6011
-
Jóózsf István #5210 Szerintetek mi hiányzik abból az ordenáré nagy résből, ami a fülke és a rakomány között van?
És mit gondoltok mi lesz a következő ikszemel buzerálásom tárgya? :-)
Más:
Ugyan nem mondtam ki, és annyira nem is foglalkoztatott eddig, de van egy bődületes nagy hiányosság a játékban. Amit, ha megemlítenék a fejlesztőknek, akkor sírva rohannának a világ pereméig és vetnék le magukat a semmibe, pedig szerintem nem lehetetlen: (Ne találgassatok!) A PÓTKOCSI NEM FÉKEZ! Ugyan a kézifék hatással van rá, de menet közben nem lassítja a szerelvényt. Azt is mondhatnók, hogy: Minek az? Borítottatok már azért, mert leejtőn megtolta a gépest a pótkocsi? Na, AZÉ'!
Jocó!
Ugyan van pár eltérés...
Kiemelném a táj megrajzolásának távolságát.
Éééééééésssss
Az 5120 x 1440 = 7'372'800
A 3840 x 2160 = 8'294'400
Csak egy szűk millácska az eltérés. Erre jön még az, hogy az AMD vga-k nem jók 4K-ban. Folytassam?
Ennyi a különbség és kész!
És szerintem a CPU-d is többet tud, mint az enyém.
Az egészben az a legfurcsább, hogy sem a cpu se a gpu nincs teljesen terhelve. Még ha a szálakat külön-külön nézem is...! -
#5209 Úgy látszik, hogy valamit eltoltak a grafikán.
Ma Amur-ban volt pár talaj menti hiba, ami eddig nem. És azokon a részeken már jártam korábban, szóval biztos, hogy jó volt. Még a 9. fázisban. -
#5208 Beállítások.
Az egyszerűbb összehasonlítás miatt a beállításaidat az enyém mellé tettem.
A FOV-ot át is állítottam 130-ra, de nem tetszett. Végül 100-nál kötöttem ki, ez szerintem jó lesz nekem.
Az FPS meg olyan szépen 100-120 körül van. Ritkán megy 100 alá. -
Jóózsf István #5207 A 16-os békefenntartóhoz nem nyúltam egy ujjal sem! A 12-hez igen, mert abban láttam fantáziát. De ez a 16-os egy kalap szamócát sem ér!
Megcsinálhatnám összkerekesre, jobb futóművel, erősebb motorral, de nem is tetszik! Kár az időt pazarolni rá! -
#5206 A Tátránál pont azt vettem észre, hogy egy adag vasgerendával már jobban teljesít ugyan azon a saras szakaszon, mint üresen.
Az isteni xml szerkesztési képességed miatt te nem tapasztalod meg azokat a kínokat és örömöket, melyeket mi, földi halandók.
Nem tudom, hogy a 10. fázis hozadéka e vagy korábban is ilyen volt, csak pont most kellett elővennem, de Amur-ban annyit használom az L fokozatot, mint még soha, ha ott volt az L+. L+-szal képes lezötykölődni a nem rögzített árú. Emellett borulás veszélye is fenn áll néha. A betonlapokkal kirakott úton sérül a verda. Ha L-ben haladok, akkor ilyen nincs. Sokkal jobban le tudja követni a futómű a talajt és nem ugrál a felépítmény. Nincs sérülés és az áru is a helyén marad. A H fokozatot mindig is gyakran használtam. Ha H fokozatban haladok az aszfaltos úton, akkor soha nem sérül a verda. De nem csak aszfalton, földesen sem. Ha A-ban 3-as fokozat fölött van, akkor mindig kap a futómű aszfalton. Emellett gyakran H-ban gyorsabb a haladás, mint L+-ban és mégsem akad el, mint A-ban. Persze van olyan jármú, aminél nem olyan jó a H, mint a Tátráknál. Ott az a jó, ha 5-ösbe van. A motorerő és a kerekek tapadása miatt lassan haladva 5-ben sem terhelődik a motor, így nem vált vissza.
Ellenben egyes Azov-ok földes úton nem tudnak huzamosabb ideig 4-ben menni (5 nincs), mert elfogy a motorerő. H-ban sokkal egyenletesebb a haladásuk. -
#5205 Sok xml-t kellett szerkesztened?
Vagy csak két sort?
