6011
-
Oldgamer #5290 Józsi!
Sokszor volt szó róla általam, én pl idegrohamokat kapok a ködölés alkalmazásával ebben a játékban. Mert ez nem is köd, hanem konkrétan homály, szemrontó, szemfárasztó, grafikarontó megoldás. Nagyrészt azért csinálják, hogy ne kelljen sokat bibelődniük a részletek kidolgozásával. Ha csak a háttér lenne homályos még megérteném, de hogy a tőlem 10m-re lévő tereptárgyak is színtelenek, fakók, az több mint bosszantó. A konzolon e fakóságot szorozd meg 2-vel! Pc-n még úgy ahogy elfogadható mértékű.
Olyan mod térképen nem is megyek, ahol drasztikusan túl van tolva ez mocsok ködölés. Azt hiszik ezek a barmok, hogy filinget ad a játéktérnek, miközben kifolyik az ember szeme. El sem tudom képzelni, hogy régebbi hdr-t megjeleníteni nem tudó tévéken mit látnak egyáltalán a konzolosok a játékból. Max fél év múlva felkeresnek egy szemészt... -
Jóózsf István #5289 Elindult. Első pár méter. full vanília - csokoládé - mogyoró!
kicsit talán túl ködös. -
Jóózsf István #5288 Ez a fordulatszám mérő már majdnem azt teszi, ami kellene, de még mindig nagyon messze van az elfogadhatótól!
Amúgy ti tényleg így játsszátok ezt a játékot? Minden egyes pocsolyával megküzdötök? És az a buta levegő beáramlás a hűtőrácsnál!?!??!!? Jézus! -
Jóózsf István #5287 A csillagmezővel 34 percet játszottam. Abból 17 perc a játék beállítására ment el. (gombok átkonfigurálása, stb) Négyszer omlott össze. Mindannyiszor újra és újra nézhetem végig a bevezetőt, mert még nincs mentésem.
Nemhogy szülcsinapcsim nincs, de az isten az ördöggel karöltve szárazon csinálja meg a púzómat! ÖKÖRSÜTÉS!!!! :-D -
Jóózsf István #5286 Megijedtem, hogy valami jó is történik velem ebben a tetves életben, de nem. A pts-el egy métert nem tudtam menni, mert ugye az új pálya még nem él. Gondoltam, akkor kipróbálom a mod pályán hozott-e változást. Igen ám de ilyenkor eleinte nem szoktam a módosításokat áttenni, így gyári autókkal "KELL" közlekednem. A mod pályán van egy inter 2070-em, azzal akartam gurulni. De, hogy erre az autóra hogy a picsába került egy orosz daru, azt nekem nem magyarázza meg senki!!!!
Nem csalódtam a fejlesztőkben! -
Jóózsf István #5285 Megint ugyanaz a nóta mint a 24-es pétéesnél. "Itt van nesztek!" Jaaaaaa, játszani azt nem tudtok vele, mert még nem aktív!
Hogy ebben mi a jó?
Szétcseszték az agyam a PROS-al is. Aki tudni akarja mi ez, az majd utána néz. Én most töröltem a regisztrációmat! -
Jóózsf István #5284 A PTS 25 első gyomrosa. Az összes amerikai jármű fájlját módosíthatom, amihez eddig hozzányúltam, HÁROM k... karakter miatt!!! Ami eddig US(a)-ban kapható volt, az most NE (Észak-Európában) is kapható. Köszönöm!
Country="US,NE" -
Jóózsf István #5283 HOPPÁCSKA! Sssssülinapom van? Hajnal kettőkor (egykor-háromkor?) csillagmező. Most meg egy kis pétées? Ennyire jókisfiú voltam? -
#5282 Jó látni, hogy míg vársz a következő bétára, addig is örömöd leled a játékban! -
#5281 Fogalmam nincs, hogy miket beszélsz. Írj jó dolgokról és akkor biztos nem kötögetek veled ;)
Az a kb. 10s, míg te ott üresben játszol, kb. arra sem elég, hogy kitegyem nagyba a képet, megnézzem, hogy a tetüyt a max felbontást állította be vagy nekem kell szokás szerint piszkálnom. Aztán nekiállhatok nézni a videót.
