6011
  • Jóózsf István #4968
    Egyik sem ér egy hajítófát sem!
    Akkor érdemes valamelyikre befizetni, ha modban találsz valami olyat, ami nincs benne az alapjátékban és/vagy az ingyenes déelcékben. Mert ebben az esetben ha nem rendelkezel az eredeti járművel, akkor a mod járművet sem használhatod! EZ TÖRVÉNY!!!
    Például találsz egy jó Brigadéros modot, akkor meg kell venned a brigadéros dlc-t, mert különben hiába töltöd le a modot, a játék nem engedi használni.

Én amúgy presztizsből szoktam megvenni azokat is amik nincsenek meg. Leginkább egyszerre, mert úgy kedvezményt is kapok és ez is csak akkor esik meg, amikor rohamot kapok!
    Egyetlen fizetős járműről sem tudok, ami használhatóbb lenne, mint az ingyenesek! SŐT! Még inkább mostoha gyerekek, mint a többi!
  • RJoco
    Érdemes bármelyik kocsi Pack-ot behúzni a Tátrán kívül?
  • Jóózsf István #4968
    Gőz eksön.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.18. 06:56:18
  • RJoco
    .
    Azért vannak ezek a pontok, mert ilyenkor mindjárt megjelennek a hsz-ek.
    Érdekes, hogy nem bejelentkezve nincs ezzel gond.
    Ahogy bejelentkezek, eltűnnek az utolsó hsz-em utáni hsz-ek.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.04.17. 15:39:03
  • kamionosjoe
    Értem RJocó! :) Érdekes most se jelent meg a hozzászólás a számítógépen, de okostelefonról meg látom amit írtál.
  • RJoco
    Nem azért nem érint, hanem, mert nem leszek a közelben.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.04.17. 13:40:41
  • kamionosjoe
    Tegnap én sem láttam a ti hozzászólásotokat, csak annyit láttam, hogy valaki írt. Most már megjelent.

Nincs nincs terepjáróm úgyhogy én is csak nézőként megyek. :)
    Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2023.04.17. 10:33:33
  • RJoco
    Köszi!
    Akkor ez engem nem érint.
  • Oldgamer
    Én láttam Joe írását reggel. Borzavár off-road verseny április 29-május 1.
  • RJoco
    Azt írja, hogy kamionosjoe 8 körül hozzászólt a témához.
    Én mégsem látom.

Nah, most egyből megjelent.

Mi ez a fészbúkos izé Joe?
    Kicsit részleteznéd?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.04.16. 12:10:07
  • kamionosjoe
    Szép napot sárgyúrók!

Erre jön valaki?
  • Jóózsf István #4959
    Mojave kedvcsináló.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.16. 06:03:09
  • Oldgamer
    Nem, nincsenek meg a fázisok. Mivel eddig rengeteg mod térkép érkezett, emiatt ezeket próbáltam vegigvinni. További rengeteg van ami rám vár, igaz már válogatós lettem, tehát szűkül a kör. Az összes fázist beszerzem, de majd egyszerre. Nemsokára teszek egy kis kitérőt, kell a változatosság, a száguldás. Ride 4 illetve wrc 10 amivel elkezdtem szimpatizálni. 2-év elteltével mostanra kicsit kiégtem, de ahogy ismerem magam, hamarabb visszatérek az SR-hez mint gondolnám. Azért veletek leszek itt a fórumon, mindig jó olvasni a hozzászólásotokat, mindegyikőtök egy egyéniség. :)
  • RJoco
    Gondolom ezt az X4-be akartad küldeni, csak mellément.
    Nálam nincs akadás. Most toltam vagy 2 órát biztos. Már 18 a repu. Az SCA megkönnyíti a dolgot.
    Valami a te rendszeredben lehet. Érdemes lenne egy géphasználatot nézni. Hátha valamelyik program beterhel. Kevés a memória, kicsi az SSD sávszéle, stb.
    Nekem pl. az 531.29-es nvidia driver van fenn.
  • RJoco
    És tényleg. Hogy miért Afrika maradt meg Ázsia helyett? Rejtély. Biztos a diszlekszia. Barcelonát is mindig le Brazíliázom. Pedig nem mindegy, hol voltunk nyaralni.
  • Jóózsf István #4954
    NAMOSTMÁRTÉNYLEGVÉGE!