Azért így minden szempontból sokkal jobb. -
Jóózsf István #5204 Sokáig gondolkodtam, hogy ennek a dejónak hogyan legyen vége. Aztán megoldódott. :-)
Tanultam ennél a cégnél egy kifejezést egy idősebb embertől: "FASZTALANKODÁS" Ez jut eszembe amikor egy ekkora batár így teljesít. És most nem elsősorban az ikszemel szerkesztéshez szeretnék kilyukadni, hanem inkább oda, hogy nincsenek összhangban az arányok a játékban. Ennek a gépnek úgy kellene hasítani azzal a rőzsével, mint a huzat ("...Így jön ki a trágyából!" báj: Gálvölgyi)
Ezzel szemben olyan, mintha kartonpapírból lenne. -
Jóózsf István #5203 Se füst, se délibáb!
Sokat nem hozott a konyhára a textúra visszavétel, de nem is zavaró a különbség. -
#5202 Engem nem minden esetben zavar, kivétel az Azov-oknál. A 3 tengelyesnél nincs gond, mert van alsó. De az 5 tengelyesnél nincs alsó, az így is, úgy is az ember képébe füstöl. Miután átülök, kell pár perc, míg megszokom és sikerül figyelmen kívül hagyni. Az a baj, hogy ez a verda is a kedvencek közé tartozik. -
Jóózsf István #5201 Tudom mi lesz a következő amit meg fogok ölni a játékban: A kipufogó füst. Vagy nem látok tőle, vagy amikor nem annyira kormos, akkor torzítja a mögötte levő textúrát!
Többek között ezért sem szoktam kéményeket tenni a járművekre. Az a jó, ha alsó pufogója van gyárilag.
Megnézem a textúrát... -
#5200 Régi kedvenc. 813-as Tátra. Mennyit járkáltam vele. Mióta meg van az erő, azóta el is felejtettem.
A beállításaimat még nem néztem, de a textured minőséget lehet, hogy érdemes egyel lejjebb venni. Nem hiszem, hogy észreveszel változást, de nálam a gyárasnál okozott olyan hibát, mint nálad a talajvillogás. -
Jóózsf István #5199 Beállítás 1
Beállítás 2 -
#5198 Jah, akkor Western Star. A nevekkel sosem vagyok tisztában. És akkor hozzányúltak. Na majd ki is próbálom. A gyárit.
Azért az AMD legerősebb kártyájával elég gyér a teljesítmény. Grafikailag van egy pont, ahol nehéz összehasonlítani két képet, ha nincs egymás mellett. A beállításokon átmehetünk esetleg.
Én a 4080-ason 80 alatt nem nagyon látom. Néha elmegy 120-ig, gyakoribb a 100 körüli érték.
És olyan megakadások sincsenek, mint amik régen voltak a 6800-assal.
A grafikára nincs panaszom. Nekem elég szép. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy a tiédhez képest szebb vagy sem vagy ugyanolyan. -
Jóózsf István #5197 Ja igen. Azt mintha beszéltük volna nemrég és igen mondtam, hogy később kapott összkereket. (Imandrán) Kurvára szenilis vagyok már!
Anno, amikor megtaláltam nekem is okozott némi fejfájást a hazajuttatása! És abban sem vagyok biztos, hogy sikerült-e egyáltalán.
Western Star 6900 TwinSteer-nek hívják.
Ezt meg elfelejtettem feltolni. Nagyon nem is lehetek rá büszke, mert 50 és 80 között mozog a kockaszám. És jobbára inkább az alsó régióban. (Kikapcsoltam a korlátozót). Sok múlik a területen. A múltkori havas - nem havas (gyári) pályán emlékszem, hogy anno rettenetesen akadt a kép. A szép tájnak ára van. -
#5196 Arra a szép hosszú (White Star?) járműre, aminek 4-es a platója és 2-2 tengelye van jó messze egymástól. Annak (is) szerkesztetted meg, hogy a hátsó tengelyei is forogjanak.
Már nem is emlékszem melyik régióban szedtem össze. Gondoltam beviszem lábon a garázsba, de 3m után el is akadt. Mivel a területen nem volt garázs és nem volt kedvem elhúzni a másik területre, így visszaállítás lett. Akkor néztem, hogy még csak opció sincs az AWD-re. Így gyorsan el is adtam. -
Jóózsf István #5195 Leírtam egy litániát, majd egy billentyűkombinációra bezáródott a böngészőm! És nem az alt-F4 volt az!!! :-)
Szóval:
A kamera: Valószínűleg én valamikor felhúztam 90-re és úgy játszottam vele sokáig. Majd valamilyen kósza gondolattól vezérelve visszavettem 80-ra (alap) és nem vettem észre, hogy így nekem nem is jó...
Jocó!
A képkocka sebességem korlátozva van 72-re.
