6011
  • Jóózsf István #5250
    Mint mondottam volt: A világ legjobb mod pályája. De a küldetések... Szóval, feladtam. Ezt már nem vette be a gyomrom. Leszállíthattam volna két fuvarban a 10 rövid rönköt, hogy utána keresztül küzdhessem a 10 cellulózt az egész kurva pályán, de már nagyon tele volt a hülye küldetésekkel a ...! (púpom)
  • Jóózsf István #5249
    Csupa olyan jármű, amit nem használok.
    Próbáltam leleplezni némi fejlődést a járművek viselkedésében, de ahhoz ez a dejó kevés.
    Azt nem mondhatom, hogy nem vagyok kíváncsi rá...
  • Jóózsf István #5248
    "Changed the sound to the ANK M38."
    Ezt egy Tajga (KRAZ) modból ollóztam.
    Ez a ... ... ... ... ... tényleg lecserélte a Kraz hangját a játék leg... ... ... ... ... hangjára? Hol az a nagy piros gomb, amit soha senkinek nem szabad megnyomnia?
  • eta32 #5247
    Másnak más lesz csak nem abban amibe pont hogy elvárnánk...
    De így voltunk anno a MR után is mikor a SR kipróbáltuk....
    Bohóckodásra időtöltésre jó lesz ez is....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.08.23. 21:37:14
  • RJoco
    Várandós.
  • Jóózsf István #5245
    Hátszóval...
    Nem tüzelt fel a vágy, hogy elővételben tegyem magamévá!
  • Jóózsf István #5244
    És ha most ideszúrom, hogy: Ugyan mitől lenne ez a játék más, mint a hófutó? Akkor g..i vagyok? :-)

Túl hamar lezártam a hozzászólást:
    "based on the off-road experience with the most advanced physics by the creators of the critically acclaimed SnowRunner!"

Kiemelném a LEGFEJLETTEBB FIZIKA kifejezést! :-DDDDD
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.23. 17:17:29
  • Oldgamer
    Erre a játékra céloztam egyik nap, de ha jól sejtem, ez végül is nem a Snowrunner 2 lesz ugye? Ez egy teljesen különálló game. (?) Ha nem utólag rajzolódik ki a táj, betonon lesz tapadása a kocsiknak, növekszik a látótávolság, a színeket bátrabban alkalmazzák, a jármű sérüléseit jobban láttatják, akkor számomra már most nagyon várós! Ja, és bízom benne nem max 30 km/h-s sebességre lesznek képesek a kocsik.
  • eta32 #5242
    Na ez nagyon várós lesz...
    Végre valami...
    A végeredmény meg majd kiderül....
  • Jóózsf István #5241
    Nagyon vigyáztak, nehogy információ kerüljön a birtokunkba! :-)

Ezt a képet külön kiemelném. Minthogy szó nem volt arról, hogy ebben a hónapban elindítsanak egy bétát, így az várhatóan szeptemberben indul. Minimum október a rilíz, de inkább november.
    Ugyan meddig tartott volna egy "jólképzett" grafikusnak húzni egy vonalat a 12. fázis elé és odaírni, hogy 2024. Mert hogy ebben az évben nem tudják le az egész évadot, az hótziher!
    De nyilván csak én akadok fenn ilyen butuskaságokon. Meg azon is, hogy gyönyörűen látszik a grafikonon a fél éves lemaradásuk.
  • Jóózsf István #5240
    Így is van. Én is arra számítottam, hogy visszautasítja. És bele is ragadt...
    Ha majd lesz energiám, megnézem, hogy min múlik, hogy rögzít-e ilyen tárgyat. Mondjuk ezekből nincs sok. Talán csak a repülőgép roncsok.
  • RJoco
    Igen, azon. Bár itt helyesebb, hogy a láda fölött, mert a pótkocsi a levegőben van. És már másodszorra. Elsőre lehet, hogy a Tátra akadt meg. De azzal sokkal könnyebb volt korrigálni. Gondoltam is, hogy nem jó abbahagyni a játékot, mielőtt be nem fejeztem a gyár megépítését, de hajnali kettőkor már fáradt voltam a folytatáshoz. Visszatöltés után meg az összes ládát és kerítést visszarakta a játék. Mondjuk lehet elég lett volna a területen csak átszállni másik járműbe, majd vissza és minden eltűnt volna, ahogy szokott.

