6011
-
Jóózsf István #4850 Az ráadásul nem is KABIN, hanem consumables!!!!!! A dejóban is említi... 3:16 (Ha a jobb felső sarokra gondolsz az egyes pályán!)
Ebben is vannak dolgok.
És ahogy néztem, rá kellett, hogy eszméljek, hogy jól mondtam!!!! A bétában még át lehetett húzni a pótot a vízzel!!! Már csak azért is, mert én a 20'000 literes félpótommal csináltam meg a kettes pályán a küldetéseket. Ezek a degeneráltak menet közben bizték el!!! :-DDDDDD
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.29. 17:21:06 -
#4849 Rákerestem erre a vizes rendszerre.
Más fórumokon is értetlenül állnak a dolog előtt és nem látják értelmét, de van egy működő rendszer.
Én úgy látom, akkor van ennek így értelme, ha valaki ezen a pályán kezd és még nagyon kevés a járműve.
Vagy, ha valaki hard-on játszik, ahol sokat számít az üzemanyag, így meg tud spórolni egy kis utat.
Amúgy mindenki azt mondja, hogy fölösleges, mert inkább viszi kocsival a helyszínre.
Van olyan torony páros, ahol az egyikbe betöltöd, de csak a másikból tudod kivenni.
Sajnos a 3500 liter előtt mindenki értetlenül áll.
És olvastam egy olyat is, hogy ahol 0/0 a torony tartalma, ott át kell állítani a játékot metrikusra.
A kraftingot meg úgy nézem, hogy kényük kedvük szerint változtatgatják, nincs recept.
Ezt most a kabinnál fedeztem fel. Megnéztem neten, hogy mi kell hozzá, de én nem erre emlékeztem (Cargo konténer és 2 kis raklap deszka), így odamentem és tényleg egy vasgerenda és egy közepes deszka kell. -
Jóózsf István #4848 Nagy a kísértés!
Inkább csak meredt szemmel értetlenül bámulok magam elé. Olyan fájlnak a közelében sem voltam, ami a víztornyokat befolyásolná!
A Hummer hangját tettem a sevrolé 1500-ba, mert annál ostobább hang az egész világon nincs. Mondjuk vetekszik az Ank-éval, aminek meg a White-ét tettem be!
-
#4847 Az északi nem a pályán felvehető volt, hanem céges. Ilyen a jobb alsó sarokban lévő is. A csövezést nézve az a garázshoz közeli toronnyal van összekötve.
És, hogy tépd egy kicsit a hajad.
4K elérhetőség kicsivel 1 után. -
#4846 Nekem nem volt annyira rossz a Hummer. Mondjuk amint lehetett, cseréltem másra. A kis kerekek miatt nem igazán használható semmire. A pályakészítők tuti, hogy főútra is betesznek olyan akadályt, amin vagy használhatatlan vagy kínszenvedés.
Alaszkában használtam amúgy, ott kaptam meg az elsőt.
Most Kanadában kaptam még egyet.
Kíváncsi leszek a PS5 beszámolódra. -
Oldgamer #4845 Nálam a Hummer pl olyan randa hangon szól, hogy ezt a kocsit soha nem használom, egyből eladom, ha ráakadok valahol. Folyamatos sercegés/pattogás hallatszik mikor nyomom a gázt, egyszerűen elviselhetetlen a számomra. Érdekes, hogy ennél az egy kocsinál van ez a bosszantó motorhang, mindegy melyik pályan használom...azaz használnám.
Hétvégén érkezik a PS5-öm meg a SR PS 5 verziós változata, kíváncsi vagyok milyen változásokat fogok tapasztalni. -
#4844 Azt nem tudom, melyikkel áll kapcsolatban.
Lehet, hogy pont az alagúthoz közelivel. Ha az működik, akkor ennek nem kell.
Eddig csak az égett erdő közepén lévőt javítottam meg, gondolván, hogy onnan hordom majd a vizecskét a vasúthoz.
De rosszul gondoltam. -
Jóózsf István #4843 Ja igen! A zörejek a játékban. A rakomány kolompolását és egyéb zajokat hallom én is. A tűz pattogását is meghallgattam most, de az KÖRNYEZETI (ambient) hang ami nálam majdnem csutkára le van húzva, mert rém bután van az is megoldva és néha annyira idegesít, hogy legszívesebben toporzékolva hánynék!