Azt is észrevettem, hogy nem mindegy milyen pályán megy az ember, mert ezen sokszor van 50 közelében, az előzőn tartotta a 72-őt. Majd egyszer kiveszem a korlátozót és megnézzük úgy mit tud a 7900 XTX
Úthiba alatt a keréknyom-felszín villódzást érted? Persze, hogy zavar! De nem igazán tudok vele mit kezdeni. 10. fázis hozadéka. Talán egyszer kijavítják.
Melyik járműre gondolsz? Nem jellemző, hogy egy már régóta forgalomban levő autóhoz nyúlnak! Max a PTS-en belül szoktak inkább fabrikálni rajtuk. -
Oldgamer #5194 Utólag nem tudom megmondani mi az alapérték, még a játék legelején beállítottam a saját számíze szerint. Nekem a külső nézet ( úgy játszom ) legmesszibb távolsága is túl közel volt, emiatt távolítottam a kameranézetet. Egyébként még tavaly nálam is előfordult, hogy elállítódott a nézet, de hamar lehet orvosolni ezt a problémát szerencsére. -
#5193 Már jól megy a daruzás neked is.
Érdekes volt nézni itt-ott a szenvedést azzal a sárgával, de ügyesen megoldottad.
Nem gondoltam volna, hogy egy már kész kocsihoz hozzányúlnak. Ez teljesen új nekem. Foglalkoznak olyannal is, amit egyszer már megcsináltak?! :OOO
Ezek szerint tényleg eltolták a kamerát. Nem is értettem, hogy miért leszek olyan hamar rosszul. Hát azért, mert túl közel van a kamera. A FOV-ot meg kell néznem. Most nem emlékszem, hogy az új monitorra beállítottam e vagy sem.
Az az úthiba több helyen is, téged nem zavart? Engem baromira idegesített még így videón keresztül is.
Az FPS-ed nem igazán éri el a 80-at. Milyen kártyád is van? -
Jóózsf István #5192 A tipp jó volt!
Ugyan azok a csúszkák a látószöget módosítják, (fiel of view) de ezáltal módosul a távolság is!
Már csak egy kérdés van hátra, hogy bizonyítsuk a debilségemet. Mi az alap érték a két csúszkán. De inkább az alsón, mert ugye az a külső nézeti. És vajon babráltam-e ezt én valaha is?
Más:
Feltettem egy régi mod pályát. Amit agyon dicsértem, hogy milyen szép és ötletes. Csak egy picit megátalkodottak a feladatok. Természetesen a mennyiségekkel szállt el a készítő.
És megtaláltam magamnak a kihívást benne. Igazatok van! Így sokkal élvezetesebb a játék! Törlöm is minden ikszemel és egyéb módosításomat.
NEEEEEEEEEEM! SOHAAAAAA! :-D
(Azt írja, hogy soha nem lesz meg a feldolgozás a 4K-ig, de szerintem nincs sok hátra) -
Oldgamer #5191 Van a beállítások menüben egy csúszka, ami a belső, illetve a külső kameranézeti távolságot befolyásolja. Természetesen tól-ig lehetőséggel. Elképzelhető, hogy a frissítéssel, új fázissal alapállásba került. Konzolnál legalábbis van ilyen állítási funkció. Lehet nem mondtam ezzel újdonságot, akkor bocsesz. -
Jóózsf István #5190 Hetek óta akarom kérdezni: Szerintetek, a tizedik fázissal nem vették rövidebbre a kamera távolságot?
Folyton azon kapom magam, hogy tolni akarom hátrébb a kamerát, de nem megy.
Minden egyes járműnek megvan a maga kamera beállítása, de ez a jelenség globális.
Amikor jön egy PTS, vagy rilíz, akkor mindig az első, hogy a két initial.pak-ot összehasonlítom, hogy lássam mibe nyúltak bele. De nem vettem észre. Vagy olyan területen volt eltérés, ami engem nem kifejezetten érint és így elsiklottam felette. -
Jóózsf István #5189 Ez a produkció nem jöhetett volna létre, ha nincs az ikszemel szerkesztés! :-)
Csak neked csináltam Jocó! Rengeteg daruzás van benne.
Meg vannak "művészi felvételek." Meg van benne egy csúfos elkalkulálás is, amitől ledobta az agyam az ékszíjat. De ha nekem valaki azt mondja, hogy nem fogok egyetlen darabot sem elejteni, akkor leköpöm. -
Jóózsf István #5188 És még egy kicsi.
