6011
  • zorrobomber
  • Tinman #1126
  • endy papp
    Jöhet számlaszám ,névvel címmel ellátva.
    Ja hogy nick név mögött könnyű arcoskodni.
    Kisfiam ha szeretnéd találkozunk írd meg hol mikor és lerendezzük a problémád ,mert ahogy látom nem nagyon tudod túltenni magad 1 azaz egy negatív kritikán ami a firkálmányod illette.
    Most is csak ennyire futotta a szavakon való nyargalászás,az megy, olvasd el még egyszer a "tesztnek" nevezett akármit és szállj mélyen magadba,lehet nem kellett volna közzé tenni ha 1 negatív kritika ennyire kiborít és nem tudod magad túl tenni ezen a megrázó élményen.
    Igen ezt jól gondolod nekem de neked is akarnod kell, jöhet ide név cím miegymás.
    Hidd el megoldom a problémád ,már nem egy hozzád hasonló internet huszárnak segítettem kibújni a klaviatúra mögül....
    Gondolom párszor átolvastad javítottad a firkálmányod,de még mindig nem sikerült teljesen kigyomlálnod a helyes írási hibákat.
    Ha sikerült már elvégezned a 8 általános azért nem ártott volna megtanulni helyesen írni úgy hogy itt még a gép is segít .

"+ Contolleres irányítás"

Jobban nem merültem bele gondolom még lenne mit találni...
    Na ezek után verd magad te szerencsétlen....a segítség neked kell,de mákod van mint írtam is szívesen orvosolom a problémád....
  • Tinman #1124
    Szívesen dobok át számlaszámot... ha oda utalsz egy kövérebb összeget, eskü elolvasom és rendbe tesszük a sötét foltjaidat, mert felületesen átfutva az irományod, ez továbbra is egy szövegértelmezésből elégtelenre vizsgázott deák firkálmánya. De tudunk rajta segíteni! Én hiszem, hogy közös erővel menni fog, csak ezt neked is akarnod kell!
  • endy papp
    Tehát összegezve te is az a "teszter" vagy mi a tökömnek titulálod magad,aki a főnökei ....t nyalod , nehogy olyat írj ami nem tetszik nekik és emiatt ne írhass annyi rizsát mert az kell az olvasóknak.
    Na ezért tartasz itt ...az összes tudásod ebben ki is merült.
    Már csak a szavakon tudsz lovagolni ez a te ""sza.értelmedet"" mutatja.
    De ezt betudom ennek a hsz.-nak "
    "Így állok jelenleg, igaz azt se tudom mi ez a játék kb. :-D"
    Ezek után írtál erről az " árkád" játékról véleményt ....
    Minek kinek???
    Nem a többi portált kell olvasni és olyanokat írni amiket ott írtak a játékról, vagy már nálad nem tudom eldönteni hova sorolod ezt a valami...hanem önálló saját nem cenzúrázott véleményt alkotni valamiről,de sajna ez csak ahogy látom részbe megy.
    Aki akarta megvette használja a te teszted megsúgom semmit nem jelent ,sem itt se máshol,nagy ívben mindenki le..ja....
    Miért nem a készítők irányába írtál ilyeneket talán mindenre megkapnád a választ talán még a játékot is megváltoztatnák annak a 90%-nak a kedvéért aki nem tudja billel a váltót és a kuplungot használni..Mert ez az opció kimarad,a játékból.
    Talán direkt....
    Tessék a lehetőség adott ott foshatod a szót a megfelelő fórumon,itt max 10-20 ember olvassa... a portálon amire írtad a tesztet gondolom picit többen de ettől semmi nem változik.
    Akinek tetszik ez így az eddig is tolta-ja akinek meg csak billre futja és személyes sértésnek éli meg hogy nem tud sebességet váltani és kuplungot használni közbe az így járt.
    De látom egymásra találtatok ....nyalásban Solt VR-el tolja a tiéd....mert már anélkül nincs is számára világ....
    A VR is csak ő miatt dobtam be mert szerinte aki nem azzal tolja már semmire nem való....szegény de sajnálom....ebben meg mint tudjuk nincs támogatás így szegényke lógó orral elkullogott de szerencséjére van hova dugnia.....
    Szerinted az IR a steamtől lett az ami??,meglátszik te sem látsz ki a szemellenződ mögül,nekik az csak egy pici része,már rég tolták nem kis sikerrel,mikor oda is bedobták a magadfajta tesztereknek hogy legyen miről negatív regényeket írni teszt gyanánt.
    Vígan megélnek steam nélkül is és fejlesztik a játékot.
    Nem a magad fajtákból élnek akik tesztelnek de még egy nyamvadt pár tízezer forintos kormányra sem futja....
    Mert minek is a népesség 90%-nak úgy sincs....

