6011
  • RJoco
    Ez tiszta hülye.
    Megírtam a választ, remélem elment, nem volt hibajelzés.
    Viszont miután frissítettem az üzeneteim részt, eltűnt.
    Ha át is ment, inkább google cseten reagálj, ha lesz reakció.
  • Jóózsf István #5409
    Jocó! Írtam egy szép hosszú szerelmeslevelet a zacsist ecsetelve, majd a végén azt mondta ez agyökér fórum, hogy "UPPPSZ. Porszem került a gépezetbe " Úgyhogy, ha megkaptad, akkor jó, ha nem akkor így jártunk. Inkább felhívlak telefonon!!! :-)))
  • Jóózsf István #5408
    Peccsnóc 27
  • Jóózsf István #5407
    Kábé semmire, mert nem tudják ennél jobban összefésülni a játékban levő síneket és a vasúti járműveket. Kérdeztem én is két főkolompost,. hogy akarnak-e komolyan foglalkozni vele, de szerintem csak megcsinálták poénból és ennyi.
    Nincs is értelme feltenni.
    Ja igen és a vonat csak ezen a pályán működik, hisz kell neki a megfelelő depo-garázs is!
    Szóval csak egy jó vicc volt.
  • eta32 #5406
    Csak megcsinálták itt is mint a MR-ben ott szerettem....
    Itt meg nem használok modokat így majd egyszer talán.
    Néztem a vidit de mire is jó?
  • eta32 #5405
    Nos igen ,de szokás kérdése ez is ,nekem az FS ben is hasonló volt-van olyan mint ha makettekkel tolná az ember csak ha belsőben tolja valamit javul a helyzet.
    Na meg az FS-ben oda tudsz menni a a gép mellé és akkor már jobban látszik hogy a nagy az nagy,de sajna nem nagyon adja ebben sem vissza azt amiről beszélsz az arányokat.
  • eta32 #5404
    Köszi de ahogy olvasom hsz-okból nem mindenkinek működik...
    Nincs kedvem vele tökölni.
    Így is váltogatok ,mert autómtán nem nagyon megy el terepen ,ezért vagy lasú vagy "H"-ban tolom néha tudok csak felváltani automatába....
    Már megszoktam így, jó ez,sajna a lényeget úgysem befolyásolja.....
  • Jóózsf István #5403
    Nem tudom, hogy nektek szokott-e ilyen problémátok lenni, de a játékban valahogy rosszak az arányok (Mondjak újat!!!) Mármint a tárgyak arányai is. Ez az Inter Loadstar 1600-as a játékban nekem egy semmi kis hülyeség. De a valós környezetben, ha nem is egy batár, de mindenképp normális méretű teherautónak tűnik. Kb mint egy Zil 130, vagy akár egy IFA. Najó, legyen Avia.
    Jaaaa, és a mienk 1700-as! (Jelentsen ez bármit is.)
  • Jóózsf István #5402
    Szergejeztem.
  • Jóózsf István #5401
    Endy?!?!??!?!?!
    Az első hozzászólásban van egy link, miszerint ez a mod már fent van valahol. Trallala-trallala.
    Megnéztem a hozzá linkelt jücsüböt és az a fogaskerék daráló hang szerintem erős túlzás. Ha én feltenném ezt magamnak, akkor az első dolgom lenne azt a sort kigyomlálni belőle!
  • Jóózsf István #5400
    Ki is próbálhatod.
    Ugyan, ez csak prológ. Jelentsen ez bármit is.
    Nem csak...
  • RJoco
    Nem hiszem, hogy akkora lenne a mentés mérete. Az X4 is rengeteg adatot tárol a mentésben. Nem véletlen annyi a mentési idő, amennyi. Én most az FS22-n lepődtem meg, hogy milyen durván sokáig ment. A méretét nem tudom. De ugye a PS5 belső tárhelye baromi gyors. De az is lehet, hogy mindjárt megy a felhőbe és azt kell megvárnom.

A lényeg hogy mivel minden követ, faágat pont oda vissza tud tenni, ahol volt, így biztos, hogy ezek le vannak tárolva. Elég lenne csak a megmozgatott cuccot menteni.

