6011
  • Phara
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    classes\trucks-on belül van a jármű xml-je. abban van.
    BackSteerSpeed="0.015"
    DiffLockType="Installed"
    EngineIconMesh="env/engine_default"
    EngineIconScale="1.2"
    EngineStartDelay="2.8"
    ExhaustStartTime="2.9"
    FuelCapacity="440"
    Responsiveness="0.15"
    SteerSpeed="0.03"
    TruckImage="P512Tmchr"
    TruckType="HEAVY_DUTY"

Ott nem sokkal lejjebb van egy hasonló fenti lista. Annyi h vagy Installed vagy Always.

Utoljára szerkesztette: Phara, 2023.03.17. 19:16:45
  • Jóózsf István #4769
    Az, hogy a fejlesztők mit hogyan adnak ki az is egy dolog.
    Szeretem az állandó záras kocsikat, amikor nagyon nem arra akarok koncentrálni, hogy ki be kapcsolgassak mindent, de attól az még csak a Saber Interactive agymenése. Nem merem kijelenteni, hogy a valóságban nincs ilyen, de nem is lehet sűrű. És ha van is, akkor ott valami turpisság van...

Phara!
    Most meg te tanítasz nekem valamit. Másold csak ide egy szpojlerbe, hogy melyik sort hogyan módosítottad! :-)
    A Royal BM-nél be akartam csempészni egy zárat, de ott elvéreztem... Persze, az is más, ha egy meglévőt oldhatóvá teszünk, de akkor is érdekel.
  • Phara
    Akkor jó mert belenyúltam a mod p512-be és kapcsolhatóvá tettem :)
  • RJoco
    Ez nagyon szép, amit leírtál (megint tanultam valami újat), de a játékban vannak olyan vanila kocsik is, amik mégis mindig zárt difivel közlekednek.
    Sőt, a traktorok is ilyenek. Amúgy, ha jól emlékszem, akkor a Bandita is ilyen. Bár már nagyon rég használtam, de az elején pont ezért is szerettem.
  • Jóózsf István #4766
    Az a civil ANK elég bátor választás volt. Nem tudom, hogy van-e a játékban borulékonyabb teherautó!?!? :-)

Phara!
    Méhkasba tenyereltél!
    A kérdés hozzám tartozik. (Illetékes Elvtárs)
    Eltekintve a mai műterepjáró - kamu difizáras szaroktól úgy van, ahogy mondod. A difizárnak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy ha minden kerék tapad (rendszerint kettő. Mindkét oldalon egy) akkor olyan mértékben össze tudja feszíteni a fogaskerekeket, hogy megállítja (lelassítja) az autót. Volt régen egy kifejezés az ilyen esetekre: "KI KELLETT TOLATNI" És ez nem vicc! Addig kellett hátrafelé menni, amíg oldódott a feszültség és ki lehetett kapcsolni. Ez ugye az erősebbekre volt igaz. A gyengébbek meg esetleg roncsolódtak.
    Magyarán: A difizárat csak laza talajon szabadott használni és csak addig, amíg feltétlen szükséges. Ezt próbálja imitálni a játékban az, hogy csal LOW fokozatban lehet kapcsolni eleve.
    Amire Jocó gondol a fél és részleges zárással, az a sperr és egyéb "ÖNZÁRÓ" difik, amik a két oldalon keletkező nyomatékkülönbség hatására záródnak. Versenyautókban van ilyen. Jobbára a rallye-ban.
    Egy rendes terepjárón a difizár ON-OFF és manuálisan (elektronikusan, pneumatikusan, etc) kapcsolható.
  • RJoco
    Az elmúlt évek grafikonjait nézve hónap végén esélyes, hogy jó alacsonyan lesz a forint, aztán meg már csak az emelkedés várható.
    Mondanám, hogy segítek rajtad, de látom, hogy nem annyira fontos neked ;)
  • RJoco
    Úgy tudom, hogy a valóságban van olyan, amin állítani is lehet a zárat. Tehát nem csak full-zár vagy nincs zár, hanem fél-zár is van.
    Amúgy ezért okés, hogy egyes verdáknál csak akkor tudsz diffit kapcsolni, ha low-ba teszed. Ha már mindegyik automata váltós és nincs megcsinálva a manuális váltó, legalább ez van.
    Persze a mindig kapcsolt diffi a legjobb a játékban. De szerintem ilyenkor jönne az az effekt, hogy a kocsi nem tud azon az íven haladni, amin kellene, mert másképp forognak a kerekek.
    Csak ez ebben a játékban nincs lemodellezve. Egyszerűen bénán van megcsinálva.
  • Phara
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem vagyok nagy hozzáértő de a valóságban ha jól tudom nem lehet folyamatos diffizárral használni a gépeket ugye? Tehát nincs olyan h valamin folyamatosan zárt? Ha esetleg mégis akkor tényleg valami durva terepgépre gondolok ahol elengedhetetlen és nem okoz kárt önmagában a használata.
  • RJoco
    Az a gond, hogy 3 krumplis feladatot nem tudok leadni. Próbáltam az egyiket újraindítani, de semmi.
    A másik gond, hogy a földeknél túl sok a feladat.
    Most találtam még legalább egyet, ahol ismét krumplit kell vinni a vasútra. De ez nem Crossroad-s-ban van.