Még szerencse, hogy annyi hang csúszka van a játékban. A motorhang pöllő nem csak motorhang! Mármint a jármű HANGJA nem csak motorhangból áll mert a sima effekt csúszka is hatással van rá. -
Jóózsf István #4842 Szerintem az editor-t javították!
Lecserélődött az inci, az exéje a játéknak és az editor exe is.
Volt is panasz a fórumon, hogy nem jó valami az editorral.
Ettől függetlenül mindenki lapít, mint szar a fűben! Mintha mi sem történt volna!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.28. 19:27:03 -
Jóózsf István #4841 Ho ho ho hóóóóóóóóó! Hogy kell-e???? Nyíííííííhahahhahahaha (Ilyen szmájli nincs is amit iderakhatnék!!! :-D
Az már nincs meg, hogy az északit javítani kellett, vagy sem (Ezek szerint igen...) De ha azt javítani is kellett onnantól állandó forrásként üzemel.
Szóval azt mondod, hogy az "51-est" tudod tölteni? És melyi(ke)kkel áll kapcsolatban vajon? -
#4840 De jó, hogy csináltad ezt a dejót.
Viszont el kell, hogy keserítselek.
Az 51. percnél, amit úgy írtál le, hogy "Az északi átjárónál levőben szintén állandó a víz, de ami kábé alatta van jobbra", szóval ez a jobboldali nálam működik, míg az átjáró mellettit, ha jól emlékszem, akkor javítanom kell.
És úgy emlékszem, hogy a bal középső tűzkáros területű is működik. Legalább is megjelent a 0/3500.
A másik területre kell egyáltalán víz?
Eddig még nem találtam rá feladatot, de a zártakat nem nagyon szoktam nézegetni. -
eta32 #4839 Kijavították a verziószámot....azért kellett neki több hét hogy jó legyen...XD.
A jó munkához idő kell, a lassúhoz még több, a szarhoz meg nincs is elég idő,ezért bugzik lépten-nyomon a játék....főleg olyan dolgok amik valah jók voltak évekkel ezelőtt de sikerült elbarmolni és NEM kijavítani..... -
Jóózsf István #4838 Azt látom, hogy lecserélődött az Initial.pak, de tartalomra ugyanaz! Ezt a fájlkezelő is megerősíti.
De akkor mi a túró változott?
A fókusz fórumon nincs rá bejegyzés.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.28. 17:13:26 -
Jóózsf István #4837 EHUN-E!
Jött is valami frissítés, vagy csak az epiken írták át a verzió számot 21.1-re?
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.28. 16:53:27 -
#4836 WTF! -
Jóózsf István #4835 Annak nem lett volna szabad megtörténnie! Merthogy azonnal kapnod kellett egy figyelmeztetést amikor el akartad tenni, hogy a rakomány elvész. És nálam most, hogy kipróbáltam, úgy is lett.
Most futottam egy kört víz szinten a 9. fázisban és azt kell mondjam, hogy aki-k a víz rendszerét készítette-ték, olyan mértékben voltak bedrogozva, hogy azt sem tudták melyik bolygón vannak!
És akkor itt kérnék elnézést, mert össze-vissza beszéltem.: Nem lehet áthúzni pótkocsiban vizet a másik pályára!
És akkor próbálom összefoglalni:
A kezdő pályán a garázshoz legközelebbi hidroglóbuszban mindig van víz! Ez tény!
A jobb alsó sarokban lévő teljesen használhatatlan. Se kivenni, se beletölteni nem lehet.
Alul középen fel lehet tölteni és az megjelenik a bal alsó sarokban lévőben IS!!! De a bal középső már tűzkáros területen NEM!
De amit itt beletöltünk, az a felette levő szintén égett területen lévő golyóban megjelenik!
Gondolom már most elvesztettétek a fonalat, pedig még a felénél sem tartunk.
Az északi átjárónál levőben szintén állandó a víz, de ami kábé alatta van jobbra, már megint csak HASZNÁLHATATLAN.
És akkor a "B" pálya:
A bal középen levő használhatatlan, a bal felsőbe lehet tölteni, (Annak ellenére, hogy az egy RONCS, holott ugyanúgy meg lett javítva, mint az összes többi! De sebaj!) és az a felső háromban megjelenik de a jobb alsóban már nem!
És itt a vége!
Még egy jó hír, hogy amit beleteszünk a tornyokba, az ott is marad. Tehát legalább onnan nem vész el!
Készítettem erről egy dejót. Délután feltöltöm. -
#4834 Valamelyik régióban eltettem egy kocsit rakománnyal együtt.
