_BwE#specifik_C3_A1ci_C3_B3
  • RJoco
    Érdekes, hogy te ezt tapasztalod.
    Normális oldalakon normális az értékelés is.
    Egy amazon kaliberűn meg nem kell csodálkozni, ha a kis kínai szól a sok kis kínai haverjának, hogy tolják már tele pozitív értékeléssel a termékét.
    Én igyekszem objektíven szemlélni, ami kb. lehetetlen és, ha valamiben tévedek, akkor azt általában elismerem.

Ajánlom figyelmedbe ezt a topic-ot.
    Itt leírtam a monitorról a véleményem. Egyelőre nem változott.
  • Jóózsf István #4304
    Amire célozgattam, hogy az emberek legkevésbé sem őszinték mostanában.
    Ha meg akarok tudni valamit valamilyen eszközről, akkor pszihológusnak kell lennem, hogy a az állítások mögé lássak. A cimborámmal a kedvenc mondatunk, amikor valaki annyit ír: "Teszi a dolgát!" Hátkösszb.meg!
    Ha valaki vesz valamit amiben csalódik és nem elégedett vele, hajlamos azt elhallgatni. Mismásol és a többi. Van persze példa az ellenkezőjére is, amikor valaki agyba-főbe szid valamit, ami nem is érdemli meg.

Szóval így értettem. Továbbá remélem, hogy a kettőnk viszonya elégséges táptalaj a bizalomhoz. Miszerint: Elmondjuk egymásnak, a tapasztalatainkat. Azt is, ha tévedtünk.
  • RJoco
    Írtam egy szép választ, de a nyavajás oldal kidobott és nem mentette. Nem írom le még egyszer.
    A lényeg, hogy a PS5 mindenképp megéri a PS4 helyett. Ha van Plus-od, akkor plusz egy játék jön hozzá havonta, ami direkt PS5. Meg elvileg kapsz kapásból 20 darab PS4 játékot.

Minden TV-nek nagyobb a fényereje, mint az OLED-nek. A cikkírók szeretnek ezen sírni, de én nem értem, hogy miért. Semmi gondom nincs a fényerejével. Pont olyan viszonyok között használom, mint a korábbi TV-t és monitorokat. Biztos bennem van a hiba, hogy nem szeretem, ha rájuk süt a nap.

Megértem, hogy ilyen tapasztalatok mellett így viszonyulsz a márkához. Ha úgy van, akkor egyes márkákat én is kizárok. Bár a nagyobbak szoktak több esélyt is kapni.
    A Samsung telóm 5 év után mondta be az unalmast, a legrosszabbkor. Már majd 1 éve gondolkodtam a lecserélésén, mert vacakolt. Vettem egy Oppo-t, aztán rájöttem, hogy jó lesz inkább a Samsung.
    A 3 LG monitort 2019-ben vettem és idén adtam el. Mindegyik működött.
    Viszont én most az MSI-vel vagyok úgy, mint te az LG-vel. Még egy MSI kártyát nem biztos, hogy venni akarok, tekintve, hogy meghajlott a mostani. Ha visszakapom a pénzt, akkor nem lesz gond. Ha cserélik a kártyát, vajon mennyivel lesz jobb, mint a régebbi? Nem hiszem, hogy véletlen hajlott meg. Ha nem akarják gariztatni és csak visszaadják vagy még ráadásban nekem is kell ráfizetnem, akkor az MSI-nek kapáltak részemről. Egy jó hosszú időre.

Korábban itt panaszoltam, hogy cicereg a tápom. Kicseréltem és az is cicergett. Csak halkabban. Most megnéztem, hogy mit csinál a régi 980Ti-vel. Egyszerűen kuss van. Halk cicergés sincs. Fölösleges volt tápot venni, úgy látszik, hogy a hajlott VGA okozta. Ezek után biztos, hogy nem kerül vissza a gépbe.
  • Oldgamer
    Na az jó, hogy most márt tudom mik azok a mod-ok, melyek PS5-re is érvényesek, köcce a segítséget!

