6011
-
#4890 Akkor már inkább a képcsöves. Azon keresztül energiát is tudtak küldeni az asztrósok, médiumok vagy miefenék.
Igen, a 8K is gond lesz. A gyártást nem az EU fogja korlátozni. Az nem szólhat bele. Csak itt majd nem tudják eladni. Kénytelenek lesznek az emberek EU-n kívülről hozatni.
Igen, van kompenzáció. A havi támogatási rendszert még a németek sem értik egészen. Lehet igényelni, meg kell adni némi adatot, aztán elbírálják. De, hogy mi alapján, azt nem tudni. Lehet, hogy egyik hónapban nem kapod meg, a másikban meg igen. Én egyelőre hagyom. Ketten vagyunk, a lakás szerencsére nem drága, kijövünk a pénzből és még költeni való is akad. Meg is vettem az új 49"-os monitoromat. Tegnap jött meg.
A cégek is adhattak párszor koronapénzt. Egyes cégek elég szépen perkáltak, mások, mint a mienk is, sóher volt.
Nyáron volt 9€-os vonatbérlet is. És most is tervben van, hogy normál ár alatt legyenek az ilyen bérletek. Próbálják ösztönözni az embereket az ilyen jellegű tömegközlekedésre, hogy kevesebbet használják az autóikat.
Ha beszámolják 200-ért, az elég jó. Ennyiért már láttam használt PS4-et a használtpiacon is.
Amúgy nem lennél előrébb, ha előbb tudod. Sőt. Akkor most nem lenne PS5-öd.
Így legalább már a húsvéti szünetek alatt is élvezheted a használatát. -
Oldgamer #4889 Anno a plazma tévéket azért szüntették be, mert fűtőtestként is funkcionáltak. De jó is volt hozzábújnom télvíz idején még most decemberben is. A mostani LG oled egy hideg frigid dög. :)))
Úgy tudom, a 8 K-s tévék gyártását szintén korlátozni akarják a közeljövőben a magasabb (?) fogyasztásuk miatt. Őrület...
Aki haver hozta a PS5-öt pár napja, meséli, vannak éremelések odakint, de sokaknak jár energia kompenzáció. Kaptak egyszeri 300 eur-t is. De havi tételben is van valami támogatási forma, erre nem emlékszem pontosan. Egyelőre inkább csak ráncolják a homlokukat az emberek az árak gyanánt, de nagy anyagi gondjai nincsenek a többségnek...egyelőre.
Én 549 eur-ért vettem a vasat 380 ft-ban számolva, ez 210.000 ft. Szóval megérte. De most akciózik a kinti bolt régi használt ps4 pro-t 200-eur-ban beszámolják. Hm... utólag tudtuk meg basszus. Mindegy. Haver filózik megveszi 70.000-ért az enyémet. -
#4888 És, ha scout-tal mész oda éjfél és 8 között? -
eta32 #4887 A képen látszik hogy időhöz van kötve de sajna az idő határon belül és azon kívül sem lehet elindítani nem hogy teljesíteni.
idő bug
Itt a fórumon foglalkoztak is vele ....eléggé szakállas bug ahogy a többi is ami a játékban van....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.04.06. 12:31:58 -
#4886 A buksi tömők kimaradtak.
Régen a döner 4,5 volt. Most 5,5-től van. És van pár hely, ami korábban jó volt, de most kispórolják a cuccot.
A mekit nem tudom, oda ritkán járunk. Eleve nem tartjuk olyan olcsónak.
Éttermekbe nagyon ritkán járunk. Még a korona előtt volt egy kínai svédasztalos. 20€ volt az evőeszköz és annyit ehettél amennyi beléd fért. Ha elvitték az evőszeszközt, akkor 20€-ért kaptál másikat. Szóval nem szabadott a tányéron hagyni. A piát fizetni kellett rendesen. Idén januárban az osztrákoknál voltunk kínaiban. 5 személy, 5 almalé és annyi kaja, ami beléd fér, így volt 150€
A németeknél a kajára 5% adó van, minden másra 19%.
Emellett nyugodtan lehet számolni, hogy a bruttó fizuból a levonás 30%. Vagyis a fizud 70%-a megmarad. -
#4885 Mi a bug ebben? -
eta32 #4884 Üdv .
Pici segítséget szeretnék kérni.
Hard modban ez az idő futam bugos ,nem teljesíthető mert...a készítők kb 1 éve csesznek kijavítani.
A kérdés hol és mit kell átírni hogy olyan legyen mint ha teljesítettem volna.
A fórumon mindenkinek aki Hard modban szeretné ezt teljesíteni annak ugyan ez a gondja ....