Az is igaz, hogy van két olyan pótkocsi, amit nem kellett sehova vinnem és nem látok hozzá feladatot sem.
    Meg van olyan taliga és pót is, ami szürke. Az egyik esetén már megcsináltam a feladatot, de mégis ott maradtak és nem az enyémek, a másik esetén meg azt hittem, hogy lesz feladat, de semmi.

Lehet, hogy a legjobb lenne keresni egy feladatlistát a régióra és megnéznem, hogy mi hiányzik.
  • kamionosjoe
    még 4 képem van:
  • kamionosjoe
    Sziasztok! Kicsit lassan haladtam a játékkal, volt néhány hét leállás, de azért haladok, Alaszka már 59% megvan. Gondoltam dobok be néhány képet nektek.
  • Phara
    Igazából egy zöld színű 4 tengelyest szoktam használni. Ezt most próbáltam ki először. Üresen elöször el is akadtam vele kb az 5. villanyoszlopnál. :)
  • Jóózsf István #4758
    A krumpli, az krumpli. Még ebben a játékban is! :-)
    Nem számít hol termesztetted. Illetve van egy küldetés, ahova SPECIÁLIS KÍSÉRLETI KRUMPLIT KELL SZÁLLÍTANI! Arra vigyázz! Lehet, hogy abba futottál bele.

Phara!
    Látom neked is tetszenek azok pótok. Ugyan, pont ennek a hosszú rönk szállítónak nincs sok értelme az esztétikai megjelenésén (És talán a stabilitásán kívül. Főleg, ha megbűvölted a fájljaimmal!) mert hosszú rönk szállítására van kisebb kényelmesebb pótkocsi is, de közepes és rövid szállítóknál a három férőhely felülmúlhatatlan. Kár, hogy a rakomány ki-be csomagolását nem tudják megoldani. Sajnos vanilla szinten sem!
    Gondolom ehhez is csak egy darab átlagos IQ-jú programozó matematikusra lenne szükség. De hát, honnan a fenéből szerezhetnének szerezhetnének ilyet?!?!?! (Nyííííííhahahahhaahaha)

Na megyek fejbe lőni pár német katonát. Kizárólag több száz méterről. Ha már befizettem a sznájperelit második bérletére.

Ja és szolgálati közlemény: Ma lesz Zacsis jücsüb, amiben elmondják, hogy mi lesz az ápdét 8-ban. Szerintem jó szokásukhoz híven a dejó (élő) végén indul is a kísérleti (Béta bétájának a bétája) verzió. Ha nem, akkor meg...
  • Oldgamer
    Megrendeltettem tőle, mondta ismerősöm, az ottani MM-ban megveszi az áruházból. Mire pár napra rá ment volna érte addigra gyengült a ft, mondtam várjunk, nem sürgős a vétel. Nem szeretek kidobni plusz pénzt, ha kicsi az összeg a vételárhoz képest, ha nem. 13.000 ft-ból megveszem a SR ps5 verziót...
    Meglesz, csak kicsit később. :)

Ha a mod listában nincsen benne az adott map, akkor pirosan írja ki a mentett részt, nem lehet betölteni. Mikor elvileg visszakapom a térképet újra elérhető lesz. Kíváncsi leszek ez mikor történik meg. Eddig 3-térképpel jártam így az elmúlt egy év alatt. De utálok heteket kihagyni, elmegy a kedvem tőle.
  • RJoco
    Az lehetséges, hogy a krumplikat azért nem fogadja el, mert nem a megfelelő földön termettek?
    Mármint nem az ajánlott földeken dolgoztam, hanem egy másikon.
    Még találtam krumplis feladatot. Megnézem azt is, de azt már az ajánlott földön csinálom. Odavittem 3 trakeszt 1-1 megmunkálóval.
  • Phara
    Most Fázok utoljára alaszkában! (uccsó küldi) :D

Utoljára szerkesztette: Phara, 2023.03.16. 19:48:40
  • RJoco
    Azt írtad, hogy a haver megrendelte már. Nem fizetted ki neki azonnal?
    Vagy nem tudsz vele beszélni, hogy kicsit várjon, hogy erősödjön a forint?
    25*550 az 13750 Ft.
    A teljes árhoz képest aprópénz.
    De te tudod. Hanem akarod a jót, akkor nem akarod ;)
    MM-ben van 230k-ért. Átváltva 419 HUF/€-ra jön ki. Árukereső szerint ez a legolcsóbb.
    Ha a forint nem ennyire rossz, akkor máris nyertél, hogy kintről hozatod.

