6011
  • RJoco
    Helló Kitti!
  • Jóózsf István #5089
    Tudtam, hogy egy forintot nem ér, de nem lett volna teljes a játék...
  • Jóózsf István #5088
    Alul középen IKONOK!

Jött újabb pts és találtam benne egy érdekes sort, amit egyelőre nem akarok elkiabálni... "Added addons for medium and long logs"
    Ha ez az amire gondolok, akkor jó, de mindjárt nézem a fájlokat...
    Csak a lényeget nem olvastam el: Ez a mastodon-hoz van. Ami ugye fizetős déelcé.
  • RJoco
    Van alul menüsor?
  • Jóózsf István #5086
    Így sem dereng?
    "A steam meg elbújhat az új vacak kezelőfelületével a fenébe. Baromi macerás hozzájutni a feltöltött képek közvetlen linkjeihez. "
  • RJoco
    Fogalmam nincs, hogy miről beszélsz.
  • Jóózsf István #5084
    Utóirat.
    Még mindig off.
    A képnek semmi köze a gőz felülethez, csak épp a játékkal megint mókoltak valamit és itt tesztelem az eredményt. Nálam ez a BIOM a legakadósabb. Meg az újra bütykölt óriásfás rész.
    Szóval, csak kíváncsiságból lőttem egyet...
  • Jóózsf István #5083
    OFF
    Alul a menüsorban ott van középen. Még azt is mondhatnám, hogy könnyebb így elérni, de nem kimutatható a különbség.
    Persze amikor szembesültem az új felülettel, akkor egy pillanatra pánikba estem, hogy elvették a sok ablakomat, de hamar meglett. Akkor ezt a felületet nekem készítették?!?!? :-)
  • RJoco
    Biztos ahogy tűnik el az idősebb korosztály, úgy kap egyre nagyobb teret az új, akinek meg ez kell.
    Ennek a vacaknak a lényege, hogy ne csak a képet oszd meg, hanem mindjárt magadat is. Agyrém.
    Aztán mindent úgy állítanak be, hogy az milyen jó nekünk. Hát nem.

A játék ma is megszívatott. A vasúti sínekhez 24 adag fagerenda kellett. Meg ugye 12 vasgerenda és akkor kijön belőle 6 adag sínpár. Most a hatékonyságot inkább nem kommentálnám.
    A lényeg, hogy összeszedtem a házaktól 16 fagerendát és több már nem volt. A fűrésztelep meg 1 adag közepesen hosszú farönkből csinál 2 adag gerendát. Hittem én. Úgyhogy felpakoltam az Aramatsut egy rahedli fával. Úgy nézett ki a puttony, mintha egy adag rögzítettet vittem volna. Hátha kell még máshoz is mottóval vittem ilyen sokat. Amúgy elég lett volna 4 adag, 12 szál. Aztán a fűrésztelepen ért a meglepetés, hogy nem 1 adag rönkből csinál 2 adag gerendát, hanem 1 szálból csinálja. Ehh. Elég lett volna 6 szál is.
    Na mindegy, legalább jót daruztam. Fa meg van dögivel.
    Fél délután elment a sínekre, de lerakva. Most az erőmű beröffentésén fáradozom, oda vittem azt a szép rakományt a második képen.
  • Jóózsf István #5081
    Azt még nem is néztem. Fe azt látom, hogy "FELHASZNÁLÓBARÁT" (rém buta!) lett a felület. Mondtam is a haveromnak, hogy: Nemhogy okosodnánk, de "hülyülünk elfele"! :-D
  • Jóózsf István #5080
    Elkezdtem írni a mondókámat de nem olvastam el a következő hozzászólásod!...:

"Teringettét.
    Amit leírtál az tipikusan az, amikor valamit véletlenül törölsz, vagy valami nem tetsző adatot adsz meg. De az is nyilvánvaló, hogy tudod mit csinálsz.

Természetesen én is TC-ben nyitom meg az inci-t, amihez társítva van a winrar. "

Azért örülök, hogy meg van a megoldás.
    Ugyan, én amióta babrálom, azóta a winrar a nyerő. Nem is tudtam, hogy másképp is működött!
  • RJoco
    Nem csak mod és módosított verdákkal lehet rakoncántlankodni.

Ezt meg annyira nem gondoltam át.

