6008
  • RJoco
    Cuki. Ez milyen verda?
  • Phara
    Mert néha azért alvázmosás is kell:
  • Oldgamer
    Az a legszebb, mikor mélyebb saras részekbe fektetik el ezeket a fatörzseket úgy, hogy alig látszanak. Na itt egy elakadás szinte egyenlő a kapufával. Az nem semmi, hogy ezeket a fájlokat ( is ) át lehet írni! Irigylem azokat akik értenek ezen műveletekhez. Ezt vedd célzásnak. :)
  • RJoco
    Legalább beismerted, hogy csalsz.
    A többi sallangra meg inkább nem reagálok. Nehogy megszóljanak itt, hogy nagyon off-olunk :))))))))
  • Jóózsf István #4923
    Mint mondottam volt, amiken változtatott azok értékek. Lehet, hogy van középút. Csak neki kellene veselkedni és jó alaposan átbogarászni és kiszedni belőle ami hasznos.
    Nálam még nem érte el az ingerküszöböt az a pár rosszul belőtt fácska. Persze, engem is zavar a kiegyensúlyozatlanság, de úgy vagyok vele, hogy tudom melyik fának menjek neki a többit meg kikerülöm.
    Már azt is megszoktam, hogy a tuskókat nem lehet kiforgatni.
    Viszont így, hogy írok róla eszembe jutott az az elmozdíthatatlan csonka fa, amit fektetve is le tudnak tenni. Nagy-nagy szeretettel használják a fejlesztők és a modderek. Amikor megnéztem a fájlokat meg is akadt rajta a szemem. Na azt lehet, hogy átírom. Rohadtul irritáló, hogy úgy viselkedik, mintha betonfalba ütközne az ember!
  • Oldgamer
    eta!
    Jocó mentségére, valóban anno én vetettem fel a nem idevaló témát, segített, jó ötletek írt. Amikor offoltunk, abban a periódusban kb 2-hete inaktív volt a fórum. Mindketten hasznos ( Józsival együtt ) tagjai vagytok ennek témának, ne marjátok egymást. Igaz, 2-3-dudás nem fér meg ( sokáig ) a csárdában. :)

Józsi!
    A fanyűvő modder pálya érdekes fejlemény, viszont szerintem a készítő túltolta. Köztes állapotot kellett volna létrehoznia, mert az, miszerint a legnagyobb fák is ropi módjára dőlnek ki nem reális, ráadásul emiatt szinte utakra sincsen szükség, mindenhol át tudnak menni a járművek. A közepes nagyságú fák kellene hogy kidőljenek, a nagyobbak semmiképpen. A kihívás az adott térképen emiatt kicsi. A tuskók is szétmállanak a kerekek alatt. Na jó, lehet korhadtak. :)
  • Phara
    Nekem kellően nehéz, mert amit pár hsz-el lejjebb linkelt Józsi Mod-ot pont hogy nehezíti a játékot a szállítmányok súlyával. És azzal (számomra) érződik is hogy viszek valamit nem mint vanillában.
  • eta32 #4920
    Nem tudtam hogy ennyire érzékeny a kis lelked bocsánat hogy belegázoltam.DDD.
    Sok érdekes dolgot írsz, kár hogy nem teljesen vagy tisztában azzal hogy a játék mit tud mik a sajátosságai....
    A játék megjelenése után kb 1 évvel még azt sem tudtad eszik e vagy isszák ezt a szériát....P.
    De ez legyen a te gondod bajod....
    " Mert ugye te hard módban játszod. Hard módban viszont nem lehet időt állítani. Csak a játék egyes pályainál van egy olyan bug, hogy, ha nappal mész át másik területre a régión belül, akkor mentés-visszatöltés után mindig arról az időpontról fog indul, mindegy mikor léptél ki. És te ezt ki is használod. Te írtad."
    Ez így ebbe a formában nettó hülyeség...P.
    Írtam de nem ezt és így...de mind egy mert ha nem játszol hardban nem tudod mi merre ezen a részen a játékkal.
    Ez egy bug a sok közül ami a játékban benne van, mellesleg hardon is "belehet az időt állítani" ,de ez is egy bug a játékban ,de nem is erőltetem hogy, mert minek....
    Ha a játék adta bugokat használom az csalásnak minősül akkor csalok....
    Ahogy ha akarom akkor végtelen ingyen üzemanyagot tudok tölteni a kocsikba,ha ezt is kihasználom akkor ez is csalás,ez is egy bug...
    És még sorolhatnám.
    És igen nem használok modokat ,de attól még tisztában vagyok milyenek és látom mit tudnak...
    Kicsit régebben tolom ezt a szériát, ennél fogva meg te vagy nagy tévedésben...
    Olyan modot járművet pótot ,még nem láttam ebben a játékba amelyikkel nehezebb és könnyebben lehetne játszani a játékot,nem arra készültek....
    De majd ebben @Józsi@ megerősít vagy megcáfol....
    "Aztán most jött ez a másik. Ahelyett, hogy hagytad volna a bugos feladatot úgy, ehelyett belerondítottál a mentésedbe"
    Talán mert sok választást nem adott a játék és a készítők a trehányságuk miatt.
    Én csak kijavítottam azt amit ők több hónapja nem,mivel emiatt nem tudtam teljesíteni a feladatot....
    Nem várom el hogy megértsd, pont a következő írásod miatt sem....
    "Én nem nagyon foglalkozom időfutamokkal és elnézve, hogy mit is kell csinálni, nagyon jól is teszem. Csak felidegesíteném magam rajta."