Én azt tartom érdekesnek, hogy a mentés nem tartalmazza a régiót. Ha egyszer már aktiváltad, akkor a gépen kell lennie a régiónak. Vagy ilyenkor törli? Lehet, hogy ezt reklamálni kellene a készítőknek, hátha tesznek valamit.
    Sosem mod-oltam PS-en. Ezért is jó, hogy van PC-m. Tudok válogatni :)
  • Oldgamer
    Jocó!
    Nos, tegnap este sem volt látható a map, kíváncsi leszek visszakerül e konzolokra ez a terület. Akkor kaptam volna agymenést, ha sok napi munkám veszett volna oda. Sokszor kisebb gyomorgörcsökkel ülök le játszani ezen anomáliák miatt, szinte rettegek, hogy mikor nulláz le a game. Az utolsó mentésem elvileg megvan, kérdés visszateszik e konzolokra a Paradicsom völgyet. Az mindenképpen furcsa még, hogy sem törölni, sem letölteni nem lehet modokat a listából. Elképzelhető, hogy szerver (?) hiba van.
    Egyébként én sziklás részekhez még nem akadtam be, de fák gyakrabban okoznak benövéseket a kocsijaimba, ilyenkor teljes " kapufa " van.
    Ja, PS 5-konzol vétel egyelőre storno a részemről, természetesen pont a napokban gyengült a pénzünk 25 ft-ot!!! Ez az én szerencsém.... :( Plusz 20,000 ft, inkább várok kicsit míg megnyugszik a piac, nem sürgős a vétel.

Józsi!
    Igen, eszembe jutottál mikor említetted múltkor, miszerint a készítő a saját elgondolása alapján kell végigcsinálni a feladatokat. Lehet újrakezdem majd, ellenben megszívom rendesen. Egyébként az istennek nem talàltam meg a trailer store placcot, igaz van egy sorompóval elzárt kisebb terület, szerintem ott fog majd aktiválódni. Persze ehhoz oda kell vinni 3 db alkatrészt...nem rémlik hirtelen mit is. Amúgy irtó tagolt ez a régió, a Village valahogy dinamikusabb közlekedéssel bírt, az jobban bejött nekem. Persze lehet később szimpatikusabb lesz.
  • Jóózsf István #4752
    Kevesebb, mint egy perc. Ezt konkrétan tudom, mert amikor egy-egy mod térképen belefutok egy gyári autóba akkor veszett gyorsan elérjük a "lélekhatárt"!