Mysterious Monoliths BUG
Előre is köszi... -
#4883 Talán lassan elkezdenek dolgozni azon, hogy ne fogyasszon többet egy kártya és úgy legyen erősebb. Mert, ha nem erősebb, akkor csak a fogyasztás miatt nem sokan fogják cserélni. Jelenleg engem sem érdekel, bár havi 180-at perkálok villanyra. Euróban. Hogy mennyit változott? 110-et kellett volna korábban, de a biztonság kedvéért 135-öt fizettem. Most a kedvezménnyel lett annyi, amennyi.
Előbb utóbb úgyis elérik a játékok határait is. Már most is van olyan, ami úgy néz ki, hogy az ember az agyát eldobja. Aztán meg lehet nézni egy-két nagy címet. Meg egy-két jó játékot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az árak idekint? Rémesek! Minden drágul. Múltkor az 50 centes kígyóubi volt 1,20. A dr.ötker fagyasztott pizza akciós ára annyi, mint korábban a normál. Normál áron nem is veszem. Sose vettem. Egy liter jobb fajta tej 1,50. Ez is korábban 1,09 körül ment. A tojást most nem tudom. 1 eurós joghurtok, melyek korábban 55 cent körül mentek. 3,50 a 400g szeletelt sajt. Ezek mind-mind olcsóbbak voltak.
Szóval az alap élelmiszerek is drágultak eléggé. 2012-ben és utána még egypár évig az egyik puding 0,19 volt. Most ez 0,39.
A fizetésből még mindig ki lehet jönni éppen. De nem fényes.
Tavaly volt 3% fizuemelés 3 év után. 3 évvel előtte szintén 3% volt. Szóval ez harmatgyenge. Kemény 80€ bruttóban.
A hónaptól kaptunk 5%-ot. De a minimálbér is emelkedett. Most már valami 13€ óránként. Szóval muszáj volt emelniük. Egy takarító jobban keres, mint nálunk egy betanított munkás. 3 műszakban nagyjából ugyanannyit.
A szakszervezetek és munkások folyamatosan tüntetnek. A mi brand-ünk (a mi gyárunk nincs benne a szakszervezetben, így nem vonatkozik rá) 2024-ig kap 8,5%-os fizuemelést két részletben és kétszer egyszeri kifizetésű 1500€-t. Ezt sikerült kiharcolni. De ugye tüntettek a postások, a repülősök, meg még nem tudom kik.
Szóval fizetni itt sem akarnak. De minden csak drágul.
Más gyáraknál jobb a helyzet. Van ahol annyit keres egy betanított munkás 2 műszakban, mint én szakképzetten a mostani helyemen.
Szóval eléggé munkáltató függő is a dolog. Van aki fizet gond nélkül, van aki cseszik az emberekre, mint nálunk. Mondjuk meg is lehet nézni a munkaerőt. Csak az alja jön ide és az olyan hülyék maradnak itt, mint én is. De ennek is megvan az oka. -
Jóózsf István #4882 A csúcs gépeknél nem csak a fogyasztás lesz a gond. Hanem az áruk is. 650 pengőt kellene kivágnom most az ablakon vga-ra és tápra, de valahogy nem akaródzik ebben a fos helyzetben! És ez még az olcsóbbik verzió, mert tudnék egy gurigát is, de azt már sehogy nem tudom letolni a saját torkomon.
Tényleg Jocó!
Arra felé mi a divat? A pandémia (és a háború) miatt mennyire változtak az árak. Főleg az élelmiszerekre sima és gyors éttermi kajákra gondolok.
És hogy ezt követték-e, kompenzálták-e valamennyire a munkáltatók? Anélkül, hogy nagyon vájkálni akarnék a zsebedben. Jók lesznek a százalékos értékek is.
Az én fizetésem az elmúlt négy évben ÖSSZESEN 25'000 forinttal ment feljebb. Azt nem merem leírni, hogy pontosan mennyi! De engem és a társaimat (öt ember) konkrétan sz.patnak. Cégen belül is vannak jobb eredmények. Egy sima raktáros fizetése kb 50 pengővel lett több, csak az elmúlt egy évben!
Na, ez aztán témába vág! :-D -
#4881 A PC-s hardvert is simán kitárgyaljuk függetlenül attól, hogy mással is játszunk rajta, nem csak ezzel. Szóval szerintem nem kell a téma miatt aggódni. Amúgy is a játék teljesítményével van/volt a gondod, szóval témába vág.
Most, hogy így írod a funkciót, az elkövetkező eszközökre sokkal jobban oda kell majd figyelni. Az EU-s fogyasztási rendelkezések miatt esélyes, hogy több butított TV (is) lesz. Már így is aggódnak, hogy egy-két méret már most nem fér a keretbe. Kíváncsi leszek hogy alakul a helyzet majd a készre szerelt csúcs számítógépekkel.