"Na most ezt az agymenésed vesd össze azzal, amit írtál, hogy a Spintires szerinted semmivel nem volt játszható kezdetekkor. Elárulom neked, hogy a játékiparban nem éppen elítélhető módon, egy fejlesztőnek az a fő célja, hogy eladja a termékét. Ha az bill, controller irányítással nem működik, azzal kapásból milliók esnek ki a lehetséges vásárlók sorából. Az iRacing nem mellesleg irányítható controllerrel is, ha valakinek arra van perverziója. Az iRacing-et egyébként 191(!) db. ember értékelte Steam-en, ami iszonyat alacsony szám... ennyit értek el azzal, hogy átlag set-up-al nem lehet rendesen irányítani. Megérte? Nem."
    Ezt miért nekem írtad ???
    Ezt én írtam :"Csak egy példa iRacing autós,ha esetleg nem lenne meg,controllerrel is játszható de érdemben körbe sem érsz a pályán ,kormányra van kitalálva."1011-es hsz.
    Itt már nem csak a szavakon lovagolsz hanem olyanokat írsz amit már más előtted leírt és tudott.....
    Ja hogy megint arról beszélsz amit ki sem próbáltál,vagy csak billel akartad kipróbálni de nem engedte és felhasználói előfizetés nélkül még a főrumba sem tudsz írni hogy elmond a korszak alkotó véleményed.
    De jót röhögtek volna rajtad ,majd ezután javasolták volna a kormány használatát.
    Még annyit a százalékos felméréseidhez,aki komolyabban veszi az autós szimeket nem billel tolja és banánnal,de nem is 19-es moncsit bámul.
    Akinek meg nem telik csak billre és 19-es moncsira annak jó ez a játék így is ,még nehéz is,sőt több mint szép...
    "Ha a casual módot már túl könnyűnek érezzük, a MR foga fehérjét a hardcore módban fogja igazán kimutatni, ahol a fát sziszifuszi melóval kézzel kell pakolgatni, "
    Ki tudsz szállni a gépből és kézzel fel tudod pakolni???,
    Manuálisan = kézzel,gondolom olyat még nem láttál,pedig ezt írtad "évekig vastagon benne voltam a fahordásban"
    Mellesleg megsúgom ,mivel ezt a részét sem próbáltad csak véleményt írtál róla,csak pár szál fát kell daruval felpakolni,aztán automatikusan egy klikkel telerakja a platót ehhez neked sziszifuszi munka kell,nem csodálom.

"Hát aki a garázsban nem tud felpakolni egy nyomorult verdára kb. 2 kattintással kieget, az tényleg hagyja ezt a játékot. Ehhez minek leírás?"
    Ezt megint miért nekem írtad .nekem akad gondom a játékkal??????????
    Csupán én is tudok a szavakon lovagolni...

"Tudom, hogy sokaknak nem lesz szimpatikus a véleményem, de a pozitív változások ellenére azért ezt új játékként eladni, finoman szólva sem tűnik etikusnak. "
    Ezt megírtad a készítőnek is,vagy gondolod hogy olvassa a teszted és hanyatt-homlok mindenkitől bocsánatot kér és vissza fizeti a játék árát.
    Megértem hogy mindenkitől bólogató és elismerő szavakat vártál ,de sajna elmaradtak a tömegek,csupán 1 barátod böffentett elismerően,itt.
    De biztos majd máshol összejön még fél tucat olvasó......
    Ennél fogva egy negatív véleményre máris ugrottál mint kutya a csontra.
  • Solt
    Tiltólista! :) LINK
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.06. 19:25:17
  • Tinman #1121
    Kész, kiszálltam, öreg vagyon én már ehhez. :-)
  • Solt
    Én szóltam, hogy csúszik a kuplung! :DD
  • Tinman #1119
    Hát aki a garázsban nem tud felpakolni egy nyomorult verdára kb. 2 kattintással kieget, az tényleg hagyja ezt a játékot. Ehhez minek leírás?