Mire idáig jutottam, +19-es lett a viszonyom. Úgyhogy most bűnözőket lövök és az összes piszlicsáré küldetést elvállalom, hogy legyen meg a 20 és akkor bevásárolhatok ami még nincs meg és mehetek vissza fát vágni! :-)

Ez az akadás... Lövésem sincs honnan eredhet. Azok a praktikák, amik eddig segítettek (prioritás emelés, etc. Lásd hófutó.) Azok nem segítettek! Időről időre előjön és akkor szétcseszi az agyam. VALÓS FIZIKAI FÁJDALMAT OKOZ!
  • Jóózsf István #4953
    Segítek mindkettőtöknek, mert Jocó meg másodszor afrikkázza le középázsiát! :-)
  • RJoco
    Nem tévesztelek össze senkivel, csak lehet, hogy nem vettem figyelembe, hogy nem figyelted, hogy már a 3. évadnál tartunk. Ha jól tudom. Majd István megerősít vagy megcáfol.
    Az biztos, hogy a 9. fázis.
    Ha nem vetted meg a 3. évadot, akkor nincs 9. fázisod. Tudtommal. Nagyon nem követem. István úgyis szól, ha van valami új, meg fizetős.

Szóval esélyes, hogy ezért nem jártál még Kanadában.
    Afrikában művelted a földet? Vagy a 2. évad sincs meg?
  • Oldgamer
    Kanadát? Lehet összetévesztesz valakivel... Egy Canadien shield (?) nevű map-ot végigvittem régebben, de nem erre gondolsz szerintem.
    Egyébként kb 35-perc alatt szokta leszedni a konzol wifivel a nagyobb frissítéseket, annyira nem vészes. 100 Mbite a gyorsaság, nem hiper az biztos. Nem akarnám beállítgatni a LAN kapcsolatot, nem vagyok egy műszaki zseni. 2-3-órás várakozásoknál viszont biztosan nem wifivel szedném le.
  • RJoco
    Jó gyorsan kivégezted Kanadát. Vagy én vagyok lassú?
    A frissítés letöltésének gyorsasága orvosolható jobb nettel. Ha esetleg gyors (500+) neted lenne, akkor inkább kábellel kösd a routerre, mint wifi-vel.
    A rokon PS-ét először wifi-vel kötöttük és csak néztem, hogy milyen lassan jött 100 GB-nyi adat. Valami 3 órát írt ki rá, ha nem többet. Aztán rádugtam a router-re és fél vagy 1 óra alatt lent volt. Nem mindegy.
  • Oldgamer
    Elvileg a mostani feltelepítéssel minden lejöhetett a PS 5-re, de mint említettem, tartalom bővebb mivolta miatt a PS 4-es verziót ( játékot ) fogom használni. Azon minden tartalom megvan.
    Kicsit fura az új konzol értesítés menüje ( ma még utánanézek jobban ) nem látni a frissítések besorolási számát, idejét, csak magát a játék frissítésének a címét. Adatokat nem. De mondom, lehet csak vaksi vagyok. Ja, a fotókat sem tudom kitenni háttérképnek, fotót tudok csinálni játék közben természetesen, a galériában ott vannak. Nekem jobban áttekinthetőbb volt a 4-es konzol indító oldal menüje egyébként. De nem panaszkodom, ezek kicsi problémák szerencsére. Még ismerkedem a géppel. Az, hogy teljesen halk, az elképersztően jó dolog, meg gyors. Kivéve a frissítések leszedését netről.
  • Jóózsf István #4949
    Itt is egyszerre jelenik meg minden platformon a gyári tartalom. (Egy ideje...)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.13. 04:35:05
  • RJoco
    Mennyi idő, míg jön a 9 fázis neked?
    Normálisabb játéknál a frissítések egy időben jönnek.
    Vagy inkább normálisabb kiadóknál?
    A rockstar-t annyira nem szívlelem, de a GTAVO újdonságai egyszerre jelennek meg minden platformon.
    Ez meg még csak nem is online.
  • Oldgamer
    Na, majd kipróbálom, érdekes ötlet ez a részedről. Amit sejtek, hogy vagy nem indul el semmi, vagy ahogy jeleztem alább, csupán az alapjáték. Én 98%-ban mostanra a fő alapjáték teljesítése utàn már csak mod-pályákat nyüstölök, igaz máig volt 2-hét kihagyásom.
  • RJoco
    Mostanában ritkán indítottam el a PS-t. Kb. semmit nem tudtam online csinálni míg le nem frissítettem a rendszert. Engem ez is kiakaszt. De sajna nincs mit tenni. Amit még nem próbáltam, hogy kihúzott netkábellel elindulnak e a játékok.
    Ha nem tudja, hogy van frissítés, akkor nincs mire panaszkodni.
    Steam-et is lehet offline futtatni. És elvileg a játékokat is. De még ezt sem próbáltam.