Amúgy még mindig nem tudom, hogy milyen fordulatszámmérőről beszélsz.
Ha arra a bal oldali tekerős rádióra gondolsz, amin lecserélték a számlapot egy fordulatszámmérő lapjára, akkor ott miért nem mozog a mutató, míg te üresben játszol? Vagy én nem látok valamit?
Legközelebb légyszi valami nyíllal vagy piros négyzettel jelölni, mert úgy látszik, hogy már annyira zokni az agyam, hogy már ilyen egyszerű dolgokat sem veszek észre ;)
Pedig vagy ötször visszatoltam az elejére a videót.
Ezt a kidobó gombot kösz! Eddig nem tűnt fel. Ha leülök a másik gép elé, akkor mindenképp meglesem. -
Jóózsf István #5280 Ezzel SZOPCSIZOK tegnap délután óta:
Némely mod váltója felülírja a vannilla váltókat. De nem egy modé és nem minden vanilla váltót.Van olyan mod, amiben a váltó neve megegyezik a vannilláéval és nem írja felül de most elakadtam (nem mai a probléma, de eddig leszartam) hogy a modban maga a fájlnév más. A fájlban a váltó neve egyezik és a mod váltója érvényesül. Ami rendben van, mert ha én csinálok egy váltó modot, akkor azt akarom, hogy azt használja a játék és ne a vannillát. A baj csak az, hogy nem látom a logikát, hogy mi szerint működik. Szétmegy az agyam!
A modderek szoktak egyedi váltó beállítást alkalmazni ami nem baj, ha a járműben és a váltó fájlban és magát a fájlt is másképp nevezik el, mint a gyári. Amennyiben ugyanúgy... akkor a játék úgy veszi, hogy a mod azért van, hogy a gyári dolgokat FELÜLÍRJA.
Ezt csak cifrázza, ha több modder is elköveti ezt a hibát! NEM VICCES ÁM!
Először próbáltam a fájlokat egyeztetni, de az nem vezetett eredményre és túl sok dolgot kellett volna a fejemben tartani. Aztán egy viszonylag egyszerű, de rohadt macerás utat választottam. Letiltottam minden modot és egyesével engedélyeztem és mindegyiknél újraindítottam. Baromi macerás, de nem kellett gondolkodni.
De amikor ezzel végeztem akkor még mindig volt olyan váltó, ami nem az általam piszkált árral és egyebekkel rendelkezett. MERT:
És a "B" verzió:
Amikor a fejlesztők maguk annyira degeneráltak, hogy duplikálják egy DLC-ben a már meglévő (ÉS MELLESLEG UGYANAZOKKAL A PARAMÉTEREKKEL RENDELKEZŐ!!!) váltókat és vagy bármi egyebet. Lehet az motor is!
Innen csókoltatnám mindet! -
Jóózsf István #5279 Azért az ok-okozat összefüggést ne hágjuk meg.
Először én felvetem, hogy buta a fordszámmérő.
Amire te azt mondod, hogy nincs benne.
Én bizonyítom, hogy de van.
Amire te azt állítod, hogy én egy kinagyított kép alapján vezetek a játékban? Vagy hogyan is gondoltad ezt? Melyik lehetett előbb? A felvetésem, hogy szar, vagy a kinagyított kép?
Ráadásul te sem futottál volna ebbe, ha figyelmesen nézted a dejót. Mert úgy kezdtem, hogy üresben pörgetem a motort. Pont azért, hogy mindenki számára egyértelmű legyen melyik műszerről van szó. Minthogy üresben üzemszerűen működik mindegyik FSZM.