"Kérdésedre a válasz igen HC-modban lehet fát pakolni,ha nem is kézzel de manuálisan daruval vagy a K700-as hátulján levő rakodóval ha nagyon olyanod van..."

Manuálisan = kézzel

Mert mi a manuális ellentettje? Hát az automatikus, amikor egyet klikkelsz és tele van a verda platója. Nem lehetsz ennyire értetlen... ezt el nem hiszem gyerekek, ilyen nincs

Balázs! Vadon Jani! Gyertek elő, ez tuti valami átverés!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.11.06. 19:01:41
  • Tinman #1118
    Ez nagy igazság. Jó lenne valamilyen specifikáció az autókról, akár történelmi áttekintés, egyfajta virtuális múzeum, ha úgy tetszik... de nincs. Egy újabb hiányosság, ami nekem eszembe se jutott. Ezt is meg lehet írni a fejlesztőknek. Lassan összejön egy A4-es oldalnyi fehér folt...
  • Tinman #1117
    Egyetértek... az ETS nyilván felette áll, jóval inkább egy szórakoztató termék, de közben mégis egy remek szim. És igen... a Spintires egy kiaknázatlan aranybánya, ami felett cirka 4 éve csak nyammognak.
  • Tinman #1116
    "mikor a spintires megjelent próbáltam ha jól emlékszem még controllerrel sem lehetett normálisan irányítani,nem hogy kormánnyal,míg normális kormány támogatást nem kapott meg se vettem nem hogy használtam volna,nekem meg billel eszembe nem jutott még semmilyen autós játékot irányítani."

Tehát megjelenéskor nem lehetett normálisan controller irányítani, kormánnyal főleg nem, billentyűzethez meg nem nyúlunk. Akkor az elmével történő irányítást javasoltad volna annak idején?

Az NFS-es példát pont azért kaptad mert egy "árkád fosban" is ott a manuális váltás lehetősége controller és bill esetében is, itt meg "elvitte a Szása". Erről beszéltem. Tévedtem? Nem.

Mind billentyűzettel, mind pedig controllerrel több órát játszottam, utóbbival sokat. Az összes teszter, vagy az egyik, vagy a másik metódust próbálta csak ki, én mind a kettővel néztem, nem egy percre. Kormányra szükségem lenne, de nem a Spintires MR miatt, hanem a valódi szimek miatt, melyekben legalább egy normális beltér és váltó ott van...

"iRacing... Billel nem működik.....
    Gondolom ez is a játék hibája...."

Na most ezt az agymenésed vesd össze azzal, amit írtál, hogy a Spintires szerinted semmivel nem volt játszható kezdetekkor. Elárulom neked, hogy a játékiparban nem éppen elítélhető módon, egy fejlesztőnek az a fő célja, hogy eladja a termékét. Ha az bill, controller irányítással nem működik, azzal kapásból milliók esnek ki a lehetséges vásárlók sorából. Az iRacing nem mellesleg irányítható controllerrel is, ha valakinek arra van perverziója. Az iRacing-et egyébként 191(!) db. ember értékelte Steam-en, ami iszonyat alacsony szám... ennyit értek el azzal, hogy átlag set-up-al nem lehet rendesen irányítani. Megérte? Nem.

"és a több millió felhasználó"

Miről beszélsz??? Nagyjából 60.000 a maximum feliratkozók száma (ebben benne van a Steam-es vásárlók száma is!), amit az iRacing fel tud mutatni ÖSSZESEN! Ez kanyarban sincs a milliós nagyságrendhez, amit ideképzeltél. Ez ilyen kandi kamera szerűség? Komolyan nem vicces -.-

"A rizsát arra értettem hogy ,egy tesztnek nem azt kell taglalni hosszú sorokon keresztül,hogy ki miért és kivel veszett össze az előző kiadásban,a pénz miatt,mert..."

