6011
  • Jóózsf István #5490
    Felkeltette az érdeklődésemet, de még mindig NEM!
  • Jóózsf István #5489
    És bár azt is mondhatnám, hogy tudom, hogy most mi történik a játékkal. Egészen pontosan a 12. fázissal. Merthogy múlt hétfőn nem jött frissítés a bétára. Ma sem. Lenne mit csinálniuk.
    Vagy ha ragaszkodnak a megszokott menethez, akkor késznek tekintik és várnak valamire, amit senki nem tud, hogy mi.

De legalább egy megjelenési dátumot felbüföghetnének!
  • Jóózsf István #5488
    Az első éves bérlet egészen Amúrig fed le "mindent" Ebben lehetnek DLC autók, festések, etc. Pontosan nem tudom...
    De tudom...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

• Phase 1 “Search & Recover”
    • Phase 2 “Explore & Expand”
    • Phase 3 “Locate & Deliver”
    • Phase 4 "New Frontiers"
    • High Roller Pack
    • Loaded Dice Vinyl Wrap
    • Scorched Vinyl Wrap
    • True Colors Vinyl Wrap
  • chris0000
    hi. van itt valaki aki a michigan, alaska, taymir regiókat lenyomta hardcore módban, vagy más régiókat?
  • chris0000
    hi.
    a year 1 pass, igazából mit fed le a játékban, ha a térképet nézzük?
    az alap játék ugye a michigannel kezdődik, aztán alaska és taymir.
    most 8500ft az alapjáték+year1 pass. most ezt a 3 régiót fedi le a year 1 pass, vagy más régióból is felold területeket? thx. üdv.
  • Jóózsf István #5485
    Én itt már elővenném az ikszemel szerkesztőt! :-D
  • Jóózsf István #5484
    Szép kis válogatás!
    Tíz kerék meghajtás? BoTSánat!
    Aztán meg a Kraz. Ebben a játékban kurvára nem jön át, hogy az az autó mennyire nem ismer pardont. Amikor élőben állsz mellette, akkor minden kétséged elszáll. Érzed, hogy ha az nem megy át valamin, akkor semmi sem. A Flotillának is volt egy. Azzal sólyázták a hajókat. Egy feleakkora ember vezette mint én. Komikus volt.
  • RJoco
    Elhiszem.
  • Jóózsf István #5482
    Nnnna, most van vége!
    Összes pótkocsi és mod jármű eladva. Akkor lássam legközelebb ezt a régiót, amikor a hátam közepét! Még mindig Amúr a nyerő nálam.

Arra még kíváncsi leszek, hogy fog ez a régió menni nehéz módban. :-) Ez a kérdés akkor merült fel bennem, amikor leesett, hogy miért van több tartányos félpót elszórva a pályákon. Jajjjj. Már megint a rontás! :-D

Jocó!
    Hidd el, hogy van olyan, hogy csak úgy kocsikázok a pályákon, de... Ez a régió nem az én világom.
  • bajusz_ati
    Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
  • RJoco
    Dehát ennek a kocsikázás a lényege!
    Ez olyan, mint a farmost azért szidni, mert mindig csak a földet kell művelni. A zacsist meg azért, mert mindig csak gyárakat kell építeni. A CoD-ban csak lövöldözni kell. Az X-ről nem is beszélve, össze-vissza, eszetlenül repked az ember. Azt jön egy frissítés és a temérdek anyag helyett elég 400 misi....
    Itt legalább lesz áram. Ez tök jó. Úgyis méregdrága most. Azt, ha nem bírod, legalább lesz értelme ráhajtani a kábelre :D
  • Jóózsf István #5479
    Natehát!
    Nem tudom, hogy találtok-e bármi érdekeset benne. Az első dejóban csak hordom a fát egy darab fás küldetéshez. Ami pont olyan, mint amit micsigenhez csaptak hozzá utólag. Bárgyú, eszetlen!
    A másodikban a szavakat tettek követték: "Szerintem én ezt átalakítom..." És lőn... Így már "CSAK" egy nagy batár.

108 Kiba' küldetés - feladat.

A végére tiszta szívemből meggyűlöltem a 12. fázist és csak leszegett fejjel idegből aprítottam a küldetéseket. Egyszerűen elegem lett a sok esztelen kocsikázásból. Csak rohangáltam ide-oda mint a levágott fejű csirke.
    Amellett a pályák jók. Ugyan nem változatosak, mert mind a négy kábé ugyan az. De szépek. Tetszeni fog nektek.
    Annyit had rontsak, (és ez tényleg rontás lesz!) hogy adok egy tippet. Mert én nem így csináltam.