Szerintem az én TV-men ilyen ALLM funkció nincs. Szerencsére. -
Oldgamer #4880 Na megvan, köszi! Teljesítmény mód, így lesz a performance minőség elérhető. Jobb lett a kép, de nem ájultam el, alapból a tv-m előzőleg sokat javított, szép úgy ahogy most van.
Fontos, utána olvastam, meg másoknak is info!
Ha egy modern tv az ALLM funkciót tudja kezelni, akkor a PS 5 konzol menüjében a HDMI beállításoknál ezt az ALLM lehetőséget nem szabad automatikuson hagyni, gyárilag van erre beállítva. A két eszköz automatice gyengébb ( nem gyenge.. ) üzemmódra kapcsol, főleg a Hz vagyis a képfrissítés csökkenl!!
Látod, gyárilag van így beállítva. Kiiktatva ez a funkció kb 30-40 %-al jobb/szebb képet eredményez, sokan ezt nem is tudják.
Megvan az akku kijelző is, kicsit vaksi voltam.
No, akkor bebiztosítottad magad kontroller terén rendesen. :)
Téma lezárva nehogy morogjon a nép, de úgy érzem voltak hasznos tanácsaink a többi konzolosok számára. -
#4879 Most meg nem mondom, hova dugták el, de be lehet állítani, hogy minden játék performance módban menjen. Amelyik játék meg engedi, ott be lehet állítani, hogy automatikusan válassza a rendszer beállítást vagy felülbírálod. Legalábbis így tudom.
Szóval játékonként felülírható az alapbeállítás.
Nyomd meg a PS gombot és ott lesz a kikapcsolás mellett a kontroller és az akku állapota. Amúgy szól és világít is, ha nagyon kevés a töltés. Én ezért is vettem még egy kontrollert, hogy ne kelljen abbahagynom a játékot, csak cserélek, ha lemerült. Azért hozzáteszem, hogy elég jól bírja az akku. Meg van egy dupla töltőm is. De most, hogy lecseréltem a telefont és a töltője itt van mellettem, így nincs gond, csak rádugom a kontrollert.
Azt sajnálattal hallom, hogy pont a lényeg nem megy. A haptikus visszajelzés lenne a tuti.
Rally-nál pont a kontroller a jobb a billentyűzettel szemben. Ezért sem rallizok PC-n. PS-re meg beszereztem a WRC9-et. Amennyit rallizok, arra elég ez az egy. De SR nem ralli. Se nem szimulátor.
A haptikus visszajelzés működik olyan formán, hogy, ha eléggé rommá törted a verdát, akkor nehezebb lesz a gázadás. Amúgy nem venni észre a kocsiknál, hogy különbség lenne. Ahogy az életben sem. Mindegyik gázpedált könnyű nyomni. A fék viszont más tészta. Az erőssége a legtöbb esetben járművenként változik. -
Oldgamer #4878 Köszi a tippet!
Hm, nem is láttam olyan menürészt a PS-nel, hogy performance stb, csak olyat, automatikus, meg 1440p stb. Lehet ez lesz a gond, emiatt nem látok különbséget. Tudot mit nem látok a képernyőn? Az akku aktuális töltöttsége grafikont. Lehet ezt is be lehet állítani?
Jah, baromi furcsa, hogy teljesen halk a masina, a pro úgy " huzatolt " hogy füles mellett is hallottam néha.
A menüben viszont kiiktattam a kontroller rezgését, 3-4 mp-ként zizgett meg kattogott mikor váltogatott a kocsi, ez baromira idegesített. Még jó hogy nincsen gázadás nehézségi erő a gombon a sárban haladva tuti ínhüvely gyulladást kapnék 1-héten belül. :)
Természetesen nem szóltam le a billentyűzetet használókat, hiszen jeleztem, megszokás kérdése az egész. Ha úgy tapasztalod, hogy szépen finoman is lehet vezérelni vele ezt a játékot, akkor semmi gond. Rallynál pl jobban el tudom képzelni, hogy a billentyűzet megfelelő az irányításra, SR-nél voltak kétségeim csupán.
-
Phara #4877 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudod melyik a fájlja a Wide flatbed semi trailernek?(az 5 slotos high saddle) Azt hittem DC-t sűrűbben nézed de úgy látom tévedtem :D -
#4876 A PS5 performance módba van állítva?
Ha nem, akkor a PS menüben állítsd be, hogy biztos minden játék abban menjen. A quality módnál én nem vettem észre szebb grafikát, csak nagyon durva akadást. Még a Horizon-nál.
