6630
-
Valamit mókoltak a váltóval is.
Először a lakókocsiknál vettem észre, hogy "L+"ban nem akar elindulni. Beteszem "L"be és elindul. De most a Taygáknál is ez van. Meg más kocsiknál is. Korábban sosem volt gond elindulni "L+"ban.
Viszont ahogy néztem, "L-"ban képes nagy sárban is haladni, vagyis nem akad el, hanem lassan kikecmereg. -
Pedig tutira kizárta az egyik a másikat ennél a kocsinál. Nem is értettem. Mivel két egyedi festés van, így legalább két kocsim van 1-1 festéssel és mind a kettő nyereggel volt szerelve, daru nélkül. Volt idő, mikor mind a két verda a pályán volt. Ha tudtam volna rá darut tenni, akkor teszek, mert amúgy mindenre az 5 tengelyes (Azov?) kocsit használtam (miután meglett), de annak az eleje szeret fennakadni mindenhol.
Na olyat írok most, hogy remélem nem néztem be. Erre a Tayga-ra engedte a vizes félpótot felakasztani. A daru ellenére.
Az üzemanyagost nem tudom. Az lehet, hogy meg sem jelent. -
Jóózsf István #6108 Nincs külön pálya multira. Egyáltalán semmire sincs külön pálya! A fázisok a pályákról szólnak. Hogy mellé még dobnak csontnak egy-egy bicajt, az csak hab a tortán. Vagy inkább csak a befőtt.
A daru és a nyereg... most azt mondanám, hogy sosem kizáró ok. Olyanokról tudok, hogy ha van darud és nyerged, akkor nem vontathatod a tartányos félpótot. Nem csak álmodtad? :-) -
Na ez nekem új. A Tayga 6436-ra tehetek kis kék darut úgy, hogy megmarad a vonónyereg.
Sokszor azért mellőztem a verdát, mert nem tudtam pakolni a félpótra. Ilyen felállás nem volt.
Gondoltam, hogy most megnézem. Meglepődtem. -
Muszáj így rémísztgetni? Miért nem játszod akkor, amikor más (pl. én), és akkor együtt fedezhetnénk fel a jó és a rossz oldalát? ;)
Te a tuningolt verdáiddal, én meg a gyáriakkal.
Mintha a múltkor úgy láttam volna, hogy multiban más pályákat is lehet játszani, nem csak azt az egyet, amit arra hegyeztek ki. -
Jóózsf István #6105 Egy biztos.: Ezt a régiót nem Teréz anya készítette!
Nem olyan gané mint Amur. Illetve annak is csak a kis kettes pályája volt szemét. Itt picit más a helyzet.
A táj szép. Amennyire egy havas táj szép lehet. A második pálya egyenesen ámulatba ejtő! Szépen kitett magáért a pályaszerkesztő csapat! Sok út van. De hogy érzékeltessem a galádságát ennek a fázisnak. Ha van száz út, akkor kilencvenkilencről kiderül, hogy valami akadály van rajta. Nem biztos, hogy küldetéssel el lehet távolítani.
A küldetések is nagyon szépen fel vannak fűzve. Van egy főút az egyesen, amit három helyen kell javítani:
1;
Vasgerenda 4
Cement 6
2;
Túlméretes 2
Beton blokk 4
Vasgerenda 2
3;
Üzemanyag hordó 3
Vasgerenda 2
Akárhogy számolom, ez 37 helynyi áru. Azt el is lehet felejteni, hogy indiai módra duplán pakolva közlekedni. Tehát: Sok szerencsét és rengeteg türelmet.
Jaaaa a másodikon is van ilyen út. Azt nem is számoltam még. A vasgerenda csak a második pályán van. :-)
Aki nem szeret (vagy nem tud, mint én) jégen kocsikázni, annak erősen ellenjavallt a régió.
Amikor írtam, hogy felborultam, az az én hülyeségem volt, mert lejöttem ott, ahol kevés embernek jutott volna eszébe. De aztán még kétszer fetrengtem a FEMM-el és egy hatos póttal. Egyszer a jégen borultam, mert a kocsi fele elsüllyedt. A túlméretes meg nem a legkönnyebb rakomány.
Szóval; Igazi önsanyargató pálya. Mazochisták előnyben! -
Jóózsf István #6104 Mivel felborultam, lebüntetlek benneteket egy észrevétellel.
Már volt róla szó, hogy az egyik most megjelenő jármű egy batár lesz a nagyon nehéz kategóriából. Azt is tudjuk, hogy annak a valóságbeli alapja egy sivatagra tervezett (át-épített) bicaj.