Jocó is kitett magáért, sok hasznos infót kaptam. Én is olvasgattam oled vagy qled, lényegében technikai/elektronikai különbségek vannak köztük, talán a qlednek nagyobb a fényereje, de ez inkább nappali tévézésnél fontos. Jó pár évvel ezelőtt több LG terméket vettem ( tv, monitor, dvd felvevő ) az összes a garancia időn túl egy-két hónappal tönkrement, téptem a hajam. A Samsungokban eddig nem csalódtam, emiatt " pártoskodom "
    Értem, akkor félreèrtelmeztem, érdemes váltanom ps 5-re, megnyugodtam.
  • Bercy #4301
    A PS5 modokat illető kérdésre: mod.io-n lehet szűrni PS5-re. Link
  • RJoco
    "valaki bevallja, hogy nem a megfelelő eszközt vásárolta"
    Ehhez az kell, hogy az illetőnek legyen mihez hasonlítania. Vagy most mire gondolsz konkrétan?
    Először megvettem a kolléga 28"-os 4K monitorát. PS5-höz használta. Mint kiderült, egy nagyon alap irodai monitor. Még a szín hőmérsékletet sem lehetett állítani. És Samsung felirat volt rajta. Nem is értem, hogy ilyen vackot hogy adhattak ki a kezükből. Hamar túl is adtam rajta, főleg, mert megvettem a 48"-os OLED-et.
    Van egy olyan biztonsági funkció benne, ha sokáig ugyanaz a kép, akkor leveszi a fényerőt. Pl. itt a fórumon írás közben, vagy olvasásnál. Ez a TV-nél is így működik. Játékban csak akkor jön elő, ha például a zacsisnál sokáig kalapálok a munkapadnál. Vagy PS5-ön megállítom a játékot. De amint mozdul a kép, máris visszaáll a fényerő.
    Sokkal egyszerűbb, ha megnézed a paramétereit és konkrétan rákérdezel erre-arra. Egyéb esetben úgyis csak akkor fogok jelentkezni a témával, ha valami bedöglött ;)
    Jah, amúgy a 6800XT egy rossz vétel volt. Főleg, hogy eredetileg vizesben akartam, de mikor lement 200 euróval az ára, az elfogyott. És amúgy is inkább vettem volna 3080-at.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.11.13. 12:26:35
  • Jóózsf István #4299
    Az az egy milla inkább kettő, ha a jelzőt is figyelembe veszem, (Hogy ihaj!) de nem akarok számháborúzni.
    Ha maga a gép kijön egy gurigából, már verhetjük a s.ggünket a földhöz örömünkben.
    Sosem szoktam mindent egyben megvenni. Mármint a pc alkatrészeket (alaplap, memória, processzor) kötelező, de háttértárat bármikor lehet cserélni, vga-t sosem sikerült akkor amikor a gépet. Nem azért mert nem volt rá pénzem, hanem mert épp a nem volt a piacon megfelelő és vagy bányászláz és társai. A kilenc éve vett 27-es monitorom most is szolgál másodlagosként.
    Úgy is lehetne fogalmazni, hogy szerény számítások szerint egy PC 200'000/év (De inkább háromszáz!) Minthogy 5-6 évente úgyis lecseréljük. Tovább nincs értelme húzni, mert csak magunkat büntetjük. Természetesen a játékra való gépekről beszélek!
    Én is azt mondom, hogy akinek csak játékra kell és nem azt nézi, hogy százcsillió képkocka ezredmásodpercenként az nyugodtan vegyen egy konzolt!

Jocó!
    Nekem még valami kisebb 4K-s monitor rémlik... De nem ez a lényeg. Nálam az OLED és a MONITOR szó egyelőre nem harmonizál. Olyat meg, hogy valaki bevallja, hogy nem a megfelelő eszközt vásárolta még nagyítóval sem találsz a neten!
    Ha majd ismered minden csínját-bínját, akkor meséld el a tapasztalataidat!