Érdekes ez a továbbfejlesztett pótkocsi. Azt a bojlert szerintem hivatalosan nem rögzíthetted volna. Valahol kellett valami hasonlót cipelnem és csak a nehéz pótkocsira lehetett rögzíteni.
  • Jóózsf István #5238
    Ládán!
    Azok nagyok alattomosak tudnak lenni. Az életben valószínűleg pozdorjává törnének itt meg nekem egyszer megakasztotta a BTR-t!

Lasaan tökéletesre fejlesztem a kedvenc pótkocsidat!
    Kisebb kerekek.
    Nagyobb tömeg.
    Alacsonyabb súlypont. (Hogy csalás is legyen benne!)
    Öröm nézni, ahogy vonul a vontató jármű mögött.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.20. 05:30:12
  • Oldgamer
    Állítólag jövőre elkészülhet az újabb Snowrunner/mudrunner 2 játék. Erről ti hallottatok esetleg valamit pluszban?
  • RJoco
    Valamiben határozottan elakadtam...

Bár ez kép, de a pót kerekei is forogtak, míg nyomtam a gázt. Csak nem haladtam előre.
  • RJoco
    Elkezdtem gyárat építeni.
    Csináltam is pár szép képet:

Azért ezen a monitoron nagyon jó belső nézetben menni. Igaz, hogy sokszor semmit nem látok az útból.

Nem a windows-os zájgerrel van a gondom, hanem a játékbelivel.
    De lehet, hogy nem is azért nem találom, mert nem látom, hanem, mert nincs ott.

Szerk.: Még mielőtt valaki azt hinné, hogy könnyű! Nem, nem könnyű! Meg is kell pakolni és el is kell szállítani. Ráadásul az a cement a két cső között vízszintesen volt a csöveken. Mikor először akasztottam a kocsira a pótot, akkor a földön találtam, miután látómezőbe fordítottam a kamerát. Másodszorra meg olyan lett, mint a képen.
    A Tátra meg gyári.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.08.19. 02:14:41
  • Jóózsf István #5234
    Arra mintha lenne "kisegítő lehetőség" vagy bárminek is hívják a vindózban. Hogy az működik-e a játék felületén, arról lövésem sincs. Azt hittem, csak én öregszem ennyire, hogy a kurva nagy felületen nem találom a mutatót, hiába cibálom, mint egy megveszekedett hülye! :-)

Más:
    Az nem újdonság, hogy aktív, vagy passzív összkerék kormányzást tesznek személyautóba, de ez meglepett.
    Sárit azért szoktam nézni, mert maga szereli az autóit. Azért is figyeltem fel rá, mert feküdt egy Subaru alatt és elképzelésem se volt, hogy mit keres ott!
  • RJoco
    Kurzor mod nincs a játékhoz?
    Néha fogalmam nincs, hogy merre van és alig találom meg. Nagyon zavaró.
  • RJoco
    Tyűűű, köszi!

"extra javítócsomagot ad még az üzemanyag mellé" Mármint úgy gondoltam, hogy, ha a radart cserélem erre akkor a 200L mellé lesz még a javító csomag. A radart úgysem szoktam használni. A javító csomag sem akkora gond, bár így nem kell kétszer mennem egy verdához. Mondjuk ezzel már nem kell a szervizkocsi sem.
    Ami Amur-ban nem akkora gond. Egy terület kivételével az összes szadista. Vagy csak én nem találom a megfelelő utakat...

A távirányítónál nem biztos, hogy sorba van kötve a 8. Lehet, hogy 4-4 párhuzamosan. Mondjuk úgy is 1,2V veszteség van akku-nál. Már itt van a cucc, de még nem álltam neki. Van pár más projekt, amit be kell fejezni. Az idő meg véges, sok elmegy munkára meg alvásra. Alvás hiányában meg a vegetálásra.

Igen, a második vezérlő is pénz. Valami 70 vagy 80€ volt. Illetve akciósan vettem a Ratchet-tel, így olcsóbbra jön ki. Az eredeti dokkoló meg asszem 30 lehetett. De úgyis akartam dokkolót. Meg egy fekete vezérlőt is a fehér mellé.
    Amúgy az egy vezérlő sem gond, ha van akkubank. Rádugom és ennyi. Közel a bank, a kábel sem zavar igazán. Sőt, a kanapén szoktam tölteni a telót 45W-os töltővel. Rádugom a kontrollerrel és meg sem kell mozdulnom, hogy kicseréljem a feltöltöttre. Persze mind pénzbe kerül, de van aminek jó hasznát veszi az ember máskor is.
    Emellett időnként azért kell egy kis pihenés a játékban (kajálni, ülni a porcelánon), akkor meg fel lehet dugni töltőre.
  • RJoco
    .
  • Jóózsf István #5230
    De.
    A javító részleg mellé... Inkább megcsinálom és kicseréled a fájlt.
    Mellesleg ad kétszáz liter löttyöt is!!!