Először amennyire lehet az erőműves küldetéseket és a hálózattal foglalkozzatok. MERT ÁRAM LESZ BELŐLE! TÉNYLEG!!! ;-)
  • RJoco
    Majd meglátjuk.

Vajon melyik jó képességű találta ki, hogy ez a jármű törzscsuklós legyen. Ráadásul erre a terepre.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.12.30. 15:42:16
  • Jóózsf István #5477
    1; Nem fordulsz kettőt, mert lejössz az életről. Majd mindjárt töltök fel egy K. hosszú dejót, amiből rájössz, hogy te nem akarsz kettőt fordulni.
    2; Nem messze van a garázs. Azon a rövid szakaszon 1-1 járművet vontattam. Tehát az utat tulajdonképp csak egyszer jártam végig és az összes rönköt elhoztam. A garázs és fűrésztelep között mentem még egyet, vontatva a negyedik bicajt.

Ehhez meg majd sok szerencsét!
    Amit esetleg nem vesztek észre, hogy olyan gyengére állították a kormányerőt, hogy az autó néha arra megy, amerre ő akar! Figyeljétek a komát aki kormányozza!
    Szerintem én ezt átalakítom törzscsuklósból rendes kormányzásúra, ha egyáltalán hajlandó leszek beleölni MÉG energiát. Mert a következő dejóhoz is baromi sokat faragtam rajta!
  • RJoco
    Nem néztem.
    Képes voltál 4 kocsival odamenni?!
    Aramatsuval vagy fordulok kettőt és megvan a rövid és közepes rönk, vagy csak egyet megyek, de akkor mögé kötök egy közepes rönkhöz való pótot, amibe majd átpakolhatok.
    A hosszú rönköt meg elviszem egy Azov-val.
    2 forduló. Max 3. Vanilla eszközzel. (Mondjuk a fogyasztás miatt az 1000 literes extra tartály biztos jól jön.)
  • Jóózsf István #5475
    Jocó! Ezt ne nézd meg! Csak daruzás.
    Ezt a küldetést vanilla eszközökkel 7-8 fordulóból tudtam volna megcsinálni két pályán keresztül. AZTMEGAF.SZOM! Ennyire nem szórakoztató ez a fázis!
    A sima áruszállítási küldetések és egyebek nem vészesek, de a rönkösek elborultak. A hétvégén szerintem ki is végzem. Frissítés már nem valószínű, hogy jön hozzá. Gondolom január második felében dobják ki.
  • Jóózsf István #5474
    A miérten eddig nem gondolkodtam el, de nekem nincs is vele bajom. Nem feltétele a játéknak a megfelelő daruzási pont a pótkocsin. A rönkösnél is csak azon akadtam fenn, hogy egyáltalán nincs.
    A kis daru valóban nem arra való, hogy félpótkocsikat emelgessünk egymásra! :-) A mókoltal sem könnyű!
  • RJoco
    Aha. MIÉRT?! (Mármint a pontokra.)