A paradicsomvölgyben azt kell csinálni, amit mondanak. Szinte végigvezet az egész játékon. Az arról a pályáról készült első húgyúbom is azt mutatja be!
  • RJoco
    Nem irigyellek. Azért az elég gáz, hogy hol tudsz játszani, hol meg nem.
    Hazaérsz egy kimerítő nap után a melóból, leülnél egy kicsit havazni, erre látod, hogy nem látod a régiót, amit elkezdtél.
    Bár az is gáz, ha úgy beragad valami, hogy semmit nem tudsz vele kezdeni. Illetve de. Visszaállítani, ha kocsi, törölni, ha futó.
    Én most olyanba futottam bele egy másik játéknál, hogy beszorult a gépem a szikla és a levegő közé. Nem lehet kiszedni. Van a menüben parancs, hogy kitesz olyan helyre ahol nem vagyok beszorulva. Igen ám, de csak engem. A gépet nem. A gáz ebben az, hogy bár így nagy területet tudok bejárni, mégis be vagyok szorulva a láthatatlan falak közé és nem jutok el a másik gépik, a játéktérbe. Itt már nem segít a menü sem.
  • Oldgamer
    Józsi!
    Kíváncsi lennék, hogy semmiféle módosítás nélkül meddig bírnál végigcsinálni egy koplett térképet ízes káromkodás nélkül! :)
    Jah, tegnap eltűnt a Paradise Walley map a listából, emiatt nem is tudtam játszani vele. Kíváncsi vagyok, hogy ma este látható lesz e, vagy mibúbánat van már megint!? Egyébként 4-óra játékidő után ez az egyik olyan terület, ahol konkrétan teljesen tanácstalanul bolyongtam, elakadtam minden értelemben. Lehet jobb is ha újrakezdem az egészet...már ha lesz rá lehetőség.
  • Jóózsf István #4749
    Jah. Nem mintha nem lenne mindegy. Gondolom a mentésben rögzítésre került, hogy ennyi és az szentírás. Úgy maradt...
    Készítettem ezen a pályán egy rönk összeszedős dejót, sok-sok csipeszeléssel, de annyira pancser voltam... Gyári főnix-el mentem, amiben nem módosítottam semmit. KÉPTELEN VOLTAM EGYENESEN MENNI az úton!!! ...Nem mertem feltölteni. Így megmenekültetek.
  • eta32 #4748
    Nálam ott minden rendben el is hordtam az összes fát.a long is 3 volt ...nálad valami szivatás van....
  • Jóózsf István #4747
    Aki tud, az tud! Ilyen amikor egy MŰVÉSZ alkot! :-DDD
    Az lehet, hogy vak vagyok, de a futóművekkel csodát (IS!!!) tudok tenni!
    Arra a kifejezett konstrukcióra lőttem be a futóművet. Rakományostól mindenestől. Nyilván egy másik összeállításban nem viselkedne ilyen szépen.
    Amúgy, minél több tengely van egy autó alatt, annál finomabbra lehet hangolni. A sima kéttengelyesekkel én sem tudok mit kezdeni.
    Ha megnézel a valóságban egy háromtengelyes teherautót a hátul levő dupla tengely sokkal simábban veszi az akadályokat, mintha csak egy lenne. Amikor katona voltam, kurvára nem volt mindegy, hogy melyik teherautóra zsuppoltak fel minket!!!
    Vagy nézz meg egy félpótkocsit a három tengelyével. Szinte észrevétlenül lépdel fel akár egy járdaszegélyre is velük! Ez színtiszta fizika. Ha csak egy rugó tartja a fél autót, akkor annak kell elég erősnek lennie, hogy elbírja a súlyt. De nagyobbat is dob a kasztnin, ha rámegy valamire. Ha kettő van, akkor a kettőnek kell olyan erősnek lennie. Vagyis egynek elég csak feleannyira és fele akkora lesz lökés! És így tovább.

Szóval lehetek én csaló, ha gondoljátok, de csak abból tudok dolgozni, amit a játék biztosít. (NA jó! Bevallom. Letöltöttem egy légpárna modot! Ezt akartad "hallani"?)

A tuskókkal kapcsolatban igazad van, mert én is csak lestem, hogy hogyan tudok átmenni egyiken - másikon. Szerintem nincs hitbox-a a futóműnek. (Nem úgy mint a Derry Speciálnak!!! Aminek úgy alkották meg, hogy fennakadt egy fűszálon.)

Endy!
    Nálam még mindig vicces kedvében van a hatodik fázis pályája!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.15. 15:38:42
  • RJoco
    A heccelésnél néztem egy nagyot, hogy naplemente után ilyen helyre bemerészkedsz, mikor nemrég két állóképnél sem vettél észre ezt-azt. De láttam, sokat segített, hogy a játék sem vett észre ezt-azt és simán átmehettél egyes tönkökön mintha ott sem lennének.
    A másik meg mi volt? Rögzítetted a kasznit egy magasságban fixen a talaj fölött? Szerintem ilyet a valóságban egy ilyen jármű sem tud. Ez már kőkemény sci-fi.
  • Jóózsf István #4745
    Csak a hecc kedvéért. (Rohadtul unatkozom) Endy ne nézd meg! (Tök-bab)
    Ezt meg végképp senki nem ajánlom. Legújabb játékomat tesztelem a futómű vonatkozásában. Kis esztétikai hiba van benne, de szerintem jó lesz.
  • Jóózsf István #4744
    Hibás a krumpliszállítás? Ez új!
    Próbáld újraindítani a feladatot.
    Nekem sem a pétéesben sem a rilízben nem volt vele gondom. Azon kívül, hogy az egyiket idiótán oldották meg, mert ugyanott lehet leadni, ahol a másikat és semmi nem különbözteti meg a kettőt. Tehát nem mindegy, hogy melyikre nyomsz, mert esetleg nem azt a feladatot fejezed be. Ez a kezdő pályán van.
  • RJoco
    Az egy nagyon hasznos infó volt, hogy lehet törölni a földek állapotát.
    Ha az ember 5x akarja ugyanazt bevetni és learatni, akkor 3 után már nagyon ajánlott regenerálni.