<TruckData
    FuelCapacity="200"
    RepairsCapacity="1000"
    WheelRepairsCapacity="10"

A számok tetszés szerint variálhatóak. "A VÉGTELENBE! ÉS TOVÁBB!!!" A negatív értéket nem próbáltam. :-D

Ez meg a komplett átírt mod (1000 liter) Csak ki kell cserélned a fájlokat. (Elég csak a GGMS_Bobble_Box.pak -ot!)

Ettől az embertől nekem a radar és a rönkös van meg, de a rönkös nem túl kidolgozott. Nagyon sokat bíbelődtem vele, mire azt mondtam, hogy használható, de úgy is maradt benne hiba. Nem is használom.

És igen. A nyolc darab akkunál már számíthat az a -0.3 V fejenként. De ez sem csak szimplán matek, mert amikor feltöltöm az AA-kat, akkor azok is 1.5 V-on vannak, de szép lassan elengedik 1.3-ra. Most megmértem kettőt 1.355 van bennük. (Két különböző akku eltérő időben töltöttem őket.)
    A két vezérlő is jó megoldás lehet a folyamatos játék biztosítására, de az alap hangon +20 pengős kiadást jelent! :-)
  • RJoco
    Ez csak extra javítócsomagot ad még az üzemanyag mellé.
    Jó lenne egy olyan, ami 1000 lötyit tud vinni.
    Nem lehet megszerkeszteni?

Látom, hogy a készítő Batman fan.
    Az a Batmobil eléggé csapatós.
  • RJoco
    Köszi a linket, majd fel is tolom.

Pár órája megírtam a hsz-t és ez a köcsög oldal elküldés helyett kiléptetett. Nagyon idegesítő.
    Szóval a lényeg tömören:

1,5V-os AA és AAA akkut még nem láttam EU-ban. Bár mostanában nem kerestem.
    Utoljára USA-ból lehetett kickstarter-en keresztül rendelni lítiumosat. Nem bírta olyan sokáig, mint egy elem, viszont stabilabban bírta. Kontrollernél ez pont mindegy.
    Van RC autóm. A távirányítóba 8 darab AA megy. Az 1,2V-os akkuk kevesek neki.

A mai trend, hogy mindenbe akku kell. "Környezetkímélés?" PS jól csinálja. Vegyél hozzá dokkolót, sokkal kényelmesebb. Én hülye meg is vettem. Meg még egy kontrollert. Ha lemerül az egyik, cserélem a másikra. 8-10 óra játékot azért kibír.

Vezérlő:
    Van egy ilyenem.
    Ezt nem látja a játék. Leszedtem a WOJ emulátort, ami csinált egy virtuális x360 kontrollert, amit kezel a játék. Ezen keresztül az x360 kezelőire bármit rá lehet programozni és használni a játékban.
    Jó lenne, ha kormányhoz is lenne ilyen, mert úgy néztem, hogy az jobban testre szabható a játékban.
  • Jóózsf István #5227
    Jocó!
  • Jóózsf István #5226
    Soha semmi bajom nem volt, hogy akku, vagy elem.
    A kontroller röhögve elmegy tíz órát a kettő darab AA akkuval
    Az egeremben az egy darab AA-t szökőévente kell cserélni. (Nyilván nem, de olyan ritkán, hogy nem tartom számon.) Ha nagyon saccolnom kellene, akkor havonta.

A mondandóm lényege az, hogy egyszer kitalálta a májkrofos, hogy a vezérlő menjen két darab AA-s akkuról, vagy elemről. És ez szerintem rohadtul praktikus. De akkor a fejlettebb cuccba miért ÉPÍTETTÉK bele az akkumulátort? (Ha csak azért nem, mert annak több kakaó kell és azt már nem tudná biztosítani sem az elem, sem a két ceruza akku.)
  • Oldgamer
    Ráadásul az elemek is horror pénzbe kerülnek, valóban furán gondolkodnak azok, akik elemet helyeznek az irányítóba! Amit figyelembe kell venni, hogy az AAA akkuk sok esetben 1.2 voltosak, míg az elemek 1.5v Nem tudom, ez számít e használatkor egyébként, nincsen x boxom. Persze kaphatóak 1.5v-os ceruza akkuk, de drágábbak, meg ritkábbak. Vannak olyan műszaki eszközök, melyekbe nem tehetőek 1.2v-os akkuk! Pl egyes fémkereső detektorok. Ok tudom, egy kontroller más... vagy mégsem?
  • Oldgamer
    Először azt hittem egy game jelenet, de ahhoz élethű volt a látkép. :)
    Komoly RC jármű, élvezném az ilyet ha sajátom lenne.
    Azért rendesen meg volt pakolva a plató, kérdés mennyire erős motor van beleépítve, nem természetellenes, hogy nyüglődik szegényke az emelkedőn.
  • Jóózsf István #5223
    És ilyet is szeretnék a játékba!
    Bár, ahogy elnézem vannak hiányosságai. Azt az enyhe mélyedést illett volna fennakadás nélkül legyőznie!
  • Jóózsf István #5222
    Nem!