Nem tudom hogyan, de megtettem.
Kanadában előszedtem a kocsit, nem is figyeltem, csak kiálltam és rajta volt a rakomány.
Rendesen meglepődtem. -
Jóózsf István #4833 Unatkoztam!
Sajnos, csak mikor lepakoltam figyeltem fel arra, hogy az autó felépítményét készítő ember nem adott rendes súlyt a rönköknek. Egy tonna volt felpakolva, ami lóf.sz! Gyorsan feltoltam 9-re. Most már szebb a mozgása annak a PS5600-nak. -
#4832 Nah, ki rendelt ilyet? -
Jóózsf István #4831 Szivárványos Rén rendel!
A szánhoz lehet majd olyan felépítményt csatolni, ahol identitászavaros egyének kérkedhetnek a másságukkal. (Beszépen írtam le!) -
#4830 Ááá, azt lehet minden kocsira. Viszont legyen mindenféle nemű, mert hát hülye 2023-at írunk.
De ez sem fontos.
A fontos, hogy potyogtassanak szarvascitromot. Füst helyett... -
Jóózsf István #4829 Sima ügy!
Már csinálom is.
Szeretnél sárga villogót, kipufogót és darut a rénszarvasokra? -
#4828 Sejtettem, hogy ez lesz.
Viszont képek alapján újra tudod szerkeszteni.
Vagy teljesen egyedit is csinálhatsz.
Havas területen mekkora lenne, ha szánt köthetnél utána?
És, ha rénszarvasok húznák? :)))) -
Jóózsf István #4827 Te vagy a legnagyobb király!
Jocó!
A blender is tud kezelni több formátumot is, de azt elfelejtettem mondani, hogy amikor valaki betesz a játékba valamit, akkor a játék lekódolja. Amit nem lehet visszafejteni!
Ezért nem lehet kiszedni belőle! -
Phara #4826 És ez is megvan! :)
-
#4825 Hát ez az! Ennek mi értelme?
Ha lenne feladat a feltöltésre, ami a későbbiekben biztosít vizet a lakosságnak, még megértem. De így üresen ott álljon!
Csövezést nem láttam az erdőben oda. De nem is figyeltem.
Elvileg nem tűnhetett el egy karakter sem. De mindegy. Annyira nem erőltetem.
A Fusion 360-nak van olyan funkciója, ami be tud tölteni mesh fájlokat. Vagyis 3D formátumot. Kiterjesztés szerint 3mf, stl, obj. Mondjuk ez sem biztosan szerkeszthető, de kiindulásnak már jó.
Emellett van olyan lehetőség is, hogy képet tölts be. A kép nagyítható, kicsinyíthető. És körbe tudod rajzolni, hogy meglegyen a körvonal.
Szóval nem kell feladni (ördögi mosoly). -
Jóózsf István #4824 -
Jóózsf István #4823 Az az egyik alapvető hiba a játékban. A következő jogos kérdés merült fel szinte azonnal a fókusz fórumán: Ha víztorony befejezése után nem terem benne víz, akkor mi a szájba szexuált hórihorgas fityfenéért kellet egyáltalán megépíteni? Én (És mi mindannyian!!!) annyira hülyék lennénk, hogy a tűz helyett a hidroglóbuszba hordjuk a vizet? Annak mégis mi a drágalátos jó búbánatos családom belüli nemi erőszakos franc értelme van?
A másik dologra: Attól, hogy hozzácsapsz egy nullát, még nem tűnt volna el... Nem törölted ki véletlenül az idézőjelet, vagy farkasszájat? <TruckData WaterCapacity="20000"> (ez a félpóté. NÁLAM!)
És sajnos a végére maradt a rossz hír.
Úgy néz ki, hogy a játékból nem lehet kiszedni az autók és a pótok fájljait. Nem véletlenül.: Azért, hogy az ilyen kis gyökerek mint én, ne ékeskedhessenek az azokon alapuló modokkal.
Azt meg, hogy én saját kútfőből nekiálljak egy tiszta papíron háromdémodellezni, azt nagyjából a lottó ötössel tenném pariba. Se a kreativitásom, se annyi időm, se ülepem nincs hozzá! Ha valaki VALAHONNAN hozzám vágná a szerkeszthető fájlokat, akkor nekiesek mint tót az anyja valagának, de így?!?!?!?
Azért még nem adtam fel teljesen... -
#4822 Hogy ez mekkora szívás!