Akkor azt még úgy gondoljátok végig, hogy a sivatagi batár a játékban egy havas pályán jelenik meg és ez még talán nem is lenne baj, de ebben a NAGYON NEHÉZ kategóriában NEM LÉTEZIK láncos gumi. Mármint nektek. Mert én gyorsan csináltam egyet.
Ismerek olyan játékfejlesztő csapatot, ahol erre figyeltek volna!
Amúgy a batárnak egész jó első felfüggesztése van. Kellemes meglepetés volt. Jobbára, de főleg az ilyen nehéz cuccokat ebben a játékban, inkább többszörösen túlparaméterezik, hogy nehogy azt a látszatot keltsék, hogy foglalkoztak vele. (Biztosan elbírja a terhet.) Hogy ez miért sikerült jól, azt fedje jótékony homály! -
Ha már arra jártam és a másik feladat is útba esett, akkor miért ne?
Mondjuk az Atom jobb lett volna, de baromira tetszik ez a kocsi. Pedig semmi extra nincs benne. -
Hány napja is fut a játék, hogy ezt most sikerült megcsinálni? -
Jóózsf István #6101 Elindult a béta.
Gurultam is egy órát. Szerintem jó lesz.
Vannak újítások is. Picit babráltak a pótkocsi bolttal. Pöllő ha bemegyünk egy póttal, amit el akarunk adni, és megnyitjuk a menüt akkor azon a pótkocsin nyílik, ami épp nálunk van. Csak nyomni kell a gombot. -
Jóózsf István #6100 Hehhhhh! Túl öreg vagyok én már bohócnak!
discomacc45 — tegnap 20:29-kor
think there's an issue on Epic's end, should be fixed Monday (someone else had a similar issue to you).
@Roby
No, Epic support told me that it's not their problem, but the game's, so Saber has to intervene...
WildFox — tegnap 23:52-kor
yes this right Roby same thing epic said to me
Ezt a diszkó hófutó pétées fórumából ollóztam. A GYÖKÉR LEÍRJA, hogy "másnak is van hasonló problémája" Tehát még egyszer: Hófutó béta fórum!!!
Abban a témában MINDENKINEK ilyen problémájának kell lennie, hiszen nem megy az a kurva 15. fázis!!!
Azt meg már csak nagyon halkan mondom, hogy bájcsevegnek a témában. Minden féléről, csak a bétáról nem. Mondjuk ez nem lenne akkora baj, hisz nem megy... De aki azért néz be, mert itt tudja legkönnyebben ellenőrizni, hogy elindult-e, annak végig kell nyálazni az összes hozzászólást. Jaaaaa, és mivel ez egy cset tőmondatokban kommunikálnak. Könnyen lehet, hogy 5-10 hozzászólást is végig kell olvasni, (jó esetben!) hogy egyáltalán megértsd, hogy MIRŐL LEHET szó?!?!?!
Már nem is bánom, hogy bomlik az agyam. Inkább előbb, mint később.
Vagy basszon már el végre minket végre egy termetes meteorit! -
Igen, van daruzási pont. A csatlakozásnál, meg a hátulján is egy. Igaz, hogy a félpót fala miatt nem lehetett szépen felrakni, úgyhogy ment keresztbe, aztán vigyáztam az oszlopokkal. A fáknál már gond volt, ki is esett. De ott már nem voltam messze a store-tól, úgyhogy csak a pót mögé kötöttem és húztam. Ha elég közel húzom, akkor még a csatlakozás sem ér a földre.
Ezekről a pontokról most eszembe jutott, hogy a tank póton nincs hátul kötélpont. Maine utolsó feladatára hagytam, hogy elvigyem a tankos kocsit, meg a pótját. De a kocsit csak a pót oldalához tudtam kötni. És persze így simán középre vette a kidönthetetlen fát. Többször is. -
Jóózsf István #6098 Hogy raktad fel?
Az egy lehetetlen valami volt abból a szempontból, hogy nem nagyon voltak rajta hajdanán csörlőzési és daruzási pontok. Én csináltam magamnak és tudom, hogy foglalkoztak vele a fejlesztők, de már kész is?
Lehet daruzni gyárilag?
A skandináv pályát szeretem.
A Régi Kraz. Jó is az! -
14K-ért csak gyári. Nincs olyan mod fenn, amiben lenne ilyen pót.
Mindegy, odamentem az elejével és úgy el tudtam adni. Mert amúgy meg felraktam egy félpótra, mert azzal a kocsival úgyis haza tartottam. A rönkössel meg megcsináltam két időmérőt. A másik kettőt asszem hagyom a csudába. A jégfutam egy hulladék, úgy akad fenn belső nézetből a kocsi a jégen, hogy a kerekek lesüllyednek a jég alatt, a kocsi közepe meg fennakad. Külső nézetből bezzeg ilyen sosem történik.