Attól hogy szerinted ez a játék sem szimulátor (talán mert billel tolod) és nem tudsz különbséget tenni dolgok között, attól még léteznek.
    Majd azért ha tudsz olyan autós játékot ami szim. kategória írd már le, csak kíváncsi lennék rá te mit tartasz annak....

• RJoco
    Upsz! Itt tévedésben vagy.
    Az a diskurzusos téma pont, hogy nem érdekel. Oldgamer parázik mindig miatta, én csak próbálom megnyugtatni.
    De, ha már így kérded, akkor, hogy tisztán láss, a gondom veled a képmutatásod. Volt egy-két mod járműves érdekes videóm, amire nem igazán reagáltál jól. Legalább is nekem nem esett jól.
    Aztán jössz a nem csalok dumával, mert mindenki aki mod-ot használ, csal. Közben a mod-ra a játék ad lehetőséget, szóval... Még ez sem érdekelne, mindenki úgy játsza a játékot, ahogy akarja.
    Csak amikor saját magad csalod meg, az már nagyon gáz (és még ez sem érdekelne, ha...). Mert ugye te hard módban játszod. Hard módban viszont nem lehet időt állítani. Csak a játék egyes pályainál van egy olyan bug, hogy, ha nappal mész át másik területre a régión belül, akkor mentés-visszatöltés után mindig arról az időpontról fog indul, mindegy mikor léptél ki. És te ezt ki is használod. Te írtad. Akkor mi ez, ha nem csalás? Engem nem érdekel, csak akkor ne nyomd a szöveget, hogy úgy könnyű, meg más csal, de te neeeeem.
    Aztán most jött ez a másik. Ahelyett, hogy hagytad volna a bugos feladatot úgy, ehelyett belerondítottál a mentésedbe. Ez sem érdekel, csak ugye itt sem kellene tolni a viccesnek szánt szöveget, mert nem az.
    A mod-okról fogalmad sincs, így azt sem tudod, hogy melyikkel milyen könnyű vagy nehéz.

Ha ezt nem sikerült felfogni, akkor nincs miről beszélnünk.