Persze innen kezdve jönne a macera. Mert a gallyak, amikbe belekapaszkodik az ember, hogy átjusson az akadályon, általában el is használódik. Így a következő úton vagy épp visszafele már hiányozni fog. És itt a vége, fuss el véle.
    Van egy-két akadály, mint az égett, törhetetlen, de hajlékony faág, amibe úgy bele lehet akadni, hogy se előre, se hátra. Ilyenkor jön jól, hogy a mentés visszatöltésével az elhajlott faág visszakerül eredeti pozíciójába. Így lassan, sok visszatöltéssel átküzdheti magát az ember. Legközelebb meg már tudja, hogy megfelelően el kell kerülni. Nem lehet kicentizni, mert a kocsi fém felépítése úgy vonzza a fát, mintha mágnes lenne.

Meg ugye ne felejtsük el, hogy milyen részletességgel és élethűséggel állítják be a verdákat, az út és a kerék viszonyát, stb.

Nem is tudtam, hogy a hajóbontásból van 2. Azt hittem, hogy az 1 is csak KH. Szerintem az 1-et fogom kapni.
  • Jóózsf István #5398
    Egyszer majd biztos képes lesz rá a játék. Talán majd az unokáinknak...
    Ahhoz el kellene menteni minden kis fűszál, kavics lehullott falevél és marék sár adatait. Gondolhatod mi lenne. Kolosszális méretű mentés fájlok.
    Volt már itt téma, hogy milyen jó lenne, ha az utak állapotát elmentené a játék és ha egyszer történetesen "felszántanád" akkor magadat szívatnád meg...

Olyan van, hogy a térképről bizonyos köveket, sziklákat eleve kigyomlál egy, vagy több adott mod. Keress rá a modión!
  • Caliph
    arra nincs lehetőség hogy az elpakolt úton lévő kövek ne spawnoljanak vissza? raktam be egy kotrós gépet,szépen letúrkáltam az úton lévő köveket,hogy legkozelebb ha erre járok lehessen haladni,aztán mikor visszatértem a térképről megint ott voltak :D
  • Jóózsf István #5396
    TÉLLEG!
    Borzasztó egy eszköz! Még a hőskorban huzigáltam az alap játék orosz régiójában. Volt annyi eszem, hogy az erdőben próbálkozzak vele! De lehet, hogy konkrétan egy feladathoz tartozott... Beszépisvolt!

Hajóbontással én is játszottam. (Kölcsön) Egy, vagy kettő? A kettő szimpatikusabb.
  • RJoco
    Van 8-as pót. Nem ajánlom senkinek, mert nem terepre tervezték. Szigorúan aszfaltos és ott sem szereti a meredek emelkedőket. Egyszer húzgáltam rajta két nagy csövet. Természetesen gyári verdával. Talán épp a Tatra 813-mal. Soha többet. Inkább fordulok kétszer, mint a buckákon fennakadás.

Jövő hónapban meglesz a hajóbontó "ingyen". Jó, hogy nem vettem meg sosem akcióban :) Pedig a héten is tolta a gőz.
  • Jóózsf István #5394
    Igen. De ez mod. Úgy értettem, hogy a vanillában van-e! Szerintem nincs.
    Modban nekem is van! 8 férőhelyes pótkocsi modom is van és azzal csak kétszer kellene fordulni.
    Csak ugye itt elsősorban a gyanútlan vállalkozószellemű egyénekre gondoltam, akik szeretnének a fázisok közti szünetekben is gurulni és nem modolnak.

De van ezzel a pályával más baj is. Vagy inkább a készítőjével. Történetesen tudom, hogy nem fiatal és az a feneség a 40plusszos emberekkel, hogy eljön az a pillanat, amikor rohamosan, vagy hirtelen zuhanni kezd az elmeállpotuk. És szerintem nála épp most volt egy nagyobb esés!