Van egy sanda gyanúm, hogy sportot űzöl a belémkötésből. De nem baj, mert így legalább pörög a fórum. :-D
Jücsüböt úgy szoktam, hogy van egy kidobó gomb ami kiadja a képet a böngészőből. Azt húzom át a másik mónira és ott a jobb alsó sarokban levő teljes képernyő gombbal kinagyítja fullra.
Gyorsan végigpróbáltam a metódust, nehogy hülyeséget beszéljek. :-)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.31. 06:18:09 -
#5278 Jaa, hát, ha programmal kinagyítod...
Kanapéról még a 83"-os TV-n is alig kivehető. Mondjuk a rendszer adataidból sem sokat tudok leolvasni. Hamarosan nagyon szükségem lesz egy nagyobb TV-re.
A videót meg pont a 49"-oson néztem, ami 16:9-es képaránynál olyan, mintha 27"-oson néztem volna.
Asszem a yt sem hajlandó kirakni a második monitorra a teljes képet, hiába húzom át. -
Jóózsf István #5277 Kinek kell mekkora monitor? :-D -
#5276 Ebben nincs fordulatszám mérő.
Nem csoda, hogy nagy monitort vettél ;) :)))) -
Jóózsf István #5275 Ez még butább fordulatszám mérő! (A végén mutatom mi lenne az elvárás KÉT PERC hófutózás után!) :-DDDD
És ha nem rontom el 10:50-nél, akkorára nőtt volna az arcom... (Tudom, hogy már AKKORA!!!) -
#5274 Fantázia nem sok. Oda még bele lehetett volna tenni ezt-azt :D
Amúgy ez mekkora híd? Mint a Golden Gate? -
#5273 Lehet, hogy ez lett. Az biztos, hogy több értelmét látom használni a két alacsony fokozatnak, mint korábban.
Persze vannak olyan esetek, mikor ez sem segít. Mikor pl. a jégtábla a kocsi elé kerül, aztán se előre, se hátra (mert hátulra is került jégtábla). Ha van akasztó pont, akkor jó, ha nincs, akkor BUMM! Szívtam!
A lényeg, hogy kivételesen valamivel jó irányba haladtak. Szerintem.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.08.29. 22:24:58 -
Jóózsf István #5272 Feliratkoztam egy mod pályára. 2 percet játszottam vele, aztán megláttam ezt. Szerintetek mi lett a moddal?
-
Jóózsf István #5271 El kell, hogy keserítselek. A váltókhoz nagyon régóta nem nyúltak. Ellenben lehet, hogy a felületekkel mahináltak és esetleg jobb lett a tapadásod. Ha találgathatok?!?!? -
#5270 Nem tudom, miért akadsz ki a fordulatszámmérőn, mikor az kiakaszthatatlan ;)
A lényeg, hogy mi nem tudunk vezetni.
1. Lecke
Hogyan induljunk el?
Nyomd be a kuplungot.
Adj nagy gázt.
Lassan engedd fel a kuplungot. Szépen, csúsztatva.
2. Lecke
Hogyan váltsunk?
Nyomd be a kuplungot, meg a gázpedált is.
Válts.
Lassan engedd fel a kuplungot. Szépen, csúsztatva.
Remélem ez megmagyarázza, hogy miért úgy működik, ahogy.
Nem tudom ki, hogy van vele, de szerintem reszeltek kicsit a váltón. Na nem az A fokozaton, hanem az alacsony fokozaton.
Valahogy jobban működik az L és L- fokozat. Pont azzal a Fleetstar-ral akadtam el a fatelepnél a múltkor, mint amiben kiakadtál a fordulatszámmérőn. L- fokozatban, a kormányt jobbra-balra tekergetve úgy 4 perc alatt elkecmeregtem addig, míg el nem értem kábellel egy oszlopot. -
eta32 #5269 Ezt is meg fogják tudni magyarázni....
A MR fizikáját tolják alá,de erre nem sok esély látok...
Ahhoz a szutyok automata váltós SR fizikát kukázni kellene no meg a többi agyament dolgot....