A monolitosról meg láttam videót és egyelőre nincs kedvem hozzá.
Most átmentem a skandinávokhoz. Mindjárt adott is egy jónak tűnő scout-ot. Lehet, hogy ezzel fogok nekimenni a monolitosnak Maine-ben. Majd egyszer.
Még csak az első térképen vagyok, de ez eddig tetszik. Maine-ben kaptam valami Tayga-t, azt most itt használom. -
Jóózsf István #6096 Érdekes, hogy a sima játékban be sem teszi a pótkocsik közé. A bétában beteszi, de nem csatolható. -
Jóózsf István #6095 Jogos az észrevétel:
Valahol máshol szabtak neki feltételt.
Amúgy nálad működik játékon belül a mod részleg?
Nálam sem a simában, sem a bétában nincs jelen semmi a menüben "Nem talál modot"
...Hmmm. Ki kellett jelentkeznem és vissza. Ilyen sem volt még! -
Jóózsf István #6094 Veszett jó kérdés. Ha tippelhetek, akkor jórégóta! :-) (Lövésem sincs)
Ööööööö, elméletileg nem feltétel: <InstallSocket Offset="(1.922; 1.105; 0)" Type="Trailer" /> Ebből az következik, hogy csak a pótkocsi vontatási képesség kell hozzá. Ha lesz erőm kipróbálom.
Nem véletlenül a mod-ét akarod felcsatolni a simára? Van olyan, hogy offroad tréler pakk. Abban is van hosszú rönk szállító pót és a kettő nem kompatibilis. Ebbe én is belefutottam sokszor. -
Az mióta van, hogy a hosszú fa pótját csak olyan kocsira csatolhatom fel, amin rajta van a tüske a hosszú fa szállításához? -
Buli van a dombtetőn.
-
Jóózsf István #6091 Most már viszont gurultam volna az új pályán... Azt mondják az epik hibája, hogy nem aktív. Szeretném elhinni! -
Jóózsf István #6090 Egy az egyben Csepel! :-) -
PagoX #6089 A nyitóképen a MAZ 529-es orrát sikerült Csepellé alakítani. :)
El tudom azt is képzelni, hogy nem is erőltették az orosz márkaneveket, mert a szankciók miatt USÁ-ban és Európában beleköthetnének a játékba. -
Jóózsf István #6088 Kérdés az, hogy fizettek-e érte? Merthogy reklám.
Érdekes, ezzel szemben, hogy orosz fejlesztő csapat az oroszokkal nem tudott megegyezni egyik járműre sem!!! Míg az amerikaiakkal meg igen.
Mekkora szerencse, hogy nem akartam a bétával játszani. Merthogy nem aktiválódott. :-))) Letölteni le lehet, el is indul, de az új tartalom inaktív. Így nem kaptam agyvérzést!
Ha csak azóta nem engedélyezték... De azt gondolom megírta volna valaki a fórumban. -
Vagy egyszerűen nem akarták megvenni a licence-t hozzá. Spórolás. -
Jóózsf István #6086 Még egy kis útépítés.
Vajon mit jelent az, hogy egyik jármű sem a saját nevén fut?
Lehet, hogy akik a nevüket adták, sikítófrászt kaptak, hogy mennyire rossz reklám nekik a játék?!?!?!? :-) -
Jóózsf István #6085 frame_addon_tow_tatra_t813.xml - A 813 (régi klasszikus) Tátrához SAJÁT jármű szállító felépítmény.
Ezt a 64131-es Kama3 fájljából ollóztam: "SaddleMotorized" Jelentsen bármit is! Én egy dolgot tudok elképzelni a nyereg motorizálásán, hogy mint a tengerentúlon előre hátra lehet állítani (Függetlenül attól, hogy ott egy rém egyszerű módszert alkalmaznak!)
Érdekes módon csak ennél az egy bicajnál van ilyen. Ha lesz erőm, elindítom és megnézem mi a szar ez. -
Jóózsf István #6084 "Other Changes
? The trucks now can be purchased in any region. The only limitation is the completion of a task or contract. The feature does not apply to Hard Mode and NGP"
-
Jóózsf István #6083 Ott van az!
Igen. OTT.
Pontosan mi is van ott?
És erre nekem miért kellett volna rányomnom?
Mi köze ennek a csomagokhoz?
Azóta TERMÉSZETESEN megtaláltam én is. És nem érzem magam TELJESEN hülyének, hogy elsőre nem volt EGYÉRTELMŰ, hogy a prémium csomag leírása OTT VAN!