Persze István is érdekes dolgokat írt, de valakinek a mod-ot is össze kellett rakni, tesztelni esetleg. Kocsit és pótot is. Szóval, ha a teljes időt nézzük, akkor nem biztos, hogy a mod a gyorsabb.
  • eta32 #4918
    Mire a megoldás????
    Ha ez annak számít a te olvasatodban akkor igen....
    A problémámra amit sokadik próbálkozásra sem sikerült megértened mi is a probléma...
    Ha segíteni nem tudsz,nem akarsz legalább maradj csendben...
    De látom csak ennyi jött át az alábbi hsz-okból amiket nem csak én írtam....
    Ezt sikerült kiragadnod felfognod belőle....
    De ennek tudatában nem is erőltetem tovább....még mindig nem tudtad megemészteni a jóval korábbi "beszólásom" mikor írtam hogy nem az itteni fórum címéhez kapcsolódó témáról ment részedről is a diskurzus sokáig....
    Ezért most kapaszkodsz minden szalma szálba hogy belém köthessél...,de jó helyen jársz....ha gondolod,folytathatjuk ,de előbb ajánlanám a szövegértés gyakorlását....
    Ha nem megy segítek:P

• RJoco
    Pedig a megoldás az előző hsz-edben van :P
    De segítek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Ha valamivel meg lehet engem "vádolni" a játék során"
    "csalok itt-ott"
  • Jóózsf István #4916
    Közben meg elfelejtettem amiért jöttem.
    Ebben nagyon sok olyan dolog van, ami biztosan jó irányba terelné a játékot. De olyan mértékben szabja át, hogy inkább új játékot kellene építeni belőle. Vagy lehetne egy kapcsoló, mint a HARD módnál. Két könyvtárból dolgozna a játék és ki-ki eldönthetné akár játék közben is, hogy mennyire akarja sz.patni magát!
  • Jóózsf István #4915
    Bakker! Tényleg! De akkor ő is fogadatlan prókátor volt! :-DDD
    Bocsika!
    A demencia beszél belőlem! :-)

Ne vegyük ezt a dolgot túl komolyan! Én jót röhögök az egészen. Ha már jobb dolgom nincs... Azt meg, hogy a rám ragadt képesség - képzettség hasznosnak bizonyult csak plusz öröm.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.08. 06:37:21
  • eta32 #4914
    Végül is igazad van....XD.....valamiben biztos, csak most pont nem jut eszembe....DDDDD.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.04.08. 06:23:38
  • eta32 #4913
    Megint csak nagyon köszönöm....
    Nem csak azt amit írtál,hanem a segítséget is....
    Ahogy szokták mondani.....ÖN nélkül ez a lehetőség nem jött volna létre....
    Ha valamivel meg lehet engem "vádolni" a játék során ,minden csak nem az hogy,pik-pak könnyen teljesítem a feladatokat....csalok itt-ott
    NINCS egyetlen 1 Mod járművem sem...még Hard modban sem...
    Nyilván ha a készítők annyira lusták és dilettánsok hogy több hónapos éves hibákat nem javítanak ki ,nekem meg fontos hogy meglegyen a 100% akkor sok más lehetőséget nem látok.
    Főleg ha van itt közöttünk egy olyan személy aki maximálisan segítőkész és ért is ahhoz amiről beszél és a szabad idejéből hajlandó az én gondjaim is megoldani.
    Apropó szabad idő abból én is sokszor gyengén állok ami van azt játékkal szeretem tölteni(hasznosan) nem pedig a bugok bogarászásával és javításával.
    A mostani problémát ha össze számolom több órámba telt összességében mire sikerült megoldanom a segítségeddel,.
    Ezt a küldit (még így hogy 18 perces is) többször megcsinálhattam volna,vagy akármi mást...
  • Phara
    Csak valamit félre címeztél, mert én voltam és nem Joco. :D
  • Jóózsf István #4911
    No-no!
    Hadd legyek fogadatlan prókátor! (Aztán főbe is lövöm magam, mert leginkább a fogadatlan prókátorokat gyűlölöm!)