A steam meg elbújhat az új vacak kezelőfelületével a fenébe. Baromi macerás hozzájutni a feltöltött képek közvetlen linkjeihez.
  • RJoco
    Nincs is szebb dolog, mikor az ember megszívatja magát a játék hülyesége miatt.
    Történt ugyanis, hogy a ház urának kellett két adag fa. A fatelepen meg volt 3 (szál). De csak a második körnél esett le, hogy hoppá, csak egy adag volt a fatelepen, nem 3. Pedig olyan szépen figyeltem eddig ezt ebben a régióban. Na mindegy, továbbmentem a következő telepre, mert ott volt 3 adag (9 szál). Persze elég vacak helyen volt, de megoldottam.
    Ezzel a régióban le is van tudva a fahordás. Remélhetőleg. Van még egy pályán felvehető feladat, ami valahogy eddig kimaradt. Úgy kell majd átrepülnöm oda, mert a híd nincs befejezve. Ha tippelnem kell, akkor be kell fejeznem. Na majd kiderül.
    Szerződésesben a vasutat kell összeeszkábálnom és a papírgyárat beröffenteni.
  • Kancsalborz
    Túlhaladott a probléma.
    Most néztem utána, és bozonyos patch-ek óta csak WinRaR-al módosíthatóak a file-ok, egyedül az írja felül olyan módon, ami a játeknak megfelel...XD

Egy nagy LOL, ilyennel sem találkoztam még, hogy a jó öreg TC-nem jó valamire...XD

Kipróbáltam, WR-al perfektül működik az átírás, azért kösz hogy segíteni akartál. ;)
  • RJoco
    Megint hülyül az oldal.
    Ennek a hsz-nek a száma megegyezik az előző hsz számával.
    És kellett egy pötty, hogy megint lássam az utsó hsz-t.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.06.17. 16:43:02
  • Kancsalborz
    Igazad van, pontosítanom kell, mert részinfókat irtam és így persze segíteni nehéz.
    Mentségemre legyen mondva, munka után fáradtan éjfél körül birtam ezt az alábbi "zagyvát" előadni, elnézést :)

Tehát : Total Commander-el nyitom meg a pak.file-okat, és szimplán F4-el szerkesztem.

Csináltam már ezt anno-a játék megjelenése körül egy akkori verzióval, és ez tökéletesen működött, olvastam pár fórumot mi merre hány méter, és gond nélkül szerkesztettem amit szerettem volna a gumik karakterisztikáján át adott járművekre rakható kiegészítőkig, kerékméretig, csatlakoztatható pótokig stb. mindent f@szán.

(Nem ma kezdtem a mod-olást, elég sok játekhoz még írtam is...)

Most viszont két napja hogy újra felraktam a game-et, gondoltam az új dolgok megnézése végett, meg a szám ize szerint gyorsan "átszabom", de meglepetésemre, ha valami "core" dologban irtam át (pl. kerekek tapadása) akár egy értéket is, a játék el sem indult, ha meg mondjuk "csak" egy járművön változtattam (pl. Paystar 5070 fuel 240-ről 280-ra,)
    belépve azt láttam, hogy eltünt a boltból az adott jármű, ha meg megvolt előtte akkor még a garázsból is... :)

Tehát bármit változtatok az initial.pak-ban, azt a game ignorálja, vagy kidermed a töltőképernyőn...XD

Természetes hogy nyitva hagyom a file-t szerkesztéskor, mentés utan meg ellenörzöm is rutinszerűen, és láthatóan mindent rendben elment, mégis ezt tapasztalom ha indítani akarom. :)
    "Offline" dettó.

Anno ez működött, most nem. Van valami "fájlvédelem" az újban, vagy mit baxok most el ?

Ez itt a kérdésem.

Válaszod előre is köszönöm.

• RJoco
    Asszem ezt a verdát is szeretni fogom.
  • Jóózsf István #5073
    Jocó!
    Kérdéseidre a válasz. (#5066)
  • Jóózsf István #5072
    Kicsit pontosítsuk!
    Maga a folyamat: Initial.pak-ot (Továbbiakban INCI) winrarral nyitjuk meg. (És nyitva is hagyjuk minden esetben a folyamatok legvégéig! Én sosem szoktam bezárni, csak amikor már kimondom, hogy "Nnnna, ez kész!") Abban egy értelmes xml editorral babrálunk. Ha végeztünk az xml-el, akkor elmentjük. Erre a mozzanatra feldob a winrar egy üzenetet, hogy változás történt. Elmentjük? "NANÁB:MEGAZÉRT CSINÁLTUK AZ EGÉSZET!"