Egy online portálnak megvan a főszerkesztője, aki azonnal valagba rúg, ha túlságosan elkezdesz száraz, unalmas, a technika mélyébe mászó cikkeket írni. Az IGN-en konkrétan átszerkesztették pár hónapja egy írásom, mert abban több technikai jellemzőt is firtattam (pixel mapping, frame pacing, stb.). Ezeket úgy kigyalulták mint a huzat. Az olvasók többségének olvasmányosabb írásokra van igényük, szeretik tudni, hogy miből lett a cserebogár, milyenek egy cég/játék hátterei, más részük meg kifejezetten gyűlöli, ha nagyon belemész a gameplay részleteibe, mondván majd ők megtapasztalják maguk. Egy biztos: Mindenkinek a kedvére tenni fizikai képtelenség!

"De arról egy sort nem írtál a "tesztedben" ,milyen kormánnyal kuplunggal "H" váltóval Hardcore modban ,milyen vissza jelzés érkezik a kormányra ,milyen a FFB,hasonlók,stb stb..."

Te ezt az egészet nagyon nem érted. Cirka 5%-ot érdeklő dolgon rugózol, ezt kéred számon. Olvasd el a többi jóval nagyobb portál tesztjét és meglátod, hogy vajon ők írtak-e a kormányról, FFB-ről és hasonlóról. Hint: 99%-uk nem. Mert a többséget kell kiszolgálni az van!

"nincs mindenkinek 3 monitorja,ha még kormányra is csak 5 %-nak telik szerinted,VR-je meg még annyinak sem de a 3 monitort rendesen támogatja megjeleníti,pedig az átlag usereknek 1 monitor is elég."

Hogyan lenne?! Nézz már meg egy survey-t könyörgöm! Az emberek alig pár %-nak van csak normális VGA kártya a gépébe és 1366 x 768-as gagyi felbontásban tolja cirka 10%, és 70% körül vannak a FHD kijelző tulajok, a maradék meg az előbbi 2 felbontás alatt, és felett szóródik.

"Igen a VR nem támogatja de akkor ez most ettől "hulladék""

Nem írtam ilyet sehol, nagyon kevés embernek van otthon VR-je... ettől függetlenül egy támogatás nem ártana ahhoz sem, de nem ez a fő baja.

"talán nem is hiba minden csak egyszerűen nem foglalkoztak vele a készítők hogy kidolgozzak még több mindent és belerakjanak olyan dogokat ami ma már alapnak kellene hogy legyen."

Hát éppen ez a baj! De legnagyobb baj, hogy új játékként árulják a Spintires egy tisztességesen felpatchelt verzióját. Ez a fő baj.
    de aki ezekkel nem tud együtt élni az nem használja ,ennyi...

Összegezzük:

Az egész onnan indult ki, hogy negatívumnak írtam váltó, kuplung témát. Te ezt sérelmezted kormány tulajként. A bill+egér, controlleres brutális TÖBBSÉG meg dögöljön meg? Ezt te sem gondolhatod komolyan? Ugye nem? ^^
  • endy papp
    Pedig a "tesztelő" mindenre kiterjedően leírt mindent.....
    "Ha a casual módot már túl könnyűnek érezzük, a MR foga fehérjét a hardcore módban fogja igazán kimutatni, ahol a fát sziszifuszi melóval kézzel kell pakolgatni, miközben több üzemanyag fogy, ráadásul a térképen sem tudunk egyik autóról a másikra átugrani. Ergo szokásos hc saras sandbox élményt kapjuk."
    Igazából nem tudom mi nem világos???
    Nem kell hozzá semmilyen angol tudás, mindent a játék még mutat is , pl: fel szeretnél kapcsolni a gép mögé valami eszközt....
    Bemész a garázsba ott minden kérdésedre választ kapsz,de ha valami nem világos kérdezz bátran.....
    Kérdésedre a válasz igen HC-modban lehet fát pakolni,ha nem is kézzel de manuálisan daruval vagy a K700-as hátulján levő rakodóval ha nagyon olyanod van...
    Legalább is én így tudom, casual modban nem használtam.....
  • endy papp
    Ha a realisztikus oldaláról közelíteném meg ezt a játékot "is" nem hogy nem venném meg de még ingyen sem kellene.
    Ha nagyon sarkítani akarnék semmi köze a valósághoz,aki már vezetett hasonló gépet-ket annak vicc az egész ahogy van.
    De játéknak a sok hibája ellenére viszonylag jó ,talán még szórakoztató is,én el vagyok vele,a helyén kezelem a dolgokat,nem várok el olyat amit tudom hogy soha nem lesz benne és ne tud,ez ilyen akinek nem felel meg tolja mással....
    Emiatt én sem vennék komplett szettet,de mivel 10 éve kormányt használok a hasonló szimeknél így vétek lenne "banánnal" tologatni úgy aztán számomra totál értelmetlen még elindítani is.
    Mellesleg a sebesség fokozatok is egy vicc kategória sokszor úgy érzem a fordulatból és a sebességből mintha mindig ugyan abban a sebességben lenne,de sok mindenbe bele lehet kötni,had ne soroljam,ezektől függetlenül sokkal rosszabbakért is adtam kétszer ennyi pénzt.....
  • akyyy
    jó lenne valami leírás, melyik jármú, milyen kiegészítőkkel mire is való. valamire rá lehet jönni, de van amiről gőzöm sincs :D persze igy is meg lehet csinálni egy pályát de azért na. Hc-be lehet csak kézzel pakolni fát?
  • flyinghigh