Míg meg nem jelent anno az SR mi is bíztunk abban hogy a fizika marad MR,de sajna lebutították konzolos szintre,mivel nem is ugyan azok készítették,hogy is várhattuk volna a MR fizikát és manuál váltós megoldást.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.08.29. 08:30:08 -
eta32 #5268 De aki az esetek 90%-ban vagy többen külsőből tolja nem tök mind1 mi történik az vezető fülkében....XD....
Örülj hogy a kerék egyáltalán jó irányba forog....DDDD
Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.08.29. 08:29:07 -
Jóózsf István #5267 Pedig nem is voltam nagyon durva!
Csak annyit írtam, hogy ha a felfedezős játék sokkal jobb lesz mint a hófutó, akkor a fejlesztők lebuktatják magukat, mert ha tudnak jobbat, akkor a hófutó miért olyan amilyen?
Ez még a találgatós témába ment volna!
NASEBAJ! -
Jóózsf István #5266 Micsigen fehérben?
De nem is ez a dejó lényege, hanem hogy egy ordas nagy esztétikai hiba van benne, amiktől én a falra szoktam mászni. Mint amikor egy játékban animálnak egy csavarlazítást és nem jó irányba tekeredik... Meg tudnám ölni azt a fejlesztőt, aki ennyire igénytelen.
Feladhatnám rejtvénynek is, de nincs értelme. Akinek van kedve találgatni, az itt álljon meg az olvasásban!
.
.
.
A fordulatszám mérő fordítva működik!
Amíg üresben van a váltó és pörgetem a motort, addig jó, de amint elindulok, és el kezd felfelé gangolni a jármű, akkor a jelenség:
Fellódul a fordulatszám mérő egy akármilyen értékre és ereszkedik. Aki életében vezetett már autót, vagy csak látott már egyet a szomszéd utcában, azt tudja, hogy minek kellene történnie:
A mutatónak a motor fordulatával EGYÜTT kellene emelkednie. Majd amikor elér egy magas értéket akkor a váltás következtében VISSZA KELLENE ESNIE!
De hát honnan a büdös megveszekedett ...ból kellene ezt tudnia egy programozó matematikus zseninek?!?!?!? -
Jóózsf István #5265 Efeserhárom... -
#5264 Itt a hófutóban néztem.
Akkor ezek szerint kiszedhették belőle.
És tényleg ott van, csak nem úgy, ahogy én azt gondoltam.
A Sharpening kapcsolónál kell keresni.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.08.28. 12:19:56 -
Jóózsf István #5263 Mármint hol nézted?
A zacsisban Az experimentálban van ami az ápdét 8-hoz tartozik. Bocsesz! Rosszul fogalmaztam. A ZAcsisban benne LESZ, ha megjelenik a 8. Update
de van viszont a dájing lájt kettőben és még néhány másik játékban. És az a röhely, hogy tényleg működik envídia kártyákkal is!!! :-D
-
#5262 Ezt nem jó hallani. Most vettél tök jó monitort, erre döglik a gép? Vagy csak a VGA miatt? Tényleg le kellene cserélned.
A W11 nem old meg semmit. Ellenben több gondot okoz.
Néha megfordul a fejemben, hogy el kéne adni az egészet és inkább kimenni a szabadba. Ha nem vette volna új procit, akkor nem kellett volna új VGA (meg monitor, meg másik monitor...) és akkor most jól ellennék a PS5-tel. De már hónapok óta nem volt bekacsolva.
Megnéztem a videó beállításokat, de nem találtam ezt a fidelity-s cuccot. Lehet, hogy csak AMD kártyánál jelenik meg. Vagy valamikor kiszedték egy frissítés alkalmával. De 99%, hogy ott volt. -
Jóózsf István #5261 Beszéltük már a csillagmezőt...
A VGA-m már az utolsó ütéseket viszi be a gyomorszájamba. Ma már kínomban rányomtam a W11 gombra, de nem sikerült az átállás.
A gépem is romokban!
Totál kész vagyok.