Persze ki vagyok én, hogy meg és/vagy elítéljem. Én csak játszani szeretnék... Ha ezt a modderek teszik lehetővé számomra, akkor az ő révükön. Ha a munkájuk nem megfelelő, akkor vessek magamra!
  • Caliph
    az általam korábban emlegetett Bruticusnak van 4 helyes platója,és pót is mehet utánna. mint írtam hosszú ,szóval hegyekben nem kell vele manőverezni :p
    és erős is a gép,és az üzemanyagot is zabálja :D
    itt

én eddig csak hosszú rönkök szállítására használtam,amikor egy helyre sokat kellett vinni.
  • Jóózsf István #5392
    Ez az ember BETEG!!!!!
    Azt hinnétek, hogy három három csövet két helyre kell lerakni, de NEM!!! Azt a hat csövet oda kell szállítani. Egyáltalán miért bontotta ketté? És mi a fisznek kell nekem hatszor, de minimum háromszor fordulnom?
    Van egyáltalán olyan teherautó a játékban, amire felfér a nagy cső és pótkocsit is csatolhatok hozzá?

Idióta F.sz!
  • Jóózsf István #5391
    Sosem tudom megállni. Aztán meg csak a picsogás! :-)
  • Jóózsf István #5390
    Pindurit a ködből is levett alap beállításban a készítő.
    Azt elfelejtettem mondani, hogy konfigurálható. Elég sok szinten! HOME-ra előjön egy kezelőfelület, ahol lehet bűvészkedni a csúszkákkal. Én majd a színből mindenképp leveszek. A köd meg ráér.

"You can edit the values ​​for yourself by pressing the Home key, and click on the applied filters (Curves, Levels, Lumasharpens) and manually adjust the sliders"

Ennél a háromnál több lehetőség van benne. Amikor legutóbb az előző verzióban turkáltam, akkor sírva is fakadtam, hogy: "Mit kezdjek ennyi lehetőséggel?"
  • eta32 #5389
    Most élesebb ezzel a moddal,de a köd a távolban most is ott van,ha arra gondolsz.
    De gondolom nem arra gondoltál....
    4K-ban persze hogy élesebb...DDD.
    Az én moncsiim csak full HD tudnak de egyenlőre elégedett vagyok....persze jó lenne 4K-ban de....
    Majd egyszer talán, az idei gép fejlesztés eléggé leapasztotta a büdzsét...XD.
  • Jóózsf István #5388
    Endy!
    Egyszer azt mondtad, hogy nálam fakó a játék és talán Oldgamer szokott panaszkodni a köd miatt. Na ez lenne rá a megoldás... Ha meg lehetne mókolni a konzolokat! Bocsesz Oldgamer! :-)
    Ennek a korábbi verzióját egy tévedés miatt töröltem, mert azt hittem, hogy ez terheli rommá a gépem. És el is feledkeztem róla, de most itt ez a frissítés.
    Picit talán parasztvakító ez a rikító szín, de majd meglátjuk mennyire jön be...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.11.01. 15:48:25
  • Jóózsf István #5387
    Használni fogom!
    Nem egy komoly dolog. Csak négy fájlt kell lecserélni, amik nem túl relevánsak.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.11.01. 10:24:28
  • Jóózsf István #5386
    Nyilván vita tárgyát képezné, de helyet adnék ennek a játékban. Hisz, miért ne köthetnék kötelet egy rönkre és aztán csinálnék vele bármit ami az eszembe jut?!?!?
    Nem endjúzer mod. Szerkesztős!
    Vetek majd rá egy pillantást.
  • Jóózsf István #5385
    Félreértettél szőke herceg!
    Pont azt szerettem volna jelezni, hogy ha már van tapadása a rönköknek, akkor az az érték lehetett volna nagyobb is, hogy megközelítse a valóságot.
  • Caliph
    találtam egy modot,gwc bruticus asszem,még nem teszteltem,de a hosszú póttal pont 2 long rönköt tud vinni.hosszú mint a vonatfütty de michigant tolom még itt simán van útvonal ahol elmegy. Tatarint is kiszedtem már a quarryból,szal az upgradek felvéve,kilátók végiglátogatva mindenhol,már nincs sok hátra michigenből. minden mást a korábban linkelt Urallal szállítok. szerencsére mindenhol elmegy,nem olyan szenvedős mint anno az alap gépekkel volt.