"Hardcore mod kormány-pedálsor-H váltó kuplunggal,minden sebesség fokozattal amit tud az adott jármű."

Csak a hardcore mód ott csap át casualba amint kormányt használsz, ugyanis ilyenkor zárt difivel káros következmények nélkül bejárhatod akár az egész térképet is, tényleg realisztikus. A kuplung csúsztatásának se sok értelme van mivel álló helyzetben alapjáraton kuplung nélkül is elfogadja 1 és R fokozatot, a váltáshoz meg elég egy lenyomott gomb is.Egyelőre ez nem az a játék ami miatt komplett szettet fognak venni azok akik egy kis virtuális off-road élményre vágynak mert jelen pillanatban annyi a biztos hogy moddolható és a régi tartalmak egy kis szerkesztés után átültethetők (lásd a részben tükrözött és pár helyen módosított átkeresztelt régi térképeket) , a többi egyelőre csak találgatás meg ígéret az utóbbiakból régen sem volt hiány.
  • Solt
    Abszolút értem amit mondasz, nem kell meggyőzzél! Aki meg nem érti... :)

Kormány szettem van nekem is, szóval szimulátoros szemmel nézem én is, pont ezért "fáj", hogy sok ziccert kihagytak... Nagy vasak területén kedvencem az ETS/ATS páros, ezek sem tökéletesek, sőt, viszont sok-sok aprónak tűnő dologra odafigyeltek, amik az összképet nagyban befolyásolják. Most abba bele sem megyek, hogy az összes modellnek korrektül kidolgozott fülkéje van és támogatják a TrackIr-t, VR-t, de még arra is figyeltek, hogy a váltók esetében konfigurálható legyen a tartomány kapcsoló és a felező is. Ennek köszönhetően gyakorlatilag ugyanúgy tudom használni a "barkács" váltómat mint egy igazi kamionban: LINK

Vezetési élményre a Spintires többet ad mint az ETS/ATS, mert egyrészt eseménydúsabb, másrészt nagyobb a kihívás már a mivoltából adódóan is... ha ehhez még hozzájönnének az "apróságok", akkor simán bejárhatná azt az utat amit ETS/ATS.