Az FSR a zacsisban is benne van. Azt nem tudom konkrétan, hogy a hófutó támogatja-e, de nem rémlik, hogy lenne ilyen beállítás. Viszont a dejóban amit linkeltem a DIÁN rajta van a hófutó fejlesztőcége 14:19 És egészen pontosan az FSR3-at fogja támogatni. -
#5260 Úgy hallottam, hogy ez a csillagmező olyan, mint a fallout 4 csak az űrben. Így nálam eleve kilőve.
Amúgy mi van megint a vga-dal?
Ezt a fidelityFX-et nem támogatja a hófutó? Mintha piszkáltam volna 6800XT alatt.
-
Jóózsf István #5259 Még egy fontos információ: Aki most vesz AMD VGA-t, az ingyen kapja hozzá a Csillagmezőt!
ESZETEKBE NE JUSSON emiatt AMD vga-t venni! Kurvára nem éri meg!
Biztos van aki boldog vele 1440-en egy szál monitorral. Elképzelhető, hogy hibátlanul teljesít. De minden egyéb esetben SZAR, FOS, HÚGY! -
Jóózsf István #5258 Ennek most örülnünk kellene?
Ja igen. Ez az ember az, aki az elmúlt hetek vga-val kapcsolatos minden fájdalmamért felelős. Szerintetek kedvelem?
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.27. 11:30:59 -
#5257 Lehet, hogy illik, de ez csuklós verda és ritkán használom. Nincs benne gyakorlatom és nem ezzel akartam elvacakolni az időt. A gázolaj is éppen csak elég lett.
Amúgy a videó után még volt egy karikám, ami úgy indult, hogy tolatásnál nagyobb önbizalommal indultam neki és fel is borultam.
Aztán vittem egy adag közepesen hosszú fát és fel tudtam állítani az elesettet. -
Jóózsf István #5256 Nem ismertem volna meg a pályát, ha nem tudom hol tevékenykedsz. De jó volt a tippem.
Azért egy egy egytengelyes póttal illik "szépen - rendesen" tolatni!!! :-D -
#5255 Érdekes. Akkor úgy látszik, hogy tovább tartott feldolgoznia a YT-nak, mint írta.
Így 4 órával később már csak HD és 2K van.
A hangot meg kell néznem. Halk, mint nálad. Szerintem vissza van véve a fő hangerő.
Meg a képet is meg kellene nézni, mert HDR nélkül elég sötétnek tűnik az a kabin. Játékban viszont nem annyira. A táj előtte viszont szép. -
Jóózsf István #5254 Újratöltöttem az oldalt és lett hangja. De még mindig SD. -
Jóózsf István #5253 A legutolsó küldetésben 10 darab cellulózt kell leszállítanom a kikötőbe (03:28) Egy darab cellulózhoz egy adag(???? vagy csak szál???) rövid rönk kell. (04:11) Nincs messze a lelőhely és tudok olyan szerelvényt CSALÁS nélkül összeállítani, ami elhoz egyszerre ötöt, de rohadtul nem volt hozzá humorom.
Létezik, hogy nincs hangja a dejódnak? Mondjuk még nem készültek el a feldolgozással! Vagy nem tudom mi van. Nálam esdé és egy deka hangja nincs
Amúgy tényleg más a hangulata ebben az aspektusban. Már csak a fülke-kamera rángatózást kellene emberi szintre csökkenteni és beülök én is a fülkébe. Bár, szeretem nézni ahogy a jármű mozog a terepen.
Ezem majd szintén megyek egy kört. Imádom micsigent! -
#5252 Ez a monitor annyira kívánja a belső nézete, hogy nagyon.
Egy kis reggeli fa hordás. 4K-ig fél óra még.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes, hogy 11 perc lett csak. Sokkal hosszabbnak tűnt. -
#5251 Nem lett volna elég 4 adag fa?
Gyáriban 1 szál rövid fából lesz egy raklap fagerenda. Lehet, hogy itt is így lett volna. Ellenkező esetben, ehh. De, hát a játék lényege a szá(llít)opás...