Nnnna, ez módosított. Minden értelemben! :-) -
Jóózsf István #5187 Először nem is volt összkerék. Később kapta meg.
A láncos kerék miatt viszont lehet gyanús, mert a láncos mod miatt szoktam láncos kereket tenni. Viszont a jármű nem kanyarodik. Az az első dolgom volt ezzel a bicajjal, hogy nagyobb kormányszöget kapott.
A rönkökről meg csak annyit, hogy ez egy hibajelentő dejó volt. Kitalálod miről szólt? :-)
De a fő kérdés nem ez volt, hanem hogy át tudok-e menni gyári járművel azokon a sziklákon. A válasz pedig: A játék elején, amikor még nem babráltam szét, áthúztam a pótkocsit egy sevroléval. Tehát: Még csak nem is egy nagy batár teherautóval!
Tegnap hófutó nap volt. Valamit ki akartam próbálni. Ehhez beraktam ezt a mod pályát. Ami eredetileg szintén nem havas. Annyira szépen futott a játék, hogy nem bírtam abbahagyni. Egy seggel megcsináltam a felét. Már csak a nagy kulizások vannak hátra, amikhez viszont kellenek a modok, mert azért annyira nem érdekes a pálya, hogy negyvenszer kocsikázzak oda-vissza. Főleg így másodszor! :-) -
#5186 Az első videóban lévő lehet, hogy gyári, de nem is mész vele sokat.
A másik videóban lévő biztos, hogy nem gyári. Láncos kerék nem havas pályán? Rönkhordás nem megfelelő platóval? AWD? Én asszem ehhez a géphez nincs AWD. Ezért is hanyagoltam teljesen. -
Jóózsf István #5185 Az már elég rég volt, hogy én ott tevékenykedtem. Arra emlékszem, hogy a déli oldalon levő személygépjármű utánfutót áthúztam a sziklákon. (Gondolom egy sevroléval) És tudom, hogy a múltkor is belefutottam ebbe, de ezen a pályán egészen biztos nem volt se moddolás, se xml szerkesztés.
Mindjárt megnézem a jücsübömön, hogy kábé mikorra tehető.
434 dejó (Te jó isten! Sosem gondoltam volna, hogy nekem ennyi közlendőm van!)
2014 június 17. Az első (X4)
2020 május 14. Első hófutó (itt még csak hibajelentésekhez töltögettem fel.)
2021 január 31.-én már biztos, hogy xml-eztem.
Ez egy gyári tvinsztír az orosz régióban. Se összkerék kormányzás, se egyéb huncutságok. Tehát: Jóval később sem voltak még babrálások.
Ez is még gyári. 2021.01.16 Persze ez nem jelent semmit, mert lehet, hogy ezt a bicajt később kezdtem babrálni...
-
#5184 Köszi! :))
Így nem havasan sokkal szebb.
Nem akarod vanilla verdával is kipróbálni? -
Jóózsf István #5183 Kedvem nem lett, de érted bármit! :-) -
Jóózsf István #5182 Eredetiben is át lehet menni a sziklákon. Ha nem lenne olyan messze a garázstól, csinálnék róla dejót, de nincs kedvem odáig elkocsikázni. -
#5181 Meg lett egy garázs is. Meg még ki tudja mi.
Az eredetin is járható az az út vagy meg lettek magasítva a sziklák? Esetleg újak odarakva?
Mivel arra nincs sok minden, így eszembe nem jutott arra menni. Főleg, hogy a térkép szerint nem járható. Bár a térkép nagyon gyakran hazudik. -
Jóózsf István #5180 Ez a legelső régió (Micsigen) negyedik pályája. Átfabrikálva havasra. -
#5179 Ezt a régiót szerintem szerettem. Na nem ezt a modolt verziót, hanem az eredetit. Ezen nem mentem.
Mikor az első hídhoz érsz félig megépíteni, akkor felismertem volna, hogy ezen jártam már. Addig nem tűnt fel semmi. De mivel elég rég játszottam már, nem is csoda. -
eta32 #5178 Nem...
Először Amurra tippeltem volna,de így hogy elolvastam ,sem tudom melyik is ez.....DDD
Ha mod pálya akkor főleg..... -
Jóózsf István #5177 Ha nem nézitek meg a dejó címét és a térkép nevét sem, amikor megnyitom, akkor rájöttök-e és mikor, hogy melyik pálya ez?
Mindenkinek kötelező lenne tudnia! :-) -
Jóózsf István #5176 Tévére (Gépben van tv kártya) vagy filmre alszom el. Ugyan mondhatnám a tv programnak, hogy lője le az egész gépet, (Szlíptájmerben vannak lehetőségek) de csak a programot szoktam lelövetni másfél órával később, mint ahogy elkezdem érezni, hogy lassan végem.