hamarosan irány alaska :)
  • eta32 #5383
    Én is csak halkan jegyzem meg simán szállítható csomagolás nélkül is a hosszú és a közepes is "halomba rakva"
    Nyilván nem száguldozva és az emelkedőknél nagyobb odafigyeléssel,szűkebb fordulóknál úgyszintén, de aki szereti a kihívást az nem riad vissza az ilyen feladatoktól.
    Mind ezt Amúrban is véghez vittem,nem egyszer ,ugye mint tudjuk nem épp ez a legideálisabb terep ,főleg nem az ilyen szállításra....XD.
    természetesen hard fokozaton, modok nélkül..XD.
    Long rönk szállítás

Médium rönk szállítás
    De csináltam olyat is hogy 3 rövid rönköt hagytam a platón becsomagolás nélkül és így teljesítettem egy idő futamot ,....természetesen nem estek le....csak hogy legyen kihívás is a játékban....DDD.
    Időfutam rönkökkel....

Utoljára szerkesztette: eta32, 2023.10.23. 19:56:08
  • RJoco
    Hiába jegyzed meg kajabálva, NAGYON halkan, ha egyszer lecsúszik. Persze azért ehhez elég meredek emelkedő kell. De van olyan. Elhiszem neked, hogy állítottak neki tapadást. Egy kicsit.
    A hosszú rönköket nem is tudod a gyári megoldással szálanként szállítani, mert a kocsin lévő villa össze-vissza forog. Már ettől csúszik.
    Persze nem össze-vissza, de értelmetlenül. Nem egyszer álltam be úgy a fatelepre, hogy nem volt párhuzamban a pót villájával. És ilyenkor a játék minden probléma nélkül mellé teszi a csomagot, ott hátul. De, ha egy nagyon picit araszolok előre, máris tovább forog a villa és irányba tud állni. Agyrém.
  • Jóózsf István #5381
    Csak nagyon - NAGYON halkan jegyzem meg, hogy pont a rönköknek van gyárilag is tapadása (Meg nálam néhány árucikknek! :-)
    Ime: Friction="0.1"
    Ezt az értéket a játék 9.9-ig, de lehet, hogy 10-ig is tudja kezelni.
    Jobb matekosok ki tudják számolni, hogy a fejlesztők mekkora köcsögök, hogy ilyen alacsonyra tették ezt az értéket! :-D