A billentyűzetet meg nem kell leszólni. Ez a korai PC-sek hibája. Gyerekkoromban mindent joy-jal (piros gomb, piros kar) vagy egérrel játszottam. A billentyűzet csak az íráshoz kellett. Aztán vettem egy PC-t. Nekem nem gond autós játékokat sem billentyűzettel játszani. Lehet azt is "analóg" módon használni. A finom mozgás is elérhető.
A kontrollert is meg kell szokni. Olyan kicsik a távok, hogy talán még precízebb mozgáskoordináció kell hozzá, mint bill-hez. De ez is csak megszokás kérdése.
A kormány a tuti az autós játékokhoz, de ahhoz sok hely kell és sokat kell mozogni is. -
Oldgamer #4875 Konzoloknál a kontrollerrel lehet szépen a gázt tartani, illetve adagolni, még a legfinomabb mértékben is, igaz nem könnyű, hiszen rettentő érzékeny a ravasz gomb. A fékezéssel már kicsit más a helyzet, ott szinte azonnal satufék van, de ez csak betonon érezhető zavaró tényezőként, mert tudjuk, ott a tapadás mint olyan nem létezik, tehát könnyen keresztbe áll a vas. Nem kritizálásként Jocó, de számomra elképzelhetetlen, hogy egyszer is billentyűzettel játsszam a SR-ert. Igaz, minden megszokás kérdése. Talán a finommmozások hiánya végett gondolom ezt így, lehetséges tévesen persze.
Furcsa kicsit a PS5-ös SR, pro-nál az új tévémen soha nem szaggatott be a jàték, dícsértem is. Itt most bizony keményen, nem is értem... Lehet ps4-es SR-rel fogom játszani, amúgy sem látok grafikai plusz különbséget. -
Jóózsf István #4874 Hogy legyen egy halovány fogalmunk... -
#4873 Na ezért már venném a fáradságot és beállítanám a kontrollert. De mivel ilyen nincs a játékban, csak a tiédben, így marad a bill+egér. Nem kell nyúlkálnom jobbra-balra. Bár egy kis kormányon gondolkodom.
A csörlőzésnél mostanában én is igyekszem a gyors módszert használni. Sajnos nem sok sikerrel.
Azért ne felejtsük el, hogy nálad egész másképp futnak a kocsik, mint másoknál.
Tegnap szinte nem is tudtam játszani, mert a verda mindenhol belesüllyedt a talajba, mert normális talajt meg textúrát csinálni smafu. Egyszer kimentettem másik kocsival, másodszorra altfnégyeltem. És párszor megmentett a gyorscsörlőzés is, bár kiszedni csak manuális akasztással tudtam.
A bill elállítás alatt azt értettem, hogy korábban kísérleteztem valami állítgatással, aminek az lett a vége, hogy a bill beállításokat alaphelyzetbe rakta. Pedig ilyet nem akartam és nem is nyomtam semmi ilyenre.
Alternatív kontrollert elfogad vajon a játék? -
eta32 #4872 Én is néha controllerrel tolom ha a felfedezést végzem a térképen...meg lusta vagyok beülni rendesen a cokpitembe hogy a pedálokat nyomjam és kormit tekergessem...de a kényes szituknál ahol pontosan kell adagolni a féket gázt ott már váltok is a kormány irányításra.
Ilyenkor annyira nincs jelentősége azoknak a dolgoknak amiket alább taglaltál...
Na meg értelem szerűen a daruzásra a controllert használom....
Igazából ahogy írtad is ....vagyis én értelmeztem az írásod...lehet rosszul értettem akkor sorry, a controllerrel nem lehet sem a féket sem a gázt finoman tartani adagolni,ezt tapasztalom én is ha nagy ritkán használom ahogy fentebb írtam is.
Szerencsére ez a pedáloknál működőképes ....lehet adagolni szépen ,nyilván lehetne jobb is de szerintem nem rossz.
A csörlőt mindig "automatán" használom ,belsőből ,nagy részben jól működik....
Nyilván a kényes szituknál komolyabb elakadás vagy borulás elkerülése miatt,ahol azt sem látom hol vagyok akkor külső nézet és egérrel akasztás....
Ami a váltásokat illeti.
Rákalibráltam a G27 manuál váltó karjára ,így majdnem olyan mintha a Mudrunnerrel tolnám....persze nem mert ott manuál kuplung és váltó volt hard modban....na az volt az igazi kihívás és realisztikus vezetés...imádtam.
Majd rosszul lettem mikor az SR-nél ezt láttam hogy csak automata lesz abból is ilyen.
De így váltó karon használva mégis ad valami fillinget...