Sorozatnál gáz, ha egy mappában van az összes fájl, mert akkor álmomban nézem az egész évadot! :-) (mint most is, mert egy angol idiótaságot nézek.) -
#5175 Amur-t tuti, hogy valami szadista csinálta.
Általában a vasgerendákhoz elég a vastekercs.
De itt Chernokamensk-ben nem, ide kell 2 közepes cső és 2 vastekercs.
1 közepes csőhöz meg kell 1 kis cső és 2 vastekercs.
Igaz, ezért 3 vasgerendát kapok, ami normál esetben egyszerűen csak 6 vastekercs lenne.
A 3 vasgerendához le kell szállítanom 6 vastekercset és 2 kis csövet. Egyáltalán nem hatékony.
Másik megoldás, ha a kezdő terület Isten háta mögötti helyére viszek vastekercset és onnan hozom a vasgerendát. De az meg baromi messze van. A kis cső viszont csak korlátozott mennyiségben érhető el jelenleg. És pont annyi kell a garázshoz, amennyi a területen jelenleg ellelhető. -
eta32 #5173 Nekem az NV 4080 alapjáraton 45-47W körül mozog terhelésen meg sokat,de valamitől kell hogy menjen...
Ezzel az új VGA-val, az elődöt meg soha nem néztem,ezt is csak azért mert most írtad...
Éjszaka mikor alszol is megy a gép és játszol álmodban????DDD....
Én az NV-ban nem csalódtam hozta amit elvártam tőle....eddig...
Ezért nem is váltok már évek óta,igaz drágább de szerintem jobb, nekem biztos a 3 moncsi miatt is....
Nos a 10. fázisba a PTS-en belenéztem de csak futólag ,meg így a vidit amit linkeltél megnéztem nagyon tetszetős ,de majd ha egyszer oda jutok elmondom a véleményem.
Májustól szeptemberig nem szimezem,most sem ahogy az elmúlt években sem....
Így nem is haladok semmivel.... -
#5173 Prohardveren pont van egy cikk az amd-k fogyasztásáról. És, hogy hogyan lehet csökkenteni.
Nekem asszem nincs gondom a zölddel. 100-130W között szokott mozogni. Monitorok nélkül.
360kW alatt nincs a havi fogyasztásunk...
Viszont az oled tv-vel sokat spórolunk.
A monitor nem olyan oled, mint az lg. Ez qd-oled. Képre ugyan az, nincs különbség. Csak a technológia más egy kicsit.
Amur-ban vagyok :( -
Jóózsf István #5172 Most esett le: Samsung és OLED??? az Nem az oLGa kiváltsága volt? -
Jóózsf István #5171 Tényleg! Most, hogy mondod... Lehet, hogy azért nem recegett, mert eddig V-Sync-el játszottam a hófutót, amit ugye kötelező volt bekapcsolni hozzá! És ezt azonnal kapcsoltamis ki a fríszinkes monitor miatt!
Most belefutottam még egy problémába, amit így-úgy sikerült orvosolnom.
Az elmúlt hónapban 270 Kw-ot fogyasztottam, ami nem kevés. Tekintve, hogy épp előtte vettettem vissza az átalányt 240-re. Néztem, hogy a gépben mi fogyaszt sokat, mert szinte ez az egyetlen zaba forrás. A VGA mindenféle terhelés nélkül beharap 90 wattot. Ha bekapcsolom a fríszinket (Játékon kívül kikapcsolom a feke képernyők miatt!) akkor az érték 130. Erre találtam is egy félmegoldást a jücsübön. (Az volt a lényege, hogy létre kellett hozni egy egyedi felbontás profilt és ott az egyik beállításban ki kellett választani a CVT (coordinated vide timing) lehetőséget. Így a VGA visszaveszi a VRM órajelét (IS))
Most már csak 30 watt körül van alapjáraton. Ami szerintem még mindig irreális. De legalább nem 90-130
A tápom bemeneti értéke 180 watt körül volt. Most 100 és 130 között mozog. Az kurvára nem mindegy, hogy ha nem csinál semmit a gép, akkor mennyit zabál! Tekintve, hogy éjszakára nem kapcsolom ki.
Nagyot csalódtam az AMD-ben!
De nem ezért jöttem, mert kivételesen a játékkal kapcsolatban akartam diskurálni.
Kíváncsi lettem volna, hogy nektek mi a véleményetek a tizedik fázisról?