Először is szembesülnie kellett a problémával.
    Végig kellett zongoráznia a lehetőségeket.
    Utána kellett olvasnia.
    Konstatálnia kellett, hogy ezt márpedig nem lehet csalás nélkül megoldani.
    Be kellett lépnie ide a fórumba és szégyen - szemre fel kellett vetnie...
    Majd nekem 40 percembe telt kibogarászni a valószínűsíthető megoldást.
    Neki ezt alkalmaznia kellet a saját mentésén kockáztatva az egész eddigi munkáját!!!!
    És még meg is kellett köszönnie a segítséget!

Neked ezzel szemben el kellett slattyognod a játékban a garázsba és kiválasztani a megfelelő mod járművet, (Amihez valószínűleg az én révemen jutottál.) majd a pótkocsiboltba, ami ugyanazon a telephelyen van. Megvenni a megfelelő hozzávalót, majd elgurigázni a helyszínre és letenni az ideiglenes hidat.

Szóval melyik is a könnyebb? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Persze, hogy átírni. Ha tudod, hogy mit csinálsz! ;-)

Végre sikerült jobb kedvre derülnöm, még ha csak a saját hülyeségemen nevetve is!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.07. 19:20:18
  • RJoco
    De nem olyan könnyű, mint átírni egy-két sort, hogy kész legyen ;)
  • eta32 #4909
    Jahhh így könnyű...XD
    Na ilyen "SzenJános" bogarakkal sem találkoztam eddig.
    "SzentJános" bogarak 1
    "SzentJános" bogarak 2
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.04.07. 13:27:46
  • Phara
    Ahol lehet azért könnyítek magamon :D
  • RJoco
    Szerintem Yukon-t csináltam, mikor meguntam és átmentem Afrikába, most meg Kanadában vagyok.
    Majd, ha végeztem az újjal, akkor megyek vissza Yukon-ba. Pár verda úgyis ott maradt.

@Phara: Ne parázz. Én egyszerűen azzal magyarázom, hogy mivel alagutakról van szó, ezért akárhol kijöhetsz belőle.
    Első térkép jobb alul kimész és jobb felül mész be a másodikba, akkor a másodikat csak az első alá kell tenni.
    De van olyan is, hogy jobb oldalt mész ki és baloldalt mész be. Fentről le vagy lentről fel, mindegy.
    Afrikában úgy emlékszem, hogy a 4 térkép járatai még jobban eltérnek.
    De, mint írtam, alagutak. És azokban fizikálisan nem jársz, így akármilyen nyomtávot is követhetnek. Akár egy 180 fokos kanyart is csinálhatnak.
  • Jóózsf István #4906
    Hányszor szóvá tették már fókusz fórumon!!!

Most, hogy szóba került és Jocó is járt arra nemrég, gurultam egyet a Yukon egyesen. Olyan úton is jártam, ahol soha eddig.
    A Fehérrel mentem, két rakomány téglával. Jó volt felidézni a régi érzéseket azokon a borítókon, amiket megjártam élesben is.
  • Phara
    Én is épp Maine-ben vagyok és a térkép négyzetek alapján sehogy sem áll össze az átjárók csatlakozása. :D Első térkép felül 2 majd második alul 2 átjáró az korrekt. De első térkép jobb alul majd második jobb felül. De biztos ilyeneket is csak én veszek észre :D
  • eta32 #4904
    Köszi az infót,mindig jó az "öreg" a háznál..XD.
    Megpróbálom észben tartani,mondjuk nem tudom merre is vannak, de majd előbb-utóbb biztos bele akadok....D.
    Fú ez nagyon komolyan dönti a fákat....gondolom nem kicsit van "megmókolva" minden....XD.
    Alapból azt rühellem mikor a kis vékony "kopasz" fákba úgy el tud akadni még a nagy Ziksz is...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.04.07. 10:00:11
  • Jóózsf István #4903
    Ha megengedsz egy rontást:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A futószalagokat már csak akkor javítsd ki, ha nem akarsz arra menni, ahol keresztezik az utat. Ugyanis, el fogják torlaszolni!