A pedál kuplung is használatban van igaz ritkán,ha olyan váltóval szerelem fel a gépet(Fine-tune) ahol ennek segítségével és a váltó konzolon levő billenő kapcsoló segítségével tudom finom hangolni-állítani a low fokozatok között bárhova.
Sőt tovább megyek ha a kuplun pedált használom akkor a váltón levő billenő kapcsolóval sebességet is válthatok,de ezt soha nem használom mert értelmetlen és macerás,csak érdekesség kép írtam le.
Azt nem tudom ez hogy van megoldva billel ,de azt soha nem használtam,már kontrollerel és külső nézetben is problémás nekem a vezetés annyira megszoktam a kormit és a belső nézetett...
Nyilván ha onnan közelítem meg így automatán a váltó kényelmesebb vezetést tesz lehetővé mint állandóan kuplunggal váltani ,de az igazi úgy volt számomra....
-
Jóózsf István #4871 Már konkrétan emlékszem, hogy a jobb ravasz feletti gombon volt a kürt, de mivel sosem használtam, nálam az lett a csörlőkioldó.
Lehet, hogy XML-ben...? -
Jóózsf István #4870 Annyira gyorsul a jármű, amennyire én szeretném. És tudom tartani a csiga tempót KÖNNYEDÉN. Persze ennek csak jól tapadó és rizikós helyen van jelentősége. Ami miatt a kontrollert vettem, (Kifejezetten ehhez a játékhoz!) hogy a sziklapermen ne on-off módon kelljen szerencsétlenkednem, hanem emberhez méltóan szép finoman lavírozva.
Ha ez segít. A csörlőt én legtöbbször automatán használom: Kamerával célzok és lövök. Akkor nyúlok az egérhez, amikor nagyon nem értünk egyet, vagy gyors és precíz akasztásra van szükség.
Azt nem értem hogyan cseszi el egy kontroller a bill. kiosztást. A kettőt külön kezeli a játék. Néha szoktam látni a beállításokban, hogy az általam száz éve beállított gombok vannak.
Hazudok! Mert ez már nem igaz. Sokáig így volt, de egyszer rommá írogattam felül a PTS és a sima mentéseket és akkor valószínűleg törlődtek, mert az egyikben nem volt beállítva. De azt magyarázza el valaki, hogy hogyan tudtam megváltoztatni a kontrolleren a kiosztást, mert most sehogy sem jutok oda. Nem a sémaváltásra gondolok, hanem konkrétan egy adott gomb megváltoztatására. Egyszer valamikor elraktam a csörlőkioldót, mert zavart, hogy nem tudom miatta használni a kéziféket és fordítva. -
#4869 Pedig hányszor gondoltam már, hogy beüzemelem valamelyik kontrollerem.
De nagyon nincs kedvem hozzá. Főleg, mert félek, hogy elcseszi a billentyűzetkiosztást, ha esetleg visszatérnék rá.
És amúgy is kell az egér a kötélhez.
Nem értettem jól, akkor most lassabban tudsz gyorsítani vagy képes vagy sebességet tartani? -
Jóózsf István #4868 Kísérletezgettem. Illetve még folyamatban van, mert csak pár autónál próbáltam ki.
Biztos volt erről már szó, de a motoroknak van egy értékük a reakcióra és egy a fékezésre. Merthogy bármennyire is furcsa "azokkal fékezünk". Minthogy nem konkrétan MOTOROKRÓL beszélünk, hanem erőhatásokról, amik a kerekekre hatnak.
Naszóval. Arra már rég rájöttem, hogy ha nem akarok agylobbot kapni, akkor a fékezési reakciót lehető legkisebbre kell vennem. Így amikor "BELEÁLLOK" a fékbe, a kerekek tudnak blokkolni. A gyári értékekkel picit előbb gondolkodnak, mérlegelnek és ESETLEG, ha még mindig úgy gondoljuk, akkor blokkolnak.
Ezzel és a másik értékkel való játszadozással a fejlesztők próbáltak egy kis reális tehetetlenséget belevinni a játékba. Sok estben működhet is. Egy nagyon laza talajon például majdnem teljesen mindegy.
Mint ahogy a másik érték is.
És ez elsősorban az ELVETEMÜLT NÓTÓRIUS gombokkal játszó egyéneknek kedvezhet. (Nem akarok ujjal mutogatni JOCÓRA!!!! :-)
Nade!
Mi a toszért él ez a funkció a vezérlő esetén? És nagyon komoly pénzt tennék rá, hogy a kormány - pedál kombináció esetén is van némi huncutság! Ezt Endy tudná megmondani. Vagy én, ha hajlandó lennék beüzemelni a kormányt. (De nem vagyok)
Szóval; Ami a kísérletet illeti. Beállítottam a gyorsításra is a maximum (Gondolom) értéket és így már tudok szép egyenletes kitartott gázzal araszolni. Persze csak akkor, ha nem görcsöl rá az ujjam a ravaszra, vagy nem lennék suta!