Azt is megjegyezném, hogy csak az incit buzgerálom. Abban van minden számunkra lényeges.
    Ez volt a technikai része.

Azt meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha bármit szerkesztünk és véletlenül törlünk egy EGYÉB JELET, (<>,.-:; és a többi) akkor jobb esetben csak azt a járművet bukjuk, amit babráltunk, rosszabbikban meg nem indul el a játék.

Te melyikre gondoltál?

Esetleg leírhatnál egy konkrét példát. És mondjuk bemásolhatnád ide spoilerbe amit módosítottál, hátha látom...
  • RJoco
    Nincs is félelmetesebb dolog, mint mikor az ember kényelmesen halad az erdőben egy adag fával megrakva és egyszer csak a sötétben megpillant pár zölden világító szempárt. Brrrrr.
  • Kancsalborz
    Egy noob kérdés mester :
    Láttam hogy te szoktál belenyúlni a beállításokba, és én is kedvet kaptam, de most nem boldogulok.
    A játék fájljait hogyan módosítod ?
    Pl az initial.pak-ot ?
    Ha bármit is változtatok benne, a játék nem indul el.
    Mi a trükk ?
  • Jóózsf István #5069
    Ízelítő és egy kis kérkedés. :-)
    A Mack-nál nem bírtam megállni, hogy ne legyen kormányzott a negyedik tengely. Üvöltött érte!
    Egy darabig jól bírtam. "Leszarom!" Gondoltam. De a három merev tengely egymás mögött szerintem nem szerencsés. Bután is fordult. Így hát...
  • RJoco
    Nem akarnál inkább nekik dolgozni, mint bicaj beállító?
    Te pénzt keresnél, nekünk meg normális játékunk lenne :)))))
  • Jóózsf István #5067
    Nem. A hármas platóhoz a darut MÁR nem engedi. Viszont így a pót mehet. Igazából szemre elférne...
    Lehet, hogy csak lusták voltak megírni. Mert ilyenkor "Offset" értéket kell beleírni: "ha van daru, akkor a plató pozíciója plusz ennyi meg annyi az X tengelyen" Kábé ennyi. Ezeket szoktam mostanában átirogatni, amikor úgy gondolom, hogy egy adott jármű igazán vontathat pótkocsit, attól függetlenül, hogy plató és daru is van rajta. Ilyenkor elkezdem előrébb tolni a dolgokat:
    Kipufogó plusz 0.1 (tíz centi)
    Daru plusz 0.2
    plató 0.3 vagy 0.4. Attól függ, hogy mennyi helyet hagytak gyárilag.
    Így a végén nekem negyven centivel rövidebb a bicajom. Akkor már csak egy szót kell törölnöm az egyik sorból és már rakhatom is össze a szerelvényt.
  • RJoco
    Elfér a plató mellett a daru is és utána lehet kötni gond nélkül egy pótot is?
    A 71"-os kerekek eleve szélesek. Viszont pont emiatt talán stabilabb is, mert széles. Persze ez majd úgyis attól fog függeni, hova teszik a tömegközéppontot.
    A főnix üa. tartállyal és gyakran égnek áll a hajam, hogy csak ne boruljon fel. A kerekei meg, mint valami talicska kerék. Mondjuk ettől függetlenül azért használható jármű. Csak ritkán.
  • Jóózsf István #5065
    A három férőhelyes platók HIVATALOSAN járnak hozzá!!! (0:35-től...)
    De engem az is zavar, hogy a jármű jóval szélesebb, mint az eddigiek. Viszont a felépítmények meg adottak a rakományok mérete miatt. Szóval olyan béna-birka-öszvér érzésem van vele kapcsolatban.
    A piros rönkös felépítmény mod.
    Száz szónak is egy a vége, amennyire vártam, annyira csalódtam benne. Majd talán valami ügyes modder kihoz belőle valami használhatót.
  • RJoco
    Pétées!
    Azért van, hogy ti jelezzétek az ilyeneket a fejlesztőknek.