Egyszer próbáltam meg daruval (nagy) pótkocsit emelni. Nem gyári daruknak való az.
    A Tátra darujával is úgy kell felszenvednem a 2-es kis pótot. Bár múltkor az Azov darujával raktam ilyeneket egy kék félpótra. Az sem volt olyan egyszerű, de sikerült.
  • Jóózsf István #5472
    Ahogy mondani tetszik. Csak épp egybe szokott esni. Daruzni ugyanazokon a pontokon lehet.
    A kék félpótkocsikat daruval szoktam egymásra rakni.
  • RJoco
    A kocsikhoz és pótokhoz külön van daruzási és csörlőzési pont? Csak, mert mikor utoljára felborítottam, akkor még volt neki csörlőzési pontja. Daruzni nem szoktam pótokat. Valahogy nem áll kézre.
  • Jóózsf István #5470
    Azt észrevettétek, hogy a gyári közepes rönköt szállító zsámolyos pótkocsit nem lehet daruzni?
    Fel akartam tenni egy másik pótra,...
    Nem is értem! A játék eleje óta meglévő kis piros zsámolyoson is vannak daruzási pontok. A rönkös a harmadik fázissal (DLC 3) került a játékba...
    Szívesek korrepetálnám a fejlesztőket LOGIKÁBÓL! Baromi kíváncsi lennék, hogy milyen körülmények között dolgoznak. Lehet, hogy Jocónak van igaza. (#5464) Vagy csak korbáccsal ütik őket folyamatosan. Tényleg érthetetlen, hogy pitiáner hibákba miért futnak bele újra és újra.
  • Jóózsf István #5469
    Igen. Lehet olyan, amit nem fed le a kilátó.
    Van egy súgód ami megmondja, hogy adott területen (Régióban) hány fejlesztést találtál meg az összesből. A játékos menüje. Alul a statisztikák mutatják a küldetéseket, járműveket, fejlesztéseket.
    Így esetleg be tudsz nézni azokba a zugokba, ahol esetleg megbújhat.
    És ha végképp nem boldogulsz vele, akkor megnézheted itt. :-)
  • chris0000
    hi. nem minden upgradet mutat meg a játék, mikor felfedezi az ember az összes kilátót egy térképen? thx.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2023.12.26. 14:58:17
  • Jóózsf István #5467
    Csalódtam. Kijavították azt a küldetés nagy nyerges félpótot, amiről azt gondoltam, hogy direkt ilyen szívatós!
    Tettek rá sok-sok csörlőzési meg daruzási pontot. Javították az üres pót kergeségét. És levették a generátor tömegét 41-ről 21 tonnára.
    Nem számítottam erre!
    Kijavítottak pár küldetés hibát. Szerintem ezen a héten ki is végzem.
  • Jóózsf István #5466
    Köszönjük. Viszont!

És itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy egy furcsaságot bejelentsek, csak a viszonyítás miatt.
    Most (Nekem most...) Hivatalosan gondolom 17:00:00-kor megjelent a PTS 28.2.
    Miért érdekes ez? Mert December 25.-e van Karácsony első napja. Tehát nem 22 péntek, vagy 27 szerda. Amikor minden józan gondolkodású ember várná.
    Miért ekkor? Mert menetrend szerint hétfőn 17 órakor KELL MEGJELENNIE!
    Hogy dolgozott-e valaki rajta az elmúlt két napban? Szinte kizárt, de nem lehetetlen.
    Hát nem tudom. Furcsán gondolkodnak az emberek mostanság.

A fogadó irodák igen rossz eséllyel adták ezt a dátumot.
  • bajusz_ati
    Áldott, Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek.
  • RJoco
    Szerintem a fejlesztők valami ilyen környezetben nevelkedhettek.
  • Jóózsf István #5463
    Nem tudom. Illetve konkrétan tapadás nincs a fájlban. Azt én szoktam beletenni abba, amivel van kedvem bíbelődni.
    De nem is nagyon van agyam hozzá. Már fáradt vagyok az év végi hajtástól. A pótkocsival sem jutok dűlőre amelyik megkergült. Egyszerűen az ötmilliomodik érzékem amivel rá szoktam tapintani a hibákra felmondta a szolgálatot.

Az is bánt kicsit, hogy ugye elméletileg hétfőn kellene egy újabb javításnak jönni a bétához. Na arra nem fogadnék, hogy azt megkapom. Anélkül viszont félig meddig el vagyok akadva. Tudnám csinálni, de így nincs kedvem, hogy nem tudok logisztikázni.
    Szóval, kicsit reménytelen...
  • RJoco
    Nincs véletlenül erős tapadás beállítva neki?
  • Jóózsf István #5461
    Rontásba teszem, de inkább csak vicces és érdekes...

A rontás része az, hogy többen kiélhetik a hard mód vágyaikat ebben a fázisban, mert a nyolcadikkal ellentétben, ahol toronyiránt lehetett közlekedni, mert semmi nem állta utunkat, itt sok választásunk nincs, Hosszú-hosszú földes sáros erdei utak vannak. Mintha kifejezetten Endinek készült volna.
    Azt is elárulom, hogy a négy bazi nagy pályán összesen két pótkocsibolt van, amiből az egyiket nekünk kell helyrehozni. És jelen állapotában még rá is tettek egy lapáttal!!! :-)
    Ez NYILVÁN javítva lesz.