SR esetén meg csak a játék indítása után nézi meg, hogy a mod-ok frissek e. A feliratoknál még cseszik bármit is csinálni. Ha már gombot kell nyomni, talán akkor ellenőriz. De offline még sosem indítottam a játékot.
  • Oldgamer
    Jocó!
    Tevén olyan mint tévén, csak kissé kényelmetlenebb. :))

Mod térképek használatához kell az internet, sőt akkor sem indul el a játék ( alapjáték+trial igen ) míg nem szedem le az aktuális legutóbbi frissítéseket. Van, hogy 30-percet is várni kell emiatt.

Nem, az Abandoned farmot másmiatt hagytam abba, nem tűnt el, a Paradise valley szivatott meg. Mostanra elérhető újra. ( kérdés meddig )

A napokban szemezek a Ride 4 PS 5 verzióval, ez egy motoros szimulátor. Állítólag kegyetlen nehéz az irányítás, de a látványvilág az elképesztő. Majd keress/keressetek rá. Durva. Sokan azt hiszik a belső nézetes verziónál, hogy igazi go-pro felvételt látnak.
  • Jóózsf István #4944
    Bár még nincs kész, de ez a tazmán dolog nem sokat váratott magára!
  • RJoco
    Lehet, hogy azért hagytad abba, mert eltűnt a játszhatóak közül.
    Ha a gép offline lenne, akkor nem tudnád használni? Vagy eleve semmi nem indul el, ami nem lemezes?
    Ezt a részét sosem néztem, mert ilyen gondom szerencsére jelenleg nincs. Bár, ha a PC-s verzióból indulok ki, akkor nem tudod használni.

Milyen tevén játszani? El nem tudom képzelni, de biztos nem lehet egyszerű :))
    1500 Mb? :O
  • Oldgamer
    Kb másfél hónappal ezelőtt letöltöttem ezt a map-ot, tetszett, nem is emlékszem már, hogy miért hagytam abba, pedig a The village-ra emlékeztetett. Talán a Paradise valley miatt. Ami meg a tagoltsága végett nem jött be nekem. Majd elkezdem újra ezt a farm pályát.

Egyébként megjegyezném, hogy a SR ps5-ös verziónál a mod pályák kb csak negyede érhető el, nagyon kevés a választék térképek gyanánt, ráadásul csupán 1500 Mb ami rendelkezésre áll a 4000 Mb-os ps4-es verzió ellenében. Nem is értem.. Aztán lehet egy frissítéssel idővel bővülni fog a választék. Ha nem, akkor visszatelepítem a PS 4-es játékot, azzal fogom játszani. A minőségi javulás egyébként is alig észrevehető. A tevémen mostanra mindegyik szépnek mondható.
  • Jóózsf István #4941
    Rendhagyó pályabemutató a jó fej moddertől.
  • RJoco

Ezt gyári cuccal tornyoztam fel és gyári cuccal is vittem a lerakási helyre. Aztán kiderült, hogy nem ez kellett oda. Mindegy, mert jó lesz máshova a közelben.
  • RJoco
    Szerintem sem fogják javítani. Ez van. Oda kell figyelni rá.
  • Jóózsf István #4938
    Ésbakkertélleg! Ha nem mondod észre sem veszem.
    Háááát, pedig ezzel szerintem életünk végéig fogunk küzdeni, mert szinte kizártnak tartom, hogy kijavítsák. Ha ugyan egyáltalán képesek felfogni, hogy ez így nem jó!!!
  • RJoco
    Tudjuk. A vizes félpótoknál (gyári) és az OS mod félpótoknál is csinálta.
    A pótkocsiknál nem tudom mi a helyzet, mert úgy nem konvojoztam mostanában.
    A gurulás meg gáz. Mármint, ha dombon akarom akasztani. Ha A-ban van a váltó, akkor simán elgurul kézifék nélkül úgy, hogy még benne ülök.
    Úgyhogy beteszem H-ba vagy Low-ba vagy R-be és akkor nem gurul el.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.04.11. 15:26:17
  • Jóózsf István #4936
    Ez a kézifékdolog nem egzakt!
    Elméletileg automatikusan kellene oldania a kéziféket a vontatott járművön amikor megakasztjuk a csörlővel. Konkrétan az oldja. Legyen az gépjármű, vagy pótkocsi. Ezt a jelenséget könnyű tetten érni: Egy lejtőn álló pótkocsi nyugalomban van, amíg rá nem akasztunk, (CSÖRLŐVEL) de abban a pillanatban amikor megtesszük, elkezd gurulni.
    Ettől még lehet benne hiba. Tudjuk pontosan, hogy milyen pótkocsi volt? Mod? Gyári?