• RJoco
    Én azt írtam, hogy minőség módban volt számomra rossz. Viszont teljesítmény módban is gyönyörűek a játékok és szaggatás egy szál sem.
    A PS5 címek 60-120 FPS között tudnak. Hogy pontosan mennyi, azt nem tudom és teljesen érdektelen, folyamatosnak tűnik és ez a lényeg. Megmérni úgysem tudod olyan egyszerűen.
    Ha nem akarsz PC-zni, akkor egy PS5-be megéri beruháznod.

Sajnálom, hogy pártolsz. Én mindig azt veszem, ami jónak tűnik. Bár mostanában sok LG cucc került a lakásba, a teló Samsung. Vannak gondjai, de még mindig jobbnak tartom, mint más márkákat. Szóval ez esetben a kisebb rosszat választottam.
    OLED esetében az LG az úttörő számomra, bár OLED-es prohardver fórumban azért olvasni más márkákról is melyek jók, illetve az LG-s verziók közti különbségekről, meg a beégésről és annak védelméről. Az OLED beégésről szerencsére még nincs tapasztalatom, a védelemről igen, az működik. Hogy mennyire véd, azt nem tudom. Majd az idő eldönti.
    Samsung-nak valami qled-je, meg nanoqled-je van. Ezek háttérvilágítást használnak meg valami quantum szűrőt. Anno nézegettem, de már nem tudom.
    Az OLED nagy előnye, hogy nincs háttérvilágítás és csak az a pixel világít amelyiknek kell. Közel nem bántja úgy a szemem, mint más készülékek. Egy sötét szobában egy fekete átmenetnél nem látsz semmit. Egy nagyon világos képnél, meg igencsak jó fénye van.
  • Oldgamer
    Köszi mindnyájatoknak a tippeket, tapasztalatokat! Pc-ben nem gondolkodom, talán kényelmi szempont ami a konzolok mellett dönt a részemről, mindamellett tudom, hogy pc-n a minőség mindent egybevetve verhetetlen.
    1 millát azér jelenleg nem szánnék rá, 600.000 - 700.000 ft összesen a keret rá jelenleg.( PS 5+pc ) Szóval tudom, ez még nem elégséges...
    Samsung párti vagyok, max 120 cm átmérőjű tv fér el ahová tenni szeretném, oled-et szeretnék.

Ahogy alattam jelzi a kolléga, valóban a pc-vel van macera rendesen, anno folyamatosan gondom volt vele, rengeteget kellet ráköltnem. A konzolos verzió kényelmet nem csak a fizikai kényelemre értettem fentebb.
    Nekem fontos a grafikai minőség, de fontosabb az fps szám . Emiatt is gondolkodtam ps p5-ön, kèrtem tanácsot tőletek. Az gáz, ha az új konzolon is esetenként szaggatások tapasztalhatóak. Ps4 pro-n is vannak sűrűn, van hogy az fps leesik 20-25-körülire. Furcsa, ez a szaggatàs megszüntethető ( egy ideig ) ha kilépek a játékból 10 mp-re. Ezek a durva szaggatások főleg azóta jellemzőek, mióta pár hónapja kapott egy patch-et a játék, szóval nem konzol hiba ez.
  • RJoco
    A PC legnagyobb hátránya, hogy foglalkozni kell a win-nel és hozadékaival. Ezzel szemben a konzolt csak be kell kapcsolni és tolni a játékot. Emellett előfordulhatnak alkatrészproblémák, inkompatibilitás, driver gond. Míg konzolnál, ha hibás, akkor nem kell azon gondolkodni, hogy vajon melyik eleme, egyszerűen garanciáztatni kell. Nincs driver és inkompatibilitás probléma sem, mert a gyártó specifikusan rá fejleszti.
    Viszont a PC legnagyobb előnye, hogy erős hardverrel szebb grafika érhető el és jó FPS szám. Meg, hogy másra is használható, nem csak játékra. De több lehet vele a nyűg. Pl. egy új játéknál muszáj VGA meghajtót frissíteni. A VGA-nak van programja, amiben egy csomó minden állítható. Alapból pl. nincs bekapcsolva a szinkronizáció. Nem is értem...
    Emellett vírusirtó sem árt rá, meg tűzfal. Billentyűzet és egér kell hozzá. Meg egy asztal.
  • RJoco
    Tőlem bármikor és bárhol visszatérhetünk rá. Mire vagy kíváncsi, ami a korábbi írásomból kimaradt?