Más:
    Tuskókat akartatok döntögetni? Hát, tessék!
    Mindjárt bele is nézek miket irkált át ez a jóember!
    Arról nem beszélt, hogy a csörlőzést mennyiben befolyásolja. Mert ha azzal is ki tudjuk tépni, akkor bakfitty!

Húúúúúúú! Nagyon sok mindenbe belenyúlt és elég drasztikusan. Meg is ijedtem!
    Lenne pár hasznos dolog, amit érdemes lenne alkalmazni, de egyelőre inkább hagyom.
  • eta32 #4902
    Hát még én hogy örülök hogy segítettél és meg lett a 100%...mert azért csak jobban mutat,ha már lúd legyen kövér...
    Minden esetre ez a Maine régió nagyon tetszett és volt benn elég kihívás ,nem könnyű de nem is nehéz a térképek is és a küldik is változatosak....nyilván azért ahova lehetett 1 max 2 fordulóval megoldottam ,annyira nem vagyok híve én sem a vigyünk ugyan oda 3-4x valamit.
    Most Yukon következik nagy részben már felfedeztem 18%-on van a régió.
    Ahogy látom lesz tenni való rendesen.
    Ez volt anno az első kabinos terület ha jól emlékszem,remélem nem lesznek gondok,így több év után kigyomlálták a bugokat,persze fogadást nem kötnék rá...
    Azt sem tudom hogy mi merre .de majd rájövök...na meg a YT-on minden fenn van...DDD.
  • Jóózsf István #4901
    Nekem se sok terepjáró teherautó jut eszembe.
    Az meg, hogy egy térkép hol helyezkedik el a világban szinte csak elnevezés kérdése. Azért is próbáltam jellegzetes helyszíneket felsorolni.
    Nem tudom kimondtuk-e már, de az egyetlen dolog, amiben a fejlesztő csapat jó és jó munkát végez, azok a pályák. Drukkoljunk nekik, hogy ezt, vagy ezeket az embereket ne utálják ki! És akkor előbb - utóbb sorra kerül az egész világ. Csak idő kérdése.
  • Phara
    Konkrétan bármire kiváncsi lennék ,mert fejből egyet sem tudok mondani fejlesztői részről ami ne a 2 ágról kerülne be. Mintha meg lenne kötve a kezük vagy nem tom. Mondjuk gondolom nincs is sok gépjármű terepre ezeken kívül , ha meg igen azokat is kb megcsinálták már a modderek szerintem. De térképek azért bárhol lehetnének máshol is.
  • Jóózsf István #4899
    Konkrétan mire számítasz?
    Iveco, Volkswagen, Man, Isuzu, Mercedes?
    Afrika, Alpok, Izland, Dél Amerika, Mexico. De lehet akár simán csak valami mediterrán. Görög, Spanyol, Vagy közel kelet?

Biztos lesz. Hisz végtelen tartalmat lehet készíteni hozzá. Most hogy ezt írom rájöttem, hogy a játék minősége is azért hagy kívánni valót maga után, hogy nagyon szépen lassan kijavíthassák. És így az örök dicsőség az övék!

Na jó. Ne komolytalankodjak már!