Ha belegondolok, hogy ezt a játékot egy kidolgozott fülke belsőnézetéből TrackIr-l vagy Oculus-l lehetne játszani... kiráz a hideg a gyönyörtől! :) Talán majd egyszer eljutnak vele idáig...
  • endy papp
    Először is csak annyit mikor a spintires megjelent próbáltam ha jól emlékszem még controllerrel sem lehetett normálisan irányítani,nem hogy kormánnyal,míg normális kormány támogatást nem kapott meg se vettem nem hogy használtam volna,nekem meg billel eszembe nem jutott még semmilyen autós játékot irányítani.még ha az árkád volt is nem hogy szim.
    Lehet reklamálni a készítőknél de sanszos hogy hasonlókat írnak mint én alább.
    Az hogy bill kiosztásban és controllerben nincs kuplung nem csodálom,gondolom alapból kormány+3 pedálos használatra készült...mivel szimről beszélünk, ez nem NFS ami egy árkád fos,de van akinek az is szim...
    Ezzel megkönnyítve az olyan "tesztelőket" felhasználókat akik ki sem próbálják ezekkel az eszközökkel csak véleményt formálnak valamiről"tesztet" írnak holott egy szimnek így jön igazán ki a sava borsa,nem billel és controllelrrel bohóckodva.
    Nem véletlen van benn a casual mod is nektek készül billel és controllerrel tologatóknak.
    De persze a magad fajta usereknek ez már egy magasabb szint ,nem biztos hogy menne.
    Na ezen kéne elgondolkodnod mielőtt rólam feltételezed hogy nem ismerem a kuplung pedál fogalmát.
    Hogy értsd casual mod bill-controller használatra kuplung nélkül, szerintem felesleges.
    Hardcore mod kormány-pedálsor-H váltó kuplunggal,minden sebesség fokozattal amit tud az adott jármű.
    Ha lentebb megnézed valamelyik vidimet,rossz kuplung használat esetén sérülést számol...
    Az NFS-ben mit számolt ha rosszul váltottál....ugyan hagyjuk már....
    Akik ezeket hibának élik meg azoknak tényleg az NFS való.
    Megsúgom neked Én vezettem nem egy olyan járművet (szovjet) amin még szinkron váltó sem volt(persze ez már egy magasabb szint neked de majd rákeresel hogy ugyan mi is az) és úgy kellett váltani duplán kuplungot ,plusz visszaváltásnál gázfröccsöt adni hogy egyáltalán bevegye az adott sebességet.
    Úgy hogy itt nagyon mellé lőttél....
    Ami a szimulátorok világát illeti...,gondolom neked a Goat szimulátor is az mert rá van írva.....
    Veled ellentétben én ismerem és a szimeket nem billel és controllerel használják hanem pedálsorral és kormánnyal,persze nem kizárt hogy azzal is lehet de ,nem ez a fő célkitűzés náluk,nem erre vannak kitalálva.
    Csak egy példa iRacing autós,ha esetleg nem lenne meg,controllerrel is játszható de érdemben körbe sem érsz a pályán ,kormányra van kitalálva.
    Billel nem működik.....
    Gondolom ez is a játék hibája....nem ez direkt így van kitalálva,és a több millió felhasználó már évek óta nem reklamál hogy miért nincs bill kiosztás,mert aki komolyabban gondolja a szimezést az kormány pedálsorral használja,nem pedig egy banánnal terelgeti a kocsit.
    A rizsát arra értettem hogy ,egy tesztnek nem azt kell taglalni hosszú sorokon keresztül,hogy ki miért és kivel veszett össze az előző kiadásban,a pénz miatt,mert...
    Nyilván meg lehet említeni.
    De arról egy sort nem írtál a "tesztedben" ,milyen kormánnyal kuplunggal "H" váltóval Hardcore modban ,milyen vissza jelzés érkezik a kormányra ,milyen a FFB,hasonlók,stb stb...
    Persze ehhez nem lehet leragadni a bill-controller kombónál casual modban...
    Azért hogy nem csak negatív legyek,összességében jó a cikk,csak számomra ezek kimaradtak, hiányoznak az általam vázolt oldalról a tesztelés sem ártott volna bele írni.
    Mert aki megvásárlás előtt áll és kíváncsi hogy milyen kormánnyal az irányítás az nagyot csalódni fog ha elolvassa az írásod mert ezen részével nem említetted,holott lehet a nagy része a felhasználóknak ezzel a kombóval használná,mint általában a szimeket.
    Picit más:
    Gondolom nincs mindenkinek 3 monitorja,ha még kormányra is csak 5 %-nak telik szerinted,VR-je meg még annyinak sem de a 3 monitort rendesen támogatja megjeleníti,pedig az átlag usereknek 1 monitor is elég.
    Igen a VR nem támogatja de akkor ez most ettől "hulladék"
    Nem azt mondom nincs hibája a játéknak,de talán nem is hiba minden csak egyszerűen nem foglalkoztak vele a készítők hogy kidolgozzak még több mindent és belerakjanak olyan dogokat ami ma már alapnak kellene hogy legyen.
    de aki ezekkel nem tud együtt élni az nem használja ,ennyi...
  • Tinman #1109
    Értem, hogy ő abba a szerencsés kb. 5%-ba tartozik, akinek van kormány szettje, de a játékosok fennmaradó részének nincs. (Lásd Steam survey és társai.) A MudRunner nem titkoltan a konzolos közösséget is megcélozza, elődje nem volt elérhető máson csak PC-n, az átlag konzolos controllerrel bír kizárólag. Az átlag PC-s meg bill+egérrel és ha sokat játszik, akkor vett controllert is.