Egyszer felemeltem magamnak, hogy örüljek... De olyan jól sikerült, hogy a hagyományos hosszú rönkszállító, tudjátok ami csak egy egy villa a teherautón és az egy tengelyből álló vontatmányon. Na az nem fordult el. Nem tört be a szerelvény, mert a jól tapadó rönkök szó szerint KITÁMASZTOTTÁK!!!
  • RJoco
    Így van, pont itt a titok nyitja.
    Felrakod csomagolva, majd nyomsz egy unpack-ot a menüben. Ilyenkor derül ki, hogy 1 csomag az 3 szál. Az állványról felraksz még 9 szálat, így lesz 4 csomag a kocsin. Persze nem rögzíted, mert akkor hiába dolgoztál, csak 1 csomag marad.
    A célállomásnál lepakolsz annyit, hogy 3 szál maradjon. Rögzíted, leadod. Majd felraksz 3 szálat. Rögzíted, leadod. És így tovább, míg kell.
    Arra érdemes lesz majd figyelni, ha olyan fatelepre mész, ahol korlátozott mennyiségben van fa, hogy hiába jelöli ugyanolyan ikonnal a fát a játék, mint amit le kell adnod, a fatelepen szálak vannak, míg a feladatban csomag. Vagyis, ha a fatelepen van 3 szál, akkor az egy csomag lesz. Ha a feladatba kell 2, akkor oda 6 szál kell, az két csomag.
    Hosszú fával és gyári szállítóval ezt nem lehet megcsinálni, mert nem marad a fa a helyén. A közepes póttal sem lehet megcsinálni, mert onnan is könnyen le tud csúszni. Ha túl meredek emelkedőn mész fel, akkor is képes lecsúszni az Aramatsu-ról is. Bár ilyennel csak egyszer találkoztam eddig. Oda tolatva mentem fel :)
  • Caliph
    No,ismét elolvasba,mi a különbség ha szálakban vagy csomagolva rakom? ugye csomagolva felrak egy adagot magától,meg van amikor lerakja az álványra és pakolhatom magamnak. hogy fér fel négy adag ha én rakom? :D
    és akkor ebből adódik a kérdés hogy hány szál számít egy adagnak ? mert akkor gondolom itt lesz a titok nyitja
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.23. 10:16:13
  • Jóózsf István #5378
    Amúgy rájött már valaki miért kérdeztem a mozgó dolgokat a hófutóban? :-)
    Ha nem, akkor várok még picit...
  • Jóózsf István #5377
    Van olyan mod ami pótkocsikból áll. Három rövid, vagy három közepes rönköt tehetsz fel csomagolva, vagy egy hosszút.
    Sajnos azonban nem a legkezesebb pótok. Túl nagy a tengelytávjuk és a rakoncák mindenhova beakadnak. (Amíg nincsenek megrakodva, mert utána már kitölti a két rakonca közötti területet a rönk) Külön kihívás velük közlekedni. Olyan helyre ajánlom, ahol nyílt terep van és unalmas többször fordulni.
    Viszont, ennek a modnak vannak teherautó felépítményei is, Csak hosszabb járművekre lehet felrakni, mint az Inter. Paystar 5600TS. Ezekre rövid és közepes rönkből kettőt-kettő és egy hosszú rönköt rakhatsz. Tehát az 5600-ból és egy ilyen pótból álló szerelvényre öt közepes vagy rövid vagy két hosszú csomag rönk megy.
  • Caliph
    Találtam egy hosszú pótot amire felfél 2 medium,meg az Uralra egy ,ezt már medium log esetében elmegy
    Urallal a hosszú is viszonylag egyszerűen megy,jó kis gép,de ugye így egyet tudok csak vinni. na mindegy is,jó ez így,nagyon op modokat nem akarok berakni
  • RJoco
    Van egy gyári bicaj. Ha megvetted a Session Pass-t. Talán a kettesben lehetett.
    Aramatsu-nak hívják. Nagyon tuti faszállítós bicaj. Jó vele a fát pakolni is és közlekedni is. Csak rövid és közepes rönkökre jó.
    4 adag rönk meg sem kottyan neki. Persze szálakban, nem csomagolva.

A pontos mod neveket majd István megírja. Neki vannak olyanok a listáján, amik neked kellenek.
    Két hosszút simán elviszek két körben, gyári cuccal. Ezért még éppen nem nyúltam mod-hoz. Nameg kocsi is kell, ami elhúz két hosszúval rakott fát.
  • RJoco
    Szerintem ez egy szadista régió. Mármint minden régió az, de ez a legszadistább.
    Megértem, hogy a pálya végeztének nagyon örültél és elégedett voltál. Én is nagyon fogok örülni neki. Ha eljutok oda.
  • Caliph
    üdv ismét mod tipp kellene...fa szállítás,valami faja gép és pót,amivel mondjuk el tudok vinni négy medium logot,vagy 2 hosszút is,és nem annyira szenvedős az első kis sárfürdőnél :)
    köszi
    és köszi,az Ural mod bejött :) nagyon faja kis gép
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.22. 10:30:58
  • Jóózsf István #5372
    Mentem egy nosztalgia kört Amúrban Tudom, hogy mennyit anyáztam amikor itt tartottam a játékban és még ezzel a bicajjal is értek meglepetések, de ha tehetném nulláznám a régiót és újrajátszanám. Kihívást és az elvégzett munka utáni elégedettséget tekintve ez a régió a legjobb! A fejlesztők koronaékszere.
  • RJoco
    Mire végzel a másodikkal, már biztos, hogy kint lesz a 3. Esélyes, hogy a negyedikből is az első vagy a második.