Endy!
    Örülök, hogy megoldódott!
  • eta32 #4897
    @Józsi.
    Nagyon köszönöm a segítséget.....
    Nagyon sokat segítettél magamtól a büdös életben nem tudtam volna megcsinálni...
    Így sem volt egyszerű....nekem....persze így utólag már igen pofon egyszerű.....
    Na a lényeg ,ha valakinek hasonló gondja lenne:
    Ez itt alább hiányzott.
    """A "finishedObjs" szekcióban szerepel így: "US_06_02_KARTER_CNT",""""
    Ezzel már eltűnt a task listából.
    De még ezt ,""" A "contestTimes" -ban így: "US_06_02_KARTER_CNT": 678"""" is be kellett írni.
    Ez sem volt sehol.....
    Tovább nem szórakoztam vele mert így is meg lett amit akartam.
    Igaz most sem működik de amennyit vesződtem vele ,amúgy sem csináltam volna meg....a készítők meg bekaphatják...megint sokadjára....
    Íme a lényeg : meg van a 100% Maine-ben is
    Időfutam teljesítve....
  • Phara
    Vajon várhatunk-e olyat a fejlesztőktől, hogy nem csak USA és RU pályák / járművek lesznek?
  • Jóózsf István #4896
    Bocsánat, hogy ennyire szertelen vagyok. Ez a rész az érdekes az egészből:

A "finishedObjs" szekcióban szerepel így: "US_06_02_KARTER_CNT",
    A "discoveredObjectives" -ben is benne van ugyanúgy.: "US_06_02_KARTER_CNT",
    A "contestTimes" -ban így: "US_06_02_KARTER_CNT": 678,
    És a "contestLastTimes" -ban megint így: "US_06_02_KARTER_CNT": 678,
  • Jóózsf István #4895
    Van másik olyan küldetés, ahol körbe kell járni helyeket?
    Most találtam egy másik gyanúsat: "US_06_02_TRAILER_TSK",
    Meg mégegyet: "US_06_02_KARTER_CNT",
    Természetesen azért találgatok, mert a mentésben kódnéven futnak a feladatok és ki kell találni, hogy "Mire gondolt a költő?"
    Érdekes módon ez egy másik időfutam ugyanarról a pályáról és szinte megegyezik a neve! "US_06_02_DANGERRACE_CNT", (Danegrous Games)
    Valószínűleg a CNT végű lesz a helyes megfejtés! Mármint a KARTER_CNT.
    Igen. Két CNT végű küldetés van azon a pályán az én mentésemben.

Van egy "contestTimes" szekció, ahol nálam a Dangerrace 190-es értéket kapott. Gondolom másodpercben a KARTER_CNT meg 678-at
    Ahogy elnézem ez nem lesz egyszerű menet neked elintézni.
    "contestLastTimes" szekcióban is benne vannak ugyanazokkal az értékekkel.

Akkor sorban:
    A "finishedObjs" szekcióban szerepel így: "US_06_02_KARTER_CNT",
    A "discoveredObjectives" -ben is benne van ugyanúgy.: "US_06_02_KARTER_CNT",
    A "contestTimes" -ban így: "US_06_02_KARTER_CNT": 678,
    És a "contestLastTimes" -ban megint így: "US_06_02_KARTER_CNT": 678,

És ennyi!
    Ha benéztem és rosszul következtettem, akkor bukta az egész. De olyan kilencven százalékra veszem, hogy ez az a küldetés!
  • Jóózsf István #4894
    Bakker! Egy helyen dolgozunk? :-D

Várjunk azzal a "ne fogyasszon annyit"-al, mert én pár évvel ezelőttig azért téptem a hajam, hogy ki tökömet érdekel, hogy mennyit fogyaszt, csak legyen teljesítménye. Ha sokat fog fogyasztani, akkor majd visszaveszek a kívánalmakból, de annyira bele voltunk buzulva a 250 wattba, mintha szentírás lett volna! Így jobb, hogy én mondhatom meg melyik legyen!

Endy!
    Jól mondja Jocó!
    A PTS-ben én is belefutottam a dologba. Személyautóval kell odamenni és azt a pótkocsit kell majd húzgálni.
    De, ha végigzongoráztad az összes lehetőséget akkor...