Arról a hibáról beszéltem, hogy a fennmaradó 95%-nak, semmilyen értelmes módja nincs a manuális váltásra, holott egy nyamvadt Need For Speedben is megoldották legalább 2 gombosra a fel/le váltás kérdését (pl. "x" gomb fel, "v" gomb le). Controllerrel kb. lehetetlen a manuális váltás a MR-ben, egérrel meg röhejes, hogy a jobb alsó sarokban játszol azzal a pici kis H-váltóval, melynek a valósághoz meg ugye semmi köze, pedig szimulátorról beszélünk. Ezért írtam ezt hibának, amit remélem javítani is fognak.

Ha már szimulátor, legalább nagyjából próbálták volna meg lemásolni az eredeti gépek váltóit és azt implementálni a játékba. Mert ennek hiányában ez így egy hiányosság, amit meg kell említeni negatívumként.
  • endy papp
    Nálam legalább van de nálad sajna arra sem futotta,szar ügy mikor nem csak neked van igazad,és a másiknak eltérő véleménye van,tudom neked szemellenzővel nehéz ezt elfogadni,de így jártál.
  • Solt
    Engedd el a figurát, kicsit csúszik nála a kuplung! :)) Tegnap velem is eljátszotta "ezt" a műsort, de szerencsére segített az SG bővítmény... :)
  • Tinman #1106
    Ismered a kuplung jelentését? Nem úgy tűnik... tudod az a kis fura pedálszerűség ott lent balra a lábadnál, amit ha nyomva tartasz, tudod kivenni és betenni sebessége a gépet (régebben a kormány oszlopon volt, de azt már nem is merem mondani, csak megzavarlak vele).

Egyszerűbben, hogy te is megértsd: valamit nyomsz + még valamit tolsz/húzol és megtörténik a váltás.

Ha kicsid is ismernéd a szimulátorok világát tudtad volna, hogy a controllerrel, sőt billentyűzet + egér combóval is ezer éve megoldották már a kuplung kérdését a manuális váltónál. Van ahol ctrl + fel/le váltás, van ahol shit + fel/le váltás, controllernél pedig valamelyik trigger + fel/le a metódus. Ezt továbbra sem képesek ebben a lassan 4 éves játékba beletolni, ami kb. felér egy gyalázattal.

De ha te ezen megmutatod hol van, azonnal javítom a cikkben ;-)

Lássuk, hát... billentyűzet kiosztás, keressük meg rajta a kuplungot, amit szerinted elrejtettek, csak mi egyszerű pór népek nem találunk, hajrá:

Controller kiosztás, ezen is keressük meg a kuplungot, hátha megtörténik a csoda és mire reagálsz erre, beleteszik végre:

Ennél már csak az a keményebb, hogy a bill + egeres irányítást valaki bevédi (te idézted), ami kb. védhetetlen a Spintires + felpatchelt verziója a MR kapcsán. Ez a játék továbbra is egyik legnagyobb gondja, millió + 1 teszter leírta, az, hogy hozzád ez az infó nem megy be az nem a többiek hibája.

Hol vannak a magasabb fokozatok? Ez neked egy Kamaz váltó? Mi a rosseb ez egy szimulátorban? Ha vicc volt, nekem bocs, de nem jött át ^^

A "sok rizsa" pedig az összes infót tartalmazza amit erről az etikátlan kiadásról tudni érdemes. De örömmel olvasom a te írásod a témában ;-)
  • endy papp