71"-os kereket eddig csak a csuklós CAT-on láttam és az is elsőkerekes. A merülése viszont kriminális, mocsárba még éppen jó. A bányagépnek is nagy van, de az meg semmire sem használható igazán.
    Jó, hogy ennek szép 510 literes tankja van.
    Kíváncsi leszek, milyen felépítmények rakhatóak majd rá. Az nagyban fogja befolyásolni használhatóságát. Csak egy magas nyereg elég szegényes lenne ilyen hosszú járműre.
    A kerék mögötti lépcső viszont jobban zavar. Vajon nagy fák esetén mennyire lesz akadály?
  • Jóózsf István #5063
    Háthogyismondjamcsak?!?!?!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Az megvan, hogy alapból első kerék hajtású? Majdnem behugyoztam amikor észrevettem.
    Amúgy a jármű teljesen steril. Egy métert sem mentem vele a dejó előtt!

Csak néhány adat:
    A kormányszöge 28 Fele ekkora autókra szoktam beállítani 40+-ot. Jobbára 44-et

Nagyon nem akarlak benneteket traktálni, de még azt megmutatnám, hogy ennek a batárnak konkrétan nincs hátsó futóműve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<Suspension
    Damping="0.8"
    Height="0.15"
    Strength="0.08"
    WheelType="front"
    BrokenSuspensionMax="0.2"
    SuspensionMin="-0.3"
    />
    <Suspension
    Damping="0"
    Height="0"
    Strength="0"
    WheelType="rear"
    BrokenSuspensionMax="0"
    SuspensionMin="0"
    SuspensionMax="0"

Elfelejtették kitölteni adatokkal! :-D
  • Jóózsf István #5062
    Megjött a 24-1-es peccs... Bekerült a Kenworth.

Megint súgtak a fejlesztőknek. Vagy kezdenek valamelyest észhez térni, mert a Derry speciálnál rájöttek, hogy attól még, hogy tűzoltó cuccmák van rajta, pótkocsit vontathat! Jobb későn, mint soha. Mondjuk ezt én az első belepiszkálásomnál elintéztem :-)
    Most nézem a többi változást...
  • Jóózsf István #5061
    Ez is megér egy misét.Régóta pedzegeti a nép, hogy ennek az autónak lehetne ilyen funkciója, de eddig senki nem vette a fáradtságot, hogy megcsinálja!
  • RJoco
    Meg kell néznem, hogy miért látok én D-t TS helyett. De ez lesz az. Elakadással nem volt gondom. Tegnap sokat borultam vele. Úgyhogy megint Azov-val furikáztam. A giga rönköket.
    Érdekes módon az 5600 után nem tudtam pótkocsit venni, de simán rá tudok akasztani egyet. Eddig csak a 4 helyes pirosat használtam mögötte. Az nem akad el benne. A daruja szerintem jobb, mint az Azov-nak.
  • Jóózsf István #5059
    Pedig nem is túl jók a terepképességei Valamiért túl könnyen elakadt, amíg a vanillát használtam. És úgy zabál mintha az lenne a fő feladata.
    "D"??? Nem a 5600TS-re gondolsz? Amit abban a régióban kaptál, ahol most vagy?
    Amúgy maga jármű nálam is bejön, de természetesen inkább a módosítottnak általam módosított változata. ;-) (Sajnos van egy rém buta hibája. A pótkocsi csatlakozója túlságosan elöl van. Illetve az alváz túl nyúlik a síkján. Ezt először leszarták a fejlesztők, majd úgy módosították, hogy előrébb tolták az alváz hitbox-át, így nem akad bele (elméletileg) Én meg hátrébb toltam a bekötési pontot. Így esztétikailag kifogásolható, (Ha valaki észreveszi) de műszakilag rendben.
  • RJoco
    Már nem akkora kedvenc. Elő sem vettem még őket ebben a régióban. A gyári vasak valahogy nehezebben húzzák.
    Persze, ha megint előveszem a tuning Tátrát :)), de egyelőre nem indokolt.
    Ez az 5600D nagyon tetszik. Most ezzel járkálok mindenhova, ha kell, ha nem.
  • Jóózsf István #5057
    Azért, egy kis indiai módi csak becsúszott. De elég keserves volt. (Természetesen ez nem a teljes kanyar volt. Az sokkal viszontagságosabban sikerült.) Főleg, ha nem a megszokott eszközöket használjuk.
    A bicaj nem Tayga, hanem Kraz. Mármint mod, mint ahogy Jocó kedvenc pótja is. De kicsit annak is lejjebb vettem a kerékméretét, mert indokolatlanul nagynak találtam.