"Akkumulátor:
    Beépített tölthető akkumulátor töltésenként akár 40 órás üzemidővel. Az akkumulátoros üzemidő a használat jellegétől függően változhat."

Ez az Elit vezérlő. a sima pórias vezérlő elemes. (Amihez lehet kapni a csatolt akkut.)

Egyre ostobább lesz a világ!
  • Jóózsf István #5221
    "Mondj búcsút az AA-elemeknek!

Gondoskodj a folyamatos játékról az Xbox újratölthető elem és az USB-C-kábel segítségével. Töltsd fel játék közben vagy utána, vagy akár az Xbox készenléti módjában. A hosszú élettartamú, újratölthető elem 4 óra alatt teljesen feltöltődik. Felejtsd el az egyszer használatos elemeket, és játssz megszakítások nélkül.*"

Ezt a szart már egy cikkben is olvastam. Mondom mi van:
    Az ikszbosz vezérlőnek a legeslegnagyobb fícsöre, hogy elemeket illetve tölthető AA akkumulátorokat tehetek bele. Ki az a barom, aki elemekkel használja? És ki akarja 4 órán keresztül tölteni, amikor 30 másodperc alatt cserélem ki az akkukat?

Aki ezt leírta és terjeszti, az egy degenerált barom!

Az egerem is ugyan ezt tudja. Abba egy darab AA kell! (G604) Az elődje egy MX Master volt. Amit fel kellett dugni. Nnnna az volt a tortúra! És ráadásul azért ment a kukába (Garanciálisan megszabadultam tőle) mert: TÖNKRE MENT AZ AKKUMULÁTORA! És ha az AA tönkremegy? Egy marékkal van még a polcon!!! De ha mindegyik tönkremegy egyszerre, akkor elszaladok a legközelebbi bármilyen boltba és veszek ideiglenesen két AA-s elemet!

Na ennyit a beépített akkuról. Mondjuk az ikszboksz akkuja szerintem pont nem beépített hanem ilyen.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.16. 05:46:10
  • Jóózsf István #5220
    Pontosan mit is szeretnél?
    Szép kerek mondatokban, ha lehet.

A 360 a One és az új tudomisén mi nem ugyanaz a séma? A One és az új az semmiben sem különbözik, mert most az új van, ami pontosan olyan, mint a One.
    Csak azért, mert ha azt tudod emulálni...

Nálam nem volt a kontrollerrel soha semmi baj. Kiválasztottam a "D" variánst és gó. Illetve talán egy gombot áthelyeztem, de meg ne kérdezd, hogy hogyan. (Eltettem a "B"-ről a csörlőkioldót a jobb ravasz fölé.)

"Kompatibilitás Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Windows 10/11, Android és iOS.*"
    Áhá! Szóval pont nem jó!
    Akkor bocsesz.
  • RJoco
    Ha te csinálod? Akkor nem. :)

A játékfejlesztők sok mindenre nem voltak képesek odafigyelni. Arra bezzeg odafigyeltek, hogy legyen egy rahedli kormány a játékban vagy külön rész a kontrollernek, bár ahogy néztem, csak 4 séma közül lehet választani. De, hogy egyéb játékvezérlővel használja az ember, az már nem megy.
    X4 esetén sem működik az, amit használni szeretnék. Mondjuk lehet, hogy nekik jelezni kellene a dolgot.
    Itt nem tudom, hogy van e értelme.