Viszont úgy néz ki, hogy sajnos az összes krumplis feladat bugos.
    A vasúton nem tudom leadni a krumplit. Nem látja, hogy van nálam.
    A reptéren ugyanez. Pedig oda van két feladat is. Az egyik 8-at kér, a másik 2-t.
    Ez van.
    Asszem ezt a régiót így befejezettnek tekintem. Összepakolok és megyek az újra tüzet oltani! Vagy inkább csak füstöt... :))
  • RJoco
    Én a 4.
    Nem másolok linket, mikor normálisan is lehetne linkelni.
    Emellett az ilyeneket élből elkerülöm.
    De jó, hogy István is írt, így már csak azért sem nézem meg.
    Én ez vagyok. (Hatalmas mosoly, ami nem fér ki a 4K-s monitorra sem.)
  • Jóózsf István #4741
    Ezzel nem téged akarlak kritizálni!
    De, így felcímkézni a játékosokat elég merész dolog.
    És szerintem a két dejó leginkább kattintás vadász! Készítek is csücsüberekről egy ilyen összefoglalót!

"Te melyik vagy?"
    Aki ebből akar megélni, de ahhoz is hülye, hogy normális tartalmat készítsen?
    Aki megtehetné, hogy röviden és tömören összefoglal egy témát, vagy kérdéskört?
    Vagy aki készít néhány álltartalmat, hátha akkor jobb lesz a nézettsége?
    Aki pojáca és szereti magát mutogatni, holott a megjelenített tartalmon az ő nyomorult ábrázatának semmi keresnivalója?
    ...
    Reggelig tudnám folytatni! :-)
  • PagoX
    Ti melyik típusba tartoztok?
    https://www.youtube.com/watch?v=YyqtaEcECvU&t=0s
    Ebből én az 1-es és a 3-as.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZAvBi9yB2os
    Ebből pedig az 1-es. :)
  • Jóózsf István #4739
    Áhhhhh! Visszatért az élet az SG-be. Szupcsi. Akkor két büntetés dejót is rátok sózhatok.
    Az egyik nem akkora bünti: Elvittem egy nagyobb körre az 5600-ast. Az 5 és 9 perc közötti részt pörgessétek át. Kósza ötlet volt ott lecsapni, de ilyen rakoncákkal ez több volt mint butaság, MÉG RÉSZEMRŐL IS!!! :-)
    A másik már inkább büntetés. Ezt csak akkor, ha már tényleg semmi jobb dolgotok nincs!
  • RJoco
    Ügyes vagy!
  • Jóózsf István #4737
    Ha valaki azt mondja nekem előtte, hogy ez elsőre sikerül, akkor megmosolygom, megsimogatom a fejét és esetleg le is köpöm. Merthogy: Valamit mindig benéz az ember. Én lepődtem meg a legjobban, amikor elindítottam a játékot...
  • Jóózsf István #4736
    Igen. Én is hamar rájöttem, hogy a dupla kerék inkább átok, mint áldás. Sajnos erre is csak azzal az egyszerű válasszal tudok szolgálni, hogy a játék fizikája csapnivaló. Próbálkozhatnék okfejtéssel, de csak találgatni tudok, mert túl sok a tényező, ami befolyásolja. Engedjük el.

A levegőben haladással az a gond, hogy csak a szántón csinálja, mert ha mindenhol ezt tenné, akkor csak egy sima arányszámot kellene átírni a traktor xml-jében.
  • RJoco
    Elfelejtettem.
    Csináltam egy rövid felvételt munka közben, direkt neked. De elfelejtettem feltölteni.
    A traktor a levegőben halad. De az eszköz a földben van.

Amúgy miért csúszik el a traktor 8 kerékkel, míg 4 kerékkel szépen képes haladni az íven?
    Vagy teljesen értelmetlen vagy nekem nincs tapasztalatom az állandóan zárt diffivel. Már, ha állandóan zárt, mert egy-két járműnél néha nem úgy tűnik.
    Na mindegy, katasztrófa. 8 kerékkel nem tud rendesen kanyarodni, 4 kerékkel meg belesüllyed a, hova is? Agyrém.
    Na ezért felejtettem el feltölteni a videót.
  • Jóózsf István #4734
    Ezt meg én nem tudtam.
    Majd meglesem!
  • RJoco
    Azt néztétek már, hogy a megkezdett földnél térkép nézetben mutatja, hol jártál és mi van vissza?
    Valamiért megnyitottam a térképet és meglepődtem.
  • RJoco
    A katonaságnak mindig jobb cuccai vannak, csak nem mindenki kap belőle.
  • RJoco
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))