Van egy másik túlkapás, ami viszont SZERINTEM így marad. Van egy új termék a játékban, amiből az egyik küldetéshez négy darab kell. Gondoltam megcsinálom egy füst alatt egy másikkal, mert ez a kettő kell a harmadik feloldásához.
    Nagy mellénnyel odaálltam a rakodóhelyre és kikértem egyet a "kézi" rakodó területre. Emelném a daruval (MiniUS) nem jön. NNNNa! Megint egy szintezési hiba. Amikor az áru odaragad az emelvényre, mert a felső síkja alá teremtődik. (Ti ilyennel nem igazán találkoztok. Bétában ez törvényszerű!)
    Jó, akkor lepakolok a pótról és oda kérem. És látám, hogy megroggyan a szerelvény, amikor megjelenik. AHA! Áru kiold, daru elő, emelem és a rommá tunningolt darum, amivel a világot felemelem, épphogy fel tudta venni a pótról. Tehát nem belespawnolt a pultba, hanem olyan nehéz, hogy nagy daru kell hozzá!
    Megnéztem gyorsan a fájlban... Annyira nem is nehéz, mint gondoltam: Mass="2500.0" (2.5 tonna) A betonlap 3 a vasgerenda szintén 2.5
    Valami nem stimmel! Azokat játszi könnyedséggel pakolászom. Akkor mégiscsak hibás!
  • RJoco
    Nahát, nahát. Kijött az éves steam-es adatgyűjtés eredménye.
    Az alapján idén nagyon sokat játszottam ezzel a játékkal. Bár még mindig nincs annyi órám benne, mint X4-ben vagy az Elite-ben. És ez egy véges játék, nem úgy, mint a másik kettő.

Pár napja a hajódarabolót nyüstölöm. Egyrészt meglepődve és félve néztem a Focus hiányos logóját, mert az ultra nagyon széles monitor felbontására nem sikerült jól megcsinálniuk.
    Másrészt pont ugyanaz tapasztalható, mint a hófutónál.
    A logóképernyők közben jönnek az átfedésről informáló zöld és gőz ablakok. Emiatt nem tudom továbbnyomni ezeket. Ha lementek, akkor alttabbal át kell váltanom a játékra és akkor megy.
    Úgy látszik, ez fókuszbug.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.12.20. 16:59:18
  • Jóózsf István #5459
    Háááát, biztos sokan vitatkoznának veled. Mert ugye; Nem elég, hogy fizetsz (Vagy épp nem...) de még keresd is meg?!?! Uram bocsá' meg is javíttathatod...
    Szóval sajnos, vagy hálistennek a DLC bicajok ott teremnek a garázsodban. És ez igaz minden mod térképre is. Ha esetleg olyan pályán játszol, hogy direkt nehezítve vannak a körülmények... Neked meg ott figyelnek a jobbnál jobb vasak a garázsban! :-)

Caliph!
    Én tudom!
    Azért én már pénzt nem adok! És az anyukámnak is megtiltom, hogy megvegye nekem. :-)
  • Caliph
    hát nemtom...

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.12.18. 22:33:35
  • chris0000
    hi. hát az úgy nem az igazi.. az lett volna jó, ha fel lehet fedezni a DLC járműveket, nem csak úgy megkapni... thx. üdv.
  • Jóózsf István #5456
    A dejózott generátoros félpóton nem változtattak semmit. Hát, hát... Biztos ÚGY JÓ AHOGY VAN! :-)
  • Jóózsf István #5455
    Ezt magad is kiderítheted a garázsban. Bemész a kocsivásárlás menübe és megkeresed a kívánt bicajt.

Más: Ebben a frissítésben sorban veszik ki ezeket a sorokat: LinearDamping="2"
    Mi is ez?
    "Parts/fuel racks do add weight, but they also have an additional parameter called linear damping. Which artificially reduces traverse speed in mud and snow."