Ha esetleg tud valaki egy kormányvezérlő emulátort, annak örülnék. Xbox 360 kontroller emulátort már találtam. Ha nem lesz más, megteszi ez is. Remélhetőleg.
  • Jóózsf István #5218
    Ha vízen járok, az csalásnak számít?
    Arról már régen is láttam dejót, hogy a twinsteer úszik. De eddig nem tapasztaltam.
    Ez egy "érintetlen" mod canga. Épp csak kipróbáltam, mert láttam az oldalán, hogy sokoldalúbb, mint amit én használok. Arra sem vettem a fáradtságot, hogy megnyissam a fájlját.
  • RJoco
    Többféle képpen is el lehet akadni a játékban.
    De ez szerintem megér egy fizikai nóbelt.
  • RJoco
    Nem emlékszem sok lassulásos esetre. Vagy tolom neki és lesz ami lesz, vagy ésszel közlekedem.
    Nameg a gyári verdák nem olyan gyorsak. Bár be lehet himbálni a pótot, de sokkal egyszerűbb megállni is.
    Ellenben a tuning tátrával olyanokat műveltem, hogy igen, ott simán előzhetett volna a pót, ha le tud akadni.

Valahogy gariztatnod kellene a VGA-t. A visszakapott pénzből meg vehetsz egy zöldet.
  • Jóózsf István #5215
    Hogy én erre miért nem találtam rá eddig?

A lassulással kapcsolatban nem lettem okosabb. Amire gondoltam, az nem arra való.
  • Jóózsf István #5214
    Az, hogy a meredek leejtőn alacsony fokozatban szépen leballagsz, az addig igaz, amíg nem jön egy kanyar és/vagy el nem veszti a tapadást a pótkocsi kereke. Mert onnantól jön az "előzés". Ami segíthet egy húzósabb lejövetelnél, a kézifék. Az konkrétan fékezi a pótkocsit, mert bele van írva mindegyik ikszemeljébe: ConnectedToHandbrake="true"
    Üzemi fék nincs egyiken sem!

Az engem is zavar, hogy magasabb fokozatban nem lehet gurítani a bicajt. Érdekes. Olyankor bezzeg visszaváltogat a váltó. Amikor kellene akkor meg nem. Amúgy erre is van valami varázsszám. Ha jól rémlik, akkor a lassítás arányát lehet változtatni. Majd egyszer megnézem, hogy ha babrálom, akkor mi történik.
  • Jóózsf István #5213
    Most már én is tudom, de amikor ki kellett adni érte pénzt, nem volt mindegy, hogy 900, vagy 500 pengő. Most már a 900-ast választanám!

Szépségversenyt nem fog nyerni. De működik!

Egész jól Valahonnan még ollóznom kell egy csipesz forgási sebességet, mert az az aramatsu-nál nincs szabályozva. (valahol mintha láttam volna erre adatot...)

És ha már úgyis büntetlek benneteket, akkor: Itt egy kis tűzifa szállítás is! :-)
  • RJoco
    Ami onnan hiányozhat: pótkerék, klíma, hálófülke.

Mivel te mindig úgy tudsz mindenhova száguldozni, nem csoda, ha nem működnek a fékek a pótkocsin.
    Amúgy meg esélyes, hogy nincs rajta. Kivétel, ha olyan kocsira van kötve, amit vontatsz. Mert akkor meg rendszeresen be vannak szorulva a fékek. Ezt sem lenne rossz megoldani.
    Gurulásnál nem mindegy, hogy milyen sebességben van a verda. A-ban automatikusan lassul valamiért. Hiába gurulsz ötödikben. L+-ban gyorsabban gurul, mint L-ben. És a pótkocsit is megfogja, nem tolja el a kocsit. Meredek lejtőn inkább átteszem alacsony fokozatba, az megfogja az egészet. Persze, ha időben kapcsolok ;)

Az legalább haladás, hogy, ha csörlőzésnél az akasztópont valamilyen HUD elem alatt van, akkor is ráakaszt. Régen nem tette. Utálatos dolog volt, hogy mindig úgy kellett fordítanom a kamerát, hogy ne legyen szöveg alatt az akasztópont. ÉS persze mikor látta az ember, hogy hol van? Mikor megfogott egy pontot a kocsin. Nem tudom, hogy mikor került bele, de jó, hogy benne van.
    Most még jó lenne megoldani azt, ha a térképen görgővel görgetem az oldalsávot (értelemszerűen ott a kurzor is), akkor ne nagyítgassa a térképet. Majd, ha a kurzort a térképre viszem, akkor reagáljon a görgőre.
  • RJoco
    Én is számoltam a pixeleket.
    De megmondjam, hogy miért tök mindegy? Mert 4K-n is játszottam és ott sem futott rosszabbul.
    Ezért nem is írtam.
    Sajnos ez a játék ilyen. Nekem se pörgeti 100-ra a hardvert.
    AMD-n nekem sem futott valami fényesen 4K-n.
    Lehet, hogy a zöld drágább, de van, amiért megéri megvenni.