Ha ez az érték köztes, vagy alacsony lenne, akkor érezni lehetne a jármű elindulásán egy kis GUMISSÁGOT. Kitartott gázzal is gyorsulna. Ami oda vezet, hogy olyankor hajlamosak vagyunk felengedni picit a gázt és már meg is érkeztünk a bakkecskézéshez. Minthogy az is egy változás, amihez szintén nem azonnal alkalmazkodik a járművünk "motorja".
Mielőtt valaki eltévedne a magyarázatban. Ez az egész dolog akkor igaz, ha nem vált sebességet a jármű, hisz akkor ugyanakkora gázzal is gyorsulna. NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ!
Örülök, hogy megint feltarthattalak benneteket bokros teendőitek elvégzésében! :-D
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.03. 17:23:08 -
Jóózsf István #4867 Ugyan már április van és még mindig működik a mod-io régi oldala, de legalább az új már tudja hány modra iratkoztam fel.
Ki kellene törölni a felét, mert úgyse használom.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.03. 08:21:39 -
Jóózsf István #4866 Remoh Tazmán térképet készít. Sok heggyel!!! -
#4865 A "kütyü" az megint más. Minden megjelenítőnek van egy színtérlefedettsége. Ezt vagy bekalibrálják a gyárban, vagy nem. A Dell szereti kalibrálni és erről papírt is állít ki. Ettől függetlenül még ezt is lehet finomhangolni.
Más márkáknál ajánlják. Az, hogy éppen ezt észre veszi e valaki vagy sem, hát fogalmam nincs. Egyszer egymás mellé kellene állítani kettőt.
Igen, minden jó, ha a vége jó és elégedett vagy a cuccal :)
Befejeztem a vízhordást a másik területen. Volt vagy 4 kör. De lehet, hogy öt. És rengeteg üzemanyag elfogyott.
Mocsok dolog, hogy nem lehet átvinni vizet tartályokban. De abból a szempontból érthető, hogy ilyen szemét módon csinálták meg, különben nem lenne értelme a terület víztározójának. Azért így is találtam egy rövidítést hozzá. Bár mire végeztem, eléggé elhasználtam az utat. Jó, hogy nem kell arra mennem többet.
Azért akad még feladat. -
Oldgamer #4864 Jocó!
Amit írtál van benne igazság, de részigazság is! Egy jó tv-vel nem kell babrálni...jelezted.
Szerintem fordítva igaz: egy jó tv rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik, nem véletlenül.
Amit vettem LG tv-t közel fél millás vas, és energiatakarékosra volt gyárilag állítva, illetve a képelmosódás is aktiválva volt. Sejtheted mennyire volt optimális a képminőség. Srác a boltban mondta, 7000 ft-ért rétesznek egy kütyüt a tv-re, és optimalizálják. Ezt minden vásárlónak felajánlják, a legtöbbjük kéri is. Tehát nem a legszebb énjüket mutatják a tv-k a boltokban! Max felhúzzák a kontrasztot meg a színeket, aztán ennyi. De a gradáció, a motion blur , trumotion meg egyéb nyalánkságok sokat számítanak. Te is tudod, hogy játékoknál milyen fontos, hogy gyorsabb kameramozgásnál ne essen szét a háttérben látható tárgyak széle. Jelenleg jó beállításokkal olyan a képe a tevémnek, mintha 120 képkockával menne. Ma haver eltátotta a száját mikor nézte.
Igen, abszolút nem mindegy, hogy melyik HDMI -re csatlakoztatom a kábelt. Nekem 4 db HDMI van.
Szerinted egy laikus tudja melyikre tegye a konzolját? Egyikre rádugja, aztán ennyi..
De minden jó ha jó a vége. :)
Annyit megjegyeznék, hogy most nem a tv-m volt a ludas, hanem a konzol, azaz annak gyári beállítása.
Oda volt magyarul írva az ALLM -hez: mozgáscsökkentő üzemmód, nem én bénáztam. Ezt kellett inaktiválnom, a HDMI menüport alatt. Életemben nem léptem be eddig az ilyen menüpontokba.
-
#4863 Szerintem ez a minőségrontós dolog hülyeség. Ha valakinek nem szép a TV-jén a kép és nem tudja, hogy kell beállítani, visszaküldi és ír egy negatív vélemyént. A negatív vélemények gyosrabban születnek, mint a pozitívak. És akkor nézhet a gyártó. Szóval ez nem érdekük. A boltban alapból csutkára húzzák a TV-ket, hogy a lehető legszebb képe legyen. És ezt is csak azokkal teszik, amelyeket nagyon el akarnak adni. Láttam olyat is, hogy az egyiknek gyönyörű képe volt, a mellette lévő meg tök fakó. Egyértelmű, hogy melyiket akarták a vásárlóra sózni. Amúgy a mellette lévő is jó TV volt.