Zacsist szerintem nem fogok videózni. Egyrészt, mert a 980Ti nem bírja úgy, mint a 6800XT. Általában megvan a 60 FPS, de a HUB környékén ez már le szokott esni 50-re. Mondjuk igazán akkor, mikor közeledek felé, mert sok az épület.
    Másrészt nem biztos, hogy meg szeretném mutatni, milyen káoszt tudok építeni. Töröm is a fejem, mit tegyek, de nagyon nehéz. Egyszerűen túl sok az anyag. Valami jó menedzselő programot kéne csinálni hozzá, de ahhoz meg nem értek. A táblázatkezelő meg ide kevés. És hiába számolgatok ügyesen, valahol mindig becsúszik valami gikszer.

Az biztos, hogy a videóknak jót tett, mert így normális képarány van jó minőségben. De ilyen videót már láthattál a hófutóval.
  • PagoX
    Miért idegenkedsz a PC-től, netán helyhiány miatt? Egy milláért már olyan PC-t vehetsz monitorral együtt, hogy ihaj.
    Viszont ha nem akarsz PC-t és van felesleges millád, ami a közeljövőben egészen biztosan nem fog kelleni másra, vagy az elköltése után gyorsan tudod pótolni, én azt mondom, miért ne? Egyszer élünk, és ki tudja meddig. Ha az embernek ez a mániája és telik rá...
  • Jóózsf István #4293
    Erre az OLED monitorra valami békésebb körülmények között térjünk már vissza. Érdekelnének a tapasztalataid. Még nem tudom melyik formában, de van egy sanda gyanúm, hogy fogsz te még nekem Zacsist közvetíteni a diszkón!
  • RJoco
    Azért azt jó lenne tudni, hogy az életben a földeken is egyre rosszabb lesz e a talaj. Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ennyire biztos nem.
    Az tényleg jó lenne, ha mindenhol minden megmaradna. Főleg a lekotort kövek. Másrészt viszont szívás is, mert nem áll vissza. Bár ezt a vissza nem állást tapasztaltam a játék legelején Alaszkában is. És már máshol is. Természetesen nem a kövekre vonatkozott.
  • RJoco
    Bocs, de így ez egy baromi nagy hülyeség. Semmi érdemleges infó, csak a találgatás és a klikkeléshajhászás.
    8K, 120Hz?! Neee, vicc az egész. A 8K-s TV-k 10k€ kategóriában mennek. Legalábbis amit én nézegettem. És erősen méretkorlátosak. 77"-os LG-t láttam. Ennyi körül. Mindig akciósan MM oldalán. LG-nél ez 20k fölött van.
    Emellett a 4K, 120Hz sem jön ki mindig, mindenhol a mostani szérián. És ezért teljesítmény módban kell játszani, nem minőségben. Egyszer áttettem a Horizon Forbidden West-et minőségre. Kíváncsi voltam. Diavetítésnek tűnt, úgyhogy gyorsan visszaraktam.
    És bár a 4090 nagyon brutál kártya lett, de ilyet nem fognak építeni a ráncfelvarrott szériába.
    Én inkább azt látom, hogy ahogy fejlődik a proci technológia és az új revizióba már kisebb csíkon gyártott proci megy (szerintem) azonos teljesítmény mellett, hogy csökkentsék a hűtést, úgy a Pro verzióra valószínűsíthető, hogy erősebb procit építenek majd be, esetleg több memóriát kap, a mérete és a súlya meg kb. az első reviziós modelléhez fog közelíteni.
    Ezzel stabilabb 120 Hz-et tudnak majd elérni, esetleg minőség módban is jobban fognak futni a játékok. Főleg, ha a GPU-hoz is hozzányúlnak.