"meg hát izé... gyerekek... hol a kuplung, hmm? Vagy ne kérdezzek inkább ilyen kínos dolgokat,'
    "a kuplungot és a magasabb váltó fokozatokat elvitte a Szása"
    "- a billentyűzet + egeres irányítás továbbra is nehézkes"
    A kínos hogy ezt le is írtad és publikáltad,ezzel magadat égetve.....
    Halkan megsúgom kormány-pedál(kuplungos)-manuális "H" váltó-plusz controlleres irányítás a daruhoz és K700 hátsó rakodójához.
    Mind működnek együtt,még az elődnél is működtek......
    Ezek szerint a szimek eddig elkerültek téged ,vagy te őket.
    Controllerel tolod és hiányolod a kuplungot Grat....
    Kell venni vagy kérni egy pedálsort amin van kuplung ,no meg kormány sem ártani egy ilyen szimhez és mindjárt nem írnál ....hülyeségeket.
    Persze kontrollerrel uncsi és nehezen irányítható,még könnyebb modban is....
    Nem is értem hogy lehet vélemény alkot (pontozni) valamit amit megfelelően ki sem próbáltál ahogy kell egy szimet...
    A sok rizsát leírtad amiből fele is elég lett volna... mert nem arról szól amiről kellene.
    Véletlen sem bántásból írtam csak egyéni vélemény ahogy a tiéd is....
  • Solt
    Egyébként a cikk jó lett... hatalma potenciál "van" ebben a játékban, de egyszerűen túl sok a kihagyott ziccer.
  • Tinman #1103
    Ha lesz egy kis időm, összeírom egy excelbe a konkrét típusokat és a bennük levő motor típusát, aztán annak alapján véglegesítem :-D

Nekem érzésre még mindig a dízel felé hajlik a kezem, de hát mondom ez inkább személyes "élmény".
  • Solt
    Szerintem az "üzemanyagzabáló" használatával feloldható az ellentét! :)
  • Tinman #1101
    Fixed.

Pl. a Zil 130-ból is volt dízel, sőt PB hajtású is, a 65111 Kamaz is emlékeim szerint dízel, az UAZ-469 benzines volt, a GAZ–66 szintén, de az Ural 4320 az tuti dízel volt, ahogy a Kraz 255 és a MAZ 535 is, hogy a Kirovets K700-at már ne is említsem :-)

Nem tudom, valóban nem kezdtem el összeszámolni melyikből van több. Talán a saját hazai emlékeim mondatták velem, mert errefelé az erdei vasak döntő része dízel volt és most is az.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.11.05. 19:15:54
  • Jóózsf István #1100
    Benzinzabáló!!! (Javarészt!)
    Na jó. Kiegyezek döntetlenben.

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2017.11.05. 18:48:54
  • Tinman #1099
    Szerintem...
  • MikX
    Nem rosszindulatból mondom, csak elég kevés ember nézi 3 képernyőn, nincs is yt-onn ilyen tulzottan, ezért mondom, hogy érdemesebb felvételt 16:9 ben csinálni.
  • endy papp
    Bocsi, sajnálom ....de a te kedvedért nem fogom kidobni a másik kettőt,meg nem is fogok 1 monitoron játszani és felvételt készíteni..
    Megnézem őket 1 moncsin is de szerintem annyira nem nézhetetlen,persze ízlés dolga.
    Mást nem tudok javasolni ne nézd őket.
  • Szabi #1096
    vegyél még két monitort :D
  • MikX
    Elég nézhetetlenek a videoid így, ebben a ultramegabrutál widesreen-ben
  • endy papp
    Így érdekesebb volt a célba érés...
  • Aborg
    Jo lenne egy MOD ami semmi mast nem csinalna csak realisra cserelne ezeket a fura hutoracsokat.
  • endy papp
    Egy összehasonlító vidi.
  • endy papp
    Itt róla a felvétel,az eleje hiányzik ,míg idáig ki tudtam húzni,eltelt egy kis idő,de tetszett a kihívás.
    Jó lett volna több hasonló,az utolsó uaz-os is tetszett még.

• Tinman #1090
    YT-on én ismerem, pont ezért kérdeztelek, amit írtál:

"de preset hiányában ez nem tudom melyikkel készül. "
  • endy papp
    Nem volt egyszerű mutatvány kihúzni a vízből a kocsit,az eddigi legjobb Challenges
    Challenges
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.11.03. 15:07:22
  • flyinghigh
    A haver megosztott könyvtárából húztam ki ezt a két screenshootot, de amíg nincs mellette preset addig inprogressként kezelem, valahogy nekem mégis jobban tetszik mint a fejtesző által túltolt blur és a majdnem színvak mód, mert ebben a formában akár köd szimulátor is lehetne. Mellesleg a megjelenés előtti vagy akár a steames képek is erősen retusáltak a gameplayhez képest.
    Tinman: a yt-n van egy rakás anyag a reshade és sweetfx használatáról, de preset hiányában ez nem tudom melyikkel készül.