Az ajánlgatott játékkal kapcsolatban:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Azt elfelejtettem mondani, de talán a dejóban is látszik, hogy van benne magyar felirat, de olyan ordenáré módon fan fordítva, hogy néha az ellenkezője van odaírva, mint amit mondanak a játékban! :-D
    Rém optimalizálatlan a játék. Akadozik úgy, hogy sem a processzor, sem a vga nincs terhelve félig sem.
    És az agyon dícsért rész: Belefutottam egy akkora pofonba, hogy itt pingvinezek, hogy most töröljem végleg, vagy csak hagyjam a francba hátha átvariálják. A sztori lényege az, hogy mi a városi ficsúrként elkerülünk valahova... Van egy nagybácsink és egy nénikénk akiknek van egy lepusztult tanyája és egy fűrészüzeme. A kettőt megkapjuk potom 250'000 ajróért. De használhatjuk, hogy elő tudjuk teremteni a zsét! Az haggyán, hogy minden rohadt lassan történik a játékban. Amikor kapok egy olyan feladatot, hogy építsek fel öt faházat, vehetek deszkákat, de hát ugye fűrészüzemünk van!!!! Jó akkor álljunk neki legyártani. Fa kivág üzem jól beállít, mert ha nem akkor rönk lesz belőle nem deszka. És ami legfontosabb, hogy csak teljesen száraz anyagból lehet építkezni. Egy deszka tíz napig szárad. a szárítóban!!! Azt a tíz napot át kell bekkelni valahogy. Jobbára feladatokat vállalsz, amik lehetnek javítás, birka keresés és gaznyírás. Ja meg csomagkézbesítés időre!
    De jobbára azok unalmasak sokat kell ide-oda utazgatni, etc.
    Tehát elkezdi átpörgetni az ember azt a tíz napot. A következő pofon máshonnan jött. Minden gépből egy régi de abszolút használható példányt be lehet szerezni küldetéssel. Az egyik ilyen egy rönkszállító Benne van a sztoriban, ki sem lehet kerülni! Az ára 100 tej, 100 tojás és 100 alma. A tej és a tojás előállítható és vagy megvehető, de almánk csak nekünk van, HA MEG NEM ETTÜK ÉS/VAGY FEL NEM DOLGOZTUK. Naná, hogy elkótyavetyéltem. És mivel máshonnan nem beszerezhető, meg kell várni amíg megérik! Nem tudom pontosan, de sok olyan nap volt, hogy felkeltem, elláttam a házimunkát, (kb 2 perc) és már feküdtem is le, hogy érjen az a kurva alma. Itt még kedveltem a játékot. Meglett a szállító és akkor jött a marha nagy pofon: A következő fő feladat, hogy megszerezzünk egy régi fakitermelő gépet. Ahhoz az kell hogy ültessünk 20 fát. Ennél mi sem egyszerűbb. Csak épp az kell hozzá, hogy TUDJUK hogyan kell fát ültetni, de azt nem tudjuk meg addig, amíg egy feladatban meg nem tanítanak rá és az a feladat mikor aktiválódik? Amikor kifizettük a 250 ruppót!!! Szerintetek mennyit törlesztettem belőle? Pontosan!: SEMENNYIT!
    Jó akkor kezdjük eladogatni a felhalmozott készletünket, amit arra tettünk félre, hogy ha beesik egy építős meló, akkor kéznél legyen az anyag. Aha! Egy szállítmány deszka (6 raklap) ér 1500 ajrót, egy szállítmány pozdorja lap 1800-at. Ahhoz, hogy ebből törlesszem napokat kellene keccsölnöm VALÓS IDŐBEN!!! Valaki valahol mintha azt írta volna, hogy ez a feladat nem itt volt a sorban, de átvariálták. Hát ez nem sikerült túl jól.
    Ja a játéknak a vége kb az, hogy minden az enyém a környéken és boldog házasságban élek egy vagy több rajkóval. Na azért vajon mennyit kell "térdelnem"? :-)
    Még egy kis ízelítő.
    És ha még mindig nem jött volna meg a kedvetek; Az adu ász! :-D
    A fűnyírásban az a jó, hogy a gombákat és a gyógynövényeket nem nyírja le így azokat könnyebb lesz később megtalálni! DE EZ MÁR SZPOJLER!!! :-DDDD
  • RJoco
    Ma teszteltem a játékot az ultra széles monitoron. Nagyon jó. A színek szépek. Fekete mondjuk nincs, de az nem is szín :))
    A Tayga-nál a bal tükör éppen látható, a jobb túlságosan a szélén van. Belső nézetből.
    Annak ellenére, hogy nincs semmi játék támogatása, nincs képtöredezés és a VGA úgy kihajtja 60 FPS-sel, hogy a ventilátorok nem is forognak rajta. Amúgy a 60 FPS atomstabil, amíg nem jön a mentés, ott azért gond van.
    Ettől függetlenül maradok a 4K OLED monitoron a játékkal. A 16:9 48"-on azért jobb, mint a 32:9 49"-on.