Túlhajtva kérdéses mennyire bírja majd a TV. Illetve meddig.
A monitoromon is van túlhajtás funkció. 120 Hz helyett 138 Hz körül képes menni. DE MINEK?!?!?! Szerintem tök értelmetlen. De valakinek biztos fontos a +18 FPS.
Én használtam a PS-t Samsung 4K LED TV-n és semmit nem kellett babrálnom vele. Aztán átdugtam az LG-re és szintén nem kellett semmit babrálnom vele. Se a TV-vel, se a PS-sel. Gyönyörű képet adott kapásból. Szerintem sokan nem tudják, hogy egy jó TV-vel nem kell szívni ;)
Mondjuk a Samsung-nál volt egy olyan történet, hogy a 3-as csatlakozóba dugtam, az meg "butított" volt. Átdugtam az 1-esbe és lett HDR-em. Szóval igen, megvan az user error faktor is. -
Jóózsf István #4862 ÁLLÍTÓLAG...
A pc-s játékosok TÖBBSÉGE nem tudja és vagy nem használja a grafikai beállításokat. Ezek után azon már nem csodálkozom, hogy egy konzolos nem tudja a rafináltakat a tévéjében! -
Oldgamer #4861 Köszi Jocó!
Igen, bosszantó, hogy állítgatni kell bizonyos beállításokon. Szerintem sokan lehetnek ák azok, akik nem is sejtik, hogy szebbé tehetik a látnivalót. Azt hiszik jó ahogy elsőre látják, miközben dehogy..
A legtöbb tv gyárilag minőségrontó üzemmódon van téve, ezt egy boltban lévő eladó srác is említette, nem csak nálam van gebasz. Az fura, hogy a ps5 is hasonlóan van beállítva. -
#4860 Érdekes, hogy nálad mindig van valami gond.
Lehet, hogy a TV-d küld rossz jelet.
Én rádugtam és ennyi. Mindegy melyik TV-re.
A játék kinézetéről nem a PS tehet. Trógerek a fejlesztők. Meg adott esetben sok különbséget amúgy sem látni, ha eleve szépre csinálták a játékot. SR-nél mondjuk ez kétséges, de PS játékmenetet nem láttam még.
Jó szórakozást a géphez! -
Oldgamer #4859 Egy kis off röviden:
Megvan a PS5 konzolom, beüzemeltem nem régen. Megijedtem, mert megint a képelmosódással küszködtem úgy, hogy a tv-m rendben volt. Most az új konzol menüjében a HDMI menüpont alatt ( jól eldugva ) az úgynevezett ALLM késleltetett képi funkciót kellett kikapcsolnom ahhoz, hogy szép sima képet kapjak. Ajánlom figyelmetekbe ezt a beállítást, sokan szívhatnak ha ezt bekapcsolva hagyják. Én másfél órát...
Maga a gép egy csoda villámgyors, a kontroller meg elképesztő. Ami negatívum, hogy a Snowrunner PS 5-ös verziója alig szebb/széletgazdagabb, mint a sima ps 4-es. Mindegy, nem csak a SR-ért ruháztam be rá. :)
A MOD -ok ugyanúgy megvannak rá szerencsére. -
#4858 Tudom. Viszont én nem szeretem a váltó ösztökélő gombot. Nem is használom.
Egyszer kellett, mert a low fokozat finom állítására nincs gyorsgomb. De azt a váltót sem szeretem. Nem is használom sehol. Csak kipróbáltam, de értelmét nem láttam. -
Jóózsf István #4857 Azt a váltó ösztökélő gombot én rendszeresen használom. A dejóimban olyankor villan egyet a váltó kijelzője. (Sémája)
A kontrolleren a bal ravasz feletti gomb. -
#4856 Mindig elfelejtem írni.
A 9. fázissal behozták, hogy az automata váltó ugratásához elég, ha az automata váltót nyomogatjuk, nem kell a sebesség aktiválót.
Hogy érthetőbb legyen: A beállításokban van minden HUD fokozatra egy gyorsgomb. Én ezeket használom. Ha valaki nem így akarja, akkor használhatja az LSHIFT-et (PC) is (nem is értem, hogy ez nekem miért van még mindig beállítva). A gyorsgombbal beteszem A-ba. Ha eleve olyan sebességgel haladok (mondjuk H-ból teszem A-ba), akkor nem egybe kapcsol, hanem 3-ba. Ha A-ban indulok egyel, elég megnyomnom az A gyorsgombját és kapásból teszi akár 4-be is. De ugye ahogy lassul a verda, nem kell megvárni, míg majd megáll és egybe teszi, hanem így visszakapcsoltatható a fokozat és nem kell megállnia a szerencsétlennek, ha alacsonyabb fokozaton már elbírja.