Erre meg, pont most iratkoztam fel éni is. Elég jó véleménnyel vannak róla: 32/3
  • RJoco
    Az biztos, hogy nem sok játéknak van ilyen felbontása.
  • RJoco
    A Paraszttól jött az ötlet. Bár szerintem ő egy másik típust használt. A krióson még rajta az új jelvény.
    A paszta olyan, hogy mikor, hogy sikerül.
    Mikor először kentem fel, akkor egész jó volt, meg voltam vele elégedve. Mikor átépítettem másik házba, akkor valami nem lett jó. Nem is tetszett. A hófutó alatt is képes volt 80 fokra felmenni a proci. Ezzel a lappal most megint jó. És igen, sokkal kényelmesebb és biztosabb is.
    Bár már gondolkodom, hogy nyomtatni kellene valami keretet, amivel egyszerűen fel lehet hordani, a fölösleget eltávolítani.
    Megfelelő nyomtatóval akár 0,1 mm vastagon is fel lehetne vinni a pasztát. De a 0,2 is kivitelezhető. Viszont most így egyelőre jó.
  • Jóózsf István #5054
    Mintha a PARASZT is tesztelte volna... Ő nem mondta, hogy jobb, de sokkal kényelmesebb.
    Én meg tudok pasztázni. Vallást is alapítottam rá! :-)
  • RJoco
    Eleve nem alkalmazkodnak a járművek a pálya igényeihez.
    Szerintem ilyent nem lehet elvárni tőlük. Kitaláltak valamit, azt jóvanazúgy. Semmilyen valóság alapú háttér nincs mögötte. Mondjuk egy arcade játékhoz ez nem is szükséges.

Tegnap a gigabájt javaslatára kivettem a procit, majd visszatettem és újra felszereltem a hűtőt. PASZTA NÉLKÜL!!! Soha többet nem akarok pasztázni! Vettem helyette meleggrízli kriolapot. Csak ráraktam a procira és rácsavartam a blokkot. Valami eszméletlen jó. Hűvösebb lett, mint a noctua pasztával, amit utoljára rákentem. Pedig az sem volt száraz és egész jól elterült. Cinibench R20-ban is jobb eredményt ért el. A művelet előtt is direkt teszteltem. Az más kérdés, hogy 28€-ért nagyon sok procira elég pasztát tudok vásárolni.
    A problémáim egy részén nem segített, a másik részét még nem teszteltem :(
  • Jóózsf István #5052
    A fejlesztők élete első valamire való tükre!!!
    Természetesen ez már a reszelt verzió. Picit magasabb és hosszabb a rugóútja, de pöllő a rugó erősséghez nem nyúltam. Úgy látszik valaki súg a fejlesztőknek, hogy hogyan is kellene...

Sajnos a végét elbénáztam, mert nagy arccal még be is akartam sólyázni.

RONTÁS!!! :-D
    Hajóvonták találkozása...
    Ezt meg csak úgy. Ilyen, amikor valaki törődik azzal, amit csinál. Merthogy nem feltétlenül kell ennek a járműnek és a pótkocsinak a kanyarban összeérnie! Egy apró dolog van csak, hogy valószínűleg SAJÁT kis darut kap majd, és annak hagytak gyárilag baromi nagy helyet. Plusz nálam látszik, hogy itt-ott összeérnek a dolgok. De, le is lehet ülni a CAD mellé és lehet 30 centivel hosszabb alvázat is tervezni, vagy ahogy a játék megjelenésénél mondottam: "Miért nem alkalmazkodik az alváz a felépítményhez, mint ahogy a valóságban is...?" "Szeretnél darut is meg platót is? Akkor kapsz egy kicsit hosszabb alvázat." És nehogy azt higgyétek, hogy nehéz lenne megoldani a játékban!
  • Jóózsf István #5051
    Nnnna! Engem a Kenworth fog érdekelni inkább. Bár, pont ezeket a debellákat nem szeretem ebben a játékban. De ennek jó a kiállása. Hátha...