Megcsináltam a víztornyot. Gondoltam lesz benne víz. Hát nincs. Nekem kell feltöltenem. Max 3500 fér bele. Kevesebb, mint egy nagy tartály félpótba.
Egyelőre nincs rá feladat, szóval üresen marad. Így viszont vihetem messziről a vizet az állomásra... -
#4821 Megtoldottam a 2200 lötyit egy nullával. De ehhez ugye kimásoltam a fájlt. Aztán vissza. TC csomagolgatta.
Természetesen volt mentésem az initial.pak-ról. A mentésről nem. De az a 5800 pénz nem érdekel. Mondjuk így belegondolva rosszabbul is járhattam volna, bár nemrég csináltam egy mentést a mentésekről. Viszont azóta elhagytam Afrikát, szóval érzékenyen érintett volna.
Mindegy, gyenge kísérlet volt. Annyira nem erőltetem.
Csak rohadt bosszantó, hogy betettek egy kocsit, aminek semmi értelme igazán. Minek kell egy raktárhoz 4400 liter víz??
Ha egy ilyen Derry megoldott volna egy helyet, akkor tök jó. De, hogy 3x forduljak 3 helyre 2 kocsival?! A félpót még elmegy. Bár azt sem vitték túlzásba. Legalább 4000.es lehetne.
Gondolom a sok oktatóanyagot angolul nézed akkor. Így sajna nem tudunk sokat segíteni egymásnak. -
Jóózsf István #4820 Blender. Sok oktató anyag is van hozzá, (Kifejezetten hófutós!) úgyhogy marad!
TEJÓÉG! Mit babráltál el? :-D
A legeslegelső szabály, hogy a mentésről másolatot készítünk, (ÉS AZ INITIAL.PAK-RÓL IS!!!!) mert ha véletlenül kiírunk a játékból valamit és elindítjuk, akkor az örökre kuka!!! Ha vissza másolod a mentést és visszaállítod az elbabrált fájlt, akkor meg van mentve a helyzet!
Nemrég említettem, hogy ha egy mód van rá, akkor nem a főjátékban tesztelek, hanem egy mod pályán. Ha ott elbukok egy-egy járművet, vagy pótot, akkor nincs baj.
Amúgy legrosszabb esetben a játék saját biztonsági mentésével, maximum az aznapi munkádat bukod!1 -
#4819 :))
Itt is a link.
Be kell regelni, aztán leszedhető. A programba is be kell jelentkezni, mert a felhőben tárolja a munkát és max 10 aktív munkád lehet. De ezek kapcsolhatók, szóval elég sokat létre lehet hozni.
Milyen ingyenest találtál? FreeCAD, Blender? Előbbit használtam, szerintem a Fusion jobb, ha megszokja az ember. Utóbbit csak videón láttam, de normális oktatóanyagot nem találtam hozzá. Legalábbis magyarul. És 3D tervezéshez amúgy sem szokták ajánlani. Mármint a 3D nyomtatáshoz való tervezéshez.
Megcsináltam az első vizes feladatot. 3 karikát mentem. Először a frissen kapott Derry-vel, meg a Tatra 813-at vittem a vizes póttal. Kiderült, hogy ez így nagyon rossz. Jobb lett volna vennem még egy Derry-t. Aztán megnézegettem az xml-eket. De nekem nem sikerült a szerkesztés. Kikerült a vizes felépítmény a játékból... Viszont észrevettem, hogy van nagy félpót. Úgyhogy fogtam két Tayga-t (mert valami gyökér kitalálta, hogy a Derry-re csak nagy saddle megy, a félpótot meg csak kicsire lehet rakni) és azzal vittem. A maradékhoz meg megint a Derry-t használtam.
Most a vasúthoz kell egy rahedli víz. De előtte megcsinálom a 3-as víztározót, akkor nem kell olyan messze kocsikáznom. A Taygák így is zabálják a benyát. Lehet, hogy vinnem kell nekik egy tartályost is utántöltéshez. -
Jóózsf István #4818 Jól kicsesztél velem. Kellett nekem járatnom a szám!
Amit ajánlottál nem sikerült rájönnöm, hogyan tehetem magamévá. Olyan van, hogy próbaverzió, de ahhoz a vizeletmintát is kellett volna adnom teljes vérképpel. Így dobtam. Aztán elkezdtem olvasgatni a GÁJDOKAT a modio-n. Az agyam szétmegy már, mert oké, hogy valamit ugatok angolul, de azért messze nem százas.