Vannak játékok, melyek nem valók konzolra. Mint, ahogy az Elite-et sem fejlesztik már konzolra, mert túl sok erőforrást elvisz, így marad a PC-s verzió.
    A hófutót még PC-re sem csinálják meg normálisan, nem is tudom, mi lehet konzolon. Nekem nincs meg. Megfordult a fejemben, mert én mod nélkül is elvoltam (míg István bűnbe nem vitt mikor együtt toltuk), de olvasva a gondjaidat, inkább nem szerzem be. Nem érdemelnek annyi pénzt, én meg nem érdemlek még egy szenvedést ott is.
    Van annyi más játék.

Nem tudom, milyen TV-ket nézegetsz.
    Nekem korábban egy Samsung 55"-os LED, HDR modellem volt. Fél évesen a sógortól vettem meg 400 vagy 600 euróért. Semmi bajom nem volt vele. Leszámítva a kezelőfelületet, meg, hogy nem lehetett frissíteni, meg kb. semmit sem lehetett letölteni rá (ha bedugtam egy pendrive-ot, akkor arra azért leszedte) és, ha netet kapott, akkor tolta a filmajánlókat bekapcsolásnál. De mivel a TV egy PC-re van kötve, így az egész lényegtelen, csak kíváncsiságból nézegettem. Hiába nem kapott netet, a reklám sajnos ottmaradt. De legalább nem volt undorító, mert néha azt is kaptam, olyan borítót csináltak a filmnek.
    Az nem volt rossz funkció, hogy a Samsung telóval párosítva kitehettem a képeket nagyba. Nyaralás után direkt jól jött. De ehhez a routerre kellett dugni és akkor máris volt net...
    Most egy 83" LG OLED TV-m van. OLED-ről is írnak mindenfélét. Én imádom és eddig nincs vele gondom. Május óta van meg. A menü elmegy, netet nem kapott és nem is fog. A kezdő felület szerencsére kikapcsolható, így a programokat sem kell látnom. Nagyon gyorsan bekapcsol és feldolgozza a beérkező jelet. Gyorsabb, mint a Samsung volt.
    Mivel annyira megtetszett az OLED TV, vettem egy OLED monitort. Szintén az LG-től, 48"-os. Egész új. Ami jobb benne a TV-hez képest, hogy ennek nem fényes a felülete, hanem matt. Így nem tükrözi vissza a szoba dolgait.
    Nekem a beépített hangszóróival sincs gondom. Számítógéphez, játékgéphez tényleg tökéletes. A menü kicsit más, kb. mint egy LG monitor. Csak távirányítóval vezérelhető. Ez nem biztos, hogy olyan jó...
    A kollégám egy 55" LG TV-t vett a PS5-höz. Szintén OLED. Ő is imádja, játszottunk is már együtt. Teljesen jó. Szép kép, működik, ahogy kell.

Amúgy jellemzően mindenhol negatív kommenteket fogsz olvasni, ha csak a fórumokat nézegeted. Olyan helyekre ritkán téved olyan ember, aki meg van elégedve a készülékével. Eleve nem is keresi az ilyen helyeket, így nem is jön vele szembe. Ellenben akinek gondja van... Azt szerintem mindenki ismeri.

Bocs, kisregény lett. Remélem nincs benne sok hiba, ezt most nem olvasom át még harmadszorra is, már nagyon vár a játék.