Konvojozásnál figyelni kell. Ma elfelejtettem kiengedni a második kocsin a kéziféket. Először nem értettem, hogy miért megy ez ilyen nehezen. De mivel aszfalton mentem, azért haladtam. Aztán láttam, hogy a félpót kerekei nem mozognak. Akkor leesett, hogy mi van.
    Szóval először ki kell engedni rajta a kéziféket, utána beülni az első kocsiba. Biztos, ami biztos, mikor a kötelet akasztom, akkor már az első kocsin sincs a kézifék behúzva.
    Úton haladva a második kocsi fogyasztása nagyon kevés. Kb. alapjárat. Legalábbis a két Tayga-nál és a tűzoltó Derry-knél is így néztem. És nem is számít, hogy jár a motor vagy sem. Amíg nincs egy meredekebb emelkedő. Földes, saras úton azért már jó, ha jár a második kocsi motorja is.
  • Jóózsf István #4934
    "Helyes. Uraim, emlékeztetőül
    a fakultás szabályai.

Egy: buzulás kizárva.
    Kettő: a fakultás tagjai...
    ...nem bánthatják a bennszülötteket, csak ha senki nem látja.
    Három: buzulás kizárva.
    Négy: senkit sem akarok rajtakapni, hogy lámpaoltás után nem iszik.
    Öt: buzulás kizárva.
    Hat: nincs hatos szabály.
    Hét: buzulás kizárva.

Ez tehát a szabályzat, Bruce.

Ez az akácia ága,
    országunk szimbóluma.
    Bedughatjuk üvegbe,
    vagy tarthatjuk a kezünkben.
    Ámen!"

És egy kicsit komolyabb téma:
    Ez lehetne egy jó játék is, Ha nem lenne ilyen hebehurgyán kivitelezve.
    Egész hétvégén ezzel játszottam. Teljesen magával ragadott. Nagyon jól fel van építve a fejlődési vonal. Végig fogja a kezünket a játék. Talán kicsit túlságosan is. Bár arra megyünk amerre akarunk, azt csinálunk amit akarunk, mégsem egy homokozó.
    És hát. telis-tele van butaságokkal. Fizikája konkrétan nincs!!! Át akartam húzni egy rönkszállító pótkocsit traktorral két BIRKA között, de azok odabetonozott titánbirkák voltak! Fél órán keresztül felhangon káromkodva sikerült kiszabadítanom!
    Szóval van még mit csinálni vele. De jó móka! Szinte ingyen az ínséges napokra kiváló!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.10. 10:51:38
  • Oldgamer
    Phara!
    Józsinak bejövök, nekem szerette volna címezni, de valami miatt nem szeretne felvállalni! :))))
    Szerintem azért, mert én kuka vagyok a fájlok átvariálásához. :)
  • Jóózsf István #4932
    NA látod!?!?!? Esküszöm, hogy töröltem a címzést és sima üzenetben ment. Az SG akar minket összeházasítani!
  • Jóózsf István #4931
    Minek tagadnánk a nyilvánvalót?!?!? :-)
    Ezt most nem címeztem senkinek, hogy összezavarjalak. Hátha azt gondolod, hogy mindenki másba is szerelmes vagyok.
    Én magam sem tudom, hogy miért lettél kedvenc. Két elképzelésem is van. A valószínűbb, hogy rohadtul nem figyelek oda, kinek válaszolok. A másik, hogy neked akartam valamit reagálni, de elkalandoztak a gondolataim. Valaki másnak szánom de az előkészített hozzászólásban benne maradsz, mint a címzett.
    A lehetőségek tárháza végtelen.
    Meg ugye a demencia is...