Ez két dolog miatt fontos. Egyrészt, ha nyomogatom az LSHIFT-et és közben mozgatom az egeret, akkor véletlen becsúszhat R-be vagy L-be. Így viszont ilyen gond nincs. A másik dolog, hogy nálam a csörlőkötél rögzítésének a feloldására szintén az LSHIFT van beállítva.
Sajnos úgy vettem észre, hogy a frissítéssel együtt a mentés rosszabb lett. Észrevehetően akad egyet a játék mikor elkezdi a mentést. Csak egy pillanat, de akkor is zavaró. És ahogy haladok előre a feladatok teljesítésében, egyre durvább az akadás. -
eta32 #4855 Azért van pár olyan fa amit nem lehet "eltüntetni" nekem soha nem sikerült ,nagyon sokszor "mentem át rajt" ,de csak elhajlott rosszabb esetben beleakadtál és jöttek a bajok...
A nagy Cat arra volt oda állítva ha ezen kell átmennem ezzal elhajlítom vagy áthúzom az épp aktuális kocsit-pótot....
Amúr az alap pálya Urska River, fenn északon a térkép tetején,sok fuvart csak erre lehetett megoldani.....persze mod gépekkel a rövidebb úton is meg lehetett közelíteni a másik mapot ,de az már nekem "nem fért bele"...mod gépek hiányában.... -
#4854 Ennél nagyobb fehér fákon is átmentem már és beleroppantak.
De ezek a feketék mások szerintem.
A tuning Tátrával bármelyik fát ki tudtam dönteni. Igaz, hogy motor sérüléssel járt, de simán döntöttem hármat, négyet is, mire elfogyott a lendület.
Gyári kocsiban egyedül az egyik Kolob-bal tudtam fát dönteni. Nem gyors jármű, de erős. A gyári Tátra Erő nem képes erre. -
Jóózsf István #4853 Jahhh. Most láttam a sajátomban, hogy van kabin is.
Az se gyenge, de ahogy a dejóban is van, hogy hét egységnyi áruból lesz egy egységnyi... Amikor ezt megláttam, azonnal jeleztem a fejlesztőknek, hogy baromi gyorsan keressék meg a gyógyszerüket, mert ebből lincselés lesz! Pont ugyanúgy leszarták, ahogy szokták.
Fákat szerkeszteni ugyan nem szoktam, de nem gondolom, hogy a térkép fájljában kellene matatni. Azt vettem észre, hogy a legcombosabb fa is kidönthető, ha a megfelelő tömegű járművel, vagy szerelvénnyel megyünk neki. Tehát van értéke a fadöntögetésnek is. Sajnos a mudrunner óta tuskókat nem nem lehet gyilkolni, de ettől függetlenül lehet, hogy nekik is van értékük, csak baromi magas.
Ja hogy a keresztbe döntött fákra gondolsz? Azt passzolom. Mostanság a fehérek szoktak kiakasztani. De a feketék csak festett fehérek. (Kormosak)
Azoknál észrevettem, hogy a kétharmaduknál van egy pont, ahol el tudnak hajlani. Az utáni részt kell célbavenni és akkor viszonylag könnyű átjutni rajtuk. De ugye attól még ezek gumifák, amik rettentő idegesítőek! -
#4852 Szerencsére van trükk is.
Miután mérgesen kiléptem a játékból és míg megírtam a hsz-t, lenyugodtam kicsit és visszatöltöttem. Gondoltam, majd csinálok valami más feladatot.
Aztán látom, hogy az ág hátrébb van, így kicsit megint tudok előre haladni. Sajnos így is elakadtam. Kiléptem a főmenübe, majd mindjárt visszatöltöttem. Az ág az eredeti pozíciójában volt és nem akadályozta a kereket a továbbhaladásban.
Pár ilyen ki-belépéssel átjutottam az akadályon. Röhej, de sajnos ez van. Legalább átmentem. -
#4851 Van kabin is meg consumables is.
De most azt áruld el nekem légyszi, hogy a nyüves rossebbe tudom úgy megszerkeszteni a térkép fájlját, hogy az égett fákon át tudjak menni?
Röhej, hogy egy tetves égett vacak ahelyett hogy eltörne a több tonnás gépektől, megakasztja őket.
A kis égett hegyes végű csonkok is baromira zavaróak.