Most ott tartok, hogy ráakadtam egy szerkesztőre, ami tök ingyenes és nyílt forráskódú. Nem is mondanak róla rosszakat és ami lényeg: Megemlítik az egyik gájban!
Az, hogy egyáltalán hogyan működik, még csak nem is sejtem!
Már az sem egyszerű, hogyan töltsük be a modelleket. Meg hogy hány darab fájlt és a többi...
Szóval felvettem a kesztyűt. Remélem annyira beleőrülök, hogy már a nevemet se tudjam és akkor talán boldogabb életem lesz! Ti meg megszabadultok tőlem. :-) (Ezt a kurva mosolytárat meg valaki visszaállíthatná már!)
-
#4817 Igen, a rakományt is hallani. Meg biztos van még egy csomó dolog.
A legjobban Afrikában utáltam a madarak hangját. Mint valami éles nyikordulás. -
#4816 A macska itt is eltűnt, ha közelítettem hozzá. Fotó módban a kamerát. Még csak nem is a kocsival mentem közelebb.
Szellemcicát is fényképezhettem volna, mert lassan halványodik el :D -
#4815 Az a pót tényleg nagyon gáz.
Amúgy a Bandita felépítménye hátrébb van csúsztatva a daru miatt, azért is néz ki így a póttal. Lehet, hogy a 4 tengelyűvel jobb, de egyrészt olyat venni nem lehetett, másrészt rosszabb, mint ez a kéttengelyű.
Többször is le kellett akasztanom, mert vagy mellé szorult vagy a tetejére. És visszaugrani a helyére már nem akart.
CAD: Fusion360. Otthoni használatra ingyenes. Már alig várom, mit alkotsz :) -
#4814 Az LG monitor hangszóróit használom. És úgy hallottam, hogy mellettem ott ment a 3D nyomtató. (Nem a nyomtatóból jött a hang.) Fel sem volt tekerve csutkára, mert a monitor úgy 50%-ra lehet állítva, a gép meg 30-40 körül van.
Azt tudom, hogy fülessel sokkal jobb és részletesebb minden. Főleg lövöldözős játékoknál nagyon hasznos. De akkor nem hallom a külső zajokat. És emellett nyáron még egy óra is sok lehet benne.
Korábban két nagy hangfalam volt. De a monitorba épített miatt már nincs rájuk szükségem, ezzel is több helyem lett.
A tűz pattogása a zöldellő területeken nem hallható, csak ahol már járt a tűz. Vagy éppen még parázslik.
-
Oldgamer #4813 A sima hangszóró alatt igen, a tv-k jellemzően 10-15 w-os hangszóróit értettem. Ezeken a finom hangokat nem hallani. Erősítővel, komolyabb hangfalakon nyilván igen, kérdés az otthoniak vagy a szomszédok ehhez mit szólnak. Nekem anno mindig rinyáltak, emiatt váltottam. Utólag jól tettem, ég és föld a kettő között a különbség. 2-óránál hosszabb ideig ritkán játszom, emiatt nem zsibbad a fülem. Hosszabb játékidő után türelmetlenné válok, ez az én hibám persze.
Jocó!
Nem tudok róla, hogy lehetne pályát lehetne szerkeszteni konzoloknál, lehet tévedek persze. De nem is értek hozzá, úgyhogy mindegy is.
Józsi!
Egy fekete macskába múltkor belebotlottam a falu egyik mellékútján ( nem azon a mapon ahol ti játszotok ) Ez is eltűnt mikor közelítettem hozzá. Nem értem a készítők logikáját ez ügyben. Egy horgász viszont a csónakban ott marad, igaz nem is lehet túl közel menni hozzá. -
eta32 #4812 Egy jó 5.1-el nyilván egy komolyabb erősítővel együtt...,is hallani mindent én legalább is hallok... a tűz pattogást-ropogást is....
Ahogy a rakomány hangját a platón szállítás közben...ha már a hangoknál tartunk.
A fülest meg ki nem állhatom....
Mondjuk nem tudom milyenek azok a "sima hangszórókon" de gondolom olyanok vannak a tv-ben is....DDD. -
Jóózsf István #4811 Ezeket a képsorokat kellene kitenni a AJÁNLÓNAK a gőz és az epik oldalára!
Nnnnna! A macskát sem vettem észre eddig.
De megszerkeszteném azt a gyári piros pótkocsit!
Csak ahhoz már egy CAD kellene. Picit előrébb hozni a forgózsámolyt picit hosszabb vonóháromszög és egy nagyon hasznos, tüchtig kis jószág lenne belőle!