Én a Completsave.dat -ban (Ez a fő mentésem. Nálad ahova a hard módot tetted....)
    A 703. sorban a "finishedObjs" szekcióban találtam egy ilyen bejegyzést: "US_06_02_CHECKPLACES_TSK", Szerintem ez az a küldetés. De valószínűleg lesz egy "ellen darabja" valahol. Még bogarászom a mentést, de addig nézd meg, hogy nálad ez megvan-e!
  • eta32 #4893
    Ezt olvastam én is.
    Igen ott van de sajna nem indítható...
    Nem sokára befejezem ezt a régiót már 1 nagyobb küldetés van ,utána meglátom mi lesz....???
  • RJoco
    "I just stumbled upon this thread because I noticed the trailer on the minimap but do not have it as a task. Is it possible they just removed the contest entirely? It doesn't show on my task or contest list and the region doesn't have any uncomplete missions."

Ez az egyik fórumról van és kb. 2 hónapos hsz.
    A feladatlistáknál ott a feladat?

Én nem nagyon foglalkozom időfutamokkal és elnézve, hogy mit is kell csinálni, nagyon jól is teszem. Csak felidegesíteném magam rajta.
  • eta32 #4891
    Teljesen mind egy nem csak én próbáltam végig a lehetőségeket,ezen a fórumon is taglalták...
    BUG
  • RJoco
    Akkor már inkább a képcsöves. Azon keresztül energiát is tudtak küldeni az asztrósok, médiumok vagy miefenék.
    Igen, a 8K is gond lesz. A gyártást nem az EU fogja korlátozni. Az nem szólhat bele. Csak itt majd nem tudják eladni. Kénytelenek lesznek az emberek EU-n kívülről hozatni.
    Igen, van kompenzáció. A havi támogatási rendszert még a németek sem értik egészen. Lehet igényelni, meg kell adni némi adatot, aztán elbírálják. De, hogy mi alapján, azt nem tudni. Lehet, hogy egyik hónapban nem kapod meg, a másikban meg igen. Én egyelőre hagyom. Ketten vagyunk, a lakás szerencsére nem drága, kijövünk a pénzből és még költeni való is akad. Meg is vettem az új 49"-os monitoromat. Tegnap jött meg.
    A cégek is adhattak párszor koronapénzt. Egyes cégek elég szépen perkáltak, mások, mint a mienk is, sóher volt.
    Nyáron volt 9€-os vonatbérlet is. És most is tervben van, hogy normál ár alatt legyenek az ilyen bérletek. Próbálják ösztönözni az embereket az ilyen jellegű tömegközlekedésre, hogy kevesebbet használják az autóikat.
    Ha beszámolják 200-ért, az elég jó. Ennyiért már láttam használt PS4-et a használtpiacon is.
    Amúgy nem lennél előrébb, ha előbb tudod. Sőt. Akkor most nem lenne PS5-öd.
    Így legalább már a húsvéti szünetek alatt is élvezheted a használatát.
  • Oldgamer
    Anno a plazma tévéket azért szüntették be, mert fűtőtestként is funkcionáltak. De jó is volt hozzábújnom télvíz idején még most decemberben is. A mostani LG oled egy hideg frigid dög. :)))
    Úgy tudom, a 8 K-s tévék gyártását szintén korlátozni akarják a közeljövőben a magasabb (?) fogyasztásuk miatt. Őrület...

Aki haver hozta a PS5-öt pár napja, meséli, vannak éremelések odakint, de sokaknak jár energia kompenzáció. Kaptak egyszeri 300 eur-t is. De havi tételben is van valami támogatási forma, erre nem emlékszem pontosan. Egyelőre inkább csak ráncolják a homlokukat az emberek az árak gyanánt, de nagy anyagi gondjai nincsenek a többségnek...egyelőre.
    Én 549 eur-ért vettem a vasat 380 ft-ban számolva, ez 210.000 ft. Szóval megérte. De most akciózik a kinti bolt régi használt ps4 pro-t 200-eur-ban beszámolják. Hm... utólag tudtuk meg basszus. Mindegy. Haver filózik megveszi 70.000-ért az enyémet.
  • RJoco
    És, ha scout-tal mész oda éjfél és 8 között?