Tehát: Csökkenti a sebességet sárban és hóban. Mi a f.sznak írták egyáltalán bele? Hisz van súlya, ami befolyásolja a jármű mozgását. De az nem volt elég, mert kellett egy plusz tényező, amivel szívathatnak minket.
    Amúgy nem is tudtam erről. Ha most nem veszem észre a fájlok csesztetésénél, akkor sosem tudom meg!
    Ezentúl, ha módosítok valamit, akkor ez lesz az első amit törlök!
  • chris0000
    hi. a Land Rover Defender 90-es scoutot meglehet szerezni a játékban vagy csak DLC-ként van benne a játékban?
    ha igen ne írjátok le, h hol van a világban, majd én akarom megtalálni. köszi :)
    egyébként vannak olyan járművek amik csak DLC-ként szerepelnek a játékban? thx. üdv.
  • Jóózsf István #5453
    Egy fejlesztői túlkapás.
    Bármelyik nem megvásárolható játékbeli dedikált felépítményű nagy nyerges félpótkocsit elhúzom, bármikor, bárhova. Most szerettek volna egy PICIT nehezíteni...
    Azt úgy kezdték, hogy az a guriga önmagában 41 tonna. A pót cakk-pakk lehet úgy 47. De ez nem volt elég.
    Csak a végére tettek két csörlő pontot. Azokat sem a szélére, hanem mintha a pontokkal harmadolták volna a pót szélességét. Magyarán, ha felborul, akkor az fel van borulva!!!. Csörlővel nem lehetett talpra állítani! Darut nem is próbáltam. Lehet, hogy daruzási pontja nincs is.
    Mondom mi zajlik az én fejemben ilyenkor:
    Oké, csináltál egy háromtengelyes pótot, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezáltal jobb lett a átlépő magassága. Mert bár a hasmagasság nem emelkedett, azáltal, hogy bekerült még egy tengely, lerövidült a vontatási pont és az első tengely közötti a távolság. Ez nagyjából rém egyértelmű mindenkinek.
    A futóművet úgy állította be, hogy egy tengely is elbírja a súlyt. DE MIÉRT??? Akkor a mi a fisznek tettél be hármat?

És akkor még a teljesen észszerű kérdést fel sem tettük: Egy terepjáró teherautós játékba egy olyan eszköz, amit sík aszfaltozott úton is csak nagy gondoskodás árán lehet eljuttatni ából bébe. Hogy azt úgy hogy?

Némi számtologatás után... Lealkudtam 10 tonnát és picit játszottam a súlypontokkal. Ja, és egy normális felfüggesztést is kanyarítottam alá.
    Ennek az egésznek semmi értelme nem volt, de amikor elvállaltam ezt a feladatot, akkor elhatároztam, hogy a nehezebb úton csinálom meg. Mehettem volna komppal is, tized ennyi vesződséggel. Akkor "megöltem volna a játékot."
    Ezt addig gondoltam így, amíg először fel nem borultam. Akkor szembesültem azzal, amit már tudtam, mert megírták a játék fórumában, hogy nincsenek csörlőpontok. Az volt az első, hogy átraktam egy ugyanilyen formájú kéttengelyesről. Ekkor született az első dejó. De innentől nem volt megállás. Ha már belepiszkáltam... :-)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.12.18. 06:25:11
  • RJoco
    Igen, azt észrevettem, hogy egyes dolgok halkabbak. Illetve, hogy alapvetően halk, de gondolom zavarná a film hangját, ha hangos lenne ;)
    A múltkor feltoltad a hangerőt.

Azt a "kamaz"t imádom. Van is belőle kettő. Pont az a jó benne, hogy olyan jól fordul. És akkor is képes fordulni, ha az eleje a levegőben van, ami gyakran előfordul a félpótoknál. Hátránya, hogy az eleje gyakran elakad a földben, aszfaltban.

Tényleg nem lenne rossz, ha mod-ot csinálnál belőle. Vagy, ha azt nem is akarsz, betehetnél egy linket a videók alá, hogy csak saját felelősségre letölthető.
    Épp azon gondolkodom, hogy előszedem megint a Barts-os Tátrát. Ez a régió kiakaszt. Ma kicsit játszottam. Tettem egy szép nagy kerülőt, mert elvileg így találták ki. Aha. A kerülő egy pontján az út közepén van egy rohadt nagy szikla, amit csak úgy lehet kikerülni, ha az ember a domboldalon átoldalaz. Csakhogy nincs fa az ellentétes oldalon, amibe kapaszkodhatna. Szerencsére egy tanker folt a nyergen, sok mázlival valahogy sikerült átevickélnem borulás nélkül. Bár nagyon közel álltam hozzá. Legközelebb lehet, hogy marad a sziklán közlekedés, mint elsőre.
  • Jóózsf István #5451
    A negyedik tengelyen "csak nálam" kormányzódnak a kerekek. Jobban fordul így. Tényleg számít, hogy nem három tengelyen fordul el a súly, hanem csak kettőn és a harmadik segít benne. Az első átalakításom volt a Mekken. És ezt minden olyan járművön megcsinálom, ahol három tengely van egymás után.
    A nagy hosszú orrú KAMAZ gyárilag tudja. Itt szépen látszik.

Hála istennek a felvételen alap (hangos) állapotban vannak a hangerők. (Jobban halljátok mint én!) Nálam a motor is csak jelképesen hallatszik. És minden egyéb zaj is. Lásd effektek, vagy a környezet.