Ezt egy intő jelnek veszem, hogy ne vegyem meg a játékot, aminek letöltöttem a demóját és hétfőig eldönthetem, hogy megveszem, vagy sem.
Ez már egy ideje téma nálam és pár embernél, hogy a gőz nemhogy fejlődne, de inkább hanyatlik. Ami azért érdekes, mert állandóan módosítanak rajta. De azért nem kellene küzdeniük, hogy egyre használhatatlanabb legyen! Ha én lennék a gazdája, akkor kézzel - lábbal törekednék arra, hogy eladjam MINDENKINEK, nem pedig azért, hogy elijesszek mindenkit!
Amúgy meg...: Elindult a 15. fázis bétája. -
Amúgy ezt eltárolja egy fájlban és rendszerint ezt a fájlt üríti. A fájl csak a módosításokat tartalmazza, az alap beállításokat nem.
Ha egyszer be van állítva, akkor ezt kellene elmenteni máshova. Amikor kitörli a tartalmát, akkor vissza lehet másolni. Vagy eleve egy bat-tal indítani, aminek az első sora, hogy felülírja a fájlt.
A billentyűzet kódokat már megfejtettem. Akár kézzel is megírhatnám. -
endy1967 #6081 Ja Ja így értettem , a kormány beállításoknál is dettó ez szívatja a népet ,már aki szeretne kormánnyal játszani....
-
Ott van az
Verziók -
Nem az a gond, hogy nem kezeli, hanem, hogy hajlamos elfelejteni és alaphelyzetbe állni. -
endy1967 #6078 Pedig a bill kiosztást már 20 éve is kezelték a játékok ahogy a kormány és egyéb vezérlőket is...
Egyértelműen game padra (controllerre)lett ez kitalálva a többi csak ráadás na de olyan is.... -
Elhiszem.
A billentyűzet kiosztását is rendszeresen elcseszik. Nem is állítgatok rajta. Inkább hozzáigazítom az egér makro gombjait.
Mondjuk az új scout radarjának a bekapcsolásához be kellett állítanom egy gombot, mert nem volt ráállítva semmi. Azt még nem felejtette el.
Bár ez téged nagyon nem érint, de a mod kezelőt is elcseszték. Egy mod sem jelenik meg, amire feliratkoztam.
Úgy derült ki az egész, hogy természetesen a legfontosabb tűnt el először. Kb. reggelről délutánra. Úgy, hogy frissítést sem szedett le hozzá a steam.
Aztán elkezdtem nézelődni, illetve feliratkoztam megint rá, de nem töltötte le és sikerült egy másik mod-ot is elküldeni. Mondjuk azt nem használtam.
Bezzeg a batmobil ott van még. Azt amur-ban próbáltam ki egyszer. Már nagyon untam ott magam.
A trailer mod is fut még. Ezt nem csesztettem a mod kezelőben. Kint van egy félpót. Ha visszavittem, akkor ezt is menesztem. Aztán megint mod-mentes lesz a játék, mint az elején. Nem véletlen nem akartam mod-okat használni már korábban sem. -
PagoX #6076 Amilyen rossz arcú a fejlesztőcsapat, nem várok semmi jót. Majd telerakják idióta időfutamokkal, meg küldetésekkel: menj fel az úthengerrel a sziklás hegy tetejére. -
-
eta32 #6074 Igen akkor ,közel 1 éve megoldottam ,de azóta volt frissítés ,az meg mint tudjuk elcseszi,és most azzal a módszerrel nem is tudtam vissza-be állítani mint akkor ....
Ilyen ez a retkes játék....
Írtak valamit az egyik fórumon hogy ,mit is kellene ,de még nem vetettem bele magam annyira csak az új kormányomra próbáltam rá ,de valahogy a FFB sem akart össze jönni,így aztán hagytam a francba ,majd egyszer....
Mostanában amúgy sem tolom vele...
A többi "normálisan" játékvezérlőre megírt játékokkal semmi gond.
De ezzel már a kezdetek óta,ez megy.
De hogy a legújabb(legdrágább) Logi kormánnyal is szenvedni kell az már kiverte a biztit nálam...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2025.01.29. 06:24:39 -
Jóózsf István #6073 Fizetős DLC... Bla - bla - bla...
PTS-ről egy kurva szó se!
Még a a diszkón is csak találgatnak.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.01.28. 21:07:24 -
Azt hittem, hogy ezt a múltkor megoldottad. Mégsem volt olyan tartós? -
Jóózsf István #6071 Igen. Az elég valószínű, hogy a munkagépekhez a vezérlő ideálisabb eszköz.
Engem inkább a nagy szavak ijesztenek meg! Ilyen fizika, olyan lehetőségek, meg így, meg úgy.